Frankfurt – Sparta 5:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
5:0 (2:0)
AC Sparta Praha
Úterý 10.10.2023, 19:00 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Liga mistryň • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
    Fotbalistkám Sparty vstup do Ligy mistryň nevyšel.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:12. (21:06:05)
     
    Fotbalistky Sparty se ve skupinové fázi Ligy mistryň s největší pravděpodobností nepředstaví. Na hřišti Frankfurtu prohrály 0:5 a odveta na Letné, která se hraje za týden, už bude spíše jen formalitou.

    Třetí tým loňského ročníku Bundesligy byl jasně lepší od začátku a už v úvodní čtvrthodině vstřelil dva góly. V 6. minutě otevřela skóre Nicole Anyomiová a poté se trefila z penalty Laura Freigangová. Stav 2:0 pak vydržel až do poločasové přestávky, byť domácí celek pokračoval v dominantním výkonu. Ani po změně stran se nic nezměnilo. V 52. minutě naopak Pražankám ještě více zkomplikovala situaci červená karta pro Anetu Pochmanovou, která faulovala unikající Freigangovou. Přesilovku zužitkovala hned o pět minut později Švýcarka Geraldine Reutelerová. Čtvrthodiny před koncem si pak vzala slovo ještě Laura Freigangová, která dvěma zásahy v rozmezí jediné minuty uzavřela skóre duelu. Hostující hráčky vyslaly jedinou střelu na bránu až v nastavení. Rána Elišky Sonntagové vůbec špatná nebyla, ovšem domácí brankářka ji dokázala vytěsnit. Rozdíl mezi předním německým týmem a českými vicemistryněmi byl opravdu výrazný.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Byly z toho dva rohové kopy, ty ale snížení nepřinesly.
    90+4. Střela Elišky Sonntagové.
     
    90+4
    Sparťanky v nastaveném čase přeci jen připisují střelu na bránu a navíc byla i povedená! Kapitánka Eliška Sonntagová předskočila před pokutovým územím protihráčku, získala balón a v podstatě z kroku vystřelila. Ránu směřující k pravé tyči vytáhla na roh Stina Johannesová!
     
    90+3
    Po rohovém kopu Hanshawové hlavičkovala nad bránu střídající Virginia Kirchbergerová.
     
    90+1
    Laura Freigangová se řítila proti Schneiderové. Měla to na dlouhou nohu a snažila se zahrát míč skluzem. Místo toho ale zajela kolíky do břicha Sydney Schneiderové a vzápětí byl dopísknut ofsajd. Vypadalo to poměrně nebezpečně, ovšem sparťanská brankářka to přežila bez nějakých větších následků. Freigangová se omluvila a Schneiderová to, zdá se, přijala.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví ještě pět minut.
     
    88
    Hodně bolestivý moment pro Anetu Dědinovou. Ta hraje se zlomeným prstem na noze a na inkriminované místo ji zřejmě došlápla protihráčka. Zdá se ale, že to hostující obránkyně už dohraje.
     
    87
    Markéta Ringelová po vystřídání odkulhala za postranní čáru. Dnes toho asi schytala hodně. Po souboji s Doorsounovou měla ovázané koleno.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Markéta Ringelová, přichází Radka Paulenová.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Sara Doorsounová, přichází Virginia Kirchbergerová,
    ze hřiště odchází Geraldine Reutelerová, přichází İlayda Açıkgözová,
    ze hřiště odchází Pia-Sophia Wolterová, přichází Leticia Santosová.
     
    81
    Snad první práce pro domácí brankářku Stinu Johannesovou, když pominu některé odkopy. Ta musela chytat centrovaný míč před důrazně dotírající Markétou Ringelovou.
    80. Raketa Doorsounové. Míč se odrazil od břevna někam k brankové čáře.
     
