Raków – Kodaň 0:1 (kon.) | Rangers – Eindhoven 2:2 (kon.) | Antverpy – AEK Atény 1:0 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
2:2 (1:0)
PSV Eindhoven
Úterý 22.08.2023, 21:00 • Ibrox Stadium, Glasgow • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky evropského fotbalu, kvalifikace o Ligu mistrů, Evropskou ligu a Evropskou konferenční ligu už se pomalu chýlí ke svému konci, na programu jsou totiž už jen čtvrtá předkola. A ve čtvrté části kvalifikace se utkají i týmy skotských Rangers a nizozemského PSV Eindhoven. Příjemnou zábavu!
     
    Glasgow Rangers
    Celek z hlavního města Skotska byl po loňské účasti v základní skupině Ligy mistrů a druhém místě ve skotské lize Premiership za Celticem nasazen do třetího předkola milionářské soutěže. V něm dokázali vyřadit švýcarské Servette po výsledcích 2:1 doma a venkovní remíze 1:1 a postoupit tak do poslední části kvalifikace.
    Rangers si základní skupinu Ligy mistrů zahráli i minulý rok, v těžké skupině s Ajaxem Amsterdam, Neapolí a Liverpoolem ale nezískali ani bod a odcházeli s hrozivým skóre 2:22, čímž překonali dosud nejhorší výsledek Dinama Záhřeb v historii skupin Ligy mistrů.
     
    PSV Eindhoven
    To nizozemský celek si minulou sezonu zahrál „pouze“ základní skupinu Evropské ligy, do které mu byly přidány týmy Arsenalu, norského Bodo/Glimt a švýcarského Curychu. Bílo-červení si však v této skupině ostudu rozhodně neutrhli, neboť jen jednou prohráli (s Arsenalem 1:0) a pouze jednou remizovali (s Bodo/Glimt doma 1:1). Naopak švýcarský Curych doslova rozstříleli, po dvou zápasech totiž svítilo ve statistikách skóre 10:1 pro PSV. Eindhoven tedy postoupil, ale do play-off mu byl přidělen extrémně náročný soupeř, a to španělská Sevilla. A nizozemský velkoklub si postup de facto prohrál už v prvním zápase, který skončil 3:0 pro Španěly. Na postup pak ani nestačila domácí výhra 2:0.
    V letošním roce byl Eindhoven, stejně jako jejich soupeř, přidělen do třetího předkola. PSV však dostalo relativně jednoduchého soupeře, a to Sturm Graz. Rakouský celek avšak na svěřence Petera Bosze nestačil a po dvou prohrách 1:4 a 1:3 jej čeká čtvrté předkolo Evropské ligy.
     
    Velkou motivaci do zápasu bude mít určitě hlavně PSV, neboť to byli právě Rangers, kdo je minulý rok porazil v posledním předkole Ligy mistrů. Díky výsledkům 2:2 a 0:1 tak skotský klub dostal šanci zahrát si tu nejvyšší evropskou soutěž, naopak na Eindhoven zbyla ta druhá, a to Evropská liga.
     
    Zajímaví hráči – Rangers:
    Jack Butland: brankář, 30 let, který strávil jarní část minulé sezony na hostování v Manchesteru United
    James Tavernier: pravý obránce, který teď ve skotském klubu zastává roli kapitána, v obou zápasech se Servette skóroval
    Jose Cifuentes: střední záložník, který před sezonou přišel do Skotska z amerického Los Angeles FC
    Todd Cantwell: anglický záložník, odchovanec Norwiche, který do Rangers přestoupil v zimním přestupovém období a v 16 zápasech nasázel 6 gólů a na 4 přihrál z pozice záložníka
    Abdallah Sima senegalský útočníka, kterého si český fanoušek určitě vybaví v dresu Slavie Praha. Po přestupu ze Slavie do Brightonu za osm milionů eur však chodí pouze po hostování (Stoke, Angers)
     
