Bohemians 1905 – Slovácko 0:1 (kon.) | Olomouc – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:1 (kon.)
Pardubice – Karviná 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:1 (0:1)
1.FC Slovácko
Neděle 13.08.2023, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásnou neděli všem příznivcům české kopané! Čtvrté kolo Fortuna ligy přinese mimo jiné i souboj Bohemians Praha 1905 s 1. FC Slovácko a jako obvykle vám z tohoto utkání poskytneme textový přenos. U jeho sledování vás vítám a přeji co nejpříjemnější počtení.
     
    Bohemians Praha 1905

    Domácí zvládají úvod ligového maratonu s grácií, hlavně vzhledem k tomu, že čelili i příjemných pohárovým starostem. V předkole Konferenční ligy sice vypadli po dvou porážkách s norským favoritem Bodö/Glimt (0:3, 2:4), v domácí soutěži ale dvakrát ze tří pokusů zvítězili a díky tomu mají na kontě příjemných šest bodů. To znamená poměrně solidní vstup do sezony, jelikož Bohemians po překvapivé čtvrté příčce v posledním ročníku opět míří co nejvýše a touží se zařadit mezi širší špičku tuzemského fotbalového rybníčku.

    Naposledy zvítězili Bohemians 1:0 na půdě nepříjemného Liberce, o což se zasloužili hlavně dva muži. Brankář Michal Reichl parádně lapil penaltu domácího Lubomíra Tupty, forvard Matyáš Kozák pak prokázal, že by se v balíčku karet neztratil coby žolík. Po nástupu z lavičky totiž v nastaveném čase vstřelil jedinou branku utkání.
     
    1. FC Slovácko

    O vzestupu Slovácka se toho v posledních letech napsalo dost, moravský celek tak opět míří do top šestky. V sezoně zatím získal jen čtyři body, takže jede mírně pod plán. Hlavně poslední domácí porážka s Olomoucí (0:2) mrzí, neboť se pod ní podepsaly de facto pouze dvě individuální chyby, ačkoliv Slovácko herně nepůsobilo o nic hůře než vítězná Sigma. Horká půda v Ďolíčku tak pro mužstvo z Uherského Hradiště znamená příležitost bodovou ztrátu odčinit.

    Ve výběru trenéra Martina Svědíka by neměl ani tentokráte chybět velezkušený Milan Petržela. Křídelník, jenž prožil nejlepší léta bohaté kariéry ve Viktorii Plzeň, v červnu oslavil čtyřicáté narozeniny, ale stále disponuje skvělými rychlostními parametry a výtečnými schopnostmi v soubojích jeden na jednoho. To prokázal například i v ligovém prologu s Českými Budějovicemi (4:1), kdy spoluhráči Seung-bin Kimovi připravil gól parádní individuální akcí.
     
    Posledních pět vzájemných střetnutí v lize

    14.5.2023 Bohemians – Slovácko 0:0
    2.4.2023 Bohemians – Slovácko 1:0 (49. Köstl)
    9.10.2022 Slovácko – Bohemians 2:4 (77. Reinberk, 90+4. Daníček z pen. – 16. 53. a 80. Květ, 45+2. Prekop)
    19.3.2022 Bohemians – Slovácko 1:2 (9. Puškáč z pen. – 33. Šašinka, 64. Sadílek)
    23.10.2021 Slovácko – Bohemians 1:0 (90+3. Cicilia)
     
    Zajímavost

    Velice záživným bude dnešní odpoledne pro oba trenéry. Domácí Jaroslav Veselý a hostující Martin Svědík se totiž velmi dobře znají, jejich vztah by se dal s klidem na duši označit jako přátelský. Na lavičkách tak budeme svědky jakési kamarádské rivality.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Jindřišek (C), R. Hrubý, M. Dostál – Beran, Jan Matoušek – Puškáč.
    Náhradníci: Soukup, Valeš – Necid, Prekop, M. Kozák, Mužík, Kovařík, Vala, Ad. Kadlec.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    1.FC Slovácko: Heča – Hofmann, Daníček, M. Kadlec (C) – Reinberk, Havlík, Valenta, Kalabiška – Petržela, Kim – Vecheta.
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Holzer, Trávník, Doski, Mihálik, Cicilia, P. Juroška, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Machač.
    VAR: Kocourek – Volf
     
