Brest – Lens 3:2 (kon.) | Clermont Foot – Monaco 2:4 (kon.) | Montpellier – Le Havre 2:2 (kon.)
Nantes – Toulouse 1:2 (kon.) | Rennes – Méty 5:1 (kon.) | Štrasburk – Lyon 2:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
5:1 (1:1)
FC Méty
Neděle 13.08.2023, 17:05 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Střetnutí, hrané téměř neustále na jednu branku, skončilo debaklem. Rennes vyhlásilo souboj o Ligu mistrů, za čímž vstoupilo s velkým přehledem, když zvítězilo 5:1. Není se co divit, vždyť Méty byly směrem dopředu hodně nevýrazné a téměř neustále se musely bránit. Na vstup do ligového ročníku budou chtít rychle zapomenout a vysokou porážku odčinit, hrají už v pátek.

    S konstatováním, že domácí předvedli kanonádu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. Třeba u posledního zápasu francouzské Ligue 1 Uber Eats, které startuje ve 20 hodinu 45 minut. (19:07:43)
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Střetnutí se už bude spíše dohrávat, že Rennes mířilo za vítězstvím ukazuje i fakt, že si připsalo devětadvacet střeleckých pokusů.
    90+4. Ibrahim SALAH - 5:1
     
    90+4
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Méty celkem zaslouženě schytaly „bůra“! Lovro Majer zatáhl míč do vápna a předal jej pod sebe, kde se nacházel Birger Meling. Jeho pokus znovu vyrazil Alexandr Úkíddžá, ale na správném místě se nacházel IBRAHIM SALAH – 5:1.
     
    90+2
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Lorenz Assignon, přichází Guéla Doué.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dlouhých osm minut, i když zase tolik nepřerušovalo a je rozhodnuto.
     
    90
    Hostující celek táhl další akci po levé straně a vybojoval standardní situaci. Centr mířil před branku, kde si ho obránce málem srazil do branky. Ovšem v posledním momentu se vytasil parádním zákrokem Steve Mandanda.
    87. Ibrahim SALAH - 4:1
     
    87
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Před malou chvílí přišel, vystřeli a raduje se! Zprava poslal střílený centr před branku Benjamin Bourigeaud, jehož snažení vyrazil Alexandr Úkíddžá před sebe. S následnou dorážkou přispěchal IBRAHIM SALAH, který znovu rozvlnil síť – 4:1.
     
    86
    Domácí hráči nikam nespěchají a v pohodě kombinují na vlastní polovině hrací plochy. Po chvíli ale přišlo zrychlení, ale také Majerův pokus, jenž byl zablokovaný.
     
    85
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Cheikh Tidiane Sabaly, přichází Jean N'Guessan.
     
    84
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Jeremy Doku, přichází Ibrahim Salah.
     
    83
    Méty rozehrávaly rohový kop, ovšem centr dostal velkou razanci a mířil pryč z pokutového území.
     
    82
    Centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde se po balonu marně natahoval Benjamin Tetteh. Avšak ke střeleckému pokusu nedošlo.
     
    80
    Střetnutí prvního kola vstupuje do poslední desetiminutovky. Rennes kontroluje koncovku zápasu a mělo by si připsat úvodní body do tabulky.
     
    79
    V nadějné pozici se nacházel Jeremy Doku, který přešel přes soupeře a vyslal technickou střelu z pravé strany vápna. Jenomže Alexandr Úkíddžá byl připravený zasáhnout, bude se kopat roh.
     
    77
    Na hrací ploše se nachází už také Benjamin Tetteh, který je opravdovým střelcem. Český fanoušek si ho může pamatovat ze Sparty neb Bohemians.
     
    75
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Lamine Camara, přichází Benjamin Tetteh,
    ze hřiště odchází Koffi Kouao, přichází Aboubacar Lô.
     
    74
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Désiré Doué,
    ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Birger Meling,
    ze hřiště odchází Jeanuel Belocian, přichází Lovro Majer.
     
    73
    Po pravé straně postupoval dopředu Malick Mbaye, avšak byl zastaven. Hostující celek po vhazování dál kombinuje na útočné polovině.
     
    72
    Před domácí branku letěl centr, který si celkem v pohodě sebral Steve Mandanda. Hráči ve žlutých dresech jsou zatím hodně za očekáváním.
     
