Č. Budějovice – Plzeň 2:0 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 3:2 (po pr.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Zlín – Vítkovice 2:7 (kon.)
Přerov – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:7 (2:3, 0:1, 0:3)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 12.10.2023, 18:00 • Trinity Bank Arena Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 15. kola DHL extraligy juniorů, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti vítkovické Rideře, které, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Berani Zlín

    Pokud byste měli shrnout výkony ševců do jednoho slova, použili byste pravděpodobně trápení. Tento fakt dokazuje upadající už tak velmi bídná forma. V pěti posledních utkáních se Beranům nepodařilo vybojovat ani jeden bod, kromě jednoho utkání navíc v každém případě prohráli o dva a více branek. V dosavadní sezóně se jim navíc podařilo vyhrát na domácím ledě pouze dvakrát. S jedenácti body na svém kontě se žlutomodří mimo jiné nachází na samém dně vlastní skupiny, kromě toho pak mají nejméně bodů z celé ligy. Jedinou nadějí ševců v dnešním zápase tak může být snad už jenom nemalá dávka štěstí.

    Poslední tři utkání:
    Zlín U20 vs. Přerov U20 – 2:5
    Olomouc U20 vs. Zlín U20 – 4:2
    Pardubice U20 vs. Zlín U20 – 6:5
     
    HC Vítkovice Ridera

    Oproti jejich soupeři je mančaft z Ostravy na podstatně lepší a hlavně úplně jiné pozici. S 25 body ztrácí na čelo ligy pouhé čtyři body a jsou tak žhavým kandidátem pro letošní část vítězů. Pokud by se jim ale nepodařilo na ledě žlutomodrých uspět, a to i přesto, že zastávají roli favorita, mohli by se propadnout až na páté místo, tedy mimo nejlepší čtyřku, která má nárok na postup do další fáze. Sice se teprve nacházíme sotva na začátku sezóny, i přesto se ale již nyní hraje o velmi důležité body, které by ve finále, mohli rozhodnout o postupu.

    Poslední tři utkání:
    Jihlava U20 vs. Vítkovice U20 – 5:6 po sn.
    Vítkovice U20 vs. Třinec U20 – 3:2
    Vítkovice U20 vs. Kometa Brno U20 – 8:4
     
    Úvodní sestavy:

    Berani Zlín: Málek (Kowalczyk) – Zavřel, Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Mikel, Burian (C) – Klimek, Pilát, Tomek – Pešák, Nekvapil, Pražan – Holba, Vaculík, Čechmánek (A) – M. Horský, Urban, Heš.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Puchala (C), Čuba, Kalandra, Bialy, Chaloupka (A), Man – Žídek, Štiak (A), Kovalčík – Milata, Tobola, Fojtík – Vehovský, Chlán, Slusarczyk – Muroň, Saxa, Zapletal.
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Mikšík, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Úvodní vhazování dnešního klání dopadlo lépe pro domácí Berany. Ti se tak okamžitě hrnou do útoku. Blízko k zakončení měl díky tomu Oliver Lukaštík, kterému ale v kritický moment vypíchl puk jeden z obránců.
     
    01:13
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Martin Vaculík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    02:12
    Hnedka zkrátka je tady šance jako hrom pro Rideru, a to v podobě početní výhody. Toho se nyní pokusil využít Matěj Štiak svou střelou. Jeho pokus od modré sice propálil vše, co mu stálo v cestě, na zákrok brankáře ale už nestačil.
     
    02:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku vážení, a to překvapivě na straně oslabených ševců! K takovému počinu se totiž odvážil MICHAL NEKVAPIL. Ten zaskočil obranou dvojici soupeře a díky tomu se dostal do samostatného úniku. Bez asistence.
    02:48 Michal NEKVAPIL - 1:0
     
    03:47
    Žlutomodří se hnali do dalšího útočného tažení. To ale zastavil sudí svým hvizdem, kterým odpískal ofsajd Beranů. Ti tak nyní budou muset bojovat o puk na vhazování.
     
    04:46
    Svůj skvělý aktivní forčekink nyní ukázal Jakub Čechmánek. Ten díky tomu vybojoval kotouč v útočném pásmu a dokonce i rovnou zakončil. Jeho pokus o protlačení puku za záda brankáře po otočce za bránou ale Smolka moc dobře přečetl.
     