    Do úvodního hvidzu zbývá necelá čtvrthodina, oba celky se již po rozcvičce přesouvají do šaten finalizovat přípravy k utkání. Utáhnout kopačky, nasadit chrániče, zatejpovat zápěstí, splnit si předzápasové rituály...
     
    Trojice arbitrů již vyvádí obě základní jedenáctky na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v modrých dresech, domácí oblékli tradiční zelenobílou kombinaci.
     
    1
    Úvodní akce Slovácka vedla po levém křídle, Kalabiška ale za příliš dlouhou přihrávkou nedoklouzal.
     
    2
    Mezitím do domácí fanoušci rozjeli celostadionové fandění si pro dlouhou přihrávku bez potíží došel Heča, jenž skryl míč do rukavic.
     
    3
    Hosté pohledně zakombinovali na levém křídle, načež vyzval Kim k centru Havlíka. Středopolař Slovácka disponuje výtečnou kopací technikou, tentokráte ale jen nechal ve vzdušném souboji vyniknout bránícího Křapku.
     
    3
    Petržela ale v pokračující akci nezkrotil míč a ten mu tak utekl do zámezí.
     
    4
    Korejský šikula Kim vedl míč středem a následně vypálil zpoza vápna snad mezi nohama Hůlky, rána ale mířila jen doprostřed branky, což znamená rutinní zákrok pro Michala Reichla.
     
    4
    Hrubý se centrem z levého křídla pokoušel oslovit Köstla na zadní tyči, vytáhlému bijci ale k zasažení balonu pár desítek centimetrů výšky přeci jen chybělo.
     
    5
    Petržela napadal Hybše, ten se ho nejspíše trošku lekl a daroval tak Slovácku aut.
     
    6
    Jenže hosté z něj nic kloudného nevytěžili a nyní rozehrávají až od Heči.
     
    7
    Puškáč si naběhl na Hůlkův nákop, následně přihrávkou na okraj pokutového území nabil Hrubému. Ten byl ale tísněn obráncem a neprocedil svoji střelu směrem k brance Slovácka.
     
    8
    Kadlecův přetažený centr prodloužil Dostál až k Reinberkovi, ten si párkrát vyměnil míč s kolegy, jen aby odcentroval ještě o něco přetaženěji. Slovácko ale dále drží balon.
     
    9
    Hofmann hledal pasem za obrannou linii Vechetu, tuhle přihrávku by ale mladý útočník nestihl ani na pořádně rychlé motorce.
     
    9
    Dostál se v rohu vápna opřel do rány slabší levačkou, a ač netrefil zařízení, vysloužil si za svoji aktivitu alespoň potlesk tribun.
     
    10
    Křapka zakřižoval Kima a odehrál na aut, hosté tedy mohou vhazovat poblíž pravého rohového praporku.
     
    10
    Hofmann obloučkem sice přihrál Reinberkovi, toho ale zradilo zpracování a Reichl se tak může připravovat k výkopu.
     
    11
    Křapka v souboji s Vechetou ve vlastním vápně využil kilogramy a odstavil soupeře od míče, čímž mu znemožnil se vůbec pokusit o zakončení.
     
    11
    A opět v akci Vecheta, tentokráte byl ale lapen do ofsajdové pasti.
     
    12
    Klokani budou moci zahrozit dlouhým vhazováním.
     
    12
    Nakonec to Köstl s Hrubým zkusili kombinačně, je z toho další aut.
     
    13
    A do třetice vhazování pro domácí tým, tentokráte po souboji Kalabišky s Köstlem.
     
    13
    Jenže ani tentokráte nedokázali Bohemians Hečovi přidělat vrásky na čele, neboť ani teď nedostali merunu do šestnáctky.
     
