Zlín – Olomouc 2:1 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Sparta 2:7 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 3:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:0 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:1 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Pardubice – Přerov 4:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
HC Kometa Brno
Sobota 28.10.2023, 12:00 • Zimní stadion Moravské Budějovice • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké sobotní poledne přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dvacáté kolo juniorské extraligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC Dukla Jihlava a HC Kometa Brno.
     
    HC Dukla Jihlava

    Jihlavská Dukla se v tabulce ve Východní části nachází na čtvrtém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů a drží se tak stále v elitní čtyřce. Nyní se jihlavským hokejistům daří velmi dobře, když čtyřikrát po sobě vyhráli a táhnou tak úspěšnou šňůru. Ta začala výhrou 4:1 v Přerově, poté Jihlavští porazili 5:4 po prodloužení Třinec. Duklu pak čekaly dva venkovní zápasy a znovu v nich uspěla. Nejprve to odnesl Zlín, jenž prohrál 3:5. A naposledy pak také Olomouc, ta na svém ledě na nestačila na Jihlavu a padla vysoko 1:7. Potvrdí hráči Dukly dobrou formu a připíší pátý zářez v řadě po sobě?

    Nejproduktivnější hráči

    Adam Boltvan 12+13
    Jan Ekrt 5+17
    Denis Bárta 4+17
     
    HC Kometa Brno

    To brněnská Kometa je na tom lépe, v tabulce ve stejné skupině ji najdeme v patrech nejvyšších, tedy na prvním místě a dosud hosté zapsali jednačtyřicet bodů. Na paty jim ale dýchá Třinec, který má jen o dva body méně a proto mají Brňané o motivaci postaráno a k soupeři jedou s cílem znovu vyhrát, aby si první místo pojistili. Kometa má také za sebou úspěšnou sérii, vyhrála třikrát po sobě. 8:1 v Olomouci, stejným výsledkem pak vyhrála doma proti Přerovu. A naposledy srazila 3:1 Vítkovice.

    Nejproduktivnější hráči

    Jonáš Jungwirth 7+19
    Ilarion Kuprijanov 11+14
    Maxim Burkov 15+8
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už dvakrát, poprvé se z výhry radovala Jihlava, v první odvetě pak vyhrálo zase Brno. Pokaždé platilo pravidlo můj dům, můj hrad. Bude tomu tak i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Cinka) – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), P. Mrtka, Topol, Vandas, Löffler – Coufal, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Modl, Bulík – Nosek, R. Váňa, Klapica – Šabatka (A), Niederhafner, Valach.
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Ondráček (Kavan) – Bůžek, Ulbricht (A), Zubíček, D. Svoboda, Jurný, Kuswito, A. Pospíšil – De. Bárta, Otava (C), Boltvan (A) – Rakus, Ekrt, Mots – Chludil, Habermann, Veselský – Antony, Halačka, Pavlík.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Roischel, Landsmann.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Jihlavští se vrhli do útočné akce hned na úvod zápasu, ale na Jana Ondráčka nevyzráli. Hned na to pak opačným směrem míří soupeř.
     
    01:24
    Denis Jeletz se proháčkoval obranou soupeře a dostal se do prostoru mezi kruhy, kde už chtěl vystřelit, ale proti byl obránce Komety, který jistí puk a získává ho na stranu Brna.
     
    02:48
    Brněnští se dostali do akce, Patrik Ulbricht hned na levé straně švihl do puku a ten končí mimo tři tyče. Násleně pak se JIhlava dopustila zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    03:27
    Lukáš Vejmelka čelil dalšímu pokusu soupeře, v rozkleku ale poslal kotouč do bezpečí a sbírá ho jihlavská obrana.
     
    04:02
    Ilarion Kuprijanov nabral rychlost a nabruslil si do prostoru mezi kruhy, jeho svižná rána ale končí na pozorném Janu Ondráčkovi.
     
    05:35
    Slibně se rozvíjející akci brněnské Komety zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Lukáše Vejmelky.
     
    06:31
    Další možnost pro Brno, které se během chvilky propracovalo k další šanci před Lukášem Vejmelkou, mladší bratr toho slavnějšího z NHL ale vytasil dobrý zákrok a hned puk posílá spoluhráčům, aby mohli otočit hru.
     