    Zajímaví hráči – PSV Eindhoven
    Walter Benitez: argentinský brankář, 30 let, bývalý hráč Nice, který byl několikrát povolán na sraz argentinské reprezentace, na první start však stále čeká
    Patrick van Aanholt: nizozemský krajní obránce, bývalý hráč Chelsea, Crystal Palace nebo Galatasaraye, v PSV je na hostování z tureckého klubu, 19 startů za reprezentaci Nizozemska, vítěz Premier League s Chelsea
    Sergino Dest: americký pravý obránce, který do Eindhovenu přišel na hostování z Barcelony, 22 let
    Ibrahim Sangare: defenzivní záložník z Pobřeží Slonoviny, o kterého stál například Liverpool, 25 let
    Luuk de Jong: nizozemský snajpr, bývalý hráč Twente, Mönchengladbachu, Sevilly nebo Barcelony, ve 43 zápasech za reprezentaci skóroval v jedenácti případech
     
    Úvodní sestavy:

    Glasgow Rangers: Butland – Tavernier, Goldson, Souttar, Barišič – Cifuentes, Jack, Raskin – Cantwell – Sima, Dessers
    Náhradníci: McCrorie – Balogun, Danilo, Davies, Devine, Dowell, King, Lammers, Lundstram, Matondo, Sterling, Wright
    Trenér: Michael Beale

    PSV Eindhoven: Benitez – Teze, Ramalho, Boscagli, Dest – Veerman, Sangare, Saibari – Bakayoko, de Jong, Lang
    Náhradníci: Drommel, Waterman – Babadi, El-Ghazi, Land, Pepi, Sambo, Schouten, Til, Tillman, Vertessen
    Trenér: Peter Bosz

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Finjean.
     
    hráči obou týmů již jsou na hrací ploše, první zápas o postup do základní skupiny Ligy mistrů za chvíli započne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Senegalský útočník Sima poprvé kopl do balonu, zápas začal.
     
    1
    Po po úvodních nepřesných nákopech si za obránce PSV Ramalha nabíhal Dessers, stoper nizozemského klubu zvládl nebezpečí odvrátit odkopem do autu.
     
    2
    Centr od nové posily Eindhovenu Desta pouze prosvištěl pokutovým územím, kde jej nikdo nedokázal tečovat.
     
    4
    Domácí hráči s vhazováním naložili velmi bídně, a tak kombinují hráči v bílých dresech.
     
    5
    První zakončení na branku vyslal z úhlu Sergino Dest, brankář Butland míč vyrazil pouze před sebe, kde už číhal Luuk de Jong. Tomu však chyběl krok, a zakončoval by do prázdné branky. To se však nestalo, a tak má obrana Rangers situaci pod kontolou.
     
    6
    Na půli hřiště byl faulovaný útočník domácího celku Dessers, Glasgow bude zahrávat standardku.
     
    7
    Střílená nahrávka od Jacka byla sražena přímo do náručí argentinského brankáře Beniteze.
     
    8
    Po levém křídle se tlačila dvojice Dest – Lang, ani jeden z nich ale neprošel dále. Aut pro PSV.
     
    8
    Stoper Rangers Goldson v akrobatické pozici odvrací centr hráčů PSV dále od své branky.
     
    9
    Centrovaná přihrávka od Saibariho nenašla ani de Jonga, ani Bakayoka, neboť míč doletěl jen do rukavic gólmana Jacka Butlanda.
     
    10
    Domácí dobře udrželi zásluhou Cantwella míč ve hře, pak ale Dessers příliš dlouho čekal, čehož využil obránce Teze a balon mu vypíchnul.
     
    11
    Bakayoko byl zastaven dokonce trojicí obránců, což znamená, že se Eindhoven bude o zisk míče muset snažit.
     
    13
    Cantwell se Simou obraně nizozemského celku problémy nenadělaly, a tak rozehrává brankář Benitez spolu s obránci před ním, kterými jsou Boscagli a Ramalho.
     
    14
    Saibari si vyměnil míč s de Jongem a poté se rozhodl nacentrovat, jeho nebezpečný projektil odvrací na rohový kop Tavernier.
     
    15
    Kop od rohového praporku jen lehce líznul Ibrahim Sangare, brankář Rangers tak mohl zůstat v klidu.
     
    16
    Dest ukázal v souboji s Cifuentesem skvělou akceleraci, když mu na několika metrech dokázal ukázkově „zdrhnout“. Zastavuje ho až rázným odkopem do autu kapitán domácích Tavernier.
     