    80
    Málem další gól! Z obrovské dálky vypálila Sara Doorsounová a byla to pořádná raketa. Balón se odrazil od břevna na brankovou čáru (možná dokonce za) a pak zamířil do rukou Schneiderové. Krásný fotbalový moment ze strany střední obránkyně Eintrachtu.
    77. Laura FREIGANGOVÁ - 5:0
     
    77
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Sen Sparty o postupu do skupinové fáze Ligy mistryň se dnes zbortil jako domeček z karet! LAURA FREIGANGOVÁ se minutu po čtvrtém gólu trefuje znovu a kompletuje hattrick! Geraldine Reutelerová měla volný prostor na pravé straně. Poté nahrála do pokutového území Freigangové a ta přízemní střelou po pravé ruce Schneiderové skórovala – 5:0.
    76. Laura FREIGANGOVÁ - 4:0
     
    76
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dořekl, inkasovala Sparta počtvrté. Sophia Kleinherneová roztáhla hru doleva na Verenu Hanshawovou. Ta odcentrovala a LAURA FREIGANGOVÁ hlavou překonává Schneiderovou.
     
    75
    Tempo hry ze strany domácího týmu v posledních minutách trošku opadlo. Skóre 3:0 asi Eintrachtu vyhovuje.
     
    74
    Verena Hanshawová zahrávala rohový kop. Míč točila do brány a Schneiderová ho musela vyrážet. Levá obránkyně se pak dostala znovu k balónu a zkusila střelu, která ji vůbec nesedla.
     
    72
    I Ringelová bude moci v zápase pokračovat.
     
    71
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Nicole Anyomiová, přichází Lisanne Gräweová.
     
    70
    Zatímco Doorsounová je už v pořádku a odešla s lékařským týmem za postranní čáru, odkud se bude hlásit o návrat do hry, ležící Ringelovou ještě sparťanští lékaři ošetřují.
     
    69
    Sparťanky startovaly do zajímavé akce. Markéta Ringelová se snažila v pádu posunout míč na Terezu Kožárovou, která by už mohla postupovat sama na bránu. Místo toho se ale jen nepříjemně srazila se Sarou Doorsounovou a obě hráčky zůstaly ležet na zemi. Rozhodčí raději přerušuje hru.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Klára Cvrčková, přichází Kateřina Bužková.
     
    66
    Sparťanky po zisku balón okamžitě ztratily. Laura Freigangová to chtěla zkusit z dálky. Trefila ale jen protihráčku.
     
    65
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Lara Prašnikarová, přichází Carlotta Wamserová.
     
    64
    Po centru Vereny Hanshawové měla další šanci Geraldine Reutelerová. Ta hlavičkovala nad!
     
    63
    Po přízemním centru Wolterové míč proskákal pokutovým územím soupeřek, aniž by ho někdo z nabíhajících hráček zasáhl. Poté si balón zleva navedla do šestnáctky Tanja Pawolleková, jejíž střelu zbrzdila bránící hráčka a míč lapila Schneiderová.
     
    62
    Po rohovém kopu domácích musela boxovat míč Schneiderová.
     
    62
    Domácí tým hraje s chutí. Centr Prašnikarové zleva odvrátila na roh Kotrčová.
     
    60
    Zdá se, že o postup se za týden na Letné už hrát nebude. Dnes už Spartě půjde především o to, aby zápas neskončil nějakým větším debaklem.
    57. Geraldine REUTELEROVÁ - 3:0
     
    57
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    A je to 3:0 pro Frankfurt! Domácí hráčky sehrály krásnou akci na levé straně. Nakonec přišel přesný centr Barbary Dunstové, který hlavou nechytatelně zatloukla do sítě GERALDINE REUTELEROVÁ.
     
    56
    Další nebezpečná akce Eintrachtu. Po centru z levé strany se útočnice k míči nedostaly. Balón si našla až Pia-Sophia Wolterová, která pálila vedle bližší tyče.
     
