Sheffield Utd. – Everton 2:2 (kon.) | Brentford – Bournemouth 2:2 (kon.) | Burnley – Tottenham 2:5 (kon.)
Chelsea – Nottingham 0:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 5:1 (kon.) | Brighton – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Sheffield United
2:2 (2:1)
Everton FC
Sobota 02.09.2023, 13:30 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtého kola anglické Premier League. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Sheffieldem United a Evertonem!
     
    Everton FC

    Toffies ve dvou předchozích ročnících utekli sestupovému hrobníkovi z lopaty a začátek stávající sezóny naznačuje, že se s tímto strašákem budou potýkat znovu. Everton měl v prvních třech kolech přijatelný los. S Fulhamem, Aston Villou a Wolverhamptonem přesto nezískal ani bod a navíc je jako jediný tým v lize bez vstřeleného gólu. Nedobře se pro tým z Liverpoolu vyvíjelo i středeční pohárové klání s Doncasterem. S týmem ze čtvrté ligy prohrával až do 73. minuty, v níž započal obrat na konečných 2:1 debutující útočník Beto. Sean Dyche má na marodce Gomese, Colemana, Harrisona a Alliho. Ve stoprocentní kondici nejsou ani Calvert-Lewin, McNeil a Mykolenko. V poslední den přestupů Everton nikoho nového nezískal. Naopak se rozloučil ofenzivními hráči Iwobim a Maupayem.
     
    Sheffield United FC

    Vicemistr druhé ligy na tom není o moc lépe než jeho dnešní soupeř. The Blades prohráli všechna tři kola a další nezdar zažili v rámci EFL Cupu, když je v penaltovém rozstřelu vyřadil třetiligový Lincoln. Sheffield padl o jediný gól s Crystal Palace i Nottinghamem a daleko od remízového výsledku nebyl ani v zápase s Manchesterem City, v němž Rodri spasil obhájce titulu až v 88. minutě. Fanoušci United doufají, že na výhru nebudou čekat tak dlouho, jako tomu bylo v sestupové sezoně 2020/21. Tehdy mužstvo z Bramall Lane čekalo na tříbodový zisk až do osmnáctého kola. Trenér Paul Heckingbottom získal v závěru přestupového období dvě nové posily. Z Leicesteru přišel hostovat obránce Luke Thomas a z Man City záložník James McAtee.
    Abdoulaye Doucouré absolvuje 200. start v Premier League
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield United FC: Foderingham – Ahmedhodžić, Egan (C), J. Robinson – Baldock, Souza, Norwood, Hamer, Larouci – McBurnie, Archer.
    Náhradníci: A. Davies – Trusty, Basham, Thomas, Bogle, Slímán, Bé. Traoré, Osula.
    Trenér: Paul Heckingbottom

    Everton FC: Pickford – Patterson, Tarkowski (C), Branthwaite, Young – Garner, Gueye, Am. Onana, Danjuma – A. Doucouré – Beto.
    Náhradníci: Virginia, Lonergan – Mykolenko, Godfrey, Onyango, McNeil, Chermiti.
    Trenér: Sean Dyche

    Rozhodčí: Madley – Lennard, Hopton.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v modrobílých dresech. Sheffield je v červenobílém.
     
    3
    Toffies na to šlapou hned od začátku a svírají domácí fotbalisty před Foderinghamem, kam se snaží dát kvalitní finální přihrávku.
     
    4
    Patterson si pomohl faulem na Archera. Norwood kopal diagonálu do pokutového území, jeho spoluhráči tam spáchali útočný faul na Onanu.
     
    5
    Hodně zbytečně si Garner nechal utéct míč za postranní čáru. Moc daleko se tak útok Evertonu neposunul.
     
    6
    McBurnie doplnil obsazeného Archera a namířil si to do pokutového území, kde ze skluzu Pattersona vznikl premiérový rohový kop.
     
    7
    Z Norwoodova centru The Blades nedokázali hlavičkovat. Pokračující pobyt v útočné fázi nic podstatného nepřinesl.
     
    9
    Nepřesnost zkušeného Younga vystřídala akce Sheffieldu po pravé straně a žlutě odhodnocený faul Branthwaitea na Hamera.
     
