Bohemians B – Dukla B 3:3 (kon.) | Slavia B – Povltavská 1:0 (kon.) | Admira Praha – Králův Dvůr 2:1 (kon.)
Hostouň – Vltavín 2:1 (kon.) | Táborsko akademie – Plzeň B 2:2 (kon.)
konec
FK Admira Praha
2:1 (1:0)
FK Králův Dvůr
Neděle 27.08.2023, 10:15 • Stadion FK Admira Praha, Praha 8–Kobylisy • Česká fotbalová liga (A) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou neděli u sledování ČFL! Zápasový kolotoč třetí nejvyšší soutěže dnes v Kobylisích pokračuje duelem 4. kola mezi Admirou a Královým Dvorem.
     
    FK ADMIRA PRAHA

    Admiry byl tento týden bez nadsázky plný internet. Aby ne, když se z jejího utkání s béčkem Budějovic vyklubal jeden z nejkontroverznějších zápasů v nedávné historii českého fotbalu. Duel poznamenal místy až bizarní výkon sudího Patáka a jeho asistentů, který vyvolal nemalé pochybnosti o cíleném ovlivnění výsledku.

    Kobyliští sice zvítězili 2:1 a po porážkách proti Slavii B a Vltavínu si připsali první úspěch nové sezóny, v rámci fair-play ale Jihočechům navrhli souboj anulovat a sehrát znovu. Ti souhlasili, a k celé záležitosti se tak nyní musí vyjádřit vedení soutěže.
     
    FK KRÁLŮV DVŮR

    Cábelíci, jak se fotbalistům od Litavky přezdívá, též do ročníku nevstoupili zrovna dvakrát ideálně. Tým se po třech kolech nachází na samotném dně tabulky skupiny A, ani jednou dosud nebodoval a zatímco se sám prosadil jen jednou, inkasoval hned sedmkrát.

    Nutno nicméně podoktnout, že los nebyl ke Královu Dvoru zrovna dvakrát milý: na úvod jim totiž postavil do cesty silné trio Domažlice, Slavia B a Hostouň. Uvidíme tedy, jak se svěřencům trenéra Tomáše Šilhavého bude dařit dnes na horké půdě pražské Admiry.
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Pro zajímavost se ještě rychle podívejme na relativně nedávnou vzájemnou bilanci dnešních soků, která hovoří ve prospěch Admiry. Ta totiž vyhrála oba meetingy v minulé sezóně, nejprve loni v říjnu porazila Králův Dvůr jasně 3:0 a v květnové odvetě na půdě soupeře vybojovala naprosto identický výsledek.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel budou v Kobylisích dohlížet pánové Drahoslav Drábek, Aleš Mach a David Beneš: ten první v roli hlavního sudího, zbylí dva jako jeho asistenti. Doufejme, že tato trojice podá o poznání lepší výkon než jejich kolegové z minulého týdne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Admira Praha: Keller – Herc, Martinic (C), Venc, Čácha, Lauko, Kolář, Zahálka, Šiler, Horák, Koutecký.
    Náhradníci: Veselý – Vlček, Burýšek, Douděra, Konejl, Záruba, Kunc.
    Trenér: František Peřina.

    FK Králův Dvůr: Tetour – Čihák, Havránek, Rudavskyi, Dvořák (C), Hradecký, Sabou, Nazarenko, Procházka, Patrovský, Fatdrle.
    Náhradníci: Krček – Jelínek, Krejča, Janků, Kabele.
    Trenér: Tomáš Šilhavý.

    Rozhodčí: Drábek – Mach, Beneš.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní dopoledne, utkání začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v tradičních pruhovaných černobílých dresech a hosté v červených. Start zápasu se nezadržitelně blíží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Duel odstartoval, bohužel pro nás ale momentálně z místa konání nedostáváme signál. Doufejme, že se situace brzy zlepší, do té doby vám budeme poskytovat informace o těch nejdůležitějších událostech.
     
    5
    Technické problémy byly zřejmě vyřešeny, můžeme pokračovat s podrobným komentářem. Na Admiře běží pátá minuta, hosté míří do útoku.
     
