Bosna – Česko 1:0 (kon.) | Polsko – Srbsko 2:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
1:0 (0:0)
Česko
Pátek 27.10.2023, 14:30 • FF BH Football Training Centre - Zenica • Liga národů žen - Liga B
Předzápasové kurzy
     
    Ani tato porážka nemusí být z českého pohledu žádná tragédie. V úterý od 17:00 je na programu odveta v nové Malšovické aréně v Hradci Králové, kde se čeká rekordní návštěva na ženský fotbal v Česku. Pokud Češky zvítězí, vrátí se do čela tabulky, a pak už by jim stačilo zvládnout jen prosincové duely s Běloruskem a doma se Slovinskem. (16:34:52)
    Dnes to v Bosně nevyšlo.
     
    České fotbalistky prohrály na půdě Bosny a Hercegoviny 0:1 a zkomplikovaly si tak cíl, kterým je ve své skupině zvítězit a postoupit v Lize národů do elitní ligy A. Bosna se tak se sedmi body vyhoupla se sedmi body do čela tabulky. Svěřenkyně kouče Rady zůstávají na šesti bodech.

    Fotbalová krása to dnes opravdu nebyla, viděli jsme spíše bojovný fotbal. Asi největší českou příležitost měla v úvodu druhé půle Eliška Sonntagová, která po centru Růžičkové zblízka překopla bránu. Rozhodující moment přišel až v závěru základní hrací doby. Ekićová prošla z levé strany do šestnáctky a její nabídku využila střídající Alma Krajnićová. Pak se už spíše diskutovalo, než hrálo. Při střídání totiž zdržovala Jelčićová, která za to uviděla druhou žlutou kartu a byla vyloučena. Češky si pak už nevytvořily žádnou situaci, která by volala po vyrovnání.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Vhazování pro Česko a čas asi na poslední útok...
     
    90+8
    Domácí hráčky chytře držely u rohového praporku míč a získaly další roh...
     
    90+7
    Domácí hráčky ještě vyjely s míčem dopředu a centr Kršové byl odkopnut pouze na roh.
     
    90+6
    Domácí už zdržují všemi prostředky. Alma Krajnićová vzala v nepřerušené hře míč do ruky a dostala žlutou kartu.
     
    90+5
    Neujala se střela Franny Černé. Ta skončila vedle.
     
    90+5
    Centr z pravé strany Mrázová jen prodloužila směrem na bránu. Gvozderacová míč lapila a nebude pospíchat.
     
    90+3
    Rozhodčí nastaví šest minut. To by ale mělo platit až od této chvíle. Protože se doteď nehrálo. Bosna opravdu hraje v deseti.
     
    90+1
    Ještě velké dohady! Vystřídána totiž měla být také Maja Jelčićová, která ale nepospíchala z hrací plochy a rozhodčí ji za to udělila žlutou kartu! protože je druhá, tak to znamená také červenou. Nyní se asi řeší, zda to bylo už po vystřídání, nebo zda bude muset Bosna dohrávat v oslabení! Probíhají velké diskuze u střídaček.
     
    90
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
    ze hřiště odchází Emina Ekićová, přichází Elma Husićová.
     
    89
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Eliška Sonntagová, přichází Franny Černá,
    ze hřiště odchází Kristýna Růžičková, přichází Kamila Dubcová.
    88. Alma KRANJIĆOVÁ - 1:0
     
    88
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Tak to je velká nepříjemnost! Emina Ekićová se na levé straně protáhla až do pokutového území. Pak nahrála na zadní tyč střídající ALMĚ KRAJNIĆOVÉ, která poslala balón do odkryté české svatyně.
     
    87
    Andrea Stašková se dnes do šancí moc nedostává. V posledních minutách se snaží stahovat do středu pole či zabíhat na křídla, aby svým spoluhráčkám pomohla s tvorbou hry.
     
    85
    Mrázová našla Andreu Staškovou, která byla v zajímavé pozici v pokutovém území. Odmáván byl ofsajd, na který to ale vůbec nevypadalo. Česká útočnice každopádně nezpracovala ideálně a asi by se stejně neprosadila.
     
    83
    Andrea Stašková chytře prodlužovala míč za obranu. Tam sprintovala Kristýna Růžičková, ovšem brankářka Gvozderacová to přeci jen měla k balónu blíže.

    Martin Augustin

    Branky: 88. Kranjićová

    Karty:   16. Hadžićová (BSN), 45. Aleksićová (BSN), 77. Jelčićová (BSN), 90+6. Krajnićová (BSN) – 71. Stašková (CZE)   90+1. Jelićocová (BSN)


    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:11.
    Bosna a Hercegovina: Gvozderacová – Kamerićová (46. Hreljaová), Milinkovićová, Hasanbegovićová, Gavrićová (67. Spasojevićová), Hadžićová (81. Krajnićová) – Aleksićová, Ekićová (90. Husićová), Jelčićová – Kršová, Nikolićová (C).
    Náhradníci: Delićová, Fakovićová – Velagićová, Husićová, Spasojevićová, Krajnićová, Piskićová, Gačanicaová, Taslidžaová, Hreljaová, Čuleová.

    Trenér: Samira Hurenová

    Česko: Lukášová – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Pěčková – Sonntagová (89. Černá), Kotrčová, Cahynová (C) – Růžičková (Dubcová), Stašková, Khýrová (83. Mrázová).
    Náhradníci: Votíková, Růžičková – Křivská, Huvarová, Bužková, Šubrtová, Cvrčková, Stárová, Dubcová, Mrázová, Černá.

    Trenér: Karel Rada

    Rozhodčí: Mylopoulouová (GRE) – Sorianová (FRA), Combaová (FRA)
    bahis siteleri