Plzeň – Karviná 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Slavia 0:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:2 (0:1)
SK Slavia Praha
Neděle 29.10.2023, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, loučím se s vám a přeji příjemný start do nového týdne. Tak brzy na počtenou! (20:00:59)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:6.
     
    Dá se asi říci, že konečný stav odpovídá průběhu duelu. Slavia byla o něco aktivnější a povětšinu času hru kontrolovala, děkovat ale musí i tak brankáři Aleši Mandousovi. Ten ještě v prvním dějství za jednobrankového vedení vytasil dva skvělé zákroky, konkrétně proti střelám Jánoše a Köstla.
     
    Vršovické derby je u konce a spokojenější s jeho průběhem, respektive výsledkem, bude zajisté hostující Slavia. Ta totiž zásluhou branek Michala Tomiče a Mojmíra Chytila nejen bere všechny body za výhru 2:0, díky dnešní prohře Sparty v Mladé Boleslavi (1:3) se ale také posunula do čela tabulky. Klokani naopak zůstávají osmí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Sešívaní nechali míč trestuhodně laxně skákat malým vápnem, nakonec jej ale dokázali odklidit.
     
    90+5
    Tak že by přeci jen alespoň čestný zásah? Domácí mají k dispozici aut kousek od rohového praporku.
     
    90+4
    Hrubý je naštěstí v pořádku, horší to ale je s ambicemi Bohemians na bodový zisk. Slavia totiž soupeři v posledních desítkách sekund příliš nepůjčuje balon.
     
    90+3
    Sinyan obešel Hrubého, ale zřejmě mu u toho ublížil. Záložník Bohemians mu nechal nohu v cestě, ale byl doslova přejet a nyní se těžko zvedá z trávníku.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Muhamed Tijani, přichází Mick Van Buren,
    ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Jakub Hromada.
     
    90+1
    Oscar si našel odražený míč na hranici vápna a hodně solidní dělovkou protáhl Jedličku. Ten se musel řádně zaskvět, aby střelu vyrazil alespoň na roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90
    Oscar kolmicí našel Tijaniho, kombinace Slavie teď pokračuje na útočné polovině hřiště.
     
    89
    Mužík se opřel o Bořila, který poté podklouzl. Aby toto ale žolík Bohemians využil, muselo by být hřiště o pár metrů delší, jelikož přihrávka Hrubého doputovala až za brankovou čáru.
     
    88
    Klokaní centr z kopaček Hrubého lze ale označit za přetažený a hrát tedy bude Slavia.
     
    87
    Bohemians se pokusí o závěrečné ofenzivní tažení až od Jedličky.
     
    86
    Jurásek šikovně prostrčil balon mezi nohama Köstla k Provodovi, ten našel střílenou přihrávkou Oscara před úplně odkrytou brankou. Záložník Slavie v tutovce selhal, jenže nemusí příliš smutnit, neboť mu byl stejně máván ofsajd.
     
    85
    Po dobré práci Shejbala a Köstla krotil míč na hranici vápna Slavie Kozák, ke smůle domácích ale podklouzl.
     
    84
    Bořil si zpracoval dlouhý nákop až příliš před sebe a míč mu tak ukradl Kozák. Nedokázal sice přihrávkou z první najít nikoho z klokanů, je ale nutné přiznat, že to měl zatraceně složité.
     
    83
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Josef Jindřišek,
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Jan Shejbal.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Martin Dostál).
     
    82
    Juráskova efektní zidanovka rozjela útok hostí, který ale skončil nepřesnou zpětnou přihrávkou Tomiče.
     
    81
    Domácí rozhodně neplánují utkání jen tak dohrávat. Köstlův kroucený rohlíček si našel hlavu Matouška, ten ale nezatloukl míč do sítě, nýbrž těsně nad.
     
    80
    Po Dostálově centru z levé strany a Hůlkově hlavičce se o akrobatické zakončení pokusil Köstl, jeho okulahodící kop ale vyústil pouze ve střelu nad.
     
