K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 17.09.2023, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:21:02)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6047 diváků.
     
    Je konec! První domácí utkání Českých Budějovic končí prvním vítězství pro tento celek! Jihočeši vstřelili v poslední periodě dvě branky. Nejprve dal svou druhou branku v utkání Adam Kubík po dobré práci celé formace. Budějovice se navíc také trefily ve vlastním oslabení, když Brant Harris obral posledního soupeře o puk a poslal jej mezi betony Konráda.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Olomoučtí hrají přesilovou hru se šesti muži v poli, ale nedaří se jim vymyslet nějakou kombinaci. Už je to jasné... První tři body v sezóně bere Motor!
     
    59:09
    Jiří Ondrušek vypálil tvrdě od modré, jenže netrefil branku. Následně se puk odrazil do středního pásma.
     
    58:53
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:33
    Milan Doudera zkoušel pálit od modré, ale jeho rána byla sražena prvním soupeřem. Olomouc se ale nemůže k ničemu dostat, ani ke hře bez gólmana.
     
    57:59
    Milan Doudera je na ledě!
     
    57:38
    Lukáš Vopelka dokázal dostat kotouč mimo obrannou třetinu, přestože už byl v pádu. Velmi dobrá práce domácího útočníka, Olomouc musí začít odzadu.
     
    56:55
    České Budějovice právě vstřelily branku! Také domácí se trefují v oslabení a dost možná rozhodují o osudu celého utkání! BRANT HARRIS sebral kotouč poslednímu hostujícímu hráči a šel na gólmana. Nakonec ještě naznačil tyčku, až poté vystřelil. Trefil se mezi betony a může jít slavit se spoluhráči. Bez asistence.
     
    56:21
    Silvester Kusko zakončoval pohlednou akci hostujícího týmu střelou na zadní tyč. Tam se však zjevila lapačka českobudějovického brankáře, jenž chytá.
     
    55:59
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Milan Doudera – 2 min., podrážení.
     
    55:07
    Jakub Sirota se z pozice obránce objevil úplně na opačné straně. Sice se šikovně zbavil napadajícího obránce, jenže následně o kotouč zase přišel.
     
    54:23
    Pavel Musil měl na pravé straně spoustu prostoru a dostal se s kotoučem až do útočného pásma. Tam jej chtěl nahodit podél mantinelu, získali jej domácí.
     
    53:43
    Hostujícím hráčům se v posledních momentech nedaří směrem dopředu. Je tady znovu jen zakázané uvolnění a Branislav Konrád se musí mít stále na pozoru.
     
    53:15
    Tuhý souboj o kotouč probíhal na útočné modré domácího celku. Ten nakonec vybojovali domácí, ale museli si pro puk dojez až do obranné třetiny.
     
    52:34
    Jihočeši se po oslabení dlouho nemohli dostat ze svého pásma. Filip Přikryl posléze vyjel s pukem a nechal spoluhráče vystřídat. Následuje icing Olomouce.
     
    51:46
    Jan Štencel je na ledě!
     
    51:18
    Michael Krutil mohl vyhodit kotouč zpoza branky, ale rozhodl se trochu ošetřit čas. Následně odvedl dobrou práci Jan Ordoš, který odstavil soupeře od puku.
     
    50:38
    Pavel Musil vyslal tvrdou ránu z druhé straně, ale Dominik Hrachovina byl na zemi včas. Kotouč se navíc od jeho betonu odrazil až za branku Konráda.
     
    50:02
    Olomouc znovu vyhrála vhazování v útočném pásmu při přesilové hře. Aron Chmielewski znovu zakončil z první z levého kruhu, ale domácí gólman vyráží.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Jan Štencel – 2 min., hrubost.
     
    49:09
    Jakub Navrátil klidně mohl během chvilky zase srovnat! Ocitl se v naprosto ideální palebné pozici, jenže Dominik Hrachovina si místečko na bližší tyčce pohlídal.
     
    48:28
    Josef Koláček si šikovně počkal, až jeho spoluhráč vyjede z útočné třetiny. Následně vjel do něj, ale domácí hokejisté se tam s kotoučem dlouho neohřáli.
     
    47:16
    České Budějovice právě vstřelily branku! Sice nesledujeme nijak záživnou podívanou, ale Jihočeši se dostávají podruh v utkání do vedení. Jan Ordoš získal puk u pravého mantinelu a posunul jej na Lukáše Pecha. Ten si objel branku a šikovně posunul kotouč skrz brankoviště na ADAMA KUBÍKA, jenž měl jednoduchou pozici. Asistence: Lukáš Pech a Jan Ordoš.
     
