Salzburg – Real Sociedad 0:2 (kon.) | Union Berlín – Braga 2:3 (kon.) | Kodaň – Bayern 1:2 (kon.)
Inter – Benfica 1:0 (kon.) | Lens – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Galatasaray 2:3 (kon.)
Neapol – Real Madrid 2:3 (kon.) | Eindhoven – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
Inter Milán
1:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Úterý 03.10.2023, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Druhým kolem skupinové fáze pokračuje Liga mistrů. V úterý večer se budou hrát také zápasy supiny D, v níž italský Inter Milán přivítá portugalskou Benficu Lisabon. Zatímco Milánští do soutěže vstoupili remízou na půdě Realu Sociedad, tak Benfica doma trochu překvapivě podlehla Salzburgu.
     
    Benfica Lisabon:
    Úřadující portugalští šampióni dokáží vystrčit růžky i v na evropské scéně, o čemž se přesvědčila už řada velkých týmů. Do letošního ročníku LM však Benfica vstoupila domácí porážkou 0:2 se Salzburgem. V domácí lize patří svěřencům německého kouče Rogera Schmidta druhé místo se ztrátou jediného bodu na Sporting. O víkendu se navíc Lisabonští dobře naladili, když doma zdolali 1:0 Porto. O výsledku rozhodl gólem v 68. minutě argentinský mistr světa Ángel Di María, který se před sezónou vrátil do klubu, v němž v Evropě startoval svou velkou kariéru.

    V kádru Benfiky nalezneme hned tři hráče, kteří prošli pražskou Slavií. Mimo českého reprezentanta Davida Juráska tam působí také dánský pravý bek Alexander Bah a chorvatský útočník Petar Musa.

    Posledních 5 zápasů Benfiky:
    Benfica – Guimarães 4:0
    Vizela – Benfica 1:2
    Benfica – Salzburg 0:2 (LM)
    Portimonense – Benfica 1:3
    Benfica – Porto 1:0
     
    Inter Milán:
    Inter vstoupil do letošního ročníku LM remízou 1:1 na půdě španělského Realu Sociedad. To není žádná blamáž, zvlášť pokud tým dokáže uspět v úterý proti Benfice. Domácí Serii A Nerazzurri vedou, když ze sedmi zápasů nasbírali 18 bodů. Prohráli pouze v 6. kole, kdy doma překvapivě nestačili na Sassuolo. V sobotu vyhráli svěřenci Simoneho Inzaghiho 4:0 na půdě Salernitany. V utkání koncertoval útočník Lautaro Martínez, který přišel na trávník až v 55. minutě a stihl vstřelit všechny čtyři góly svého týmu.

    Mimo hru jsou Stefano Sensi, Davide Frattesi a Marko Arnautović. Otazník pak visí nad krajním obráncem či záložníkem Juanem Cuadradem.

    Posledních 5 zápasů Interu:
    Inter – AC Milan 5:1
    R. Sociedad – Inter 1:1 (LM)
    Empoli – Inter 0:1
    Inter – Sassuolo 1:2
    Salernitana – Inter 0:4
     
    Půjde o odvetu za čtvrtfinále minulého ročníku Ligy mistrů. Tehdy postoupil dál Inter, který za tím vykročil už výhrou 2:0 v prvním zápase v Lisabonu. V milánské odvetě Benfica zlobila, ale remíza 3:3 už na zvrat stačit nemohla.
     
    Ohlasy před zápasem:

    Simone Inzaghi (trenér Interu): Bude to určitě těžký zápas. Budeme čelit soupeři, který hraje ve velké intenzitě a stejně jako my vyhrál všechny ligové zápasy kromě jednoho. Bude to velmi těsná skupina a tohle je souboj dvou excelentních týmů.

    Roger Schmidt (trenér Benfiky): Inter byl velmi blízko triumfu v Lize mistrů v minulém ročníku a udrželi většinu hráčů z toho týmu. Je to výzva hrát proti nim, ale je možné vyhrát. Věříme si, máme dobré společné zkušenosti a vždycky se budeme snažit hrát dobrý fotbal.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco – Thuram, La. Martínez (C).
    Náhradníci: Di Gennaro, Audero – de Vrij, Cuadrado, Klaassen, Asllani, Augusto, Bisseck, Darmian, A. Sarr, A. Sánchez.
    Trenér: Simone Inzaghi

    Benfica Lisabon: Trubin – Bah, Otamendi (C), Morato, Bernat – Neves, Kökçü – Di María, Aursnes, R. Silva – Neres.
    Náhradníci: S. Soares, Kokubo – Cabral, Jurásek, Guedes, Tengstedt, João Mário, Chiquinho, Musa, T. Araújo, Gouveia, Florentino.
    Trenér: Roger Schmidt

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ángel Di María se pustil s míčem dopředu na pravém křídle. Včas ho čistě zastavil Alessandro Bastoni.
     