    69
    Pokud se nic nezmění, po třetí brance Rennes je o vítězi rozhodnuto. Pokud chtějí Méty bodovat, musejí výrazně zabrat. Zatím toho směrem dopředu předvedli velmi málo.
    67. Jeremy DOKU - 3:1
     
    67
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Na začátku celé akce stál JEREMY DOKU, který se poté radoval ze vstřelené branky! Po jeho přihrávce se balon dostal až na levou stranu vápna, odkud se technickou střelou prezentoval Amine Gouiri. Jeho pokus vyrazil Alexandr Úkíddžá před sebe, kde se právě nacházel belgický mladík – 3:1.
     
    66
    V posledních chvílích šance nepřibývají, hraje se totiž spíše mezi vápny. Zatímco Rennes má nahráno, tak Méty by potřebovaly výrazně přidat.
     
    64
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Youssef Maziz, přichází Malick Mbaye.
     
    63
    Benjamin Bourigeaud to chtěl vzít na sebe, a tak vystřelil. Ovšem jeho zakončení hostujícího brankáře vůbec neohrozilo.
     
    62
    Domácí mužstvo vybojovalo další standardní situaci, kterou za malou chvíli rozehraje kapitán Benjamin Bourigeaud.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a aktivnější tým je ve vedení. Trochu jsou očekával, že Méty budou chtít vyrovnat, což tak zatím rozhodně nevypadá.
     
    59
    Přenesení na levou stranu zpracoval Youssef Maziz, který si to mezi dvěma soupeři chtěl projít do vápna. Chvíli to vypadalo, že to vyjde, ale v poslední chvíli zasáhl Arthur Theate.
     
    58
    Na centr od rohového praporku si naskočil kapitán Ismaël Traoré, jehož hlavička byla hodně nepřesná. Bude se pouze kopat od branky Rennes.
     
    57
    Kévin N'Doram poslal přihrávku na pravou stranu vápna, odkud trochu překvapivě vypálil Georges Mikautadze. Jeho pumelice mířila do spodního rohu branky, kde měl připravenou nohu Steve Mandanda.
     
    56
    Ošetřovaným hráčem byl Youssef Maziz, který už je za postranní lajnou, avšak bude moci pokračovat v utkání.
     
    55
    Na levé straně vápna znovu pracoval Amine Gouiri, který se snažil propálit dvojici soupeřů, což se mu nepovedlo. Ovšem chvíli se hrát nebude, jelikož jeden z hostů potřebuje ošetření.
     
    54
    Hráči ve žlutých dresech budou muset přidat, protože zatím toho směrem dopředu moc nepředvedli. Uvidíme, zda se Métám znovu podaří vyrovnat.
    52. Amine GOUIRI - 2:1
     
    52
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Zprava odcentroval Lorenz Assignon, jenž před brankou viděl svého kapitána. Benjamin Bourigeaud na nic nečekal a vystřelil. Balon se cestou do branky ještě otřel o nohu AMINEA GOUIRIHO – 2:1. Asistence: Benjamin Bourigeaud.
     
    51
    Středem se chtěl do vápna protáhnout Jeremy Doku, jehož přihrávka ale byla zastavená soupeřem.
     
    50
    Na pravé straně dostal trochu prostoru Benjamin Bourigeaud, který viděl před branku nabíhajícího Arnauda Kalimuenda. Avšak míč si hostující obrana pohlídala.
     
    49
    Méty vyrazily do rychlého protiútoku, když po levé straně útočil Youssef Maziz. Střelec vyrovnávací trefy dával přihrávku spoluhráči na paty.
     
    48
    Jeanuel Belocian už je v pořádku a bude se moci pokračovat ve hře. Domácí celek je znovu na útočné polovině, kde hledá cestu před branku.
     
    47
    Daleko od nohy si dal balon Maxime Colin (Méty), který poté vletěl do soupeře, za což uviděl žlutou kartu. S Jeanuelem Belocianem to nevypadá vůbec dobře.
     
    46
    Za nerozhodného stavu jsme vstoupili do druhého poločasu. Ani jeden z trenérů do základní jedenáctky nesáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase měli více ze hry domácí, kteří ale doplácejí na žalostnou koncovky. Sice Rennes šlo do vedení, když se prosadil Arnaud Kalimuendo. Ovšem hned po rozehrání přišel centr, po němž se hlavičkou mezi střelce zapsal Youssef Maziz. Uvidíme, jak se bude vyvíjet druhý poločas.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Prvním potrestaným hráčem je Koffi Kouao (Méty), který předvedl spíše taktický faul.
     
