Slovácko – Zlín 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 2:1 (kon.) | Teplice – Pardubice 0:1 (kon.)
Ostrava – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (1:1)
FK Jablonec
Sobota 02.09.2023, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, čtyřmi zápasy dnes pokračuje naše nejvyšší fotbalová liga. V tomto přenosu budeme sledovat zápolení celků, kterým se zatím moc nedaří a které uzavírají tabulku. Jsou to České Budějovice a Jablonec. Očekává se vyrovnaný souboj.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Jihočeský celek nezažívá dobrý vstup do sezóny, z dosud odehraných šesti zápasů zaznamenal pouhé tři body za jediné vítězství, když ve 5. kole porazil před svými fanoušky 3:0 Bohemians, ostatní mače však prohrál a jeho skóre je po šesti kolech opravdu děsivé, jen osm vstřelených, zato hned devatenáct inkasovaných gólů.


    FK Jablonec

    Severočeský mančaft na tom není o mnoho lépe, dosud nezaznamenal jediné vítězství, dvakrát prohrál a hned čtyřikrát skončil jeho mač nerozhodně, stalo se tak ve čtyřech z posledních pěti utkání, dvakrát 0:0 a dvakrát 1:1. Nutno říct, že v minulém kole dokázal obrat o body pražskou Slavii, čímž zařídil její sesazení z vedoucí příčky. Skóre Jablonce je jen o něco lepší, než v případě Českých Budějovic, kvarteto branek se jeho hráčům povedlo dát a deset gólů inkasovali.
     
    Vzájemné zápasy

    České Budějovice vyhrály poslední dva vzájemné duely, které se odehrály na jejich hřišti. V tom úplně posledním před svými fanoušky deklasovaly Jablonec 5:1. Ten si všechny body z jižních Čech odvezl naposledy 24. dubna 2021, kdy zvítězil 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal, L. Havel, Králik (C), Trummer – J. Hora I, Čermák – Skalák, Suchan, Alli – Ondrášek.
    Náhradníci: Šípoš – Adediran, V. Hora, Osmančík, Hais, P. Hellebrand, Hubínek, Čmelík, Nikl.
    Trenér: Marek Nikl.

    FK Jablonec: Hanuš – Slávik, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Hübschman (C) – F. Souček, Kratochvíl, Pleštil, Jovović – Čanturišvili.
    Náhradníci: Fendrich – Štěpánek, Houska, Náprstek, D. Souček, Chramosta, Drchal, Alégué.
    Trenér: Radoslav Látal.

    Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní velmi důležité utkání nám právě odstartovalo! Domácí celek nastupuje v bílých dresech, zatímco ten hostující hraje v černém.
     
    2
    Jako první se do útoku pustili Jihočeši, jenže jejich akce skončila už na polovině hřiště. Povedlo se jim však vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    3
    O první akci se pokusil také Jablonec. Adrián Slávik pelášil po pravé straně a dostal se k centru. Ve vápně však nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    4
    K vidění bylo hned několik hlavičkových soubojů. Balón nakonec doputoval až k Martinu Janáčkovi, který okamžitě rozehrává. Zatím je to ale hodně neurovnané.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minut v dnešním duelu, ve kterých se nestalo vůbec nic zajímavého. Zatím je to takové oťukávání, snad se brzy dočkáme šancí.
     
    6
    Jablonec právě vstřelil branku! Tak branky jsme se dočkali opravdu rychle, Severočeši vedou o jednu branku! Rohový kop zahráli nakrátko, když přišel okamžitě centr. Zde udělal obrovskou chybu Martin Janáček, který si pro míč vyběhl, jenže ho neudržel v rukavicích. Míč se příhodně odrazil k MILOŠI KRATOCHVÍLOVI, jenž hlavou dostal míč do sítě.
    6. Miloš KRATOCHVÍL - 0:1
     
    8
    No, domácí celek tak bude muset zabrat velmi rychle. K tomu ještě potvrdil, že v defenzivě se mu zatím vůbec nedaří. Je vlastně tím nejhorším celkem...
     
    9
    Jablonečtí pokračují v aktivní hře, došlo k prodloužení dlouhého míče, za kterým pelášil Vladimir Jovović. Tomu je celkem záhy odpískaný ofsajd.
     
