Kometa Brno – Třinec 3:0 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:3 (kon.) | Jihlava – Přerov 5:2 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:2 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 6:2 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Mountfield HK
Sobota 16.09.2023, 12:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:06:11)
     
    Je dobojováno, Hradečtí junioři i díky dalšímu bezchybnému výkonu brankáře Filipa Tučka vítězí podruhé v řadě výsledkem 1:0 a z horkého libereckého ledu si odvážejí cenné tři body. Speciální uznání Mountfield zaslouží za bravurně zvládnutý závěr utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Plos – 2 min., hrubost.
     
    59:41
    Vhazuje se ve středním pásmu, Bílí Tygři jdou ale na led rovnou v šesti!
     
    59:41
    Snaha Liberce o přechod do útočného pásma končí postavením mimo hru. Domácí lavička přerušení využívá k oddechovému času.
     
    59:30
    Hradečtí stále drží hru daleko od své brány.
     
    58:43
    Aktuální situaci ještě navíc podtrhlo liberecké zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce domácího brankáře Hambálka.
     
    58:14
    Bílí Tygři se stále nemohou vymanit z vlastní obranné třetiny, čas se jim přitom už krátí.
     
    57:24
    Tomáš Hora si od pravého mantinelu vybruslil k ose kluziště a vyslal na Hambálka svižnou střelu, která přistála v lapačce připraveného gólmana.
     
    57:08
    Matěj Novotný střelou z pravého kruhu znovu zaměstnal Hambálka. Ten raději puk schoval ve výstroji a nechal hru přerušit.
     
    56:10
    Liberci se nedaří usadit v pásmu a je to spíše Mountfield, kdo teď hrozí z brejků.
     
    55:28
    Vojtěch Aschenbrenner nabil do ideální pozice Marku Matašovskému, ten ranou bez přípravy přestřelil libereckou branku!
     
    55:07
    Janata prudkou Plosovu přihrávku nezpracoval, kotouč doskákal na zakázané uvolnění.
     
    54:05
    Matěj Beneš teď v souboji doslova odhodil Macháčka, zákrok se nicméně jako faul neposoudil a Liberečtí se musejí bránit.
     
    53:44
    Hradec se snaží po krušných chvilkách také chopit iniciativy. Matěj Novotný zavezl puk do útočného pásma, zanedlouho už ho musel krotit brankář Hambálek.
     
    52:32
    Lukáš Plos skvěle vybojoval puk u zadního mantinelu, odkud předložil exkluzivní šanci na vyrovnání Mikuláši Jenčovskému. Ten měl v předbrankovém prostoru dostatek času, i přesto si na výborného Tučka nepřišel!
     
    51:40
    David Rozsíval v souboji dvou nejmladších hráčů v sestavách přebruslil obránce Černého, ze strany najížděl na Tučka a snažil se vměstnat puk k bližší tyči – gól ale stále není Liberci přán.
     
    50:50
    Elitní liberecká formace dnes už poněkolikáté zahrála signál se střelou hned po buly v útočném pásmu. Hosté teď měli i trošku štěstí, že šel puk mimo bránu.
     
    50:30
    Liberec je v pěti a zajímavá šance se otevírala Koštovalovi. Velká škoda pro domácí, že mu mezi kruhy puk odskočil. Stejný hráč pak alespoň nahazoval od modré, ale Filip Tuček si střelu našel.
     
    49:27
    Valdis Dommers na vrcholku levého kruhu spíš jen tak plácl do puku a bránu minul.
     
    48:52
    Adam Novotný měl ohromnou šanci na druhý gól a možná definitivní zlom v utkání. Po dobré práci Matašovského na brankovišti se mu naskytla dorážka z bezprostřední blízkosti, jenže autor zatím jediné branky zápasu přestřelil!
     
    48:30
    Mountfield hraje přesilovku hodně trpělivě a zatím vyčkává se střelbou.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Adam Král – 2 min., podrážení.
     
