Raków – Aris Limassol 2:1 (kon.) | Kodaň – Sparta 0:0 (kon.) | Eindhoven – Sturm Graz 4:1 (kon.)
KÍ Klaksvík – Molde 2:1 (kon.) | Olimpija Lublaň – Galatasaray 0:3 (kon.) | Braga – Bačka Topola 3:0 (kon.)
konec
SC Braga
3:0 (2:0)
TSC Bačka Topola
Úterý 08.08.2023, 21:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování třetího předkola Ligy mistrů, u zápasu mezi portugalskou Bragou a srbským týmem Bačka Topola.
     
    SC Braga

    Portugalská Braga a v minulém ročníku obsadila poslední kvalifikační místo do Ligy mistrů, když rozbila silný trojlístek, nestačila na mistrovskou Benficu a Porto, ponechala za sebou však čtvrtý Sporting. Příprava svěřencům trenéra Jorgeho vyšla na jedničku, když v šesti přípravných zápasech ani jednou neprohráli, přičemž hned pětkrát zvítězili, nerozhodně hráli jenom s Mourinhovým AS Řím.
     
    TSC Bačka Topola

    Srbská Bačka Topola do dvojutkání nastupuje v roli obrovského outsidera. Ve skupině o titul v domácí lize zazářila a vybojovala druhé místo za suverénní crvenou Zvezdou, z důvodu lepších vzájemných zápasů se pak umístila před třetím Čukarički, které posbíralo stejný počet bodů. Lazetićova družina za sebou má po ne příliš povedené přípravě (2 V, 0 R, 4 P) dva ligové zápasy, po přestřelce 3:3 s Partizanem zvítězila přesvědčivě 3:0 na hřišti Radnički Niš.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Gómes, Niakaté, Fonte, Borja – Carvalho, al-Musratí, R. Horta (C) – Bruma, Ruiz, Pizzi.
    Náhradníci: Horníček – Banza, Castro, Djaló, Fernandes, A. Horta, Marin, Mendes, Oliveira, Saatçı, Soumaré, Zalazar.
    Trenér: Artur Jorge

    TSC Bačka Topola: Ilić – Cvetković, Čalušić, Djordjević, Petrović (C) – Djakovac, Stojić, Kuveljić – Jovanović, Rakonjac, Pantović.
    Náhradníci: Jorgić, Simić – Antonić, Cvetinović, Čirković, Krstić, Milosavljević, Milovanović, Radin, Sós, Stanić, Vlalukin.
    Trenér: Žarko Lazetić

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (AUT).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté vstoupili do utkání v tradičních červených dresech, fotbalisté Bačka Topoly pro dnešní pohárové střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Portugalský celek plní roli velkého favorita a od úvodu se této role snaží dostát, kombinačně drží míč na útočné polovině.
     
    4
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Pizzi. Pokusil se o centr, který nasměroval přímo do brankářových rukavic.
     
    5
    Na polovině hřiště zastavil do brejku směřujícího Pizziho stoper Mateja Djordjević, jenž si za svůj faul vykoledoval kartónek žluté barvy.
     
    6
    Po standardce následoval rohový kop domácího celku. Tradiční exekutor Pizzi centroval na přední tyč, v tomto prostoru kraloval Čalušić.
     
    7
    Protiútok Bačky Topoly neměl dlouhého trvání. Zodpovědnost na sebe vzal Pantović, průnik středem skončil ukázkovým obranným zákrokem Fonteho.
     
    8
    Pizzi si u pravé lajny narazil s protihráčem, načež přetáhl centr na zadní tyčku, Cvetković přizvedl míč mimo dosah Ruize.
     
    9
    Znovu jsme měli možnost vidět centr do vnitra pokutového území srbského celku, po němž se k ráně z voleje dostal Bruma, střelu směřující do pravého dolního rohu vyškrábl Ilić na roh.
     
    10
    Znovu v akci Bruma, který šel v plné rychlosti ochotně k zemi, ovšem bránící José Fonte si počínal v souboji čistě tělem.
     
    11
    Favorit nadále dominuje. Střílený centr zprava nicméně nebyl dobrým řešením, do bezpečí odkopával připravený Petrović.
     
    12
    Pohybem si řekl o nákop za defenzivní linii konkurenta Jovanović. Balón byl příliš dlouhý, vyběhl si pro něj domácí gólman Matheus.
     
    13
    Křídelník Bruma se obtočil kolem osobního strážce a v plném běhu centroval po zemi na střed vápna, Čalušić ve skluzu odvracel bezprostřední nebezpečí hrozící z kopaček Ruize.
     
