Salzburg – Real Sociedad 0:2 (kon.) | Union Berlín – Braga 2:3 (kon.) | Kodaň – Bayern 1:2 (kon.)
Inter – Benfica 1:0 (kon.) | Lens – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Galatasaray 2:3 (kon.)
Neapol – Real Madrid 2:3 (kon.) | Eindhoven – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
Racing Lens
2:1 (1:1)
Arsenal FC
Úterý 03.10.2023, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Lens zatím v lize nepředvádí výsledky, na které loni bylo zvyklé, a které je katapultovaly do Ligy mistrů. Ze sedmi zápasů vyválčilo pouhých sedm bodů a v Ligue 1 se nachází těsně nad sestupovými vodami, tedy na patnácté pozici se sedmi body. Pozitivní pro tým může být fakt, že poslední dvě utkání zvládl. A to konkrétně dvěma výhrami 2:1 nad Toulouse a 1:0 nad Štrasburkem, tedy týmy, které se v tabulce nacházejí výše. V Lize mistrů Lens naposledy remizovalo se Sevillou 1:1 a momentálně se s jedním bodem drží na druhém místě.
     
    Arsenal naopak zažil extrémně příznivý návrat do Ligy mistrů, když dokázal zvítězit nad PSV Eindhoven 4:0. Ve své lize je zatím na třetím místě za prvním Manchesterem City, kde zaostává o bod, a za druhým Tottenhamem, za kterým vázne pouze o skóre. Jinak Arsenal vybojoval sedmnáct bodů za sedm zápasů.
     
    Co se týče vzájemných zápasů těchto dvou týmů, těch už se v historii konalo pět. V Lize mistrů se týmy naposledy střetly v roce 1998 kdy Arsenal uhrál nejdříve venku remízu a doma podlehl Lens 0:1. Následně přišly zápasy v Evropské lize v roce 2000, kdy byl dvakrát úspěšnější londýnský celek poměrem 1:0 a 2:1. Poslední vzájemný zápas byl přátelský, v roce 2016, a dopadl remízou 1:1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Racing Lens, klub, který je v Lize mistrů teprve potřetí ve své historii, provedl úvodní výkop. Dnes nastupuje v klasické žlutočervené kombinaci. Gunners naopak nezvykle oblékli třetí sadu, tedy tu zelenou.
     
    3
    Fanoušci Lens burcují na tribunách od úvodních sekund. Dávají svému týmu jasně najevo, že ocení každý zisk míče, každou přesnou přihrávku. Zatím je to neskutečná atmosféra.
     
    4
    David Raya se chystal na první zákrok, ale nakonec nemusel zasahovat. Gabriel odvrátil centr domácích do zámezí. Lens bude mít k dispozici roh.
     
    5
    Rohový kop Lens nebyl z nejhorších. Na míč si naskakoval Kevin Danso do zajímavé příležitosti, ale nakonec ho přece jen přeskočil jeden z hostů.
     
    6
    Lens do zápasu opravdu vlítlo. Nyní po zákroku Tomiyasua získalo druhý roh. I ten rozehrálo docela nebezpečně, ale nakonec Raya zasahovat nemusel.
     
    7
    Na míči jsou zatím překvapivě většinu času domácí. Arsenal se na útočnou polovinu dostal víceméně zatím jen dvakrát. Tak uvidíme, jestli bude tento domácí tlak pokračovat.
     
    8
    Mendy svedl souboj s Ödegaardem a Sakou najednou. Ani jeden z kanonýrů ho ale nedokázal odzbrojit, a tak musel nakonec za cenu faulu zatáhnout za záchranou brzdu Gabriel Jesus.
     
    9
    Adrien Tomasson si vyskočil na centr z pravé strany. Míč hlavou trefil a poslal ho nebezpečně k levé tyči. Tohle byla první zajímavá šance zápasu.
     
    10
    Zinčenko se snažil přenést hru na Trossarda, ale Belgičana svým centrem za obranu nenašel. Míč tak spíš jen odevzdal domácímu brankáři Sambovi.
     
    11
    Havertz namazal Salisi Abdul Samedovi. Ten okamžitě započal útočnou akci. Lens se během několika sekund dostalo k brankáři, ale dlouhý centr nakonec našel pouze rukavice brankáře Rayi.
     