    3
    João Neves posílal míč do domácí šestnáctky z hloubi pole. Pro balón si došel brankář Yann Sommer.
     
    4
    Domácí rozjeli akci na pravém křídle. Tam si naběhl Denzel Dumfries, který z první poslal před bránu zajímavou nabídku. Na tu nedosáhl Henrich Mchitarjan, jenž byl navíc v ofsajdu.
     
    5
    Rafa Silva se po souboji s domácím obráncem déle zvedla z hrací plochy. Hra ale pokračuje.
     
    6
    Hráči Benfiky zřejmě nepřijeli hrát nějakého zanďoura. Snaží se kombinovat a útočit ve větším počtu hráčů. Nyní ale po nepřesnosti budou vhazovat fotbalisté Interu.
     
    8
    Marcus Thuram táhl akci domácího týmu. Poté nahrál doprava Nicolóvi Barellovi, který centr přetáhl do míst, kde hráči Nerazzurri nebyli.
     
    9
    Henrich Mchitarjan při převzetí míče podklouzl, čímž skončila akce Interu.
     
    11
    První náznak šance Interu. Centr Hakana Çalhanoğlua přelétl hlavu Thurama a míč se tak dostal až na zadní tyč, kde hlavičkoval Denzel Dumfries. Zamířil nad, ale pozice to nebyla špatná.
    11. Dumfriesova hlavička.
     
    13
    Dlouhý aut Alexandera Baha našel Fredrika Aursnese, kterého za sebou zapomněl Bastoni. Hostující fotbalista běžel z pravé strany na bránu a jeho střelu na bližší tyč vyrážel na roh Sommer!
    13. Aursnese vychytal Sommer.
     
    14
    Z následného rohu hosté neudeřili.
     
    16
    Benfica chce napravit úvodní porážku ze Salzburgem a působí aktivně. Do Milána její hráči přijeli s cílem bodovat.
     
    17
    Spolupráci Thurama s Dimarcem přečetl ex-slávista Bah, který míč odvrátil do autu.
     
    18
    Marcus Thuram postupoval s míčem dopředu. Poté zapojil do akce Federica Dimarca, jehož přízemní centr odvrátila obrana portugalského šampióna.
     
    19
    Po dalším centru z levé strany propadl míč až na Denzela Dumfriese, který z dobré pozice přestřelil!
     
    20
    Alessandro Bastoni vyvážel míč dopředu a poté se rozhodl pro dlouhý pas na levé křídlo, kde se nějakým nedopatřením vyskytl v náběhu pravý stoper Benjamin Pavard. Ten ale balón nakonec nedoběhl.
     
    21
    Zdravotní problémy hlásí Alexander Bah. Ten sedí na trávníku a signalizuje k hostující lavičce zřejmě svalové zranění. Je pravděpodobné, že se bude střídat.
     
    23
    Alexander Bah opravdu dohrál. Nahrazuje ho Tomás Araújo.
     
    24
    Zajímavě se rozvíjející protiútok italského celku táhl Hakan Çalhanoğlu. Ten měl několik možností na přihrávku, ale zvolil střelu ze střední vzdálenosti, kterou nasměroval do místa, kde stál Anatolij Trubin.
     
    26
    Na Stadiu Giuseppeho Meazzy panuje výborná atmosféra. Italští fanoušci skandují a zpívají.
     
    28
    Benfica nyní ztratila míč ve středu hřiště. Z toho mohl těžit Marcus Thuram, jehož fauloval Nicolás Otamendi a následovat bude přímý kop z už velmi zajímavé pozice.
     
    29
    Zkusil to Federico Dimarco. Svou levačkou trefil pouze zeď.
     
    30
    David Neres se dostal do domácí šestnáctky z levé strany. Ztroskotal na čistém skluzu Alessandra Bastoniho, po němž se navíc bude jen kopat od brány.
     
