Frankfurt – Sparta 5:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
5:0 (2:0)
AC Sparta Praha
Úterý 10.10.2023, 19:00 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Liga mistryň • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
    Fotbalistkám Sparty vstup do Ligy mistryň nevyšel.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:12. (21:06:05)
     
    Fotbalistky Sparty se ve skupinové fázi Ligy mistryň s největší pravděpodobností nepředstaví. Na hřišti Frankfurtu prohrály 0:5 a odveta na Letné, která se hraje za týden, už bude spíše jen formalitou.

    Třetí tým loňského ročníku Bundesligy byl jasně lepší od začátku a už v úvodní čtvrthodině vstřelil dva góly. V 6. minutě otevřela skóre Nicole Anyomiová a poté se trefila z penalty Laura Freigangová. Stav 2:0 pak vydržel až do poločasové přestávky, byť domácí celek pokračoval v dominantním výkonu. Ani po změně stran se nic nezměnilo. V 52. minutě naopak Pražankám ještě více zkomplikovala situaci červená karta pro Anetu Pochmanovou, která faulovala unikající Freigangovou. Přesilovku zužitkovala hned o pět minut později Švýcarka Geraldine Reutelerová. Čtvrthodiny před koncem si pak vzala slovo ještě Laura Freigangová, která dvěma zásahy v rozmezí jediné minuty uzavřela skóre duelu. Hostující hráčky vyslaly jedinou střelu na bránu až v nastavení. Rána Elišky Sonntagové vůbec špatná nebyla, ovšem domácí brankářka ji dokázala vytěsnit. Rozdíl mezi předním německým týmem a českými vicemistryněmi byl opravdu výrazný.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Byly z toho dva rohové kopy, ty ale snížení nepřinesly.
    90+4. Střela Elišky Sonntagové.
     
    90+4
    Sparťanky v nastaveném čase přeci jen připisují střelu na bránu a navíc byla i povedená! Kapitánka Eliška Sonntagová předskočila před pokutovým územím protihráčku, získala balón a v podstatě z kroku vystřelila. Ránu směřující k pravé tyči vytáhla na roh Stina Johannesová!
     
    90+3
    Po rohovém kopu Hanshawové hlavičkovala nad bránu střídající Virginia Kirchbergerová.
     
    90+1
    Laura Freigangová se řítila proti Schneiderové. Měla to na dlouhou nohu a snažila se zahrát míč skluzem. Místo toho ale zajela kolíky do břicha Sydney Schneiderové a vzápětí byl dopísknut ofsajd. Vypadalo to poměrně nebezpečně, ovšem sparťanská brankářka to přežila bez nějakých větších následků. Freigangová se omluvila a Schneiderová to, zdá se, přijala.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví ještě pět minut.
     
    88
    Hodně bolestivý moment pro Anetu Dědinovou. Ta hraje se zlomeným prstem na noze a na inkriminované místo ji zřejmě došlápla protihráčka. Zdá se ale, že to hostující obránkyně už dohraje.
     
    87
    Markéta Ringelová po vystřídání odkulhala za postranní čáru. Dnes toho asi schytala hodně. Po souboji s Doorsounovou měla ovázané koleno.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Markéta Ringelová, přichází Radka Paulenová.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Sara Doorsounová, přichází Virginia Kirchbergerová,
    ze hřiště odchází Geraldine Reutelerová, přichází İlayda Açıkgözová,
    ze hřiště odchází Pia-Sophia Wolterová, přichází Leticia Santosová.
     
    81
    Snad první práce pro domácí brankářku Stinu Johannesovou, když pominu některé odkopy. Ta musela chytat centrovaný míč před důrazně dotírající Markétou Ringelovou.
    80. Raketa Doorsounové. Míč se odrazil od břevna někam k brankové čáře.
     
    80
    Málem další gól! Z obrovské dálky vypálila Sara Doorsounová a byla to pořádná raketa. Balón se odrazil od břevna na brankovou čáru (možná dokonce za) a pak zamířil do rukou Schneiderové. Krásný fotbalový moment ze strany střední obránkyně Eintrachtu.
    77. Laura FREIGANGOVÁ - 5:0
     
    77
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Sen Sparty o postupu do skupinové fáze Ligy mistryň se dnes zbortil jako domeček z karet! LAURA FREIGANGOVÁ se minutu po čtvrtém gólu trefuje znovu a kompletuje hattrick! Geraldine Reutelerová měla volný prostor na pravé straně. Poté nahrála do pokutového území Freigangové a ta přízemní střelou po pravé ruce Schneiderové skórovala – 5:0.

    Martin Augustin

    Branky: 6. Anyomiová, 14. Freigangová (pen.), 57. Reutelerová, 76. Freigangová, 77. Freigangová

    Karty:   13. Dědinová (SPA)   52. Pochmanová (SPA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:12.
    Eintracht Frankfurt: Johannesová – Wolterová (82. Santosová), Kleinherneová, Doorsounová (82. Kirchbergerová), Hanshawová – Pawolleková (C), Reutelerová (82. İ. Açıkgözová), Dunstová – Freigangová – Anyomiová (71. Gräweová), Prašnikarová (65. Wamserová).
    Náhradníci: Johannová, Böslová – Gräweová, İ. Açıkgözová, D. Açıkgözová, Wamserová, Kirchbergerová, Nachtigallová, Riesenová, Santosová, Martinezová.

    Trenér: Niko Arnautis

    AC Sparta Praha: Schneiderová – Dlasková, Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová – Kotrčová, Sonntagová (C), Cvrčková (68. Bužková) – Ringelová (86. Paulenová), Kožárová, Šubrtová (46. Johnsonová).
    Náhradníci: Kožuriková, Krzyzaniaková – Corneilová, Johnsonová, Polcarová, Bužková, Truxová, Paulenová, Changová, Ridgewayová.

    Trenér: Lucie Martínková

    Rozhodčí: Georgijevová – Marinovová, Raškovová (BUL)
    Středa 18.10.2023
    Sparta - Frankfurt 0:3

    Branky: 18. Dunst, 33. Dunst, 43. Dunst

    Karty:   60. Kožárová (SPA) – 64. Wamser (FRN)

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 0:12. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:7.
    bahis siteleri