    55
    Anyomiová podrazila Ringelovou a hostující hráčky tak mohou rozehrávat z klidové pozice.
    54. Přímý kop Hanshawové.
     
    54
    Přímý kop zahrávala Verena Hanshawová, která míč zakroutila těsně vedle levé tyče z pohledu brankářky Schneiderové!
    52. Červená karta
     
    52
    A tohle je pro Spartu další obrovský problém! Míč propadl za obranu na Lauru Freigangovou, kterou podrazila Aneta Pochmanová. Ta byla v defenzivní linii Pražanek poslední a bulharská sudí okamžitě vytáhla červenou kartu! Sparta bude dohrávat o deseti!
     
    51
    Na centr Dunstové si naběhla Laura Freigangová. Míč poslala hlavou vedle, ale zdviženým palcem spoluhráčce za tuto nabídku děkuje.
     
    51
    Barbara Dunstová posílala míč do pokutového území. Sparťanky ho odvrátily.
     
    50
    Po změně stran to nevypadá na žádnou změnu. S míčem hraje především Frankfurt. Ten navíc bude zahrávat standardní situaci.
     
    48
    Lara Prašnikarová si prohodila Ringelovou mezi nohama. Její následný centr odvrátila do autu Aneta Dědinová.
     
    47
    Markéta Ringelová se u postranní čáry ocitla v obležení dvou protihráček a nedokázala se z toho vymotat.
     
    46
    Střídající Johnsonová se hned zapojila do bránění a vedla si dobře. Kope se od brány Sparty.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Anna Šunrtová, přichází Kiyani Johnsonová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zatímco domácí hráčky už vyčkávaly na hrací ploše, sparťanky si daly vcelku na čas. Zřejmě si v kabině první půli pořádně vyříkávaly.
    První poločas vyšel mnohem lépe Frankfurtu.
     
    Statistiky:
    Střely na bránu – 4:0
    Střely mimo – 2:0
    Rohy – 6:0
     
    První poločas byl jednoznačnou záležitostí domácího Frankfurtu. Jeho hráčky dvakrát skórovaly už v úvodní čtvrthodině a vedou tak nad Spartou 2:0. Nutno říci, že české vicemistryně běhají většinu času bez míče a mohou být rády, že nedostaly více gólů. Například po střele Dunstové je zachránilo břevno. Skóre otevřela už v 6. minutě Nicole Anyomiová. Druhou domácí trefu pak zaznamenala z penalty po faulu Dědinové na Dunstovou Laura Freigangová.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Kožárová bude v pořádku. Už je na nohou. Rozhodčí mezitím končí první poločas.
     
    45+2
    Lara Prašnikarová trefila jen zeď. Konkrétně Terezu Kožárovou, která to schytala někam na solar a zřejmě s vyraženým dechem zůstává ležet na hrací ploše.
     
    45+1
    Už to vypadalo na druhou penaltu pro domácí! Faul Dlaskové na Nicole Anyomiovou ale naštěstí přišel těsně před pokutovým územím. Bude z toho tedy jen přímý kop...
     
    45
    Tereza Kožárová se vrátila s obránkyní domácích Sophií Kleinherneovou a podrazila ji. Možná trošku frustrace z toho, že si hrotová útočnice Sparty zatím moc nekopla.
     
    44
    Barbara Dunstová, která obvykle operuje hlavně na levé straně, se ocitla vpravo, tam vybojovala míč a za potlesku diváků rozjíždí další útok Eintrachtu.
     
    42
    Po rohovém kopu se hostující hráčky ubránily. Chce to dohrát poločas už bez gólu a pro druhou půli zkusit něco změnit.
     
    41
    Opět Barbara Dunstová. Z levého rohu pokutového území to zkoušela na bližší tyč. Schneiderová vyráží na roh.
    40. Po střele Dunstové zachránilo Spartu břevno.
     
