Kometa Brno – Přerov 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC ZUBR Přerov
Úterý 19.09.2023, 18:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 4 • Skupina Východ
Partner:
     
    58:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se velmi rychle prosazuje do prázdné přerovské brány. Denis Bárta vyhrál vhazování a Kevin Horváth po levém křídle bez problémů nabruslil do pásma. Už mohl střílet, našel ovšem ještě lépe najíždějícího DAVIDA MORAVCE, kterému kotouč naservíroval. Asistence: Kevin Horváth, Denis Bárta.
     
    57:52
    Hra je přerušena, vhazovat se bude v útočném pásmu Přerova. Vojtek je na střídačce.
     
    53:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Boltvan – 2 min., hákování.
     
    53:29
    Kometa z přerovské kombinace udělala přečíslení dva na jednoho. Otava obhodil vracejícího se Billu, čímž vyslal do brejku Boltvana. Druhý jmenovaný hráč Komety bekhendovým pokusem nad beton neuspěl. Povedená nebyla ani Rakusova následná dorážka.
     
    48:43
    Přerov právě vstřelil branku!
    A ač to tak na první pohled nevypadalo, Zubři přesilovku přece jen využívají, a to šestnáct sekund před jejím koncem. Hosté se usadili v útočném pásmu a po kombinaci a křižné přihrávce zakončil z levého křídla přesně ADAM TOMIGA. Asistence: David Buršík, Jan Billa.
     
    46:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kevin Horváth – 2 min., faul loktem.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kevin Horváth – 2 min., podrážení.
     
    35:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají další přesilovou hru, a to po dvaceti sekundách hry. Po střele patrika Ulbrichta se ke kotouči dostal Danny Chludil, který našel volného JAKUBA ZEMBOLA na pravém křídle. Zembol také s pomocí odrazu o brankovou konstrukci navyšuje vedení svého celku. Asistence: Danny Chludil, Jan Ekrt.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Radim Hradil – 2 min., podrážení.
     
    31:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa nakonec přesilovku využívá! Hned po vyhraném buly v útočném pásmu si Denis Bárta našel místo na pravém křídle, nebyla to ovšem pozice ideální pro střelu, a tak ještě přihrál KEVINU HORVÁTHOVI, jehož střela bez přípravy pomalu zapadla za brankovou čáru. Asistence: Denis Bárta.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jaroslav Pekr – 2 min., držení.
     
    29:54
    Kometa k navýšení svého vedení nevyužila ani přečíslení tři na dva, které zakončovali Moravec s Chludilem. Proti střele druhého jmenovaného se hostující brankář stačil přesunout.
     
    28:40
    Kometa sevřela svého soupeře v pásmu a nechybělo málo, aby si vzala zpět dvoubrankové vedení. Svoboda vypálil od modré čáry, Vojtek zasáhl beton a k dorážce se u pravé tyče dostal Rakus. Také v tomto případě byl přerovský gólman úspěšnější.
     
    22:02
    První přesilovku si zahraje také Přerov. Denis Bárta dostává 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    19:58
    Hosty mohli srovnat! Tobiáš Kuchta ujížděl sám na Kavana, ovšem za modrou měl na zakončení už jen dvě sekundy, a tak musel střílet a ránu zápěstím Kavan vyrazil.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Buršík – 2 min., sekání.
     
    19:03
    Další nebezpečná střela na Kavana a Buršíkovi moc nechybělo, aby úspěšně dorážel.
     
    16:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přichází snížení hostů. TI vyrazili do akce tří proti dvěma a útočníci se šikovně překřížili, čímž získal RADIM HRADIL prostor, kotouč si navedl více na osu a po ledě se trefil mimo dosah Kavana – 2:1. Asistence: Tadeáš Hlávka, Dan Bárta.
     
    07:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je rychle využita. Zembol vybojoval puk a nakonec z pravého kruhu přihrál přesně na osu ADAMU VESELSKÉMU, který se nerozpakoval a zápěstím z ideální pozice trefil nad lapačku gólmana 2:0. Asistence: Jakub Zembol.
     
    06:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Adam Holík – 2 min., vysoká hůl.
     
    05:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už se domácí zaslouženě vedení ujímají. Moravec v rohu přenechal Horváthovi, který si vybruslil před branku a z otočky našel přihrávkou naslepo JÁCHYMA NESVADBU, který pouze nastavil hokejku a jednoduše nasměroval puk do prázdné branky – 1:0. Asistence: Kevin Horváth.
     
    02:05
    Kevin Horváth z ničeho nic ujížděl sám na Vojtka a prudkou střelou trefil levou tyč!

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 6. J. Nesvadba (K. Horváth), 8. Veselský (Zembol), 32. K. Horváth (De. Bárta), 36. Zembol (Chludil, Ekrt), 59. D. Moravec (K. Horváth, De. Bárta) – 17. Hradil (Hlávka, Da. Bárta), 49. Tomiga (Buršík, Billa)


    HC Kometa Brno: Kavan (Žurek) – Ulbricht (A), A. Pospíšil, Jurný, D. Svoboda, Kuswito, Bůžek – Zembol, Ekrt, Chludil – Rakus, Otava (C), Boltvan (A) – De. Bárta, Habermann, Veselský – J. Nesvadba, D. Moravec, K. Horváth.
    Trenér: Karel Beran

    HC ZUBR Přerov: Vojtek (Ryšavý) – Holík (C), Da. Bárta, Billa (A), Tomiga, Škňouřil, Pekr, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Buršík (A), Halík, J. Hanák – Hyža, Mašek, Švejda – Martiňák, Nášel, Šťastný.
    Trenér: Pavel Neuman

    Rozhodčí: Vaněk, Blaha – Kleprlík, Smetková