Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 08.10.2023, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo extraligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Banes Motor České Budějovice.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté dnes domácího Litvínova začali sezónu velmi dobře a každým zápasem tak dávají zapomenout předchozím zpackaným sezónám. Po osmi odehraných kolech je najdeme na druhém místě extraligové tabulky s dvaceti body a druzí jsou jen díky horšímu skóre. Zatím prohráli jediné utkání, a to hned to první s Pardubicemi. Jinak si poté sedmkrát po sobě zapsali výhru a táhnou tak dlouhou úspěšnou šňůru. V posledních třech odehraných utkáních srazili doma Mladou Boleslav, poté znovu ve svém teritoriu porazili mistrovský Třinec a naposledy pak vyloupili karlovarský led, kde vyhráli 4:1. Dnes před svými diváky tak budou chtít být znovu úspěšní a skvělou sérii si tak ještě protáhnout. Ovšem na sever Čech míří Jihočeši z Českých Budějovic, kteří na tom nejsou také vůbec špatně.
     
    Banes Motor České Budějovice

    Českobudějovický Motor je s patnácti body na čtvrté pozici a i celek z jižních Čech tak nemá špatný vstup do nové sezóny. Budějovičtí drželi domácí neporazitelnost, o kterou přišli ve čtvrtek, kdy je v prodloužení porazil Liberec. Předtím ale dvakrát vyhráli. Poradili si s Vítkovicemi, které jsou loňským finalistou a poté také s Mladou Boleslaví. A protože se jim nedařilo v domácím prostředí již ve zmiňovaném duelu s libereckými Bílými Tygry, na cestu na sever Čech se vydávají s jasným cílem, a sice zde uspět a zastavit tak rozjetou litvínovskou Vervu. Podaří se jim to?
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a dařilo se více Litvínovu. Ten zvítězil hned třikrát, jednou pak se z výhry radovaly České Budějovice. Ty tak mají svému dnešnímu soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), F. Přikryl, M. Beránek – Hanzl, Pech (A), D. Simon – Valský, Vopelka, Koláček.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Domácí vyhodili puk až před branku hostů, nebylo to zakázané uvolnění a hned se pak k němu dostali znovu a už operují před klecí Dominika Hrachoviny.
     
    01:23
    Dominik Hrachovina dostal puk k sobě a před dotěrnými domácími hráči pak raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    01:44
    Jindřich Abdul se málem utrhl do útočné akce, ale Roman Vráblík se stihl vrátit zpátky a nedopustil, aby se útočník domácího celku dostal do těsné blízkosti českobudějovického brankáře!
     
    02:21
    A nyní už musel Dominik Hrachovina zasahovat proti střele Lukáše Válka a později i Michala Guta a hra je opět přerušena. Buly bude vhozeno na levém kruhu před Hrachovinovou brankou.
     
    02:57
    Jakub Valský přenechal puk Vopelkovi, který rychle nabruslil po pravém křídle do pásma, a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče, ale kotouč zachytil bek Litvínova a ten míří dopředu.
     
    03:30
    Obrovská šance domácích. Do zakončení se dostal na levé straně Matúš Sukeľ, dělovka litvínovského kapitána ale za zády Dominika Hrachoviny nekončí!
     
    04:24
    Hosté jsou zatím pod menším tlakem Severočechů , nyní ale zavezli touš do útočného pásma, jenže byli v ofsajdové pasti a je pískáno. Buly ve středním pásmu blíže domácí kleci.
     
    05:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet zápasu a jdou tedy do vedení. Liam Kirk vystřelil z pravé strany, ale puk se pak odrazil k Abudolovi, jenž se snažil prosadit, ale až dorážka LUKÁŠE VÁLKA končí za zády Dominika Hrachoviny – 1:0 . Asistence: Jindřich Abdul a Liam Kirk.
     
    05:54
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Roman Vráblík – 2 min., držení.
     
    06:21
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a už se roztáhli v pásmu hostů, kde vyslali další nebezpečnou střelu, kterou ale v moci má znovu Dominik Hrachovina.
     