    10
    Zadáci Evertonu zapomněli na zadní tyči Egana. K domácímu kapitánovi se snesl centr z pravé strany, avšak samotné zakončení hlavou nebylo pro Pickforda moc nebezpečné.
     
    11
    Gustavo Hamer nalevo utekl Tarkowskému, ovšem Patterson následnou přízemní přihrávku odklonil k rukavicím Jordana Pickforda.
     
    12
    Archerovi trvalo řešení přímočarého výpadu. Tarkowski se dostal do souboje a odpálil míč za pomezní čáru, odkud jej vrátí Robinson.
     
    13
    Dlouhatánský aut Robinsona skončil zablokovanou střelou zpoza vápna. Beta v protiútoku zakřižoval Larouci.
     
    14
    Everton právě vstřelil branku!
    Toffies slaví první ligový gól v sezoně! Z rychle provedeného autu vzešla tečovaná střela Beta a rohový kop. Youngův centr Onana sklepl do malého vápna a ABDOULAYE DOUCOURÉ na druhý pokus dotlačil balon za Foderinghama.
    14. Abdoulaye DOUCOURÉ - 0:1
     
    16
    James Garner pozdravil Foderinghama neadresným centrem. Sheffield navazuje pozvolnější rozehrávkou z vlastní poloviny.
     
    17
    Domácím se dlouho nedařilo překonat zahuštěný střed. Pomoci si chtěli diagonálou na Larouciho, jenže tomu byl balon rychle ukopnut do zámezí.
     
    18
    Arnaut Danjuma byl ústřední postavou hostujícího přečíslení. Pečlivě si nachystal zakončení a to bylo jedním z domácích hráčů odraženo na roh.
     
    19
    Mužstvo Paula Heckingbottoma si při bránění rohového kopu vedlo mnohem lépe, než tomu bylo několik desítek sekund zpátky. Míč je uprostřed hřiště.
     
    20
    Larouci ukradl balon Pattersonovi a pelášil s míčem do pokutového území. Tam se nechal jednoduše vytlačit do horšího úhlu a zleva trefil jen prostor hlídaný Pickfordem.
     
    21
    Hosté nezachytili rychlý přechod. Hamer obdržel od Baldocka balon do lukrativní palebné pozice, ovšem Pickford ránu letící do spodního rohu branky vytěsnil.
     
    22
    Pattersonova zachycená přihrávka předcházela dalšímu pokusu o rychlý kontr. Proti Archerovi vyběhl Pickford a uklidil míč do autu.
     
    24
    Everton vyčkává s přechodem na útočnou třetinu hřiště a oddává se dlouhé mezihře, do které se zapojuje i gólman Pickford.
     
    25
    Vyčkávání se hostům moc nevyplatilo. Patterson dostal těžký míč do souboje a míč skončil v moci Jacka Robinsona.
     
    26
    Garner zkomplikoval domácí rozehrávku aktivním presinkem. Vysvobození Sheffieldu nastalo se ziskem autového vhazování pro Robinsona.
     
    27
    Gustavo Hamer pokazil přihrávku na McBurnieho a domácí museli s míčem dozadu až k vlastnímu brankáři.
     
    28
    Další ztráta Sheffieldu ve snaze o přihrávku k útočnému duu McBurnie, Archer. Obrana Evertonu sbírá jeden míč za druhým.
     
    29
    Z nákopu na Beta částečně profitoval Danjuma. Střelou z levé části pokutového území rozvlnil síť z její vnější strany.
     
    30
    Držení míče: 55 % – 45 %.
     
    31
    James Garner udržel těžký míč a přihrál ho na střed Doucourému, který z delší vzdálenosti napálil domácí bloky.
     
    32
    Na Sheffield po inkasovaném gólu spadla těžká deka. Koresponduje s tím i atmosféra na stadionu. Na Bramall Lane panuje naprosté ticho.
     
    33
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Trpělivá a přesná kombinace dovedla Sheffield k vyrovnávající brance! McBurnie mistrovsky zpracoval Hamerův centr z pravé strany. Míč přisunul CAMERONOVI ARCHEROVI a nová posila z Aston Villy se zkušeně prosadila střelou do pravé poloviny brány.
    33. Cameron ARCHER - 1:1
     
    35
    Beto ustál souboj na křídle a nenechal se od míče oddělit ani u zadní čáry. Nakonec z toho byla sražená přihrávka a rohový kop.
     