    79
    Tomič mínil odkopnout míč na aut, namísto toho jej ale vůbec netrefil a šajtlí poslal před Mandouse. Ten vylétl z malého čtverce a raději kulatý nesmysl odehrál mimo nebezpečnou zónu.
     
    Dnešní utkání sleduje 6212 diváků.
     
    78
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Christos Zafeiris, přichází Conrad Wallem,
    ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Sheriff Sinyan.
     
    77
    Köstl si ve vzdušném souboji s Provodem počínal nevybíravě, což jednoduše musel arbitr Rouček vidět. Není třeba dodávat, že hosté tedy budou zahrávat volný kop.
     
    76
    Díky Mužíkovu nacouvání do Bořila se uvolnil k centru Matoušek, jenže před skluzujícího Vlčka neprocedil merunu až k volnému Kozákovi, který by býval zakončoval možná do odkryté branky.
     
    75
    Tomič měl v hlavě zdvojnásobení svého osobního gólového konta, střela levačkou zpoza pokutového území mu ale šeredně nevyšla. Div z ní místo odkopu od branky nebyl aut..
     
    74
    Tomič zachytil Matouškovu přihrávku, vyvezl balon a přenesl hru na Provoda. Ten ale neprošel přes obrannou vozbu klokanů.
     
    73
    Vypadá to ale, že nepůjde o žádný vážný problém.
     
    73
    Na trávníku si nyní ustlal i další záložník, tentokráte hostující Christos Zafeiris.
     
    72
    Podobně jako o pár momentů později druhý žolík Hrubý. Tomu se podařilo na středu získat míč, následně záložník Bohemians upadl po souboji zřejmě s Bořilem, který ale sudí i přes protesty tribun ohodnotil jako čistý.
     
    71
    Mužík se ihned po nástupu na hrací plochu rval s přesilou, úspěšný ale nebyl.
     
    71
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Robert Hrubý,
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Ladislav Mužík.
     
    70
    Jánoš na ose hřiště zezadu přistrčil Juráska přímo před zraky hlavního arbitra, takže se pochopitelně pískal nedovolený zákrok.
     
    69
    Slavia rozehrává opět až od Mandouse.
    67. Mojmír CHYTIL - 0:2
     
    67
    Slavia právě vstřelila branku!
    Lacino, zatraceně lacino teď darovali domácí Slavii dvougólový náskok. Vondra odkopem trefil pouze napadajícího MOJMÍRA CHYTILA, jemuž se balon odrazil přímo do běhu. Útočník sešívaných tak v poklidu vnikl do šestnáctky a ač mu nabíhal Jurásek, Chytil se rozhodl zakončit sám a střelou na zadní tyč nedal Jedličkovi šanci zasáhnout. 0:2!
     
    66
    Kombinaci po ose Tomič – Zafeiris – Chytil zakončil poslední jmenovaný střelou, která byla ale spíše raketou země-vzduch než ohrožením Jedličkovy branky.
     
    65
    Tomičovi standardka nevyšla, trefil jen prvního hráče soupeře, jímž byl Jánoš.
     
    64
    Provod natáhl krok na levé straně a předal Juráskovi, jehož centr padal přesně do prostoru zadní tyče. Tam jej ale na roh odklidil Dostál.
     
    63
    Bohemians se snažili o rychlý kontr, střídající Kozák ale neprodloužil balon za sebe do běhu Matouška, naopak pouze k bránícímu Ogbuovi.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Matěj Jurásek.
     
    62
    Jánoš oslovil chytrým pasem na křídlo volného Matouška, toho ale při pokusu o změnu směru zradila gravitace.
     
    61
    Tomič v prostoru pravého křídla zakombinoval s Bořilem, jeho střílený centr ale nepustil do vápna dobře postavený Hůlka.
     
    60
    Hra se opět rozeběhla, Slavia bude mít možnost zahrávat rohový kop z levé strany.
     
    59
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Matyáš Kozák.
     
    58
    Za potlesku tribun je Puškáč odnášen z hrací plochy, tohle nevypadá vůbec dobře. Můžeme tak pouze doufat v brzké uzdravení klíčového útočníka Bohemians.
     