    46:47
    Dominik Hrachovina byl připravený proti jemné střele od mantinelu, která mu nemohla nadělat žádné problémy.
     
    45:59
    Ondřej Kachyňa se dnes poprvé dostal na led a vydal se do útoku, kde na chvilku dostal za obranu, zkusil to otočkou, jenže se dostal mimo střeleckou pozici.
     
    45:21
    A rozhodně to nebylo vůbec marné! Jan Knotek sice napálil jen soupeře před sebou. Jeho spoluhráč se ale dostal k odraženému puku, který dostal těsně nad.
     
    44:48
    Třetí útočná formace Motoru dnes patří k tomu lepšímu v domácím dresu. Filip Přikryl se ovšem ke střele nakonec vytočit nedokázal a hosté otáčí hru.
     
    44:14
    Nakonec jsme se dočkali tvrdé rány od levého mantinelu, kterou Branislav Konrád vyrazil ramenem. Následně zahrála Olomouc znovu na zakázané uvolnění.
     
    43:37
    Lukáš Pech jen prodloužil kotouč do útočného pásma, kde jej hned sebrali hosté. Zatím se toho v poslední třetině moc neděje, snad se to brzy zlepší.
     
    42:53
    Rok Macuh se snažil rukavicí sklepnout kotouč rovnou na střelu, ale trojice hokejek domcích hráčů mu v tom zabránila. Dobrá práce obrany Motoru.
     
    42:11
    Dvakrát během krátké chvilky zahrála Olomouc na zakázané uvolnění, hra hodně přerušuje na začátku.
     
    41:47
    Nakonec je to u mladého českobudějovického útočníka s trochou krví, a tak je ošetřovaný na střídačce. To je ale dobrá zpráva, že nemusí rovnou do kabin.
     
    41:31
    Martin Beránek se sehnul hodně nešikovně a dostal ránu na helmu. Vypadá to však, že se hned oklepal a bude schopen bez potíží pokračovat ve hře.
     
    40:41
    Milan Gulaš vyzkoušel jednu ze svých tipických ran zápěstím. Ani tentokrát ale nemířil mezi tři tyče.
     
    40:06
    Už nám odstartovala i poslední perioda dnešního duelu! Jihočeši se znovu jako první vrhli do ofenzivy, ale Branislav Konrád tentokrát nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 13 – 27
    Střely mimo: 10 – 8
    Zblokované střely: 10 – 11
    Hity: 7 – 1
    Vhazování: 21 – 11
    Trestné minuty: 4 – 8
     
    Již jsou za námi dvě třetiny tohoto duelu, v té druhé jsme se konečně dočkali nějakých branek, konkrétně po jedné na každé straně. Do vedení se dostali domácí hokejisté, když přesilovou hru využil Adam Kubík. Srovnání ovšem hostům moc dlouho netrvalo, navíc se trefili ve vlastním oslabení. Jakub Orsava ujel do samostatného úniku a přesnou střelou di růžku nedal gólmanovi šanci. Více zajímavých možností měli poté České Budějovice, branku se jim ale nepovedlo vstřelit, stejně jako Olomouci.

    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:42
    Tohle byla velku šance! K odraženému kotouči se jako první dostal Martin Beránek, který ovšem nedokázal zvednout kotouč nad beton!
     
    37:47
    A byla z toho moc pěkná akce! Mikuláš Hovorka našel od modré na levé straně nejspíše Gulaše, jeho pokus příklepem minul branku jen o malý kousek.
     
    37:11
    Jihočeši bojovali o kotouč v rohu útočného pásma. Nakonec se jim tento souboj povedlo vyhrát.
     
    36:14
    Hostující celek držel svého soupeře v pásmu dlouhou dobu: Asi největší šanci měl Aron Chmielewski, ale jeho rána z první končí na připraveném Hrachovinovi.
     
    35:28
    Aron Chmielewski jako první dojel nahozený kotouč, ale Olomouc se v útočné třetině dlouho neudržela. Motor tam pro změnu puk nedokázal ani dostat.
     
    34:42
    Už i druhá perioda se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Konečně jsme se dočkali alespoň dvou branek, dočkáme se ještě nějaké?
     
    34:07
    Matěj Toman byl nejspíše ten, kdo pálil od modré, když toho Branislav Konrád moc neviděl. Kotouč sice vyrazil před sebe, hned se ale zorientoval a schoval jej.
     
    33:40
    Českobudějovickým fanouškům se to nelíbí, ale domácím hokejistům je odpískaný ofsajd.
     