    6
    Horák se pokusil vzdušným pasem rychle přesunout hru na pravou stranu hřiště, kde ale vysunutého Koláře pohlídal jeden z bránících protihráčů.
     
    7
    Domácí se dostali do zakončení, kterému ale chyběla notná dávka přesnosti. Hra tak bude pokračovat odkopem od brány z dílny Tetoura.
     
    8
    Šiler doběhl přihrávku do vápna a zkusil míč posunout na Kouteckého, ale celou akci vzápětí zastavil postranní rozhodčí. Admira se dostala do ofsajdu.
     
    9
    Pražané jsou zatím aktivnějším týmem na hrací ploše, Královu Dvoru se nedaří se na delší dobu zmocnit balónu. Keller je v úvodu naprosto bez práce.
     
    10
    Radek Šiler nyní vzal věci do svých rukou a zvolil dalekonosnou střelu zpoza vápna, ani ta se ale mezi tři tyče nevešla. Tetour se za míčem jen ohlédl.
     
    11
    Nazarenko sice zachytil přihrávku protihráče na levém křídle, Admira si ale vzápětí vybojovala míč zpět do své moci a její útok tak pokračuje dál.
     
    12
    Admira právě vstřelila branku!
    Pražanům se daří aktivní pasáž hry přetavit v úvodní gól a už necelou čtvrt hodinu po výkopu se ujímají vedení! Na střeleckou listinu se jako první zapisuje MIROSLAV HORÁK, jehož zakončení krátce po zahraném rohu zaplulo přesně za Tetoura – 1:0!
    12. Miroslav HORÁK - 1:0
     
    14
    Admiře jeden gól evidentně nestačí. Šiler se krátkou přihrávkou pokusil do vápna vyslat Kouteckého, ale ten si nedokázal neposedný míč zpracovat včas.
     
    15
    Tohle nikdy nevidíme rádi, na hraně hostující šestnáctky teď došlo k nepříjemné srážce Tetoura s Kouteckým. Otřesený je zejména druhý jmenovaný, jenž teď v doprovodu zdravotníka míří do zámezí.
     
    17
    Hra pokračuje dál, Králův Dvůr si vybojoval roh. Jen krátce poté jsme ve vápně Admiry viděli riskantní zákrok Zahálky na Čiháka, penalta to ale nebude.
     
    18
    Lauko se zřejmě snažil míč centrovat z pravé strany, ale svou nabídku nenamířil ani trochu přesně. Balón trefil vysoký plot za Tetourovou svatyní.
     
    19
    Cábelíci se po vlažném vstupu do utkání probrali a snaží se vyrovnat, připravená domácí obrana je ale nepouští do žádné výraznější střelecké šance.
     
    20
    Tetour nyní zahrál míč vzduchem až na kraj domácího vápna, odkud jeden z bránících protihráčů balón vyrazil do zámezí. Vhazování pro Králův Dvůr.
     
    21
    Kellerovi se v šestnáctce snažil znepříjemnit život dotěrný Havránek, gólman Admiry si ale udržel přehled o hře a lapil letící balón od svých rukavic.
     
    22
    Hraje se nahoru dolu, v Kobylisích teď sledujeme svižnou a poměrně vyrovnanou podívanou.
     
    23
    Čihák ze strany nabídl míč na středový kruh Rudavskému, jehož následná pozemní rozehrávka byla hodně nepovedená. Admira si bere balón zpět.
     
    24
    Keller rozehrává míč nakrátko na Herce, domácí zakládají další útočnou akci na své půli.
     
    25
    Sabou na kraji vápna na poslední chvíli posunul míč k nabíhajícímu Patrovskému, jenže o něco rychleji se k němu dostal Keller. Ani teď z toho nebyla šance.
     
    26
    Už to mohlo být o dvě branky! Zakončení jednoho z domácích nyní orazítkovalo vzdálenější tyč, přičemž míč se pak odrazil přímo k Tetourovi!
     
    27
    Protiútok Králova Dvora větší šanci nepřinesl, hra bude za chvíli pokračovat odkopem Kellera.
     
    28
    Z domácího konce hřiště se ozvalo dunění plotu, který nastřelil hostující borec. Keller ani teď nemusel zasáhnout, míč šel vysoko nad jeho bránu.
     
