Modré Krídla – Kolín 2:4 (kon.) | Motor ČB – Black Wings Linz 7:3 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.)
Třebíč – Chomutov 3:1 (kon.) | Znojmo – Jihlava 1:4 (kon.) | Vsetín – Nitra 2:3 (kon.)
Prostějov – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Sokolov – K. Vary 1:4 (kon.) | Pardubice B – Letňany 4:2 (kon.)
HC Slovan – Kometa Brno 2:6 (0:3 po s.n.) | Zvolen – Poruba 2011 3:4 (1:2 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Vel. Meziříčí 1:2 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 5:4 (po pr.) | Žďár n/S – Vrchlabí 2:7 (kon.) | Děčín – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Cheb – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Vlci Žilina 2:4 (kon.) | Trenčín – Zlín 2:5 (kon.)
Kralupy n. Vltavou – Mostečtí Lvi 5:8 (kon.) | Břeclav – Technika Brno 4:6 (kon.) | Davos – Litvínov 0:3 (kon.)
konec
HC Děčín
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 31.08.2023, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava na novou sezónu už je v plném proudu a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Benátky nad Jizerou.
     
    HC Děčín

    Medvědi mají za sebou tři přípravné duely s bilancí jedna výhra a dvě prohry. V úvodu přípravného období zajížděli Děčínští do nedalekého Mostu, kde nestačili na tamní mostecké Lvy. Ti zvítězili 4:2. Poprvé se pak Děčínští představili domácím fanouškům, když doma v dalším severočeském derby přivítali ústecký Slovan. A s tímto celkem si spravili chuť a po úvodní prohře dokázali zvítězit 5:2. Naposledy se pak Medvědi vydali až do Vrchlabí, kde v okleštěné sestavě s domácím Stadionem padli 1:5. V domácím prostředí by tak chtěli být opět úspěšní.
     
    HC Benátky nad Jizerou

    Benátečtí hokejisté prozatím odehráli také tři přátelské zápasy, jako jejích dnešní soupeř. První dva zápasy sehráli s vrchlabským Stadionem. Nejprve na jeho půdě, kde zvítězili 3:1. Poté se role vyměnily a doma zase hrály Benátky. Jenže i Vrchlabí dokázalo venku vyhrát a Benátky porazilo 5:1. Včera pak Benátečtí na svém ledě srazili 3:2 po prodloužení pražskou Kobru a na tuto výhru by rádi navázali i dnes na děčínském ledě.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát. Dvakrát vyhrál Děčín, dvakrát pak Benátečtí. Na poslední prohru by však hráči Benátek rádi zapomněli, neboť Děčín je na jejich ledě porazil vysoko 11:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, D. Petrásek, Kučera (C), Zedek, Starý, Bartoň -Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda (A), Chovanec – Hruška
    Trenér: David Švagrovský

    HC Benátky nad Jizerou: Hofman (Brázdil) – Antoš, Kuna, Stach, Haspeklo, Kulvejt, Klodner, Němeček – Douša, Hejňák, Král – Plíšek, Dvořák, Kusý – Zumr, Martínek, Havlas (C) – Jankovský
    Trenér: Martin Novák

    Rozhodčí: Kouřil – Tenkrát, Brňák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Medvědi se po úvodním vhazování dostali do útočné akce, ale před Hofmanem nevymysleli nic. Hned poté na druhou stranu vyrazili hosté a Lavinger čelil první střele soupeře.
     
    00:41
    Po nepřesném zakončení Benátek získali na svou stranu kotouč znovu děčínští hráči a už se derou do akce před Daniela Hofmana.
     
    01:17
    Další slibně se rodící akci Děčína zmařilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    01:55
    Pavel Hejňák se natlačil do předbrankového prostoru, kde se snažil opřít do puku, ale jen promáchl. Následně pak se rodí další akce na druhé straně.
     
