Frýdek-M. – Sokolov 3:4 (po pr.) | Zlín – Poruba 2011 3:4 (0:2 po s.n.) | Třebíč – Vsetín 0:2 (kon.)
Znojmo – Jihlava 2:3 (kon.) | Kolín – Přerov 2:0 (kon.) | Slavia – Litoměřice 3:5 (kon.)
po s.n. (0:2)
Berani Zlín
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 13.09.2023, 17:30 • Trinity Bank Arena Luďka Čajky, Zlín • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 1. kola Chance ligy, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti Porubě, které, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Berani Zlín

    A je to tady dámy a pánové! Chance liga nám po letní pauze opět startuje. Pro mnoho mančaftů ale skončila již na začátku října společně se startem přípravy. V ní si domácí ševci připsali ze sedmi utkání pouze tři výhry. Ve dvou případech ale byli žlutomodří velmi blízko tížené výhře, zejména pak v utkání s extraligovými olomouckými kohouty. Právě v tomto zápase se podařilo mančaftu z Hané vyrovnat v úplně poslední vteřině základní hrací doby. Následná nájezdová loterie pak vyšla papírově lepšímu olomouckému celku. Samostatnými nájezdy pak skončilo i úplně poslední klání přípravy proti slovenskému Zvolenu, kdy se ševcům nepodařilo brankáře překonat dokonce ani jednou.

    Změny v soupisce:

    Uklízecí četa domácího stadionu přes letní pauzu očividně zabrouzdala i do zlínské soupisky. Právě zde totiž proběhla jedna velká čistka. Mančaft z Baťova města se například nadobro rozloučil s mladíčky Lukášem Chludilem a Dominikem Lužou, Šimon Frömel navíc pak odešel na hostování do Třebíče. Na soupisce letos už neuvidíme například ostříleného obránce Daniela Gazdu, chybět bude také bývalý kapitán Zlína Pavel Kubiš spolu s ještě dalšími čtyřmi útočníky.

    Dveře se ale nezavřeli ani po nespočtu odchodů. V letošní sezóně bude k vůbec poprvé k vidění hráč finské národnosti. čtyřiadvacetiletý Atte Huhtela si cestu do střední Evropy našel přes slovenský Martin. Po boku mu v útoku bude stát také Jan Süss, Marek Hrbas a Martin Lang, kteří přišli do zlínského klubu z extraligy.

    Poslední tři utkání:
    Zlín vs. Zvolen – 2:3 po sn.
    Trenčín vs. Zlín – 2:5
    Pardubice B vs. Zlín – 4:2
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Oproti jejich soupeři odehrál mančaft ze Slezska v přípravě utkání rovnou deset. V nich si koneckonců vedl i o poznání lépe, dokázal z nich totiž vyhrát rovnou šest. Zajímavou statistikou je i fakt, že ve třech ze čtyř proher chyběl ostravskému celku pouze gól k remíze. I přesto je pro dnešní utkání favoritem domácí celek. Ten navíc až na jednu výjimku dokázal tlak Poruby na domácím ledě vždy odrazit.

    Změny v soupisce:

    Významné změny proběhly ale i na soupisce tohoto slezského mančaftu. S působením v klubu se rozloučilo rovnou třináct hráčů, mezi nimi například i Patrik Urbanec, dlouholetý reprezentant porubských barev. Po pouhé jedné sezóně si za Porubu nezahraje ani Jiří Karafiát či Roman Pšurný.

    Ani na porubské straně nebyla na listině příchozích hráčů nouze o zajímavé jména. Jednoznačně nejvíce z nich však vyčnívá Frenks Razgals. Tento lotyšský borec má na svém kontě téměř sto startů v mezinárodních soutěžích. V útoku by ho pak měl doplnit například i Lukáš Krenželok, který téměř celou svoji kariéru strávil v extralize. Jak vyzrát na zlínské gólmany by pak měl vědět právě Petr Mrázek, jehož cesta do Poruby vede právě z Baťova města.

