Tappara – Skellefteå 3:5 (kon.) | Pardubice – Ingolstadt cz 6:1 (kon.) | Ženeva – Rouen 9:1 (kon.)
Belfast Giants – Bolzano 4:0 (kon.) | Salzburg – Stavanger 5:2 (kon.)
konec
Genève-Servette HC
9:1 (3:0, 5:0, 1:1)
Les Dragons de Rouen
Sobota 09.09.2023, 19:45 • Patinoire des Vernets • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Hezký sobotní večer při sledování textového přenosu z Ligy mistrů. Dnes se proti sobě postaví celky Genève-Servette HC a Les Dragons de Rouen. Úvodní buly padne v 19:45.
     
    Ženeva na úvod CHL prohrála na ledě Innsbrucku 2:5. Poté ale dokázala vyhrát 3:2 na kluzišti slovenských Košic, takže do druhého týdne soutěže vstupovala se třemi body na kontě. Švýcarský celek zvládl i čtvrteční utkání, ve kterém se poprvé představil doma, Bolzano porazil jednoznačně 6:1. Servette se loni stalo švýcarským mistrem, ve finále si nakonec v sedmi zápasech poradilo s Bielem. Předtím ještě vyřadilo ve čtvrtfinále Lugano a v semifinále Zug.

    Rouen je naopak francouzským mistrem, domácí nejvyšší ligu vyhrál znovu po dvou letech. Letošní ročník Ligy mistrů Rouen načal porážkou 3:5 s Ingolstadtem a poté nestačil doma 3:8 na finské Pelicans Lahti. Ve čtvrtek ale Francouzi překvapivě, možná až senzačně, vyhráli, když uspěli 1:0 na kluzišti švédského celku Skellefteå.
     
    Úvodní sestavy:

    Genève-Servette HC: Descloux (Mayer) – Karrer (A), Chanton, Vatanen (TS), Maurer, Jacquemet, Le Coultre, Völlmin – Miranda, Filppula, Winnik – Praplan, Richard (A), Pouliot – Hartikainen, Manninen, Rod (C) – Cavalleri, Jooris, Maillard – Bertaggia
    Trenér: Jan Cadieux

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Caubet) – Sotnieks, Chakiachvili (A), Kristensen, Guimond, Goncalves-Nivelais, Yeo (C) – Mallet, Perron (TS), Rech (A) – Haščák, Hervé, Honejsek – Vigners, Kytnár, Tomasino – Perret, Nesa, Bedin – Addamo
    Trenér: Fabrice Lhenry

    Rozhodčí: Tscherrig (SUI), Ruprecht (SUI) – Altmann (SUI), Aurélien (SUI).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Do útoku se hned po úvodním vhazování vydali hosté, ale hned o kotouč přišli. Následně pak přenášejí hru opačným směrem hráči Ženevy.
     
    00:51
    Teemu Hartikainen zavezl puk do útočného pásma, poté se dostal mezi kruhy, jeho přízemní pokus ale končí mimo tři tyče.
     
    01:28
    Domácí celek je aktivní a znovu se natlačil před hostující klec, i další pokus ale Matija Pintarič zvládl a má kotouč ve své moci.
     
    01:56
    Před Pintaričem zívala odkrytá branka, ale domácí toho nevyužili ke skórování i díky obraně Rouenu, která zakročila a pomohla svému brankáři.
     
    02:50
    Po delší době se na chvíli v útočném pásmu objevili hosté, Vincent Nesa ale pokus z pravého kruhu poslal jen do připraveného obránce.
     
    03:14
    Servette právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté na začátku čtvrté minuty otevírají skóre zápasu a jdou do vedení. Marco Maurer nasměroval puk pro SAMIHO VATANENA, jenž poté svižnou ranou pověsil kotouč do sítě Matiji Pintariče – 1:0. Asistence: Marco Maurer a Marco Miranda.
    03:14 Sami VATANEN - 1:0
     
    04:15
    Hosté se snažili o akci, která by mohla vést hned k vyrovnání, ale ztratili puk. Místo toho na druhé straně bekhendem u tyče Pintariče zakončil Tanner Richard, ale hostující brankář uspěl.
     
    04:34
    Po nepřesném zakončení Tomasina šli dopředu znovu Ženevští, ovšem Teemu Hartikainen se unáhlil a svou střelu poslal jen vysoko nad branku Matiji Pintariče.
     