    40
    A teď to mohlo být 3:0! Barbara Dunstová dostala přihrávku do pokutového území. Spartánské obránkyně ji nedostoupily a domácí hráčka vypálila pravou nohou. Míč byl některou z hostujících hráček lehce tečován a skončil na břevně!
     
    38
    Po rychlé kombinaci přišel střílený míč z kopačky Reutelerové, na který nabíhající útočnice nedosáhly. Na hru německého týmu se ale dívá hezky.
     
    37
    Ze strany Sparty je to momentálně pouze běhání bez míče. Třetí nejlepší tým loňského ročníku německé Bundesligy jasně dominuje.
     
    36
    Po rohovém kopu Dunstové propadl míč vedle hostující brány. Rozhodčí signalizuje odkop od brány, byť domácí hráčky reklamují, že balón hlavou tečovala jedna ze sparťanek.
     
    36
    Centr Vereny Hanshawové měl oslovit Nicole Anyomiovou. Hostující obrana odvrací na roh.
     
    34
    Prašnikarová doběhla míč u levé postranní čáry, ovšem rozhodčí už viděla balón v autu. Celým objemem tam podle mého nebyl.
     
    33
    Z levé strany centrovala Hanshawová. Na přední tyč si zabíhala Laura Freigangová. Schneiderové před ní napoprvé vypadl míč z rukavic, ovšem domácí útočnice pak podle rozhodčí faulovala jamajskou gólmanku.
     
    32
    Byla z toho série rohů. Po tom druhém střílela z dobré pozice Prašnikarová do protihráčky. Třetí rohová kop rozehrála Dunstová nakrátko pro Hanshawovou, jejíž centr boxovala Schneiderová. Zatím je to naprosto jednoznačné utkání.
     
    31
    Lara Prašnikarová zahrála roh přihrávkou před pokutové území na Geraldinu Reutelerovou. Její rána byla opět sražena mimo bránu.
     
    31
    Barbara Dunstová se dostala ke střele zpoza šestnáctky. Tu obrana Sparty srazila na roh.
     
    30
    Eliška Sonntagová zahrávala standardní situaci. Nekopla to vůbec zle, ale nikdo se k zakončení nakonec nedostal.
     
    28
    Z dálky to nakonec zkusila Tanja Pawolleková. Sydney Schneiderová zkrotila balón v rukavicích.
     
    28
    Aktivně hraje i střední obránkyně Eintrachtu Sara Doorsounová. 31letá hráčka německého nároďáku vyvezla míč až k šestnáctce Sparty. Balón se pak následně nedostal k Anyomiové.
     
    27
    Zajímavý centr Vereny Hanshawové z levé strany. Na zadní tyči nedosáhla na míč Lara Prašnikarová.
     
    26
    Geraldine Reutelerová se na pravém křídle nakonec k míči nedostala. Vykopávat bude Schneiderová. Publikum ale úsilí Orlic tleská.
     
    25
    Domácí celek drží míč na kopačkách a hraje s velkou chutí. Je tam pohyb, náběhy za obranu i solidní kombinace.
     
    23
    Laura Freigangová píchla míč doprava na Piu Wolterovou. Ta křížnou střelou minula zadní tyč hostující brány!
     
    23
    Sparťanky po zisku míče hrací předmět zase ztrácejí. Frankfurt dobře napadá a nyní byla brankářka Schneiderová donucena pouze k bezcílnému nákopu.
     
    23
    Zase Freigangová. Ta se pak v pokutovém území pokusila o parádičku, ale nakonec z toho byla jen nepřesná přihrávka.
     
    22
    Rohový kop domácích směřoval na zadní tyč, kde se jedna z hráček nakonec nedostala do koncovky.
     
    21
    Dobrou přihrávku za obranu dostala Laura Freigangová. Ta pak posílala míč před bránu, ovšem Dědinová ji stačila zakřižovat a srazila balón na roh.
     