    05:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je vstup do utkání jako hrom ze strany Beranů! Po pouhých pěti minutách už totiž vedou rovnou o dvě branky! O tu poslední se nyní postaral TOMÁŠ PILÁT, který propálil brankáře po ukázkové kombinaci s jeho spoluhráči. Asistence: Adam Klimek a Jakub Čechmánek.
    05:08 Tomáš PILÁT - 2:0
     
    06:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Ilja Kovalčík – 2 min., hákování.
     
    07:07
    Během posledního početního oslabení se ševci prosadili, podaří se jim to i při přesilovce? Zatím to vypadá, že minimálně při této rozhodně ne. Zatím se totiž nedostali hráči domácího celku k ani jednomu zakončení, natožpak nějakému ohrožení brány.
     
    08:06
    Druhá půle početní výhody byla už ze strany žlutomodrých o něco lepší. Po nabídce zpoza brány se totiž dostal ke střele Martin Vaculík. Jeho pokus od pravého kruhu ale mířil pouze přímo do středu těla gólmana.
     
    09:05
    Po souboji v rohu kluziště za svatyní Málka se dostal ke kotouči jeden z jeho spoluhráčů. Toto počínání ale ševcům příliš dlouho nevydrželo, jelikož se o puk připravili vlastní nepřesnou přihrávkou ve středním pásmu.
     
    10:04
    Hrubku jednoho ze spoluhráčů nakonec napravil Martin Holba, který po krátké kombinaci stál na konci celé této akce. Jeho pokus ale taky nebude stačit na prosazení se, skončil totiž v lapačce.
     
    10:23
    Svou bojovnost na ledě nyní předvedl Adam Klimek. Díky jeho vybojování puku ve středním pásmu se o pár chvil později dostal ke střele od modré Marek Šišák. Jeho pokus ale zaplachtil opravdu hodně daleko od pravé tyče svatyně.
     
    11:02
    Další šanci na prosazení se měl na své holi Matěj Zavřel, a to při přečíslení tři na dva. Nakonec se ale jeho útočné formace nedostala ani k zakončení, jelikož zmíněnému útočníkovi v kritický moment vypíchl jeden z beků kotouč.
     
    11:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A máme sníženo vážení! Své eso vytáhl z rukávu MAXIM VEHOVSKÝ, který se předvedl naprosto učebnicovou individuální akci. Na jejím konci pak akorát poslal kotouč přes betony brankáře Málka. Asistence: Robert Chlán, Daniel Kalandra.
    11:07 Maxim VEHOVSKÝ - 2:1
     
    12:06
    I přes napadání soupeře se podařilo zpoza vlastní svatyně založit další tažení ševců Matěji Zavřelovi. To ale končí hnedka po pár přihrávkách, a to nepřesnou nabídkou ve středním pásmu, která skončila na holi soupeře.
     
    12:42
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Václav Pešák – 2 min., podrážení.
     
    13:05
    Tak tato početní výhoda vypadá ze strany Vítkovic zatím podstatně lépe, než ta předchozí. Tentokrát se puk nachází daleko od jejich vlastní brány, čehož nyní využil Maxim Vehovský. Ten svou metelicí od modré ale našel pouze vyrážečku gólmana.
     
    14:04
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Miroslav Špaňhel – 2 min., vysoká hůl.
     
    14:16
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak a je srovnáno dámy a pánové! Početní výhodu pět na tři téměř okamžitě zužitkoval MARTIN MILATA. Ten svou jedovatou střelou překonal vše, co mu stálo v cestě, a přiblížil svůj tým bodům. Asistence: Robert Chlán a Maxim Vehovský.
    14:16 Martin MILATA - 2:2
     
    15:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Matěj Zavřel – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Ilja Kovalčík – 2 min., podrážení.
     
    16:08
    Poprvé během dnešního utkání tady máme hru čtyři na čtyři, a to po konci jednoho z předchozích trestů. Ta ale svědčí očividně mnohem více hostům z Vítkovic. Jejich soupeř se totiž nyní musel osvobodit dokonce zakázaným uvolněním.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Markus Saxa – 2 min., podrážení.
     
    17:52
    Ihned po začátku této početní výhody se pokusil překonat brankáře svou střelou od modré Tomáš Mikel. Jeho pokus mu ale příliš nesedl. Kotouč mu totiž sjel z hole a tak sotva doplachtil ke svatyni.
     
