Zlín – Pardubice 6:4 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:4 (po pr.)
Přerov – Třinec 0:4 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:7 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.)
Sparta – Litvínov 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 26.10.2023, 18:00 • ZS Přerov • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z Přerova. V rámci 19. kola DHL extraligy juniorů se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Oceláři Třinec.
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinec se v extraligové tabulce skupiny Východ nachází se 36 body na třetím místě. Na druhé Vítkovice ztrácí jediný bod, na vedoucí Kometu Brno pak body dva. Oceláři sice v říjnu prohráli čtyřikrát v řadě, přičemž z těchto zápasů získali jediný bod. V posledních dvou utkáních ale uspěli v základní hrací době, když si poradili s pardubickým Dynamem (5:3) a se Zlínem (4:1). Kanadské bodování Slezanů vede útočník Petr Sikora (7+15), o bod méně získal Tomáš Šilar (2+19).
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov v tabulce skupiny Východ juniorské extraligy figuruje s 15 body na předposledním, sedmém místě. Na poslední Zlín má k dobru bod, od šesté Olomouce ho dělí dva body. Zubři na vítězství aktuálně čekají dva zápasy. Před týdnem na svém ledě po sympatickém výkonu podlehli Vítkovicím (1:3), o víkendu je pak deklasovala brněnská Kometa (1:8). Nejproduktivnějším hráčem Přerovanů je v současnosti útočník Tadeáš Hlávka (6+10), o bod méně si připsal Radim Hradil (11+4).
     
    Vzájemné zápasy

    5. kolo, 7. září
    HC ZUBR Přerov – HC Oceláři Třinec 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
    Branky a nahrávky: 26. Hanák (Halík, Tomiga), 32. Hanák (Kolařík) – 18. Bartoš (Šilar, Sikora), 29. Šilar (Sikora, Bartoš), 33. Bartoš (Šilar), 54. Šutý, 60. Spěváček (Gerych).

    Přerov: Vojtek – Pekr, Bárta, Billa, Tomiga, Nášel, Koblížek, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Kolařík, Halík, Hanák – Buršík, Švejda, Lysoněk – Šindler, Mašek, Dobša.

    Třinec: Král – Andrle, Pospíšil, Horváth, Buják, Ošmera, Kurbaka, Volas – Sikora, Lysak, Bartoš, Spěváček, Šutý, Šilar, Gerych, Blaha, Urbánek, Holinka, Mikula, Svozil.

    12. kolo, 30. září
    HC Oceláři Třinec – HC ZUBR Přerov 6:4 (1:2, 5:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: . Šutý (Bartoš, Volas), 22. Bartoš (Šilar, Kurbaka), 24. Kozlík (Andrle), 34. Šutý (Kurbaka, Buják), 34. Sikora (Lysak, Bartoš), 40. Sikora (Lysak, Bartoš) – 9. Mašek (Hradil), 12. Tomiga, 50. Švejda (Hlávka, Bárta), 55. Hradil (Hlávka, Bárta).

    Třinec: Černý – Andrle, Pospíšil, Horváth, Buják, Ošmera, Kurbaka, Volas – Kozlík, Šilar, Urbánek, Sikora, Lysak, Bartoš, Šutý, Gerych, Mikula, Svozil, Spěváček.

    Přerov: Vojtek – Tomiga, Billa, Bárta, Pekr, Škňouřil, Janek, Polame – Hlávka, Hradil, Kuchta – Buršík, Švejda, Lysoněk – Hyža, Mašek, Dobša – Martiňák, Nášel, Šindler.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Vojtek (Žurek) – Tomiga, Da. Bárta, Škňouřil, Billa (C), Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Hlávka, Halík, Buršík (A) – Kolařík, Mašek, J. Hanák – Šťastný, Nášel, Dobša.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Oceláři Třinec: J. Král (A. Černý) – A. Horváth, Andrle (A), Kurbaka, Volas, M. Pospíšil, Ošmera, Buják (A) – Kozlík, Sikora, Cedzo – Gerych, Holinka (C), Šilar – Spěváček, Bartoš, Lysak – Mikula, Blaha.
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Hradil, Šico – Bartoň, Hanzlík.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na ledě. Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Třinec v červenobílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli hosté.
     
