Letňany – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Kopřivnice – Pov. Bystrica 1:3 (kon.) | Žďár n/S – Technika Brno 7:6 (kon.)
Opava – Šumperk 4:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 4:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 6:5 (kon.)
Vyškov – Vel. Meziříčí 2:3 (po pr.) | Benátky n/J – Děčín 3:6 (kon.) | Mostečtí Lvi – Kralupy n. Vltavou 0:0 (zruš.)
Písek – Příbram 3:2 (kon.)
konec
HK Opava
4:5 (0:1, 3:4, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 12.09.2023, 18:00 • Krystal aréna, Krnov • Přípravné zápasy
Partner:
     
    59:15
    Opava v šesti!
     
    57:10
    Beránek s Rutarem se po odpískání dostali do křížku před brankou Šumperku a oba putují na dvě minuty za katr. Oba za hrubost.
     
    52:35
    Opava právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na dramatických osm minut! Opavští totiž vystřelili od modré čáry, kotouč byl následně tečován a Ryšavý stačil puk pouze vykopnout betonem. Přímo před brankou ale číhal ADAM BERÁNEK, kterému se přízemní ranou podařilo puk procedit do sítě. Asistence: Jan Vojtovič, Jan Thiel.
     
    46:00
    Jan Štindl táhl kotouč a jel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Zkušený útočník se puk snažil procedit přes padajícího protihráče, to se mu však nepovedlo a Šumperk tak nepříjemnou situaci ustál bez úhony.
     
    42:00
    Adam Beránek vybruslil z rohu kluziště a pohotovou ranou vyprášil Ryšavého betony! Puk se pak odrazil přímo k Vašenkovi, na nějž zívala odkrytá klec, opavský útočník ale dostal kotouč až příliš na brusle a zakončení nezvládl.
     
    39:37
    Šumperk jde navíc krátce po obdržené brance znovu ven, podražením se provinil Cibuzar.
     
    39:29
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se potřetí v utkání dotahuje na rozdíl dvou branek! Po střele domácích se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval útočník ALEX KOTÁSEK, který puk zblízka dopravil za záda Milana Ryšavého. Asistence: Jakub Ludvík, Kryštof Stuchlík.
     
    38:30
    Antonín Nowak vyrazil k opuštěnému kotouči až někam k vlastní modré čáře, což se neukázalo jako moudré rozhodnutí! Jako první byl totiž u puku Ondřej Šišolák, naštěstí pro domácí ale šumperský útočník nepropálil vracejícího se brankáře a jednoho z obránců!
     
    37:26
    A snížení opravdu mohlo přijít. Jan Vojtovič dostal puk na modré, otevřel se mu prostor na středu hřiště, čehož opavský útočník využil ke střele. Ryšavý toho moc asi neviděl, puk si ale nakonec našel a zákrokem lapačkou své spoluhráče podržel.
     
    37:04
    Sudí Pelc Opavě dopřeje početní výhodu a tím pádem také možnost ke snížení. Menším trestem za držení je potrestán Patrik Hohl.
     
    32:49
    Draci právě vstřelili branku!
    Pátá branka v opavské svatyni! Slezané už po několikáté v dnešním utkání zcela propadli ve vlastní třetině a opět jsou za to z brejku potrestáni. Tadeáš Jaroš sice ještě se svým projektilem neuspěl, Antonín Nowak ale puk vyrazil pouze k ONDŘEJI ŠIŠOLÁKOVI, který už neměl problém trefit odkrytou klec. Asistence: Tadeáš Jaroš, Justus Jaakkola.
     
    30:33
    Matyáš Kacbunda má zřejmě nějaký problém s výstrojí a pouští do branky zpátky Milana Ryšavého.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Jaakkola – 2 min., držení.
     
    29:28
    Střídání v týmu HK Opava:
    ze hřiště odchází Slíž, přichází Nowak.
     
    28:20
    Opava právě vstřelila branku!
    Brankové hody nekončí! Opava se rychle dostala do pásma hostů a Štindlovi se podařilo mezi kruhy dostat kotouč na nikým nehlídaného KRYŠTOFA KADULU, který ranou mezi betony znovu snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Jan Štindl.
     
    28:00
    Střídání v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    ze hřiště odchází Ryšavý, přichází Kacbunda.
     
    27:05
    Draci právě vstřelili branku!
    Z ničeho nic je tady ale další branka v opavské síti! OTTO PITKÄNEN nabral velkou rychlost na levém křídle a střelou na bližší tyč Slížovi branky se mu podařilo dokonale zaskočit domácího brankáře! Asistence: Pavel Skopal.
     