    07:20
    Jihlavští pokazili rozehrávku v pásmu soupeře a hosté toho využili k získání kotouče a míří znovu do rychlého protiútoku před Vejmelkovu branku.
     
    07:55
    Patrik Antony ale mezi kruhy minul přihrávku a puk skončil jen u levého hrazení, kde ho sebrali domácí mladíci a hned mířili do akce.
     
    08:49
    Adam Boltvan od levého hrazení napřáhl ke střele, puk letěl na bránu Lukáše Vejmelky a ten zapisuje další důležitý zákrok a raději hru zastavuje.
     
    09:17
    Další ofsajd maří akci Komety a hra jde do neutrální zóny.
     
    10:00
    Roman Otava dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde šikovně nastavil hůl a puk poté změnil směr a mířil na jihlavskou klec. Tam ale další nebezpečí pohotově zažehnal Lukáš Vejmelka.
     
    10:24
    Obrana Jihlavy nepustila hosty do zakončení před Vejmelkou a poté od jeho branky domácí celek zakládal další akci, ale v pásmu Komety pak Dukla ani nezakončila.
     
    10:50
    Hned na to pak zaútočili opět brněnští hráči a donutili Vejmelku k dalšímu zákroku. Hra je přerušena, buly po pravé ruce Lukáše Vejmelky.
     
    11:24
    Tomáš Vandas nahazoval puk na branku Brna od modré čáry a ten nakonec zaměstnal Jana Ondráčka, který nakonec skákavý kotouč zkrotil a dostla ho k sobě.
     
    11:44
    Lukáš Vejmelka kryje další nebezpečný pokus hostů a před dotěrnými útočníky Komety znovu zastavuje hru.
     
    12:24
    Cyril Valach nebezpečně dotíral před Janem Ondráčkem, nadvakrát ho ale nepřekonal. Hostující brankář pak kryje kotouč pod lapačku a je přerušeno. Buly po jeho pravé ruce.
     
    12:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Dukla udržela puk v útočném pásmu, poté do jízdy do prostoru mezi kruhy dostal přihrávku ILARION KUPRIJANOV, jenž po střele z první dostal kotouč za záda Jana Ondráčka – 1:0. Asistence: Kevin Coufal a Maxim Burkov.
    12:44 Ilarion KUPRIJANOV - 1:0
     
    14:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Robert Váňa – 2 min., podrážení.
     
    15:18
    Domácí se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Nyní už ale zase jdou útočit hosté, kteří prahnou po vyrovnání.
     
    16:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je skutečně vyrovnáno. Hosté využívají početní výhodu, když Lukáše Vejmelku překonal ROMAN OTAVA, který těsně před Vejmelkou tečoval pokus Svobody od modré čáry – 1:1. Začíná se tedy zase znovu od začátku. Asistence: Denis Svoboda a Denis Bárta.
    16:18 Roman OTAVA - 1:1
     
    17:06
    Domácí se dostali do zakončení před Ondráčkem, ten si poradil a po zákroku hru zastavil.
     
    17:57
    Obrana Jihlavy získala puk v obranné třetině a dostala ho na své hokejky. Posléze se pak domácí dostali ven a pokoušejí se o další ohrožení Ondráčkovy branky.
     
    18:22
    Ten opravdu musel zasahovat a podržel svůj tým. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Patrik Ulbricht se po levém křídle utrhl až na levý kruh, jeho svižné zakončení pak končí na pozorném Lukáši Vejmelkovi, který hned pozastavuje hru.
     
    19:45
    Domácí se ještě protlačili do útočného pásma, ale záhy uslyšeli hvizd píšťalky jednoho z čárových sudích a to znamená jediné, postavení mimo hru a vhazování ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli dvě branky. Nejprve otevřela účet zápasu ve třinácté minutě domácí Jíhlava, když se pohotovou střelou prosadil Ilarion Kuprijanov. V sedmnácté minutě pak Brno využilo přesilovou hru zásluhou teče Romana Otavy, který vyrovnal na 1:1 a vrátil tak hosty zpět do hry. Poprvé do kabin se tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Dukla se hned po vhazování ve středovém kruhu dostala do akce, ale před Janem Ondráčkem se nakonec nikdo střelecky neprosadil.
     