    14
    Po Jindřiškově nákopu na křídlo nastartoval tryskové motory Matoušek, zatlačil na Daníčka a ten musel odkopávat.
     
    15
    Vecheta udržel Hůlku na zádech a sklepl míč Kimovi, jeho centr ale adresáta nenašel. Zřejmě jím měl být Reinberk.
     
    16
    Domácí při odkopech od branky nic nevymýšlejí. Plánem je dlouhý pas Reichla na Puškáče, který prodlužuje za sebe Matouškovi do běhu. Kadlec tak před domácím rychlíkem musel hlavou zahrát do náruče Heči.
     
    17
    Hůlka už asi přemýšlel, kam po zpracování Reichlovy přihrávky rozehraje, což není nikdy dobrý nápad. Právě první dotyk jej totiž zradil, balon putoval přes jeho kopačku do autu.
     
    18
    Překrásná akce domácích, změna skóre nebyla daleko! Klokani rozjeli brejk, který ještě zrychlil Hrubý pěknou kolmicí do levé strany na Dostála. Ten si merunu zasekl a centroval přímo na hlavu Puškáče, jemuž se ale nepodařilo ideálně seřídit mířidla, neboť ve výskoku zakončil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    19
    Kim po Hofmannově přesném přenesení hry vlétl do vápna, vykýval Hůlku a dostal se ke střele. Ta byla ale, naštěstí pro domácí, sražena na rohový kop.
     
    20
    Petrželův volej po rohovém kopu gymnastickým rozklekem zblokoval Jindřišek.
     
    21
    Hosté drželi Bohemians zamčené ve vápně, jenže Reinberkova rána neprošla přes blok zelenobílých těl a Valenta o pár sekund později nemířil zpoza šestnáctky dostatečně přesně.
     
    22
    Reichlův výkop se ale do vymezeného prostoru hřiště nevešel.
     
    22
    Petrželovi se dosloza odrazil míč do běhu, zkušený křídelník tak mohl nikým nehlídaný vniknout do vápna a křižnou přihrávkou hledal volného spoluhráče na zadní tyči. Tygří skok Reichla ale znemožnil balonu dojít do určené destinace.
     
    23
    Ve snaze o rychlý brejk byl po individuálním průniku asi 35 metrů od Hečovy branky nedovoleně zastaven Matoušek.
     
    24
    Atraktivní podívaná pokračuje. Signál vyšel Klokanům na jedničku, Hybšův centr nastřelil z první Köstl do malého vápna. Jenže Jindřiškova střela neprošla přes bránící protihráče a proti následné ráně Hůlky vytasil reflexivní zákrok Heča.
     
    25
    Z následného rohu se domácím nic nebezpečného vymyslet nepodařilo.
     
    25
    Hrubý šel k zemi po souboji s Havlíkem, stalo se tak ale přímo před zraky sudího Pechance, který signalizuje, že k porušení pravidel nedošlo.
     
    26
    Ani pád Petržely v souboji s Křapkou ve vápně Bohemians nebyl posouzen jako nedovolený zákrok.
     
    27
    Köstl si na pravé lajně poradil s Kalabiškou a natáhl k sólu, po němž se pokoušel centrovat. Kadlec ale jeho pobídku do vápna zblokoval tak chytře, že nedojde ani k rohovému kopu a bude tedy vykopávat Heča.
     
    28
    Dostál našel dlouhým autem zapomenutého Puškáče, který po následné akci centroval. Jenže vzdušný prostor před Hečou byl dobře střežen.
     
