Vítkovice – Přerov 4:1 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Liberec – Sparta 6:5 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 7:2 (kon.) | Poruba – Třinec 2:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Tábor 6:3 (kon.) | K. Vary – Plzeň 4:3 (po pr.) | Slavia – HC Litvínov 5:0 (kon.)
Č. Budějovice – Kladno 6:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:5 (2:1, 3:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 21.09.2023, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Liberec i Sparta v dorostenecké extralize tradičně patří mezi ambiciózní týmy, nicméně oba v úvodních čtyřech kolech více bodů poztrácely, než získaly.

    Bílí Tygři Liberec
    v samotném úvodu ročníku střídají výhry s porážkami. Minulý týden nejprve rozstříleli Litvínov jasně 7:0, následně ale nebodovali na ledě Plzně, kde padli 3:4. Severočeši jsou zatím na pěti bodech.

    HC Sparta Praha nezažívá vůbec povedený start. Vyhrála zatím jen jednou nad Táborem, jinak třikrát padla v základní hrací době. V těchto utkáních navíc soupeři zatížili sparťanské gólové konto rovnými dvaceti góly! Proti Liberci si Pražané v defenzivě určitě budou chtít počínat výrazně lépe.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Maxin) – Kachlíř, Ehrenberger (A), Seidl, Vaněček, Sanejstr, Stromský – M. Kučera, Krajdl, Šťástka (C) – Bajer, M. Kratochvíl I, Bělohorský – D. Hrouda, Šejc, Pekr.
    Trenér: Plodek

    HC Sparta Praha: Hanousek (Tvrzník) – Burda, Malínek (C), Hoznourek, Cichoň, Dufek (A), T. Bolocan, Já. Novák – F. Novák, D. Novotný, Nestrašil (A) – Hrubý, Prikhodko, M. Bolocan – Trachta, B. Adamec, Hlinka – Volodin.
    Trenér: Žemlička

    Rozhodčí: Zavřel – Juránek, Brož.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Sparťané začali duel aktivně, vysoko napadali domácí rozehrávku a soupeře donutili ke dvěma lehčím zaváháním. Žádná zajímavější střela z toho ale nebyla.
     
    00:52
    Tomáš Hlinka dostal přihrávku za libereckou obranu a už v první minutě jel sám na Charváta! I kvůli návratu jednoho z Libereckých ale svůj forhandový blafák do zdárného konce nedotáhl. Následně to zkusil ještě zpoza klece a Sebastian Charvát se rychle kotouči vyhýbal, aby si ho nesrazil do sítě.
     
    02:37
    Dominik Krajdl vyvinul ve sprintu za pukem parádní rychlost a zamezil zakázanému uvolnění.
     
    03:10
    Marek Šťástka si hezky obhodil protihráče a hned hledal mezi kruhy najíždějícího Bajera. Ten byl ale bráněn hned dvěma soupeři a zakončit nemohl.
     
    03:44
    Matyáš Kratochvíl nabral rychlost po levém křídle a projel až do střelecké pozice. Škoda pro domácí, že následně přestřelil bránu.
     
    04:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    David Hrouda vedl akci po pravé straně a ve správný moment předal kotouč na osu hřiště ŠIMONU ŠEJCOVI. Mladý liberecký útočník šikovně plácl do puku a nasměroval ho nad rameno gólmana Hanouska. Asistence: David Hrouda, Vít Stromský.
    04:04 Šimon ŠEJC - 1:0
     
    05:32
    Liberec po trošku ospalejším začátku aktuálně diktuje tempo hry a dál se drží na puku.
     
    06:28
    Jakub Seidl na modré čáře nic zbytečně nevymýšlel a nahodil puk směrem k Hanouskovi, který měl velmi dobrý výhled a poradil si.
     
    07:15
    Václav Nestrašil se trošku šťastně dostal ke kotouči v levém kruhu. Při snaze o rychlé zpracování a zakončení ho vyrušil liberecký hráč.
     
    07:57
    Pražané teď mají dobré střídání a drží se nastěhovaní v ofenzivní třetině.
     