    10
    Na druhé straně ale přišel útočný faul a hosté jsou znovu u míče. Musí však začít z obranné poloviny.
     
    11
    Matěj Polidar předvedl dobrou obrannou práci a zastavil akci domácího celku. Míč se dostal až k Janáčkovi a Dynamo bude muset začít akci odtud.
     
    12
    K nepříjemné srážce došlo u vápna jabloneckého brankáře, když se srazili Nemanja Tekijaški a Zdeněk Ondrášek. Jablonecký hráč nakonec potřebuje i ošetření.
     
    13
    Filip Souček zkoušel poslat dlouhou přihrávku podél levé lajny, ale Matěj Polidar ji nemohl dostihnout. Přesto jsou hráči v černém opět u míče.
     
    14
    Wale Musa Alli předvedl parádní práci, když skluzem obral soupeře o míč. Následně se dostal až na levou stranu vápna a centroval, jenže Zdeněk Ondrášek neodkázal míč pořádně trefit.
     
    15
    Střely na bránu: 1 – 0!
     
    16
    Jakub Hora už předvedl druhý ostrý skluz a je povolán na kobereček k rozhodčímu. Ještě předvede jeden podobný zákrok a bude z toho první karta.
     
    17
    Jablonec navíc díky tomu vybojoval standardní situaci. Hodně ostrý centr prodlužoval Miloš Kratochvíl, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nestihl míč doběhnout.
     
    18
    Severočeští fotbalisté jsou zatím aktivnější v dnešním utkání s míčem jsou rozhodně lepší...
     
    19
    Jenže tohle je penalta pro Dynamo! Wale Musa Alli se dostal ve vápně před Adriana Slávika, který ho stáhl k zemi a rozhodčí ukazuje na penaltový puntík!
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku! Jihočeši toho směrem sice dopředu ještě moc nepředvedli, přesto srovnávají stav tohoto duelu! Míč si na penaltový puntík postavil JAKUB HORA, který míč napálil doprostřed brány. Jan Hanuš skočil do strany, a tak neměl nárok na zákrok.
    20. Jakub HORA - 1:1
     
    22
    Wale Musa Alli vybojoval další faul na svou osobu, tentokrát z toho byla standardní situace. Tomáš Hübschman ovšem centr do vápna odvrátil.
     
    23
    Jiří Skalák dostal míč proti noze na hranici vápna, a tak to vzal na sebe. Rána mu ovšem moc nesedla, takže svůj pokus poslal přesně doprostřed brány.
     
    24
    Martin Janáček musela tentokrát jít z branky a svou úlohu zvládl. Vachtang Čanturišvili byl u míče o krok později, takže z toho vyložená šance nebyla.
     
    25
    V posledních minutách je hra hodně přerušována. Tomáš Hübschman faulovala středu hřiště, jelikož Dynamo se hnalo do otevřené obrany Jablonce.
     
    26
    Jakub Hora si vzal na starosti tento přímý kop, jenže poslal svůj míč přesně doprostřed brány. Jan Hanuš tak s tímto pokusem neměl ani ty nejmenší problémy.
     
    28
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo Č. Budějovice (Zdeněk Ondrášek).
     
    29
    Marcel Čermák sice není spokojen s rozhodnutím sudího, ale nedovolený zákrok mu byl odpískán. To je zajímavá standardka pro hostující fotbalisty.
     
    30
    Vladimir Jovović poslal hodně ostrý centr do vápna, ale s tím si obrana domácích poradila. O chvilku později došlo k dalšímu střetu hlavami.
     
    31
    Jablonečtí útočí hodně po levé straně, ale tu si Budějovice poslední minuty dobře hlídají.
     
    32
    Lukáš Havel předvedl důrazný zákrok na polovině hřiště a sudí nechává hru běžet. Jihočeši si ale ve finální fázi nerozuměli a jednoduše přišli o balón.
     
    33
    Jiří Skalák dostal míč na pravou stranu vápna a okamžitě vyslal centr. Wale Musa Alli ale se svou výškou na tuto přihrávku vyskočit prostě nemohl.
     
    34
    Hra se nám přesouvá z jedné strany na druhou, avšak je to bez nějakých střeleckých možností.
     
    36
    Jihočeši působí o trochu aktivnější v posledních momentech, jenže vázne jim kombinace. I tentokrát totiž přišli o balón velmi nepřesnou přihrávkou.
     