    29
    Další megašance domácích! Beran navedl míč na střed hřiště a prostrčil jej Hybšovi, který přesnou přihrávkou na puntík našel Matouška. Toho nejprve zradilo zpracování, i tak se ale dostal ke střele z otočky, která jen těsně minula hostující svatyni.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinu hry a ač to podle skóre nemusí vypadat, snad žádný z diváků se nenudí. V obou šestnáctkách je živo.
     
    31
    A ještě živěji mohlo být poté, co Puškáč vyslal do samostatného úniku Hrubého. Ten pelášil sám na Heču, v pokutovém území jej pak zastavil riskantním skluzem Valenta. Buď šlo o fantastický obranný zákrok, nebo budou domácí kopat penaltu, jiná varianta nepřipadá v úvahu. Zatím se reálněji jeví první scénář, takže hostující středopolař zaslouží pochvalu.
     
    32
    Tak nic, veškeré vzrušení bylo zbytečné. Se zpožděním byl totiž domávnut Hrubého ofsajd.
     
    33
    Petrželův rohlík z pravého křídla přistál přímo na hlavě Kalabišky, ten ale zakončil o několik metrů vedle.
     
    34
    Domácí kotel mezitím vytasil světlice, nad pažitem se tak vznáší zelený oblak dýmu.
     
    34
    Sudí Pechanec kvůli tomu na chvíli přerušuje utkání.
     
    35
    Konečně to vypadá, že se duel opět rozeběhne.
     
    36
    Jindřišek pasem přes hlavy obránců rozeběhl Puškáče, jeho střílený centr ale nikoho v zelenobílém k zakončení nevybídl.
     
    36
    Jako by obě branky byly zakleté. Reinberk exkluzivní kolmicí poslal do samostatného úniku Kima, ten si ale vylámal zuby na vyběhnuvším Reichlovi. Následnou dorážku Vechety z hranice vápna zblokoval Křapka.
     
    37
    Reichl stále v permanenci, stále bezchybný. Tentokráte bez potíží lapil ránu Vechety ze střední vzdálenosti.
     
    38
    Skluz zkušeného Michala Kadlece srazil Köstlovu přihrávku mezi puntík a malé vápno na rohový kop.
     
    39
    Hybšův centr od praporku dokázal odhlavičkovat zřejmě Hofmann na hranici pokutového území, odkud se do něj opřel Beran. Jeho pokus byl tečován ideálně pro Heču, neboť mu meruna zaplula přímo do náručí.
     
    40
    Hůlkův odkop doskákal až za autovou čáru na obranné polovině Slovácka.
     
    41
    Valenta při postupu po levém křídle narazil na dobře postavenou zeď jménem Köstl.
     
    42
    Hůlka tvrdě, ale naprosto čistě okradl o míč Vechetu.
     
    42
    Balon po zelenobílém ofenzivním tažení končí až u Milana Heči.
     
    43
    Hodně nepříjemný střet. Reinberk se srazil se spoluhráčem Kimem, oba totiž chtěli odehrát vysokou svíci. Sudí Pechanec správně bez prodlení volá na hřiště lékaře hostí.
     
    44
    Kim už se pomalu zvedá ze země, pro Reinberka jsou ale přivolána nosítka. Tohle nevypadá vůbec dobře, minimálně z komentátorského stanoviště.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut. Reinberk je mezitím, co hlasatel danou novinu oznámil, odnášen ze hřiště a tleskají mu i domácí fanoušci.
     
    45+1
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Vlasij Siňavskij.
     
    45+2
    Vlasij Siňavskij se hned uvedl pěkným náběhem po křídle, ale nepřesným centrem. Po pokračující akci srazil Kalabiškovu ostrou přihrávku do vápna Hůlka na roh.
     
