Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference VHK ROBE Vsetín (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | Tisková konference k zahájení Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference VHK ROBE Vsetín

Úterý 12.09.2023, 12:00Tiskové konference
     
    12:26
    Tisková konference skončila. Děkujeme za pozornost. (12:26:33)
     
    12:26
    Jiří Weintritt o Eriku Hrňovi: Erik přišel proto, aby byl rozdílový hráč, ale jak sám řekl, není jediný. Vždycky by tam měl být někdo, kdo vyplave a je schopný zabrat v produktivitě. Loni to stálo na Berzinšovi, Robovi a Jonákovi, letos by měli být cítit i Klhůfek s Holcem a Hrňou. Třetí lajna Hořanský, Kern, Jandus, ti by neměli dát nikomu nic zadarmo. Stejně tak čtvrtá lajna, která by měla také přispět.

    Petr Marek: Erik je stoprocentně rozdílový hráč. Ale my jsme si ho vybrali proto, že je týmový hráč.

    Jiří Weintritt o rolích realizačním týmu: Radim Kucharczyk si jako jediný mohl vybrat, kde bude pokračovat. Vzhledem k tomu, že nemá tolik trenérských zkušeností, tak si vybral mládež, konkrétně šestou třídu a juniorku. Z logiky věci ke mně přistoupil Luboš Rob. Tady na kartičkách je sice napsané hlavní trenér a asistent, ale pracujeme stejně, každý má možnost se vyjádřit.
     
    12:22
    Jiří Weintritt o konkurentech: Konkurentů je hodně. Myslím si, že už nemáme ani nejvyšší rozpočet v lize. Konkurenti budou určitě Zlín, Jihlava, Prostějov, Poruba, určitě během sezony ještě někdo překvapí. Minulou sezonu jsme to neměli lehké nikde, protože se na nás soupeři připravili.
     
    12:21
    Petr Marek o obráncích: Je o ně nouze. Hráče jako je Markus Kojo hledáme celé léto nejen po Evropě.

    Jiří Weintritt: Sestavu jsme se snažili doplnit o hráče podle našich představ. Podle držení hole, typologie. Když se pak situace s Jirkou Říhou bohužel vyvinula tak, jak se vyvinula, tak přišel Mads Larsen, který je typologicky podobný. Jiné hráče už nehledáme. Jirka Říha má u nás jinak vždycky dveře otevřené a má naši podporu.
     
    12:19
    Jiří Weintritt o změně kapitána: Souvisí to s minulou sezonou. Z pohledu mého i z pohledu týmu to byla těžká sezona. S Vítem Jonákem jsme strávili hodně času diskuzemi, byl to lídr, kapitán. Nebylo to ani pro něj jednoduché. Po sezoně jsme se k tomuto tématu vrátili. Na této pozici si odpracoval své, narodila se mu dcera, chce se více věnovat sám sobě a své lajně, od které čekáme velké věci.

    Petr Marek o Jiřím Říhovi: Jirka měl už minulý rok dlouhodobé zdravotní problémy, které se mu vrátily. My jsme vzhledem k němu i vzhledem k ostatním hráčům museli reagovat. V nejbližší době to nemá rozuzlení, a tak jsme se domluvili na ukončení smlouvy. Jirka měl relativně vážné problémy, táhnou se dlouho, byli jsme s ním v kontaktu a snažili se situaci zhodnotit. Je to nejistá věc, a proto jsme se tak rozhodli. Bylo to ale hodně těžké rozhodnutí, protože Jirka je talentovaný hráč a dříč, který pro Vsetín hodně odvedl.
     
    12:16
    Petr Marek o rozpočtu: Máme rozpočet zhruba stejný jako minulý rok.

    O novinkách na stadionu: V kabině mužů dochází k menším změnám, ale vesměs nic velkého.
     
    12:15
    Erik Hrňa o derby se Zlínem: Naposledy jsem derby ve vsetínském dresu hrál v juniorce. V Třinci jsme ale s nimi měli taky takové derbíčko. Finále jsem sledoval v televizi, tak snad letos nám to klapne.
     
    12:14
    Erik Hrňa o tlaku na svou osobu: Nějaký tlak bude, ale nechci tam být jako jednotlivec.
     
    12:14
    Erik Hrňa o kapitánském céčku: Zavtipkuju, je to terč (směje se). Je to pro mě velká čest. Lídrů je ale více a každý si může říct své. Jako kabina musíme komunikovat, aby nám to klapalo.
     
    12:13
    Erik Hrňa o přípravě: V létě jsem to měl podobně jako v Třinci, kde jsme jeli individuálním plánem a jen jsme posílali testy. Nyní jsem to měl celé léto podobně. Jinak přišlo plno nových hráčů, tak v zápasech jsme ladili detaily a taktiku.
     