    02:41
    Milan Antoš pronikal do útočného pásma, ale slyšel hvizd sudího, je z toho jen postavení mimo hru a opět se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:22
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hosté ve čtvrté minutě otevírají účet zápasu. Od zadního mantinelu nabil do prostoru mezi kruhy Viktor Martínek VÁCLAVU JANKOVSKÉMU, jenž se poté střelou z bekhendu nemýlil a prostřelil Lavingera – 0:1. Asistence: Viktor Martínek a Dominik Zumr.
    03:22 Václav JANKOVSKÝ - 0:1
     
    04:54
    Hosté se opět dostali do akce před Lavingerem, tomu tentokráte pomohla pozorná obrana a kotouč dostala do bezpečí a mimo ohrožení jeho klece.
     
    05:56
    Zakázané uvolnění Benátek a hra se stěhuje před Daniela Hofmana. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    06:20
    Lehké nahození Jana Kusého končí pod lapačkou Lukáše Lavingera, který poté přerušuje hru.
     
    06:42
    David Petrásek nezachytil puk na modré čáře a Medvědi se tak sami vykázali z útočného pásma. Na pravé straně pak zvedl střelu Petr Král, ale jeho pokus končí jen vedle Lavingerovy svatyně.
     
    07:02
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Viktor Martínek – 2 min., hrubost.
     
    07:44
    Medvědi se ještě v přesilové hře nedostali do ohrožení Hofmanovy branky, místo toho měli kotouč hosté a operovali s ním před klecí Lavingera a šetřili cenné vteřiny.
     
    08:54
    Hosté se nyní osvobodili a znovu nedovolili svému soupeři, aby ohrozil jejich branku. Oslabení Benátečtí s největší pravděpodobností zvládnou.
     
    09:02
    Benátky jsou v plném počtu.
     
    10:16
    Po dalším zakončení hostů končí kotouč u Lavingera a ten raději znovu zastavuje hru. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce. Benátečtí se tak ještě mohou udržet v útočném pásmu.
     
    11:28
    Tomáš Nezbeda se zjevil mezi kruhy, nedostal však přihrávku. Přesunul se poté na levou stranu a klepl si o ni. Tu záhy dostal a akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Davida Tůmu, který nechal vyniknout Daniela Hofmana.
     
    11:29
    Hofman musel znovu do akce, v pádu zakončil Adam Bartoň a brankář Benátek znovu vytasil dobrý zákrok. Hra je zastavena a vhazování proběhne na levém kruhu.
     
    11:40
    Jan Kusý si rukou hodil kotouč na hůl a vydal se dopředu. Byla z toho další dobrá šance pro hosty, ale ta končí zmarem.
     
    11:49
    A neúspěchem skončila také šance Děčína, kterou znovu bezpečně kryje Daniel Hofman. Hra je opět pozastavena.
     
    12:05
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Tomáš Nezbeda vystřelil na Hofmana, kotouč se pak od jeho betonu odrazil do předbrankového prostoru, kde si ho rychle sebral TOMÁŠ FAIGL a z pravé strany pak touš zasunul za záda Daniela Hofmana – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Tomáš Nezbeda a David Tůma.
    12:05 Tomáš FAIGL - 1:1
     
    13:28
    Medvědi vycítili šanci a opět se natlačili před klec soupeře, kde dlouho operovali, ale zatím se jim nepovedlo strhnout vedení poprvé na svou stranu.
     
    14:07
    David Tůma si najel na levou stranu a kousek před brankou hostů zvedl puk a ten jen těsně minul horní tyč Hofmanovy brány!
     
    15:06
    Aleš Macek po chvilce střílel z podobného místa, kotouč letěl k natažené lapačce Daniela Hofmana a ten puk posunul do rohu obranného pásma.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Dominik Zumr – 2 min., podrážení.
     
    15:50
    Další přesilová hra pro Děčín a Medvědi se usadili před benáteckou brankou. Z pravého kruhu pálil David Tůma, ale jen do připraveného Hofmana. Hra je zastavena, buly po jeho pravici.
     
    16:21
    Další tlačenice před hostující svatyní, nejlépe z ní vyšel Daniel Hofman a ten má bezpečně kotouč ve své moci. Následně pak raději nechal hru opět přerušit.
     
    16:39
    Ondřej Príhoda na levém kruhu hned po vhazování pálil z první, jeho ostrá jedovka skončila opět na pozorném Danielu Hofmanovi.
     
    17:26
    Zumr je na ledové ploše a hosté jsou v plném počtu.
     