    20
    Hostující fotbalistky se za dvacet minut zatím ani nepřiblížily bráně soupeřek. To se bude muset změnit, pokud Pražanky chtějí do historie utkání nějak kladně promluvit.
     
    19
    Barbara Dunstová pořádně větrá Annu Dlaskovou, která hraje na pravé straně sparťanské defenzivy. Tentokrát to česká reprezentantka zvládla a Sparta bude vhazovat.
     
    18
    Rozhodčí viděla nedovolený zákrok na Anyomiovou. Právě ona rozehrává z poloviny hřiště.
     
    17
    Fanoušci domácího klubu zatím můžou být spokojeni. Publikum žene domácí hráčky dopředu. I atmosféra na hlavním stadionu bundesligového týmu mohla na sparťanky lehce dolehnout.
     
    15
    Hodně nepovedená úvodní čtvrthodina pro Spartu. Hostující hráčky přitom do utkání nastoupily s cílem, aby se za týden na Letné ještě bojovalo o postup.
    14. Laura FREIGANGOVÁ - 2:0
     
    14
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Pokutový kop s přehledem proměnila LAURA FREIGANGOVÁ. Německá reprezentantka poslala Schneiderovou na druhou stranu a zamířila k levé tyči ze svého pohledu – 2:0.
     
    14
    K míči se už staví Laura Freigangová...
     
    13
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Aneta Dědinová).
    13. Penaltová situace.
     
    13
    Penalta pro Frankfurt! Aneta Dědinová šla v pokutovém území do riskantního skluzu, kterým podrazila Barbaru Dunstovou.
     
    12
    Frankfurt nyní v klidu rozehrává od své brankářky Stiny Johanessové. Jedná se o členku německého národního týmu, kde plní roli druhé či třetí gólmanky.
     
    11
    Nepovedená přihrávka Kotrčové na Annu Šubrtovou. Vhazují domácí Orlice.
     
    10
    V souboji hráček s číslem 28 postupovala dopředu Barbara Dunstová. Klára Cvrčková si možná pomohla rukama, ale bulharská rozhodčí faul nepíská. Kope se od brány Sparty.
     
    9
    Wolterová hledala pasem z pravé strany střelkyni gólu Nicole Anyomiovou. Ta se tentokrát k míči před bránou nedostala.
     
    8
    Škoda, že se sparťankám nepodařilo déle udržet bezgólový stav. Takto se může německý favorit více uklidnit.
    6. Nicole ANYOMIOVÁ - 1:0
     
    6
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí celek si bohužel pomohl rychlým gólem! Přízemní centr Lary Prašnikarové odehrála Pochmanová pouze zpátky ke slovinské fotbalistce. Ta na druhý pokus nahrála NICOLE ANYOMIOVÉ, která už byla v pokutovém území úplně sama před brankářkou Schneiderovou a obstřelem na zadní tyč otevřela skóre.
     
    5
    Dunstová přenesla hru doprava, kde byla Laura Freigangová. Ta šla ještě do spolupráce s Piou-Sophií Wolterovou, jejíž centr neprošel až k nabíhající Nicole Anyomiové.
     
    3
    Po riskantní malé domů musela rychle z brány Schneiderová. Brankářka Sparty to zvládla a odkopla míč.
     
    1
    Za nákopem Hanshawové pospíchala na levé straně Barbara Dunstová. K balónu se rakouská reprezentantka nedostala a pro ten si došla brankářka Pražanek Sydney Schneiderová.
     