    30
    Koutecký se snažil z křídla proniknout do vápna, těsně za hranicí šestnáctky mu ale míč utekl z kopačky. Protihráč ho pak zahrál do zámezí.
     
    31
    Obrovská šance Admiry! Lauko mohl rozšířit domácí náskok z bezprostřední blízkosti svatyně, Tetour ale proti němu skvěle vyběhl! Dorážka z dílny Zahálky poté byla zblokována!
     
    32
    Sabou ztratil míč před Kellerem, připravený Venc ho následně obratem poslal ven z vápna.
     
    33
    Další akci cábelíků zastavil útočný faul, míč bude z pozice kousek před šestnáctkou rozehrávat sám Keller. Admira má šanci znovu zamířit vpřed.
     
    34
    Pražané se dostali na polovinu soupeře a hledají nějakou skulinu v pevné obraně hostů.
     
    35
    Procházka out přenechal spoluhráči a přesunul se do domácího vápna, jenže jeho spoluhráči toho následně v útoku moc nevymysleli a o míč přišli.
     
    37
    Po Fatdrleho centru z křídla se míč odrazil za vápno na Hradeckého, jehož následné zakončení z voleje proletělo vedle brány. Keller bude odkopávat.
     
    38
    Cábelící jsou sice teď aktivnějším týmem na hrací ploše, v útoku jim to ale vázne. Dlouhý balón, určený pro nabíhajícího Procházku, nebyl vůbec přesný.
     
    39
    Sérii domácích přihrávek na královodvorské polovině zachycením míče utnul Patrovský, jehož následný výpad vpřed ukončil vracející se protihráč.
     
    40
    Kolář fauloval na pravém křídle, čímž hostům nabídl standardku z poměrně slibné pozice. Keller bude muset zpozornět, tohle by mohlo být nebezpečné.
     
    41
    Na letící míč se snažil před Kellerem naskočit Procházka, jenž na něj ale nedosáhl. Balón poté zapadl až za bránu, gólman Admiry tak bude rozehrávat.
     
    42
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. Pražané jsou na míči a snaží se prorazit vpřed, hosté je ale nepouští na několik metrů k Tetourově bráně.
     
    43
    Strážce hostující svatyně vyběhl za jedoucím balónem a schoval ho do svého náručí, čímž velmi rychle ukončil další útočnou akci Admiry.
     
    44
    Jeden z bránících domácích hráčů teď z vlastního vápna odpálil balón do zámezí. Cábelíci dostávají šanci ještě před přestávkou srovnat stav duelu.
     
    45
    Sabou se ve vápně dostal k odraženému míči a z otočky překonal Kellera, postranní rozhodčí ale zásah neuznal – hosté totiž byli v ofsajdu!
     
    45+1
    Těsně před přestávkou se ještě pokusil k Tetourovi proniknout Šiler, kterého ale zradil balón.
     
    45+2
    Hostující gólman nakonec přeci jen musel zakročit, a to proti Kouteckého střele na bližší tyč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    Poločas je minulostí, Admira se vrací zpět do kabiny s jednobrankovým náskokem. V Kobylisích sledujeme vyrovnaný fotbal a Králův Dvůr rozhodně nepodává špatný výkon, zatím ovšem doplácí na trable v koncovce. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop obstarala Admira. Po pár sekundách hry přišla ze středu hřiště přihrávka na pravou stranu na Herce, které ale chyběla přesnost.
     
    47
    Horák uchránil míč před vysunutým Procházkou a zahrál ho dozadu na Kellera, jenž jej následně nabídl spoluhráči na opačné straně hřiště.
     
    48
    Domácí gólman si na své konto připisuje úspěšný zákrok. Hostující střela z hranice vápna zprvu vypadala nebezpečně, mířila však jen do středu brány.
     
    49
    Králův Dvůr teď chvíli kombinoval u středu hrací plochy, ze série přihrávek ale ofenzivní tažení nevykřesal. Admira si po čase vybojovala míč zpět.
     