    00:40
    Třinec zavezl puk do útočného pásma. Od modré čáry z otočky vystřelil Gerych, domácí obránci kotouč k Vojtkovi nepustili.
     
    01:49
    Hlávka vystihl třineckou kombinaci v útočném pásmu a ujel sám na Krále. Ten jeho zakončení k vzdálenější, pravé tyči vyrazil betonem.
     
    02:54
    Spěváčkův pas od mantinelu zachytil v lapačce Vojtek a raději přerušil hru.
     
    03:08
    Buják na modré čáře naznačil střelu, aby si udělal více prostoru. Poté skutečně vypálil, ale trefil bránícího Ozollapu do nohy. Od ní se kotouč odrazil mimo hřiště.
     
    04:07
    Holinka si ve středním pásmu prohodil puk mezi nohama a dostal se přes útočnou modrou čáru. Jeho pokus z pravé strany přerovští hráči tečovali na zadní mantinel.
     
    05:03
    Kolařík se snažil zakončit z pravého křídla přes dva protihráče. Krále však neohrozil, protože k třineckému brankáři kotouč vůbec nedoletěl.
     
    06:12
    Kuchta na obranné modré čáře vypíchl kotouč třineckému obránci a postupoval vpřed. Pak nahrál do druhé vlny Škňouřilovi, ten nicméně osamocený hostující bránu přestřelil.
     
    07:21
    Na jedné straně Vojtek vyrazil Blahovu střelu zdálky. Poté se na pravé straně útočného pásma dostal do zakončení domácí Hlávka, Král puk letící do horní části branky přizvedl do ochranné sítě.
     
    08:11
    Hanák si v útočném pásmu vyměnil kotouč s Kolaříkem, ale třinečtí beci mu poté zabránili v tom, aby vystřelil z mezikruží.
     
    09:20
    Čtvrtý přerovský útok nejprve vybojoval puk za brankou Krále. Poté se dostal do defenzívy, ale třineckou snahu zastavil ofsajd.
     
    09:57
    Hradil s Kuchtou udrželi pro Zubry útočné pásmo. Z pravé strany tak poté mohl vypálit Billa, který se vysunul z pozice obránce na křídlo. Třineckou branku nicméně v ne zcela špatné pozici minul.
     
    11:09
    Přerov mohl využít třinecké nedůslednosti v obranném pásmu, ale Halík zdálky nemířil přesně.
     
    12:14
    Jeden z Ocelářů se protáhl mezi třemi Přerovany až před Vojtka. Ten sice obrovskou možnost dokázal zastavit, hostující útočník byl však faulován. Třinec si zahraje přesilovku.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Billa – 2 min., hákování.
     
    12:30
    Cedzo dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma a střílel do volné části branky. Vojtek se však dokázal rychle přesunout a znovu Zubry podržel.
     
    13:38
    Kurbaka měl před sebou volný prostor, a proto vystřelil. Domácího brankáře zasáhl do masky, načež hlavního rozhodčí Hradil po Vojtkově signalizaci, že je mírně otřesen, přerušil hru.
     
    14:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři tři sekundy před návratem Billy využívají přesilovku a jdou do vedení. Velkou šanci Cedza ještě Vojtek dokázal betonem zneškodnit. Před přerovskou brankou ale poté vznikla skrumáž, kterou střelou o horní tyč zužitkoval ke gólu PETR SIKORA. Asistence: Adam Cedzo a Dominik Buják.
    14:11 Petr SIKORA - 0:1
     
    16:06
    Agilní Cedzo zkusil Vojtka překvapit pokusem z ostrého úhlu. Přerovský brankář se však nachytat nenechal, kotouč zády vyrazil na zadní mantinel.
     
    16:49
    Buršík se dostal ke střele u levé tyče, ale minul. Puk se poté ještě odrazil k opačné tyčce k volnému Billovi, ale Král se s betonem dokázal včas přemístit. Stav tak zůstává beze změny.
     