    47:39
    Martin Lachkovič se protáhl až k bekhendovému zakončení zblízka, nicméně Filip Tuček dobře zmenšil úhel a zasáhl betonem.
     
    47:08
    Srovnání měl na hokejce Daniel Pekař! V levém kruhu si pečlivě připravil kotouč ke střele a svoji ránu následně poslal jen těsně nad břevno Tučkovy brány.
     
    46:57
    Michal Koštoval zpoza brány rozjíždí další libereckou akci. Bílí Tygři potřebují vyrovnat a stále přidávají na aktivitě.
     
    46:16
    Marek Macháček se hezkým manévrem zbavil napadajícího protihráče. pak ale jen odevzdal puk do pásma, Severočeši už totiž potřebovali vystřídat.
     
    45:30
    Nahození Marka Macháčka od modré čáry Filip Tuček celou dobu dobře viděl, připisuje si další úspěšný zákrok a stále drží šanci na druhou nulu v řadě.
     
    44:42
    Znovu se hraje v pěti na každé straně.
     
    43:30
    Při hře čtyři na čtyři zatím mají puk více na holích Liberečtí, na šance ale čekají.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jaroslav Prášek – 2 min., sekání.
     
    42:16
    Matěj Beneš s pukem na čepeli ladně obkroužil útočné pásmo, načež proti němu skvěle vystoupil domácí kapitán Jenčovský, střelu zblokoval a ještě kotouč nasměroval do bezpečí.
     
    41:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakub Ehrenberger – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    41:40
    Nahození hradeckého Štěpána Černéhp se od oblouku brány nečekaně odrazilo přímo do slotu. Liberečtí beci a výborně zareagovali.
     
    40:20
    Radek Janata si výborně odstavil bránícího Fialu, pak už ale neměl dostatečnou rychlost a do šance se nedostal. Hosté získali puk a odeslali ho na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:31.
     
    Druhá třetina přinesla zajímavou podívanou, přibližně v její polovině totiž začalo být před oběma brankami pořádně rušno. V průběhu utkání se zatím nejvíce vyjímá příběh Adama Novotného, který ve 36. minutě neproměnil trestné střílení, ale hned o 35 vteřin později se brankáři Hambálkovi úspěšně pomstil ranou z mezikruží. Mountfield tedy vede 1:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Píská se icing Hradce Králové.
     
    38:00
    Hradečtí přečíslili domácí hráče ve středním pásmu a Ondřej Zámečník rázem táhl přečíslení dvou na jednoho. Výbornou práci odvedl bránící Adam Král, který Zámečníkovu přihrávku mířící na volného parťáka překazil.
     
    37:19
    Východočechů je po vstřeleném gólu plný led a nadále hrozí. Vojtěch Hambálek si v krátkém časovém sledu připsal dva nebo tři důležité zákroky.
    36:27 Adam NOVOTNÝ - 0:1
     
    36:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z trestného střílení to ADAMU NOVOTNÉMU nevyšlo, ale chuť si spravil hned vzápětí! Matěj Beneš mu totiž předložil přihrávku mezi kruhy, odkud hradecký útočník vypálil nechytatelně do horního růžku. Asistence: Matěj Beneš.
     
    35:52
    Nájezd si vzal na povel Adam Novotný, puk si před gólmanem přehodil na forhend, Vojtěch Hambálek ovšem proti němu vytasil výborný zákrok lapačkou! Stále tedy platí skóre 0:0.
     
    35:52
    Liberci nejprve po střele Jarabka chyběl kousíček k úspěšné dorážce. Hned vzápětí navíc královéhradecký Matěj Novotný ujel bránícím hráčům, po faulu Hoise se pojede trestné střílení!
     
    35:04
    Jakub Ehrenberger po ledě nahodil puk na branku a povedená teč Mikuláše Jenčovského prolétla jen těsně nad břevnem!
     