    36
    Onanovi se nepovedlo vrátit přetažený centr do výhodnější střelecké pozice. Roh se opakoval, ale ani kooperace mezi Youngem a Tarkowskim nebyla stoprocentní.
     
    37
    Kvůli přehuštěnému středu se Toffies rozhodli zacouvat ke stoperům a Tarkowski se dokonce neobtěžoval spolupracovat s Pickfordem.
     
    38
    Brazilský záložník Vinícius Souza na sobě získal faul Onany. Na programu je rozehrávka Sheffieldu z obranné poloviny.
     
    39
    John Egan si ublížil v souboji s Betem. Poprvé v zápase vidíme v akci doktorský štáb The Blades.
     
    41
    Už dobrou minutu a půl Egan vsedě podstupuje ošetření pravé nohy. Paul Heckingbottom doufá, že nebude muset střídat.
     
    42
    Hosté se v krátkodobé přesilovce nepodívali do pokutového území. Larouci ulevil Sheffieldu odkopem za půlící čáru.
     
    43
    Doucourého pas nedoletěl až na hrot k Betovi. Toffies budou mít další pokus, míč zůstává v jejich držení.
     
    44
    Arnaut Danjuma si náběhem řekl o přihrávku od Beta. Míč skutečně dostal, ideální moment na přihrávku ale prováhal a v malém trestném území mu pod nohy skočil Foderingham.
     
    45
    Nastavují se 4 minuty.
     
    45+1
    Patterson už poněkolikáté distribuoval nepřesný míč do pokutového území. Everton nemusí litovat, díky faulu na Gueyeho bude mít standardní situaci.
     
    45+2
    Youngův nákop letěl na Branthwaitea. Stoper Evertonu svůj osobní souboj ale prohrál a hosté budou pokračovat jen autovým vhazováním.
     
    45+3
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    The Blades zničehonic otáčí skóre na 2:1! Cameron Archer si před Tarkowskim navedl míč na pravačku. Zpoza vápna trefil pravou tyč a balon se ocitl v brance až po šťastném odrazu od bezmocného JORDANA PICKFORDA, jemuž je připsán vlastní gól.
    45+3. Jordan PICKFORD - 2:1
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Sheffield se kvůli Doucourého gólu z rohového kopu ocitl v krizi a ještě ve třinácté minutě to s jeho ambicemi na první výhru v sezoně vypadalo bledě. Ve 33. minutě zavelel k obratu Cameron Archer. Nejprve vyrovnal na 1:1 a v nastaveném čase zařídil svým barvám i druhý gól, když se jeho střela do tyče odrazila od Pickforda do branky Evertonu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Bez otřeseného Branthwaitea podnikl Beto rychlý vpád do domácí obrany. Mimořádně nepovedená střela však letěla vedle pravé tyče.
     
    48
    Beto patičkou narazil Danjumovi. Nizozemec ve službách Evertonu byl na hranici vápna zezadu zatažen Ahmedhodžićem a sudí Madley nařídil přímý kop.
     
    49
    Anel Ahmedhodžić neunikl žluté kartě. Everton mezitím marně orodoval za pokutový kop. K faulu podle všeho došlo před vápnem.
     
    50
    Arnaut Danjuma trefil jenom zeď. Míč zarotoval za postranní čáru, na řadě je vhazování Ashleyho Younga.
     
    51
    Z autu se stal rohový kop, nicméně Youngův centr odletěl pryč z pokutového území, aniž by se hráči Evertonu dotkli míče.
     
    52
    Beto se hezky uvolnil u pomezní čáry. Centr z pravého křídla moc zmatků v domácí obraně nenadělal, vzešel z něj další roh.
     
    53
    Právě Beto se v náběhu dostal do zakončení, ale míč proťal brankovou čáru několik metrů vedle levé tyče.
     
    55
    Everton právě vstřelil branku!
    Nathan Patterson příkladně odčinil všechny nepřesné přihrávky z prvního poločasu! Po nahrávce Beta poslal míč za obranu do malého vápna a ARNAUT DANJUMA ho s jistotou uklidil do sítě.
     
    56
    Sheffield nezachytil nástup do druhé půle. Po centru Younga Foderinghama slaboučkou střelou zaměstnal Abdoulaye Doucouré.
     