    45+2
    Centr domácího hráče mířil před branku, kde byl dobře postavený Fali Candé, jenž míč odvrátil do bezpečí. Následně se ještě před branku cpal Arnaud Kalimuendo, jenž trefil prvního bránícího soupeře.
     
    45+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý sudí, který nastavuje ještě pět minut. Nastavený čas zahájí Rennes rozehráním volného kopu.
     
    44
    Po rychlém rozehrání přišla narážečka, po níž zakončoval Youssef Maziz. Jeho pokus ale trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    43
    Hostující celek se po delší době nacházel na útočné polovině, kde zajímavou standardní situaci vybojoval Cheikh Tidiane Sabaly.
     
    41
    Na hranici vápna se míč do dobré pozice snažil posunout Benjamin Bourigeaud ,leč marně. Balon proti noze pak dostal Baptiste Santamaría, jenž trefil jednoho z hráčů ve vápně.
     
    40
    Za vyrovnaného stavu jdeme do koncovky prvního poločasu. Domácí celek je aktivnější a znovu kombinuje na útočné polovině.
    38. Santamaría v jasné pozici selhal
     
    38
    Za obranu hostujícího celku si nabíhal Arnaud Kalimuendo, který patou přihrál za sebe. Přihrávkou před branku se prezentoval Jeremy Doku, který viděl osamoceného spoluhráče. Avšak Baptiste Santamaría v jasné pozici zamířil jen do náruče gólmana.
     
    37
    Kapitán Benjamin Bourigeaud posunul míč do strany, ale následně přišla laciná ztráta. Hostující hráči si balonu moc neužili, jelikož ho odkopli na polovinu soupeře.
     
    36
    Skvělé utkání zatím hraje Amine Gouiri, který si navedl míč do vápna, kde si chtěl obhodit vzduchem dvojici soupeřů. Jenomže ve vzduchu vládne Alexandr Úkíddžá.
     
    34
    Domácí trenér žádá po svých hráčích, aby více útočili. Na pravé straně si nabíhal Jeremy Doku, avšak míč na hrací ploše neudržel.
     
    33
    Hráči ve žlutých dresech chtěli předvést další útočnou akce, jenomže praporek pomezního rozhodčího mířil nad hlavu – ofsajd.
     
    32
    Na levé straně postupoval dopředu Youssef Maziz, který vybojoval rohový kop. I když se Métám povedlo zakončit, tak Fali Candé nemířil přesně.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a zatím sledujeme větší aktivitu ze strany domácího celku. Avšak stav zápasu je stále vyrovnaný, nebo spíše znovu.
     
    25
    V šestnáctce se nacházel Amine Gouiri, který byl zády k brance, ale skvěle se otočil a vystřelil na branku. Jenomže také do míst, kde se nacházel připravený Alexandr Úkíddžá.
    21. Youssef MAZIZ - 1:1
     
    21
    Méty právě vstřelily branku!
    Z první protiakce ale je vyrovnáno! Pas obránce mířil na pravou stranu, kde si balon zasekl Georges Mikautadze, který také odcentroval. Na jeho snažení si naskočil YOUSSEF MAZIZ, jenž zamířil k levé tyči – 1:1. Asistence: Georges Mikautadze.
    20. Arnaud KALIMUENDO - 1:0
     
    20
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Snaha domácích přináší ovoce, když na levé straně postupoval do vápna Amine Gouiri. Jeho centr se odrazil před brankou a zakončením se mohl prezentovat Baptiste Santamaría. Jeho pokus ještě vyrazil Alexandr Úkíddžá, který si ale neporadil s dorážkou důrazného ARNAUDA KALIMUENDA.
     
    19
    Na pravé straně se rozeběhl Lamine Camara, který nemohl pokračovat v akci, jelikož se nacházel v ofsajdu.
     
    18
    Stále ta samá písnička, kde domácí celek trpělivě kombinuje na útočné polovině. Rennes si připravilo už tři zajímavé šance a jistě bude chtít přidat i další.
     
    16
    Snad poprvé se Méty ocitly na útočné polovině, kde se ke dvěma centrům dostal Lamine Camara. První sice mířil před branku, ale byl odvrácený. Druhý byl znovu zablokovaný a bude se jen vhazovat.
     
    15
    Hráči v červených dresech dál kombinují na útočné polovině. Právě domácí celek vyhlásil atak na první trojici Ligue 1 Uber Eats.
     
    13
    Hostující celek se zatím jenom brání a má obrovské potíže s akcemi soupeře. Po další akci Rennes se bude kopat rohový kop.
     