    57
    Nakonec jsem se při původním odhadu zmýlil. Ogbu už je na nohou a zřejmě bude moci v zápase pokračovat, pro Puškáče ale již byla přinesena i nosítka.
     
    57
    Na trávníku tak jsou pochopitelně již přítomni i lékaři.
    56. Bolestivá srážka Puškáče s Ogbuem, domácí hráč na nosítkách
     
    56
    Tak tohle je hodně nepříjemný pohled. Puškáč se při snaze zakončit zřejmě hlavou střetl s Ogbuem, jemuž se podařilo odklidit balon do bezpečí. Hlavně slávistický obránce ale vypadá, že je ve velkých bolestech.
     
    55
    Přetažený centr klokanů zleva mířil na zadní tyč, kde si dělal prostor Köstl. Provod před ním ale ještě přizvedl merunu na rohový kop.
     
    54
    Zafeiris opět prokázal skvělé driblérské předpoklady a na ose hřiště se šikovně uvolnil. Kolmicí pak rozeběhl Chytila, jemuž se ale nepodařilo obelstít dobře se vrátivšího Hůlku.
     
    53
    Jurečkovi se nepodařilo ideálně zkrotit dlouhý pas Ogbua, Bohemians ale odkopem opět odevzdali balon soupeři.
     
    52
    Tijani využil svých centimetrů i kilogramů, na hranici faulu odstavil Vondru a pak napřáhl zpoza vápna. Předtím ale ještě nedovoleně atakoval Jánoše, což sudímu Roučkovi neuniklo.
     
    52
    Zafeiris se baví. Přešlapovačkou si přes Křapku udělal prostor k centru, jímž ale nedokázal oslovit k zakončení nikoho z kolegů.
     
    51
    Tijaniho křižný pas i přes teč Dostála doputoval k Tomičovi. Obranný zákrok kapitána Bohemians ale i tak akci zbrzdil, takže dostál svému účelu.
     
    50
    Jánoš kolmicí nastartoval Matouška. Ten měl sice rychlostně nad Ogbuem mírně navrch, mladý stoper Slavie ale využil svého výhodnějšího postavení a v poklidu zahrál k Mandousovi.
     
    49
    Zafeiris se zase jednou elegantně prosmýkl mezi dvojicí soupeřů a nabíjel do vyložené pozice Provodovi, ten se ale místo střely z první rozhodl driblovat vápnem a následně nepropálil blokující soupeře. Škoda pro hosty.
     
    48
    Obrázek druhého poločasu zatím připomíná ten první. Sešívaní kontrolují hru, klokani čekají na možnost vyrazit do smrtícího brejku.
     
    47
    Slavia opět drží balon a nepůjčuje jej vršovickému rivalovi.
     
    46
    Zafeiris na středu hřiště zaklamal tělem a obešel tak Smrže, jeho střela levačkou ale neprošla přes hordu zelenobílých těl. To by se nedalo říci o následném pokusu Provoda – ten naopak ohrozil za Ďolíčkem jedoucí tramvaje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zpět k ligovému fotbalu. O pauze nedošlo k žádné personální změně, druhé dějství začne co nevidět.
     
    Obrovský aplaus ještě před začátkem druhé půle si vysloužila legenda klokanů David Bartek. Naplněnému Ďolíčku totiž odkryl, že čeká narození syna.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05. Na stadionu Bohemians, vzhledem k roku založení klubu, poměrně stylový čas...
     
    Úvodních pětačtyřicet minut máme za sebou, Slavia půjde do kabin šťastnější díky jednobrankovému vedení, které obstarala parádní dělovka Michala Tomiče. Následně odmítl pojistku Mojmír Chytil, jenž si sice po chybě v rozehrávce Bohemians poradil s Jedličkou, z úhlu ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Ač měla Slavia opticky více ze hry, dvakrát se musel činit i její brankář Aleš Mandous – zdaleka se tedy nedá říci, že by už bylo rozhodnuto.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Chytilův pokus pustit si balon okolo Křapky byl urostlým obráncem domácích přečten.
     
    45+2
    Po chytrém obloučku Oscara se dostal ke střílenému centru Provod, jenže nenašel nikoho v sešívaném trikotu.
     