    08:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Ben Adamec přesnou diagonální přihrávkou přes střední pásmo vyřadil ze hry libereckou obranu a DAVID HRUBÝ měl otevřenou cestu do samostatného úniku. Před Charvátem si puk přehodil na bekhend a suverénně zavěsil. Asistence: Ben Adamec.
    08:35 David HRUBÝ - 1:1
     
    09:09
    Liberec si chce vzít ztracené vedení zpět, k čemuž neměl vůbec daleko David Hrouda. Jeho střela z předbrankového prostoru ale v síti neskončila.
     
    10:00
    Bílí Tygři se drží v tlaku, brankáři Hanouskovi teď možná pomohla i tyčka!
     
    11:28
    Dominik Krajdl dobře zavezl puk do pásma a přihrával na modrou Lukáši Ehrenbergerovi, kterého sparťané zdvojili a nenechali ho pokračovat v akci.
     
    12:02
    Jakub Vaněček posílal z pravého křídla prudký kotouč před sparťanskou klec, jenže Šimonu Bělohorskému v zakončení zabránil dobrým obranným zákrokem Adam Burda.
     
    12:59
    Liberec má ponechanou výhodu. Šimon Šejc dobře nahazoval od modré čáry, puk ještě tečoval Tomáš Pekr. Ondřej Hanousek si připsal důležitý zákrok.
     
    13:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Filip Novák – 2 min., podrážení.
     
    13:39
    Pražané se osvobozují.
     
    14:00
    Marku Šťástkovi vůbec nesedla střela od modré čáry, po chvíli Severočeši přicházejí o pásmo.
     
    14:52
    Nádherná přesilovková akce Liberce vedla k velké šanci Jakuba Seidla, na nějž už z levého kruhu zívala z části odkrytá brána! Domácí obránce nicméně netrefil střelu podle svých představ.
     
    15:56
    Sparta se už v plném počtu přesunula do útočného pásma, kde se zatím marně snaží něco vymyslet.
     
    16:17
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Tomáš Hlinka – 2 min., sekání.
     
    16:28
    Sparta hned na úvod oslabení úspěšně odeslala kotouč za své obranné třetiny.
     
    17:01
    Následuje další vyhození hostujícího týmu.
     
    17:26
    Sparťané mohli jít ve čtyřech do vedení. Matei Bolocan se totiž zjevil sám před Sebastianem Charvátem, kterého místo blafáku zkusil propálit golfákem. Charvát svůj tým výborně podržel!
     
    17:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Matei Bolocan – 2 min., faul kolenem.
     
    18:24
    Pražané přečkali krátké oslabení ve třech a vyhodili puk. Nadále ale zůstávají v početní nevýhodě.
     
    18:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    To byla rána! Lukáš Kachlíř našel přes osu ŠIMONA BĚLOHORSKÉHO, který zpoza pravého kruhu dělovkou z první využil přesilovku. Puk zalétl přesně pod břevno. Asistence: Lukáš Kachlíř.
    18:48 Šimon BĚLOHORSKÝ - 2:1
     
    19:49
    Solidní šanci na vyrovnání měl před koncem třetiny David Hrubý. Sparťanský protiútok vyřešil sám zatažením puku mezi kruhy a bekhendovou střelou jen těsně vedle tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část je minulostí, do kabin odcházejí spokojenější dorostenci Liberce. Bílí Tygři jsou prozatím lehce aktivnější a po využité přesilovce drží těsné vedení 2:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Dominik Krajdl skončil po kontaktu s protihráčem na ledové ploše a doklouzal po ní až do sparťanského brankoviště. Rozhodčí hvizdem přerušuje hru.
     
    21:40
    Trošku krkolomný přechod Bílých Tygrů do pásma k žádné střele nevedl.
     
    22:30
    David Hrouda dobře přečetl úmysly sparťanského beka a přenesl hru na Tomáše Pekra, jehož nepříliš prudkou střelu Ondřej Hanousek vykopl betonem.
     
    22:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Stanislav Sanejstr – 2 min., hákování.
     
    22:57
    Nahození Tomáše Malínka brankář Sebastian Charvát vůbec neviděl, měl ale štěstí – pokus mířil mimo tři tyče.
     
    23:34
    Už se zdálo, že má Sebastian Charvát kotouč pevně v držení, nicméně nebezpečná střela Václava Nestrašila mu nakonec vypadla, což vedlo ke skrumáži na hraně libereckého brankoviště.
     
    24:09
    Matěj Bajer předvedl ukázkovou práci na obranné modré čáře a povedenou sparťanskou přesilovku přerušil vypíchnutím puku.
     
