Slovácko – Zlín 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 2:1 (kon.) | Teplice – Pardubice 0:1 (kon.)
Ostrava – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
FK Teplice
0:1 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 02.09.2023, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání FORTUNA:LIGY mezi FK Teplice a FK Pardubice. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    FK Pardubice

    Celek vedený Radoslavem Kováčem je už tradičně chválen za předváděnou hru, nicméně bodový zisk tomu neodpovídá. Pardubice v šesti duelech získaly jen čtyři body a patří jim třináctá pozice ligové tabulky. Kováčův celek se trápí v koncovce. Dosud soupeřům nasázel pouze čtyři branky. V posledních duelech s Libercem a Slováckem se Pardubice prosadit nedokázaly. Jedinou výhru si připsaly v domácím střetnutí s Karvinou. V týdnu však zvítězily 3:0 na hřišti FK Baník Most Souš.
     
    FK Teplice

    Domácí Teplice byly kometou úvodu letošního ročníku nejvyšší české soutěže. V úvodu soutěže dokonce proháněly pražská es. Po šesti kolech mají Teplice na kontě osm bodů a drží devátou pozici. Střed tabulky je však hodně vyrovnaný. Poslední ligový triumf si připsaly ve druhém kole v Ďolíčku. Od té doby Teplice prohrály se Sigmou a Zlínem. Remízu si připsaly doma s Jabloncem a Spartou. Ve středu ve druhém kole MOL Cupu vyřadily Brozany.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičević, Bílek – L. Mareček, Jukl, Radosta, Trubač (C) – Jásir, Fila.
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Havelka, Vachoušek, J. Hora II, Cykalo, Křišťan, S. Dramé, Beránek.

    FK Pardubice: Budinský – Surzyn, Halinský, Donát, Tischler – Jak. Matoušek II, Míšek, Vacek, Hlavatý, Patrák – Černý (C).
    Náhradníci: Šmíd – Pikul, Darmovzal, S. Šimek, Kurka, Krobot, Helešic, Sychra, Zlatohlávek.

    Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Machač.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát ve žlutém, zatímco Kováčova družina oblékne červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Pardubice obstaraly výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté dnes budou chtít prolomit střelecké trápení.
     
    2
    Poprvé v utkání se vpřed vydaly také domácí Teplice. Na pravou stranu si zabíhal Knapík, jenže obránce jej odstavil.
     
    3
    Hosté se pokusili posunout vpřed nákopem na polovinu hřiště, nicméně Jukl skvělým pohybem tělem pokryl míč a nechal jej propadnout do autu.
     
    4
    Surzyn nakopl míč vpřed, jenže Matoušek neměl sebemenší šanci míč dostihnout na hrací ploše. Rozehrávat se bude od teplické branky.
     
    5
    Hosté kombinují s míčem v zadních řadách a nikam se neženou. Denis Halinský si nechtěl komplikovat rozehrávku a pomohl si malou domů.
     
    6
    Na levé straně výborně napadal rozehrávku Pardubic Michal Bílek. Důraznou hrou odkopl míč do zámezí. Pardubice budou rozehrávat.
     
    7
    Muhamed Jásir to v souboji na polovině Pardubic přehnal s důrazem a nedovoleným zákrokem poslal soupeře k zemi.
     
    9
    Kamil Vacek se skvěle vrátil s rozběhnutým Filou a ve skluzu odehrál míč na tribunu. V úvodu duelu je vidět, že se oba týmy koncentrují na defenzivu.
     
    10
    Kamil Vacek přenesl hru na levé křídlo, kam spěchal Vojtěch Patrák, jenže dlouhou pobídku neudržel ve hře. Grigar bude rozehrávat od branky.
     
    11
    Michal Hlavatý si faulem pomohl v souboji s Marečkem na polovině hrací plochy. Poprvé v utkání se výrazněji probudili příznivci Teplic.
     