    45+2
    Jánošova ulička na Smrže byla bohužel pro domácí pochopena i Zafeirisem, který nechal míč dokutálet až mimo hrací plochu.
     
    45+1
    Jánošův nákop do vápna ale bez potíží likviduje Mandous.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha (Oscar). Důvodem je jeho podražení Křapky zezadu poté, co si domácí stoper šikovně vyměnil balon s Köstlem a už plánoval pokračovat v ofenzivním výpadu.
     
    43
    Jurečka na ose přišel o míč a rychlonohý Matoušek následně dokázal přejít přes Ogbua, poctivý návrat prvního hříšníka mu ale neumožnil vniknout až do vápna. Slavii nakonec osvobodil až odkop Mandouse mimo vymezený prostor hřiště.
     
    42
    Stačil ale jeden nepříliš povedený pokus Dostála o přenesení hry a budovat ofenzivu může opět Slavia.
     
    42
    Hůlka s Dostálem předvedli pohlednou narážečku, Puškáče pak zradilo zpracování, balon ale i tak pro zelenobílé udržel.
     
    41
    Tomič se sice ve vzdušném souboji vyšplhal výše než Dostál, leč hlavou prodloužil jen na odkop od domácí branky.
     
    40
    Po nepřesnostech na obou stranách vyrazili vpřed domácí, jenže Matoušek se při pokusu o obhození Bořila dočkal vystavené stopky a o balon přišel.
     
    39
    Dostála zradil odskok míče na jinak velmi dobře připraveném trávníku, přihrál tedy jen do autu. V tenisovém žargonu bychom jeho počínání mohli označit za klasickou nevynucenou chybu.
     
    38
    Přihrávka Bořila na zapomenutého Ogbua mířila do jasného ofsajdu, což neuniklo ani arbitrovi na pomezí.
     
    37
    Chytil znovu sprintoval vstříc domácí malé domů, Vondra byl ale důslednější než Křapka před pár minutami a nenabídl soupeři gólovou šanci. Jedlička bohužel pro klokany ani tak nebyl v lehké pozici a odkopem jen odevzdal míč do autu.
     
    36
    Za hlasitého ryčení tribun vyrážel Köstl do brejku prostředkem hřiště, při driblinku si ale nepočínal nejšikovněji a byl o merunu oloupen.
     
    36
    Křapka s Jánošem zdvojili Tijaniho tak, že ani hráč s jeho silovými parametry neměl šanci balon zakrýt a rozdat spoluhráčům.
     
    35
    Současná jednička Slavie je již na nohou, takže si Trpišovský a spol. mohou hlasitě odfrknout.
     
    34
    Jenže při pokusu vyboxovat centr z rohu si Mandous zřejmě ublížil, na plac již spěchají lékaři. To by byla pro hosty krutá rána...
     
    33
    Slavii podruhé podržel fantastický Mandous. Köstl totiž zády k brance dokázal zakončit, jenže i on ztroskotal na zatím velice jistém gólmanovi sešívaných.
     
    33
    Od praporku budou moci vystrčit růžky konečně i domácí.
     
    32
    A domácí radosti nechybělo mnoho. Jánoš, jak je jeho dobrým zvykem, napřáhl ze střední vzdálenosti a donutil tak Mandouse k famóznímu zákroku!
     
    31
    Díky perfektnímu skluzu Smrže Bohemians udrželi míč a mohou se také podívat na útočnou polovinu.
    30. NEUVĚŘITELNÁ Chytilova minela! Netrefil v klidu prázdnou bránu
     
    30
    Mojmír Chytil spálil nemožné! Skvělým presinkem vystihl Křapkovu malou domů, obešel Jedličku a z úhlu na něj zívala prázdná branka. Reprezentační forvard ale z tutovky trefil pouze boční síť. Nikdo by se nedivil, kdyby Slavia vedla již o dva góly...
     
    28
    Ani tentokráte si ale Bohemians nemohou dopřát chvilku klidu. Tomičův pas zprava totiž vracel před Jedličku Jurečka, i přes krátké váhání gólmana domácích nakonec vše pro klokany končí dobře a Jedlička svírá merunu v náručí.
     
