Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference VHK ROBE Vsetín (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | Tisková konference k zahájení Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference k zahájení Tipsport extraligy

Úterý 12.09.2023, 13:00 • O2 Universum, Praha • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Hezké poobědové úterý dámy a pánové, vítejte u tiskové konference před startem dalšího ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje! Tu minulou se oslavilo 30 let novodobé soutěže, bylo k vidění spoustu skvělých momentů a protože na pátek jsou naplánovaná první kola nové sezóny, je třeba si představit její novinky!
     
    Hosty konference jsou:

    Jan Tůma, ředitel APK
    Martin Loukota, ředitel TELH
    Jana Obermajerová, generální ředitelka BPA sport marketing
    Václav Sochor, vedoucí odboru komunikace skupiny Tipsport
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Na začátek sledujeme video pozvánku na nový ročník. Momenty z uplynulého ročníky doplňují rozhovory s hráči a ukázka dresů jednotlivých týmů pro ročník nový.
     
    Úvodní slovo dostává Jan Tůma.
     
    „Extraliga vstupuje do druhé sezóny, kdy si ji řídí kluby. My se snažíme ji posouvat a chtěl bych poděkovat BPA za to, že nám s tím pomáhá. Nově máme smlouvu přímo s ní a těsíme se na utužení spolupráce.“
     
    „Do extraligy přišli noví hráči, kluby jsou nabité a my věříme, že bude spousta překvapení, se kterými nikdo nepočítá. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky do hal.“
     
    Nyní si slovo bere Martin Loukota.
     
    Sezóny se účastní stejných 14 týmů jako loni. Martin Loukota vyjmenovává další historické milníky a technikálie. Všechny kluby splnily podmínky, vedení se údajně zaměřovalo na kontrolu systému videorozhodčího.
     
    Letošní novinkou byla možnost vybrat si domácí barvu dresů, využilo toho šest týmů.
     
    Sezóna začíná 14. září, poslední zápas základní části se bude konat 3. března. Mistra letošní sezóny poznáme nejpozději 28. dubna. Nebude chybět ani utkání pod otevřeným nebem v Německu.
     
    Aktivně se připravovali i rozhodčí, kteří absolvovali soustředění v Táboře. V nominační listině je 42 arbitrů, rekord v počtu odpískaných utkáních drží Antonín Jeřábek (24). Během sezóny budou tato soustředění ještě následovat.
     
    Novým pravidlem jsou zrušení trestu ve hře, bude se klást důraz na urychlení a plynulost hry. Krom disciplinární a odvolací komise bude existovat ještě analytická komise, kteří budou prohlížet hlášení od videorozhodčích a předávat podněty k projednání. Podněty mohou podávat i kluby, budou ale zpoplatněny částkou 10 000,-.
     
    Minulý týden proběhl i seminář na téma dopingu, a to jak u realizačních týmů. tak pro samotné hráče. V současnosti se řeší stále případ dopingu v Mountfieldu, verdikt ale ještě nepadl.
     
    Nyní má slovo Jana Obermajerová.
     
    „Cílem je dostat se na čísla návštěvnosti z předcovidové doby. My jsme na to připravili nové technologie a máme několik novinek.“
     
    Jana Obermajerová nejdříve vyjmenovává partnery soutěže.
     
    Nově je hlavním vysílatelem O2 TV Sport, který plánuje vysílat 40 hlavních přenosů a dalších 300 v rámci multidimenze. ČT bude mít 23 přenosů, končí vysílání extraligy v rámci Hokejka.TV.

    O2 bude vysílat v úterý, čtvrtek a pátek, ČT bude mít první volbu v neděli, v úterý a pátek bude mít debatu odborníků.
     
    Nyní sledujeme reklamní spot O2 TV.
     
    Slovo dostává výkonný ředitel O2 TV sport.
     
