Skotsko – Anglie 1:3 (kon.) | Německo – Francie 2:1 (kon.)
konec
Skotsko
1:3 (0:2)
Anglie
Úterý 12.09.2023, 20:45 • Hampden Park (Glasgow). • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro dnešní večer vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:41:11)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
     
    Skoti sice v zápasech kvalifikace na Euro měli fantastickou fazónu, ale na Anglii jsou stále krátcí. Ve druhé půli alespoň vykřesali mírnou naději na comeback po vlastním gólu Maguirea, ale tu následně zpražil fantastickou akcí Bellingham, který připravil gól pro Kanea. Angličané tak ukázali, že pořád hrají na jiné úrovni a navíc se svět opět přesvědčil o tom, že mají velmi nadějné mladíky. Bellingham to potvrzuje v každém utkání, dnes si připsal gól a klíčovou asistenci. On je největším hrdinou dnešního duelu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Všichni hráči na ploše už čekají na závěrečný hvizd. Fanoušci si vychutnávají závěrečné chvíle hlasitým skandováním, už je ale jasné, že domácí tým nezvítězí.
     
    90+2
    Ještě se píská jeden faul, kterým se provinil Jack. Odnesl to Saka a příjemná záležitost to zrovna nebyla.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Nathan Patterson.
     
    89
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází Callum McGregor, přichází Ryan Jack.
     
    88
    Dykes je pořádně vysunutý a chtěl by získat balón od protihráčů, ale jde vidět, že už mu schází motivace. Kdyby chtěl, určitě by na soupeře mohl tlačit více.
     
    87
    Anglie už vůbec nemá důvod k útočení, nějakou chvíli proto kombinuje na své polovině. Zakopat si ještě chce Walker, který se na pravé straně pořád hlásí o přihrávku.
     
    85
    Nyní už se zápas definitivně dohrává. Ani jednomu týmu se dopředu příliš nechce, i když Skoti to ještě opatrně zkoušejí.
     
    84
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Conor Gallagher.
     
    84
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Callum Wilson.
     
    82
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází John McGinn, přichází Lewis Ferguson.
     
    82
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází Kieran Tierney, přichází Stuart Armstrong.
    81. Harry KANE - 1:3
     
    81
    Anglie právě vstřelila branku!
    Jude Bellingham je doslova hráč od pána boha, protože se postaral o další anglický gól, i když tentokrát byl v roli nahrávače! Mladý záložník ve středu hřiště poslal na párek tři protihráče, následně naservíroval míč do šestnáctky na HARRYHO KANEA, který chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    80
    Rohový kop se Trippierovi nepovedl podle představ, míč ale zůstal v držení Angličanů, takže ti příliš nečekají a už zase začínají tlačit.
     
    79
    Walker se prezentoval velmi povedeným točeným centrem, a i když ho měl na dosah jeden z jeho spoluhráčů, střela z toho nakonec nebyla.
     
    77
    Tierney dost viditelně zatáhl za dres Saku a po tomto zákroku nemohl čekat nic jiného než žlutou kartu.
     
    77
    Čas plyne velmi rychle a za chvíli započne poslední desetiminutovka. Momentálně hraje Skotsko, kterému ale tentokrát kombinace příliš nevychází.
     
    75
    Hosté už se osmělili a uvědomili si, že jednobrankové vedení jim nemusí stačit. I proto se do dalšího zakončení dostal Jude Bellingham, ale i on mířil přímo na připraveného Gunna.
     
    74
    Kane si sice dobře našel prostor na zadní tyči a po dobrém pasu mohl pálit, ještě předtím si ale pomohl faulem. Stejně ale vystřelil a rozvlnil síť, čímž domácí fandy příliš nepotěšil.
    73. Eze si vylámal zuby na Gunnovi
     
    73
    Eze hned po svém nástupu mohl rozprášit skotské naděje! Po výborném pasu totiž mířil sám na Gunna, ale ten se co nejvíce roztáhl a nakonec míč úspěšně vyrazil!
     
    71
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Eberechi Eze.
     
    71
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Bukayo Saka.
     
    71
    Angličané vůbec nestíhají a domácí tak díky tomu snad poprvé nebezpečně hlavičkovali. Postaral se o to McGinn, který ale hlavou mířil jen nad horní tyčku.
     
    70
    Domácí fotbalisté jsou najednou jako polití živou vodou. Míč výhradně drží oni, přičemž stále mají dost času na vyrovnávací gól.
    67. Harry MAGUIRE - 1:2
     
    67
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    HARRY MAGUIRE je opět nešťastným hrdinou, protože si dává vlastní gól! Celou útočnou akci Skotska nastartoval průnikem přes pravou stranu Robertson, který se dostal až do vápna a odtud míč servíroval před bránu. Do něj se však vložil anglický stoper, který balón srazil přímo do protipohybu Ramsdalea.
     