    28
    Zafeiris svoji typickou zasekávačkou obelstil Jánoše a vybídl k centru Provoda, ten ale mířil do připraveného Smrže, podobně jako před chvílí jeho kolega Oscar.
     
    27
    Zafeiris při pokusu o kličku narazil do ustupujícího Jánoše, následnou přihrávku Oscara do pokutového území odklízí Smrž.
     
    26
    Teď už ale opravdu můžeme tvrdit, že narozdíl od gólové situace si klokani poradili na jedničku.
     
    26
    Chytil sklepl míč na křídlo Provodovi, jehož ostrý pas do vápna srazil skluzující Jánoš na další ze série rohových kopů hostí.
     
    25
    Klokani si ani tentokráte příliš mezihry neužili a na balonu je zase Slavia.
     
    24
    Tepová frekvence domácích fandů se jen tak nezklidní. Do šestnáctky tentokráte vnikl Zafeiris, jehož zakončení zleva Jedlička reflexivně vyrazil před sebe. Z velmi nadějné pozice tak dorážel Jurečka, ten ale z voleje vysoko přestřelil.
    24. Zafeiris jeden na jednoho před Jedličkou, do sítě nedorazil ani Jurečka
     
    24
    Tentokráte si sešívaní nekomplikovali život. Po Ogbuově nákopu vlétl do vápna Chytil a v plném sprintu svoji střelou rozvlnil síť, bohužel pro Slavii ale jen tu boční.
     
    23
    Netrvalo to ale dlouho a po příliš dlouhém pasu za obranu Slavie rozehrává Mandous.
     
    23
    Hosté sice reklamovali Köstlovu ruku, píšťalka sudího ale zůstala němá a wingbek domácích se nakonec proháčkoval mezi Provodem a Zafeirisem. Navíc si vykoledoval faul.
     
    22
    A vypadá to, že obrázek hry se měnit nebude. Slávisté se opět připravují přiložit pod kotel dlouhým autem z levé strany.
     
    22
    Videorozhodčí platnost gólu posvětil, Slavia tedy otevřela skóre utkání.
    20. Michal TOMIČ - 0:1
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl napsat, že defenziva domácích nepříjemnou situaci opět zvládla, jenže to by byla prachsprostá lež. Centr Provoda sice Köstl odklidil mimo vápno, tam ale Oscar nabil MICHALU TOMIČOVI, jehož přízemní dělovka zapadla přesně do spodního rohu branky bezmocného Jedličky. 0:1!
     
    20
    Tijaniho opravdu hodně prudký centr do vápna odklízí Hůlka na roh.
     
    19
    Bohemians si po odkopu Dostála opět mohou na chviličku oddychnout, nesmí to s relaxací ale přehánět. Hru totiž stále kontrolují hosté.
     
    18
    Provodova jedovatá nabídka se snášela do nebezpečného prostoru, kde ale zasáhl bránící Hůlka.
     
    18
    Tomič se pokoušel přes Dostála procpat centr, to se mu ale nepodařilo. Těšit ho může alespoň to, že Slavia dostane opět možnost zahrozit z rohového kopu.
     
    17
    Tijani sklepl obloučkem balon pod sebe Jurečkovi, jeho zakončení z hranice vápna se ale odrazilo doprava na autové vhazování.
     
    16
    Tomičův centr od praporku se kroutil až příliš a žádného adresáta se sešívanou adresou nenašel. K odkopu se tak opět chystá Jedlička.
     
    15
    Chytil měl na zádech doslova pověšeného Hůlku, i tak ale míč udržel. Po následné kombinaci a zpětné přihrávce Bořila zakončoval Oscar, jeho pokus srazil na roh dobře postavený Smrž.
     
    14
    Zafeiris ukličkoval několik oponentů a následně posadil centr na hlavu Jurečky, ten ale neměl šanci zakončit dost razantně a spíše odražený balon tak v poklidu schoval do rukavic Jedlička.
     