    „Děkujeme BPA za spolupráci a zisk tendru na vysílání po dalších pět let. Klubům se díky nám zvýší částka od BPA, diváci pak dostanou možnost sledovat všechny zápasy kola najednou na jedné platformě. Pro nás je to první využití multidimenze v hokeji na takové úrovni, každý klub se tak dostane do přenosu.“
     
    „Stejně jako u fotbalového TIKI-TAKA vznikne show pro Bomby na ledu, který budeme vysílat každou středu. Právě dnes se točí první díl a můžete se těšit na pořádnou show.“
     
    Nyní slovo dostává Tomáš Zetek, šéf redakce hokeje O2 TV.
     
    „Každé kolo se bude vysílat velké studio z O2 arény, které bude mít virtuální grafiku. Pokračovat budou i studia přímo z haly. Zítra ve 21 hodin se mohou diváci těšit na pořad preview právě z nového studia. Osvědčil se i O2 TV duel.“
     
    „Pokračovat bude O2 helmet cam, tedy kamera v helmě hlavního rozhodčího. Mezi střídačkami bude O2 inside cam, kdy se kameramani mohou pohybovat po hale. Za brankou budou robotické kamery a při přerušení budou na ledě bruslaři s kamerou.“
     
    „Rozšířili jsme redaktorský tým a strávili jsme desítky až stovky hodin trénování a seminářů na komentátorskou činnost i třeba pravidla.“
     
    Nyní slovo dostává Václav Nedorost, nový expert O2 TV sport.
     
    „Rád bych poděkoval O2 TV a Tomáši Zetkovi za podporu a důvěru v náš tým expertů. Doufám, že budu moct pomoci týmu svými zkušenostmi.“
     
    Nyní běží reklama České televize.
     
    Novinky z vysílání ČT odprezentuje Robert Záruba
     
    „My jsme to letos pojali šířeji, protože úkolem ČT je prezentovat český hokej obecně. Je to pro nás 69. sezóna spojení hokeje a televize. My jsme to začali a kolegové z O2 TV nyní razí ten technologický tunel dále. My budeme letos vysílat nově Chance Ligu a pořád budeme vysílat Buly: Hokej živě.“
     
    „ČT se zavázala ke zlepšení našich vysílání, rozšíří se náš redaktorský tým.“
     
    „Za celou historii jsme odvysílali 2 300 utkání a budeme u toho tedy až do roku 2028. Odvysíláme 23 utkání v základní části, kdy zásada je odvysílat alespoň jeden domácí zápas každého týmu.“
     
    „Nasadíme anketu Nejlepší soupeř, která se velmi osvědčila. 42 hráčů a 14 trenérů poskytlo své názory na různé otázky a my je budeme pravidelně vysílat.“
     
    „Zítra místo dokumentu o kladenském hokeji ukážeme první díl Buly: Debata expertů, novinky tedy uvidíte už brzy.“
     
    „Jak už bylo zmíněno, novinkou jsou přenosy z Chance Ligy. Každé šesté kolo bude výběr měsíce, každé kolo pak jedna komentátorská dvojice odkomentuje utkání na ČT Sport plus. “
     
    „Máme také projekt Včera, dnes a zítra, kdy budeme představovat minulost, současnost a budoucnost klubů. Rubrika bude součástí nedělního programu Buly: hokej živě.“
     
    „Celá sezóna vyvrcholí domácím MS, kdy budeme sledovat národní mužstvo a propojíme toto sledování i s extraligou.“
     
    Slovo si bere zpět Jana Obermajerová, která ukazuje tabulky s přenosy O2 TV Sport a České Televize.
     
    A nyní přichází řada na mediální partnery, kterými jsou nově Seznam a Český rozhlas. Rozhlas bude pokračovat s pořadem S mikrofonem za hokejem, na stanici Radiožurnál Sport vysílat hodinový speciál s Martinem Procházkou a před zápasy budou studia s experty. Novinkou bude možnost naladit si přenos z jednotlivých utkání po vzoru NHL na webu a v aplikaci.
     
    Novým partnerem je i Sport.cz, který bude publikovat oficiální sestřihy z každého kola. Jako jediný web tak bude nabízet klipy z gólů a zajímavých situacích, analyzovat je pak bude expert v pořadech Příklep a podcastech. Bude se vyhlašovat i extraligový brankář sezóny a zobrazovat se bude datová analýza.
     