    06:35
    Až nyní se povedlo Motoru vyhodit puk až před branku Litvínova a domácí tak zakládají další akci od své branky.
     
    07:18
    Jindřich Abudl se nepotlačil do pásma hostů skrze precizní obranu Českých Budějovic. Povedlo se to až o chvilku později a Verva tak opět operuje před klecí Dominika Hrachoviny.
     
    07:49
    Petr Koblasa vyslal tvrdou ránu směrem na hostující branku, ale Motor si poradil a znovu drží puk na svých holích.
     
    07:54
    Roman Vráblík je na ledové ploše a Motor je kompletní.
     
    08:32
    Filip Přikryl se dral do pásma Litvínova a byl tam dříve než puk. Je tedy pískáno postavení mimo hru a ta se stěhuje do neutrální zóny, kde se bude vhazovat. To ale až po komerční přestávce, která je nyní na řadě.
     
    08:51
    David Kaše dostal od Nicolase Hlavy pas na pravou stranu, poté udělal ještě krok navíc a zakončil švihem, proti byl další přesný zákrok Dominika Hrachoviny.
     
    09:23
    Znovu se vhazuje před Hrachovinou, ten se ve svém brankovišti opět nenudil a nechal poté raději hru znovu zastavit.
     
    09:45
    Velká šance na druhé straně! Milan Gulaš dostal přihrávku a okamžitě pálil z prostoru mezi kruhy na Mateje Tomka, jeho střela pak orazítkovala horní tyč jeho branky! Hosté tak nebyli daleko od vyrovnání!
     
    10:54
    Ve spolupráci Abdula a Kirka vznikla další šance Litvínova, ovšem Motor si dokázal znovu poradit a nedopustil, aby Verva navýšila své vedení.
     
    12:13
    Kevin Czuczman podržel puk a nechal dostřídat své spoluhráče, až poté se domácí znovu dostali před Dominika Hrachovinu, ale žádnou nebezpečnou střelu na něho nevyslali.
     
    12:45
    U zadní tyče číhal David Kaše a ten poté vyzval k zakončení svého staršího bratra Ondřeje, ale tomu se skórovat nepovedlo. Přesto puk podržel Dominik Hrachovina a následuje komerční pauza.
     
    13:03
    Nebezpečné nahození Zileho končí v lapačce Dominika Hrachoviny, hned na to se do šance na druhé straně dostal Adam Kubík, ale po delší době si zákrok připsal Matej Tomek a je přerušeno.
     
    13:44
    Matej Tomek má další zákrok, když lapil pokus z druhé vlny najíždějícího Martina Beránka a opět nechává hru pozastavit.
     
    14:15
    Hosté začínají vystrkovat růžky a čím dál více se dostávají před Mateje Tomka. Ten ale zatím drží těsný náskok svého celku a také nulu na svém kontě.
     
    14:44
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže brance českobudějovického Motoru.
     
    15:04
    Další nebezpečí před svou brankou zažehnal další zákrok Mateje Tomka. V přerušené hře pak došlo na potyčku mezi několika hráči, ale vše se patrně obejde bez vyloučení.
     
    15:29
    Hra je opět přerušena, došlo k posunutí branky Mateje Tomka a ta bude muset být usazena zpět do svého postavení.
     
    15:49
    Nahození od modré čáry do lapačky kryje Matej Tomek a hra je znovu přerušena. Poté se do sebe pustili Zeman a Kubík a nyní se už bude vylučovat.
     
    15:49
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Denis Zeman – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Adam Kubík – 2 min., hrubost.
     
    16:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraná akce Vervy a ta se ujímá dvoubrankového náskoku. Po levé straně táhl akci Jindřich Abdul, jenž si všiml na pravé straně najíždějícího LUKÁŠE VÁLKA, který poté z první trefil odkrytou klec Dominika Hrachoviny, který se sice přesouval, ale inkasovanému gólu už zabránit nedokázal – 2:0. Válek tak má brzy zaděláno na hattrick. Asistence: Lukáš Válek a Liam Kirk.
     