    05:16
    Nyní se musel mít na pozoru Gauthier Descloux, ale nakonec nemusel zasahovat, protože soupeř na ni nevyslal vůbec povedenou střelu.
     
    05:47
    Obrana Ženevy zatáhla puk do obranného pásma, domácí poté vystřídali a chtěli projít opačným směrem, ale nakonec došlo na střelu, kterou u pravé tyče pokryl Descloux. Hra je přerušena a následuje první komerční přestávka.
     
    06:54
    Servette právě vstřelil branku!
    Po hezky sehrané kombinaci od zadního mantinelu poslal kotouč Valtteri Filppula na pravý kruh, kde ho ARNAUD JACQUEMET pohodlně nasměroval do sítě soupeře – 2:0. Asistence: Valtteri Filppula a Daniel Winnik.
    06:54 Arnaud JACQUEMET - 2:0
     
    07:13
    Servette právě vstřelil branku!
    Hned po buly se domácí vrhli do dalšího útoku, zpětnou přihrávku do mezikruží vyslal Sakari Manninen a jeho krajan TEEMU HARTIKAINEN střelou z první z prostoru mezi kruhy vymetl v síti hostů všechny pavučiny – 3:0. Asistence: Sakari Manninen a Noah Rod.
    07:13 Teemu HARTIKAINEN - 3:0
     
    07:39
    Domácí jsou rozjetí a i fanoušci je ženou svými hlasivkami kupředu. Už se zase uhnízdili v pásmu Rouenu a zatápějí obraně i Pintaričovi.
     
    08:39
    Další nebezpečí před Matijou Pintaričem. Ten čelil střele z pravé strany a u své levé tyče pak semaforem zapsal pozorný zákrok, po kterém nechal hru přerušit. Buly po jeho levé ruce.
     
    09:05
    Nyní zahrozili hosté, Quentin Tomasino se zjevil na hraně pravého kruhu, jeho švih pak obrana soupeře dostala mimo ohrožení Gauthiera Desclouxe.
     
    09:48
    Nyní už ale mají zase puk domácí hráči a po vystřídání kompletní pětice šli opět dopředu. Vystavili se však ofsajdové pasti a hra je vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    10:26
    Miranda od zadního hrazení poslal kotouč před branku, ale tam byl jen obránce soupeře, který dostal puk do bezpečí a mimo ohrožení Pintariče.
     
    11:07
    Rod Noah se natlačil před hostující brankoviště, kde tečoval pokus spoluhráče. Vše ale jistil pozorný Matija Pintarič a má puk v lapačce.
     
    11:20
    Sami Vatanen sahal po dalším gólu, ale proti jeho švihu v blízkosti Pintariče natáhl hůl Kristensen a dobrým obranným zákrokem mu tak pomohl.
     
    12:04
    Ženevští jsou zatím více na puku a působí více hokejovým dojmem. Soupeř zatím neví, co na rozjetého soupeře hrát.
     
    12:59
    Nepovedená akce Rouenu znamenala další ztrátu kotouče a u něho jsou opět hokejisté Ženevy, kteří bleskově přenášejí hru před Pintariče.
     
    13:57
    Hezká individuální akce Tommyho Perreta, který se rozjel z vlastního pásma až do toho útočného, v momentě střely ale poslal kotouč jen do holenního chrániče jednoho z domácích beků.
     
    14:08
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    14:15
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Francis Perron.
     
    14:38
    Domácí mají jako první k dispozici přesilovou hru a hned se dostali do útočné třetiny, kde operují před Matijou Pintaričem.
     
    15:12
    Sami Vatanen poslal kotouč Maurerovi, tomu ale utekl a je zpět ve středním pásmu. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    15:55
    Nepřesná střela domácích končí pukem na holích hostů a ti se opět osvobozují a vyhazují ho až před branku Gauthiera Desclouxe.
     
    16:15
    Hosté se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu Genève-Servette HC:
    Alessio Bertaggia – 2 min., vysoká hůl.
     
    17:05
    Ve vlastním oslabení se do akce dostávali domácí hráči, ale ty zastavilo postavení mimo hru, která je vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    17:45
    Domácí získali puk v obranné třetině a okamžitě ho poslali až před soupeřovu klec.
     