    45+3
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Zase ta klokaní bolístka v podobě obdržené branky těsně před pauzou. Je ale třeba vyzdvihnout pěkný signál Slovácka, díky němuž ke gólu došlo. Havlík od praporku pasem po zemi našel Kadlece, jehož pumelici z první Reichl ještě dokázal vyrazit. Podařilo se mu ale balon poslat pouze přímo před připraveného STANISLAVA HOFMANNA, před kterým zívala úplně prázdná branka. 0:1.
    45+3. Stanislav HOFMANN - 0:1
     
    45+4
    Oblouček Valenty směrem ke Kalabiškovi již domácí nijak nevyvedl z míry, doletěl totiž až k Reichlovi.
     
    45+5
    Beranovu přihrávku z lajny směrem na puntík odvrátil skluzem Hofmann.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je za námi a nemyslím si, že by se kdokoliv nudil. Zaplněný Ďolíček byl svědkem šancí na obou stranách, skóre ale otevřela až ta poslední ve třetí minutě nastavení. Po perfektně provedeném signálu z rohu se totiž k dorážce dostal hostující Stanislav Hofmann, jemuž nedělalo problém vyloženou brankovou příležitost přetavit v gól. Jedinou kaňkou je tak pro Slovácko vynucené střídání Petra Reinberka, který se zranil při střetu s Kimem a musel být ze hřiště odnesen na nosítkách.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Filip Vecheta, přichází Rigino Cicilia.
     
    46
    Bohemians budou ve druhém dějství útočit směrem ke svému kotli, což je pro domácí celek vždy příjemné.
     
    47
    Úvod druhé půle je zatím poklidný, balon se nehnul ze střední třetiny hřiště.
     
    48
    V souboji veteránů stáhl Jindřišek Petrželu, volný kop pro hosty.
     
    48
    Matoušek vystihl rozehrávku Hofmanna, k jeho smůle se ale míč odrazil na kopačky hostí a nikoliv jemu do běhu.
     
    49
    Kimova utažená rána z úhlu prosvištěla řádnou rychlostí vedle branky.
     
    50
    Köstl se na pravé straně uvolnil a odcentroval na Hrubého, ten se asi pokoušel ještě přizvednout míč Matouškovi. Záměr záložníka Bohemians ale nebyl jeho kolegou pochopen.
     
    51
    Daníček vnikl do vápna a centrem protáhl Reichla, ani on, ani nikdo z útočníků ale nedokázal dosáhnout na míč.
     
    52
    Valenta se po jednom ze soubojů chytil za obličej a poroučel se k zemi. Nejsem si jist, který z hráčů Bohemians mu ránu uštědřil, o faul ale zřejmě nešlo.
     
    53
    Valenta už je na nohou a zkusil štěstí centrem z hloubi pole, který ale pohodlně stáhl Reichl.
     
    53
    Matoušek pláchl po pravém křídle a poslal merunu směrem do malého čtverce, dobře postavený Heča ale nedovolil nikomu pokusit se o zakončení hlavou.
     
    54
    Domácí kombinují, ale zatím se jim nepodaří najít skulinku v soupeřově defenzivě.
     
    55
    Beran asi trošku prováhal možnost ke střele, po průniku do vápna se pustil ještě do jedné kličky a balon mu byl vypíchnut.
     
    56
    Beran zabojoval a místo toho, aby dopřál soupeři kop od branky, musí Slovácko vhazovat z nelichotivé pozice u vlastního rohového praporku.
     
    57
    Hosté se nevymanili z obklíčení, aut budou házet Klokani.
     
    57
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Michal Beran, přichází Matyáš Kozák,
    ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Jan Kovařík,
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
     
    57
    Mimochodem, Tomáš Necid dnes slaví 34. narozeniny. Tak třeba si nadělí dárek v podobě prvního ligového gólu v sezoně.
     
    57
    Valenta si splnil defenzivní povinnosti a nenechal Hrubého projít po levé postranní čáře.
     
    58
    Ani tahle kličkovaná Hrubému i přes počáteční nadějnou přešlapovačku nevyšla, domácí ale vhazují.
     
    59
    Daniel Köstl se takřka brazilskými žonglérskými schopnostmi uvolnil ke střele zpoza vápna, jedovatou pumelici levačkou ale Heča s vypětím všech sil vyráží.
     