    24:46
    V závěru oslabení Severočeši ujeli do náznaku přečíslení, Hroudovu přihrávku na volného Bělohorského zblokoval poslední bránící hráč.
     
    25:08
    Jakub Seidl byl kousíček od zvýšení libereckého náskoku. Po průniku z levého křídla se dostal ještě ke zdánlivě nevinnému doklepnutí puku, který nakonec projel jen těsně mimo tři tyče.
     
    25:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se Bílí Tygři dočkali. Střela z levé strany způsobila před sparťanskou bránou zmatky, které ukončil úspěšnou dorážkou MAREK ŠŤÁSTKA! Asistence: Šimon Šejc.
    25:43 Marek ŠŤÁSTKA - 3:1
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Kachlíř – TS, hákování.
     
    26:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané možností trestného střílení nepohrdli. Zodpovědnost na sebe vzal FILIP NOVÁK, jako levák se rozjel z pravé strany a přesně se trefil na vzdálenější tyčku.
    26:20 Filip NOVÁK - 3:2
     
    26:33
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Matěj Bajer – 2 min., napadení.
     
    27:28
    David Hrouda byl znovu aktivní i v početní nevýhodě, na dvojici protihráčů si nicméně nepřišel.
     
    27:54
    Teď už se Hrouda dostal ke střele z dálky, Ondřej Hanousek zasáhl lapačkou. Liberec zatím tohle důležité oslabení zvládá dobře.
     
    28:20
    Tomáš Malínek dostal nabito na modrou čáru a bez přípravy napálil kotouč na bránu. Střela se zastavila o plexisklo za libereckou klecí.
     
    28:58
    Liberec už hraje v pěti. Marek Šťástka se hezky protáhl kolem bránícího hráče Sparty a z úhlu se nebál vystřelit bekhendem. Jeho pokusu ale kousek chyběl.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Marek Šťástka – 2 min., vražení na hrazení.
     
    29:36
    Brankář Charvát dobrými zákroky zneškodnil pokusy Nestrašila i Malínka, puk mu však v obou případech ještě vypadl. Ve spolupráci se spoluhráči dokázal všechny ošemetné situace vyřešit.
     
    30:00
    Přesně v polovině řádné hrací doby zkoušel štěstí Hlinka, Charvát byl teď suverénní.
     
    30:39
    Tygři se osvobozují.
     
    31:10
    Šejc obětavě padl do další dalekonosné střely Malínka. Domácí vzápětí dostávají puk z pásma a je jasné, že tohle oslabení už přežijí bez úhony.
     
    32:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši po ubráněných oslabeních odskakují! Matěj Kučera vyzval ke střele od modré LUKÁŠE EHRENBERGERA. Obránce domácího týmu svůj pokus výborně schoval za clonící hráče a kotouč zaplul k bližší tyči. Asistence: Matěj Kučera.
    32:01 Lukáš EHRENBERGER - 4:2
     
    33:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Liberec hned po vstřeleném gólu trošku zaspal v bránění. Únik Hrubého ještě vyřešil brankář Charvát, jenže když pak dostal přihrávku na modrou čáru TOMÁŠ MALÍNEK, byl už proti jeho schované střele bezmocný. Na trefu Ehrenbergera tedy hosté odpovídají prakticky stejnou mincí. Asistence: Filip Novák, Daniel Novotný.
    33:22 Tomáš MALÍNEK - 4:3
     
    34:38
    Dobrou zpětnou přihrávku dostal Matěj Kučera, ten nechal vyniknout Hanouskovu rukavici.
     
    34:48
    Marek Šťástka si chytře sjížděl mezi kruhy, kam skutečně dostal přihrávku. Škoda pro Liberec, že v rychlosti netrefil kotouč podle svých představ.
     
    35:42
    Mohlo být vyrovnáno! Václav Nestrašil si totiž zprava sjel až do obrovské šance před Charváta, jehož bránu v rozhodující moment těsně přestřelil.
     
    36:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Šimon Šejc se výborně zorientoval v útočném pásmu a krásnou přihrávkou přes celou jeho šíři naservíroval zakončení za přesouvajícího se Hanouska ŠIMONU BĚLOHORSKÉMU! Asistence: Šimon Šejc.
    36:23 Šimon BĚLOHORSKÝ - 5:3
     
    37:18
    David Hrubý obdržel kvalitní přihrávku do levého kruhu, odkud mířil mezi Charvátovy betony, které ale sklaply včas.
     