    17:31
    Šilar našel z rohu útočného pásma v druhé útočné vlně Volase. Ten vystřelil bez přípravy, Vojtek však puk přesto zvládl vyrazit před sebe.
     
    18:13
    Volas to nyní zkusil od modré čáry, Vojtek si tentokrát připsal ne zcela náročný zákrok vyrážečkou.
     
    18:30
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Viktors Kurbaka – 2 min., faul kolenem.
     
    18:36
    Třinec rychle vyhodil puk do středního pásma.
     
    19:11
    Hosté znovu vystihli rozehrávku Zubrů, kteří se tak znovu nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    19:45
    Až nyní začali domácí v útočném pásmu pořádně operovat. Škňouřil však puk pořádně netrefil a Hlávkova střela třineckou branku minula.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jediný gól první třetiny zápasu mezi Přerovem a Třincem padl v přesilovce Ocelářů. V 15. minutě ji předčasně ukončil Petr Sikora, jenž trefil horní část branky. Obrana Zubrů byla v té chvíli značne rozhozená, čehož lídr třinecké produktivity dokázal využít. Slezané tak na Hané vedou 1:0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Přerov bude hrát ve druhé třetině ještě 29 sekund přesilovku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Třinec vyhodil kotouč až k Vojtkovi.
     
    20:30
    Hosté v plném počtu.
     
    20:51
    Kapitán Ocelářů Holinka projel z pravé strany až před branku, kde ale trefil klečícího Vojtka. Dobrý zákrok brankáře Zubrů.
     
    21:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané zkraje druhé třetiny navyšují své vedení. Pokus Šilara vyrazil Vojtek k PATRIKU VOLASOVI, který měl volný prostor k zakončení, protože hned tři bránící Přerované stáli poblíž branky. Obránce Ocelářů následně krásně vymetl levou šibenici. Asistence: Tomáš Šilar a Miroslav Holinka.
    21:08 Patrik VOLAS - 0:2
     
    22:39
    Kozlík se poblíž levé tyče prodral ke střele přes dva protihráče. Vojtek vkleče dokázal podržet puk ve výstroji a přerušil hru.
     
    22:56
    Zubři chybovali v obraně a zkraje pravého kruhu střílel Šilar. Vojtek schoval letící kotouč do lapačky.
     
    23:38
    Buršík sklepl puk letící vzduchem v prostoru mezi kruhy. Krále ale v dobré pozici nedokázal překonat, stejně jako dorážející Hlávka.
     
    24:13
    Bartoš vybojoval puk a tvrdě vypálil z pravé strany útočného pásma. Vojtek musel rychle vytrčit levý beton, vzápětí zasáhl jeho koncem.
     
    25:32
    Tomiga měl při útočném výletě dost místa na levém křídle, a proto vystřelil. Král betonem srazil puk do rohu kluziště.
     
    26:07
    Dobrá možnost čtvrtého přerovského útoku. Šťastný obdržel nahrávku zpoza brány, ale z první mířil jen do prostoru, kam zaklekl Král.
     
    26:59
    Buršík zachytil puk po třineckém zaváhání v obranném pásmu. Následně objel polovinu této třetiny hřiště, bekhendem však lehce z pravé strany trefil jen boční oblouk Královy branky.
     
    28:34
    Blaha mohl zblízka potrestat chybu Přerova před vlastní brankou, ale mířil jen do hrudi klečícího Vojtka.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Adam Cedzo – 2 min., podrážení.
     
    29:45
    Bárta u modré čáry chtěl využít toho, že těsně před Králem clonil Ozollapa. Třinecký brankář si ale přesto zvládl puk najít a vkleče zakročil.
     
    30:12
    Billa od modré čáry trefil prvního bránícího soupeře před sebou. Další pokus přerovského obránce byl tečovaný mimo branku.
     
    30:45
    Hosté v plném počtu.
     
    31:11
    Šilar z pravé strany dobře zakončoval zápěstím do vzdálenější šibenice. Vojtek však neméně dobře zkrotil kotouč na levém rameni.
     