    Poslední tři utkání:
    Poruba vs. Katowice – 3:0
    Zvolen vs. Poruba – 3:4 po sn.
    Poruba vs. Slovan Bratislava B – 7:0
     
    Úvodní sestavy:

    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Hrbas (A), Suhrada, Čáp, Talafa, M. Novotný, Zbořil – Süss, Kindl, Pospíšil – Šlahař, Vlach, M. Lang – Z. Sedlák, Werbik, Novák – P. Sedláček (A), Sadovikov, Köhler (C) – Gago.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha (Dolejš) – Doudera, A. Sedlák (A), Klimíček, Gutwald, Pohl, Lemcke, Voráček – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – O. Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec (C), Häring – Brodek, D. Moravec, Adamec.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bohuněk, Augusta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly této sezóny se vítězně ukázal Tomáš Šoustal. Nakonec mu ale tento úspěch byl v podstatě k ničemu, jelikož sudí téměř okamžitě píská ofsajd. Podle rozhodčího byl navíc úmyslný a tak se bude vhazovat před svatyní Bláhy.
     
    00:57
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak toto je vstup do sezóny jako hrom ze strany Poruby! Po necelé minutě se ihned z první střely prosazuje ONDREJ ŠEDIVÝ. Tak bleskurychlý gól by navíc mohl ve finále rozhodnout celé utkání. Asistence: Frenks Razgals.
    00:57 Ondrej ŠEDIVÝ - 0:1
     
    01:56
    Tak nyní měl žlutomodří velké štěstí v neštěstí. Po střele Petra Mrázka se mohli jeho spoluhráči radovat z dvougólového vedení. K jeho smůle ale trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    02:55
    Nekončící souboj v rohu kluziště přerušuje svým hvizdem sudí. Díky tomu se tak bude vhazovat po levici brankáře Michala Kořénka.
     
    03:01
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Frenks Razgals – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    04:00
    Úvod početní výhody ševcům vůbec nevyšel. Kvůli chybě jednoho z obránců se dostal do přečíslení dva na jednoho s jedním ze svých spoluhráčů David Moravec. K jeho smůle ale trefil pouze střed brány.
     
    04:59
    Zbytek přesilové hry byl ze strany ševců už podstatně kvalitnější. Na poměrně delší dobu se jim podařilo usadit v točném pásmu, nakonec jsme ale ani z takové příležitosti žádnou branku neviděli.
     
    05:58
    Dá se říct, že zatím podstatně víc času na puku a i v útočném pásmu strávili domácí. Velký problém jim ale dělají úplně základní chyby například v podobě nepřesných přihrávek. Jednu takovou nyní předvedl právě Tadeáš Talafa.
     
    06:57
    Po krátké komerční přestávce je po vhazování na modré u puku Ondrej Šedivý. Ten ale svým nepřesným příklepem předal kotouč přímo na hůl Vlachovi. I ten se nakonec dostal k zakončení, které ale skončilo v lapačce.
     
    07:26
    Tak toto byla zatím jednoznačně největší šance Beranů! Ihned po vhazování u svatyně Poruby se dostal po křižné přihrávce ke střele z první Jiří Suhrada. K jeho smůle ale dokázal zatím skvěle chytající Bláha kotouč zachytit.
     
    07:54
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Bedřich Köhler – 2 min., držení.
     
    08:53
    Nový kapitán ševců zatím příkladem příliš nejde. Díky tomu se tak naopak k velké šanci dostal po křižné nabídce Petr Mrázek. Jeho pokus ale zastavil jeden z obránců svou holí.
     
    09:52
    Po střele od modré musel vytáhnout další eso z rukávu Michal Kořének. Ten ale pokus Michala Vachovce zastavil svými betony. Následně se k odraženému puku navíc dostal jeden z jeho spoluhráčů.
     
    10:51
    Hra se po ukončené početní výhodě přelívá ze strany na stranu. Po většinu času jsou ale u puku domácí. Ti ho ale vždy poměrně zbytečně odevzdají soupeři.
     