    17:43
    Další přerušená hra před klecí domácích a opět se to mele. Vytvořily se dvojičky a dochází na bitky. Tohle se rozhodně bez vyloučení neobejde.
     
    17:43
    Stále se nehraje, teprve dochází na rozdělení trestů. Sudí si musí zapisovat jména na papír.
     
    17:43
    Nakonec z toho bude přesilová hra pro hosty, kteří budou mít šanci dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky.
     
    17:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 2 min. + 5 min. + OK, bitka, odpyká Lukáš Válek,
    Marek Baránek – 5 min., bitka.
     
    17:43
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Brant Harris – 5 min., bitka,
    Jan Ordoš – 5 min., bitka.
     
    18:19
    Milan Gulaš pálil z pravé strany a trefil Patrika Demela před sebou. Nicméně akce trvá dále a Tomek se musel ve svém brankovišti opět činit.
     
    18:41
    Je vyhozeno, puk letí až před Dominika Hrachovinu a Verva tak pošetřila cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    18:48
    Jindřich Abdul nahazoval puk a trefil nešťastně jednoho z postranních sudích někam do oblasti krku. Čárový rozhodčí ale vypadá, že bude v pořádku a byl jen otřesen.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Další šance Milana Gulaše, který netrefil klec v dobré střelecké pozici. Následně pak se domácí znovu osvobozují a vypadá to, že tohle oslabení zvládnou.
     
    19:43
    Litvínov je v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe se v ní vedlo Litvínovu. V šesté minutě otevřel účet zápasu Lukáš Válek, když se šikovně postavil před Hrachovinu a poté ho prostřelil. V sedmnácté minutě pak Lukáš Válek skóroval znovu po hezké kombinaci, když zakončil do částečně odkryté hostující klece. Litvínovský útočník tak má zaděláno na první kariérní hattrick. Poté se to několikrát mlelo a na konci došlo na bitky. Z nich vytěžili hosté přesilovku, kterou ale nevyužili. Domácí tak po první třetině jdou do kabin jako spokojenější tým.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:34.
     
    Střely na branku: 15 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Hosté se na začátku druhé třetiny dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Dominika Hrachoviny, buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    20:39
    Filip Přikryl se obtočil před domácím brankovištěm, poté vystřelil, ale jeho pokus nekončí za zády Mateje Tomka.
     
    21:57
    V pásmu hostů se v rohu strhla bitva o kotouč, ten nakonec vydolovali hosté a okamžitě míří do útočné akce na druhou stranu.
     
    22:32
    Jakub Valský převzal puk od Lukáše Vopelky a prvně jmenovaný zakončil z hrany pravého kruhu, v pokleku ale zakročil Matej Tomek a zastavuje hru.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Filip Přikryl – 2 min., hákování.
     
    22:49
    Přesilovka pro Litvínov, ten má šanci dostat se do vyššího náskoku.
     
    22:56
    Nyní zůstal na ledě ležet Jindřich Abdul a nevypadá to s ním dobře. Dostal totiž kotoučem do krku a už jsou u něho lékaři. Doufejme, že bude domácí hráči v pořádku. Nyní už je na střídačce.
     
    23:04
    David Kaše rychle pálil z pravého kruhu a trefil Milana Douderu, následně pak se Motor dostal na kotouč a vyhodil ho až před branku litvínovské Vervy.
     
    23:43
    Další vyhození kotouče až před domácí branku, Motor tak šetří další vteřiny. Po chvilce pak na druhé straně střílel Ondřej Kaše, jeho střela však branku Motoru minula.
     
    24:16
    David Kaše napřáhl ke střele, ale proti ní zakročil opět Dominik Hrachovina. Hosté se pak dostali k dalšímu výhozu alespoň do středního pásma.
     
    24:44
    Motor je v plném počtu.
     
    25:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté po ubráněném oslabení udeřili a jdou svému soupeři na dostřel jediné branky. Milan Gulaš poslal puk na MIKULÁŠE HOVORKU, který si nabruslil do pravého kruhu a poté střelou přes zakrytý výhled Tomka poslal kotouč za jeho záda – 2:1. Asistence: Milan Gulaš.
     