    37
    Tentokrát už z toho byla gólová možnost! Wale Musa Alli předvedl parádní akci po pravé straně a dostal míč na šestnáctku. Po krátké kombinaci se ke střele dostal Marcel Čermák, který vyprášil rukavice Jana Hanuše.
     
    38
    Nyní je hra přerušena a chvilku se hrát nebude. Adrián Slávik zůstává sedět na hřišti a jsou k němu voláni lékaři hostujícího celku. Ostatní hráči se občerstvují.
     
    39
    Adrián Slávik se nám na hřiště vrátil a snad bude moci pokračovat ve hře. V jedno ze soubojů byl postrčen Zdeněk Ondrášek, avšak faul se nepíská.
     
    40
    Máme zde posledních pět minut do konce poločasu! Oba týmy vstřelily po jedné brance. Dočkáme se ještě nějaké do konci půle? To se brzy dozvíme.
     
    41
    Hodně nepříjemná situace a na hřiště znovu míří lékař hostujícího celku! Po jednom ze soubojů je okamžitě volán, ale Vladimir Jovović snad bude v pořádku.
     
    42
    Vladimir Jovović schytal nepříjemnou ránu někam do žeber, když ho tělem zastavil Jakub Hora. Znovu se píská, ale jablonecký hráč asi bude v pořádku.
     
    43
    Severočeši tak vybojovali další volný kop na útočné polovině. K vidění byl opět centr, ovšem s tím si defenziva domácího celku bez potíží poradila.
     
    44
    Zdeněk Ondrášek zůstává ležet na zemi, když schytal nepříjemný šlapák kousek od vápna. Jablonec sportovně zakopnul míč, ale Ondrášek nepotřebuje nakonec ani ošetření a zvedá se na nohy.
     
    45
    Ve hře byl znovu VAR poté, co Wale Musa Alli znovu upadl ve vápně. Po krátkém rozhodování se ale pokračuje ve hře a Budějovice vrací míč soupeři.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    45+2
    Dnešní zápase se rozhodně nehraje v rukavičkách, k vidění je spousta ostrých soubojů. Jede z nich předvedl nyní Kratochvíl, takže se znovu píská.
     
    45+3
    Po standardní situaci vybojovali Jihočeši ještě rohový kop. Míč mířil do dobrého místa, ale hostující defenziva míč poslal alespoň za šestnáctku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Je za námi poměrně zajímavý první poločas, po kterém je stav vyrovnaný 1:1. Do vedení se dostali poměrně brzy Jablonečtí když Martin Janáček předvedl obrovskou chybu a neudržel lehký centr v rukavicích. Nejblíže mu byl Miloš Kratochvíl, jenž hlavou poslal míč do prázdné sítě. Jihočechům e ale povedlo srovnat, když Jakub Hora proměnil penaltu. Dynamo poté bylo o něco lepším celkem, ale další branky jsme se už nedočkali.

    Další poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Patrik Hellebrand.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Filip Souček, přichází Alexis Alégué,
    ze hřiště odchází Adrián Slávik, přichází Jan Chramosta.
     
    47
    Už nám odstartoval i druhý poločas, do kterého jsme viděli rovnou tři změny. Jedna na domácí straně, dvě na hostující. UVidíme, který trenér měl lepší ruku.
     
    48
    Wale Musa Alli rozhodně patřil mezi ty nejaktivnější hráče v prvním poločase, a to na obou stranách. Nyní ale při své snaze útok o míč čistě přišel.
     
    49
    Jiří Skalák byl faulovaný na útočné polovině, ale domácí ze standardní situace nic nevytěžili. Dopředu tak mohou zamířit hostující fotbalisté.
     
    50
    Vachtang Čanturišvili doslova posadil svého soupeře na zadek, jenže ve vápně už nic jiného nevymyslel.
     
    50
    Pozor, pozor... Zdeněk Ondrášek předvedl hodně ostrý zákrok v momentě, kdy už jednu žlutou kartu má. Nakonec za svůj zákrok opravdu druhou žlutou kartu vidí! Dostává tedy červenou kartu a oslabuje svůj tým! Domácí hráč s číslem třináct předvedl skluz na kotník, to nemohlo dopadnout jinak.
    50. Ondrášek po tvrdém faulu vyloučen. Hübschmanovi mohl ukončit kariéru
     
    52
    Po krátkém ošetření Tomáše Hübschmana se může pokračovat ve hře. Důležitou zprávou je, že hostující kapitán je v pořádku a bude pokračovat v duelu.
     