    12:12
    Erik Hrňa: Cítím se zase jako doma. Byla to dlouhá doba, ale na Vsetín jsem nezapomněl. Jsem rád, že jsem se vrátil.
     
    12:12
    Jiří Weintritt o vstupu do soutěže: Každý zápas budeme chtít vyhrát. Není to černobílé, budou lepší i horší chvíle. Nebude to jednoduché, soupeři také pracují a budeme chtít z toho dostat maximum. Za zeleno-žluté barvy budeme bojovat na sto procent.

    O ambicích: Ambice jsou vysoké. Nemůžou být jiné. Chceme se dostat co nejdál a ideálně si zahrát něco více než finále.
     
    12:10
    Luboš Rob st. o přesilovkách: Přesilovky jsou vždy spojeny se subjektivním pocitem fanoušků. Vsetín nebyl loni týmem, kterému by se přesilovky nedařily. Byli jsme třetím nejlepším týmem, ale fanoušci by chtěli gól nejlépe v každé druhé přesilovce. Vždy je ale chceme mít lepší a pracujeme na tom. Vymýšlíme systémy a podílí se na nich i samotní hráči. Pracujeme na tom a pečlivě se na tyto dílčí věci připravujeme.
     
    12:09
    Luboš Rob st. o Romanu Půčkovi: S ohledem na zdravotní stav hráčů máme připravené hráče na střídavé starty. Roman má střídavé starty ve spolupráci vyřízené a zítra nastoupí za Vsetín. Je to vsetínský hráč, kterého rádi využijeme.
     
    12:08
    Jiří Weintritt o zdravotním stavu hráčů: Nebudu mluvit o jednotlivých hráčích. Ať už pojedeme na zápas s pěti obránci, devíti útočníky a jedním gólmanem, tak chceme výsledky. Optimální sestavu máme v hlavě, ale jsme mančaft a musíme vědět, že personální situace pokaždé nebude optimální. Nebudeme brečet a budeme hrát.
     
    12:07
    Jiří Weintritt: S Radimem Kucharczykem jsme tým převzali v nelehké situaci. Během sezony vyplavaly nemalé problémy, ale myslím si, že se nám mančaft podařilo konsolidovat směrem k vrcholu sezony. V play-off jsme pak hráli, co to šlo. Vyšli na nás silní soupeři, došli jsme do finále, které jsme nezvládli. Ale nebyli jsme horším soupeřem, zradila nás produktivita. Kdybyste se mě zeptali v polovině listopadu, tak bych tomu nevěřil. Sezonu musíme hodnotit jako úspěšnou.

    O letní přípravě: Byla to osmitýdenní příprava s jedním ledem týdně. Posunulo nás to o kousíček dopředu. V přípravných zápasech jsme chtěli soupeře ze slovenské špičky. Mají kvalitní zámořské hráče, kteří umí přitvrdit. Rozkrylo se nám, jak se kluci chovají v jednotlivých utkáních.
     
    12:04
    Petr Marek o schůzce na kraji: Řešila se bezpečnost během rizikových zápasů. Vycházelo se z toho, co se událo v minulé sezoně. Výstupem je to, že u nás hostující tým nebude chodit podél tribuny, aby se zabránilo házení předmětů. My máme bezpečnostně stadion zabezpečený dobře. Mediálně by se situace mohla řešit tak, že by hráči obou týmů natočili společné video.
     
    12:02
    Jiří Weintritt o výběru hráčů: S tvorbou kádru jsme s Radimem Kucharczykem začali už v prosinci minulého roku. Proces trval šest měsíců. O klucích, kteří přišli, víme první poslední, a to nejen po hokejové stránce. Byla to poctivá podrobná práce. Mluvili jsme s velkým počtem hráčů a někteří z různých důvodů odpadali. Ti, kteří přišli, jsou ti, které jsme chtěli a stojíme za nimi.
     
    12:01
    Petr Marek: Rád bych uzavřel minulou sezonu, kterou bereme jako úspěch. Tentokrát chceme výsledek zopakovat, nejlépe ligu vyhrát a posunout se do extraligy. Chceme poděkovat všem partnerům. Naše situace s nimi je stabilní, dokonce se nám podařilo sehnat nové partnery, a to výbornou prací pana Tesaříka. Za podporu děkujeme také našim fanouškům.
     
    12:00
    Tisková konference VHK ROBE Vsetín právě začala.
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Kapitán Erik Hrňa
    Hlavní trenér Jiří Weintritt
    Asistent trenéra Luboš Rob st.
    Manažer A-týmu Petr Marek
     
    Zdravím všechny příznivce vsetínského hokeje. V úterý 12. září od 12:00 je naplánována tisková konference před novou sezonou Chance ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Helena Hegeďová

    bahis siteleri