    12
    Rice přenesl hru parádně přes půl hřiště na Trossarda. Ten ale nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů, a tak míč pouze poslal zpět do obrany.
     
    13
    Zatím domácí fotbalisté Arsenal vůbec k ničemu nepouštějí. A přitom nehrají žádný beton s jedenácti hráči ve vápně. Ale brání zodpovědně a kanonýři prostě cestu k vápnu zatím ne a ne najít.
     
    14
    Arsenal právě vstřelil branku! Kanonýři se nyní po chybě v obraně Lens dostali do dobré šance. Saka ukořistil míč a rychle ho poslal GABRIELU JESUSOVI. Ten ještě chvíli běžel a pak míč uklidil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Bukayo Saka.
    14. Gabriel JESUS - 0:1
     
    16
    Wahi chtěl obejít Gabriela. To se mu nepovedlo, ale Gabriel míč srazil za vnější brankovou čáru, takže je z toho třetí rohový kop.
     
    17
    Florian Sotoca tentokrát volil rozehrávko rohového kopu nakrátko. Lens z toho ale nevytěžilo žádnou větší šanci. Míč po chvíli sebrali Gunners a otočili hru.
     
    19
    Havertz se vysunul do prostoru ve vápně a našel centrovaný míč. Zpracoval si ho a vypálil, ale jeho rána nebyla pro Sambu žádným problémem.
     
    21
    Gabriel nyní uklidil další míč do zámezí. Tentokrát už je z toho ale pouze aut pro Lens. Domácí se snaží tahat akce po křídlech.
     
    22
    Kanonýři hráli dlouho na své polovině a vypadalo to, jako by se jim moc nechtělo do útoku. Nakonec se posunuli skrze střed, ale po chvíli balon ztratili.
     
    23
    Facundo Medina dokázal vybojovat míč ve středovém kruhu. Přenesl ho na pravou stranu. Pak následovala rychlá akce, kterou stříleným centrem zakončoval Adrien Thomasson, který ovšem nedokázal trefit zařízení.
     
    24
    Tomiaysu se chystal odcentrovat na uvolněného Jesuse, ale nekonec ho doběhl hráč. Arsenal pak zase nevěděl kudy má projít do vápna, a tak zatáhl míč na střed.
     
    25
    Lens právě vstřelilo branku! Srovnáno! Chyba přichází také na druhé straně. Raya poslal míč hluboko z pole přímo na kopačky domácích hráčů. Pak už přišla rychlá akce Wahiho, který perfektně našel ADRIENA THOMASSONA, no a ten se prosadil neskutečně nádhernou zakroucenou střelou k pravé tyči. Asistence: Elye Wahi.
    25. Adrien THOMASSON - 1:1
     
    27
    S Arsenalem inkasovaný gól docela zamával. Gunners se nyní zdržují na své polovině a úzkostlivě drží míč. Hrají velice opatrně.
     
    28
    Florian Sotoca dokázal pálit z velké vzdálenosti. Byla to celkem přesná rána, ale David Raya si připsal první zákrok v tomto zápase.
     
    29
    Kai Havertz teď velmi nevybíravě poslal k zemi jednoho z protihráčů. Je až s podivem, že mu sudí neudělil žlutou kartu.
     
    30
    Elye Wahi se uvolnil až příliš brzo. S míčem chvíli sprintoval, ale pak si všiml zvednuté vlaječky a vzdal to. Jednalo se totiž o ofsajd.
     
    31
    Máme za sebou třetinu dnešního utkání. Hráči Lens začali velice dobře, pak je ale otupil inkasovaný gól. Francouzi se ale vzpamatovali, využili chyby hostů a srovnali utkání
     
    32
    Tomiyasu velice dobře centroval k přední tyčce, kde se nacházel Gabriel Jesus. Centr nakrátko ale na poslední chvíli odklidil jeden z domácích.
     
    33
    Bukayo Saka byl obětí faulu jednoho z protihráčů. Nyní je na hřišti ošetřován, a to už docela dlouho. Mikel Arteta musí doufat, že jeho pravděpodobně nejdůležitější fotbalista bude schopen pokračovat.
     
    34
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Fábio Vieira.
     