    18:30
    Florian Chakiachvili se dostal až do zakončení mezi kruhy, kde ale byl připraven jeden z domácích beků a pomohl tak svému brankáři Desclouxovi.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    U puku jsou hosté a ještě se snaží o korekci skóre, ale proti byl brankář Descloux, jenž zakročil proti střele z pravé strany.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a byla ve znamení domácího týmu, ten konto hostujícího celku zatížil rovnou třemi góly a má tak slušný náskok. Ve čtvrté minutě prostřelil Sami Vatanen hostujícího brankáře a domácí šli do vedení. Na konci sedmé minuty a na začátku té osmé padly hned dva rychlé góly. Arnaud Jacquemet dostal přihrávku na pravý kruh a odtud pak prostřelil Matiju Pintariče. Hned na to pak Teemu Hartikainen z prostoru mezi kruhy vymetl síť soupeře a navýšil jeho náskok na tříbrankový.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:38.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Hned v úvodu druhé třetiny se do akce dostali domácí hráči, kteří však vyslali na branku soupeře nepřesný pokus.
     
    21:07
    Nyní atakovali rozehrávku domácích hosté a nakonec se dostali na puk. Z pravého kruhu pak vyslal nepříjemnou střelu Emil Kristensen, tu ale zastavila obrana Ženevy.
     
    22:13
    Matija Pintarič nyní zakročil proti nájezdníkovi domácího týmu a efektním semaforem ho vychytal! Hezký moment z pohledu brankáře Rouenu.
     
    23:24
    Servette právě vstřelil branku!
    Na začátku prostředního dějství vedou Ženevští už 4:0! Pohlednou akci zakončil po přihrávce od Joshe Joorise GUILLAUME MAILLARD, jenž se dostal na hranu pravého kruhu a zakončil k protější tyči. Asistence: Josh Jooris.
    23:24 Guillaume MAILLARD - 4:0
     
    24:05
    Servette právě vstřelil branku!
    Během chvilky domácí skórují znovu a je to 5:0. Dalekonosnou přihrávku vyslal Simon Le Coultre, na tu si do útočného pásma najel DANIEL WINNIK, přikopl si puk k sobě a na pravé straně ho pak dorazil do částečně odkryté sítě Matiji Pintariče. Asistence: Simon Le Coultre a Valtteri Filppula.
    24:05 Daniel WINNIK - 5:0
     
    25:05
    Tenhle stav už budou hosté jen těžko dohánět. Domácí mají luxusní náskok a nepolevují, stále se tlačí před Pintariče, jenž musel nyní znovu zakročit.
     
    25:53
    Servette právě vstřelil branku!
    Domácí hráči si z utkání začínají dělat exhibici. K odraženému puku se na pravé straně dostal VINCENT PRAPLAN a pohotově ho pak nasměroval za záda Matiji Pintariče – 6:0. Asistence: Marc-Antoine Pouliot a Tanner Richard.
    25:53 Vincent PRAPLAN - 6:0
     
    26:16
    Christophe Cavalleri se otočil u brankoviště hostů, ale následně pak svou střelu poslal jen do betonu hostujícího brankáře.
     
    27:14
    I přes to, že Pintarič inkasoval šest branek, je stále v kleci hostujícího celku. Nutno podotknout, že předvádí dobré zákroky, ale za chybující obranou to má hodně těžké.
     
    28:17
    Hosté se vydali z vlastního obranného pásma na druhou stranu, ale před Desclouxem nevymysleli nic a ztratili touš. S ním pak opačným směrem jdou domácí hráči.
     
    29:06
    Alexandre Mallet se vydal z rohu útočného pásma až před branku Gauthiera Desclouxe, ale zblízka na něho nevyzrál.
     
    30:07
    Servette právě vstřelil branku!
    Od zadního mantinelu poslal kotouč do prostoru mezi kruhy dobře postavenému MARCU-ANTOINEMU POULIOTOVI Tanner Richard a prvně jmenovaný pak svižnou ranou nedal Matiji Pintaričovi šanci – 7:0. Asistence: Tanner Richard.
    30:07 Marc-Antoine POULIOT - 7:0
     
    30:07
    Střídání v týmu Les Dragons de Rouen:
    ze hřiště odchází Matija Pintarič, přichází Tonin Caubet.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Antonín Honejsek – 2 min., hrubost.
     