    12
    Robert Jukl se sice tlačil mezi obránce Pardubic, nicméně podle rozhodčího si pomohl zatažením za dres soupeře.
     
    13
    Muhamed Jásir se hnal za nákopem na polovinu soupeře, jenže míč se před ním po mokrém trávníku svezl do zámezí. Vhazovat budou Pardubice.
     
    14
    Muhamed Jásir si skvěle pokryl míč tělem a obránce jej postrčením poslal k zemi. V úvodu utkání sledujeme velké množství nedovolených zákroků.
     
    15
    Daniel Fila si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, jenže trefil nohu hned prvního hráče v červeném dresu Pardubic. Brankáři zatím nemají moc práce.
     
    16
    První obrovská šance Teplic! Po výborném přechodu do ofenzivy dostal zpětnou přihrávku Muhamed Jásir, který placírkou přestřelil branku soupeře!
     
    17
    Brankář Budinský přenesl hru na levou stranu, nicméně tam nikdo z jeho spoluhráčů balón nevybojoval.
     
    18
    Daniel Trubač se z rohu pokutového území opřel do odraženého míče, jenže Halinský obětavým zákrokem srazil míč na rohový kop.
     
    20
    Pavel Černý zůstává otřesený po souboji na vlastní polovině, v němž utrpěl zásah kopačkou. Sudí zatím nevytáhl žlutou kartu.
     
    21
    Skvělou práci odvedl na vlastní polovině Nemanja Mičević, který výborným skluzem obral o šanci rozběhnutého soupeře. Domácí fanoušci jej odměnili potleskem.
     
    22
    Další zajímavá možnost pro Teplice! Daniel Fila se po nedůrazu stoperů Pardubic dostal před Budinského, který vytáhl vynikající zákrok nohou!
    22. Fila v tutovce! Ale skvěle ho vychytal Budinský
     
    23
    Po následném rohovém kopu měl hostující brankář další práci. K míči se tlačil Jan Knapík, od jehož špičky se míč odrazil do rukavic brankáře Pardubic.
     
    24
    Štěpán Míšek při svém debutu v nejvyšší soutěži kouzlil s míčem na pravé straně, ale důrazný obránce jej tělem dokázal odstavit od míče.
     
    25
    Obrovskou šanci zahodili také hosté! Pardubice se dostaly do protiútoku. Přihrávku na střed obdržel Pavel Ćerný, který přízemní střelou nechal vyniknout Grigara!
    25. Černý přímo před Grigarem! Ale v souboji kmetů zazářil Severočech
     
    26
    Robert Jukl si posunul míč špičkou kopačky a dojíždějící Černý jej trefil do holeně. Teplice mají k dispozici standardní situaci na polovině soupeře.
     
    27
    Pardubice zahodily stoprocentní možnost! Na krásnou přihrávku do vápna si naběhl Michal Hlavatý, který se zakončením trefil do vlastní ruky!
    27. Hlavatý dostal míč za Grigara, ale bylo to s pomocí ruky
     
    27
    Za faul na Matouška obdržel žlutou kartu Trubač.
     
    28
    Nemanja Mičević nakopl míč na polovinu Pardubic. Radosta krásným centrem našel Jásira, který hlavičkoval z těžké pozice a netrefil branku.
     
    30
    Hra je přerušena! Zdravotní problémy má Štěpán Chaloupek, který potřebuje ošetření.
     
    31
    Svalové problémy má rovněž Robert Jukl. Na lavičce Teplic už se chystá první střídání dnešního souboje.
     
    32
    Na opačnou stranu spěchal Jakub Matoušek, který se z pravého křídla tlačil do pokutového území, nicméně Michal Bílek míč nekompromisně odkopl do zámezí. Jukl se mezitím vrátil na trávník.
     
    33
    Michal Hlavatý se zbavil obránce, centrem našel Černého, který se otočil v pokutovém území, jenže jeho ránu obrana srazila na rohový kop.
     
    34
    Hosté zahrávali rohový kop. Prudký centr přizvedl jeden z domácích hráčů mimo pokutové území. Pardubice však zůstávají u míče.
     
    35
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Robert Jukl, přichází Filip Havelka.
     