    35
    Arsenal kombinuje u vápna, Lens se ale docela zatáhlo. Klub, za který kdysi hrával například i Vladimír Šmicer, vytvořil dobrý blok a nepouští Gunners blíž k brance.
     
    36
    Hosté dokázali nakonec z akce vytěžit alespoň rohový kop. Ten však nebyl zahrán moc dobře a Adrien Thomasson ho odvrátil.
     
    37
    Kanonýři dlouho drží míč na kopačkách, nechtějí zase chybovat, a tak vytvířejí akci pomaleji a zodpovědněji. Možná by ale mohli raději trochu zariskovat, protože tato jejich opatrná hra zatím proti dobré obraně Lens k ničemu nevede.
     
    39
    Vieira má na kontě prvních pár doteků s míčem. Zatím ale spíše vždycky balon vrátil zpět dozadu, jako většina ofenzivních hráčů Arsenalu v posledních chvílích.
     
    40
    Hráči obou týmů se nyní dostali do verbální potyčky. Nevíme, co za tím bylo, ale dvojice kanonýru Gabrielové Magalhaes a Jesus se docela pohoršili nad výroky jednoho z domácích.
     
    41
    Tomiyasu v souboji poslal k zemi Deivera Machada. Ten schytal ránu do pravého bohu. Bude ale v pohodě, už je totiž na nohou.
     
    42
    Kevin Danso byl faulován. Kai Havertz mu dal loktem úder do obličeje. Přestože to očividně nebyl úmysl, byl už to Havertzův druhý zákrok, který hodně "smrděl" žlutou kartou.
     
    43
    Arsenal nyní drží na kopačkách míč už po většinu času v posledních minutách. Jenže opět má velké problémy s tím konečně prolomit domácí defenzívu.
     
    44
    Teď byl na levém křídle k vidění souboj Leandra Trossarda s Florianem Sotocou. Ten byl nakonec faulován a domácí si tak přebrali míč a začali novou akci odzadu.
     
    45
    Jesus na pravé straně vůbec nic nezvládl vymyslet. Tak dlouho čekal u lajny a kryl míč, až ho domácí zdvojili krásně ho obrali.
     
    45+1
    Hlavní arbitr Guida k tomuto poločasu přidá ještě dvě minutky nad rámec zvyklé hrací doby prvního poločasu. Zohlednil asi hlavně prodlevy při ošetřování Bukaya Saky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a týmy se do kabin rozcházejí za smírného stavu 1:1. Lens začalo velice dobře, pak ale chybovalo v obraně. Gabriel Jesus to potrestal a poslal Arsenal do vedení. I na druhé straně ale došlo k chybě, kterou způsobil David Raya svou špatnou rozehrávkou. Prosadil se Adrien Thomasson a vyrovnal tak na 1:1. Oba týmy pak začaly mnohem méně riskovat. Lens se více zatáhlo, Arsenal spíše kombinoval kolem vápna, ale do nějaké šance se již nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal výkopem Arsenalu. Ten míč stáhl do obrany a zatím si kope u svého vápna. Lens napadá vysoko a fanoušci ho k tomu znovu mohutně tlačí.
     
    48
    Zinčenko dlouho váhal při vhazování míče do hřiště. Soupeři už si pro něj žádali žlutou kartu za zdržování hry. Ale ta ani tentokrát nepřišla.
     
    49
    Velmi dobrou technickou stahovačku předvedl Trossard na malém vápně, kde poslal "na párek" soupeře a následně pálil. Jenže pohotový Samba si nakonec připsal proti jeho ráně druhý zákrok.
     
    50
    Na druhé straně musel zasahovat Saliba. Ten skvěle přebral míč od útočníka Lens a vyvezl ho do středu hracího pole.
     
    51
    Leandro Trossard si pohodově obešel Przemysława Frankowského. A tak přiběhl Florian Sotoca, který ho faulem poslal k zemi. Belgičan nyní leží na pažitu a vypadá to, že bude muset být ošetřován. To rozhodně přidalo další vrásky na čele Mikela Artety.
     
    52
    Trossard se nakonec zvedl. Chvíli pokulhával, ale rozchodil to a již dále pokračuje. Tak alespoň to může španělského kouče těšit.
     