    26:34
    Českobudějovičtí jsou při chuti a opět se dostali před branku Mateje Tomka, ale tentokráte ho nedokázali ohrozit žádnou střelou.
     
    26:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další pohledná akce domácích a je to 3:1. Nejprve přihrál Ondřej Kaše svému bratrovi Davidovi, který pálil z levé strany, ale po skvělém zákroku Dominika Hrachoviny se puk odrazil do prostoru mezi kruhy, kde ho poté najíždějící NICOLAS HLAVA svižnou ranou umístil do sítě budějovického Motoru – 3:1. Verva tak má znovu zpět svůj dvoubrankový náskok. Asistence: Ondřej Kaše a David Kaše.
     
    27:32
    Další komerční přestávka.
     
    28:02
    Litvínovští se opět natlačili před Hrachovinu, tomu pomohla obrana, která nedopustila, aby domácí jakkoli ohrozili jeho branku. Na druhé straně pak střílel nebezpečně Milan Gulaš, Tomek ale kryje.
     
    28:15
    Matej Tomek mezi betony zastavil další zakončení hostů a poté do akce mířila Verva, zastavilo ji však zakázané uvolnění a vše se tedy zase vrací před domácího brankáře.
     
    28:52
    V rohu útočného pásma v rohu bojoval o puk Jakub Valský, v tom mu ale zabránil Patrik Demel. Následovala střela hostů, která končí opět na Mateji Tomkovi, konkrétně na jeho betonu.
     
    29:22
    Zakázané uvolnění také na straně Motoru, buly po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    29:30
    Janis Jaks nahazoval puk před branku, jeho spoluhráči na něj ale nedosáhli. Z toho poté pramenil rychlý protiútok soupeře, který ale skončil zmarem.
     
    30:23
    Jsme v polovině řádné hrací doby a domácí vedou rozdílem dvou branek. Nyní znovu z pravého kruhu pálil Milan Gulaš, jenž ale trefil připraveného Mateje Tomka. Hra je zastavena, buly po jeho levici.
     
    30:31
    Rána Mikuláše Hovorky od modré čáry trefila Andreje Kudrnu, následoval výhoz puku domácími hráči do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    31:11
    Lukáš Válek se dostal do zakončení, ale prvního hattricku v kariéře se nedočkal. Obrana s Hrachovinou mu v tom zabránila.
     
    31:29
    Žabička z úctyhodné vzdálenosti mířila na Mateje Tomka, ten radši puk ukryl pod lapačku a nechal hru přerušit. Znovu se tak bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    31:44
    Martin Beránek číhal u zadní tyče na přihrávku, té se ale nedočkal a hned poté mířili směrem dopředu Litvínovští, kteří před Hrachovinou neuspěli.
     
    32:10
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    32:22
    Adam Kubík na levé straně zblízka dorážel pokus Milana Doudery, ale Matej Tomek natáhl nohu a špičkou betonu dostal puk do bezpečí.
     
    32:32
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Mikuláš Hovorka – 2 min., nedovolené bránění.
     
    32:46
    Pro přihrávku rukou je hra přerušena a stěhuje se do středního pásma. Vhazovat se tam bude blíže brance Dominika Hrachoviny.
     
    33:23
    Rána Andreje Kudrny tváří v tvář Dominiku Hrachovinovi nekončí v hostující síti!
     
    33:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hned na to ale skórují ve vlastním oslabení hosté. Martin Beránek poslal puk na JANA ORDOŠE, který nabral rychlost a poté tváří v tvář Tomkovi ho překonal – 3:2. Asistence: Martin Beránek a Jan Štencel.
     
    33:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jenž hned po vhazování se k puku dostal ONDŘEJ KAŠE, jenž si nabruslil do těsné blízkosti Dominika Hrachoviny a zvednutou střelou mu pak nedal šanci. Využitá přesilová hra a domácí tak mají zpět svůj dvoubrankový náskok – 4:2. Asistence: Liam Kirk.
     