    57
    Ashley Young čekal na pomoc od Doucourého, jenže od toho se míč v souboji jeden na jednoho odrazil do zámezí.
     
    58
    Po Baldockově přihrávce z pravého křídla bylo u Pickforda pořádně živo. Patterson nešikovně namazal Laroucimu a hodně se mu ulevilo, když Francouz přestřelil bránu.
     
    59
    James Tarkowski si u Madleyho vyprosil krátké přerušení hry. V jednom ze soubojů inkasoval ránu do hlavy.
     
    60
    Držení míče: 45 % – 55 %.
     
    61
    Jack Robinson získal rohový kop, jenž se stal snadnou kořistí Jordana Pickforda. Hamerův centr přistál přesně v jeho dlaních.
     
    62
    Larouciho nedovolený zákrok neměl pro United žádné negativní následky. Ofenzivní snahu Evertonu přerušil faul Doucourého.
     
    64
    Wes Foderingham vyrazil pro nakopnutý míč k úplnému okraji pokutového území. Fanoušci Evertonu reklamovali hru rukou mimo vápno, ovšem sudí Madley nic podobného neviděl.
     
    65
    Velmi těžko se ze země sbírá Yasser Larouci. Na vině byl střet s Garnerem, jenž byl posouzen jako faul hráče Evertonu.
     
    66
    Ahmedhodžić ze standardky sklepával balon do ruky Branthwaitea. O penaltě nebyla žádná řeč, ještě předtím byl spatřen Eganův útočný faul na Younga.
     
    67
    Yasser Larouci se opět skácel k zemi. Paul Heckingbottom na to bude muset reagovat střídáním. Poslední pokyny přijímá Luke Thomas.
     
    68
    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází John Egan, přichází Chris Basham.
     
    68
    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází Yasser Larouci, přichází Luke Thomas.
     
    69
    Doucouré nevyužil domácího kiksu v rozehrávce. Z dobré pozice na finální přihrávku odevzdal balon do rukou Foderinghama.
     
    70
    Madley krátce komunikoval s videem kvůli pádu Baldocka v pokutovém území. Náraz do zpevněného Gueyeho nebyl podle pravidlům.
     
    71
    Luke Thomas nebojácně běžel vstříc přetaženému centru Baldocka. Zleva balon do branky nepropasíroval, Pickford se včas přemístil k bližší tyči.
     
    72
    Vinícius Souza nepropasíroval míč skrz palisádu vystavěnou na hranici pokutového území. James Garner nehrál rukou, takže ani tato konzultace s videorozhodčím dlouho netrvala.
     
    73
    Domácí se hezky vykombinovali středem hřiště. Baldocka o několik metrů dál zboural Abdoulaye Doucouré a viděl za to žlutou kartu.
     
    74
    Hamerova standardka na překonání hostující defenzivy nestačila. Před Jordanem Pickfordem si sjednal pořádek stoper Jarrad Branthwaite.
     
    75
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází James Garner, přichází Dwight McNeil.
     
    75
    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází Cameron Archer, přichází Bénie Traoré.
     
    76
    Everton je už několik minut pod tlakem. Danjuma ho podpořil faulem na Bashama. Beto při bránění Hamerovy standardky odehrál míč jen na Robinsona, jehož nepovedená střela dala Pikcfordovi práci jen v podobě odkopu od branky.
     
    78
    Danjuma a Onana krátce po sobě neúspěšně centrovali z levé části hřiště. Ve druhém případě balon kompletně opustil hrací plochu.
     
    79
    Basham zajel do Onany, který si zrovna přebíral přihrávku na ose hřiště. Madley bez váhání nařídil přímý kop ve prospěch Toffies.
     
    80
    K realizaci přímého kopu se zhotovil Ashley Young, ale byla z toho jen propagační střela na Foderinghama, jenž se nemusel nikam přesouvat.
     
    81
    Gustavo Hamer masivně přetáhl přihrávku na Traorého, tudíž kontr Sheffieldu zanikl v úplném zárodku.
     
    82
    McBurnie zapojil do hry Traorého. Tomu vedle vápna vystavil stopku Branthwaite a definitivní konec akce nastal s faulem Baldocka na Younga.
     