    34:34
    Rozsíval přenechal střelu Ehrenbergerovi, jehož rána se zastavila o plexisklo za bránou.
     
    34:25
    Severočeši už hrají znovu v pěti a nyní si vynutili buly před hostující brankou.
     
    33:30
    Po zblokované střele Adama Novotného to výborně udělal Lukáš Plos, který udržel kotouč na holi a bekhendem ho prohodil pryč z libereckého pásma.
     
    32:33
    Mountfield zatím hraje přesilovku dobře. I díky neúspěšnému libereckému vyhození se dlouho držel v pásmu. Křižnou přihrávku dostal Matěj Beneš, netroufl si na střelu z první, a proti Benešově pokusu zápěstím se Hambálek výborně přemístil.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jan Jarabko – 2 min., podrážení.
     
    31:20
    Martin Hrbek nejprve od modré čáry dobře servíroval puk na teč. Z další akce zahrozil Tomáš Hora, který bekhendem nabízel kotouč do brankoviště, Liberečtí nicméně přečkali i tuhle šanci.
     
    30:42
    Marek Matašovský se výborně položil do těžké střely z osy hřiště, Vojtěch Hambálek i ve spolupráci s obránci nadále odolává!
     
    29:40
    Hradec už je kompletní, ještě chvíli ale zůstal pod tlakem. Hosty musela vylekat bomba Meisela, který se opřel do kotouče bez přípravy od modré čáry.
     
    28:51
    Vzápětí přilétla liberecká rána i z druhé strany. Zprava zkoušel štěstí na bližší tyč Lukáš Plos, Tučkova lapačka byla proti.
     
    28:39
    Koštoval vybídl po modré čáře ke střele Adama Krále, jehož bomba zamířila vedle.
     
    28:08
    Mountfield teď v oslabení bravurně šetří čas v útočném pásmu, Matěj Beneš dokonce štiplavou střelou přinutil Hambálka k těžkému zákroku.
     
    27:40
    Lachkovičova střela z levého křídla zamířila mimo zamýšlený cíl, Tuček mohl zůstat v klidu.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Petr Hrdlička – 2 min., podrážení.
     
    27:07
    Po Černého nebezpečné střele se otevřela stavidla a velkou šanci měl i Liberec, konkrétně Koštoval. Ten si od modré čáry sjel až mezi kruhy, nechal ale vyniknout Tučkovu vyrážečku.
     
    26:30
    Skóre mohl otevřít věkem ještě dorostenec Štěpán Černý, střelu hradeckého obránce od modré totiž Hambálek vůbec neviděl. I tak ale puk za brankovou čáru nepustil, možná mu pomohla i branková konstrukce.
     
    26:23
    Hradec teď svého soupeře sevřel pod tlakem, Liberec vzal za vděk vyhozením na icing.
     
    25:54
    Fialovo nahození dobře přečetl Vološín a postavil se proti němu do dráhy letu.
     
    24:50
    Napadající tandem Křížek – Lachkovič hradeckým obráncům pořádně zkomplikoval rozehrávku, nicméně nakonec z toho pro domácí žádná šance nebyla.
     
    24:37
    Valdis Dommers poslal při snaze o obhození protihráče kotouč až mimo mantinely.
     
    24:13
    Po delší době je hra znovu přerušena. Adam Novotný totiž střílel zpoza levého kruhu a Vojtěch Hambálek si jeho pokus vychutnal lapačkou.
     
    22:59
    Ondřej Zámečník ze strany chytře napálil puk na Hambálkovy betony, od kterých se následně kotouč nebezpečně odrazil. Žádný z hostů ale nebyl postavený tak, aby mohl zakončovat.
     
    21:55
    Marek Macháček udržel pro Liberec útočné pásmo a hned kotouč poslal směrem na bránu. Filip Tuček ho kontroloval na cestě mimo královéhradeckou klec.
     
    21:27
    Za dalekonosnou střelou Michala Beneše se Hambálek pouze ohlédl, mířila totiž daleko mimo jeho branku.
     