    31
    Za námi je půlhodina hry. Oba týmy si vytvořily po jedné větší šanci.
     
    33
    Držení míče – 44 % : 56 %
     
    33
    David Neres vyzval k běžeckému souboji Pavarda, který to zvládl. Hosté budou házet aut.
     
    34
    Ángel Di María se nechal faulovat. Benfica rozehrává na útočné polovině.
     
    35
    Nyní byl faulován Lautaro Martínez. Provinil se João Neves.
     
    36
    Dobrý centr Federica Dimarca ze standardní situace. Na penaltě vyplaval volný Francesco Acerbi, který ale v pádu hlavičkoval nad. Navíc byl v ofsajdu.
     
    38
    Yann Sommer musel hodně pospíchat, aby zachytil míč ještě na hřišti a zabránil tak rohovému kopu proti Interu.
     
    39
    Domácím se vyplatilo atakování rozehrávky portugalského soupeře a odměnou jim je zisk míče.
     
    41
    Hosté si vytvořili obrovskou šanci! Fredrik Aursnes dostal přihrávku za obranu a ofsajd máván nebyl. Ještě si počkal na náběh Juana Bernata, kterému pak adresoval zpětnou přihrávku. Španělský obránce pálil z levé strany na zadní tyč, ovšem skvělý zákrok vytáhl Yann Sommer!
    41. Skvělý zákrok Sommera proti Bernatovi. Gól by ale nemohl být uznán, protože už Aursnes byl v ofsajdu.
     
    41
    Opakované záběry odhalily, že pokud by Bernat skóroval, tak se Aursnes v ofsajdu nacházel. Ke slovu by se tedy asi dostal VAR, který by gól odvolal.
     
    42
    Zahrozil také Inter. Nicoló Barella se uvolnil na hranici šestnáctky a střelou z levé strany protáhl Trubina. Hostující gólman nízký balón směřující na vzdálenější tyč vyrazil na roh!
    42. Barella protáhl Trubina.
     
    43
    Ten rozehrával Dimarco, ovšem hosté ohrožení své brány nepřipustili.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Hosté zahrávali rohový kop. Centr Orkuna Kökçüa směřoval do rukavic Sommera, který měl ale mírné problémy. Balón chytal nadvakrát.
     
    45+2
    David Neres našel zpětnou přihrávkou Orkuna Kökçüa, jehož střelu obětavě zablokoval Acerbi. Už Neres byl ale v ofsajdu, který byl následně dopísknut. Domácí obránce rozhodčím ironicky tleská, protože blokovat Kökçüovu střelu asi nebylo nic příjemného.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase hraje Inter s Benficou nerozhodně – bez gólů. Zápas je to poměrně vyrovnaný. Na hostující straně měl velkou příležitost Aursnes, který po autu směřoval ze strany na Sommera, jenž se ale nenechal ranou na bližší tyč nachytat. Domácí brankář pak skvěle vychytal také Bernata, ovšem akci předcházel ofsajd a gól by tak nebyl uznán. Na straně Interu zahrozil jedovkou z hranice šestnáctky Barella a dobrý zákrok si musel připsat také Trubin.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Držení míče – 46 % : 54 %
    Střely na bránu – 2:2
    Střely mimo – 2:1
    Rohy – 1:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn.
     
    47
    Po Barellově centru míč propadl k Marcusovi Thuramovi, který se ale zády k bráně nedokázal dostat do pozice, ze které by bylo možné zakončit.
     
    49
    Domácí kapitán Lautaro Martínez zůstal po souboji s obráncem ležet na trávníku. Vypadalo to, že si vykloubil jeden z prstů na ruce. To samozřejmě hodně bolí, ale alespoň pro tuto chvíli to napravilo rychlé zabandážování a Argentinec se vrací na trávník.
     
    51
    Lautaro Martínez v pokutovém území neprostřelil obranný val soupeře. Domácí teď ale zůstávají v tlaku.
     
    51
    Federico Dimarco si narazil míč s Barellou a z levé strany šestnáctky se ho snažil dostat před bránu. Balón byl sražen na roh.
     
    52
    Ani z rohového kopu domácí nic průlomového nevymysleli.
     
    53
    Nerazzurri nyní sevřeli soupeře do kleští. Po centru zleva hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Denzel Dumfries!
    53. Dumfries hlavičkoval vedle.
     