    36
    Muhamed Jásir si chtěl obhodit soupeře na polovině hřiště, nicméně trefil ruku obránce. Sudí ani v tomto případě nevytáhl žlutou kartu.
     
    37
    Otřesený zůstává také Daniel Fila, který obdržel hned dvě tvrdé rány v krátkém časovém sledu. Domácí útočník však bude pokračovat ve hře.
     
    38
    Další potíže na teplické straně! Po střetu v pokutovém území soupeře leží na trávníku Štěpán Chaloupek, kterému krvácí nos. Domácí hráč se srazil se spoluhráčem Filou.
    38. Krvavý střet spoluhráčů Chaloupka s Filou
     
    39
    Muhamed Jásir si pokryl míč tělem a obránce jej poslal k zemi. Rozhodčí se během prvního poločasu rozhodně nenudí. Viděli jsme už 21 faulů.
     
    40
    Tischler táhl míč po pravé straně, jenže ofenzivním hráčům Pardubic chybí lepší nabídka. Následný pokus o pas za obranu si pohlídal Štěpán Chaloupek.
     
    41
    Po závaru před brankou Teplic se do zakončení uvnitř pokutového území dostal Emil Tischler, jehož přízemní rána těsně minula branku Teplic!
     
    42
    Na opačné straně se za obranu Pardubic dostal Daniel Fila, který si dokonce obhodil vyběhnutého brankáře, ale míč stačil odkopnout Denis Donát!
     
    43
    Muhamed Jásir byl faulován na hranici velkého vápna a vybojoval pro Teplice přímý kop ze zajímavé pozice. K míči už se staví kvarteto hráčů ve žlutém.
     
    44
    Exekuce přímého kopu se nakonec zhostil Daniel Trubač, který míč zkoušel kroutit přes zeď, jenže jeho pokus skončil nad brankou.
     
    45
    Lukáš Mareček se nechal zmást pohybem obránce a nezpracoval si prudkou přihrávku. Vhazovat budou hostující Pardubice.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Muhamed Jásir prošel z levé strany k pokutovému území, jenže nedokázal nebezpečně odcentrovat. Pardubice brání výborně.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. Naopak jsme viděli hned dvacet tři nedovolených zákroků. I přes značně tvrdé utkání jsme viděli zajímavé možnosti. V 16. minutě mohl otevřít skóre Jásir, který placírkou přestřelil branku. O pět minut později byl před Budinským Fila, ale gólman Pardubic vytáhl skvělý zákrok. Ve 25. minutě poprvé zahrozily i Pardubice, jenže Černého vychytal Grigar. Ve 27. minutě hrozil Hlavatý, který si střelou před prázdnou brankou trefil vlastní ruku. V závěru poločasu hrozil Tischler, jehož přízemní rána pro změnu minula branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Teplice obstaraly výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke střídání.
     
    47
    Vojtěch Patrák se z levého křídla tlačil vpřed, jenže si předkopl míč příliš daleko před sebe a důrazný obránce mu nedal prostor.
     
    48
    Štěpán Chaloupek si nyní nerozuměl s brankářem Grigarem a skákající centr raději přizvedl do zámezí na rohový kop. Pardubice vstoupily do druhé půle aktivněji.
     
    49
    Za faul při rodícím se protiútoku Teplic obdržel žlutou kartu Jakub Matoušek.
     
    50
    Další zranění po tvrdém hlavičkovém souboji! Na trávníku tentokrát zůstává ležet Emil Tischler.
     
    51
    Daniel Fila se hnal s míčem u nohy do pokutového území, kde si chtěl obhodit obránce. Nakonec musel zakončovat ve skluzu a získal pro Teplice jen roh, po němž nepřesně hlavičkoval Nemanja Mičević.
     
    52
    Mareček zahrával standardní situaci Teplic na polovině soupeře. Hned první hráč Pardubic míč odhlavičkoval z hranice pokutového území do bezpečí.
     
    53
    Daniel Trubač se krásnou stahovačkou v pokutovém území uvolnil kolem obránce, jenže následnou střelu mu zablokoval Denis Halinský.
     