    50
    Rozhodčímu došla trpělivost, první žlutá karta je na světě. Viděl jí domácí Radek Šiler (ADM).
     
    52
    Havránek se dostal ke střele těsně před hranicí vápna a ač se nejednalo o bůhvíjak razantní projektil, byl z toho málem gól! Balón totiž projel jen těsně vedle pravé tyče!
     
    53
    Cábelíci mají od začátku druhé půle na hřišti převahu, kterou se zatím bezúspěšně snaží přetavit v nějakou výraznější ofenzivní akci. Krom Havránkovy nenápadné střely toho dosud moc nepředvedli.
     
    54
    Keller nyní zahrál míč nakrátko na Vence, který mu ho obratem vrátil zpět. Následoval dlouhý nákop na pravou stranu, kde se snaží operovat Lauko.
     
    56
    Tetour vyboxoval letící míč daleko od své brány. Králův Dvůr přežil první náročnější pasáž druhého poločasu a v těsném sledu ubránil hned dva domácí rohy.
     
    57
    Vysunutý Čácha se snažil znepříjemnit život hostujícím obráncům, ti si ale poradili a míč uchránili.
     
    58
    Po ostrém zákroku jednoho z královodvorských hráčů následoval pořádný výbuch emocí! Rozhodčí nakonec skupinovou strkanici, do které se zapojili snad všichni, zvládl ukočírovat.
     
    58
    Z celého incidentu trochu překvapivě padly jen dvě žluté karty, opatrněji si ve zbytku utkání budou muset počínat Michal Procházka (KDV) a Jan Martinic (ADM).
     
    60
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jan Martinic, přichází Michal Douděra,
    ze hřiště odchází Radek Šiler, přichází Vojtěch Burýšek.
     
    62
    Dění se nyní přelévá z jedné strany na druhou, o něco častěji jsou na balónu hráči z Králova Dvora.
     
    63
    Balón nyní putuje po kopačkách hostujících obránců, cábelící hledají cestu zpět ke Kellerově kleci.
     
    64
    Herc se pověsil na Fatdrleho a nedovolil mu na hranici hřiště převzít balón, který sjel až za bránu. Keller bude za malý moment odkopávat od své brány.
     
    65
    Standarka Admiry z velké vzdálenosti k větší šanci nevedla, jeden z hráčů v červeném totiž letící míč na kraji šestnáctky hlavou odrazil do bezpečí.
     
    66
    Vyrovnání měl na kopačce Procházka, jehož zakroucenou střelu k zadní tyči ale Keller parádně vyrazil! Uvidíme roh cábelíků.
     
    68
    Hosté v posledních minutách na hřišti převzali iniciativu, jejich hlad po gólu je evidentní. Admiře se teď nicméně daří hru držet daleko od Kellera.
     
    69
    Je tu další rohový kop v podání Králova Dvora, k praporku se přesouvají Dvořák s Nazarenkem.
     
    72
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Cábelící si několik minut vkuse šli za vyrovnáním, kterého nyní dosáhli! Po pěkné přihrávce se na hranici vápna uvolnil MICHAL PATROVSKÝ, který následně Kellera připravil o čisté konto rychlou střelou ke vzdálenější tyči – 1:1!
    72. Marek PATROVSKÝ - 1:1
     
    73
    Tetour posílá míč daleko od své brány, Admiře pokus o rychlou reakci nevyšel. Hosté znou útočí.
     
    74
    Nebojácný Burýšek se před protihráče propracoval až před šestnáctku, kde ale ztratil balanc a míč ztratil. Pražané se nicméně i nadále drží vepředu.
     
    75
    Bleskový protiútok Králova Dvora musel řešit až Keller, který zakončení z hodně ostrého úhlu nohou vytěsnil za svou svatyni. Roh pro cábelíky.
     
    76
    Domácí brankář bez obtíží zkrotil zakončení jednoho z hostů zpoza vápna, Admira se vrací na balón.
     
    77
    Dění nyní zastavuje faul jednoho z domácích na soupeřově polovině. Pražané ztrácí míč, přičemž Tetour ani tentokrát nebyl nucen zasahovat.
     
    78
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Vít Kolář, přichází Víktor Záruba,
    ze hřiště odchází Martin Čácha, přichází David Konejl.
     