    21:22
    Nyní zakončil těsně před hostující brankou Adam Rauš, ovšem jeho pokus kryje hostující brankář a zastavuje hru. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    22:15
    Obrana Dukly sebrala soupeři puk, záhy o ale zase ztratila. Kometa se tak ještě zdržela v útočné třetině, ale před Vejmelkou nic nevymyslela.
     
    23:12
    Zakázané uvolnění Dukly a hra se stěhuje zpět před Lukáše Vejmelku.
     
    23:25
    Lukáš Vejmelka v pokleku kryl betonem další akci soupeře a podržel svůj tým. Následuje rychlý protiútok domácích.
     
    24:17
    Jan Ondráček zakročil proti jedovce soupeře a raději ukrývá puk v lapačce a hra je zastavena.
     
    25:05
    Matěj Vovsík protáhl kotouč do útočného pásma, kde ho poté nasměroval do prostoru mezi kruhy, ale spoluhráč na něj nedosáhl. Rázem tak skončila slibně se rodící akce Jihlavy.
     
    26:25
    Jihlavští si vypracovali další šanci před Ondráčkem, ten ji bezpečně kryje levým betonem a posílá touš do rohu obranného pásma.
     
    27:05
    Vhazovalo se před Janem Ondráčkem, který hned po buly čelil nepříjemné střele soupeře a hra je opět zastavena.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Dominik Halačka – 2 min., podrážení.
     
    27:30
    Hosté hned po vhazování před Ondráčkem vyhodili puk až před branku Jihlavy a hned pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    28:04
    Jihlava se bleskurychle vrátila zpět, ale znovu puk ztratila. Hned na to ve vlastním oslabení mezi kruhy střílel jeden z hostů, ale tváří v tvář Vejmelkovi neuspěl!
     
    28:55
    Brno zatím hraje oslabení velmi dobře a Duklu k ničemu výraznějšímu zatím nepustilo. A nyní se znovu vyhozením touše až před Vejmelku osvobozuje.
     
    29:08
    Brno je v plném počtu.
     
    30:06
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny a u puku jsou domácí, kteří mají snahu znovu strhnout vedení na svou stranu. Ovšem Jan Ondráček je zatím proti.
     
    31:04
    Roman Otava si sjížděl mezi kruhy, kde ale na kotouč nedosáhl a ten získali domácí. Ti hned otočili hru, ale před Janem Ondráčkem se do žádného zakončení nedostali.
     
    31:57
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Robin Rakus – 2 min., podrážení.
     
    33:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení sebral soupeři puk DENIS BÁRTA, který poté jel se spoluhráčem dva na jednoho, ale zakončil z levé strany zcela a sám a kotouč končí za zády Lukáše Vejmelky – 1:2. Bez asistence.
    33:55 Denis BÁRTA - 1:2
     
    33:57
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    35:38
    Kometa pookřála a znovu se dostala před Vejmelku, na kterého šla další střela, s tou mu ale pomohla pozorná obrana Jihlavy.
     
    36:30
    Postavení mimo hru na straně Dukly a hra jde zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    37:05
    Jakub Modl nahodil puk před branku hostů, dke ho tečoval Kevin Coufal, ale jen to betonu Jana Ondráčka.
     
    37:55
    Domácí drželi útočné pásmo, ale před Ondráčkem se znovu nedokázali prosadit. Puk už mají zase hosté a pádí do akce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Jihlavští se ještě v závěru druhé třetiny snažili o vyrovnání, ale opět nedostali kotouč za záda Jana Ondráčka. Ten tak stále drží těsný náskok svého týmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. A povedlo se lépe hostům. Ve třiatřicáté minutě je totiž ve vlastním oslabení poslal do vedení Denis Bárta a nyní je to Dukla, kdo musí dohánět ztrátu. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 13:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Denis Bárta si nabruslil do levého kruhu a na Vejmelku vyslal nepříjemnou střelu, se kterou si však domácí brankář poradil a podržel svůj tým.
     