    33:06
    Nyní to byl nejspíše Lukáš Kucsera, který se po chybě domácích hráčů dostal k zakončení z dobré pozice, domácí brankář ovšem zasahuje levým betonem.
     
    32:25
    První útoční formace Motoru bojovala o puk v útočné třetině ze všech sil, na chvilku ho dokonce vybojovala. K žádné střele se ovšem nedokázala dostat.
     
    31:40
    Tak přišla obrovská možnost na druhé straně! Silvester Kusko dostal nabito mezi kruhy a jeho bomba trefila vyjetého Hrachovinu do ramene!
     
    31:15
    Martin Beránek byl připravený u branky a snažil se tečovat střelu od mantinelu. Nakonec na kotouč o kousek nedosáhl, velká škoda pro domácí.
     
    30:57
    Hostující hokejisté zvládli toho oslabení jinak bez větších problémů, a tak je stav stále vyrovnaný 1:1. Mora následně poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    30:30
    Jan Knotek je na ledě!
     
    29:43
    Jihočeši vybojovali puk v útočné třetině a z ničeho noc vzniklo přečíslení tři na dva. Už přišla křížená přihrávka, jenže tu olomoucký obránce zvládl zastavit.
     
    29:01
    Lukáš Pech byl připravený mezi kruhy, kam dostal přihrávku, když byla obrana Olomouce trochu rozhozená. Branislav Konrád ale vyráží vyrážečkou.
     
    28:41
    Rok Macuh je na ledě!
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Knotek – 2 min., podrážení.
     
    27:47
    Olomouc právě vstřelila branku! Olomoučtí hokejisté se prosazují dokonce v oslabení a srovnávají stav duelu! JAKUB ORSAVA se dostal do samostatného úniku, který proměnil naprosto přesnou střelou do levého horního růžku. Asistence: Silvester Kusko a Dalibor Řezníček.
     
    27:30
    Adam Kubík dostal o chvilku později znovu nabito na vrcholek kruhu a vyslal ránu z první. Tu nejspíše někdo tečoval a kotouč skončil jen v ochranné síti.
     
    26:55
    Hne dna začátku přesilové hry tu byla obrovská šance! Adam Kubík znovu střílel a jeho pokus vyrazil Branislav Konrád jen vedle sebe. Tam byl Brant Harris, jenže po kličce nedokázal přehodit betonem brankáře.
     
    26:41
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Rok Macuh – 2 min., sekání.
     
    26:31
    Pavel Musil zůstal dlouho ležet na za brankou svého gólmana a na nohy se mu moc nechtělo. Sice odjíždí na střídačku po svých, ale je hned v péči lékaře.
     
    25:30
    České Budějovice právě vstřelily branku! Jihočeši využívají přesilovou hru a dostávají se v tomto duelu do vedení! Pavel Pýcha posunul kotouč od modré na ADAMA KUBÍKA, který střelou zápěstím propálil vše, cp mu stálo v cestě. Skvělou práci odvedl před brankou Filip Přikryl, přes kterého Branislav Konrád vůbec nic neviděl. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    25:05
    Olomouci se znovu povedlo vyhodit, jenže Jihočeši se dostali rychle zpět. Nahrávku do druhé vlny dostal Pavel Pýcha, jenže po zpracování bruslí nezakončil.
     
    24:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Pavel Musil – 2 min., hákování.
     
    24:13
    Dominik Simon chtěl hned z první najít rozjetého Milana Gulaše, avšak přihrávka byla zastavena hodně brzy. Motor tak musí rozjet postupný útok.
     
    23:28
    Na druhé straně se musel dobrým zákrokem ukázat také Dominik Hrachovina, který vypíchl kotouč soupeři. Zajímavé situace na obou stranách.
     
    22:59
    Matěj Toman dostal kotouč do útočné třetiny a Lukáš Vopelka se šikovně obtočil zpoza branky. Branislav Konrád ovšem na bližší tyčce místo nenechal.
     
    22:16
    Jan Štencel vyzkoušel nahození od modré, které bylo nejspíše ještě tečované. Kotouč ale skončil těsně vedle tyče, Mora následně vyhazuje na icing.
     
    21:36
    Jihočeši měli obrovské problémy, aby se vůbec dostali z obranného pásma. Ke špatné přihrávce se dostal Aron Chmielewski, jehož rána končí v ochranné síti.
     