    13
    Dostálova myšlenka prodloužit skákavý míč podél levé postranní čáry byla jistě chvályhodná, jenže řešení pokulhávalo. Klokani tak víceméně jen odevzdali míč soupeři.
     
    12
    Po faulu Tomiče na Hálu ponechal rozhodčí domácím výhodu. Jejich následná série přihrávek ale rezultuje jen v autové vhazování pro Slavii.
     
    12
    Klokani se opět musí bránit. Slavia typicky kombinuje a hledá skulinky v defenzivě.
     
    11
    Rozehrávka nakrátko skoro vyšla, Provod už se chystal centrovat. Fantastický skluz Matouška mu ale záměr překazil, forvard Bohemians navíc vše provedl tak šikovně, že bude jeho tým odkopávat od branky.
     
    10
    Po sérii ostrých soubojů vyrazili vpřed sešívaní, domácí se osvobodili odkopem a následně vystavěl Matoušek stoličku Bořilovi. Sudí Rouček tedy píská a ukazuje proti brance Bohemians, Slavia bude zahrávat volný kop ze střední třetiny hřiště.
     
    9
    Na opačné straně hřiště si merunu navedl na střed Tomič, jeho propagační pokus levačkou ale mířil o několik metrů mimo.
     
    8
    Puškáč unikl Ogbuovi a z levé strany si to štrádoval do pokutového území, ideální moment pro přihrávku Matouškovi ale prováhal. Následný poměrně pozdní zpětný pas likviduje Mandous.
     
    8
    Provodův centr ze standardky přeletěl nabíhajícího Tijaniho a od Matouška se odrazil do rukavic připraveného Jedličky. Klokani si mohou oddychnout.
     
    6
    Provod si zpracoval míč příliš daleko od těla, i tak u něj ale byl dříve než bránící Köstl, jenž jej nepříjemně dohrál. Slavia bude zahrávat volný kop z levého křídla a její univerzál se v bolestech zvedá z trávníku.
     
    5
    Z rohu si favorité nedokázali vytvořit nic, co by stálo za zmínku. Vykopává tak Martin Jedlička, miláček domácích tribun, hostující v Ďolíčku z Plzně.
     
    4
    Po stříleném centru Chytila z pravé strany se málem dostal Tijani do zakončení z bezprostřední blízkosti, po teči Vondry mu ale balon propadl mezi nohama a nakonec jej na roh uklidil Köstl.
     
    4
    Vlčkův dlouhý nákop mířil až moc před Tijaniho, Hůlka před obrovitým forvardem raději odklízí na aut.
     
    3
    Zatímco Slavia rozehrává až od Ogbua, oba kotle naplno ukazují, že patří k nejlepším v republice.
     
    2
    Dostál opět v akci. Tentokráte si šikovnými kličkami poradil s Jurečkou a opět cpal balon do šestnáctky, jenže přes blok sešívaných těl nikoho z kolegů nenašel.
     
    2
    Ten dlouhým autem dostal míč až do vápna, jenže domácí i přes úspěšný souboj Puškáče nedokázali zakončit.
     
    1
    Sešívaní ale o míč rychle přišli, nyní z levé strany vhazuje kapitán Bohemians Martin Dostál.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v tradiční červenobílé, domácí oblékli neméně typickou zelenou a bílou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice sudích již vyvedla oba celky na trávník, začátek derby se nezadržitelně blíží.
     
    Domácí kotel si již pomalu připravuje povedené choreo – můžeme prakticky zaručit, že tribuny dnes nudit nebudou!
     
    I úvodní jedenáctku domácích obohatilo jedno možná překvapivé jméno. Poprvé od srpnové odvety 2. předkola Konferenční ligy totiž do utkání zasáhne ofenzivní záložník Martin Hála, a hned ve vršovickém derby a základní sestavě!
     
    Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský vytasil na houževnaté Bohemians tři útočná kladiva. V přední linii jeho výběru totiž figurují hned tři typičtí hrotoví hráči – Václav Jurečka, Mojmír Chytil i Muhamed Tijani.
     