    18:51
    Kromě zmíněného pokusu početní výhoda k žádným velkým momentům nevedla. Jedním z hlavních důvodů tohoto faktu bylo i to, že ševcům dělalo obrovský problém se udržet v útočném pásmu.
     
    19:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme před očima zatím neuvěřitelně dramatické utkání! Gól jako přes kopírák nyní dokázal vykouzlit MAXIM VEHOVSKÝ. I on totiž dokázal zaskočit obranu soupeře natolik, že se dostal do samostatného úniku, který neskončil jinak, než gólem.
    19:00 Maxim VEHOVSKÝ - 2:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme viděli mnoho gólů a ještě více vyloučení. Těch bylo více na straně domácích ševců, kteří navíc ani nedokázali udržet dvoubrankové vedení. Právě na úkor jejich vedení se ke kormidlu dostali Vítkovice, které byly na konci tohoto dějství jednoznačně lepším celkem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky dopadlo lépe pro domácí celek. I přesto ale nakonec kotouč putoval až k brankáři Málkovi. Díky jeho rozehrávce se pak o pár chvil později dostal ke střele Martin Vaculík. Jeho pokus ale zblokoval jeden z obránců.
     
    21:43
    Zpoza vlastní svatyně založil útočné tažení Tomáš Mikel. Právě on se i následně dostal k nahození, které ale skončilo pouze na holi jednoho ze soupeřů.
     
    22:42
    Tak toto bylo fantastický zákrok brankáře Tomáše Málka. Ten dokázal zastavit střelu z přečíslení dva na jednoho svým širokým rozklekem. Právě zakončující Ilja Kovalčík ale po jeho pokus spadl a nezvedá se z ledu. Na led tak okamžitě spěchá jeden z kustodů.
     
    23:41
    Nepřesná přihrávka na hůl Tomáše Piláta nakonec skončila pouze na holi Čuby. I přesto se ale nakonec ševcům podařilo udržet útočné pásmo, díky čemuž se dostal k zakončení Jakub Heš. Jeho pokus ale zblokoval holí bek soupeře.
     
    23:56
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Tomáš Mikel – 2 min., držení.
     
    24:55
    A máme tady již páté vyloučení z řad ševců. Díky tomu se dostal k zakončení od levého kruhu Robert Chlán. Na jeho střelu ale gólman žlutomodrých moc dobře viděl a připsal si tak akorát další zákrok do statistik.
     
    25:54
    Druhá půle početní výhody byla už podstatně horší ze strany Vítkovic. I přesto že měl blízko k zakončení Denis Puchala, jsme nakonec neviděli téměř ani jeden pokus na bránu.
     
    26:53
    Naopak ihned po konci oslabení se dostal k zakončení Tomáš Mikel. Ani jeho pokus od pravého kruhu ale nestačil na překonání gólmana Ridery.
     
    27:05
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A máme na světě hattrick vážení! Postaral se o něj svou dnes již třetí brankou MAXIM VEHOVSKÝ. Ten očividně zná moc dobře recept na Málka, kterého nyní překonal od levého kruhu. Asistence: Marek Zapletal a Robert Chlán.
    27:05 Maxim VEHOVSKÝ - 2:4
     
    28:04
    Po vhazován u modré čáry jsou u kotouče hosté. Díky tomu se snažil prodrat do útočné části kluziště Šimon Bialy, tam ale na něho čekal jeden z obránců, který jeho počínání zastavil vypíchnutím puku.
     
    29:03
    Tak ani tento přesun Vítkovicím nevyšel. Tentokrát navíc skončil dokonce zakázaným uvolněním. Díky tomu se dostal k pokusu od levého kruhu Martin Holba. Jeho pokus ale vyrazil brankář pouze na zadní hrazení.
     
    30:02
    Nepřesnou přihrávku nyní dokázal zachytit Tomáš Mikel. Jeho formace ale musela jít střídat, a tak pouze nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    31:01
    Na buly u modré čáry vybojoval kotouč Marek Chaloupka. I přesto se ale nakonec derou do útoku právě ševci. Toho se pokusil využít svou metelicí od modré Tomáš Mikel. Jeho zakončení ale jen těsně minulo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    32:00
    Po dalším zakázaném uvolnění ze strany Vítkovic jsou u kotouče opět domácí hráči. Ani tentokrát se jim ale nepodařilo ohrozit svatyni soupeře. Pokus Jakuba Čechmánka totiž zastavil jeden ze clonících obránců.
     
