Žižkov – Dukla Praha 1:5 (kon.) | Vyškov – Olomouc B 1:0 (kon.)
konec
MFK Vyškov
1:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc B
Pondělí 14.08.2023, 17:30 • Stadion Drnovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Fahad Bayo, přichází Adam Červeň,
    ze hřiště odchází Bienvenue Kanakimana, přichází David Němeček.
     
    90+3
    Pojistku mohl po centru Ilka přidat z podobné pozice Kanakimana, schované zakončení z jedničky bylo sraženo těsně vedle.
     
    90
    Šíp se pokusil marně zastavit rozběhnutého Souarého faulem, rozhodčí se poté k situaci vrátil a udělil mu žlutou kartu.
     
    88
    Amasi Emmanuel Moses nebude moci v utkání pokračovat, ke smůle hostů už jsou navíc vyčerpána střídání, a tak dohrávají v deseti.
     
    83
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Filip Slavíček, přichází Jiří Spáčil.
     
    81
    Vyrovnání klidně mohlo přijít. Na zadní tyči vyplaval opět sám Adam Bednár, který měl čas i prostor vestoje zamířit hlavou, jenže branku minul...
     
    79
    Po rohu si na zadní tyči naskočil na hlavičku Adam Bednár a popravdě moc nechybělo, aby míč zapadl do protější šibenice!
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 1520 diváků.
     
    73
    Další velká šance MFK! Štěpánek dlouhým míčem nastartoval za obranu Kanakimanu, který si na hranici vápna dobře všimnul z druhé vlny naběhnutého Vintra. Ten střílel křížem přes obránce a jen těsně vedle pravé tyče.
     
    70
    Domácí mohli přidat druhý zásah! V brejku roztáhl Vintr hru na Lacíka, který si přehodil míč na pravačku do středu a parádní ranou orazítkoval tyč. K dorážce se poté dostal Štěpánek, zblízka ale trefila nepropálil!
     
    70
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Lukáš Lahodný, přichází Filip Štěpánek,
    ze hřiště odchází Idjessi Metsoko, přichází Ondřej Vintr.
     
    65
    Výsledkem byl nakonec zblokovaný první centr, avšak v akci pokračoval Golden. Míč po dalším centru prolétl až k Bayovi, ale jeho hlavička z dobrá pozice šla nad branku.
     
    63
    A málem se zapojil Uriča hned do gólové akce! O míč dobře zabojoval u brankové čáry a chtěl jej dávat pod sebe na úplně volného spoluhráče, pozorný Musa Ramathan na poslední chvíli zasáhl.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jakub Coufal, přichází Filip Uriča.
     
    59
    Mikulenka vědomě rukou zastavil přihrávku soupeře na levé straně a žlutá karta je na světě.
     
    57
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Santiago Eneme, přichází Barnabáš Lacík.
     
    49
    Bienvenue Kanakimana utekl obraně zprava a dostal se až do vápna, kde ještě nabíjel do lepší pozice Enememu, ale tomu rána vůbec nesedla. Trefil zapsal jednoduchý zákrok.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Dele Ola Israel, přichází Matěj Mikulenka,
    ze hřiště odchází David Lawrence Jaja, přichází Denis Kramář,
    ze hřiště odchází Yunusa Muritala, přichází Adam Bednár.
     
    44
    MFK Vyškov právě vstřelil branku! Teď už se do vedení domácí skutečně dostávají! FAHAD BAYO napravil předchozí obrovské zaváhání, když si ve vápně naskočil nikým nehlídán na Ilkův centr z pravé strany a hlavou uklidil míč bezpečně k tyči – 1:0.
     
    42
    Tutovka jako hrom také na druhé straně! Kanakimana utekl Matysovi a byl sám před Trefilem, míč ještě posunul Bayovi, na nějž zívala poloodkrytá branka, ale tu neuvěřitelně přestřelil.
     
    41
    Teď už byla Sigma centimetry, možná milimetry od vedení! Slavíček natáhl k naprosto dokonalé dalekonosné ráně, která se od břevna odrazila na čáru a ven! Hráči hostů signalizovali, že míč byl za čarou, sudí však nechává ve hře pokračovat.
     
    39
    Lahodný ve středu hřiště zbytečně dohrál soupeře a jako první si dnes zblízka prohlédl žlutou kartu.
     
    38
    Obrovská šance Vyškova! Fahad Bayo obral o míč čistě Jaju a ze strany šel sám na Trefila, místo střely ještě přihrál do lepší pozice Kanakimanovi, toho ovšem gólman Olomouce fantasticky vychytal a nenechal si nasadit jesličky.
     
    31
    Do vedení mohli jít hosté! Nevýrazný pokus Fabiánka zpracoval před vápnem Yunusa Muritala a chytře se otočil kolem obránce, načež tvrdě vypálil a Stejskal musel předvést pohotový zákrok!
     
    20
    Matys přišel o míč, což byla voda na mlýn pro rozběhnutého Metsoka, který se řítil do vápna, ale hostující stoper se mu ukázkově vrhnul pod nohy a skvěle načasovaným skluzem šanci zastavil.
     
    17
    Z brejku ale přišla šance Vyškova. Bienvenue Kanakimana utekl od poloviny hřiště třem soupeřům a před vápnem posunul do druhé vlny na Enemeho, ten však do své střely nedal vůbec razanci a po zemi poslal jen příjemný pozdrav do rukavic Trefila.
     
    8
    Teď už byl Vyškov daleko blíže otevření skóre! Po obrovské chybě v obraně šel Idjessi Metsoko sám na branku v souladu s pravidly, po zemi odstřelil Trefila, ale napálil jen pravou tyč!
     
    3
    Po rohu spáchal velkou chybu v roli předpoledního hráče Kanakimana, hosté šli od půlky do akce čtyř proti jednomu, ale celou ji zpomalili a nakonec byl centr odvrácen...

    Daniel Kinc

    Branky: 44. Bayo

    Karty:   39. Lahodný (VKV) – 59. Mikulenka (OLB), 90. Šíp (OLB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:7.
    MFK Vyškov: Stejskal – Ilko (C), Coulibaly, Ramathan, Souaré – Kanakimana (90+3. Němeček), Mafwenta, Lahodný (70. F. Štěpánek), Eneme (57. Lacík) – Bayo (90+3. Červeň), Metsoko (70. Vintr).
    Náhradníci: Borek – Touré.

    Trenér: Jan Kameník

    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Coufal (62. F. Uriča), Jaja (46. Kramář), Matys, Slavíček (83. J. Spáčil) – Fabiánek, Israel (46. Mikulenka) – Šíp, Langer (C), Moses – Muritala (46. Bednár).
    Náhradníci: Koutný – Fiala.

    Trenér: Tomáš Janotka

    Rozhodčí: Ulrich – Kotík, Vyhnanovský

    Diváci: 1520
    bahis siteleri