    11:50
    A máme tady zakázané uvolnění, na které poloprázdný stadion reaguje sarkastickým potleskem. Již několikrát v hraničních případech totiž nechal sudí hru dál pokračovat, což se pochopitelně domácím fanouškům příliš nelíbilo.
     
    12:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno vážení! Svým velkým očistcem si nyní ospravedlnil svůj předchozí přestupek kapitán BEDŘICH KÖHLER. Ten ještě svou tečí ještě dokázal v kritický moment změnit trajektorii střeli, která tak skončila až za zády Bláhy. Asistence: Mikuláš Zbořil.
    12:44 Bedřich KÖHLER - 1:1
     
    13:43
    Po vstřelené brance jsou domácí v jednom sedle. Poslední minutu strávili celou v útočném pásmu, z čehož dokázal vytěžit zajímavě vypadající střelu Nicolas Werbik. K jeho smůle ale těsně minul levou tyč svatyně soupeře.
     
    14:42
    Ani hvizd nyní nestačil k přerušení hry. Přes hluk publika ho neslyšeli někteří hráči na ledě, kvůli čemuž se v rohu kluziště strhla taková malá pošťuchovaná. Tu ale okamžitě přerušili rozhodčí.
     
    15:41
    Po souboji o kotouč u střídačky Beranů si ho nakonec dokázal ve svůj prospěch uzurpovat Zdeněk Sedlák. Jeho následná střela od modré ale skončila pouze na zadním hrazení.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Justin Lemcke – 2 min., vysoká hůl.
     
    17:05
    Ani tato početní výhoda není od ševců zrovna učebnicová. Na bránu se jim podařilo vystřelit sotva jednou. I o tento pokus se ale pokusil zatím jediný úspěšný střelec Bedřich Köhler.
     
    18:04
    Tak druhá půle přesilovky byla naopak přímo ukázková. Až na jedno zaváhání kdy se ševci museli vracet přes celé kluziště střídala jedna střela druhou. Nutno ale pochválit i defenzívu hostů, která většinu střel zablokovala.
     
    19:03
    Na druhé straně kluziště se nyní dostal k zakončení Michal Vachovec. I jeho pokus ale dopadl obdobně, jako ty zlínské, a to blokem jednoho z obránců soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Během první dvacetiminutovky přišel šok a rychlá studená sprcha pro Berany v podobě obdržené branky hnedka z první střely hostů. Následnému průběhu nepomohlo ani vyloučení Köhlera, který se ale následně dokázal očisti gólem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Po úvodním buly druhého dějství je u kotouče Marek Hrbas. Ten okamžitě zavezl kotouč do útočného pásma. Díky tomu se okamžitě dostal k zakončení Zdeněk Sedlák. K jeho smůle mu ale těsně před vysláním pokusu sjel kotouč z hole za modrou čáru.
     
    21:23
    Po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu se dostal ke křižné přihrávce před svatyní soupeře Nicolas Werbik. Ta už putovala na jednoho z jeho volných spoluhráčů, v kritický moment mu ale přihrávku zblokoval brankář.
     
    21:35
    A máme tady bitku vážení! Po krátké slovní rozpravě u modré se do sebe pustili Zdeněk Sedlák a Justin Lemcke. V MMA by se ale za takový souboj asi styděli. Po pár lehčích úderech z obou stran tak dojel sudí celý souboj ukončit.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Zdeněk Sedlák – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Justin Lemcke – 5 min., bitka.
     
    22:34
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Aaron Berisha – 2 min., nedovolené bránění.
     
    23:33
    Střelu na dorážku vyslal od pravého kruhu Nicolas Werbik. Svým pokusem hledal Martina Nováka. Ten ale k jeho smůle měl v kritický moment zcela zablokovanou hůl soupeřem.
     
    24:12
    Kromě zmíněné nadějně vypadající šance se ševcům opět nedaří početní výhody příliš využít. Tentokrát snad strávili i víc času ve středním pásmu, než v tom útočném.
     