    18:16
    Další přerušená hra v pásmu hostů, bude se opět vhazovat před Hofmanem a Děčínští se ještě mohou zdržet v útočném teritoriu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Adam Bartoň vybojoval v pásmu Medvědů kotouč a hned ho vyvezl až před branku soupeře. Tam se ke střele dostal Ondřej Príhoda, chomutovský útočník ale trefuje jen beton Daniela Hofmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině je dobojováno. Už ve čtvrté minutě hry se měnilo skóre, a to na straně Benátek nad Jizerou. Od zadního hrazení poslal pas do prostoru mezi kruhy Viktor Martínek a jeho nabídku vyslyšel Václav Jankovský, jenž se bekhendovou střelou nemýlil a prostřelil Lavingera. Na druhou branku se pak čekalo do začátku třinácté minuty, když se k odraženému puku dostal Tomáš Faigl a poté ho z pravé strany zasunul za brankovou čáru a vyrovnal tak stav. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Tomáš Faigl si nabruslil do prostoru mezi kruhy a švihem pak vyzkoušel pozornost Daniela Hofmana, který proti jeho střele uspěl. Tu ukryl na svoji hruď a hra je zastavena.
     
    20:55
    Zákrok také na druhé straně, Lavinger má kotouč ve své moci a i on před dotěrnými hosty přerušuje dění na ledě.
     
    21:15
    Odražený kotouč vypíchli děčínští hráči ven z pásma, poté za pukem spěchali právě Medvědi, ale hosté se dopustili zakázaného uvolnění. Hra jde před Hofmana.
     
    22:04
    Vladimír Brož nezachytil puk u modré čáry a vyjel s ním do středního pásma. Rázem tak skončil další slibný náznak medvědí akce.
     
    22:51
    Filip Stach sklepl puk před vlastní brankou a dostal ho mimo ohrožení Daniela Hofmana. Ten po chvilce ale hned zapsal další dobrý zákrok.
     
    22:55
    Střídání v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    ze hřiště odchází Daniel Hofman, přichází Jaroslav Brázdil.
     
    22:55
    Hostující brankář utrpěl zranění v oblasti hlavy a musel být vystřídán a odjel na střídačku, kde probíhá jeho ošetřování.
     
    22:59
    Dominik Kučera se prosmýkl obraně soupeře a dostal se před branku, ale jeho nápřah nakonec nekončí přesnou střelou a puk mají Benátečtí.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Nikolaj Parshakov – 2 min., podrážení.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 2 min., držení.
     
    24:44
    Domácí vyhodili kotouč do bezpečí a hosté tak musejí do další akce z hloubi vlastního obranného pásma. Děčín naopak pošetřil cenné vteřiny z dvojnásobného oslabení.
     
    25:08
    Děčín je už ve čtyřech hráčích.
     
    25:44
    Lavinger si připsal další zákrok a hned nechal hru zastavit. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    26:23
    Medvědi přečkali i klasickou početní nevýhodu a už jsou v plném počtu.
     
    26:45
    Z pravé strany vystřelil Jan Dvořák, jeho svižný projektil se zastavil o beton Lukáše Lavingera. Následně pak jdou do akce zase Děčínští.
     
    27:47
    Nikolaj Parshakov se napřáhl na hraně levého kruhu a hodně svižnou ránou pak prověřil Jaroslava Brázdila.
     
    27:59
    Další zákrok musel vytasit Lukáš Lavinger, který znovu podržel svůj tým a je přerušeno. Buly se bude vhazovat na pravé straně, takže po levici děčínského ochránce svatyně.
     
    28:43
    V děčínském pásmu sváděly oba týmy souboj o kotouč, ten získali hosté a zůstali uvnitř třetiny svého soupeře, kde další střelou ohrozili Lavingera, který to ustál.
     
    30:38
    Jsme za polovinou základní hrací doby a stav je stále nerozhodný. Nyní střílel jeden z hostů od pravého hrazení a zákrok Lavingera byl na místě.
     
    31:10
    Také Jaroslav Brázdil se vyznamenal dobrým zákrokem a jelikož před ním dotírali protihráči, hru zastavil. Poté se ke střele dostal Tomáš Faigl, ale po ní jen vyprášil Brázdilovy betony.
     