    41:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Na modrou čáru dostal přihrávku DENIS SVOBODA, jenž poté napřáhl ke střele a puk si našel cestu za záda Lukáše Vejmelky – 1:3. Asistence: Robin Rakus a Toms Mots.
    41:17 Denis SVOBODA - 1:3
     
    42:37
    Domácí tak dohánějí vyšší ztrátu a nyní se nastěhovali do útočného pásma, kde ale nevymysleli nic před Janem Ondráčkem.
     
    44:30
    Patrik Antony si sjížděl do blízkosti Lukáše Vejmelky, ale z mezikruží poslal kotouč jen nad jeho nastavenou lapačku.
     
    44:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné branky a jsou zpět ve hře o body. Od modré čáry po Mrtkově přihrávce střílel CYRIL VALACH a jeho dalekonosná střela zapadla za záda Jana Ondráčka – 2:3. Asistence: Patrik Mrtka.
    44:59 Cyril VALACH - 2:3
     
    46:30
    Další pokus domácích končí na pozorném Ondráčkovi a hra je zastavena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:18
    Zakázané uvolnění Dukly, hra se stěhuje před Vejmelku. Kometa tak získala zadarmo útočnou třetinu.
     
    48:55
    Jihlavští hráči získali puk na svou stranu a hned se s ním dostali opět před Ondráčka, ale tentokráte na něho nevyzráli. Následoval protiútok Brna, který ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    50:44
    JIndřich Habermann se dostal do levého kruhu, kde si klepl o přihrávku, té se ale nedočkal a rázem tak skončil další náznak hostující šance.
     
    50:56
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Patrik Ulbricht – 2 min., nedovolené bránění.
     
    51:24
    Šance pro Duklu, která může v přesilové hře srovnat.
     
    52:04
    Hosté čelili menšímu tlaku soupeře, ze kterého se vymanili a hned na to pak vyhazují puk až před branku Lukáše Vejmelky.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Lukáš Číhal – 2 min., nesportovní chování.
     
    52:56
    Kometa je v plném počtu a začíná její přesilová hra, která je hodně zkrácená.
     
    53:10
    Buly před domácí brankou, hosté tak mají šanci se ještě zdržet v útočné třetině.
     
    54:21
    A také Jihlava je už kompletní.
     
    54:59
    Další pokus domácích kryje Jan Ondráček a opět drží svůj tým ve hře a jeho těsný náskok. Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    55:19
    Puk po střele hostů byl sražen do ochranné sítě, následně pak se vhazovalo ve středním pásmu a u puku jsou Jihlavští.
     
    56:29
    Brněnští operovali před domácí klecí, ale Jan Ekrt nedokázal z pravého kruhu prostřelit Lukáše Vejmelku.
     
    57:20
    Těsně před Ondráčkem zakončil jeden z domácích, ale brankář Komety zapsal pohotový zákrok a opět drží své spoluhráče v těsném náskoku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté zřejmě pečetí výhru. Domácí hráli bez brankáře a po vybojovaném puku se pak střelou do prázdné klece prezentoval ADAM BOLTVAN – 2:4. Asistence: Roman Otava a Denis Svoboda.
    58:31 Adam BOLTVAN - 2:4
     
    59:24
    Zápas se už jen dohrává, hosté mají dvoubrankový náskok a jen těžko o něj mohou přijít.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Štěpán Šabatka – 2 min., sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí nad Jihlavou 4:2 a zapisují všechny body do tabulky. Domácí naopak nezískají ani jeden.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (14:20:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Kuprijanov (Coufal, Burkov), 45. Valach (P. Mrtka, Niederhafner) – 17. Otava (D. Svoboda, De. Bárta), 34. De. Bárta, 42. D. Svoboda (Rakus, Ekrt), 59. Boltvan (Otava, D. Svoboda)


    HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Cinka) – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), P. Mrtka, Topol, Vandas, Löffler – Coufal, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Modl, Bulík – Nosek, R. Váňa, Klapica – Šabatka (A), Niederhafner, Valach.
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Ondráček (Kavan) – Bůžek, Ulbricht (A), Zubíček, D. Svoboda, Jurný, Kuswito, A. Pospíšil – De. Bárta, Otava (C), Boltvan (A) – Rakus, Ekrt, Mots – Chludil, Habermann, Veselský – Antony, Halačka, Pavlík.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Roischel, Landsmann

    Diváci: 147
    bahis siteleri