    26:29
    Nepříjemný zámek Opavy vyústil až v pořádně nebezpečnou střelu Jana Vašenky! Útočník Slezanu pálil nikým nehlídaný z mezikruží, Ryšavý si připisuje ale dost možná nejlepší zákrok utkání.
     
    24:23
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané se hlásí o slovo a také se zapojují v úvodu druhé třetiny do brankových hodů! Od modré puk směrem na Ryšavého nahodil Jakub Ludvík, do projektilu ještě svou hůl vložil JAN VOJTOVIČ a kotouč se zastavuje až v síti. Asistence: Jakub Ludvík, Jan Vašenka.
     
    23:38
    Draci právě vstřelili branku!
    Hosté opět udeřili! Rozhozená obrana Opavy si vůbec nepohlídala od modré čáry sjíždějícího JOSEFA CIBUZARA, který dostal z rohu kluziště puk ideálně mezi kruhy a zakončil mimo dosah Marka Slíže – 0:3. Asistence: Pavel Skopal.
     
    21:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk jde do dvoubrankového trháku! Doslova jako nůž máslem projel opavskou obranou Jakub Horký, který v blízkosti domácí branky předal puk ADAMU SCHEUTEROVI! Forvard Draků si připisuje po střele mimo dosah přesouvajícího se Slíže druhou branku v utkání. Asistence: Jakub Horký, Ludvík Rutar.
     
    21:18
    Ludvík vyhodil kotouč z vlastní třetiny přes mantinel, čímž své spoluhráče posílá do čtyř.
     
    17:57
    Draci jsou v posledních minutách při chuti! Po buly v opavské třetině pálil na branku Ludvík Rutar a před Slížem ještě puk hodně nepříjemně tečoval jeden z útočníků. Brankář Slezanu již poněkolikáté výrazně podržel své spoluhráče a reflexivně zasáhl!
     
    16:30
    Další velká příležitost Draků! Z poněkud nepřehledné situace kotouč mezi kruhy vyplaval před nikým nehlídaným Jakubem Müllerem, Slížovi se jen tak tak podařilo zasáhnout!
     
    14:19
    Opavská obrana nyní totálně propadla a mohla za to být potrestána! Na pravé straně se ke kotouči dostal Jakub Horký, který si puk potáhl blíže brance. Šumperský útočník vypálil na zadní tyč a Slíž jen s vypětím všech sil puk srazil mimo své tři tyče.
     
    10:08
    Hosté mají ideální šanci zdvojnásobit své vedení. Za držení jde totiž ven opavský Adam Holík.
     
    08:21
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk jde do vedení! Střela Jakuba Horkého z mezikruží sice ještě na branku neprošla, kotouč se ovšem na levou stranu odrazil přímo k ADAMOVI SCHEUTEROVI, který ranou do horní části branky otevírá brankový účet dnešního zápasu. Asistence: Jakub Horký.
     
    07:00
    Opava mohla jít do vedení! Přesilovkovou ranou z vrcholu kruhu mohl otevřít skóre Vojtovič, proti ale bylo břevno, které tentokrát Šumperk zachraňuje!
     
    05:02
    Jaakkola nedovoleně zastavil Vašenku a na dvě minuty si jde odpočinout za držení.

    Tomáš Chalupa

    Branky a nahrávky: 25. Vojtovič (Ludvík, Vašenka), 29. Kadula (Štindl), 40. Kotásek (Ludvík, Stuchlík), 53. Beránek (Vojtovič, Thiel) – 9. Scheuter (Horký), 22. Scheuter (Horký, Rutar), 24. Cibuzar (Skopal), 28. Pitkänen (Skopal), 33. Šišolák (Jaroš, Jaakkola)


    HK Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Ervasti, Adamec, Holík, Thiel, Pachula, Ludvík – Krupa, Stuchlík, Kotásek, Brada, Štindl (A), Kadula, Vašenka, Beránek, Vojtovič, Horizral, Hendrych, Buršík.
    Trenér: Pavel Zdráhal.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Ryšavý (Kacbunda) – Rutar (A), Hohl, Jaakkola, Hajduch, Křivohlávek, Cibuzar, Minařík – Jaroš (C), Nilsson, Šišolák, Pitkänen, Skopal, Polách, Müller (A), Scheuter, Horký.
    Trenér: David Káňa.
    bahis siteleri