    66
    Hosté si mohli po delší době konečně oddechnout, nakonec ale nebudou mít příležitost, protože při hlavičkovém souboji přišel zbytečný faul.
     
    65
    Anglie už se zatáhla do obranné ulity, takže domácí velmi aktivně útočí. Veškeré snažení ale zatím přichází vniveč.
     
    64
    Kombinace Skotů konečně také nějak vypadala, byla ale zakončena hrozně. Christie totiž vyslal do šestnáctky příliš vysoký centr, který nemohl najít žádného hráče v modrém dresu.
     
    62
    Dunk při rozehrávce trochu riskoval, protože si protihráče pustil příliš blízko k tělu. Zachránila ho ale blízkost gólmana, kterému pohotově předal míč.
     
    61
    Dykes se hned po svém příchodu zapojuje do kombinace, Angličané však dobře hlídají veškerý volný prostor, takže se Skotsko skoro vůbec neposunulo směrem dopředu.
     
    60
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází Billy Gilmour, přichází Lyndon Dykes.
     
    60
    Střídání v týmu Skotsko:
    ze hřiště odchází Che Adams, přichází Ryan Christie.
     
    59
    McTominay při souboji o balón upadl vlastní vinou, což okamžitě trestal zakončením Kane, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče.
     
    58
    I když byla před chvílí přestávka, skotským hráčů už začínají docházet síly, protože už při napadání nepůsobí tak čerstvě, jako působili těsně po příchodu z kabin.
     
    56
    Gilmour už měl dost kombinujících protihráčů, Phillipse proto poslal k zemi, takže hlavní sudí musel odpískat faul.
     
    55
    Bellingham je i nadále hodně aktivní, také on ale ukázal, že je jenom člověk. Naražení se spoluhráčem se mu totiž vůbec nepovedl, míč tak skončil v zámezí.
     
    54
    Hosté ještě rozhodně nehodlají složit zbraně a ukazují, jak se to má dělat. Anglická ofenzivní trojice to zase skvěle vykombinovala, chyběla jen závěrečná tečka.
     
    53
    Domácí přece jen začínají tlačit, McGregor tak vymyslel nadějný balón. Zase ale úřadovala anglická defenziva.
     
    52
    Anglie stále nikam nepospíchá, což se zřejmě do konce utkání nezmění. Tedy pokud Skoti nedotáhnou dvoubrankové manko.
     
    50
    Tierney poslal aut přímo do šestnáctky, což hosté ihned odvrátili. Na hraně vápna si ale balón našel Gilmour, a ten okamžitě vypálil, ale v těžké pozici mířil pouze nad.
     
    49
    McGinn našel střelecké odhodlání a vypálil z hrany pokutového území, vápna ale bylo hodně zahuštěné, míč nakonec zblokoval útočící hráč.
     
    47
    Skoti začínají druhou půli nepřesností, po nákopu Gunna jim totiž utekl míč za postranní čáru.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Marc Guehi, přichází Harry Maguire.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli byla vidět převaha Anglie, která jí však dlouho nemohla přetavit ve vedení. Zadařilo se až ve čtvrté desetiminutovce, kdy po pěkné kombinaci otevřel skóre Foden a o pár minut později potrestal chybu skotského kapitána Bellingham. Skotsko sice hraje sympaticky, protože velmi aktivně napadá, ale svého odvěkého rivala zatím výrazně nepřekvapilo a prohrává zaslouženě.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hosté si vypracovali ještě jeden náznak šance, a to když si výborně přihrávali během protiútoku. Nakonec míč před bránu naservíroval Foden, ale žádného spoluhráče tam nenašel.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    Anglie se snaží dohrát poločas v co největším klidu, takže si v klidu přihrává a pokouší se především o to, aby se protihráči nedostali k míči.
     
    44
    Skotsko se opravdu snaží o snížení a hostům trochu začíná téct pot, avšak žádná pořádná šance z toho zatím není. Navíc nyní hlavní sudí píská domácí faul.
     
    42
    Žlutý kartónek vidí také Hendry a Bellingham, kteří se při výměně názorů začali pošťuchovat.
     
    41
    Phillips cíleným skluzem poslal protihráče na trávník, což pro něj znamená žlutou kartu.
     
    40
    McTominay schytal zezadu zásah od protihráče, což musel chvíli rozdýchávat. Naštěstí z toho žádné vážnější následky nebudou.
     