    14
    Po nepřehledné situaci ve vápně Bačky Topoly si Pizzi vyžadoval rohový kop, k jeho nespokojenosti však arbitr Lechner nařídil odkop od brány.
     
    15
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Pizzi. Místo očekávaného centru hrál za sebe, adresát Ruiz vypálil z voleje nad bránu.
     
    16
    Brejk srbského týmu měl jepičí život. al-Musratí se skvěle stáhl dozadu a počkal si na kličku Rakonjace, míč získal pro sebe.
     
    17
    Braga právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, jako první se prosazuje favorizovaná Braga! BRUMA nabral vysokou rychlost, aby nakonec z hranice šestnáctky vyslal tvrdou přízemní střelu nártem a brankář šel pozdě k zemi, míč mu do sítě proletěl pod tělem.
    17. BRUMA - 1:0
     
    19
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí bleskově odskakují na rozdíl dvou gólů! Abel Ruiz vyslal povedený oblouček za obranu, obránce špatně vyhodnotil situaci a ve snaze o nůžky balón úplně minul. Rázem byl PIZZI tváří v tvář brankáři a uspěl střelou těsně nad zemí k levé tyčce.
    19. PIZZI - 2:0
     
    21
    Během dvou minut je tak rázem situace úplně jiná. Braga dokázala vstřelit nejen jeden, ale hned dva důležité góly, takže Bačka Topola už rozhodně nemůže hrát jenom směrem dozadu.
     
    22
    A nechybělo moc, aby byl k vidění třetí gól favorita. Pizzi odcentroval na hlavu Brumy, který mířil o kousek vedle pravé tyče.
     
    23
    Hosté nejsou schopni se vymanit z pod tlaku. Nadále se hraje poblíž jejich pokutového území a soupeř hledá cestičky ke třetímu úspěchu.
     
    24
    O pozornost se přihlásil Pizzi. Z pravé strany šestnáctky mířil zajímavě na zadní tyč, skákavá střela proletěla těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    25
    Svěřenci kouče Jorgeho dle očekávání nikam přehnaně nespěchají. Trpělivě čekají, až se otevřela mezera a možné šance jsou připraveni se chytit.
     
    26
    Ze střední vzdálenosti vypálil al-Musratí. Veljko Ilić mohl zůstat v klidu, protože balón se vynesl vysoko nad břevno.
     
    27
    Jako další mířil na bránu srbského celku Abel Ruiz, technický pokus se vykroutil o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    28
    Hosté sice dostali příležitost kombinovat, ale zatím pouze na obranné polovině. Do hry byl zapojen i brankář Ilić.
     
    29
    Pár metrů za šestnáctku dostal přihrávku Abel Ruiz. Věřil si jeden na jednoho proti Josipu Čalušićovi, ze souboje vyšel jako vítěz obránce.
     
    30
    Ve středu hřiště ztratil míč Vitor Cavalho, ovšem zaváhání okamžitě napravil, když čistým skluzem odzbrojil Jovanoviće.
     
    31
    Marko Rakonjac naznačil střelu, čímž zmátl Fonteho, ale potom si dal hrací předmět daleko od kopaček, takže už nemohl střílet.
     
    32
    Bačka Topola přeci jen začíná více útočit. Přetažený centr si našel Miloš Pantović, jemuž pomezní správně odmával ofsajdové postavení.
     
    33
    Na míči znovu domácí. Pizzi se přesunul na pár vteřin doleva, odkud centroval do vápna, Čalušić přeskočil Ruize.
     
    34
    Blízko třetímu gólu Bragy byl středopolař al-Musratí. Od Brumy dostal na střed parádní zpětnou přihrávku od Brumy. Reprezentant Libye tvrdou střelou k pravé tyči překonal gólmana, za něj však zaskočil dobře postavený bek Petrović, který míč vyhlavičkoval!
    34. Povedenou střelu al-Musratího vyhlavičkoval Petrović
     
    35
    Následoval rohový kop. Po centru Pizziho se nejvýše zavěsil José Fonte, proti dobře mířené hlavičce vytáhl Veljko Ilić parádní zákrok levou rukou.
     
    36
    Tlak portugalského týmu je vskutku enormní. Uvnitř vápna si našel prostor ke střele Bruma, technickým pokusem napálil clonícího Čalušiće.
     
    37
    S problémy, ale přece Ricardo Horta prostrčil míč mezi dvěma konkurenty na al-Musratího, jenž si proti dvojici soupeřů neporadil.
     