    53
    Jakub Hora poslal na hřiště svého soupeře a vůbec se mu nelíbí rozhodnutí sudího, který píská faul. Ten to byl ale jednoznačný, navíc těsně před šestnáctkou.
     
    54
    Matěj Polidar si vzal na starosti rozehrání této standardky, ale svou střelu poslal těsně nad.
     
    55
    Vincent Trummer předvedl dobrý obranný zákrok proti svému soupeři a ještě rozjel ofenzivu svého týmu. Dynamo to bude muset zkoušet rychlými protiakcemi.
     
    56
    Dynamo právě vstřelilo branku! Jihočeši se prosazují, přestože hrají v deseti! Patrik Hellebrand zastavil přihrávku soupeřů, načež obešel rovnou tři nich. Posléze poslal míč na WALEHO MUSU ALLIHO, který si dal míč lépe na střed a přes čtyři hráče poslal míč ke vzdálenější tyči! Jan Hanuš toho asi moc neviděl.
    56. Wale Musa Alli - 2:1
     
    58
    Fotbalisté v pruhovaných dresech jsou povzbuzeni vstřelenou brankou a drží míč na svých kopačkách. Lukáš Havel navíc vybojoval faul na útočné polovině.
     
    59
    Jablonečtí se sice dostali do útoku, ale nepřesná přihrávka je o celou akci připravila.
     
    60
    Šedesát minut hry je za námi! Dynamo sice hraje v deseti lidech, ale povedlo se mu vstřelit vedoucí branku. Podaří se na to Severočechům nějak zareagovat?
     
    61
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Václav Drchal.
     
    62
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Quadri Adediran.
     
    63
    Jabloneckým fotbalistům se zatím v kombinaci nedaří. Martin Králik se proto smažil najít Adedirana, ale poslal mu poněkud delší přihrávku, než bylo třeba.
     
    64
    Až nyní se hosté dostali pořádně k míči a jejich dobývání střelecké příležitosti tak může započít.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Nemanja Tekijaški).
     
    66
    Domácí celek nijak volného kopu na útočné polovině nijak nevyužili. Každopádně obrana Českých Budějovic si mohla alespoň trošku odfrknout.
     
    68
    Severočeši sice drželi balón na útočné polovině, ale nevymysleli zde vůbec nic zajímavého. Martin Janáček tak bude odkopávat od své svatyně.
     
    69
    Vachtang Čanturišvili se uvolnil na pravé straně a vyslal dobrý centr do vápna. Václav Drchal ale nemohl pálit z první a s míčem vyběhl mimo šestnáctku.
     
    70
    Posledních dvacet minut do konce základní hrací doby! Vladimir Jovović posílal dobou ránu ze střední vzdálenosti, ale domácí gólman vyráží na roh.
     
    71
    Jihočechům se daří rychlé protiútoky do otevřené hostující obrany. Wale Musa Alli je nadále hodně aktivní a chtěl by si dnes dát ještě jednu branku.
     
    72
    Martin Králik hledal dlouhou přihrávkou svého spoluhráče a našel. Wale Musa Alli byl ovšem tentokrát o míč obrán, snaží se ho však vybojovat zpátky.
     
    73
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Alli, přichází Pavel Osmančík.
     
    74
    České Budějovice se zatím v deseti brání celkem bez větších potíží a daří se jim odkopávat míče daleko od své brány. Jablonec to bude mít obrovsky těžké.
     
    75
    Což se po několika desítkách sekund znovu potvrdilo. Severočeši tak zase začínají od Hanuše.
     
    76
    Alexis Alégué se svou rychlostí dostal na levou stranu vápna a svou ránu mířil na zadní tyč. Tu ale úplně minul a domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    77
    Martin Janáček se o chvilku později dostal znovu k míči, který odkopával od své brány. Asi není překvapením, že nikam nespěchal, poté ho poslal hodně daleko.
     
    78
    Jakub Hora stihl doběhnout dlouhou přihrávku ještě na hřišti. Posléze posílal míč na Osmančíka ve vápně, jenže až k němu tento pas nedoputoval.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Hübschman, přichází Matěj Náprstek.
     