    20:43
    Adam Novotný si při přechodu modré čáry nerozuměl se spoluhráčem Matějem Benešem, Hradečtí se vystavili do postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:43.
     
    První část nabídla velice svižný hokej. Oba týmy se střídaly v diktování iniciativy, jenže ani na jedné straně to nevedlo k většímu množství šancí. Na góly si tedy zatím musíme počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Janatovi nevyšla předávka puku na útočné modré čáře a zdá se, že už se první třetina dohraje mimo nejnebezpečnější prostory.
     
    18:45
    S blížícím se koncem třetiny se hraje plynule bez přerušování, hra se přelévá ze strany na stranu, oba celky ale limitují nepřesnosti. Bílí Tygři se přece jenom ještě budou moci pokusit něco vymyslet, Filip Tuček totiž radši schoval puk a bude se vhazovat před jeho bránou.
     
    17:27
    Před Matějem Benešem se teď otevřelo hodně prostoru, útočník Mountfieldu si tedy kotouč navedl až těsně za kruhy a nebezpečně střílel. Ani on však bránu nezasáhl.
     
    16:40
    Petr Hrdlička nabízel puk z úhlu na teč před branku, žádný z hradeckých hokejistů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    15:52
    Adam Král se své nahození od modré čáry snažil co nejlépe schovat mezi clonící hráče. Filip Tuček zasahovat nemusel, kotouč mířil na zadní plexisklo.
     
    15:26
    Následuje zakázané uvolnění Mountfieldu.
     
    14:48
    Patrik Křížek nabil na modrou čáru Marku Macháčkovi, do jehož střely si obětavě klekl bránící Dommers. Všemu předcházela další pěkná individuální akce Rozsívala, po jehož průniku se Liberečtí usadili v pásmu.
     
    13:01
    Teď už Martin Hrbek obranný liberecký val propálil, jeho pokus od modré čáry zastavil až Vojtěch Hambálek.
     
    12:53
    Sražená střela Hrbka vylétla vysoko do vzduchu, až narazila do stropní kosntrukce arény. Hra je přerušena, následuje buly po levé Hambálkově ruce.
     
    11:57
    Liberci se v posledních minutách nedaří usadit v útočném pásmu, lehce více ze hry v těchto chvílích mají hráči z východu Čech.
     
    11:10
    Jan Vencl si sjížděl k brankovišti na prudkou přihrávku z rohu hřiště, jeho následná teč projela daleko mimo libereckou bránu.
     
    09:38
    Zakázaným uvolněním se provinili i domácí.
     
    08:56
    Matěj Beneš stál na konci zajímavě vypadajícího Hradeckého protiútoku, ke smůle svého týmu na dlouhou hůl nedokázal kotouč usměrnit tak, jak si představoval. Mountfield to hned zkoušel znovu, jenže tentokrát z toho byl jen icing.
     
    08:16
    Čtvrtá formace šelem odvedla dobrou práci a aktivním forčekingem si vynutila pozornost. Úspěch však neslavila snaha Diega Péreze, ani následná přihrávka Vološína zpoza klece.
     
    07:18
    Lukáš Meisel se nerozpakoval a kousíček za modrou čarou prověřil Tučkovu pozornost. Královéhradecký gólman si zatím počíná velmi jistě, avšak práce mu nenápadně přibývá.
     
    06:50
    Mladý David Rozsíval to vzal na sebe a odvážně se probíjel do pásma. Hradecká přesila mu kotouč vypíchla, Bílí Tygři musejí s útokem začít nanovo.
     
    06:16
    Hned dvakrát tečované Macháčkovo nahození musel krotit Filip Tuček, i přes dobrou práci clonícího Radka Janaty nicméně zareagoval včas a přerušil hru.
     
    05:46
    Tomáš Hora potáhl kotouč podél mantinelu až na úroveň brankové čáry a z ostrého úhlu se ještě pokoušel zaměstnat Hambálka. Neúspěšně.
     
