Tisková konference fotbalové reprezentace U21 (kon.) | Tisková konference fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference reprezentace U21

Úterý 29.08.2023, 11:00 • Sídlo FAČR, Praha - Strahov • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (11:20:34)
     
    Závěrem Jan Suchopárek zmínil, že vzhledem k rozšíření realizačního týmu tým nabírá dalšího asistenta, jímž bude na Slovácku působící Jan Baránek, jenž vinou zranění ukončil nadějnou kariéru už ve 24 letech. Reprezentační kouč v nadsázce poznamenal, že s ostatními asistenty řeší už spíše vnoučata a Baránek do kádru určitě přinese čerstvou krev.
     
    „Sledovali jsme Island a jejich styl se oproti minulému roku moc nezměnil, hrají hodně náročný fotbal a nečeká nás tam vůbec nic jednoduchého. Jako největšího outsidera bych viděl Litvu, každý další tým může zaútočit na postup,“ přiznal Suchopárek.
     
    „Chceme předvést ofenzivnější fotbal, než jak tomu bylo v předešlém období,“ řekl Jan Suchopárek a dodal, že věří všem hráčům v nominaci v prosazení se v dospělém fotbale.
     
    Jan Suchopárek zatím odmítl prozradit volbu kapitána a hlavním důvodem je skutečnost, že sám není rozhodnutý. „Mám to tak půl na půl, pásku po Filipu Kaločovi však určitě převezme někdo zkušenější,“ prohlásil.
     
    Český trenér vysvětlil i absenci Michala Ševčíka. „Očekáváme od něj lepší výkony. Moc dobře víme, čeho je schopen, každopádně teď není v top formě, proto se do dvacítky nominovaných nevešel.“
     
    Jan Suchopárek vysvětlil, proč se v nominaci nenachází Tom Slončík, jenž naopak v nejvyšší české soutěži nastupuje. „Toma samozřejmě sledujeme a je mezi náhradníky. Naše rozhodnutí je svázáno i taktikou, nicméně jej určitě budeme sledovat i nadále“.
     
    Otázka padla na Kryštofa Daňka, který se ve Spartě nedokáže prosadit do „A“ mužstva a často není ani na střídačce. Kouč Jan Suchopárek nicméně věří, že prokáže své kvality, které nesporně má.
    Nominace české U21 na přípravné utkání se Slovenskem a kvalifikační zápas na Islandu
     
    Michal Černý: Doufáme, že se nám proti Islandu povede podobně, jako v kvalifikaci na předešlé Euro, kdy se nám podařilo postoupit. Lehce z pověrčivosti jsme zvolili stejný hotel, stejný čas výkopu a i nastoupíme ve stejných dresech.
     
    Slovo si vzal vedoucí mužstva Michal Černý. „Ihned po utkání se Slovenskem budeme muset přepnout režim na umělou trávu, kde nás čeká na Islandu první kvalifikační utkání o postup na evropský šampionát.“
     
    Trenér pokračuje. „Věřím, že se přípravným zápasem proti Slovensku naladíme v dobrém rytmu na kvalifikaci. Ostatní soupeři mají nespornou výhodu, že už absolvovali aspoň jedno přípravné utkání.“
     
    Jan Suchopárek: „Začíná nový cyklus a cílem je samozřejmě postup na Euro ve Slovensku. Utkání mezi Dánskem a Walesem, které skončilo 2:2, jasně ukazuje, že skupina bude vyrovnaná."
     
    Tiskové konference jednadvacítky se kromě trenéra Jana Suchopárka účastní rovněž technický vedoucí mužstva Michal Černý.
     
    Tisková konference začala.
     
    Kouč Jan Suchopárek odkryje nominaci na přípravné utkání se Slovenskem, které se odehraje 7. září v Uherském Hradišti. Jedná se o poslední prověrku před říjnovým startem kvalifikace na evropský šampionát, ten se odehraje právě na Slovensku, takže motivace je o to větší, neboť v případě postupu lze očekávat velký příliv fanoušků. Na Euro postoupí vítězové devíti kvalifikačních skupin a tři nejlepší celky z druhých míst. Česko se představí ve skupině Dánskem, Walesem, Islandem a Litvou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Milan Huppert