    54
    Inter oproti prvnímu poločasu zrychlil hru a Benfica má velké problémy.
     
    55
    To je neuvěřitelné, co domácí nedali! Nicoló Barella převzal nalevo míč od Mchitarjana a zpětnou přihrávkou oslovil Lautara Martíneze, který napálil břevno. Thuram ve snaze o akrobatickou dorážku neuspěl a balón pak vyplaval u tyče před Barellou, jenž z bezprostřední blízkosti nepropálil skvělého Anatolije Trubina!
    55. Hosty zachránilo břevno a brankář Trubin.
     
    57
    Hostující tým je v těchto minutách pod obrovským tlakem. Jestli se něco nezmění, měla by být otázkou času, kdy se bude měnit skóre.
     
    59
    Hosté z Lisabonu teď mohou trochu uklidnit hru s míčem na kopačkách.
     
    59
    Po sražené střele Lautara Martíneze bude Inter Milán zahrávat roh...
     
    60
    Rozehrával Hakan Çalhanoğlu. Skákající Marcus Thuram hlavou nedosáhl na balón a ten pak opustil hrací plochu.
     
    61
    Neskutečná smůla Lautara Martíneze! Argentinský útočník nastřelil v rozmezí asi šesti minut podruhé brankovou konstrukci. Z levé strany se dostal před Trubina a napálil bližší tyč. Pokus o dorážku, kdy už bylo pro Martíneze těžké pohyb zkoordinovat, pak poslal do rukavic Trubina.
     
    62
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    To, co jsem před pár minutami avizoval, opravdu nastalo! Tenhle nápor Benfika ustát nemohla. Základ gólové akci položila průniková přihrávka na pravé křídlo, kam si naběhl Denzel Dumfries. Nizozemský krajní bek pak poslal balón do šestnáctky k nohám MARCUSE THURAMA, který zamířil do protipohybu brankáře Trubina.
    62. Marcus THURAM - 1:0
     
    64
    Henrich Mchitarjan se dostal k zakončení z dobré pozice, ale bránu minul.
     
    65
    Domácí hrají s velkou chutí. O tenhle gól je připravil odmávaný ofsajd. Federico Dimarco tváří v tvář Trubinovi uspěl, ale nepohlídal si náběh. Postavení mimo hru bylo odhaleno už pomezním rozhodčím.
    65. Neuznaný gól Dimarca.
     
    66
    Ostrý souboj Lautara Martíneze s Davidem Neresem. Lautaro vlétl pod nohy Nerese, který při pádu zasáhl argentinského útočníka kopačkou do tváře. Asi to ale bylo nechtěné, protože se okamžitě omlouval. Žlutou kartu si z toho odnesl za prvotní zákrok právě Lautaro Martínez.
     
    68
    Střídání v týmu Benfica Lisabon:
    ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Chiquinho,
    ze hřiště odchází Orkun Kökçü, přichází Petar Musa.
     
    70
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Denzel Dumfries).
     
    70
    Hosté zahrávali roh. Sommer míč vyboxoval opět do zámezí a bude z toho další rozehra od rohového praporku.
     
    72
    Po hostujícím střídání se Petar Musa postavil na hrot, kdežto David Neres se stáhl za něho.
     
    73
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Alexis Sánchez,
    ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Matteo Darmian.
     
    74
    Lautarovi Martínezovi dnes není přáno! Útočník Interu zazdil dvě tutovky během 30 sekund. Nejprve postupoval sám na Trubina, jehož i obešel, ale střelu do prázdné brány vyrazil ve skluzu zpátky do hry Nicolás Otamendi. Krátce poté se Martínez v šestnáctce zbavil Morata, ovšem nepropálil Trubina, který mu včas zmenšil střelecký úhel!
    Martínez obešel i brankáře, ale za toho zaskočil Otamendi.
    74. Lautaro se zbavil Morata, ale nepřekonal Trubina.
     
    76
    Pokud by domácí dali ve druhém poločase čtyři nebo pět gólů, nikdo by se tomu nemohl divit. Benfiku dokonce dvakrát zachránila i tyč, takže o osudu zápasu stále není rozhodnuto.
     