    20:49
    Silvester Kusko měl spoustu prostoru na levé straně, kam na něj také mířila přihrávka. Byla ale moc dlouhá. Následně Motor vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    20:08
    A už se zase hraje! Znovu úvodní vhazování vyhrál domácí celek, který to tentokrát zkusil přihrávkou ze strany. Ta však byla pro všechny hráče moc dlouhá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 6 – 16
    Střely mimo: 1 – 5
    Zblokované střely: 6 – 8
    Hity: 6 – 1
    Vhazování: 7 – 9
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    Je za námi první perioda, která přinesla hodně svižný hokej, jenže jsme se nedočkali ani jednoho přesného zásahu, vlastně jsme neviděli ani moc šancí. Tu největší měl olomoucký Jan Bambula, jenže ten vyprášil jenom beton Dominika Hrachoviny. Na první přesný zásah si tak musíme počkat, snad přijde zkraje druhé periody.

    Další část začne přibližně v 17:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Dominik Hrachovina už nechtěl vhazování před brankou, takže rychle rozehrál po nahození od mantinelu. Vypadá to, že první branku ve třetině neuvidíme.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:28
    Jenže ta se hostům vůbec nevyvedla a Jihočeši mohli jít dopředu. Mikuláš Hovorka ovšem nedokázal propálit obranný val, který se před ním ocitl.
     
    17:41
    Jan Štencel zastavil nahození soupeřů ještě na obranné modré a chtěl rychle rozehrát. Nenašel ale nikoho ze spoluhráčů a Olomouc může rozjet kombinaci.
     
    17:00
    Michal Gulaši schytal nějakou tvrdou ránu a měl bolestivý výraz v obličeji. Po vyhození kotouče ale může odspěchat na střídačku a bude v pořádku.
     
    15:50
    Třetí útočné formace zatím dělá svým soupeřům velké problémy důrazem. Tentokrát se jí ale nepovedlo udržet kotouč v útočném pásmu pod kontrolou.
     
    15:06
    Lukáš Vopelka se důrazem na brankovišti dostal rovnou do dvou nebezpečných možností! Ani jedna z nich ale nekončila gólem.
     
    14:31
    Jan Ordoš se snažil prosadit individuální akcí po levé straně, ale obránce hostů si jej zkušeně pohlídal. O malou chvilku později získal dokonce puk.
     
    13:54
    Hokej se nyní přeléval ze strany na stranu, až všechno ukončil zákrok gólmana Motoru. Nyní je před námi již druhá komerční přestávka.
     
    13:20
    Jihočeši se dostali do rychlé akce a Milan Gulaš vyslal projektil, který jen těsně minul zadní tyčku hostující branky! Na druhou stranu se žene Olomouc.
     
    12:46
    Pavel Pýcha je na ledě!
     
    12:18
    Olomoučtí hokejisté se drží v útočném pásmu a viděli jsme první gólovou možnost! Jan Bambula dostal přihrávku mezi kruhy, ale jeho zakončení z první vyrazil Dominik Hrachovina betonem!
     
    11:42
    Pavel Musil si tentokrát sjel od pravého mantinelu až na vrcholek kruhu a vyslal střelu, o které budějovický gólman nevěděl, kotouč jej doslova trefil.
     
    11:04
    Aron Chmielewski dostał znovu nabito na levý kruh. Tentokrát si s kotoučem ještě popojel do výhodnější pozice, ale Dominik Hrachovina jeho pokus vyráží.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Pavel Pýcha – 2 min., nedovolené bránění.
     
    10:27
    David Škůrek je na ledě!
     
    09:59
    Pavel Pýcha se jako první odvážil ke střele, kterou Branislav Konrád neviděl dobře. Kotouč sice vyrazil před sebe, jenže zde jej Přikryl nedokázal dorazit.
     
    09:16
    Olomouckým hokejistům se už dvakrát povedlo vyhodit a zatím brání oslabení bez větších problémů.
     
    08:49
    Milan Gulaš chvilku míchal s kotoučem v levém kruhu, když zkusil svou oblíbenou přihrávku na Lukáše Pecha, až k němu ovšem kotouč nemohl projít.
     
    08:27
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    David Škůrek – 2 min., držení.
     
    08:07
    Jihočeši hrají v avizované výhodě, ale musí začít s akcí ze středního pásma, když přihrávka na modrou nebyla přesná. Dostal se opět ale během chvilky.
     
    07:32
    Mikuláš Hovorka je na ledě!
     
    07:01
    Hokejisté v bílých dresech nemají žádné problémy s kombinací v útočném pásmu. Českobudějovický brankář tak za sebou má další úspěšný zákrok.
     
    06:38
    Olomouc se usadila v pásmu a Jan Knotek byl připravený u branky, ke kotouči se ale skrz dobrou defenzivu domácích nedostal, Motor posléze i vyhodil.
     