    38:36
    Sparta je v závěru třetiny aktivní, zkoušeli to hlavně obránci. Adam Burda od modré čáry nemířil přesně, ze stejného místa posléze pálil i Tomáš Malínek, jehož pokus Sebastian Charvát vytěsnil maskou.
     
    39:10
    Další rána Bělohorského spustila velkou skrumáž před sparťanskou bránou! Matyáš Kratochvíl totiž ze záporného úhlu hned chytře zkoušel dorážet, kotouč se za čáru snažil procedit také Matěj Bajer. Pražané nepříjemné chvilky přečkali.
     
    39:47
    Sparta vyhazuje na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Obrovské chyby na obou stranách! Nejprve Liberečtí nechali Filipa Nováka vyjet ze strany až těsně před bránu, kde byl rázem sám ještě s Václavem Nestrašilem. Možná to ale nakonec bylo na škodu, protože přihrávka se už ukázala být navíc.

    Na druhé straně zas zaváhal Ondřej Hanousek ve sparťanské brance, když si nechal pomalý kotouč projet pod položenou lapačkou. Marek Šťástka pak z úhlu dorážel těsně mimo.
     
    42:00
    Tomáš Pekr předvedl dobrou individuální akci po levém křídle a následně přihrával mezi kruhy. S tím počítal také Hanousek a trošku povyjel z brány. Nakonec měl štěstí, že mu sražený kotouč nezajel do sítě.
     
    43:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Kachlíř – 2 min., sekání.
     
    43:31
    Liberečtí vyhazují.
     
    43:53
    Jakub Seidl obětavě vystoupil proti bombě Hrubého, za což sklidil velké ovace ze střídačky!
     
    44:15
    Sebastian Charvát měl zakrytý výhled, přesto si dokázal s nepříjemnou střelou ze střední vzdálenosti výborně poradit.
     
    44:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Šimon Bělohorský – 2 min., sekání.
     
    44:38
    Domácí málem skórovali ve třech! Matěj Bajer totiž po vyhraném vhazování v obranném pásmu doslova vlétl mezi zkoprnělé sparťany a hnal se sám na bránu. Forhendová střela ke smůle Liberce mířila nad.
     
    44:57
    Tomáš Malínek pálil od modré, na semaforu Sebastiana Charváta se ovšem rozsvítila červená. Krásný zákrok lapačkou!
     
    45:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovku pět na čtyři a snižují! FILIP NOVÁK projel za modrou čáru, stáhl si puk k ose hřiště a švihem vymetl horní roh liberecké branky. Asistence: David Hrubý, Tobiáš Tvrzník.
    45:30 Filip NOVÁK - 5:4
     
    46:19
    Jakub Vaněček křížnou přihrávkou našel Marka Šťástku, který ještě vylepšil pozici za kruhy stojícímu Jakubu Seidlovi, jehož ránu našel Ondřej Hanousek ve výstroji.
     
    46:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hodně šťastný gól pro hosty a smolný pro Liberec! RADOSLAV CICHOŇ od modré čáry nahazoval puk do nebezpečného prostoru. Teč jednoho z libereckých hráčů srazila kotouč za záda bezmocného Charváta. Bez asistence.
    46:45 Radoslav CICHOŇ - 5:5
     
    48:17
    Následuje icing Pražanů.
     
    48:37
    Sparta má ponechanou výhodu.
     
    49:17
    Hostující celek může sahat po velkém obratu, Matyáš Kratochvíl totiž míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    49:45
    Tomáš Malínek přihrál doprava na Nestrašila, který z vrcholku kruhu vystřelil na Charváta. Domácí brankář klidným zákrokem přerušil hru.
     
    49:51
    Následně Severočeši vyhazují.
     
    50:09
    Sparta se drží na puku, k její smůle ale jen ve středním pásmu. Liberec dobře brání.
     
    50:26
    Aktivně napadající čtyřlístek Severočechů teď dokonce v přesilovce hrajícího protivníka donutil k zakázanému uvolnění.
     
    51:08
    Střelu Cichoně viděl Charvát na poslední chvíli a vytěsnil ji ramenem.
     