    80
    Admira právě vstřelila branku!
    Výbuch radosti v Kobylisích! Admira teď chvíli operovala v útoku, přičemž tentokrát její snaha nevyšla vniveč! Deset minut před koncem se domácí vrací do vedení díky vlastnímu gólu BOHDANA RUDAVSKÉHO a my uvidíme, zdali tento moment bude rozhodující – 2:1!
    80. Bohdan RUDAVSKYI - 2:1
     
    81
    Dlouhý nákop jednoho z hostů z pravé strany se před vápnem odrazil ke Konejlovi, který následně bez váhání míč zahrál pryč od své brány.
     
    82
    Havránek si tuhle přihrávku nejspíš za rámeček nedá, nepovedený pas na pravou stranu ukončuje ofenzivní snahy hostů. Admira míří do protiútoku.
     
    84
    Cábelící se sice nevzdávají a snaží se vybojovat remízu, v koncovce to ale vázne. Svěřencům kouče Šilhavého se nedaří dostat míč před Kellera.
     
    85
    Domácí vítězství chtěl z křídle pojistit Burýšek, jehož projektil ale připravený Tetour hravě lapil.
     
    85
    Na druhém konci hřiště jen pár sekund nato pálil Procházka, Keller byl ale též ve střehu a chytil.
     
    86
    Burýšek se nyní snažil prokličkovat do hostujícího vápna, dotěrný Nazarenko ho ale odmítl nechal na pokoji a od míče ho eventuálně odstavil.
     
    87
    V závěru zápasu začíná v Kobylisích poměrně intenzivně pršet. Keller míč rozehrává daleko od svatyně.
     
    88
    Zahálka se odpoutal od Hradeckého a rovnou se rozhodl zakočit, jenže svou střelu nenasměroval úplně přesně. Tetour nebyl nucen zasáhnout.
     
    89
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází Filip Sabou, přichází Martin Janků.
     
    90
    Tetour nyní s míčem vyběhl až ke středu hřiště, jeho následný nákop ale větší ofenzivní akci Králova Dvora nenastartoval. Body dnes nejspíš zůstanou doma.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Štěpán Zahálka, přichází Patrik Vlček.
     
    90+2
    Utkání se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Volný kop Admiry poslal dopředu Douděru, který nyní kryje balón na rohu hřiště a krájí vteřiny ze zbytku duelu.
     
    90+3
    Hradecký ze středového kruhu poslal balón až před Kellera, následnou trochu chaotickou situaci v šestnáctce ale domácí hráči zvládli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný duel v Kobylisích je minulostí, dnes byla nakonec o něco šťastnější Admira! Králův Dvůr tak na první body nové sezóny stále čeká, přičemž v Praze k nim neměl vůbec daleko – nebýt trápení v koncovce, mohl si domů odvézt klidně hned všechny tři.
     
    Černobílé hráče v příštím kole čeká pražské derby proti Vltavínu, které se bude hrát v sobotu dopoledne v Holešovicích. Cábelíci pak budou ve stejný den bojovat proti rezervě ligových Českých Budějovic.
     
    Dnešní utkání sledovalo 160 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (12:26:32)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 12. Horák, 80. Rudavskyi (vla.) – 72. Patrovský

    Karty:   50. Šiler (ADM), 58. Martinic (ADM) – 58. Procházka (KDV)


    FK Admira Praha: Keller – Herc, Martinic (C) (60. Douděra), Venc, Čácha (78. Konejl), Lauko, Kolář (78. Záruba), Zahálka (90+1. Vlček), Šiler (60. Burýšek), Horák, Koutecký.
    Náhradníci: Veselý – Kunc.

    Trenér: František Peřina.

    FK Králův Dvůr: Tetour – Čihák, Havránek, Rudavskyi, Dvořák (C), Hradecký, Sabou (89. Janků), Nazarenko, Procházka, Patrovský, Fatdrle.
    Náhradníci: Krček – Jelínek, Krejča, Kabele.

    Trenér: Tomáš Šilhavý.

    Rozhodčí: Drábek – Mach, Beneš.

    Diváci: 160
    bahis siteleri