    53
    Nádherný obranný zákrok Gabriela. Ten zpracoval těžký míč, kterým Wahi mohl vyslat Adriena Thomassona do samostatného úniku až k brance.
     
    54
    Tohle nebyl vůbec hezký zákrok Takehira Tomiasua. Ten si pomohl při souboji i rukami. Sudí mu ale opět neudělil kartu. Lens má alespoň k dispozici volný přímý kop.
     
    55
    Standardní situace domácímu týmu ale moc nevyšla. Jeden z hráčů Arsenalu vyhlavičkoval míč a Arsenal ho pak poslal až na druhou stranu k brankáři Sambovi.
     
    56
    Zinčenko to nevymyslel na středu vůbec dobře. Sotoca ho odzbrojil, ale pak naštěstí pro hosty chyboval. Arsenal rozehrává další akci z obrany.
     
    58
    Deiver Machado zůstal ležet na trávníku po jednom ze soubojů. Lens ale bylo při míči a pokračovalo v akci v deseti. Nakonec z toho byl pouze míč v autu.
     
    59
    Mikel Arteta u postranní čáry posílá některé hráče rozcvičit se. V kontextu předvedeného výkonu by mohl jako jeden z prvních jít dolů Leandro Trossard či Kai Havertz, kterým to dnes zatím opravdu moc nejde.
     
    60
    Hodina hry je za námi. V prvních patnácti minutách druhého poločasu se zatím nic důležitého nestalo. Je to tuhý boj kombinace Arsenalu s pevnou obranou Lens.
     
    61
    Mendy přenášel hru na Machada, který ale přetažený míč pouze vyhlavičkoval do hlediště. Arsenal pak zase dlouho váhal s rozehráním autového vhazování.
     
    62
    Další velmi nepřesná rozehrávka Zinčenka, který se snaží dnes rozehrávat většinu šancí Arsenalu ze středu, kam se stahuje ze své pozice levého beka.
     
    63
    Wahi se dostal za obranu Arsenalu. byl ale moc v úhlu, tak počkal, až z druhé vlny doběhne Salis Abdul Samed. Pak mu nachystal parádní pozemní přihrávku. Samed pálil dobře, ale zasáhl pouze boční síť branky hostů.
     
    65
    Dlouhý míč směřoval na levou stranu, kde se nacházel Martin Ödegarrd. Jenže Frankowski se těsně před mladým Norem míče dotkl a poslal ho za čáru.
     
    66
    Arsenal tak získal rohový kop, který rozehrál jeho kapitán. Ten nacentroval míč do volného prostoru,, kde si naběhl Takehiro Tomiyasu. Ten poslal výstavní dělovku, kterou ale znovu zlikvidoval připravený Brice Samba.
    66. Šance- Takehiro Tomiyasu
     
    68
    Z druhé strany poslal míč od rohového praporku do hry Trossard. Ten našel Gabriela, který hlavičkoval, ale bohužel pro Arsenal jen do země. Míč se pak odrazil pomalu k Sambovi.
     
    69
    Lens právě vstřelilo branku! Domácí otáčí zápas! Parádní akci odstartovali domácí po pravé straně. Frankowski sprintoval podél lajny a následně z pravé strany poslal krásnou přihrávku ELYE WAHIMU. Ten z první pálil k levé tyči a dokončil tak kromě obratu další dnešní krásnou gólovou akci. Asistence: Przemysław Frankowski.
    69. Elye WAHI - 2:1
     
    70
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Ben White.
     
    71
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Reiss Nelson,
    ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Emile Smith Rowe.
     
    73
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Angelo Fulgini,
    ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Andy Diouf.
     
    74
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Wesley Saïd.
     
    75
    Gabriel Jesus si vyžádal přihrávku do dobrého prostoru. Jenže kolmici nakonec dokázal zneškodnit před Brazilcem jeden z domácích fotbalistů.
     
    77
    Declan Rice viděl dobře postaveného Jesuse a snažil se přehodit obranu soupeře dloubákem. Ale nevyšlo mu to a Brazilec tak ani tentokrát nemohl branku Lens ohrozit.
     