    80
    Severočeský trenér se snaží posílit ofenzivu a poslal na hřiště dalšího útočníka. Tak uvidíme, jestli se povede Jablonci alespoň srovnat stav duelu.
     
    81
    Václav Drchal zpracoval míč a posunul jej na Jana Chramostu. Tomu rána ale ani trochu nesedla a letěla vysoko nad. Janáček tak bude moci zase odkopávat.
     
    82
    Jablonečtí kombinují na útočné polovině. Ke střele se nakonec dostal Vachtang Čanturišvili, jenže jeho skákavá rána nakonec šla těsně vedle levé tyče.
     
    83
    Quadri Adediran odvedl dobrou práci, kdy se nenechal obrat o míč, navíc vybojoval aut pro své barvy.
     
    84
    Matěj Polidar doběhl dlouhou přihrávku na levou stranu. Jablonec se snažil to vykombinovat až do brány, ale poslední soupeř dokázal míč odpálit mimo vápno.
     
    85
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Hellebrand, přichází Michal Hubínek.
     
    86
    Celkem zajímavá situace, kdy ze hřiště byl stáhnutý Patrik Hellebrand, jenž na hřiště přišel na začátku druhé půle. Moc se to nelíbilo ani fanouškům Dynama.
     
    87
    Jablonečtí sice drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním hodně daleko od brány... No, čas se jim začíná neúprosně krátit, chtěli by rozhodně alespoň srovnat.
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Čanturišvili, přichází Michal Černák.
     
    89
    Jakub Hora se dostal po nepřesné přihrávce hostů k míči a napálil ho daleko na útočnou polovinu. Jablonečtí tak zase musí útočit až od posledního obránce.
     
    90
    Matěj Polidar centroval do vápna, kde do něj jen drknul domácí hráč. Balón se dostal na kopačky Michala Černáka, který o kousek minul zadní tyč!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+2
    Jablonečtí fotbalisté doslova zamkli svého soupeře ve vápně. Ke střele se nakonec dostal Alexis Alégué, ovšem jeho rána míří vysoko nad! Dynamo je blízko třem bodům.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Michal Černák).
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo Č. Budějovice (Jakub Hora).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Závěrečný hvizd právě zazněl a domácí se radují, jelikož do tabulky zapisují tři body! Ty jim hodně pomůžou a odpoutají se z posledního místa tabulky. Přitom to na výhru dnes nevypadalo... Po pěti minutách druhé půle totiž Zdeněk Ondrášek zajel do Tomáše Hübschmana, a tak viděl druhou žlutou kartu, tím pádem samozřejmě i červenou. Budějovicím to ale tolik nevadilo, jelikož šest minut od této situace předvedli rychlou akci. Patrik Hellebrand získal míč a obešel hned několik hráčů, načež poslal balón na Waleho Musu Alliho, který střelou na zadní tyči rozvlnil síť. Jablonec sice hrál v přesile, ovšem žádnou vloženou šanci si nedokázal vypracovat, a tak v nové sezóně stále čeká na výhru.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:10. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:14.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:01:20)

    Denisa Józsová


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 20. J. Hora I (pen.), 56. Alli (P. Hellebrand) – 6. Kratochvíl

    Karty:   28. Ondrášek (CEB), 90+4. J. Hora I (CEB) – 65. Tekijaški (JAB), 90+3. Černák (JAB)   50. Ondrášek (CEB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:10. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:14.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal, L. Havel, Králik (C), Trummer – J. Hora I, Čermák – Skalák (62. Adediran), Suchan (46. P. Hellebrand, 85. Hubínek), Alli (73. Osmančík) – Ondrášek.
    Náhradníci: Šípoš – V. Hora, Hais, Čmelík, Nikl.

    Trenér: Marek Nikl.

    FK Jablonec: Hanuš – Slávik (46. Chramosta), Tekijaški, Hurtado, Polidar – Hübschman (C) (79. Náprstek) – F. Souček (46. Alégué), Kratochvíl, Pleštil (61. Drchal), Jovović – Čanturišvili (88. Černák).
    Náhradníci: Fendrich – Štěpánek, Houska, D. Souček.

    Trenér: Radoslav Látal.

    Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler
    bahis siteleri