    06:01
    Mora to sehrála hodně slušně a Aron Chmielewski dostal nabito na vrcholek kruhu. Vyslal sice svižný projektil, ale Dominik Hrachovina má kotouč v lapačce.
     
    05:32
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Mikuláš Hovorka – 2 min., podrážení.
     
    05:14
    Po nepřesné ráně od modré získali kotouč zase olomoučtí hokejisté. Ti se dostali až do útočného pásma a povedlo se jim vybojovat první nedovolený zákrok.
     
    04:26
    Hodně neurovnaná pasáž hry, kdy se ani jeden z týmů nemohl dostat přes střední pásmo. Nakonec se to povedlo na malý okamžik hostujícímu týmu.
     
    03:49
    Adam Kubík byl rozjetý na útočné modré, tak dostal nahrávku. Sice se s ním stihl vrátit jeden ze soků, přesto mohl vypálit. Branislav Konrád má puk v lapačce.
     
    03:02
    Také Olomouc se dostala ke své první střele. Tomáš Černý dostal kotouč na modrou, kde si udělal ještě dva kroky dopředu. Jeho pokus na zadní tyč nebyl přesný.
     
    02:32
    Hostujícím hokejistům se nepovedla rozehrávka, a tak se kotouč dostal až na zakázané uvolnění.
     
    02:04
    V úvodních minutách měli Jihočeši velmi dobrý tlak. Mikuláš Hovorka posunul kotouč nejspíše na Martina Beránka, jehož rána končí sražena v ochranné síti.
     
    01:17
    Adam Kubík se z ničeho nic objevil za obranou Olomouce, když už si chystal puk na forhendovou kličku. Soupeř mu na poslední chvíli nadzvedl hokejku.
     
    00:43
    Milan Doudera ještě udržel kotouč na útočné modré, čímž vznikla zajímavá situace. Lukáš Pech ale tvrdou ranou trefil jen prvního soupeře před sebou.
     
    00:08
    A dnešní utkání právě odstartovalo! Domácí hokejisté nastupují v modrých dresech, zatímco u těch hostujících převažuje bílá. Motor vyhrál úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát.
     
    HC Olomouc

    Kádr moravského celku prošel také pár změnami. Hanáci získali zvučné jméno, a to v podobě polského útočníka Arona Chmielewskiho, jenž přišel z Třince. Ten v mužstvu Ocelářů získal čtyři mistrovské tituly a byl tak rozhodně největší posilou týmu. Spekulovalo se také o možném příchodu současného kapitána Třince Petra Vrány, který se ale ještě rozhodl v mančaftu úřadujícího mistra pokračovat. Olomoucký dres od sezony 2023/2024 oblékají také navrátilec mezi třemi tyčemi Jakub Sedláček nebo Slovinec Rok Macuh, který přišel z prvoligového Přerova. Místo v kabině ostatním vyklidili Petr Káňa, Rostislav Olesz, Tomáš Dujsík (Plzeň) anebo také brankář Jan Lukáš, jehož kroky směřovaly do finského SaiPa Lappeenranta.

    V prvním kole nového ročníku přivítala Olomouc kladenské Rytíře a zápas skončil tím nejhubenějším možným výsledkem – 1:0. Jediný gól vstřelila v 19. minutě již zmíněná slovinská akvizice Rok Macuh. Čisté konto si připsal Branislav Konrád.
     
    Banes Motor České Budějovice

    Motor před ročníkem 2023/2024 značně posílil a do nové sezony šel s tím, že výsledky budou úplně jiné než minulý rok. Do kádru přišli hráči jako Milan Doudera, Adam Kubík nebo Dominik Simon. Někteří se rovněž museli poroučet, a to například Martinš Dzierkals, Kristofers Bindulis či Petr Šenkeřík. Do týmu přišel i nový hlavní trenér Ladislav Čihák, jemuž asistenta vykonává Jiří Hanzlík.

    Českobudějovičtí hokejisté měli potřetí za sebou na úvod soutěže těžkého soupeře – pražskou Spartu. V libeňské O2 aréně na celek z české metropole nestačili a prohráli v poměru 2:5. Za Jihočechy se prosadili Filip Přikryl a Jan Ordoš. Na ledě měli možnost diváci vidět i útočníka Lukáše Pecha, který v přípravě utrpěl zranění. Bilanci 1+1 si po utkání na Spartě drží Filip Přikryl, který u druhé branky svého týmu asistoval.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u přdrukhého kola Tipsport extraligy! Spolu se podíváme na duel mezi Českými Budějovicemi a Olomoucí. Zápas začíná v 17:00 a my u toho samozřejmě nemůžeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
    Trenér: Jan Tomajko.

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát.

    Diváci: 6047