    17
    Na levé straně hřiště vhazuje chorvatský obránce Borna Barišič.
     
    18
    Luuk de Jong si nedokázal vyměnit míč s Bakayokem, po následném odkopu fauluje stoper PSV Ramalho.
     
    19
    V necelých úvodních dvaceti minutách jsou výrazně více na míči hosté, jedinou střelu na bránu však vyslal pouze Dest z rohu pokutového území. Naopak skotský klub hrozí občas pouze z brejkových situací, kterých se jim ale moc nedostává.
     
    20
    Útočník Rangers Dessers byl v souboji s Ramalhem až moc agresivní, rozhodčímu Turpinovi nezbylo nic jiného, než písknout faul.
     
    21
    Sangaremu trochu odskočil míč, čehož se hned chystal využít Todd Cantwell, naštěstí pro hosty jej však zakřižoval Teze a nedovolil mu tak další postup.
     
    22
    První střelu na branku si připsali také domácí, bývalý hráč Slavie Praha Abdallah Sima však pálil jen z úhlu a brankáře Beniteze nenachytal.
     
    24
    Předsezonní posila Rangers Jose Cifuentes zamezila dalšímu postupu Desta odkopem za pomezní čáru.
     
    25
    Hráči Rangers teď lehce zapresovali na rozehrávající PSV, což vedlo u hostů až k přihrávce na brankáře Waltera Beniteze.
     
    26
    Zpoza šestnáctky zkoušel ohrozit branku Saibari, střela mu však nesedla a skončila daleko od levé tyče Butlandovy branky.
     
    26
    Centr od Cantwella z levé ofenzivního rohu odvrací dnes zatím bezchybný Brazilec Andre Ramalho.
     
    27
    Cyriel Dessers dokázal vybojovat míč pro svůj tým po nepřesném vhazování nazpět, jeho snaha však nakonec k ničemu nebyla, neboť následně se prezentoval nepřesnou přihrávkou také barišič.
     
    28
    Nebezpečný centr Tezeho odvrátil stoper Goldson a může být rád, že netrefil vlastní branku, neboť jeho hlavička těsně minula pravou tyčku.
     
    29
    I druhý centr od rohového kopu pro PSV pouze proletěl pokutovým územím, následně se však strhla menší potyčka mezi Langem a jedním z hráčů týmu domácích, hlavní rozhodčí z Francie situaci uklidňuje a nařizuje míč pro skotský celek.
     
    31
    Lang si pokoušel vyměnit míč s Destem, do cesty přihrávky však vstoupil James Tavernier a jejich akci překazil.
     
    31
    Před Nizozemcem Langem v dresu Eindhovenu raději odkopává míč do zámezí Tavernier.
     
    32
    Ve středu hřiště se i s trochou štěstí k míči dostal Sangare a povedl jej směrem k pokutovému území, těsně před ním se však zastavil a napřáhl ke střele, kterou mu však velmi dobře zblokoval Goldson.
     
    33
    Rohový kop PSV nevyužilo.
     
    34
    Abdallah Sima teď prohnal Ramalha a vybojoval první roh pro svůj tým.
     
    35
    Pro centr z něj si došel brankář Benitez.
     
    35
    Něco mezi střelou a přihrávkou vyslal směrem na branku Lang. Ať už to bylo cokoliv, mířilo to vysoko nad horní tyč zařízení.
     
    36
    První žlutou kartu vidí Tavernier, který stáhl unikajícího hráče Eindhovenu a od hlavního rozhodčího Turpina vidí žlutou kartu.
     
    38
    Ibrahim Sangare si dvakrát vyměnil míč s Bakayokem, k ohrožení Butlandovy branky to však nevedlo. K tomu se dostal až teď aktivní Dest, jenže jeho centr kryje právě anglický brankář.
     
    39
    Raskin ze skotského týmu zahrál rukou, rozhodčí přiřkl míč PSV.
     
    40
    Veerman bude rozehrávat pro nizozemský klub další rohový kop.
     
    41
    Po odvráceném rohu skoro až k půli hřiště se snažil vrátit míč do útoku Teze, jeho myšlenky se však nepohodly s provedením a balon tak pouze zakopl.
     
    42
    Saibari nedokázal přesně přihrát de Jongovi, z čehož plyne ztráta nizozemského velkoklubu.
     
    43
    Přihrávka od Tezeho proletěla celým malým vápnem, poté ještě míč vracel do nebezpečného prostoru Lang, obrana Rangers však šanci odkopem zažehnala.
     