    24:29
    Tak na ledě to nyní opravdu vře. Po ostrém bodyčeku Sadovikova zůstal jeden z protihráčů ležet u mantinelu na zemi. U zmíněného zlínského hráče se tak odehrála velká mela, po které bude určitě sudí pár trestů rozdělovat.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Stanislav Sadovikov – 2 min., sekání + 2 min., bitka, odpyká Pavel Sedláček.

    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Tomáš Voráček – 5 min. + OK + 2 min., bitka, odpyká David Moravec.
     
    25:28
    Po ukončení trestu soupeře je teď stav hráčů na ledě čtyři na čtyři. I přes menší počet je ale na ledě akce snad ještě méně, než za normálního stavu. Snad ani jeden z mančaftů se totiž nedostal k zakončení.
     
    26:27
    Za bránou soupeře dokázal vybojovat puk Bedřich Köhler. Díky tomu se tak následně dostal ke střele Martin Lang. Jeho pokus od pravého kruhu ale zblokoval jeden z obránců.
     
    27:31
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Martin Lang – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Frenks Razgals – 2 min., hrubost.
     
    28:30
    V posledních minutách střídá jedna početní výhoda další. Vypadá to ale, že ševci zrovna ty během letní přestávky příliš netrénovali. Počet ztrát puku už jenom během té poslední byste rozhodně na prstech obou rukou nespočítali.
     
    29:29
    Mezitím co se na led u svatyně Michala Kořénka snáší lehká mlha, dostávají se hosté čím dál tím více do útočného pásma. Díky tomu se nyní dostal ke střele Petr Mrázek. Jeho pokus od modré ale skončil pouze v lapačce.
     
    30:28
    Ani ševci ale nechtějí zůstat pozadu, a tak se nyní o slovo hlásí i oni. Důkazem toho nyní byla i metelice od pravého kruhu. O tu se postaral Bedřich Köhler, který ale prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Jiří Klimíček – 2 min., držení.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Martin Lang – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Aaron Berisha – 2 min., krosček.
     
    32:28
    Pomalu se nám to tady zvrhává v demoliční derby a plná hra pět na pět je nyní spíš raritou. Doufejme tedy, že alespoň během následujících dvou minut zvládnou hráči obou týmů nefaulovat
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Denis Kindl – 2 min., sekání.
     
    33:50
    Při momentální hře čtyři na čtyři se k velmi nebezpečné dorážce dostal Bedřich Köhler. Ani jeho pokus ale neskončil za zády gólmana, a to i přesto, že se jeho betony pokoušel překonat z velké blízkosti.
     
    34:49
    Po vhazování po pravici Bláhy se okamžitě dostal ke střele Jan Süss. Jeho pokus ale mířil vysoko nad horní tyč, a to hlavně kvůli tomu, že jej zasáhl svou holí Michal Gutwald.
     
    35:38
    Oba mančafty vydrželi hrát bez přestupku již neuvěřitelné dvě minuty, což ihned přineslo své ovoce. Ve svém útočném pásmu se dokázali udržet hráči Poruby, naopak následně se dostali domácí do přečíslení tři na dva.
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Zdeněk Sedlák – 2 min., sekání.
     
    36:45
    Po nespočtu zlínských přesilovek tady máme i nějakou pro hráče slezské Poruby. Ta si v nich vede o poznání lépe a svého soupeře zatím ani k ničemu nepustila.
     
    36:57
    Poruba právě vstřelila branku!
    A hosté jsou opět ve vedení! Mnohem větší sehranost během početní výhody přinesla velký tlak, kterého šikovně využil ONDREJ ŠEDIVÝ. Ten se jako první zorientoval před bránou soupeře a odražený kotouč poslal do zcela prázdné svatyně. Asistence: Aaron Berisha.
    36:57 Ondrej ŠEDIVÝ - 1:2
     
    37:56
    Bruslařský závod o zakázané uvolnění nakonec vyhrál Tadeáš Talafa. Díky tomu se tak bude vhazovat po pravici Bláhy. Následné buly navíc dopadlo lépe pro domácí.
     