    35:07
    Hosté se natlačili před domácí branku, ale nedokázali ohrozit klec Mateje Tomka.
     
    36:11
    Druhé dějství jde pomalu do finále, hosté se uvelebili v pásmu Litvínova, ale nedostali se ke střele před Matejem Tomkem, který mohl být v klidu.
     
    37:20
    Liam Kirk napadal rozehrávku soupeře, nepovedlos se mu však puk získat. Na druhé straně pak pálil kdo jiný než Milan Gulaš, jenž nechal vyniknout Mateje Tomka.
     
    38:20
    Denis Zeman zpracoval vysoký puk a dostal ho na svoji hůl. Jenže hosté si ho rychle vrátili zpět a od modré čáry šla další jedovka na Tomka, jenž má další zákrok!
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Nepřesná přihrávka na Jana Ordoše, toho využili domácí a dostali puk do středního pásma, kde o něj ale přišli a Motor vrací hru před Tomka.
     
    39:54
    Hosté se sami vykázali z útočné třetiny a to vypadá, že bude z této části hry už vše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je také minulostí. V šestadvacáté minutě se prosadil Mikuláš Hovorka, který po ubráněném oslabení snížil na rozdíl jediného gólu a hosté byli zpět ve hře. O chvilku později se však prosadil Nicolas Hlava, který odražený kotouč z prostoru mezi kruhy napálil za záda hostujícího brankáře. V dalším průběhu hry se pak znovu prosadili hosté, když je ve vlastním oslabení poslal na dostřel Jan Štencel. Ovšem po čtyřech vteřinách hned po buly ujel Ondřej Kaše, jenž pak tváří v tvář prostřelil Hrachovinu a vrátil tak klid na litvínovské hokejky. Poté se už nikdo neprosadil a znovu tak jdou Litvínovští do kabin s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na branku: 23 – 28
     
    Další třetina začne přibližně v 19:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hned na začátku třetí třetiny se znovu zpět do hry vracejí hosté, když se před Matejem Tomkem dobře zorientoval MILAN GULAŠ a přeci jenom se po několika šancích dnes prosazuje- 4:3. Asistence: Adam Kubík.
     
    42:31
    Hosté se znovu dostali před Mateje Tomka, na něho pak střílel znovu Milan Gulaš, ale nepřesně.
     
    43:11
    Další šance před Hrachovinou, ten dostal puk k sobě a hra je přerušena. Poté se před jeho klecí opět strhla menší potyčka, vylučovat se ale zřejmě nebude.
     
    43:19
    Nahození Marka Baránka kryje Dominik Hrachovina, který pak posílá puk spoluhráčům, kteří míří do další útočné akce na druhou stranu.
     
    44:06
    Nicolas Hlava se natlačil před Dominika Hrachovinu, jeho následná střela ale končí na výborném zákroku hostujícího brankáře, který svůj tým hodně podržel!
     
    44:56
    Na poslední chvíli sjel Ondřeji Jurčíkovi puk z čepele a nemohl tak v dobré palebné pozici ohrozit branku Dominika Hrachoviny.
     
    46:38
    Janis Jaks vystavil soupeři kličku a poté nahodil puk před hostující branku, kde ho mezi tři tyče nedokázal usměrnit Ondřej Kaše.
     
    47:35
    Roman Vráblík z prostoru mezi kruhy vyslal nepříjemnou skákavou střelu na Mateje Tomka, domácí brankář si však nakonec poradil a zneškodnil ji.
     
    48:55
    Adam Kubík se už natahoval po zakončení, v pádu ale tuhle akci zastavil ležící David Kaše.
     
    49:06
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 5023 diváků.
     
    49:36
    Milan Gulaš vyslal znovu nepříjemnou střelu na Mateje Tomka, trefil ale jen jeho hruď a orla na jeho dresu. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Lukáš Vopelka – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování.
     
    50:21
    Hosté se znovu dostali do šance ve vlastním oslabení, jejich pokus byl ale sražen do ochranné sítě. Poté následovala další potyčka mezi oběma tábory.
     