    1
    Úvodní výkop měly sparťanky, které hrají ve žlutých venkovních dresech. Frankfurt nastoupil v červenočerném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Aktérky zápasu už jsou na hrací ploše. Podélná tribuna stadionu Eintrachtu je velmi slušně zaplněna a domácí hráčky tak požene dopředu poměrně bouřlivá kulisa.
    Výbava sparťanské kapitánky Elišky Sonntagové.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Johannesová – Wolterová, Kleinherneová, Doorsounová, Hanshawová – Pawolleková (C), Reutelerová, Dunstová – Freigangová – Anyomiová, Prašnikarová.
    Náhradníci: Johannová, Böslová – Gräweová, İ. Açıkgözová, D. Açıkgözová, Wamserová, Kirchbergerová, Nachtigallová, Riesenová, Santosová, Martinezová.
    Trenér: Niko Arnautis

    AC Sparta Praha: Schneiderová – Vyštejnová, Dědinová, Pochmanová, Dlasková – Kotrčová, Sonntagová (C), Cvrčková – Ringelová, Kožárová, Šubrtová.
    Náhradníci: Kožuriková, Krzyzaniaková – Corneilová, Johnsonová, Polcarová, Bužková, Truxová, Paulenová, Changová, Ridgewayová.
    Trenér: Lucie Martínková

    Rozhodčí: Georgijevová – Marinovová, Raškovová (BUL).
    Přátelská interakce obou klubů na sociální síti X (Twitter).
     
    Utkání se hraje na hlavním stadionu Eintrachtu Frankfurt Deutsche Bank Parku! Ten nese pro utkání v evropských pohárech jednoduchý název Frankfurt Stadium. Sparťanky tak čeká jistě velký sportovní zážitek v kulisách, kde se za normálních okolností odehrávají velké zápasy Bundesligy, a do jehož ochozů se vejde až 53 000 diváků.
     
    Sparťanky si mají čerstvé zkušenosti s německým fotbalem z letní přípravy. Nejprve podlehly 1:2 bundesligovým mistryním z Bayernu. Nutno ale říci, že se hrálo v době ženského MS a bavorský velkoklub se tedy musel obejít bez nejen německých reprezentantek. Poté Sparta prohrála 0:2 i Potstamí, která v minulé sezóně sestoupila u nejvyšší soutěže.
     
    Eintracht Frankfurt:
    Ženský tým Frankfurtu figuruje pod značkou Eintrachtu až od roku 2020. Založen byl v roce 1973 jako součást klubu SG Praunheim a v roce 1999 se ženská sekce odtrhla a založila si vlastní klub 1. FFC Frankfurt. Ten patřil k nejúspěšnějším v Německu i Evropě a na přelomu tisíciletí bojoval o domácí vavříny především s Turbine Potsdam. Poslední mistrovský titul vyhrál Frankfurt v roce 2008 a národní pohár pak v roce 2014. Klub má ve sbírce také hned čtyři triumfy v Lize mistryň. Naposledy se ve Frakfurtu slavilo v roce 2015. Klub pod hlavičkou 1. FFC začal na domácí scéně postupně ztrácet v konkurenci nového giganta z Wolfsburgu a později také Bayernu Mnichov. Po vstupu pod hlavičku Eintrachtu Frankfurt se ale ženský tým opět zařadil k nejlepším v Německu. V minulé sezóně hráčky Eintrachtu obsadily v Bundeslize třetí místo se nevelkou ztrátou na dvojici Bayern – Wolfsburg.

    Jako třetí tým Bundesligy musely fotbalistky Frankfurtu absolvovat už úvodní fázi kvalifikace Ligy mistryň, v níž hostily svou část. V prvním duelu se popasovaly s českými zástupkyněmi ze Slovácka, které kladlo houževnatý odpor a zápas skončil nejtěsnějším výsledkem 1:0. Ve finále této fáze kvalifikace pak Frankfurt udolal italský Juventus až na penalty. Vstup do Bundesligy svěřenkyním kouče Nika Arnautise úplně nevyšel. Po překvapivé porážce 0:2 v Essenu pak Orlice doma podlehly 2:4 Wolfsburgu. Zabraly až naposledy, když na svém hřišti přehrály 3:1 nováčka z Lipska.