    39
    Robertson zkusil napravit svou předchozí chybu klíčovou přihrávkou na Adamse, na poslední chvíli ale zasáhl bránící Rice, který vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    37
    Skotsko už se vymanilo z náporu a po delší době zaútočilo. Adams se na hraně šestnáctky pokoušel o zakončení, přičemž zabránil mu v tom Dunk, který možná hrál rukou. Video to ale nakonec vyvrátilo.
    35. Jude BELLINGHAM - 0:2
     
    35
    Anglie právě vstřelila branku!
    Šok pro celou arénu, protože skotští oblíbenci zničehonic ztrácejí dvě branky! Anglie se držela v útoku a nakonec letěl do vápna další balón, který po odrazu zachytil Robertson. Ten ho chtěl poslal pryč, ale míč netrefil ideálně, takže ho přiťukl jen k JUDEU BELLINGHAMOVI, který z první skóroval.
    32. Phil FODEN - 0:1
     
    32
    Anglie právě vstřelila branku!
    Hosté přece jen našli skulinku v obraně soupeře a dostávají se do vedení! Kombinaci na hraně pokutového území výborně posunul Bellingham, který dostal míč do šestnáctky. Následovala střílená přihrávka Walkera, který doslova nastřelil PHILA FODENA, od kterého se balón odrazil přímo do sítě.
     
    30
    Třicet minut hry je za námi a pořád je to hodně opatrné. Aktuálně se míč pohybuje ve středu hřiště a mají ho pod kontrolou Angličané, kteří jednoznačně dominují statistice v kontrole míče.
     
    29
    Anglie se nyní stará o uklidnění hry, do kombinace se zapojil i gólman Ramsdale. To ale Skoti samozřejmě využívají a hned začínají aktivní napadání.
     
    28
    Walker je na pravém křídle hodně aktivní, nyní nadějným pasem hledal Kanea v šestnáctce. Balón šel ale po zemi, takže si s ním defenziva poradila.
     
    27
    Gunn raději nakopnutý míč uklidil až na půlící čáru. Nejspíš ale udělal dobře, protože následně ho jeho spoluhráči vybojovali.
     
    26
    Útočné napadání Skotska opět končí neúspěchem, tentokrát byl Adams nachytán v ofsajdu.
     
    25
    Bellingham a Rashford se nyní prohodili role, protože za obranu nabíhal první jmenovaný. Ten nakonec procpal míč na Walkera, který to zkusil volejem, ale bránu minul také on.
     
    23
    Domácí při napadání vyvinuli opravdu masivní tlak, ale hosté si nakonec poradili a protihráče zahnali zpátky na jejich polovinu.
     
    22
    Skotská obranná pětice je naprosto neprostupná a Angličané zoufale hledají cestu skrz. Vůbec se jim to ale nedaří.
     
    21
    Ani jednomu celku nyní vůbec nevychází kombinace. O balón se tedy bojuje ve středu hřiště a hra se nikam neposouvá.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut a na větší příležitost stále čekáme. Musíme ale dodat, že oba týmy jsou zatím směrem dozadu naprosto bezchybné.
     
    18
    Phillips velmi šikovně zpracoval vzdušný balón a následně rozjel nebezpečný protiútok, který zakončil Foden, ale střela se mu vůbec nepovedla, takže byla hodně nepřesná.
     
    17
    Skoti konečně trochu vystrčili růžky, ale na větší šanci stále čekají. Nyní má míč pod kontrolou Ramsdale, který ho následně posílá až na druhou polovinu hřiště.
     
    16
    Domácí centr vypadal poměrně nebezpečně, anglická obrana se však včas zformovala a nakonec z toho nebyla žádné zakončení.
     
    14
    Rice se při souboji s protihráčem provinil nedovoleným zákrokem, takže Skotsko bude mít výhodu nadějné standardní situace.
     
    13
    Adams tentokrát zachytil dobrý pas, ale při následném průniku do šestnáctky nic nevymyslel. Ve výsledku je to ale jedno, protože se mával ofsajd.
     
    12
    McTominay se pokusil o odvážnou průnikovou přihrávku, ta ale byla příliš dlouhá, takže nakonec skončila až u Ramsdalea.
     
    11
    Domácí jsou směrem dopředu neskutečně opatrní, přes dobře postavené protihráče to ale mají hodně těžké.
     
    10
    Angličané se však rychle propracovali zpátky k míči, jeden z domácích hráčů navíc fauloval.
     
    9
    Skotům se vyplatilo aktivní napadání a nakonec vybojovali autové vhazování, které směrem dozadu rozehrál Porteous.
     
    7
    Centrovaný míč ihned letěl pryč z šestnáctky. Hosté to vzápětí zkoušeli znovu, a tentokrát balón poslal na roh Hickey.
     
