Girona – Celta Vigo 1:0 (kon.)
konec
Girona FC
1:0 (0:0)
Celta de Vigo
Pátek 27.10.2023, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:0. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:6. (23:17:32)
     
    Domácí Girona se v páteční předehrávce 15. kola španělské LaLigy pořádně nadřela, v roli favorita udolala Celtu Vigo až gólem v nastaveném čase základní hrací doby.

    První poločas byl ze strany domácího favorita mizerný, neboť nevystřelil ani jednou na bránu, zatímco soupeř dvakrát, ale gólu se nedočkal. Druhé dějství už bylo na šance bohatší. Za Gironu zahrozili Couto a Gutiérrez, ani jeden ale nemířil mezi tři tyče. Na druhé polovině hřiště rozvlnil síť de la Torre, ale jeho zásah neplatil z důvodu útočného faulu spoluhráče Dotora na gólmana. Když už se zdálo, že střetnutí skončí bezbrankovým výsledkem, tak v první nastavené minutě základní hrací doby vzal zodpovědnost do vlastních rukou Yangel Herrera, středopolař vypálil zpoza vápna nechytatelnou ránu nártem o levou tyč a rozhodl o tříbodovém zisku favorita.

    Svěřenci trenéra Míchela pokračují ve snovém úvodu sezóny, polepšili si na 28 bodů a v tabulce se minimálně do soboty posunuli do čela tabulky o tři body před Real Madrid. Celta nevyhrála posedmé za sebou, s šesti body zůstává na sestupovém osmnáctém místě.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Místo pokračující snahy hostů na srovnání si domácí hlídají těsný náskok na útočné polovině, po sraženém centru Cygankova navíc kopali roh, proběhla očekávaná rozehrávka na krátkou vzdálenost.
     
    90+5
    Jeden z posledních útoků Celty zhatil útočným faulem Iago Aspas a není divu, že Paulo Gazzaniga s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    90+4
    Aleix García ve snaze o obranný odkop podklouzl, avšak smutnit nemusel, úkolu v podobě dlouhého nákopu do bezpečí se za něj zhostil Miguel Gutiérrez.
     
    90+3
    Hosté samozřejmě museli úplně překopat taktiku a vrhnout všechny zbytky sil do ofenzivy. Nákop Renata Tapii doputoval až do rukavic připraveného Gazzanigy.
     
    90+1
    Girona právě vstřelila branku!
    Střelecká nemohoucnost ukončena, domácí favorit dělá v nastaveném čase dost možná rozhodující krok směrem k zisku tří bodů! Aleix García patičkou prodlužoval nahrávku do středu na YANGELA HERRERU, venezuelský reprezentant si míč ideálně zpracoval a zpoza velkého vápna vypálil nechytatelnou ránu o levou tyčku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hostující kapitán Iago Aspas zabojoval, nicméně ani ve skluzu nezvládl míč udržet ve hře, následuje autové vhazování Girony.
     
    88
    Útočný faul odpískán Iagu Aspasovi, který vysunul presink až nečekaně vysoko, nakonec bolestivě došlápl stopera Juanpeho.
     
    87
    Světle modří trpělivě brání a čekají na případnou možnost brejku. Před Unaiem Núñezem se žádná taková neotevřela, proto následoval daleký odkop do země nikoho.
     
    86
    Girona byla varována, ale nepotrestána. Nadále tedy živí naděje na tříbodový zisk, poměrně rychle přesunula kombinaci na polovinu soupeře.
     
    85
    Hodně nespokojený je na hostující střídačce zkušený kouč Rafael Benítez, jeden z členů realizačního týmu dokonce dostal červenou kartu. Utkání každopádně pokračuje za bezbrankového stavu.
     
    85
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Carlos Dotor, přichází Fran Beltrán.
     
    83
    Hostující mužstvo rozvlnilo síť, gól však neplatí! Po centru Tapii zprava Gazzanigovi vypadl míč z rukavic, načež spadl k zemi po kontaktu s Dotorem. Právě Dotor potom přisunul balón Lucovi de la Torremu, jemuž nedělalo žádné problémy zakončení do prázdné brány. Arbitr Díaz de Mera nechal situaci dohrát, načež po krátké konzultaci s pomezním odpískal Dotorovi útočný faul.
     
    82
    Žlutému trestu se nevyhnul Juanpe. Domácí stoper zbytečně dohrál Aspase dávno po odehrání míče, v tomto případě nebylo co řešit.
     
    81
    Celta Vigo podnikla zajímavý protiútok levou stranou, kdy si Carlos Dotor narazil s Iagem Aspasem, střelu levačkou ve finále úspěšně zblokoval Miguel Gutiérrez.
     
    80
    Polovysoký centr od pravé lajny Portu chytře prodlužoval za sebe, Carlos Dotor před Stuanim hrudí sklepl balón pro Guaitu.

    Milan Huppert

    Branky: 90+1. Y. Herrera (A. García)

    Karty:   45+7. Couto (GIR), 77. Stuani (GIR), 82. Juanpe (GIR) – 55. K. Vázquez (CVG), 77. Starfelt (CVG)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:0. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:6.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez (79. Cygankov), Da. López (45+2. Juanpe), Blind – I. Martín (67. Portu), Y. Herrera, A. García (C), Gutiérrez – Couto, Sávio – Dovbyk (67. Stuani).
    Náhradníci: Fuidias – Almena, Espinosa, Kebe, Solís, Torre.

    Trenér: Míchel

    Celta de Vigo: Guaita – K. Vázquez, Starfelt, Núñez, M. Sánchez – de la Torre, Tapia, Dotor (85. Beltrán), Bamba (75. Mingueza) – Aspas (C), Larsen.
    Náhradníci: J. Carrillo, Marchesín – Cervi, Domínguez, Douvikas, M. Rodríguez, Sotelo, Swedberg.

    Trenér: Rafael Benítez

    Rozhodčí: Díaz de Mera – Santaursula, Hernández

    Diváci: 12 671
    bahis siteleri