    31:42
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Milan Antoš – 2 min., krosček.
     
    32:26
    Na pravé straně převzal přihrávku Tomáš Nezbeda a po bleskovém zakončení zaduněly betony Jaroslava Brázdila.
     
    32:56
    Po něm to hned zkusil David Tůma, jeho zvednutá střela ale jen orazítkovala plexisklo na zadním hrazení. Děčínští stále drží útočnou třetinu a atakují soupeřovu klec.
     
    33:42
    Milan Antoš je na hrací ploše a hosté jsou tak v plném počtu. Zvládli tedy další své oslabení.
     
    34:20
    Jakub Kuna zasáhl puk a hned ho poslal do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Medvědi se však protáhli před hostující klec znovu a další zákrok poté zapsal Jaroslav Brázdil.
     
    34:43
    Hra je přerušena a vhazovat se bude před hostující klecí, která byla před chvíli vychýlena ze svého postavení. A bude muset být usazena zpět.
     
    35:06
    Tomáš Faigl nabil do prostoru mezi kruhy Tomáši Nezbedovi, jeho prudký pokus poté zamířil vedle protější tyče.
     
    35:49
    Na druhé straně si se skákavým kotoučem musel poradit Lukáš Lavinger a ten potom hned posílá puk svým spoluhráčům, kteří míří opačným směrem.
     
    36:30
    Puk mají hosté a z obranného pásma se už ženou do toho útočného, kde se pokusí znovu ohrozit Lavingerovu svatyni.
     
    37:18
    Lukáš Kulvejt ze vzduchu rukou zastavil puk a poslal si ho k sobě na hokejku, nicméně o kotouč hosté nakonec přišli a Brázdil čelil dalšímu pokusu Tomáše Nezbedy. Proti němu však znovu uspěl.
     
    38:09
    Tomáš Faigl se na pravé straně dostal k bekhendové dorážce, jeho pokus ale končí na pozorném Jaroslavu Brázdilovi. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    38:51
    Brázdil efektním semaforem zastavil další nebezpečný pokus Děčína a hned zastavuje hru.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce, v ní žádná branka nepadla podruhé do kabin se tak šlo za stejného stavu, jako tomu bylo po prvním dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Domácí se hned na začátku třetí třetiny dostali do útočné akce, kterou zakončoval Tomáš Faigl, s jeho projektilem si však Jaroslav Brázdil poradil.
     
    41:22
    Aleš Macek zakončoval na levém kruhu a proti němu šel do zákroku Jaroslav Brázdil, který poté bruslí posunul svou branku. Hra je tak přerušena a čeká se, až bude usazena zase zpět.
     
    41:39
    Lukáš Lavinger si povyjel ze své branky, zachytil puk a posunul ho svým spoluhráčům. Ti se pokoušejí otočit hru na opačnou stranu.
     
    41:46
    A další krásná akce Aleše Macka, ten se z půlky hřiště prodral až do zakončení na levém kruhu a proti jeho prudké střele zakročil u protější tyče Jaroslav Brázdil.
     
    43:27
    Poté se na druhé straně na pravém kruhu dostal ke střele Viktor Martínek, jeho švih ale končí jen u zadního hrazení.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Vojtěch Havlas – 2 min., sekání.
     
    45:16
    Medvědi se usadili v pásmu Benátek a kombinovali, nyní z dálky střílel jeden z domácích a kotouč má ve své moci opět Jaroslav Brázdil.
     
    45:48
    Hosté se dobře brání a v oslabení zatím svého soupeře nepouští do výraznější šance.
     
    46:05
    Hosté v plném počtu.
     
    46:20
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Milan Antoš – 2 min., hrubost.
     
    46:58
    Ondřej Príhoda napřáhl na levém kruhu a jeho nebezpečnou střelu kryje dalším pohotovým zákrokem Jaroslav Brázdil a kotouč má v lapačce!
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Ondřej Príhoda – 2 min., nesportovní chování.
     
    47:37
    Vladimír Brož se dostával k puku u zadního hrazení, nakonec ho sebrali hosté a vytáhli hru ven z pásma.
     
    48:20
    Benátky jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    49:02
    Viktor Martínek se sice dostal na kotouč, poté ale jen švihem trefil boční konstrukci hostující branky.
     