    31:38
    Domácí zatápějí hostům v přesilové hře, novic mezi třemi tyčemi Caubet už musel poprvé zasahovat.
     
    32:31
    Servette právě vstřelil branku!
    Tak i nový brankář v hostující síti musel poznat sílu dnešního soupeře. Na levém kruhu převzal kotouč MARC-ANTOINE POULIOT a poté nechytatelnou střelou rozvlnil síť za zády Tonina Caubeta – 8:0. Asistence: Tanner Richard a Teemu Hartikainen.
    32:31 Marc-Antoine POULIOT - 8:0
     
    32:55
    Další komerční přestávka.
     
    34:31
    Domácí vystřídali a šli do další akce od svého brankáře. Proti ale byla píšťalka jednoho z postranních sudích, který viděl ofsajd.
     
    35:23
    Hosté se zatím nedokázali prosadit a nyní čelili další akci soupeře, Ženevští nemají dost a tlačí se za dalšími šancemi.
     
    35:48
    Střelou z první na pravém kruhu vyzkoušel pozornost Caubeta Teemu Hartikainen, finský snajpr však trefil pouze boční síť jeho brány.
     
    36:31
    Sami Vatanen od modré čáry pálil na Caubeta, ten se posunul ke své levé tyči a tam poté vykopl puk špičkou betonu do bezpečí.
     
    37:16
    U hrazení vybojovali puk na svou stranu domácí hráči, kteří ho pak ztratili a opačným směrem se vydali hosté, ale znovu se nedokázali prosadit. Descloux tak stále drží čisté konto.
     
    37:50
    Po pravém křídle dostal puk do teritoria Rouenu Sakari Manninen, poté přihrál na levou stranu pro Roda, ale druhý jmenovaný pouze promáchl.
     
    38:31
    Zakázané uvolnění Rouenu stěhuje hru před branku Tonina Caubeta a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Tato část hry se patrně jen dohrává, puk mají hosté, ale před klecí domácího celku nebyli nebezpeční.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Francis Perron.
     
    39:44
    Ještě se vylučovalo a přesilovku mají domácí hráči, ti se ještě natlačili před Caubeta, ale neohrozili ho. Následně pak se hosté osvobozují a vyhazují puk až před Desclouxe.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a domácí v ní znovu dominovali. Postupně přidali dalších pět branek a vedou už 8:0! Hosté po sedmé inkasované brance vyměnili brankáře, ten ale musel už také jednou lovit puk ze své sítě. Ženeva tak celkem jasně kráčí za třemi body v dnešním utkání.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Domácí dohrávají přesilovou hru, soupeře se ale statečně brání a vyhazuje puky do bezpečí.
     
    41:30
    Rouen je v plném počtu.
     
    42:01
    Zakázané uvolnění Rouenu a hra se stěhuje před Tonina Caubeta. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    42:47
    Rouen právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen prosazují a dávají čestný úspěch. Berou tak domácímu brankáři čisté konto. Svižnour ranou se ze střední vzdálenosti nemýlil MARCEL HAŠČÁK – 8:1. Asistence: Kristaps Sotnieks a Alexandre Mallet.
    42:47 Marcel HAŠČÁK - 8:1
     
    44:02
    Servette právě vstřelil branku!
    Ovšem domácí hned na to odpovídají a dávají už svou devátou branku v utkání. Mike Völlmin posunul kotouč na MARCA MIRANDU, který zblízka prostrčil puk pod betonem Caubeta a ten skončil za brankovou čárou – 9:1. Asistence: Mike Völlmin a Valtteri Filppula.
    44:02 Marco MIRANDA - 9:1
     
    45:36
    Marcel Haščák znovu pronikl do útočného pásma, mezi kruhy si klepal o přihrávku, která ale nepřišla. Nemohl tak zakončit před osamoceným Caubetem.
     
    46:33
    Rouenští se vydali do akce, tu ale zastavil Sami Vatanen, topscorer Ženevy pak vytáhl puk do útočného pásma, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:02
    Marc-Antoine Pouliot se vydal do útočné akce, poté ji vyšperkoval přihrávkou na pravou stranu, kde z kruhu prověřil pozornost Caubeta Tanner Richard.
     