    38:07
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné dámy a pánové! Po pouhé minutě přichází bleskurychlá odpověď, pod kterou se podepsal opět BEDŘICH KÖHLER a že to byla situace jako přes kopírák. Zlínský kapitán i v tomto případě tečoval kotouč těsně před bránou, a to tak šikovně, že již podruhé rozvlnil síť svatyně Poruby. Asistence: Stanislav Sadovikov a Pavel Sedláček.
    38:07 Bedřich KÖHLER - 2:2
     
    39:06
    Berani nyní mohli jí opět do vedení. Blízko k tomu měl Martin Lang. Ten po pokusu od jednoho z jeho spoluhráčů dorážel puk z bezprostřední blízkosti. Bláha byl ale na tutu situaci velmi dobře připravený a ukončil ji svou lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    Demoliční derby. Tak by se dala shrnout celá druhá třetina, během které se rozdalo až neuvěřitelných 57 trestných minut. Nutno ale uznat, že velké množství z nich se přisoudilo na učet Tomáši Voráčkovi, který si už v dnešním utkání nezahraje. I přes nespočet přesilovek jsme ale viděli pouze dvě branky, z čehož jedna padla dokonce při hře pět na pět. Až zázračně je tak stav stále vyrovnaný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Úvodní buly poslední dvacetiminutovky dopadlo lépe pro ševce. Po nahození Bedřicha Köhlera se i přes drobné zaškobrtnutí dostal k puku soupeř.
     
    41:43
    Tak nyní měl i po nenápadné střele Michal Kořének velké problémy. Překvapivě ji totiž v poslední chvíli tečoval Frenks Razgals. Kotouč se navíc odrazil tak nepředvídatelně, že si sám zlínský brankář chvíli myslel, že už je za jeho zády.
     
    42:42
    Svým tvrdým pokusem se nyní pokusil poslat ševce do vedení Jakub Šlahař. Jeho střela od levého kruhu ale skončila pouze v lapačce dobře připraveného Bláhy.
     
    42:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady obrat! Poprvé v dnešním utkání ševci vedou, a to hlavně zásluhou MARTINA LANGA. Ten se jako první dokázal zorientovat ve zmatku před brankovištěm a poslal kotouč přes levý beton až za zadá brankáře. Asistence: Martin Novotný.
    42:48 Martin LANG - 3:2
     
    43:23
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Justin Lemcke – 2 min., držení.
     
    44:22
    Stejně jako při předchozích početních výhodách žlutomodrých jsou vidět šance na obou stranách. Po nejistém zákroku Kořénka to už chvíli vypadalo, že Michal Vachovec bude moct poslat kotouč do zcela prázdné brány, nakonec ale defenzíva soupeře zastavila kotouč vším, co bylo v nabídce.
     
    45:21
    Kromě předchozího zaváhání se ale ševcům daří držet v útočném pásmu. Tentokrát je ale brzdí nepřesné střely, které mnohdy končí pouze na zadním hrazení.
     
    46:20
    Zpoza vlastní brány nyní založil útočnou akci Adam Sedlák. Právě on se po pár přihrávkách v útočném pásmu dostal i k zakončení. Na něj ale gólman domácího celku velmi dobře viděl a připsal si tak na své konto akorát další zákrok.
     
    47:19
    Po vhazování po levici Michala Kořénka se dostal k puku opět Adam Sedlák. Z následné kombinace sice nevzešla ani jedna střela, to ale hráče Poruby nemusí příliš mrzet, jelikož jejich soupeř poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    48:18
    Brankář ševců měl nyní naopak práci v brankovišti značně komplikovanější. Po střele od modré od jednoho z protihráčů se totiž odrazil k Jiřímu Brodkovi. Ten tak pálil z první od pravého kruhu, k jeho smůle ale ani on neuspěl.
     
    49:17
    Nebezpečně vypadající situaci nyní v útočném pásmu vytvořil Adam Sedlák. Ten se díky svým hbitým nohám dokázal prosmýknout za svatyní a následně poslat kotouč mezi kruhy. Tam ale na něho již čekal Marek Hrbas, který jeho myšlenku velmi dobře přečetl.
     