    51:34
    Přesilovku hosté nevyužili, ale nic si z toho nedělají a hrozí dál. David Hrubý se po průjezdu levým křídlem dostal i ke střele z úhlu, ta už však nebyla dostatečně důrazná.
     
    52:36
    Zaškobrtnutí Stromského otevřelo vestu vpřed Danielu Novotnému, který s pukem na hokejce přejel útočnou modrou čáru a z dálky vyprášil Charvátovu rukavici.
     
    53:14
    Saveliy Prikhodko přihrál zprava na střed, Filip Novák měl posléze šanci na hattrick! Do střely mu skočil protihráč, po jehož teči kotouč prolétl jen kousíček mimo horní roh branky.
     
    54:07
    Šimon Šejc schoval své nahození od modré čáry za houštinu těl, puk se zastavil až o horní tyč! Oba týmy teď sahají po zlomové trefě.
     
    55:20
    Stanislav Sanejstr ve středním pásmu rázně přerušil sparťanský útok a napálil puk až na zadní mantinel, kde se o něj bojuje.
     
    55:52
    Hodně dlouho se už hraje bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    56:28
    Ben Adamec u mantinelu přetlačil Lukáše Kachlíře, ten ale vzápětí chybějící kila nahradil šikovností a získal puk zpět. Útok Severočechů posléze skončil ofsajdem.
     
    57:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Krásná akce MARKA ŠŤÁSTKY! Liberecký útočník převzal Vaněčkovu rozehrávku, v útočném pásmu si obhodil protihráče a už z trošku ostřejšího úhlu ještě zvládl přesně trefit mezírku mezi Hanouskovými betony. Asistence: Jakub Vaněček.
    57:18 Marek ŠŤÁSTKA - 6:5
     
    57:56
    Liberečtí znovu sahají po třech bodech a na tahu je rázem opět Sparta, která se hned usazuje v útočném pásmu a hraje s pukem.
     
    58:39
    Aktivní průnik Dominika Krajdla znamená pro hosty další komplikaci, musejí se totiž vracet.
     
    59:24
    Sparta to zkouší v šesti!
     
    59:43
    Střela jednoho z Pražanů se od zadního mantinelu odrazila zpátky před bránu, následný pokus výborně srazil Bajer. Bílí Tygři odolávají.
     
    59:48
    Sparta si bere oddechový čas, ale situace se jí značně komplikuje. Jde totiž do oslabení.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Tomáš Hlinka – 2 min., krosček.
     
    59:50
    Chvíli se teď nehrálo, rozhodčí totiž posunuli časomíru ze šest na deset sekund do konce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Velké drama končí a radují se dorostenci Liberce! Bílí Tygři ve třetí části nejprve prohospodařili slibný dvougólový náskok, nicméně když se lámal chleba, dokázali zareagovat. Zápas rozhodl individuální akcí v 58. minutě Marek Šťástka. Zatímco Severočeši zapisují třetí výhru v sezóně, Sparta po prohře 5:6 zůstává jen na jednom vítězství. Znovu se navíc potvrdilo, že má velké potíže v defenzivě.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (19:09:28)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Šejc (D. Hrouda, Stromský), 19. Bělohorský (Kachlíř), 26. Šťástka (Šejc), 33. Ehrenberger (M. Kučera), 37. Bělohorský (Šejc), 58. Šťástka (Vaněček) – 9. Hrubý (B. Adamec), 27. F. Novák (TS), 34. Malínek (F. Novák, D. Novotný), 46. F. Novák (Hrubý, Tvrzník), 47. Cichoň


    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Maxin) – Kachlíř, Ehrenberger (A), Seidl, Vaněček, Sanejstr, Stromský – M. Kučera, Krajdl, Šťástka (C) – Bajer, M. Kratochvíl I, Bělohorský – D. Hrouda, Šejc, Pekr.
    Trenér: Plodek

    HC Sparta Praha: Hanousek (Tvrzník) – Burda, Malínek (C), Hoznourek, Cichoň, Dufek (A), T. Bolocan, Já. Novák – F. Novák, D. Novotný, Nestrašil (A) – Hrubý, Prikhodko, M. Bolocan – Trachta, B. Adamec, Hlinka – Volodin.
    Trenér: Žemlička

    Rozhodčí: Zavřel – Juránek, Brož.
    bahis siteleri