    38
    Bačka Topola se marně snaží vymanit z pod velkého tlaku. Stojić nataženou pravou nohou minul balón, místo toho podrazil Hortu.
     
    39
    Záložník al-Musratí vyzkoušel přenesení míče k pravé lajně, jenže nákop byl příliš krátký, skončil u soupeřova kapitána Petroviće.
     
    40
    S malou domů si brankář Veljko Ilić poradil bez problémů, po rychlém zpracování odkopával před Ruizem na útočnou polovinu.
     
    41
    Do kombinace se zapojil i domácí brankář Matheus. Měl dost času, obloučkem si vybral u pravé lajny osamoceného Víctora Gómeze.
     
    42
    Miloš Pantović získal kulatý nesmysl na v blízkosti pokutového území Bragy, načež hned cpal průnikový pas na Rakonjace, jenže ten zůstal stát na místě.
     
    43
    Žlutému trestu neunikl hostující kapitán Nemanja Petrović, když pozdě přiběhl do souboje s Gómezem, jehož vzal bolestivě přes nohy.
     
    44
    Odvážná rozehrávka stopera Sikou Niakatého. Vložil do ní nohu Ifet Djakovac, avšak nezpevnil ji, míč se proto odrazil až k Matheusovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Závěr úvodního dějství se odehrával v poklidném duchu. José Fonte neviděl volného spoluhráče před sebou, proto z poloviny hřiště nahrál gólmanovi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Braga potvrzuje roli favorita, po prvním poločase vede v rámci úvodního zápasu třetího předkola Ligy mistrů nad Bačkou Topolou 2:0. Domácí vměstnali trefy do rozmezí 18. a 19. minuty. Skóre střetnutí otevřel prudkou ránou Bruma, na nějž navázal Pizzi, když uspěl tváří v tvář gólmanovi po pěkném obloučku Ruize. Stav střetnutí odpovídá dění na trávníku, fotbalisté portugalského týmu jsou jasně lepším týmem a soupeře zatím k ničemu nepustili.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSC Bačka Topola:
    ze hřiště odchází Marko Rakonjac, přichází Milan Radin.
     
    47
    Na levém křídle čaroval Bruma. Zbavil se jednoho protihráče, přes dalšího přihrál Abelu Ruizovi, ten si však balón zamotal mezi nohama.
     
    48
    Zatím to nevypadá, že by se obraz hry měl nějak výrazně měnit. Braga kontroluje míč na útočné polovině a čeká na chybu defenzivy konkurenta.
     
    49
    Dlouho Veljko Ilić váhal, na koho rozehraje. Rozmyslel si dlouhý nákop a po levé ruce poslal balón k volnému stoperovi Djordjevićovi.
     
    50
    Už to vypadalo, že by aktivní Bruma mohl zakončovat, ale ke ztrojení přeci jen došlo včas a Nemanja Petrović zblokoval míč na roh.
     
    51
    Přímo z rohu neudeřilo, nicméně akce portugalského týmu pokračovala, po centru zleva se do vzduchu zavěsil Vitor Carvalho, leč z těžké pozice hlavičkoval nad břevno.
     
    52
    Slabou hlavičku Čalušiće vystihl Ricardo Horta a mířil do brejku, který zastavil Nemanja Petrović za cenu faulu. Na podobné zákroky by si měl dávat levý obránce hostů velký pozor, jednu žlutou kartu už na kontě má.
     
    53
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Saša Jovanović adresoval nákop Miloši Pantovićovi příliš pozdě, levé křídlo Bačky Topoly se nechalo chytit v ofsajdu.
     
    54
    Boj ve středu hřiště dopadl vítězně pro Vítora Gómeze, jenž zkušeně nastřelil poblíž stojícího Nikolu Kuveljiće.
     
    55
    Milan Radin neměl žádnou šanci dostihnout prudkou nahrávku středem hřiště, za níž se ani nezkoušel rozběhnout.
     
    56
    Na polovině hřiště sebral balón Ricardo Horta a vydal se do brejku. Doleva přihrál Brumovi, který sběhl do středu, střela kousek za vápnem mířila blízko středu brány, takže Ilić v klidu zakročil.
     
    57
    Až mimo pokutové území vyběhl Matheus, aby zamezil možnému úniku Radina, navíc zvládl i přesně rozehrát na levou lajnu.
     
    58
    Středopolař al-Musratí si byl vědom zdvojení vlastní osoby, proto si míč šikovně pokryl tělem a zkušeně se nechal zfaulovat Stojićem.
     