    12
    Přihrávka z levé strany mířila před branku, kde se pohyboval Benjamin Bourigeaud. Ovšem jeden ze stoperů se dobře vrátil a míč poslal na tribunu.
     
    11
    Na centr od rohového praporku si naskočil Arthur Theate, jehož zakončení mířilo jen vysoko nad branku. Obránce Rennes schoval obličej do dlaní.
     
    10
    Na pravé straně se kličkou uvolnil Jeremy Doku, jehož pokus mířil do bližšího spodního rohu branky, kam se dostal Alexandr Úkíddžá. Rennes bude rozehrávat rohový kop.
     
    9
    Stade Rennes znovu kombinuje na útočné polovině, kde kombinací hledá cestu k soupeřově brance.
     
    8
    Do dnešního střetnutí nastoupilo domácí mužstvo v červených dresech, naopak Méty se oblékly do žluté sady dresů.
     
    6
    První parádní zákrok hostujícího brankáře, jelikož se vápně si udělal prostor Amine Gouiri, který zamířil jen doprostřed branky! Z podobných situací musí padat góly, ale tentokrát se nestalo.
     
    5
    Na další centr domácího celku si naskočil Amine Gouiri, který hlavou zamířil kousek vedle levé tyče. Rennes začalo velmi aktivně a už mu schází vsítit pouze gól.
     
    4
    Domácí celek jde za první brankou, jenomže Jeremy Doku se dostal ke střele, která přišla zblízka. Ovšem útočník Rennes v nadějné situaci přestřelil.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnešního střetnutí dal pokyn k tomu, aby se začalo hrát. Uvidíme, kterému celku se bude dnes více dařit. První se míče chopili domácí borci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Mandanda – Belocian, Omari, Assignon, Theate – Le Fée, Santamaría, Bourigeaud (C) – Doku, Kalimuendo, Gouiri.
    Náhradníci: Gallon – Abline, Doué, Majer, Meling, Salah, Tait, Wooh, Doué.
    Trenér: Génésio

    FC Méty: Úkíddžá – Kouao, Traoré (C), Candé, Colin – N'Doram, Jacques – L. Camara, Maziz, Sabaly – Mikautadze.
    Náhradníci: Dietsch – Atta, Elisor, Lô, Maïga, Mbaye, N'Guessan, Sané, Tetteh.
    Trenér: Bölöni

    Rozhodčí: Stinat – Mouysset, Boudikian.
     
    V Rennes se v právě zahájené sezoně mluví pouze o jednom, o ataku na Ligu mistrů. Navíc do Roazhon Parku přijíždí oblíbený soupeř, který tu sedmkrát z posledních osmi zápasů prohrál. Stade Rennes si v přípravě poradil s anglickými celky, Nottinghamem nebo West Hamem. Ovšem dá se očekávat, že ani Méty nedají svou kůži lacino. Poslední známou posilou tohoto celku je Bejamin Tetteh, kterého si český divák může pamatovat z pražské Sparty. Ghanský útočník do Francie přichází z anglického Hullu. Dnes hostující celek by se chtěl v sezoně pohybovat v klidných vodách tabulky, takže minimálně v jejím středu.
     
    Vítám všechny fanoušky u prvního kola Ligue 1 Uber Eats, kde se proti obě postaví Stade Rennes FC a FC Méty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.

    Michal Luxa

    Branky: 20. Kalimuendo, 52. Gouiri (Bourigeaud), 67. Doku, 87. Salah, 90+4. Salah – 21. Maziz (Mikautadze)

    Karty:   45+3. Kouao (MTZ), 47. Colin (MTZ)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:10.
    Stade Rennes: Mandanda – Belocian (74. Majer), Omari, Assignon (90+2. Doué), Theate – Le Fée (74. Doué), Santamaría, Bourigeaud (C) – Doku (84. Salah), Kalimuendo (74. Meling), Gouiri.
    Náhradníci: Gallon – Abline, Tait, Wooh.

    Trenér: Génésio

    FC Méty: Úkíddžá – Kouao (75. Lô), Traoré (C), Candé, Colin – N'Doram, Jacques – L. Camara (75. Tetteh), Maziz (64. Mbaye), Sabaly (85. N'Guessan) – Mikautadze.
    Náhradníci: Dietsch – Atta, Elisor, Maïga, Sané.

    Trenér: Bölöni

    Rozhodčí: Stinat – Mouysset, Boudikian
    bahis siteleri