    44
    Asi nejnebezpečnější střela zápasu! Bakayoko se na pravém křídle prosmýkl mezi dvěma obránci skotského týmu a vystřelil, jeho pokusu, který mířil do pravé šibenice, chyběly pouze centimetry.
     
    45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí jdou ve 45. minutě do vedení! Sangare byl v blízkosti pokutového území obrán o míč Dessersem, který získal míč. Pak jej předložil ABDALLAHU SIMOVI, který převzal míč a z hranice šestnáctky se trefil přesně do pravého horního rohu! brankář Walter Benitez se za míčem jenom ohlédnul.
    45. SIMA - 1:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase jsou určitě šťastnější domácí fotbalisté, kteří vedou po trefě bývalého slávisty Abdallaha Simy z konce poločasu 1:0. Celý první poločas však byli aktivnější hosté z Nizozemska, kterým však chyběla závěrečná fáze. Až ve 44. minutě se k zakončení odvážil křídelník PSV Bakayoko, jeho pokusu však pár čísel k spojnici branky chybělo. A tak se o minutu později nechal obrat o míč Sangare, útočník Dessers pak přihrál svému kolegovi z útoku Simovi, který se trefil parádně do pravé šibenice branky Eindhovenu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začali rozehrávkou hráči PSV Eindhoven.
     
    46
    Sima si teď splnil i své obranné povinnosti, když zamezil dalšímu postupu obránce Tezeho.
     
    47
    Na začátku druhé půle už to mohlo být o dva góly! Cifuentes našel nabíhajícího Taverniera, kterého však vychytal skvělým zákrokem brankář Benitez!
     
    48
    Borna Barišič stáhl k zemi unikajícího protihráče, jasná žlutá karta.
     
    48
    Z následného centru od Veermana hlavičkoval Ramalho, branku Butlanda však nijak neohrozil.
     
    49
    První rohová kop druhé půle, bude jej zahrávat Nizozemec Joey Veerman z PSV.
     
    50
    Centr od rohového praporku v klidu likviduje brankář Butland, který si jej stáhnul ze vzduchu.
     
    51
    Cantwell byl nepříjemně zasažen protihráčem a bude potřebovat ošetřit.
     
    52
    Záložník Rangers však už je v pořádku a bude se určitě snažit pomoct svému týmu.
     
    52
    Dessers, který táhnul útok středem hřiště, byl naprosto osamocen a neměl šanci se před několikanásobnou přesilu soupeřů dostat.
     
    53
    Barišič zblokoval centr od Bakayoka tak úspěšně, že jej nepropustil dále do pokutového území a navíc získal odkop pro svého brankáře.
     
    55
    Domácí Rangers se po špatném odkopu Veermana do autu dostávají zadarmo k míči.
     
    55
    Do vápna hostů centroval Cifuentes, jeho „bochánek“ v pohodě kryje brankář Butland.
     
    56
    Střela od záložníka Eindhovenu Saibariho mířila vysoko nad branku.
     
    57
    Lang se přes dvojici soupeřů nedostal.
     
    57
    Záložník Rangers Todd Cantwell byl obrán o míč Saibarim, kterého anglický záložník jasně fauloval. Žlutá karta.
     
    58
    Ze standardní situace vypálil Veerman, jeho kroucený pokus k pravé tyči brankář Jack Butland vyráží! Následoval také rohový kop pro hosty, z něj ale nedokázali zahrozit.
     
    60
    Dessers nepříjemně dopadl na Boscagliho, ale po chvíli už vypadá zase v pořádku.
     
    61
    PSV právě vstřelilo branku!
    Na Ibrox Stadium je vyrovnáno! Centr od Veermana proletěl celým pokutovým územím kam jej ještě vracel ze strany zpátky Bakayoko. Přihrávku od belgického křídelníka pustil Saibari na lépe postaveného IBRAHIMA SANGAREHO, který se trefil do protipohybu brankáře Butlanda a vyrovnává!
    61. SANGARE - 1:1
     
    63
    A hosté jsou při chuti, tentokrát do pokutového území přihrával Saibari, obrana skotského týmu ale teď zafungovala.
     