    6
    Anglie ani nepustila protihráče přes půlící čáru. Následně to na levém křídle rozjel Rashford, který se nakonec bude muset spokojit jen s rohem.
     
    5
    McTominay nasadil Bellinghamovi jesličky a následně byl anglickým záložníkem faulován. Domácí tedy konečně budou moci rozvíjet útočnou akci.
     
    4
    Skotsko se bez problémů ubránilo, ale k míči se stále nedostává. Zatím celý zápas tedy domácí hráči běhají bez balónu.
     
    3
    Walker podnikl individuální útočný výpad, který zakončil úspěšně, protože pro svůj tým získal roh prakticky z ničeho.
     
    2
    První útok hostů zastavuje ofsajd. Gunn následně rozehrál dlouhým nákopem, ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    1
    Úvodní výkop patřil anglickým fotbalistům. Ti se na úvod vůbec nikam neženou a kombinují na své polovině, do hry rovnou zapojili také brankáře Ramsdalea.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: Gunn – Hickey, Porteous, Hendry, Tierney, Robertson (C) – McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn – Adams.
    Náhradníci: McCrorie, Clark – Armstrong, Dykes, Ferguson, Christie, Jack, McKenna, McLean, Nisbet, Patterson, Shankland, Souttar.
    Trenér: Steve Clarke.

    Anglie: Ramsdale – Walker, Dunk, Guehi, Trippier – Phillips, Rice, Bellingham – Foden, Kane (C), Rashford.
    Náhradníci: Pickford, Johnstone – Colwill, Eze, Gallagher, Henderson, Chilwell, Maddison, Maguire, Nketiah, Saka, Tomori, Wilson.
    Trenér: Gareth Southgate.

    Rozhodčí: D. Massa – F. Meli, S. Alassio (všichni ITA).
     
    Vzájemné zápasy

    Anglie se se Skotskem střetává na mezinárodním poli poměrně často. Za posledních deset let se spolu střetli pětkrát, třikrát se radovala z výhry Anglie, dvakrát skončil mač nerozhodně.
     
    Skotsko

    Domácímu celku se na mezinárodním poli daří, v kvalifikaci o EURO drží ve skupině A v silné konkurenci Španělska nebo Norska vedoucí příčku, když z dosavadních pěti zápasů ani jednou neprohrál, vstřelil dvanáct gólů a jediný inkasoval. Postup na šampionát mu tak téměř jistě nemůže utéct.


    Anglie

    Ani hostům se nedaří vůbec špatně, jsou na tom velmi podobně, jako Skotsko. Ve skupině C jsou po pěti zápasech rovněž na vedoucí pozici, po čtyřech výhrách za sebou však v tom posledním klání přeci jen přišla ztráta, když kolébka fotbalu hrála nerozhodně 1:1 s Ukrajinou. Střelecky se Angličanům velmi daří, vstřelili už šestnáct gólů a pouhé dva inkasovali.
     
    Dobrý den, kvalifikace na evropský šampionát pokračuje, některé celky však své "volno" vyplňují přátelskými souboji. Čeká nás velice zajímavý souboj mezi Skotskem a Anglií. Favoritem je druhý zmíněný mančaft.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Mihal

    Branky: 67. Maguire (vla.) – 32. Foden, 35. Bellingham, 81. Kane

    Karty:   42. Hendry (SCO), 77. Tierney (SCO) – 41. Phillips (ENG), 42. Bellingham (ENG)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
    Skotsko: Gunn – Hickey (89. Patterson), Porteous, Hendry, Tierney (82. Armstrong), Robertson (C) – McTominay, Gilmour (60. Dykes), McGregor (89. Jack), McGinn (82. Ferguson) – Adams (60. Christie).
    Náhradníci: McCrorie, Clark – Armstrong, Dykes, Ferguson, Christie, Jack, McKenna, McLean, Nisbet, Patterson, Shankland, Souttar.

    Trenér: Steve Clarke.

    Anglie: Ramsdale – Walker, Dunk, Guehi (46. Maguire), Trippier – Phillips, Rice, Bellingham (84. Gallagher) – Foden (71. Saka), Kane (C) (84. Wilson), Rashford (71. Eze).
    Náhradníci: Pickford, Johnstone – Colwill, Eze, Gallagher, Henderson, Chilwell, Maddison, Maguire, Nketiah, Saka, Tomori, Wilson.

    Trenér: Gareth Southgate.

    Rozhodčí: D. Massa – F. Meli, S. Alassio (všichni ITA)
    bahis siteleri