    50:16
    Po dlouhou trvajícím souboji v rohu kluziště za bránu Kořénka se nakonec ševcům podařilo vyvést. Ti ale už byli tak vyčerpaní, že po nahození Talafy jeli radši všichni střídat.
     
    51:15
    Po dalším vhazování v obranném pásmu ševců jsou nakonec u puku právě oni. I tentokrát ale jejich snažení příliš dlouho nepokračovalo, opět totiž domácí poslali puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    52:14
    Tak toto je velmi nepříjemné pro domácí žlutomodré. Po kontaktu se soupeřem se na zem svalil Tadeáš Talafa a očividně se kroutí v bolestech. Po následném přerušení hry se sice zvedá, jeho cesta na střídačku byla ale poměrně krušná.
     
    52:42
    Ke střele od modré se nyní dostal Tomáš Šoustal. Jeho pokus ale po teči jednoho z obránců skončil pouze na zadním hrazení. Díky tomu se tak do útoku hrne Martin Lang. Ani ten si ale nevedl příliš slavně. Po souboji s obráncem totiž radši pouze nahodil kotouč za bránu.
     
    53:15
    Poruba právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno vážení! Píle a tvrdost porubských hráčů se vyplatila a hokejový bůh je tak odměnil tím nejsladším dárkem. Ten nadělil přímo JIŘÍMU KLIMÍČKOVI, který dokázal parádně poslat kotouč přímo z prostoru mezi kruhy. Asistence: Frenks Razgals.
    53:15 Jiří KLIMÍČEK - 3:3
     
    54:15
    Po obdržené brance se ševci podstatně více hrnou do útoku. Jejich snažení nejlépe nyní využil Nicolas Werbik, který od modré pálil z první. K jeho smůle ale neměl nejpřesnější mířidla a poslal kotouč těsně nad horní tyč.
     
    55:14
    Po dlouhou trvajícím souboji u mantinelu se nakonec dostal do obrovské příležitosti Pavel Sedláček. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale zasáhl pouze betony gólmana.
     
    56:13
    Po dlouhém tlaku domácích to už vypadalo, že se ke slovu dostane i soupeř. Toho ale zastavila vlastní chyba v podobě ofsajdu. Při následném vhazování ale dokázal vybojovat puk Ondrej Šedivý.
     
    Dnešní utkání sleduje 3126 diváků.
     
    57:12
    Po vhazování u svatyně Bláhy jsou u puku opět jeho spoluhráči. Ti ale v útočném pásmu o puk v podstatě ihned přišli. Kvůli tomu musel zmíněný brankář čelit dalšímu pokusu z hole Tomáše Pospíšila.
     
    58:11
    Tak toto mohl být zvrat celého utkání. Po hrubce defenzívy hostů se dostal do samostatného úniku Martin Novák. Nepříjemně dotírající obránce mu ale znemožnil cokoli vymýšlet, a tak tento forvard zkrátka poslal kotouč k pravé tyči. Tam ho ale dokázal lapit skvěle chytající muž s maskou.
     
    59:10
    Závěr základní hrací doby patří ševcům. Těm ale vůbec nevyšlo nahození z hole Tadeáše Talafy. Kvůli tomu tak musí zakládat další útočnou akci zpoza vlastní brány.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení začne přibližně v 20:07.
     
    Během závěrečné dvacetiminutovky jsme byli svědky opět dvou branek. Ty si navíc oba hrající celky rozdělili opět rovným dílem. I tak toto dramatické utkání po velkém množství vyloučení na obou stranách půjde do pětiminutového prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Po úvodním vhazování jsou u puku žlutomodří. Díky tomu se téměř ihned dostal ke střele z prostoru mezikruží Jakub Šlahař. Jeho pokus ale letěl zcela mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    61:43
    Ani ostatní jeho spoluhráči ale nechtějí zůstat pozadu. K obdobně nebezpečnému pokusu se nyní dostal Mikuláš Zbořil, který dorážel do poloprázdné brány. ani on však neuspěl.
     
