Rayo Vallecano – Alavés 2:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
2:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Pátek 15.09.2023, 21:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14. (23:13:27)
     
    Předehrávku 5. kola španělské LaLigy zvládlo lépe Rayo Vallecano, které na domácím stadionu pokořilo Deportivo Alavés výsledkem 2:0.

    Důležitý vedoucí gól padl na konci první půle, kdy rozhodčí nařídil přísnou penaltu po střetu Soly s Álvarem Garcíou a pokutový kop s jistotou proměnil Isi Palazón. Rayo vedoucí gól nakopl a bylo aktivnějším týmem. V 52. minutě ještě Sivera parádním zákrokem pravou nohou druhému inkasovanému gólu zabránil, v 82. minutě už byl ale na dobře mířenou přízemní střelu žolíka Jorgeho De Frutose k pravé tyči krátký. Hosté směrem dopředu nepředvedli prakticky nic, proto jejich porážku nelze hodnotit jinak, než jako zaslouženou.

    Svěřenci trenéra Rodrígueze přerušili sérii dvou porážek a v tabulce si polepšili s devíti body na čtvrté místo. Alavés zůstává se šesti body na solidní dvanácté příčce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V závěrečných minutách střetnutí ještě jedna žlutá karta, pěkně zblízka si ji prohlédl Raúl de Tomás za skluz proti Ianisi Hagimu. Ani Rumunovi se nevyhnul žlutý trest z důvodu příliš hlasitých protestů, zřejmě očekával pro soupeře kartu tmavší barvy.
     
    90+4
    Zápas se dohrává už jenom z povinnosti. Alavés si je vědom porážky, proto se s míčem už tolik netlačí směrem dopředu.
     
    90+3
    Marně se Andoni Gorosabel pokoušel vybojovat alespoň rohový kop, v souboji tělo na tělo proti Lejeunemu neuspěl, a to znamená, že Stole Dimitrievski bude odkopávat.
     
    90+2
    V obležení dvou presujících fotbalistů neměl Aridane Hernández moc času na vymýšlení, hrací předmět nekompromisně odpálil do autu.
     
    90+1
    Přes clonícího Gorosabela si Jon Karrikaburu našel prostor ke střele, slabou střelu o zem schoval Antonio Sivera v rukavicích.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Z levé strany zajímavě centroval šajtlí Bebé, spolupráce čerstvých fotbalistů však nezafungovala, protože se Óscar Trejo nenatlačil před Guevaru.
     
    88
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Unai López, přichází Bebé.
     
    87
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Óscar Trejo.
     
    86
    Nepovedená narážečka středem hřiště, Óscar Valentín dlouho avizoval zpětnou nahrávku, tu vystihl dobře reagující Andoni Gorosabel.
     
    85
    Hostům se vůbec nedaří vyvinout aktivita v ofenzivě. Abdelkabír Abqár přecenil rychlostní schopnosti Hagiho, nahrávku usměrnil mimo jeho dosah.
     
    84
    Jorge De Frutos je při chuti. Na hranici velkého vápna si našel odražený balón a z voleje ho napálil jenom o kousek vedle pravé tyčky.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Jon Karrikaburu.
     
    82
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Rodrígueze dělají další důležitý krok směrem k tříbodovému zisku! De Tomáš vysunul Garcíu, který z levé strany šestnáctky ještě vyšperkoval celou akci výbornou nahrávkou pod sebe na JORGEHO DE FRUTOSE, žolík v zakončení zachoval chladnou hlavu a po zemi vypálil nechytatelně k pravé tyči.
     
    81
    Zbytečně vystartoval proti centru od praporku Antonio Sivera, míč podběhl, ale nemusel litovat, protože vzdušnému prostoru vládl spoluhráč Guevara.
     
    80
    Z ostrého úhlu vyzkoušel zajímavou střelu z voleje Ianis Hagi a pořádně vystrašil Stoleho Dimitrievskiho, ten s problémy udržel míč v rukavicích.

    Milan Huppert

    Branky: 43. Palazón (pen.), 82. De Frutos (Á. García)

    Karty:   19. A. Hernández (VLL), 90+5. de Tomás (VLL) – 23. R. Duarte (DAL), 23. García (trenér) (DAL), 41. Sola (DAL), 90+5. Hagi (DAL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, A. Hernández, Lejeune, Espino – Valentín (C), K. Pérez (65. Ciss) – U. López (88. Bebé), Á. García (87. Trejo), Palazón (77. De Frutos) – Camello (77. de Tomás).
    Náhradníci: Cárdenas – Chavarría, D. Méndez, Mumin, Pascual, J. Pozo, Ratiu.

    Trenér: Francisco Rodríguez

    Deportivo Alavés: Sivera – Gorosabel, R. Marín, Abqár, R. Duarte (C) (69. J. López) – Guevara, Blanco – Sola (64. Rebbáš), Guridi (64. Hagi), Rioja (83. Karrikaburu) – K. García (68. Omorodion).
    Náhradníci: Owono, Rodriguez – Alkain, Benavídez, Maraš, Sedlar, Tenaglia.

    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: García – Méndez, Villaseñor

    Diváci: 12 116
    bahis siteleri