    59
    Střídání v týmu TSC Bačka Topola:
    ze hřiště odchází Miloš Pantović, přichází Aleksandar Čirković.
     
    60
    Pizzi naznačil nahrávku po pravé lajně, načež hru stáhl do středu. Portugalec posléze vyzkoušel prostrkávačku na Ruize, tu vystihl Djordjević.
     
    61
    Pod tlakem zahrál Vítor Gómez na jedničku. Nejprve tělem odclonil Čirkoviće, před Radinem pak píchl hrací předmět k Hortovi.
     
    62
    Brumovu prudkou nahrávku pouštěl Abel Ruiz za sebe s domněním, že míč projde k Pizzimu, jenže ten se nacházel v jiném postavení, takže kulatý nesmysl v klidné pozici zpracoval Petrović.
     
    63
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Vítor Gómez, jehož centr měl oči, avšak Hortu zradilo zpracování, překvapený Ruiz poté střílel slabě do rukavic brankáře.
     
    64
    Zase zkoušel centrovat Vítor Gómez, leč v tomto případě mu centr vůbec nevyšel, nepovedený pas poslal do rukavic pozorného Iliće.
     
    65
    Standardku po Bragu vybojoval Ricardo Horta, když sice nenatlačil tělo před Jovanoviće, od toho však o pár vteřin později dostal nepříjemnou facku, zřejmě neúmyslnou.
     
    66
    Centr na přední tyč nebyl dobrou volbou. Miloš Cvetković s tímto řešením počítal a rybičkou balón odvrátil mimo velké vápno.
     
    67
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Pizzi, přichází Álvaro Djaló.
     
    68
    Kombinovat na útočné polovině zkouší Bačka Topola, ale jedná se spíše o výměnu přihrávek v blízkosti středového kruhu, prostor blízko vápnu mají domácí pokrytý skvěle.
     
    69
    Ifet Djakovic chtěl hrát dopředu, jak dával gesty jasně najevo, jenže prostě a jednoduše neměl na koho, proto si vybral brankáře.
     
    70
    Domácí možná až zbytečně uspěchali protiútok, kdy Abel Ruiz přecenil rychlostní schopnosti čerstvého Djala a přihrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    71
    Individuálně si věřil Álvaro Djaló. Proběhl kolem dvou pasivně stojících konkurentů, avšak na o poznání lépe připraveném Čalušićovi už ztroskotal.
     
    72
    Ricardo Horta si rozmyslel centr do vápna a nahrával za sebe al-Musratímu, ten zklidnil kombinační akci nákopem k pravé lajně na Carvalha.
     
    73
    O přihrávku si křikl Matheus a dostal ji. Počkal, až se k němu přiblíží Saša Jovanović, potom míč posunul ke Gómezovi.
     
    74
    al-Musratí přecenil rychlostní schopnosti Kuveljiće, do skluzu šel pozdě a místo balónu trefil soupeřovy dolní končetiny, žlutá karta je logickým vyústěním střetu.
     
    75
    Velká smůla pro Milana Radina, že mu po centru do vápna nevyšel krok, takže místo zakončení nechal balón doputovat k Matheusovi.
     
    76
    Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Vitor Carvalho. Balón netrefil dobře, ten se postupně vznášel výše a výše nad horní tyč.
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Vitor Carvalho, přichází Rodrigo Zalazar.
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází André Horta.
     
    78
    O žlutou kartu si hlasitě řekl Kuveljić zatažením Ricarda Horty, arbitr Lechner se spokojil s ústním varováním.
     
    79
    Střídání v týmu TSC Bačka Topola:
    ze hřiště odchází Nikola Kuveljić, přichází Petar Stanić.
     
    80
    Zajímavý volný přímý kop pro Bragu. Střeleckou pozici si vytvořil André Horta, jehož zezadu nedovoleně povalil k zemi Saša Jovanović.
     
    81
    Standardku obstaral sám faulovaný André Horta. Balónu dal malou výšku, hrací předmět narazil do dobře postavené zdi.
     
    82
    Vítor Gómez zvedl hlavu, zkontroloval postavení spoluhráčů a místo centru volil přízemní pas na hranici vápna k Ricardu Hortovi, který místo očekávané střely z první sklepával do země nikoho.
     
    83
    S velkou chutí vstoupil do zápasu André Horta. Portugalský forvard vyzkoušel ránu z dvaceti metrů, tou trefil clonícího Petroviće.
     