    78
    Arsenal drží míč na kopačkách, ale Lens ne a ne soupeře pustit jakkoliv blízko k vápnu. Francouzi jsou odhodláni udržet výsledek ať to stojí co to stojí.
     
    79
    Nyní do vápna pronikl Nelson, který byl na růžku šestnáctky pravděpodobně faulován. Sudí tomu ale nevěnoval pozornost.
     
    80
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Eddie Nketiah.
     
    81
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Deiver Machado, přichází Ruben Aguilar.
     
    82
    Florian Sotoca viděl prostor mezi Gabrielem Magalhaesem a Williamem Salibou. Tím prostorem se snažil prostrčit přihrávku na nabíhajícího Saida, který ale míč doběhnout nestihl.
     
    84
    Gunners jsou v kreativitě směrem k vápnu opravdu nuloví. Často stahují míč až na obrannou půlku. Vyměňují si nikam nevedoucí přihrávky a nic nenasvědčuje tomu, že by měli se skóre nějak ještě zamávat.
     
    85
    Smith-Rowe si navedl míč přes dva hráče na střed k vápnu a vypálil velice razantně. Míč mířil do střední výšky, Samba ale předvedl už pátý zákrok v zápase.
     
    86
    Jonathan Gradit byl zezadu podražen od Gabriela Jesuse. Ten mu sjel po nohách. Sudí to ale jako zákrok, za který by měl udělit kartu, nevyhodnotil.
     
    87
    Sotoca centroval z levého křídla, míčem dobře našel Angela Fulginiho. Ten ale míč ideálně netrefil a poslal ho vedle levé tyčky. Byla to ale akce, která dost připomínala druhý gól domácích.
     
    88
    Samba má na kontě další zákrok! Tentokrát zasáhl z velké blízky proti střele Eddieho Nketiaha, který měl velice dobrou pozici.
     
    89
    Žlutá karta pro tým Racing Club de Lens (Salis Abdul Samed).
     
    90
    V tomto poločase se budou nastavovat čtyři minuty nad standardní hrací dobu druhého poločasu.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Gabriel Jesus).
     
    90+2
    Sotoca fauloval Tomiyasua. nebyl to žádný tvrdý faul, ale sudí stejně nařídil volný přímý kop proti brance Lens z velice dobré vzdálenosti.
     
    90+3
    Fabio Vieira poslal míč z volného přímého kopu k vzdálenější tyči. Tam si dobře naběhl William Saliba, který ale bohužel pro hosty nedokázal míč trefit. Kolem něj nikdo nebyl.
     
    90+4
    Frankowski to nyní nevyřešil dobře. Míč poslal na roh, i když kolem něj nebyl nikdo blízko. Do pokutového území si naběhl i David Raya. Arsenal vybojoval ještě jeden rohový kop, ale ani z něho nakonec nic nevytěžil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Arsenal v druhém poločase po parádní kombinaci Lens a trefě Wahiho inkasoval. Navíc už nedokázal najít recept na obranu soupeře, která byla velice pevná. A tak duel dopadl výsledkem 2:1 pro domácí, kteří se v kontextu remízy PSV se Sevillou (2:2) ujímají vedení ve skupině se čtyřmi body.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:10. (22:57:10)

    Jiří Polášek

    Branky: 25. Thomasson (Wahi), 69. Wahi (Frankowski) – 14. G. Jesus (Saka)

    Karty:   89. Samed (LNS) – 90+1. G. Jesus (ARS)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:10.
    Racing Lens: Samba (C) – Gradit, Danso, Medina – Frankowski, N. Mendy (73. Diouf), Samed, Machado (81. Aguilar) – Sotoca, Thomasson (73. Fulgini) – Wahi (74. Saïd).
    Náhradníci: Leca, Pandor – El Aynaoui, Guilavogui, Chusanov, Maouassa.

    Trenér: Franck Haise

    Arsenal FC: Raya – Tomijasu, Saliba, Magalhães, Zinčenko (70. White) – Ödegaard (C) (80. Nketiah), Rice, Havertz (71. Smith Rowe) – Saka (34. Vieira), G. Jesus, Trossard (71. Nelson).
    Náhradníci: Hein, Ramsdale – C. Soares, Alnaní, Jorginho, Kiwior, Partey.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: M. Guida (Itálie)
    bahis siteleri