Vítkovice – K. Vary 2:6 (kon.) | Olomouc – Kladno 1:0 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Sparta – Motor ČB 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 15.09.2023, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Přesilovku mohl zužitkovat a v úplném závěru utkání vedení svého týmu navýšit Kestner, když nahození od modré čáry tečoval do levé tyčky branky soupeře!
     
    56:49
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Brant Harris – 2 min., sekání.
     
    56:40
    Z pravého křídla Kestner vyslal přihrávku do ideální pozice v levém kruhu Horákovi, ten si tváří v tvář na Hrachovinu nepřišel!
     
    54:47
    Hosté byli blízko snížení, k vícero dorážkám se v bezprostřední blízkosti Kováře dostal Pech, vždy však určitý kousek k úspěchu chyběl.
     
    51:33
    Z levého kruhu střelou tahem vypálil Sobotka a svým pokusem orazítkoval levou tyčku hostující branky!
     
    48:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se Pražané ve vlastním oslabení dočkali! Opětovné hostující hrubé chyby v rozehrávce využil JANI LAJUNEN, jenž na konci samostatného úniku Hrachovinu překonal parádní kličkou. Bez asistence.
     
    46:44
    Situaci 2 na 1 ve vlastním oslabení po Harrisově chybné zadovce vzal Najman na sebe, Hrachovina byl proti jeho střele z pravého kruhu připraven.
     
    46:11
    Michal Moravčík (SPA) za vlastní brankou nedovoleně krosčekem zpracoval Tomana a na dvě minuty tak zamíří na tresnou lavici.
     
    39:35
    Hosté si zahrají hned minutu a půl trvající přesilovou hru 5 na 3!
     
    39:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vojtěch Mozík – 2 min., krosček.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Moravčík – 2 min., sekání.
     
    35:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vladimír Sobotka prokázal své zkušenosti, když vyčkal na ideální moment a z pravého kruhu nalezl přesným křižným pasem nastavený bekhend úspěšně zakončujícího MICHALA ŘEPÍKA! Asistence: Vladimír Sobotka, Filip Chlapík.
     
    33:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané opět bleskurychle reagují a jsou tak ve vedení! Zpoza branky Horák přesnou nahrávkou nalezl v levém kruhu postaveného PAVLA KOUSALA, který si následně v zakončení poradil na jedničku. Asistence: Roman Horák.
     
    32:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Ihned po Přikrylově vyhraném vhazování z vrcholu pravého kruhu vystřelil JAN ORDOŠ a zcela bezchybně vymetl levý horní růžek Kovářovy branky. Asistence: Filip Přikryl.
     
    28:25
    V situaci 2 na 1 se ocitli Chlapík s Řepíkem, první jmenovaný předložil sparťanskému kapitánovi kotouč k zakončení, jeho volba střely na zadní tyčku se však ukázala jako nesprávná, když zcela minul branku.
     
    23:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přicházejí s bleskovou odpovědí! Dalekosáhlé Moravčíkovo nahození se dostalo až na modrou čáru k MIROSLAVU FORMANOVI, který vzápětí napřáhl z prostoru levého kruhu a vymetl horní růžek hostující branky. Asistence: Michal Moravčík, Petr Hauser.
     
    23:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se dočkávají vyrovnání! Situaci 3 na 1 vzal Kubík střelou z pravého kruhu na sebe, kotouč se následně odrazil příhodně před odkrytou branku FILIPU PŘIKRYLOVI a ten i v pádu pohotově zakončil. Asistence: Adam Kubík, Mikuláš Hovorka.
     
    20:30
    To byla obrovská šance Pražanů ve vlastním oslabení! Jednomu z hostujících hráčů kotouč ukradl Forman, aby následně před brankou z levé strany nalezl nebezpečně, leč neúspěšně zakončujícího Buchteleho.
     
    19:56
    První velká šance rovněž pro hosty, a to v úplném závěru první části! Ke kotouči se z pravé strany těsně před brankovištěm dostal Pech a svou střelou jen těsně minul horní tyčku Kovářovy branky.
     
    18:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., podrážení.
     
    14:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    To byla přímo ideální přesilovková kombinace v podání Sparty! Kempného nahození od modré čáry před brankou clonící Lajunen posunul do levého kruhu MICHALU ŘEPÍKOVI, který tak již se zakončením do odkryté soupeřovy branky neměl problém. Asistence: Jani Lajunen, Michal Kempný.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Jakub Valský – 2 min., hákování.
     
    06:14
    Obrovská šance pro domácí, své rychlosti na pravém křídle využil Řepík a kotouč následně předložil před brankoviště najíždějícímu Sobotkovi, jeho zakončení Hrachovina jen tak tak udržel ve své výstroji!
     
    05:15
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Mikuláš Hovorka – 2 min., vysoká hůl.
     
    04:05
    První vážnější příležitost pro domácí tým, Řepík z pravého křídla objel soupeřovu branku a nalezl mezi kruhy dobře postaveného Chlapíka, proti jeho zakončení i následné Sobotkově dorážce se zaskvěl Hrachovina.
    Marken.cz

    Jakub Houžvička

    Branky a nahrávky: 15. Řepík (Lajunen, Kempný), 24. Forman (Moravčík, Hauser), 34. P. Kousal (Horák), 36. Řepík (Sobotka, Chlapík), 49. Lajunen – 23. F. Přikryl (Kubík, Hovorka), 33. Ordoš (F. Přikryl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný (A), Mozík, Němeček, Irving, Mikliš – Chlapík (A), Sobotka, Řepík (C) – P. Kousal, Horák, Kestner – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, O. Najman, Konečný.
    Trenér: Pavel Gross

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – Ordoš, F. Přikryl, Kubík – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Pech (A), Hanzl, Valský – M. Beránek, Toman, Chlubna.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Špůr, Klouček

    Diváci: 9872
    bahis siteleri