    31:41
    Hanák se na pravé straně útočného pásma protáhl do zakončení z ostrého úhlu. Král ale klečel přitisknutý u tyče, takže puk neměl v podstatě kudy projít do brány.
     
    32:35
    Volasovi na útočné modré čáře uskočil kotouč a dobře se vydal Šťastný. Přerovského útočníka ale zastavil Volasův spoluhráč z obrany.
     
    33:00
    Hradil u branky zachytil puk a snažil se ho poslat ke vzdálenější, levé tyči. Přerov však na gól v tomto zápase čeká dál.
     
    34:04
    Škňouřil od modré čáry dvakrát mířil jen do před sebou stojícího soupeře. Zubři ale budou moct v brzké době operovat v útočném pásmu, Třinec totiž poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tobiáš Kuchta – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Michal Pospíšil – 2 min., hrubost.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Matěj Kozlík – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:06
    Halík zprava střílel z ostrého úhlu, ale Král neměl problém kotouč vyrazit.
     
    35:28
    Nyní brankář Ocelářů dobře viděl střelu Buršíka z pravé strany a vytěsnil ji před sebe.
     
    36:38
    Třinec se osvobodil a Zubři musejí začínat s akcí až od Vojtka.
     
    36:52
    Hosté v plném počtu.
     
    37:14
    Zubři chybovali za vlastní brankou a ze slotu střílel pohotově Cedzo. Vojtek se musel činit, aby puk vytěsnil nad horní tyčku.
     
    38:18
    Třinec si vytvořil tlak v útočném pásmu a Holinka zblízka nebezpečně zakončoval bekhendem. Vojtek dalším kvalitním zákrokem vyrazil puk před sebe.
     
    39:12
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Billa – 2 min., držení.
     
    39:33
    Kozlík dostal kotouč před bránu od zadního mantinelu, ale v osudové chvíli ho netrefil ideálně. Pokud by se mu to podařilo, měl by Třinec velkou šanci na třetí gól.
     
    39:57
    Hlávka u obranné modré čáry vybojoval puk a poté ho napálil až k hostující brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhém dějství byla k vidění jedna branka a opět v přerovské síti. V čase 21:08 zvýšil vedení Třince na průběžných 2:0 střelou do horního rohu Patrik Volas. Oceláři mohli skórovat i vícekrát, Vojtka ale už do druhé sirény nepřekonali. Zubři zatím na první trefu v tomto utkání stále čekají.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:29.
     
    Třinec bude zkraje třetí třetiny hrát minimálně minutu a 11 sekund přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    První buly třetí třetiny vyhráli domácí.
     
    40:27
    Holinka při přečíslení Třince nahrával před poloprázdnou branku, tam ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    40:58
    Cedzův pas z pravé strany tečoval směr brána Sikora, ale Vojtek se skvěle přesunul k levé tyči a puk betonem vytěsnil před sebe.
     
    41:11
    Domácí v plném počtu.
     
    42:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Martin Mašek – 2 min., podrážení.
     
    42:32
    Hostům utekl kotouč přes modrou čáru a útočné pásmo tak museli vyklidit.
     
    43:14
    Oceláři nyní tlačili poblíž Vojtkovy branky, ale neuspěli a Zubři následně vyhodili přes celé hřiště.
     
    43:45
    Hlávka pošetřil cenné vteřinky pro domácí tým, následně kotouč poslal k brance Krále.
     
    44:14
    Domácí v plném počtu.
     
    44:46
    Buršík se řítil za volným kotoučem, který klouzal k hostující brance. Král u něj ale byl dříve a hokejkou ho poslal daleko před sebe.
     
    45:53
    Billa zachytil puk ve středním pásmu, protože se mu však ani jeden ze spoluhráčů nenabízel, nahodil ho k zadnímu mantinelu u třinecké branky.
     
    46:38
    Hradil si z levé strany najel mezi kruhy a mířil mezi betony, ty ale Král sevřel k sobě včas.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tobiáš Kuchta – 2 min., podrážení.
     