    48:08
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    48:25
    Tanner Richard nahodil touš před branku soupeře, kde střílel Vincent Praplan, ale jeho švih zastavila obrana Rouenu a dostala kotouč do bezpečí.
     
    49:36
    Josh Jooris zamíchal kotoučem na pravém kruhu, poté ho nasměroval pro Marca Maurera k modré čáře, druhý jmenovaný pak trefil jen zadní mantinel.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Emil Kristensen – 2 min., sekání.
     
    50:37
    Začala poslední desetiminutovka zápasu. Ve zbytku zápasu už asi nehrozí, že by se prodlužovalo. Domácí jsou na puku a znovu hrozí před hostující klecí.
     
    51:05
    Obrana hostů sebrala puk a poslala ho až před branku domácích, takže se Rouen osvobozuje.
     
    51:50
    Hezky sehraná kombinace a na jejím konci byla střela Pouliota, který útočí na hattrick, zatím mu to ale soupeř nedovolil a znovu se osvobozuje.
     
    52:16
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    53:25
    Christophe Cavalleri si nabruslil do blízkosti Tonina Caubeta a vystřelil, jeho pokus pak byl sražen do bezpečí a mimo ohrožení hostující klece.
     
    53:45
    Další komerční přestávka.
     
    53:45
    Vyloučení v týmu Genève-Servette HC:
    Christophe Cavalleri – 2 min., sekání.
     
    54:15
    K dispozici mají přesilovou hru hosté a budou se v ní snažit o ještě nějakou trefu. Zatím se ale domácí dobře brání a svého soupeře do zakončení nepouštějí.
     
    54:57
    Ve vlastním oslabení naopak zahrozili domácí hráči a Caubet se musel mít na pozoru proti jedovce z prostoru mezi kruhy.
     
    55:45
    Ženeva je v plném počtu.
     
    56:36
    Sami Vatanen zachytil kotouč u zadního mantinelu ve vlastním obranném pásmu a poté šel se spoluhráči do další útočné akce na druhé straně.
     
    57:32
    Zápas se už jen dohrává, oba celky už ví, jak to dopadne. Domácí se nikam bezhlavě neženou, hosté jsou s debaklem patrně už smířeni.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Hosté naznačili průchod do útočné třetiny, ale tam o kotouč přišli. A do akce zase míří Ženevští, bude z toho desátý gól v utkání na jejich konto?
     
    59:02
    Christophe Cavalleri branku soupeře přestřelil a hned na to míří do akce zase hráči Rouenu.
     
    59:45
    Domácí fanoušci začínají vstávat a fandí do poslední chvíle. Tleskají za výkon svých hokejistů a těší se na děkovačku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči po celý zápas byli lepším týmem a zaslouženě berou tři body do tabulky Ligy mistrů. Rouen porážejí vysoko 9:1. Soupeř tak na ledě Ženevy nezíská ani bod. Elitní šestnáctka je pro hráče Rouenu však ještě stále hratelná.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:01:24)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Vatanen (Maurer, Miranda), 7. Jacquemet (Filppula, Winnik), 8. Hartikainen (Manninen, Rod), 24. Maillard (Jooris), 25. Winnik (Coultre, Filppula), 26. Praplan (Pouliot, Richard), 31. Pouliot (Richard), 33. Pouliot (Richard, Hartikainen), 45. Miranda (Völlmin, Filppula) – 43. Haščák (Sotnieks, Mallet)


    Genève-Servette HC: Descloux (Mayer) – Karrer (A), Chanton, Vatanen (TS), Maurer, Jacquemet, Le Coultre, Völlmin – Miranda, Filppula, Winnik – Praplan, Richard (A), Pouliot – Hartikainen, Manninen, Rod (C) – Cavalleri, Jooris, Maillard – Bertaggia
    Trenér: Jan Cadieux

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (31. Caubet) – Sotnieks, Chakiachvili (A), Kristensen, Guimond, Goncalves-Nivelais, Yeo (C) – Mallet, Perron (TS), Rech (A) – Haščák, Hervé, Honejsek – Vigners, Kytnár, Tomasino – Perret, Nesa, Bedin – Addamo
    Trenér: Fabrice Lhenry

    Rozhodčí: Tscherrig (SUI), Ruprecht (SUI) – Altmann (SUI), Aurélien (SUI)
    bahis siteleri