    64
    Roh Eindhovenu byl odvrácen pouze k Američanovi Serginu Destovi, který tak může zase něco vymyslet.
     
    65
    Další roh pro hosty.
     
    66
    Na centr si tentokrát naskočil Ramalho, který jej prodloužil na vzdálenější tyč, kde však celou situaci nikdo nedokázal zavřít. Odkop pro skotský tým.
     
    67
    Střídání v týmu Glasgow Rangers:
    ze hřiště odchází Sima, přichází Matondo,
    ze hřiště odchází Jack, přichází Lundstram.
     
    68
    Střídající Matondo se snažil pozlobit obranu soupeře, dokonce se dostal až ke střele, kterou mu však zblokoval obránce Boscagli.
     
    69
    Hodně ostře teď atakoval Cantwell jednoho hráče soupeře a může být rád, že od hlavního rozhodčího slyší pouze slovní napomenutí.
     
    69
    Střídání v týmu PSV Eindhoven:
    ze hřiště odchází Saibari, přichází Til.
     
    70
    Střídající Matondo se přes brazilského stopera Ramalha neprobil, uvidíme ale rohový kop skotského týmu.
     
    71
    Centrovaný míč odvrací Boscagli a hrací předmět se dostává až k brankářovi Butlandovi
     
    72
    Velmi ostrý souboj teď proběhl mezi Noa Langem a Tavernierem. Oba vypadají velmi otřeseně a potřebují ošetření.
     
    74
    Lang se už chystal k centru, v rozhodující chvíli však promáchl a míč tak odcestoval za brankovou čáru. Butland bude mít odkop.
     
    75
    Po dlouhé době se míče dotknul i brankář Eindhovenu Benitez, který teď bypomohl s rozehrávkou stoperům.
     
    75
    Bakayokovi při vhazování míč vyklouzl z rukou, aut se musí opakovat.
     
    76
    Rangers právě vstřelili branku!
    Skvělý protiútok Rangers končí brankou! Cantwell nejprve přihrál na levou stranu Dessersovi, který možná byl v těsném ofsajdu, ale to rozluští až VAR. Nicméně nigerijský útočník narýsoval parádní přihrávku na RABBIHO MATONDA, který tváři v tvář brankářovi Benitezovi nedal argentinskému gólmanovi šanci!
    76. MATONDO - 2:1
     
    79
    Roh pro PSV.
     
    80
    PSV právě vstřelilo branku!
    A z rohového kopu Eindhoven velmi rychle vyrovnává! Na centr od Veermana si naskočil bývalý útočník Barcelony či Sevilly LUUK DE JONG a svou hlavičku umístil přesně k levé tyči branky Rangers. S tím nemohl brankář Butland nic dělat.
    80. de JONG - 2:2
     
    81
    Střídání v týmu PSV Eindhoven:
    ze hřiště odchází Dest, přichází Sambo,
    ze hřiště odchází Lang, přichází Vertessen.
     
    81
    Střídání v týmu Glasgow Rangers:
    ze hřiště odchází Cifuentes, přichází Dowell,
    ze hřiště odchází Dessers, přichází Danilo.
     
    83
    Harry Souttar si v souboji s de Jongem nepočínal vůbec čistě a za svůj zákrok vidí kartu žluté barvy.
     
    84
    PSV je celý druhý poločas aktivnější a vypadá to, že do Nizozemska nechtějí odjíždět jen s remízou.
     
    86
    Střídání v týmu Glasgow Rangers:
    ze hřiště odchází Cantwell, přichází Lammers.
     
    87
    Pas od Sangareho mnoho přesnosti opravdu nepobral, Vertessen na tuto přihrávku dosáhnout opravdu nemohl.
     
    87
    A právě zmiňovaný Yorbe Vertessen atakoval stopera Rangers moc intenzivně a vidí žlutou kartu.
     
    88
    Skotský klub mohl rozhodnout! Nejprve střílel Matondo, brankář Benitez jeho střelu úspěšně vyrazil. Míč se ale odrazil přihodně k Danilovi, před kterým doslova zívala prázdná branka a jen díky skvělému defenzivnímu zákroku od Ramalha PSV neprohrává!
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven:
    ze hřiště odchází Boscagli, přichází Babadi,
    ze hřiště odchází Ramalho, přichází Schouten.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+2
    nově příchozí Lammers fauloval na útočné polovině Veermana a dává tak šanci Eindhovenu na poklidnou rozehrávku.
     