    50:21
    Vylučovat se ale opět nebude. Buly ve středním pásmu blíže brance Litvínova.
     
    51:07
    Nyní napadali území hostů domácí hráči, ale před Dominikem Hrachovinou se nedokázali prosadit, konktrétně z hole Davida Kašeho.
     
    51:40
    Motor je v plném počtu.
     
    52:17
    Na bližší tyč vyslal nepříjemnou střelu Roman Vráblík, ale klec Mateje Tomka minul.
     
    53:27
    Hosté nemají co ztratit a všechny své poslední síly vrhají do útoku. Zblízka ale nepřekonal Tomka Brant Harris.
     
    53:45
    Na druhé straně mohl završit hattrick Lukáš Válek, který na pravé straně z bekhendu mířil na branku soupeře, kde ala fantasticky zakročil Dominik Hrachovina.
     
    54:06
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    54:42
    Ondřej Kaše nahodil puk před branku, kde byl s dorážkou připraven Nicolas Hlava, puk šel ale jen vedle bližší tyče.
     
    55:04
    Janis Jaks byl dalším domácím hráčem, který střelou mohl ohrozit Dominika Hrachovinu, ten se však opět zaskvěl a zákrokem tým podržel.
     
    55:50
    Andrej Kudrna po chybě obrany hostů vypíchl puk a šel v tandemu s Matúšem Sukeľem. Druhý jmenovaný pak z pravé strany ve velké šanci před Hrachovinou neuspěl.
     
    57:25
    Hosté jsou v držení kotouče a dá se očekávat, že odvolají Hrachovinu z branky a zkusí to se šesti bruslaři v poli.
     
    57:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Liam Kirk – 2+2, vysoká hůl.
     
    57:31
    Kirk zasáhl vysokou holí Josefa Koláčka, ještě se ale celá situace probírá na videu, zřejmě kvůli vyššímu trestu, protože se v obličeji Koláčka objevila krev.
     
    57:31
    Trest pro Kirka je potvrzen, na trestnou lavici putuje na 2+2 minuty a to je pro hosty velká šance na vyrovnání!
     
    57:45
    Domácím se rychle povedlo získat puk a poslali ho až před hostující branku, šetří tak velmi cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Hrachovina je na střídačce, hosté jsou v šesti!
     
    59:01
    Milan Gulaš zblízka ze slotu nepostřelil Mateje Tomka a ten má další zákrok. Po něm nechal hru přerušit a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:01
    Oddechový čas pro tým Banes Motor České Budějovice.
     
    59:33
    Hosté neopouštějí pásmo soupeře, Pýchova rána pak byla zablokována Jaksem a puk letí do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:42
    Martin Havelka vytáhl puk znovu do střední třetiny a domácí tak šetří další vteřinky z oslabení!
     
    59:56
    Čtyři vteřiny před koncem třetí třetiny se bude vhazovat před brankou hostů, kam se pochopitelně vrací Dominik Hrachovina a vypadá to, že domácí svůj těsný náskok uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté se ve třetí třetině dokázali dostat svému soupeři znovu na dostřel jediné branky, v závěru pak měli příležitost srovnat v přesilové hře, kterou ještě umocnili odvoláním brankáře, ovšem vyrovnat se jim nepodařilo. Domácí Litvínov tak zapisuje osmou výhru v řadě za sebou a drží se na špičce tabulky extraligy.
     
    Nejlepším hráčem na straně hostů byl vyhlášen Jan Štencel, na straně domácích pak dnes dvougólový Lukáš Válek.
     
    Střely na branku: 32 – 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 5023 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:12:32)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Válek (Abdul, Kirk), 17. Válek (Abdul, Kirk), 27. Hlava (O. Kaše, D. Kaše), 34. O. Kaše (Kirk) – 26. Hovorka (Gulaš), 34. Štencel (M. Beránek, Štencel), 41. Gulaš (Kubík)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), F. Přikryl, M. Beránek – Hanzl, Pech (A), D. Simon – Valský, Vopelka, Koláček.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Hnát

    Diváci: 5023
    bahis siteleri