Michalovce – Podbrezová 1:5 (kon.) | Skalica – Dunajská Streda 0:1 (kon.) | B. Bystrica – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:5 (1:2)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 23.09.2023, 18:00 • Štadión MFK Zemplín Michalovce • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 8. kola Niké ligy medzi Michalovcami a Podbrezovou.

    MFK Zemplín Michalovce


    Boli blízko. Futbalisti Michaloviec predviedli polčasovú katastrofu s Trnavou. Do šatne išli za stavu 1:4. Zopár zmien na ihrisku prispelo k zlepšeniu po zmene strán. Zemplínčania stiahli manko na 3:4 a útočník Matúš Marcin mal ešte nejaké šance na vyrovnanie, no chýbalo šťastie. Michalovce ostávajú na chvoste tabuľky a čakajú na víťazstvo.

    FK Železiarne Podbrezová

    Hostia sú v prvej štvorke. Ich posledný zápas so Skalicou vyvolal vášne a dohady, pretože Záhoráci hlásili zdravotné ťažkosti hráčov a žiadali súboj preložiť. Zlý stav Skaličanov sa prejavil na trávniku, keď jednému hráčovi prišlo nevoľno. Podbrezová v ostatných dvoch stretnutiach vonku dvakrát prehrala. V Trnave sa tím nepresadil, na Slovane to bol divoký záver v prospech belasých.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Ružinský – Magda, Marjanovič, Jeřábek, Bahi – Karasjuk, Zubairu – Marcin, Žofčák (C), D. Pavúk – van Kessel.

    Náhradníci: Száraz – Adekunle, Bednár, S. Danko, Mušák, Shimamura, Šimko, Vaško, Volanakis.

    Tréner: Marek Petruš.

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Oravec, Bajo, Galčík, Grešák – Kováčik, Bakaľa (C), Ridwan, Blahút – Bartoš, Assinor.

    Náhradníci: A. Danko, Macej – Ďatko, Kabongo, Kuzma, Okunola, Paraj, Špyrka, Talakov.

    Tréner: Roman Skuhravý.

    Rozhodca: Dohál – Straka, Kmec.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Akcia Michaloviec. Igor Žofčák mal v rukách rohový kop. Blízko pri ňom bol Marcin, ktorý mu vrátil loptu. Bahi sa schovával za súpermi v pokutovom území a nedostal sa k centru.
     
    3
    Premiéru v tejto sezóne zažíva domáci brankár Matúš Ružinský. Momentálne si organizuje hráčov v poli, ktorým pošle loptu.
     
    4
    Podbrezová s loptou na kopačkách. Útočná snaha mala ísť cez Kováčika po pravej strane. Zemplínčania boli dobre postavení a eliminovali ho.
     
    5
    Richard Ludha v bráne hosťujúceho mužstva zachytil loptu, keď postával na svojej zadnej žrdi. Ihneď ju hádzal na spoluhráčov.
     
    6
    Riziko, ktoré viselo nad hosťami. Grešák vyrobil menšie zaváhanie a len tak tak udržal na uzde Matúša Marcina, aby neprenikol do brejku. Ludha prišiel pomôcť mimo šestnástky a odkopol loptu za čiaru.
     
    7
    Michalovce disponovali druhým rohovým kopom v úvodných desiatich minútach polčasu. Železiari pozorní a navyše si musel dávať pozor Bahi, ktorý mal v tesnom závese súpera.
     
    9
    Čistý zákrok vo svojom pokutovom území urobil obranca Jeřábek. Kováčikovi odobral loptu za cenu rohu pre hostí.
     
    10
    Žlto-modrí sa presunuli pred šestnástku Podbrezovej. V úzkej uličke pracoval s loptou van Kessel. Nikomu to však nepretlačil do výhodnejšej pozície.
     
    12
    Marcinovým adresátom mal byť Holanďan van Kessel nedostal možnosť na zakončenie po skvelom zásahu súperovej defenzívy.
     
    13
    Ružinský si poriadne odfúkol! Zblízka mu nahnal strach Bajo! Z parádnej pozície v šestnástke neumiestnil pokus k ľavej žrdi!
     
    14
    Chyby a málo skúseností sú tie faktory, ktoré držia Michalovčanov na chvoste tabuľky. Veľa medzier je v obrane Zemplína, kam si pohodlne zbiehajú Podbrezovčania.
     
    16
    Michalovce dali gól! Takto si to predstavovali v Michalovciach, aby vyhrávali nad favoritom, pretože to potrebujú ako soľ. Žofčák dal center na zadnú žrď Jeřábkovi, ktorý umiestnil loptu hlavou do stredu pokutového územia na SAŠU MARJANOVIČA. Asistencia: Michal Jeřábek.
     
    18
    Rohový kop Michaloviec a veľká šanca Jeřábka! Svoju delovku oprel o brvno Ludhovej brány!
     
    19
    Túto loptu už nestihol Igor Žofčák. Milimetre hrali v prospech brankára Ludhu, ktorý prišiel na hranicu šestnástky.
     