    54
    Michal Bílek posunul míč na polovinu Pardubic, jenže tam kralovala defenziva hostujících Pardubic. Po změně stran čekáme na šanci.
     
    55
    Míšek se na opačné straně srdnatě tlačil k odcentrování, jenže míč zahrál až za čárou. Tomáš Grigar bude rozehrávat od domácí branky.
     
    56
    Muhamed Jásir dohrál souboj s Donátem nedaleko půlící čáry. Sudí měl souboj přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Kováčovu družinu.
     
    57
    Po aktivním nástupu Teplic do druhého poločasu tempo hry lehce opadlo. Nyní se hraje spíše ve středu hrací plochy.
     
    58
    Pavel Černý se chtěl z levé strany probít do pokutového území, jenže dnes hodně obouchaný Štěpán Chaloupek mu nedal ani kousek prostoru zadarmo.
     
    59
    Tomáš Grigar se pokusil zrychlit rozehrávku nákopem na Filu, který vyhrál souboj. Následně centroval z levé strany Bílek, který získal pro domácí roh.
     
    60
    Radostův centr přizvedl jeden z defenzivních hráčů Pardubic nad sebe. Viktor Budinský prokázal svou sebejistotu a došel si pro balón mezi hlavičkáře.
     
    61
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Tadeáš Vachoušek.
     
    61
    Pardubice to překvapivě zkusily vysokým nákopem, který si pohlídal Štěpán Chaloupek.
     
    62
    Emil Tischler skluzem dohrál Radostu, za což obdržel žlutou kartu.
     
    63
    Teplice zahrávaly přímý kop na polovině soupeře. Z hranice velkého vápna hlavičkoval Štěpán Chaloupek, ale jeho hlavička byla slabá a nepřesná.
     
    64
    Emil Tischler byl výborně napadán Radostou, jenže si dokázal pomoci přihrávkou pod sebe. Po změně stran se bojuje o střed hřiště.
     
    66
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Štěpán Míšek, přichází Matěj Helešic,
    ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Denis Darmovzal.
     
    67
    Muhamed Jásir si chtěl posunout míč mezi stopery Pardubic, jenže ti si jeho náběh pohlídali a nepustili jej k zakončení.
     
    68
    Michal Bílek z pravé strany hledal Marečka, jenže jeho směrem poslal nepřesnou přihrávku, kterou druhý jmenovaný nezastihl ve hře.
     
    68
    Surzyn zastavil unikajícího Jásira a uviděl žlutou kartu.
     
    69
    Muhamed Jásir zůstává po předchozím zákroku ležet na trávníku a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda egyptský střelec dnešní duel dohraje.
     
    71
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře. Aktivní Vachoušek u postranní čáry dohrál Tischlera, který se proletěl do autu.
     
    72
    Filip Havelka po přiklepnutí Marečka vypálil zpoza pokutového území. Jeho slabou střelu Budinský lapil do rukavic. Šlo o první střelu na branku po změně stran.
     
    72
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Ladislav Krobot,
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Vojtěch Sychra.
     
    73
    Darmovzal posunul míč na polovinu soupeře, kde se před hráčem Pardubic zjevil Radosta. Teplice mají defenzivu pod kontrolou.
     
    74
    O akrobatické zakončení se pokusil Krobot, jenže Grigar měl míč pod kontrolou a bez problémů si jej stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    75
    Radosta chtěl vrátit míč spoluhráči pod sebe, jenže přihrál nepřesně a daroval Pardubicím vhazování na levé straně hřiště.
     
    76
    Teplice zahrávaly přímý kop v blízkosti velkého vápna. Mareček našel hlavu Štěpána Chaloupka, který v pádu přestřelil branku Pardubic.
     
    77
    Kamil Vacek obětavým skluzem srazil do bezpečí nepřesný centr z pravé strany hřiště. Teplice jsou v posledních minutách aktivnější.
     
    78
    Viktor Budinský se musel zapojit do rozehrávky Pardubic. Hosté se poté vydali vpřed po pravé straně, nicméně Sychru uhlídal Bílek.
     
