Stavanger – Växjö 6:7 (1:2 po s.n.) | Tappara – Belfast Giants 6:0 (kon.) | Ingolstadt – Färjestad 3:2 (kon.)
Košice – Ženeva 2:3 (kon.) | Biel – Innsbruck 6:1 (kon.) | Bolzano – Ilves 1:7 (kon.)
Rouen – Pelicans Lahti 3:8 (kon.)
po s.n. (1:2)
Stavanger Oilers
6:7 (1:1, 1:1, 4:4 - 0:0)
Växjö Lakers
Sobota 02.09.2023, 15:00 • DNB Arena, Stavanger • Hokejová Liga mistrů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    ÖSTLUND - 6:7
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Växjö Lakers. Rozhodující branku si připsal na své konto útočník NOAH ÖSTLUND, který nejprve obalamutil brankáře Holma a posléze svou střelou přisoudil Växjö bonusový bod navrch.
    58:37 STRANDBORG - 6:6
     
    58:37
    Stavanger právě vstřelil branku! A je vyrovnáno! ANDRÉ STRANDBORG vypálil prudce z pravého kruhu pro vhazování a kotouč zaplul až do sítě. Studená sprcha pro Växjö. Asistence: Christopffer Karlsen, Andreas Klavestad.
    57:58 HENRIKSEN - 5:6
     
    57:58
    Stavanger právě vstřelil branku! Skutečně ano! Velký závar na brankovišti přinesl domácím ovoce a útočník ANDERS HENRIKSEN osamocen u levé tyčky dopravil kotouč bez obtíží do sítě. Sudí si ještě jeli zkontrolovat situaci na video, ale nic to nemění na tom, že branka platí. Asistence: Greg Mauldin, Nick Dineen.
    54:17 BJERKE - 4:6
     
    54:17
    Stavanger právě vstřelil branku! A pozor, máme tu přeci jen čtvrtý gól Stavangeru. Ještě to bude drama. SONDRE BJERKE vyslal od modré čáry jedovatou ránu a propálil bezmocného Åhmana. Náskok hostí se během chvilky ztenčil už jen na dvě branky. Asistence: Sander Husebø, Cliff Watson.
    52:54 BOURQUE - 3:6
     
    52:54
    Stavanger právě vstřelil branku! Rychlá korekce ze strany domácího týmu! SIMON BOURQUE využil volný prostor na pravém kruhu pro vhazování a svou střelou na vzdálenější tyčku nedal Åhmanovi šanci zasáhnout. Asistence: Greg Mauldin, Nick Dineen.
    51:29 PERSSON - 2:6
     
    51:29
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosté kráčí za vítězstvím! JOEL PERSSON se opřel do střely z mezikruží a brankář Holm byl na jeho pokus krátký. Pro Perssona se jedná o druhou branku v tomto utkání. Asistence: Jakub Štancl, Tobias Rieder.
    45:34 ERIKSSON - 2:5
     
    45:34
    Växjö právě vstřelilo branku! Švédský celek se dočkal a vede už o tři branky. FILIP ERIKSSON se prezentoval famózní střelou k tyči. Holm byl znovu bezmocný. Asistence: Jakub Štancl, Emil Sylvegård.
    41:51 BLICHFELD - 2:4
     
    41:51
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosté na nic nečekají a střílí další gól krátce po sobě. JOACHIM BLICHFELD přebruslil obránce Ulriksena a posléze zakončil mezi betony brankáře Holma. Växjö vede o dvě branky a před Stavangerem stojí těžký úkol. Asistence: Joel Persson, Tobias Rieder.
    40:49 ÖSTLUND - 2:3
     
    40:49
    Växjö právě vstřelilo branku! Jsou to ale právě hosté, kteří utíkají znovu do vedení. NOAH ÖSTLUND úspěšně tečoval střelu obránce Martinssona a první jmenovaný může společně se svými spoluhráči slavit. Domácí musí rázem dotahovat. Asistence: Zach Giuttari, Eric Martinsson.
    30:16 DINEEN - 2:2
     
    30:16
    Stavanger právě vstřelil branku! Domácí hokejisté se dočkali a přibližně v polovině řádné hrací doby vyrovnávají! NICK DINEEN byl nedostatečně bráněn před hostující brankou a člen čtvrté útočné formace dorazil puk do branky. Asistence: Andreas Klavestad.
    22:49 PERSSON - 1:2
     
    22:49
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosté se poprvé v utkání dostávají do vedení! JOEL PERSSON vystřelil od modré čáry a jeho rána zaplula až do sítě. Před brankou odvedl dobrou práci clonící Emil Sylvegård, který na hranici brankoviště ztížil výhled brankáři Holmovi. Asistence: Jakub Štancl, Emil Sylvegård.
    07:53 M. SYLVEGÅRD - 1:1
     
    07:53
    Växjö právě vstřelilo branku! A máme vyrovnáno! MARCUS SYLVEGÄRD se opřel do střely z pravého kruhu pro vhazování a švédský útočník nedal domácímu brankáři šanci na zákrok. Hosté se ještě stihli prosadit ve své první přesilové hře. Asistence: Eric Martinsson, Dylan McLaughlin.
    00:56 KARLSEN - 1:0
     
    00:56
    Stavanger právě vstřelil branku! V obrovské šanci nejprve promáchl jeden z domácích hráčů, ale norský celek ještě pokračoval v akci, kterou dokončil CHRISTOFFER KARLSEN. Domácí útočník svou střelou švihem nedal Åhmanovi šanci zasáhnout. Asistence: Ludvig Hoff, Andreas Klavestad.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Karlsen (Hoff, Klavestad), 31. Dineen (Klavestad), 53. Bourque (Mauldin, Dineen), 55. Bjerke (Husebø, Watson), 58. Henriksen (Mauldin, Dineen), 59. Strandborg (Karlsen, Klavestad) – 8. M. Sylvegård (Martinsson, McLaughlin), 23. Persson (Štancl, E. Sylvegård), 41. Östlund (Giuttari, Martinsson), 42. Blichfeld (Persson, Rieder), 46. Eriksson (Štancl, E. Sylvegård), 52. Persson (Štancl, Rieder), rozh. náj. Östlund

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kissel (STV)
    0:1   M. Sylvegård (VAX)
    2. série:
    0:1   Strandborg (STV)
    0:1   Persson (VAX)
    3. série:
    1:1   Gran (STV)
    1:1   Blichfeld (VAX)
    4. série:
    1:1   Dineen (STV)
    1:2   Östlund (VAX)
    5. série:
    1:2   Karlsen (STV)


    Stavanger Oilers: Holm (Hoekstra) – Watson, Klavestad, Bourque, Østby, Bjerke, Bryhnisveen, Ulriksen, Wick Karlsen – Hoff, Strandborg, Karlsen – Husebø, Kissel, Gran – Elvsveen, Calik, Henriksen – Mauldin, Dineen, Kristiansen.
    Trenér: Anders Gjøse

    Växjö Lakers: Åhman (Larmi) – Lowe, Cooper, Martinsson, Giuttari, G. Carlsson, Persson, Hurtig – Gustafsson, McLaughlin, M. Sylvegård, – Ågren, Östlund, Lundberg – Rieder, R. Rosén, Blichfeld – Štancl, Eriksson, E. Sylvegård.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    Rozhodčí: Persson, Wannerstedt – Johansen, Wilhelmsen

    Diváci: 2 281
    bahis siteleri