    32:59
    Na opačné straně naopak musel zasahovat brankář Beranů. Ten ale pouze zastavil nahození jednoho ze soupeřů, který alespoň vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    33:58
    Hráči Ridery se téměř pořád dopouštějí jedné a té samé chyby, a to zakázaných uvolnění. O moc slavněji si ale nevede ani soupeř, který naopak není schopný těchto zaváhání využít.
     
    34:57
    Za vlastní svatyní dokázal vybojovat puk Matěj Štiak. Ten sice dokázal najít jednoho ze spoluhráčů, jeho následné nahození do středního pásma ale skončilo pouze na hokejce Zavřela.
     
    35:26
    Jedovatý pokus od modré lajny vyslal Marek Šišák. Jeho střelu sice zastavila vyrážečka gólmana, po pár přihrávkách ale mohl tento hráč opět zakončovat. Ani tentokrát ale nestačil na skvěle chytajícího Smolku.
     
    35:55
    Tak toto se Adamu Burianovi na modré čáře vůbec nepovedlo. Po jeho děsivě nepřesné přihrávce se totiž soupeř dostal do situace dva na dva. Zmíněný obránce měl jediné štěstí, že Žídkovi jeho zakončení příliš nesedlo.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Matěj Žídek – 2 min., sekání.
     
    37:17
    Tato početní výhoda ševcům zatím vůbec nevychází. Po dalším prohraném buly ale k jejich radosti skončil kotouč na střídačce, vhazování se tak bude opakovat.
     
    38:16
    Druhá půle přesilové hry byla ze strany žlutomodrých už podstatně lepší. Za zmínku stojí hlavně učebnicová kombinace na jejímž konci Tomáš Mikel. Jeho pokus si ale gólman našel a schoval jej pod svou lapačku.
     
    39:15
    Ihned po konci početí výhody se dostali hráči Ridery do přečíslení tři na dva. To ale dokázal zastavit svým kvalitním obraným zákrokem Oliver Lukaštík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, a to na straně Vítkovic. Díky tomu se tak zvětšil rozdíl mezi dnešními soupeři. Favorit se díky tomu tak přiblížil očekávaným třem bodům.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Úvodní buly poslední dvacetiminutovky dopadlo lépe pro domácí celek. I přesto se ale nakonec hrnou do útočného pásma hráči Vítkovic. Ti se ale ani nakonec nedostali ke střele
     
    41:43
    Díky svému napadání vybojoval v obraném pásmu kotouč Matyáš Horský. Právě on později hledal svého spoluhráče na modré čáře. Jeho nabídka ale skončila pouze na holi jednoho z forwardů soupeře.
     
    42:42
    Na druhé straně se naopak dostal k zakončení z prostoru mezikruží Vojtěch Fojtík. Jeho zakončení z pokleku ale zastavil pozorný Málek svou lapačkou.
     
    43:53
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A i v této třetině se mění skóre! V tomto případě se o to postaral svým zakončením MARKUS SAXA. Díky tomu se hosté dostávají do tříbrankového vedení, které by mohlo přinést tížené vítězství. Asistence: Martin Milata a Vojtěch Fojtík.
    43:53 Markus SAXA - 2:5
     
    44:52
    V prostoru mezikruží hledal svého spoluhráče Michal Nekvapil. Jeho žabička přes hůl soupeře ale smolně přeskočila i hokejku jeho kolegy. Celá akce dva na dva tak zůstala zcela nevyužita.
     
    45:51
    Po vhazování po zakázaném uvolnění hostů se ke kotouči dostal jeden z ševců. Díky tomu se dostal ke střele od modré Adam Burian. Jeho zakončení ale skončilo pouze pod lapačkou Smolky.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Tadeáš Pražan – 2 min., napadení.
     
    47:08
    Oproti předchozím početním výhodám se tato Vítkovicím vůbec nedaří. Co se ale podařilo ševcům byla akce dva na dva, na jejímž konci stál Adam Klimek. Jeho zakončení ale úplně minulo bránu.
     
    48:07
    Po vhazování u modré čáry jsou u kotouče opět ševci. Díky tomu se dral k zakončení v oslabení Michal Nekvapil. Ten ale v moment zakončení přišel o kotouč.
     