    77
    Unikajícího Ángela Di Maríu zastavil zřejmě čistě Hakan Çalhanoğlu. Hostující hráč ale bude potřebovat ošetření. Možná bude i vystřídán, protože u střídačky Benfiky už je připraven i David Jurásek.
     
    80
    Střídání v týmu Benfica Lisabon:
    ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází David Jurásek,
    ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Arthur Cabral.
     
    82
    David Jurásek poprvé v akci. Na levé straně se dostal k míči dřív než protihráč a dokázal i odcentrovat. Obrana Interu si ale poradila.
     
    83
    Hosté se přeci jen nadechují! Neres v pokutovém území posunul míč na střídajícího Arthura Cabrala, který střílel z pravé strany vedle bližší tyče.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Carlos Augusto,
    ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Kristjan Asllani.
     
    86
    Pět minut do konce řádné hrací doby. Inter drží nejtěsnější vedení, i když ve druhém poločase mohl Benfiku úplně rozstřílet. Jen Lautaro Martínez měl šance třeba na hattrick.
     
    87
    Ne! Lautaro je dnes zakletý. Henrich Mchitarjan se v pokutovém území zbavil Morata a zpětnou přihrávkou naservíroval šanci pro Martíneze. Jeho střelu dokázal Trubin vytěsnit pravou nohou a ještě svůj tým drží ve hře.
    87. Trubin vyrazil nohou střelu Martíneze.
     
    88
    Střely na bránu – 6:2
     
    90
    Domácí posílají míč dopředu dlouhým nákopem. Zatím své vedení drží bez potíží.
     
    90+1
    Hrát se bude ještě minimálně pět minut. Domácí získali rohový kop.
     
    90+1
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Davy Klaassen.
     
    90+2
    Asllani zahrál roh na bližší tyč, kde byl připravený João Neves.
     
    90+3
    Fredrik Aursnes vybojoval rohový kop, který sám rozehrál. Na jeho centr si naskočil João Neves, jehož hlavičku pokryl bez potíží Yann Sommer.
     
    90+4
    Alexis Sánchez našel přesným pasem Lautara Martíneze, jemuž se ale míč zamotal pod nohy. Jinak mohl být v dobré pozici pro zakončení.
     
    90+5
    Kristjan Asllani dostal žlutou kartu za zákrok na Joãa Nevese. Asi poslední šance pro hosty na vyrovnání...
     
    90+6
    Po dlouhém autu Joãa Nevese skončil na zemi Nicolás Otamendi. Ten se marně dožaduje odpískání penalty!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Interu Milán nakonec zvítězili nad Benficou 1:0 a po dvou zápasech tak budou v tabulce skupiny D se čtyřmi body druzí o skóre za Realem Sociedad. Benfica zůstává na nule.

    První poločas byl herně vyrovnaný. Po změně stran však domácí Nerazzurri vyrukovali na soupeře s obrovským náporem. Ten přinesl spoustu šancí a v 62. minutě také konečně gól z kopačky Marcuse Thurama, jemuž míč do pokutového území naservíroval Dumfries. Nešťastníkem utkání byl útočník Interu Lautaro Martínez. Ten dvakrát trefil brankovou konstrukci a kromě toho zazdil ještě několik příležitostí. I proto se tak domácí museli strachovat o výhru až do samotného závěru. Hosté si už však už nic vážnějšího nevytvořili.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:5. (23:01:46)

    Martin Augustin

    Branky: 62. Thuram (Dumfries)

    Karty:   66. La. Martínez (INM), 70. Dumfries (INM), 90+5. Asllani (INM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:5.
    Inter Milán: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Dumfries (73. Darmian), Barella (90+1. Klaassen), Çalhanoğlu (84. Asllani), Mchitarjan, Dimarco (84. Augusto) – Thuram (73. A. Sánchez), La. Martínez (C).
    Náhradníci: Di Gennaro, Audero – de Vrij, Cuadrado, Bisseck, A. Sarr.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Benfica Lisabon: Trubin – Bah (23. T. Araújo), Otamendi (C), Morato, Bernat (80. Cabral) – Neves, Kökçü (68. Musa) – Di María (80. Jurásek), Aursnes, R. Silva (68. Chiquinho) – Neres.
    Náhradníci: S. Soares, Kokubo – Guedes, Tengstedt, João Mário, Gouveia, Florentino.

    Trenér: Roger Schmidt

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)
    bahis siteleri