    04:59
    Hradec už hraje v plném počtu. A je to právě nedávno trestaný Ondřej Zámečník, kdo hosty posouvá do útočné třetiny.
     
    04:12
    Nepovedená rozehrávka Liberce končí až na zakázaném uvolnění, což v přesilovce mrzí dvojnásob.
     
    03:49
    Vzápětí královéhradecká čtveřice hned dvakrát posílá puk do bezpečí.
     
    03:08
    Další nahození Severočechů už před Tučkem nadělalo větší neplechu, hradecký gólman totiž neměl kotouč pod kontrolou a hladoví Tygři se ho snažili všemožně procedit za jeho záda. Mountfield těžkou situaci ustál.
     
    02:48
    Koštoval otevřel libereckou přesilovku nepřesným projektilem od modré.
     
    02:31
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ondřej Zámečník – 2 min., podrážení.
     
    01:40
    Hned od začátku se hraje v pořádně svižném tempu. Samuel Jansa dostal svůj tým do pásma, v akci se snažil pokračovat Křížek, jenže hosté si jej dobře pohlídali a čistě ho od puku odstavili.
     
    00:41
    První ostrý zákrok si na druhé straně musel vzápětí připsat Vojtěch Hambálek, který se rychle přesunul proti ráně Valdise Dommerse bez přípravy!
     
    00:23
    Liberečtí uspěli na prvním buly a hned se natlačili do útočného pásma. Elitní domácí formace se nicméně pohybovala jen v blízkosti mantinelů a branku neohrozila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – A. Král, Koštoval, Pilíšek, Ehrenberger (A), Jarabko, Macháček, Meisel – Rozsíval, Plos, Jenčovský (C) – Janata, Hois (A), Pekař – Lachkovič, Křížek, S. Jansa – Vološín, D. Pérez, Prokůpek.

    Mountfield HK: Tuček (Mrázek) – P. Fiala, Havlíček, Š. Černý, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Samek – A. Novotný, T. Hora, Ma. Beneš – Prášek, Mi. Beneš, Dommers – V. Aschenbrenner, Matašovský (C), Vencl (A) – M. Novotný (A), Zámečník, Hrdlička.

    Rozhodčí: Bernat, Červenka – Frodl, Hradil.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! V rámci 8. kola DHL extraligy juniorů se zaměříme na atraktivní souboj mezi Libercem a Hradcem.

    Bílí Tygři Liberec do nové sezóny vstoupili velmi dobře. Hned v prvním kole i s trochou štěstí vyhráli právě v Hradci a odpíchli se k úspěšnému startu. O první místo přišli až v minulém utkání, kdy doma podlehli Karlovým Varům 2:4.

    Mountfield HK oplývá dobrou aktuální formou, z posledních pěti zápasů se z vítězství radoval ve čtyřech případech. Po sérii přestřelek navíc dokázal, že umí hrát i zodpovědně dozadu – ve čtvrtek totiž uspěl na Spartě fotbalovým skóre 1:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 37. A. Novotný (Ma. Beneš)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – A. Král, Koštoval, Pilíšek, Ehrenberger (A), Jarabko, Macháček, Meisel – Rozsíval, Plos, Jenčovský (C) – Janata, Hois (A), Pekař – Lachkovič, Křížek, S. Jansa – Vološín, D. Pérez, Prokůpek.
    Trenér: Jiruš

    Mountfield HK: Tuček (Mrázek) – P. Fiala, Havlíček, Š. Černý, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Samek – A. Novotný, T. Hora, Ma. Beneš – Prášek, Mi. Beneš, Dommers – V. Aschenbrenner, Matašovský (C), Vencl (A) – M. Novotný (A), Zámečník, Hrdlička.
    Trenér: Vágner

    Rozhodčí: Bernat, Červenka – Frodl, Hradil
    bahis siteleri