    83
    Dlouhý pas z produkce Ashleyho Younga přistihl Danjumu v ofsajdovém postavení. Hra se v poslední době uklidnila, což nahrává remízovému výsledku.
     
    84
    McNeil byl krapet uvězněn několik metrů před pokutovým územím. Překvapivé diagonály do levé části vápna se zmocnila domácí obrana.
     
    85
    Everton dlouze kombinoval uprostřed hřiště. Young chtěl vymyslet něco smysluplnějšího, jenže Beto byl na levém křídle obsazen.
     
    86
    S pomocí presinku si Toffies vytváří závěrečný tlak. Domácí fotbalisté několikrát za sebou balon vysloveně odevzdali.
     
    87
    Oliver McBurnie si horní polovinou těla nezpracoval Norwoodův nákop z hloubi pole. Navíc se jednalo o ofsajd.
     
    89
    George Baldock zprava doručil balon napřaženému Robinsonovi. Prudkou ránu do hlavy z bezprostřední blízkosti schytal Tarkowski, který musí na chvíli opustit hřiště.
     
    90
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází James Tarkowski, přichází Ben Godfrey.
     
    90+2
    Godfrey se hned zapojil do hry, když pomohl ubránit dlouhý aut. Doucouré si pak pomohl vysvobozujícím odkopem.
     
    90+3
    Uzdraveného Dwighta McNeila u lajny zakřižoval Luke Thomas. Hosté se opět snažili napadat, ale Sheffield si jakoukoliv chybu odpustil.
     
    90+4
    Ahmedhodžić se šel postavit před Pickforda, ale velmi dlouhý aut Robinsona skončil právě u devětadvacetiletého gólmana Evertonu.
     
    90+5
    Idrissa Gueye zastavil Traorého ještě u půlící čáry. Přihrávoku na Doucourého taktéž přispěl do postupného útoku Toffies.
     
    90+6
    Godfrey si vedle středového kruhu vyšlápl na McBurnieho. Hamer se postaral o možná poslední standardku, jenže McBurnie přesunul přetažený nákop k Pickfordovi.
     
    90+7
    Po několika nepřesnostech na obou stranách udělal McNeil faul na Norwooda. Rozhodčí šestiminutové nastavení nehodlali ukončit a Sheffield se dostal k ještě jednomu rohu.
     
    90+8
    Neskutečný dvojzákrok Jordana Pickforda! Hlavičku McBurnieho vyškrábl na břevno a vsedě pak zachránil Everton i podruhé, když k němu McBurnie srazil odkop Danjumy.
    90+8. Pickford zachránil Evertonu bod
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Sheffield s Evertonem budou čekat na první výhru přinejmenším do pátého kola. Vzájemný duel dvou mužstev s nulovým bodovým ziskem započal lépe Everton. Na gól Doucourého ale odpověděl Archer a ten měl prsty i v brance na 2:1. Právě po jeho střele do tyče si srazil míč do sítě Pickford. Ve druhé půlce padl už jenom jeden gól. Na konečných 2:2 za Toffies vyrovnal Danjuma. Z úplně poslední akce mohli udeřit domácí, ale Pickford skvělým dvojzákrokem z McBurnieho hrdinu neudělal.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:57:48)

    Michal Břuchanský

    Branky: 33. Archer (McBurnie), 45+3. Pickford (vla.) – 14. A. Doucouré, 55. Danjuma (Patterson)

    Karty:   49. Ahmedhodžić (SHU) – 9. Branthwaite (EVE), 73. A. Doucouré (EVE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    Sheffield United: Foderingham – Ahmedhodžić, Egan (C) (68. Basham), J. Robinson – Baldock, Souza, Norwood, Hamer, Larouci (68. Thomas) – McBurnie, Archer (75. Bé. Traoré).
    Náhradníci: A. Davies – Trusty, Bogle, Slímán, Osula.

    Trenér: Paul Heckingbottom

    Everton FC: Pickford – Patterson, Tarkowski (C) (90+1. Godfrey), Branthwaite, Young – Garner (75. McNeil), Gueye, Am. Onana, Danjuma – A. Doucouré – Beto.
    Náhradníci: Virginia, Lonergan – Mykolenko, Onyango, Chermiti.

    Trenér: Sean Dyche

    Rozhodčí: Madley – Lennard, Hopton
    bahis siteleri