Třinec – Mountfield HK 0:5 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:2 (kon.)
Motor ČB – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Mountfield HK
Pátek 29.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:48
    Domácí se mohli dočkat aspoň čestného a kosmetického gólu, ale Kundrátkovu přihrávku z osy útočné třetiny do strany neproměnil v gól Daňo.
     
    54:52
    Současně jsou vyloučeni Daniel Voženílek (TRI) a Patrik Marcel (MHK). Oba hráči dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračujeme dál v přesilovce Ocelářů (ještě 48 sekund) a vhazuje se před Kiviahem.
     
    53:41
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovku domácích. Za vysokou hůl je vyloučen Jérémie Blain (MHK). Uvidíme čestný úspěch Třineckých?
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou opět potrestaní za nedůraz ve vlastním pásmu. Vyhození z obranné třetiny zachytili hosté na modré čáře, puk zamířil na slot na OLIVERA OKULIARA. Ten sice byl pokrytý, ale třinecký hráč nebyl při bránění důrazný a Okuliar po otočce prostřelil Mazance. Asistence: Matěj Chalupa. Stav utkání 0:5.
     
    47:57
    Voženílkova formace teď nadělala trochu zmatku před hradeckou brankou. V závěru této pasáže sebral Smithovo střílené nahození Voženílek, potáhl si puk a pak bekhendem z předbrankového prostoru zakončil do hradeckého gólmana.
     
    44:37
    Daňo s Voženílkem za brankou vybojovali puk pro Růžičku. Ten si v předbrankovém prostoru zkusil Kiviaha dostat z branky a zakončit za něj, ale nepovedlo se mu to.
     
    40:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté hokejovou standardku využívají a je to už o čtyři branky. Nahození JÉRÉMIEHO BLAINA od modré čáry Mazanec neměl šanci přes dva clonící hráče v černých dresech vidět a puk zapadl přímo do růžku jeho branky. Asistence: Oliver Okuliar, Evan Jasper. Stav utkání 0:4.
     
    39:35
    Domácím teď bude slabo. Za další faul – krosček – je vyloučen Andrej Nestrašil (TRI). Hosté mají k dispozici 10 sekund dvojnásobné převahy.
     
    38:44
    Těžký zákrok pro Mazance! Blain nahodil od modré a Okuliar ve slotu tečoval puk do země, ale třinecký brankář jej našel v lapačce.
     
    37:44
    Blain končí výhodu hostů, Mazanec chytá na břiše jeho sražený puk. Druhým vyloučeným Ocelářem je Adam Smith (TRI), který je vykázán za držení.
     
    32:01
    Růžičkovu přihrávku do rohu zachytil Jank. Následně ve středním pásmu obskočil Zachar Kundrátka a jel sám na Mazance. Domácí brankář ale odolal této velké šanci.
     
    31:26
    Marko Daňo se v útočném pásmu natahoval za pukem a byl přitom podražen Petrem Moravcem (MHK). Domácí tam budou mít šanci se zápasem něco udělat, ale musí přesilovku zahrát zcela jinak než v první třetině.
     
    24:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle gól si domácí brankář a vlastně celá obrana za rámeček nedá. Domácí nezískali v obranném pásmu puk. Získal jej JÉRÉMIE BLAIN objel padajícího Nedomlela, vytrčenou hokejku Mazance a zpoza branky zatáhl puk za delší tyč za rozhozeného brankáře. Asistence: Christophe Lalancette. Stav utkání 0:3.
     
    21:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a hosté teď ukázali domácím, jak se má naložit s přesilovou hrou. TOMÁŠ PAVELKA získal na pravém kruhu puk, trochu si jej posunul dopředu a s využitím předbrankové clony prostřelil Mazance. Asistence: Jérémie Blain. Stav utkání 0:2.
     
    21:09
    Nedomlel ztratil na modré čáře puk a do samostatného úniku domácím ujel Šťastný. Zezadu ho blokoval Kundrátek, takže hradecký rychlík nezakončil dobře. Je z toho nakonec faul domácích, ale Tomáš Kundrátek (TRI) je vyloučen až za faul "z druhé vlny", nikoliv za faul, který by překazil gólovou šanci.
     
    17:20
    Druhá Chalupova střela o chvíli později byla o poznání nebezpečnější, ale i proti tomuto úspěšně Mazanec zasáhl, když puk paží odrazil do strany.
     
    16:12
    Marinčin zaváhal před vlastním brankářem a do šance se kolem něj snažil obmotat Jasper. Domácí brankář ale lapačkou zasáhl a přerušil hru.
     
    09:12
    A na druhé straně je z toho hned hokejová standardní situace pro Třinec! Romanova formace jela akci tři na dva a právě centr dostal puk na levý kruh a při zakončení jej sekl Petr Moravec (MHK). První přesilovku v zápase tak budou mít domácí.
     
    08:59
    Neuvěřitelný závar před Mazancem! Nebezpečná situace Hradeckých vznikla poté, co Blainovo nahození tečoval Miškář, který byl v souboji před brankou. Hosté pak nadělali velký zmatek, Mazanec byl chvíli úplně mimo postoj, ale nakonec puk dokázal přikrýt. Teď hosté nevyužili velkou šanci a domácí naopak přežili velký závar.
    04:57 Patrik MIŠKÁŘ - 0:1
     
    04:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté teď využili toho, že Daňo na modré čáře nedokázal dostat puk aspoň do středního pásma a následně Adámek nepokryl v předbrankovém prostoru soupeře, který přihrál na gólovou střelu PATRIKU MIŠKÁŘOVI. První centr hostujícího týmu poslal kotouč do levého horního růžku Mazancovy branky. Asistence: Evan Jasper, Tomáš Pavelka. Stav utkání 0:1.
     
    02:43
    Dobré střídání první třinecké formace! Ta dělala čtvrté pětce Hradce problémy agresivitou i pohybem. Dvě nebezpečné střely poslal na Kiviaha Smith, ale tam chyběly dorážky či clonění. Následný Růžičkův pokus z osy třetiny byl pro Kiviaha mnohem nebezpečnější. Finský brankář zatím bezchybný.
     
    01:51
    Další střelecký pokus Kundrátka označme za první šanci utkání. Obránce si sjel z pravé strany na slot, odkud poslal na Kiviaha bekhendový pokus. Brankář Hradce kryje, i když mu tam potíže dělal souboj Hrehorčáka s Marcelem u levé tyče.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Miškář (Jasper, Pavelka), 22. Pavelka (Blain), 25. Blain (Lalancette), 41. Blain (Okuliar, Jasper), 50. Okuliar (Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Adámek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Blain (C), Jank (A), Pavelka, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar – Jasper, Miškář (A), R. Pavlík – Chalupa, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Zachar – Smoleňák, Moravec, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Lederer, Rampír

    Diváci: 4 104
    bahis siteleri