    49:05
    Děčín je v plném počtu.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Václav Jankovský – 2 min., napadení.
     
    50:56
    David Tůma na levém kruhu vyslal jedovatou střelu, kterou pokryl betonem Jaroslav Brázdil. Následně pak je hra znovu přerušena a buly bude v pásmu Benátek.
     
    51:33
    Děčín právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a Děčín strhává vedení na svou stranu. Po závaru před hostující brankou se dobře zorientoval TOMÁŠ NEZBEDA, který na pravé straně dotlačil kotouč za brankovou čáru. Klec soupeře sice byla posunuta, ale to až ve chvíli, kdy už byl kotouč za brankovou čárou, takže gól platí – 2:1. Asistence: Tomáš Faigl a David Tůma.
    51:33 Tomáš NEZBEDA - 2:1
     
    52:32
    Aleš Macek zvednul bekhendem puk a ten končí nad břevnem Brázdilovy brány. Domácí se stále drží před jeho brankou a snaží se o pojistku.
     
    53:21
    Nyní si Medvědi museli dávat pozor na rozjeté hosty, kteří se dostali v před Lavingerem ke střele, ta ale skončila mimo tři tyče.
     
    53:56
    Jedovka z hole Vojtěcha Havlase letěla na branku Lavingera, tu ale přeletěla a orazítkovala plexisklo nad zadním mantinelem.
     
    54:30
    Jan Smola zakončoval golfákem, ovšem kotouč pak jen přeletěl branku hostů.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou:
    Filip Douša – 2 min., vysoká hůl.
     
    54:54
    Hosté byli opět nedisciplinovaní a je z toho další přesilová hra pro Děčín. Ten nyní čelil výhozu soupeře a puk letí až před Lukáše Lavingera.
     
    55:43
    Benátečtí se opět dostali k puku a hned ho odpálili daleko od Brázdilovy branky. Šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    56:24
    Jan Zedek vyslal od modré čáry dělovku, kterou chytá Jaroslav Brázdil a hned nechává hru zastavit.
     
    56:41
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    57:17
    Martin Jursa se prodral až před branku hostů, kde z otočky vystřelil, jeho štiplavá střela však skončila jen na betonu Jaroslava Brázdila.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    Děčínští sehráli další kombinaci, na modrou čáru dostal přihrávku VLADIMÍR BROŽ, který vyslal dalekonosnou střelu, která zapadla až za záda Jaroslava Brázdila – 3:1. Asistence: Tomáš Nezbeda a David Tůma.
    58:11 Vladimír BROŽ - 3:1
     
    59:12
    Nyní si musel dávat pozor Lukáš Lavinger, který kryl pokus soupeře. Hra je zastavena a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    59:12
    Oddechový čas si vybrala lavička Benátek.
     
    59:12
    Hosté jsou v šesti a bez brankáře. Zkouší tedy powerplay.
     
    59:42
    Medvědi se dvakrát snažili trefit zcela prázdnou hostující branku, ale vždy se jeden z hráčů Benátek dostal k puku a srazil ho mimo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině strhli vedení na svou stranu Medvědi a soupeř znovu musel dotahovat. V padesáté deváté minutě pak navýšil náskok Děčína Vladimír Brož a nakonec se ukázalo, že jeho branka byla tou poslední v utkání. Medvědi porážejí Benátky a připisují druhou výhru v přípravném období.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:24:04)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Faigl (Nezbeda, Tůma), 52. Nezbeda (Faigl, Tůma), 59. Brož (Nezbeda, Tůma) – 4. Jankovský (Martínek, Zumr)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, D. Petrásek, Kučera (C), Zedek, Starý, Bartoň -Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda (A), Chovanec – Hruška
    Trenér: David Švagrovský

    HC Benátky nad Jizerou: Hofman (23. Brázdil) – Antoš, Kuna, Stach, Haspeklo, Kulvejt, Klodner, Němeček – Douša, Hejňák, Král – Plíšek, Dvořák, Kusý – Zumr, Martínek, Havlas (C) – Jankovský
    Trenér: Martin Novák

    Rozhodčí: Kouřil – Tenkrát, Brňák

    Diváci: 262
    bahis siteleri