    90+3
    Avšak hráči PSV naložili s rozehrávkou velmi prachbídně a mohli být potrestáni, naštěstí pro ně ale byl centr od střelce druhé branky Rangers Matonda zblokovaný a odvrácený do bezpečí.
     
    90+4
    Rohový kop odvrátil Sangare pouze na další roh.
     
    90+4
    Do odraženého míče se opřel Matondo, jeho střele však chyběly asi tři metry, aby zapadla do levého horního rohu.
     
    90+5
    Tavernier se pokusil o centr , ten byl však zblokovaný, a tak bude anglický bek vhazovat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 47 537 diváků.
     
    Je konec! PSV Eindhoven v úvodním zápase čtvrtého předkola Ligy mistrů remizuje se skotským Glasgow Rangers 2:2 a zápas je tak před odvetou otevřený na obě strany.
    První poločas, který byl svázán především taktikou, zdaleka nebyl tak atraktivní jako druhá půle. V první půli byli po celou dobu více na míči hráči Eindhovenu, jejich snaha však končila na posledních 20 metrech. Snad jedinou výjimkou byl úvodní pokus Desta či střela ve 44. minutě od Bakayoka, které opravdu moc nechybělo. Avšak ve 45. minutě se po chybě v rozehrávce hostů zmocnil míče Dessers a předložil jej bývalému hráči Slavie Praha Abdallahu Simovi, který svou gólovou střelu umístil přesně do pravé šibenice Butlandovy branky.
    Do druhého poločasu vstoupili aktivně domácí, ale Taverniera brankář Benitez skvěle vychytal. Na druhé straně zase o deset minut později pálil Veerman, ale i tady byl brankář bezchybný. Chvíli na to, přesněji v 61. minutě, se však hostům povedlo srovnat, když míč vracet „do ohně“ Bakayoko a jeho přihrávku zužitkoval v gól záložník z Pobřeží Slonoviny Ibrahim Sangare. PSN nedále tlačilo, ale byli to právě domácí Rangers, kteří se znova ujali vedení. Skvělý pas od Desserse, který tak zaznamenal druhou asistenci v zápase, využil střídající Rabbi Matondo a zahájil tak oslavy na Ibrox Stadium. Avšak o další čtyři minuty později vyrovnal po rohovém kopu Luuk de Jong a stanovil konečné skóre 2:2. V 90. minutě pak mohl poslat Rangers de vedení Danilo, avšak jeho dorážku parádně zblokoval stoper PSV Ramalho.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:6.
     
    Odveta
    Druhý zápas se hraje 30. srpna na stadionu Philips Stadium.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji dobrou noc a třeba zase někdy na počtenou! (23:10:22)

    Matěj Skula

    Branky: 45. Sima (Dessers), 76. Matondo (Dessers) – 61. Sangare (Bakayoko), 80. Jong (Veerman)

    Karty:   36. Tavernier (RFC), 48. Barišič (RFC), 57. Cantwell (RFC), 83. Souttar (RFC) – 87. Vertessen (PSV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:6.
    Glasgow Rangers: Butland – Tavernier (C), Goldson, Souttar, Barišič – Cifuentes (81. Dowell), Jack (67. Lundstram), Raskin – Cantwell (86. Lammers) – Sima (67. Matondo), Dessers (81. Danilo)
    Náhradníci: McCrorie – Balogun, Davies, Devine, King, Sterling, Wright

    Trenér: Michael Beale

    PSV Eindhoven: Benitez – Teze, Ramalho (90. Babadi), Boscagli (90. Schouten), Dest (81. Sambo) – Veerman, Sangare, Saibari (69. Til) – Bakayoko, de Jong (C), Lang (81. Vertessen)
    Náhradníci: Drommel, Waterman – El-Ghazi, Land, Pepi, Tillman

    Trenér: Peter Bosz

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Finjean

    Diváci: 47537
    Středa 30.08.2023
    Eindhoven - Rangers 5:1

    Branky: 35. Saibari (Veerman), 53. Saibari (de Jong), 66. de Jong (Veerman), 78. Veerman (Teze), 81. Goldson (vla.) – 64. Tavernier (Lammers)

    Karty:   84. Sambo (PSV), 90+4. Tillman (PSV) – 84. Tavernier (RFC)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:13.
    bahis siteleri