    V týmu Eintrachtu najdeme několik německých reprezentantek. Velký pozor si budou muset sparťanky dát především na šikovnou útočnici Lauru Freigangovou, která dokáže góly střílet i připravovat. Nebezpečí hrozí také od slovinské střelkyně Lary Prašnikarové či Švýcarky Géraldiny Reutelerové.
     
    AC Sparta Praha:
    České vicemistryně se budou snažit proniknout do skupinové fáze Ligy mistryň. V sezóně 2005/06 si sparťanky zahrály čtvrtfinále soutěže, ale tehdy se ještě celou dobu hrálo vyřazovacím způsobem. Do skupinové fáze dosud celek z Letné nepronikl. Loni mu vystavil stopku italský AS Řím.

    Sparta zůstává s 21 tituly od zavedení samostatné české soutěže nejúspěšnějším klubem v zemi. V posledních dvou letech se však musela sklonit před rivalkami ze Slavie. To platilo také v národním poháru. V probíhajícím ligovém ročníku už Sparta rovněž v derby na sešívané fotbalistky nestačila, když doma na Letné podlehla 0:1 a to je po šesti kolech také jediná bodová ztráta týmu v lize. Prohrané derby odnesl odvoláním kouč Martin Mišovec, jehož zatím dočasně nahradila klubová legenda a dosavadní asistentka Lucie Martínková. Ta stále figuruje i na hráčské soupisce, ale kvůli zranění nastoupila naposledy v dubnu. O víkendu Martínková dovedla své svěřenkyně k vítězství 6:0 na hřišti Plzně.

    Základ kádru Sparty tvoří české reprezentantky. Jmenovat můžeme záložnici Elišku Sonntagovou či obránkyně Anetu Pochmanovou s Annou Dlaskovou. V týmu je také několik zahraničních hráček z USA, Kanady a Jamajky.
     
    Vítám tu všechny milovníky fotbalu! Tento týden odstartuje finálová část kvalifikace o postup do skupinové fáze Ligy mistryň. Mezi nejlepší ženské celky Evropy se bude snažit protlačit také pražská Sparta, která to ale bude mít velmi těžké. Soupeřkami českých vicemistryň totiž bude třetí celek loňského ročníku německé Bundesligy z Frankfurtu. První díl tohoto dvojzápasu se odehraje na hřišti Eintrachtu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Martin Augustin

    Branky: 6. Anyomiová, 14. Freigangová (pen.), 57. Reutelerová, 76. Freigangová, 77. Freigangová

    Karty:   13. Dědinová (SPA)   52. Pochmanová (SPA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:12.
    Eintracht Frankfurt: Johannesová – Wolterová (82. Santosová), Kleinherneová, Doorsounová (82. Kirchbergerová), Hanshawová – Pawolleková (C), Reutelerová (82. İ. Açıkgözová), Dunstová – Freigangová – Anyomiová (71. Gräweová), Prašnikarová (65. Wamserová).
    Náhradníci: Johannová, Böslová – Gräweová, İ. Açıkgözová, D. Açıkgözová, Wamserová, Kirchbergerová, Nachtigallová, Riesenová, Santosová, Martinezová.

    Trenér: Niko Arnautis

    AC Sparta Praha: Schneiderová – Dlasková, Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová – Kotrčová, Sonntagová (C), Cvrčková (68. Bužková) – Ringelová (86. Paulenová), Kožárová, Šubrtová (46. Johnsonová).
    Náhradníci: Kožuriková, Krzyzaniaková – Corneilová, Johnsonová, Polcarová, Bužková, Truxová, Paulenová, Changová, Ridgewayová.

    Trenér: Lucie Martínková

    Rozhodčí: Georgijevová – Marinovová, Raškovová (BUL)
    Středa 18.10.2023
    Sparta - Frankfurt 0:3

    Branky: 18. Dunst, 33. Dunst, 43. Dunst

    Karty:   60. Kožárová (SPA) – 64. Wamser (FRN)

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 0:12. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:7.
    bahis siteleri