    59
    A hostující brankář zapisuje další zákrok proti střele zpoza vápna, střídající Kozák ale balon netrefil úplně čistě.
     
    60
    Domácí stupňují tlak. Matouškovi střela z vnitřku vápna nesedla, v Ďolíčku to ale začíná vřít.
     
    61
    Hybšův centr dokázal Daníček prodloužit za sebe, Bohemians ale nepřestávají útočit.
     
    61
    Hvizd sudího Pechance vysvobodil Slovácko, arbitr totiž viděl nedovolený zákrok v souboji Kalabišky s Hůlkou.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Sung-pin Kim, přichází Daniel Holzer,
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Pavel Juroška.
     
    63
    Kozák šel k zemi poté, co za ním proběhl Siňavskij, podle Pechance ale estonský rychlík neměl s pádem domácího žolíka nic společného.
     
    63
    Fantastický návrat Kalabišky zhatil příležitost Bohemians. Už to skoro vypadalo, že křižný pas Kovaříka najde Dostála, zkušený levonohý univerzál byl ale proti.
     
    64
    Juroška při napadání dostal balonem přímo do obličeje od Hybše, míč ale zůstává u domácích.
     
    65
    Bohemians se ne a ne prokousat až do vápna, v posledních minutách ale mají evidentní optickou převahu ve středu pole.
     
    65
    Třeba hostům pomůže krátké přerušení, na zem se totiž poroučel Hofmann. Pokud by ale stoper Slovácka musel střídat, znamenalo by to pořádnou ránu do plánů trenéra Svědíka, neboť Hofmann je pilířem jeho defenzivy.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    A je to opravdu tak, dojde ke změně. Ze hřiště odchází zraněný Stanislav Hofmann, přichází Jaromír Srubek.
     
    67
    Cicilia udržel Křapku na zádech, následně jej o míč okradl Hůlka, jenže uklouzl. Akce Slovácka tak pokračuje.
     
    67
    Cicilia se neostýchal a zkusil překvapit ranou z pravé strany pokutového území, Reichl byl ale dobře postavený a dokázal ji vyrazit před sebe.
     
    69
    Nad Ďolíčkem se stahují mračna, začíná poměrně hustě pršet. Mezitím se stáhla mračna i nad útokem domácích, jelikož Dostál dostal přihrávku na paty.
     
    70
    Po delší odmlce se do kombinace také dostávají hosté.
     
    70
    Siňavskij si ale porozuměl s Holzerem podobně, jako průměrný Estonec s průměrným Čechem v konverzaci. Tedy vůbec, takže Reichl bude moci vykopávat, ač akce Slovácka vypadala v jednu chvíli poměrně slibně.
     
    71
    Domácí i nadále utahují šrouby, teď budou kopat roh poté, co Valenta zblokoval Kozákovu střílenou přihrávku do vápna.
     
    72
    Hrubého centr ale Heča vyboxoval pryč z nebezpečné zóny.
     
    72
    Po dalším pasu Hrubého do vápna reklamují domácí ruku Daníčka, leč marně. Hra běží dál.
     
    72
    Srubkův chirurgicky přesný skluz pod nohy Kozáka znamená aut pro domácí. Kotel se snaží přimět rozhodčího k tomu, aby předchozí situaci ohledně (ne)ruky Daníčka zkoumal na videu.
     
    73
    Necid proti přesile dokázal vybojovat rohový kop. Je jisté, že penalta se kopat nebude.
     
    73
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Erik Prekop.
     
    74
    Hybšův centr z rohu se obloučkem odrazil k Hrubému, ten ale míči nedokázal hlavou dát dost razance, takže merunu již svírá Heča, který je dnes zatím velmi jistý.
     