    62:42
    Tak toto byla šance jako hrom! po zaváhání soupeře se dostal do samostatného úniku Ondrej Šedivý. Ten se pokusil brankáře domácích vymíchat, ten ale svými betony neuhnul a hbitě je roztáhnul po celé šířce brankoviště.
     
    63:41
    Do dalšího samostatného úniku se mohl dostat Lukáš Doudera. Ten využil další nepřesné přihrávky soupeře, kdy Martin Novák nedokázal zpracovat skákavý puk. Nakonec ho ale zmíněný zlínský hráč dojel.
     
    63:46
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Lukáš Doudera – 2 min., hákování.
     
    63:46
    Oddechový čas pro tým Berani Zlín.
     
    64:34
    Kritické vhazování před svatyní Poruby dopadlo lépe pro Ondreje Šedivého. Díky tomu se tak hostům podařilo vyhodit. Při následném návratu do útočného pásma se navíc ševcům nepodařilo ani pořádně zakončit, než opět přišli o puk.
     
    64:40
    Oddechový čas pro tým HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začnou přibližně ve 20:23.
     
    A máme tady první část hry, během které napadla žádná branka. Ta by navíc toto dlouhotrvající utkání mohla konečně rozhodnout. I tentokrát je tak stav po zaznění závěrečné sirény nerozhodný, bude se tak muset rozhodovat pomocí nájezdové loterie.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Bedřich KÖHLER neproměňuje.
    Bedřich KÖHLER
     
    1. série
    0:0
    Aaron BERISHA neproměňuje.
    Aaron BERISHA
     
    2. série
    0:0
    Jakub ŠLAHAŘ neproměňuje.
    Jakub ŠLAHAŘ
     
    2. série
    0:1
    Ondrej ŠEDIVÝ proměňuje.
    Ondrej ŠEDIVÝ
     
    3. série
    0:1
    Martin LANG neproměňuje.
    Martin LANG
     
    3. série
    0:2
    Tomáš ŠOUSTAL proměňuje.
    Tomáš ŠOUSTAL
     
    4. série
    0:2
    Tomáš POSPÍŠIL neproměňuje.
    Tomáš POSPÍŠIL
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC RT TORAX Poruba 2011.
    Autorem vítězné branky je ONDREJ ŠEDIVÝ.
    Ondrej ŠEDIVÝ - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Během nájezdové loterie jsme byli svědky skvělého výkonu Bláhy, který za svá záda nepustil kotouč ani jednou. Pochlapili se i jeho spoluhráči, kteří se naopak prosadili rovnou dvakrát, a to v obou případech velmi šikovnými kličkami. Poruba si tak domů odváží dva velmi cenné body, ševcům naopak zbyl alespoň bod.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:46:03)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 13. Köhler (Zbořil), 39. Köhler (Sadovikov, P. Sedláček), 43. M. Lang (M. Novotný) – 1. O. Šedivý (Razgals), 37. O. Šedivý (Berisha), 54. Klimíček (Razgals), rozh. náj. O. Šedivý

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bedřich Köhler (ZLN)
    0:0   Aaron Berisha (POR)
    2. série:
    0:0   Jakub Šlahař (ZLN)
    0:1   Ondrej Šedivý (POR)
    3. série:
    0:1   Martin Lang (ZLN)
    0:2   Tomáš Šoustal (POR)
    4. série:
    0:2   Tomáš Pospíšil (ZLN)


    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Hrbas (A), Suhrada, Čáp, Talafa, M. Novotný, Zbořil – Süss, Kindl, Pospíšil – Šlahař, Vlach, M. Lang – Z. Sedlák, Werbik, Novák – P. Sedláček (A), Sadovikov, Köhler (C) – Gago.
    Trenér: Miloš Říha ml.

    HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha (Dolejš) – Doudera, A. Sedlák (A), Klimíček, Gutwald, Pohl, Lemcke, Voráček – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – O. Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec (C), Häring – Brodek, D. Moravec, Adamec.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bohuněk, Augusta

    Diváci: 3126
    bahis siteleri