    79
    Pardubice měly zajímavou možnost! Po chybě domácí obrany střílel Tischler před malým vápnem, jenže vysoko přestřelil domácí branku!
     
    80
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Muhamed Jásir, přichází Jakub Křišťan.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Samuel Šimek.
     
    81
    Štěpán Chaloupek si ve vlastním vápně nechtěl komplikovat situaci a raději odkopl míč vysoko na tribunu. Pardubice budou vhazovat.
     
    82
    Vojtěch Sychra odcentroval z pravé strany, jenže na jeho vysokou pobídku nikdo v dresu Pardubic nemohl dosáhnout.
     
    82
    Pardubice právě vstřelily branku! Pardubice se v závěru utkání dostávají do vedení! Po rychlém přechodu do útoku našel Helešič přihrávkou do vápna LADISLAVA KROBOTA, který zkušeně přehodil vyběhnutého Grigara!
     
    83
    Pozor! Branku Pardubic přezkoumává VAR!
     
    84
    Branka platí a Pardubice skutečně vedou 1:0!
     
    85
    Matěj Radosta se chtěl po pravé straně prosmýknout vpřed, jenže si míč posunul daleko před sebe.
     
    86
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku zůstává ležet domácí Matěj Radosta.
     
    87
    Michal Hlavatý si na polovině domácích skvěle pokryl míč tělem a vymodlil si faul na svou osobu. Pardubice budou rozehrávat.
     
    88
    Vojtěch Sychra z levé strany prošel do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, jenže po uvolnění nepropálil Grigara.
     
    89
    Teplice už vrhají prakticky všechny síly do útoku. Nedovoleného zákroku se však v souboji s Krobotem dopustil Štěpán Chaloupek.
     
    90
    Radosta před vápnem fauloval aktivního Vojtěcha Sychru. Pardubice budou mít v závěru základní hrací doby k dispozici přímý kop poblíž vápna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Michal Hlavatý se dostal k odraženému míči, který přizvedl na polovinu soupeře. Na levé straně operoval Helešic, jehož centr neoslovil nikoho v červeném.
     
    90+3
    Pardubice své těsné vedení brání bez větších problémů. Teplice se nemohou dostat do blízkosti soupeřovy svatyně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pardubice nakonec vítězí v Teplicích 1:0. I přes značně tvrdé utkání jsme viděli zajímavé možnosti. V 16. minutě mohl otevřít skóre Jásir, který placírkou přestřelil branku. O pět minut později byl před Budinským Fila, ale gólman Pardubic vytáhl skvělý zákrok. Ve 25. minutě poprvé zahrozily i Pardubice, jenže Černého vychytal Grigar. Ve 27. minutě hrozil Hlavatý, který si střelou před prázdnou brankou trefil vlastní ruku. V závěru poločasu hrozil Tischler, jehož přízemní rána pro změnu minula branku. Po změně stran jsme na šance čekali až do 79. minuty, kdy Tischler z malého vápna přestřelil branku. O 3. minuty později ale rozhodl Ladislav Krobot. Teplice už vyrovnat nestačily.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 19:21. (16:58:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 82. Krobot (Helešic)

    Karty:   27. Trubač (TEP) – 49. Jak. Matoušek II (PCE), 62. Tischler (PCE), 68. Surzyn (PCE), 90+4. Budinský (PCE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 19:21.
    FK Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičević, Bílek – L. Mareček, Jukl (35. Havelka), Radosta, Trubač (C) – Jásir (80. Křišťan), Fila (61. Vachoušek).
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, J. Hora II, Cykalo, S. Dramé, Beránek.

    FK Pardubice: Budinský – Surzyn, Halinský, Donát, Tischler – Jak. Matoušek II (72. Krobot), Míšek (66. Helešic), Vacek (80. S. Šimek), Hlavatý, Patrák (66. Darmovzal) – Černý (C) (72. Sychra).
    Náhradníci: Šmíd – Pikul, Kurka, Zlatohlávek.

    Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Machač

    Diváci: 3481
    bahis siteleri