    74
    Srážka Hybše s Juroškou vybídla k akci lékaře obou týmů, kteří už spěchají do středového kruhu, kde oba aktéři předchozího souboje leží.
     
    75
    Juroška i Hybš budou naštěstí zřejmě moci pokračovat ve hře.
     
    76
    Srubek zahrál dlouhý pas za obrannou linii a následně jej dohrál Necid, rozhodčí Pechanec s notnou prodlevou píská nedovolený zákrok.
     
    Dnešní utkání sleduje 5612 diváků.
     
    77
    Kalabiška napřáhl zpoza šestnáctky, jeho rána ale zamířila jen do rukavic připraveného Reichla.
     
    78
    Kozák se rozběhl za Hybšovou kolmicí, jeho pas do vápna Srubek zblokoval a hosté poté budou vhazovat.
     
    79
    Michal Reichl drží naděje Bohemians na bodový zisk. Cicilia sehrál protiútok s Juroškou ideálně, poslal ho parádní kolmicí do samostatného úniku. Žolík Slovácka zařadil vyšší rychlostní stupeň a pláchl bránícímu Köstlovi, jenže jeho pokus o kličku a následnou střelu do odkryté branky se kvůli famóznímu zásahu Reichla s úspěchem nesetkal.
     
    80
    Kozákův křižný pas byl o malinko delší, než by Prekop potřeboval. Heča bude rozehrávat od branky.
     
    81
    Kozák až příliš dotěrně obtěžoval Havlíka, který si před ním kryl balon. Ve střední třetině hřiště tak došlo k nedovolenému zákroku.
     
    82
    Prekop násedně při pokusu založit brejk lacině odevzdal míč soupeři.
     
    82
    Slovácko drží hru u útočného rohového praporku. Tohle přesně hosté momentálně potřebují.
     
    82
    Po vzdušném souboji s Prekopem si na trávníku ustlal Valenta, rozhodčí přerušuje hru a píská faul.
     
    83
    Asi minutu se nehrálo, míč uvede do běhu Havlík.
     
    84
    Signál tentokráte hostům nevyšel, jenže Havlík nepříliš přesnou rozehrávku volného kopu napravil perfektním obranným zákrokem proti Kozákovi.
     
    85
    Rozhodčí nyní u videa zřejmě přezkoumává souboj mezi Křapkou a Ciciliou.
     
    86
    Červená karta pro tým 1.FC Slovácko (Rigino Cicilia). Útočník hostí při zmíněné standardce Havlíka zřejmě loktem udeřil obránce domácích, tady bude ještě hodně živo.
     
    87
    Už to vypadalo, že Bohemians početní výhodu okamžitě využijí. Prekop prodloužil centr Köstla ke Kovaříkovi, který na chvíli srovnal skóre, jenže domácí radost netrvala dlouho. Kovařík totiž branky dosáhl za pomoci postavení mimo hru.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Antonín Křapka, přichází Ladislav Mužík.
     
    88
    Divoký závěr pokračuje. Juroška obral o míč Hybše poblíž vápna domácích, bek Bohemians jej následně stáhl k zemi a to znamená jediné. Penaltu pro Slovácko!
     
    90
    Nebo také ne, protože VAR nyní celou situaci přezkoumává.
     
    90
    Rozhodčí Pechanec se vydal celou situaci shlédnout u monitoru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut. To je pořádná porce času.
     
    90+1
    Klokani si mohou oddychnout. Pechanec Hybšovi zrušil karetní trest, ale hlavně také odvolal pokutový kop.
    90+1. Kontakt Hybše a Jurošky. Penalta i karta odvolané po konzultaci s videem
     
    90+2
    Dostál se po rohu opřel do míče z úctyhodné vzdálenosti, Heča měl s jeho střelou potíže, nadvakrát ji ale zkrotil.
     