    20
    Podbrezová dala gól! PATRIK BLAHÚT nepohrdol šikovnou a časovanou nahrávkou nakrátko od Baja. Vypálil pekne na ľavú žrď. Ružinský nemal šancu niečo s tým urobiť. Asistencia: Mahmudu Bajo.
     
    22
    Tentoraz Bajo zásobil centrom do pokutového územia Ridwana Sanusiho. Pre toho to však bolo veľmi ťažké, aby zamestnal Ružinského.
     
    23
    Matúš Marcin bežal s loptou čo najbližšie k bránke Podbrezovej. Premrhal vhodnú sekundu na priame ohrozenie Ludhu. Grešák mal tak čas na zákrok a poslanie lopty na roh.
     
    23
    Michalovce s podobnou realizáciou štandardnej situácie ako pri skórovaní Marjanoviča. Teraz ale vznikla len motanica na zadnej tyči Ludhu.
     
    25
    Bartoš vyprodukoval slušný strieľaný center. V šestnástke ho získal na hlavu Assinor. Ružinský dostal zakončenie do náručia.
     
    27
    Galčík započal akciu hostí. Bez prípravy distribuoval Oravec loptu na Kováčika pred pokutové územie. Nebolo to úspešne dotiahnuté.
     
    29
    Marcin sa uvoľnil v pokutovom území. Zo záklonu hlavičkoval Źofčákov center z rohu, ktorý súper zablokoval. Hneď na to mal šancu na strelu, ktorou výraznejšie Ludhu neohrozil.
     
    30
    Strelením vedúceho gólu Michaloviec neukončil polhodinu zápolenia Gino van Kessel. Chyboval kapitán Bakaľa, ale keďže pálil z uhla, nebolo možné skórovať.
     
    32
    Assinor zrazil prsiami loptu presne na Sanusiho. Ten si hľadal ideálne postavenie na to, aby mohol skúsiť poslať pokus na Ružinského. Michalovčania poctivo bránili.
     
    33
    V tejto chvíli bol aktívny čiarový rozhodca. van Kessel nemal pod kontrolou svoje postavenie. Ofsajd domáceho celku.
     
    35
    van Kessel stroskotal na súperovi. V následnom súboji o loptu ťahal za kratší koniec, avšak Bahi reagoval pohotovo. Zľava predložil pekný center pred bránku Pavúkovi. Ludha nezasahoval.
     
    37
    Roman Karasjuk ľavou časťou tela odtláčal Assinora. Bahi ťukol do lopty, ktorá skončila pri Ružinskému.
     
    38
    Ludha podržal Podbrezovú! van Kessel so zdvihnutými rukami signalizoval Marcinovi, že v tom nie je sám! Marcin ale siahol po streleckom pokuse, ktorý bol pekný!
     
    39
    Bartoš si splnil obranné povinnosti. Ludhu odbremenil od zákroku, keď zlikvidoval hlavou center Igora Žofčáka.
     
    41
    Podbrezová dala gól! MARK ASSINOR nastavil hlavu spoza Marjanoviča a Kováčikov center premenil na gól na 1:2 z pohľadu Michaloviec. Asistencia: Peter Kováčik.
     
    44
    van Kessel bol v pravom rohu ihriska. Snažil sa dostať individuálne do pokutového územia. Tejto myšlienky ho jednoducho zbavil Grešák.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci vyhrávali, ale do prestávky ich opäť neteší pohľad na svetelnú tabuľu. Skóre Podbrezovej dokázali otočiť Blahút s Assinorom.
     
    Druhý polčas sa začne o 19:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Kombinácia medzi Assinorom a Petrom Kováčikom bola prerušená. Na pätičku druhého menovaného zareagoval Marjanovič.
     
    48
    Autové vhadzovanie futbalistov Podbrezovej. Zahrával ho Bartoš.
     
    50
    Hrozne zakončoval Matúš Marcin zvnútra pokutového územia, ktorý sa na to vôbec nepripravil. Lopta išla cez Zubairuho i van Kessela.
     
    51
    Richard Ludha vybehol zo svätyne po loptu, ktorú si v pokoji odviezol smerom dozadu.
     
    53
    Galčík mal v rukách tento rohový kop. Tlačil center pred Ružinského, čo jeho spoluhráči odvrátili späť na neho. Na autovej čiare nezvládol manéver.
     
    55
    Sanusi mal problém prejsť do šestnástky! Marjanovič dobre pozične bránil! Strelu naznačil Blahút, ale strelecký pokus prenechal Bajovi! Jeho obaľovačka minula prvú tyč Ružinského!
     
    56
    Igor Žofčák šikovne prestrčil prihrávku do pokutového územia, čo bola výzva pre Marcina. Domáceho útočníka hostia predbehli odkopom.
     
    57
    Zopakovala sa spolupráca domácej dvojice! Matúš Marcin sa ocitol vo výbornej pozícii, z ktorej sa mýlil, keď vypálil nad ľavú spojnicu!
     