    49:06
    K dalšímu ohrožení svatyně Smolky se nyní odvážil Matěj Zavřel. Jeho pokus z prostoru mezikruží ale opět skončil pouze v lapačce zmíněného gólmana.
     
    50:05
    Berani se nyní dostal pro změnu do přečíslení tři na dva. Ani v tomto případě se jim ale nepodařilo prosadit. Na konci akce totiž stál Martin Holba, který minul zcela svatyni.
     
    51:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tady už je pravděpodobně hotovo dámy a pánové! Po další prosazení se se hosté dostávají do čtyřbrankového vedení, a to zásluhou JAKUBA SLUSARCZYKA. Asistence: Tomáš Tobola a Matěj Štiak.
    51:18 Jakub SLUSARCZYK - 2:6
     
    52:17
    Po další vstřelné brance to už vypadá, že se hráči Ridery budou akorát snažit uklízet kotouč co nejdále od vlastní svatyně. A to i za cenu zakázaného uvolnění. Jinak tomu navíc není ani tentokrát.
     
    53:16
    O nahození na bránu se nyní postaral Šimon Bialy. Díky tomu se jeho celku podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu. To se ale jeho spoluhráčům nepodařilo využít.
     
    54:15
    Po kontaktu s rovnou dvěma protihráči se svalil k zemi Martin Holba, podle sudího ale proběhlo vše čistě. Jako odplatu si zmíněný hráč připravil střelu z prostoru mezikruží, která ale skončila opět pouze na vyrážečce.
     
    55:14
    Ani tato kombinace nepovede ke střele na bránu Smolky. V tomto případě se navíc ševcům nepodařilo dostat ani přes střední pásmo. O moc lépe si ale nevedl ani soupeř, který téměř okamžitě zahodil kotouč co nejdál od vlastní brány.
     
    56:13
    Z vlastního obranného pásma se pokusil najít na modré čáře dlouhou přihrávkou svého spoluhráče Oliver Lukaštík. Jeho nabídku ale přečetl jeden ze soupeřů, který ji taky úspěšně zachytil.
     
    57:12
    Od pravého kruhu nyní po delší době vyslal jedovatou střelu Šimon Bialy. Jeho zakončení ale skončilo daleko od pravé tyče. Díky tomu se navíc dostali k puku Berani.
     
    58:08
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Jakub Čechmánek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Matěj Žídek – 2 min., hrubost.
     
    58:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak toto už je poslední hřebíček do rakve pro zlínské Berany. Necelé dvě minuty před koncem totiž přidal již sedmou branku Vítkovic JAN MUROŇ. Ten tak jen potvrdil naprosto dominantní výkon jeho celku v dnešním zápase. Asistence: Vojtěch Fojtík a Markus Saxa.
    58:23 Jan MUROŇ - 2:7
     
    59:22
    Až nekončící souboj u mantinelu v posledních třetinách dnešního klání nakonec ukončil Marek Zapletal. Jeho nabídka do útočného pásma ale byla už spíš taková ledabylá.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky tří branek, z čehož všechny tři padli do svatyně Beranů. Tento fakt tak jen stvrzuje naprostý válec Vítkovic, který zdemoloval celý výkon domácích žlutomodrých.
     
    To už bude pro dnešek ode mě vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:04:09)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 3. Nekvapil, 6. Pilát (Klimek, Čechmánek) – 12. Vehovský (Chlán, Kalandra), 15. Milata (Chlán, Vehovský), 19. Vehovský, 28. Vehovský (Zapletal, Chlán), 44. Saxa (Milata, Fojtík), 52. Slusarczyk (Štiak, Tobola), 59. Muroň (Fojtík, Saxa)


    Berani Zlín: Málek (Kowalczyk) – Zavřel, Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Mikel, Burian (C) – Klimek, Pilát, Tomek – Pešák, Nekvapil, Pražan – Holba, Vaculík, Čechmánek (A) – M. Horský, Urban, Heš.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Puchala (C), Čuba, Kalandra, Bialy, Chaloupka (A), Man – Žídek, Štiak (A), Kovalčík – Milata, Tobola, Fojtík – Vehovský, Chlán, Slusarczyk – Muroň, Saxa, Zapletal.
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Mikšík, Komínek

    Diváci: 26
    bahis siteleri