    90+3
    Domácí jsou natlačeni na útočné polovině. Aby také ne, když prohrávají a disponují jedním mužem na hřišti navíc.
     
    90+3
    Mužík se ale nešetrně opřel do Havlíka, což znamená volný kop pro hosty.
     
    90+4
    Siňavskij si předkopl míč před Kovaříkem, ten jej poté dohrál a před očima se mu tak žlutí.
     
    90+5
    Prekop se protáhl po pravé straně vápna, jeho střílená přihrávka se ale odrazila od několika obránců hostí a nedoputovala tam, kam slovenský forvard zamýšlel.
     
    90+6
    Následně se jeden z Klokanů provinil faulem na Kalabišku.
     
    90+6
    Jenže neuběhlo ani pár desítek sekund a hrát mohou opět domácí.
     
    90+6
    Tlak se dále stupňuje. Hečovi nejprve vypadl v souboji s Prekopem centr, následná dělovka Hůlky levačkou zpoza pokutového území byla tečována a míří na roh. Do vápna jde i brankář Reichl.
     
    90+6
    Žlutá karta pro tým 1.FC Slovácko (Michal Kadlec).
     
    90+7
    Hrubý od praporku našel hlavu Necida, ten ale v záklonu usměrnil merunu jen mimo hrací plochu. Máme tu tedy kop od branky.
     
    90+8
    Mužík se šikovně uvolnil k centru, jenže ten mířil Necidovi na paty. Zkušený forvard i tak poměrně krkolomně zakončil, jeho střela ale neměla dost razance a navíc prolétla nad břevnem.
     
    90+9
    Dostálův centr zprava se otřel o ruku Kalabišky. Bohemians budou kopat standardku kousek od rohu vápna, do pokutového území se opět vydal Reichl.
     
    90+10
    Heča si ale na Kovaříkův centr sáhl a vytěsnil jej mimo dosah útočících hráčů.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Uf, to byl zápas. Slovácko slaví vítězství na horké půdě Bohemians zásluhou trefy Stanislava Hofmanna ze závěru prvního dějství. Ale tedy, zápas by si zasloužil gólů více. Nebyla nouze o skvělé zákroky brankářů na obou stranách, konec navíc přinesl pěknou řádku emotivních momentů.
    V 86. minutě byl za přispění videorozhodčího zřejmě po úderu loktem vyloučen hostující Rigino Cicilia, Bohemians po chvilce srovnali zásluhou Jana Kovaříka, jenže jejich radost zastavil odhalený ofsajd. V nastavení to už vypadalo, že Slovácko dostane možnost kopat penaltu po souboji Hybše s Juroškou, jenže i tenhle verdikt VAR odvolal. Závěrečná snaha Bohemians již srovnání nepřinesla, všechny body tak putují do Uherského Hradiště.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:2.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, přeji příjemný začátek nového týdne. Tak zase brzy na počtenou! (17:05:19)

    Michal Nussbauer

    Branky: 45+3. Hofmann

    Karty:   90+4. Kovařík (BOH) – 90+6. M. Kadlec (SLO)   86. Cicilia (SLO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:2.
    Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Křapka (88. Mužík), Hybš – Köstl, Jindřišek (C) (57. Kovařík), R. Hrubý, M. Dostál – Beran (57. M. Kozák), Jan Matoušek (73. Prekop) – Puškáč (57. Necid).
    Náhradníci: Soukup, Valeš – Vala, Ad. Kadlec.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    1.FC Slovácko: Heča – Hofmann (66. Srubek), Daníček, M. Kadlec (C) – Reinberk (45+1. Siňavskij), Havlík, Valenta, Kalabiška – Petržela (62. P. Juroška), Kim (62. Holzer) – Vecheta (46. Cicilia).
    Náhradníci: Fryšták – Trávník, Doski, Mihálik.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Machač

    Diváci: 5612
    bahis siteleri