    47:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané podruhé v tomto duelu využívají přesilovku a odskakují Zubrům na rozdíl tří gólů. Po přihrávce Šilara bez okolků vypálil od modré čáry PATRIK VOLAS, trefil přesně pravý dolní roh domácí branky a přidává druhou trefu v zápase. Asistence: Tomáš Šilar a Robin Gerych.
    47:24 Patrik VOLAS - 0:3
     
    48:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    A rázem je to už o čtyři góly. Přerované zaváhali v obranném pásmu, čehož přesnou střelou k pravé tyči a mimo dosah Vojtkovy lapačky využil JAN BARTOŠ. Asistence: Klimentij Lysak.
    48:08 Jan BARTOŠ - 0:4
     
    50:02
    O kotouč se nyní bojovalo na útočné modré čáře Zubrů. Domácí hráči sice hrací předmět dokázali získat, jenže do útočného pásma se nedostali.
     
    50:56
    Bartoš od zadního mantinelu projel navzdory přítomnosti bránících soupeřů až na pravý kruh, prostor u bližší tyče však následně netrefil.
     
    52:11
    Nášel sice v útočném pásmu dokázal poslat puk mezi nohama soupeře vedle sebe, nikoho ze spoluhráčů ale oslovit nedokázal.
     
    53:03
    Ozollapa ujížděl na Krále, pořádně však nezakončil, třinecký brankář mu kotouč hokejkou vypíchl.
     
    53:52
    Kurbaka střílel bez přípravy z pravé strany, Vojtek se ale včas přemístil a kotouč zastavil u pravé tyče na hrudi.
     
    54:50
    Nášel z levé strany dobře posílal puk před bránu, kam si najel jak Dobša, tak Tomiga. Král si ale s pomocí obránců dokázal poradit.
     
    Dnešní utkání sleduje 159 diváků.
     
    55:34
    Přerovský útok za čestným gólem v tomto utkání zastavil ofsajd.
     
    56:09
    Přihrávku na Hlávku za obranu dokázala třinecká obrana tečovat tak, že domácí útočník se k puku a do šance nedostal.
     
    56:57
    Cedzo si rychle najel na pravý kruh, ale vzdálenější šibenici poté minul.
     
    57:28
    Holinka se elegantní kličkou zbavil bránícího Koblížka, ale Vojtka poté blafákem do bekhendu nepřekonal. Vzájemný souboj vyhrál přerovský brankář.
     
    57:51
    Holinka teď dostal namazáno od přerovských hráčů, ale Vojtek chybu hráčů před sebou dokázal perfektním zákrokem vyrážečkou napravit.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Třinec v závěru utkání operuje v útočném pásmu.
     
    59:17
    Hostující přečíslení zastavila nepřesná přihrávka, domácímu Buršíkovi poté nevyšla klička ve středním pásmu.
     
    59:43
    Třinec rozehrává od své branky, zápas už se jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Třinec ve třetím dějství podruhé v zápase využil přesilovku, když od modré čáry přidal druhou trefu obránce Patrik Volas. Utkání pak definitivně rozhodla situace krátce poté, když se prosadil také Jan Bartoš a zařídil Ocelářům komfortní čtyřgólový náskok. Ten už Slezané nepustili, jelikož Přerov skórovat nedokázal. Třinec tak na Hané zvítězil poměrem 4:0.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:01:44)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 15. Sikora (Cedzo, Buják), 22. Volas (Šilar, Holinka), 48. Volas (Šilar, Gerych), 49. Bartoš (Lysak)


    HC ZUBR Přerov: Vojtek (Žurek) – Tomiga, Da. Bárta, Škňouřil, Billa (C), Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Hlávka, Halík, Buršík (A) – Kolařík, Mašek, J. Hanák – Šťastný, Nášel, Dobša.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Oceláři Třinec: J. Král (A. Černý) – A. Horváth, Andrle (A), Kurbaka, Volas, M. Pospíšil, Ošmera, Buják (A) – Kozlík, Sikora, Cedzo – Gerych, Holinka (C), Šilar – Spěváček, Bartoš, Lysak – Mikula, Blaha.
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Hradil, Šico – Bartoň, Hanzlík

    Diváci: 159
    bahis siteleri