    I zde sledujeme reklamní spot média.
     
    Pokračovat bude i projekt O kapku lepší hokej, kdy Jana Obermajerová včera slavnostně předala přístroj, který se z vybraných peněz zakoupil. 4. února je den boje proti rakovině a nový ročník nebude chybět jak v TELH, tak v Chance lize.
     
    Hlavní partner TELH Komerční banky bude pokračovat v anketě Zlatá helma. Nově se bude hlasovat na webu i v aplikaci. Výběry každého měsíce budou k vidění jak u O2 TV, tak v ČT.
     
    Sledujeme další video, což je sestřih z projektu Extraligová nej.
     
    Novinkou je spolupráce s firmou WSC Sports, přední tvůrce automatizovaného obsahu ve světě. Záběry z extraligových zápasů tak bude zpracovávat umělá inteligence a budou vznikat zajímavá videa a sestřihy.

    Pokračovat budou i systémy Hockey Logic od Esports.cz, Extra player přímo pro hráčskou analýzu a zpravodajství na webu hokej.cz.
     
    Sociální sítě dostanou nový grafický design, vysíláme živé rozhovory s hráči a zdvojnásobili jsme loni počet příspěvků a zobrazení na všech sítích.
     
    Jana Obermajerová zmiňuje i mobilní aplikaci a oficiální kartičky.
     
    Slovo dostává i Ondřej Zamazal, který má na starost knihu rekordů. V knize přibylo 30 nových segmentů, Ondřej prý prošel přes 12 tisíc dostupných historických zápisů.

    Nejzajímavějšími rekordy je nová délka utkání, konec historické série Jakuba Leva bez zranění. Michalu Gulašovi chybí cca. 50 utkání do tisícovky, René Hradil může překonat Vladimíra Šindlera v počtu odpískaných duelů.
     
    A ještě slovo dostává i Václav Sochor z Tipsportu. Ten zohledňuje hokej jako největší sport, co se objemu sázek týče. I letos budou finanční odměny pro kluby. Vítěz základní části dostane 500 000,-, vítěz pak 1 500 000,-.
     
    Největšími favority na titul jsou Pardubice (3,4:1), Sparta (5:1) a Třinec (5:3:1), nejmenšími naopak Kladno, u kterého v prezentaci sice vidíme 120:1, dnes už je to ale prý 150:1.
     
    Novinkou je oficiální fantasy liga TELH, která běží už několik týdnů a překonala všechna očekávání. Vznikne i verze pro NHL.
     
    Zmiňuje se i mobilní aplikace Tipsportu a jeho televize, která je údajně největší internetovou televizí na světě.
     
    Znovu má slovo Jana Obermajerová, která představuje partnera Radegast a jeho projekty Radegast Index nebo kampaň zaměřenou na obránce. I tady nechybí video spot.
     
    Škoda Auto bude pokračovat v projektu Náš hokej a soutěže o vstupenky na MS. I tady je reklamní spot.
     
    Jana Obermajerová končí proslov poděkováním partnerům.
     
    Nyní je prostor na dotazy.
     
    Dotaz na M. Loukotu: Jak se vybírala analytická komise?

    Vybíral jsem je já a manažer extraligy. Loni jsme s nimi pracovali na analýzách, letos pracují na Champions hockey league.
     
    Dotaz na Janu Obermajerovou: Proč na dresech zůstaly u reklam bílé podklady?

    My jsme dostali pozdě dresy od klubů, takže jsme se museli přizpůsobit. Klubům jsme ale dovolili třetí sadu dresů. Budeme se ale snažit do budoucna o kultivaci v této oblasti.
     
    Jak jste spokojeni s kultivací televizního prostředí?

    Viděli jste spoustu spotů a jsme rádi, že naši partneři do toho s námi jdou. Dnešními novinkami jsme udělali velký krok.
     
    To byly všechny dotazy a tisková konference tak končí. Hezký den. (14:10:55)

    Marek Baloun

    bahis siteleri