    59
    Assinor vyprodukoval príležitosť pre Blahúta. Hosťujúci stredopoliar si dlhšie chystal loptu. Ružinský len pohľadom skontroloval jeho koncovku smerom na prvú žrď.
     
    60
    Hodina hry za nami. Michalovce pokračujú v doťahovaní jednogólovej straty.
     
    61
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Gino van Kessel, prichádza Issa Adekunle.
     
    62
    Matúš Ružinský v akcii! Tvrdú bombu Galčíka vyboxoval na rohový kop!
     
    63
    K štandardnej situácii Podbrezovej sa postavil Roland Galčík. Centrom bližšie k prednej žrdi nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová:
    z ihriska odchádza Roland Galčík, prichádza Christophe Kabongo,
    z ihriska odchádza Mahmudu Bajo, prichádza René Paraj.
     
    66
    Marjanovič nechal pracovať Blahúta. Žiadnym spôsobom mu nesťažoval situáciu v rohu hracej plochy.
     
    67
    Daniel Pavúk získal prihrávku v strede poľa, ale nemal rýchlosť. Hosťujúci kapitán ho atakoval čisto, čím domáci hráč prišiel o loptu. Z domáceho tábora boli nejaké náznaky nespokojnosti, ale rozhodca Dohál mal v tom jasno.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Stanislav Danko.
     
    70
    Michalovce sa činili po rohovom kope. Ludha rukou vybil centrovanú loptu. Saša Marjanovič následne chcel uspieť pokusom pätičkou. Toto však nemalo lepšiu presnosť.
     
    71
    Podbrezová dala gól! CHRISTOPHE KABONGO si poradil s tromi hráčmi Michaloviec. Medzi nich vyslal obaľovačku. Matúš Ružinský kapituluje tretíkrát. Asistencie: Mark Assinor.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová:
    z ihriska odchádza Mark Osei Assinor, prichádza Marek Kuzma.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová:
    z ihriska odchádza Sanusi Ridwan, prichádza Lekan Okunola.
     
    75
    Zrejme je už po michalovských šanciach na nejaký bod. Zemplínska mizéria sa prehlbuje. Uvidíme, či to prinesie dôsledky na trénerskej lavičke. V poslednej pätnásťminútovke vedie Podbrezová v Michalovciach 3:1.
     
    76
    Šance Zemplínčanov! Bezradný Marcin pohorel na Ludhovi! A Zubairovi do strely nastavil chrbát Marek Bartoš!
     
    79
    Podbrezová dala gól! PETER KOVÁČIK poslal neskutočný projektil z veľkej vzdialenosti, ktorý zapadol do pravej časti bránky bezmocného Ružinského. Asistencia: Ridwan Sanusi.
     
    81
    Pavúk s prudkým centrom oslovil Adekunleho. Jeho však neoslovilo zakončenie Nigérijčana, pretože trafil brániaceho súpera do stehna.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Matúš Marcin, prichádza Lukáš Šimko,
    z ihriska odchádza Roman Karasjuk, prichádza Filip Vaško,
    z ihriska odchádza Daniel Pavúk, prichádza Artur Mušák.
     
    84
    Stanislav Danko zaobstaral michalovský roh. Lopta z jeho kopačky dopadla na hráčov Podbrezovej, ktorí to vytesnili. Bahi z hranice šestnástky len odovzdal loptu Ludhovi.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová:
    z ihriska odchádza Patrik Blahút, prichádza Samuel Ďatko.
     
    87
    Lukáša Šimka poslal do práce po pravej strane Mušák. Grešák opäť vykryl domáci center.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.
     
    90+2
    Podbrezová dala gól! Michalovce na záver zaklincoval pekným streleckým pokusom so želaným koncom LEKAN OKUNOLA. Bez asistencie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Z dvoch domácich zápasov v rade 0 bodov a skóre 4:9. Michalovce nevyhrali ani na ôsmy pokus a ktovie, čo bude nasledovať. Podbrezová po slabšom úvode jednoznačne potvrdila rolu favorita. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:54:14)

    Ivan Harčár

    Branky: 16. Marjanovič (Jeřábek) – 20. Blahút (Bajo), 41. Assinor (Kováčik), 71. Kabongo (Assinor), 79. Kováčik (Okunola), 90+2. Okunola


    MFK Zemplín Michalovce: Ružinský – Magda, Marjanovič, Jeřábek, Bahi – Karasjuk (82. Vaško), Zubairu – Marcin (C) (82. Šimko), Žofčák (68. S. Danko), D. Pavúk (82. Mušák) – van Kessel (61. Adekunle).
    Náhradníci: Száraz – Bednár, Shimamura, Volanakis.

    Trenér: Marek Petruš.

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Oravec, Bajo (64. Paraj), Galčík (64. Kabongo), Grešák – Kováčik, Bakaľa (C), Ridwan (73. Okunola), Blahút (86. Ďatko) – Bartoš, Assinor (73. Kuzma).
    Náhradníci: A. Danko, Macej – Špyrka, Talakov.

    Trenér: Roman Skuhravý.

    Rozhodčí: Dohál – Straka, Kmec.
    bahis siteleri