    84
    Útočná akce Bragy pokračovala rohovým kopem. Cristian Borja hledal Josého Fonteho, ještě o něco výše se vyšplhal Mateja Djordjević.
     
    85
    Levý obránce Borja úřadoval pro změnu z levé lajny. Zajímavě přenesl míč doprava na Gómeze, po sklepnutí hlavou vypálil Rodrigo Zalazar z prvního doteku vedle pravé tyče.
     
    86
    Po špatném došlápnutí zůstal na trávníku ležet Ifet Djakovac. Vyžádal si ošetření a zdá se, že se bude muset střídat.
     
    87
    Střídání v týmu TSC Bačka Topola:
    ze hřiště odchází Ifet Djakovac, přichází Goran Antonić.
     
    87
    Braga právě vstřelila branku!
    Horší vstup do zápasu si Antonić mohl jen těžko představit. Mizerným odkopem našel al-Musratího, jenž bleskově posunul míč středem do vápna na ÁLVARA DJALA, ten nejprve naznačil střelu, vystřelil až napodruhé a placírkou balón umístil nechytatelně do levého dolního rohu.
    87. Álvaro DJALÓ - 3:0
     
    89
    Bačka Topola zkouší přijít s rychlou odpovědí, která by jí mohla zachovat alespoň teoretickou šanci na postup, byť vzhledem k obrazu hry to tak moc nevypadá, Braga je totiž jasně lepší.
     
    90
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Víctor Gómez, přichází Joe Mendes.
     
    90
    Střídání v týmu SC Braga:
    ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Simon Banza.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Na polovině hřiště fauloval al-Musratí. Taktický faul, jímž zamezil soupeři v rozvíjení poměrně nadějného protiútoku.
     
    90+2
    Miloš Cvetković musel pod tlakem rychle jednat. Vybral si nejsnadnější možné řešení, z poloviny hřiště zapojil do hry Iliće.
     
    90+3
    Zřejmě poslední útočnou akci podnikl Álvaro Djaló. Gólem povzbuzený Španěl se skrze dvojici protihráčů prosadit nedokázal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Portugalská Braga potvrdila roli velkého favorita a do odvety 3. předkola Ligy mistrů si vytvořila výbornou pozici, když na domácí půdě porazila srbskou Bačku Topolu výsledkem 3:0.

    Domácí udělali výrazný krok směrem k vítězství v rozmezí 17. a 19. minuty, kdy vstřelili dva góly, na trefu Brumy navázal druhý křídelník Pizzi. Portugalský celek měl nadále utkání pod kontrolou a kýžený třetí gól nakonec vstřelil v samotném závěru, v 87. minutě rozvlnil síť střídající Álvaro Djaló po chybné rozehrávce zrovna příchozího Antoniće.

    Odveta je v Srbsku na programu příští středu, Bačka Topola v ní bude mít co dotahovat. Úvodní výkop je naplánován na 20 hodin.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:12. (23:00:57)

    Milan Huppert

    Branky: 17. Bruma, 19. Pizzi (Ruiz), 87. Djaló (al-Musratí)

    Karty:   74. al-Musratí (BRG) – 5. Djordjević (BAC), 43. Petrović (BAC)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:12.
    SC Braga: Matheus – Gómes (90. Mendes), Niakaté, Fonte, Borja – Carvalho (77. Zalazar), al-Musratí, R. Horta (C) (90. Banza) – Bruma, Ruiz (77. A. Horta), Pizzi (67. Djaló).
    Náhradníci: Horníček – Castro, Fernandes, Marin, Oliveira, Saatçı, Soumaré.

    Trenér: Artur Jorge

    TSC Bačka Topola: Ilić – Cvetković, Čalušić, Djordjević, Petrović (C) – Djakovac (87. Antonić), Stojić, Kuveljić (79. Stanić) – Jovanović, Rakonjac (46. Radin), Pantović (59. Čirković).
    Náhradníci: Jorgić, Simić – Cvetinović, Krstić, Milosavljević, Milovanović, Sós, Vlalukin.

    Trenér: Žarko Lazetić

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (AUT)
    Úterý 15.08.2023
    Bačka Topola - Braga 1:4

    Branky: 39. Rakonjac (Kuveljić) – 9. L. Fernandes (Gómez), 13. Na Bangna (R. Horta), 16. Djaló (R. Horta), 20. al-Musrátí (Na Bangna)

    Karty:   22. Đorđević (BAC), 47. Pantović (BAC)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:7.
    bahis siteleri