    Tribuny Ďolíčku, který by měl dnes být vyprodaný, se již plní. Hráči obou celků již zalezli do kabin finišovat předzápasové přípravy, což znamená jediné – do výkopu vršovického derby v (doufejme) jako obvykle parádní atmosféře již nezbývá ani deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jánoš, Smrž, M. Dostál (C) – Hála, Jan Matoušek – Puškáč.
    Náhradníci: Soukup, Reichl – Shejbal, Jindřišek, Mužík, Ad. Kadlec, R. Hrubý, Kozák.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    SK Slavia Praha: Mandous – Vlček, Ogbu, Bořil (C) – Tomič, Oscar, Zafeiris, Provod – Chytil, Tijani, Jurečka.
    Náhradníci: O. Kolář – Sinyan, Wallem, Masopust, Tecl, Van Buren, Douděra, Dumitrescu, Ogungbayi, M. Jurásek, Hromada.
    Trenér: Jindřich Trpišovský

    Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Váňa.
    VAR: Petřík – Hrabovský
     
    Poslední dobou je tedy evidentní, že vršovické derby obvykle spíše vychází sešívaným. Je ale třeba také připomenout utkání semifinále MOL Cupu z dubna letošního roku, kdy byli klokani blízko senzačnímu vyřazení favorita. Nakonec ale po pozdním vyrovnání Slavie kapitulovali i v prodloužení a pozdějšímu vítězi poháru podlehli.

    5.4.2023 Slavia – Bohemians 3:2 po pr. (23. Douděra, 90+7. Lingr, 110. Jurečka – 14. Prekop, 84. Hála)
     
    Posledních pět vzájemných střetnutí v lize
    7.5.2023 Slavia – Bohemians 6:0 (30., 48. 53. a 84. Jurečka, 82. van Buren, 57. Douděra)
    22.4.2023 Slavia – Bohemians 3:0 (13. Jurečka, 31. Olayinka, 36. Douděra)
    30.10.2022 Bohemians – Slavia 1:4 (2. Květ – 3. a 79. Olayinka, 30. Jurečka z pen., 76. Lingr)
    20.2.2022 Slavia – Bohemians 1:0 (43. Olayinka)
    19.9.2021 Bohemians – Slavia 1:5 (22. Chramosta – 56. Stanciu z pen., 63. Lingr, 65. Kuchta, 72. Krmenčík z pen., 76. Schranz)
     
    SK Slavia Praha

    Úřadující vicemistr ligy okupuje zatím druhou příčku za arcirivalem ze Sparty se dvoubodovou ztrátou. I proto je mu jasné, že cokoliv jiného než vítězství ve vršovickém derby naprosto nepřipadá v úvahu. Sešívání půjdou ale do utkání mírně zklamaní, jelikož v utkání Evropské ligy ve čtvrtek prohráli 0:2 na půdě AS Řím.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani po loňské, veleúspěšné sezoně prožívájí fázi mírného vystřízlivění. Ani tak jim ale kýžená top šestka neuniká nijak výrazně. Momentálně jsou osmí se čtyřbodovou ztrátou na šesté Slovácko. Naposledy navíc zvítězili na půdě Jablonce (1:0), přičemž výtečný výkon odvedl brankář Martin Jedlička, hostující z Viktorie Plzeň. Několika skvělými zásahy totiž plný bodový zisk svého týmu zajistil.
     
    Krásnou neděli všem fanynkám a fanouškům české kopané! 13. kolo Fortuna ligy přinese pořádně šťavnaté derby mezi Bohemians Praha 1905 a SK Slavia Praha. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Nussbauer

    Branky: 20. Tomič (Oscar), 67. Chytil

    Karty:   82. M. Dostál (BOH) – 45. Oscar (SLA)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:6.
    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jánoš (83. Jindřišek), Smrž (71. R. Hrubý), M. Dostál (C) – Hála (71. Mužík), Jan Matoušek (83. Shejbal) – Puškáč (59. M. Kozák).
    Náhradníci: Soukup, Reichl – Ad. Kadlec.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    SK Slavia Praha: Mandous – Vlček, Ogbu, Bořil (C) – Tomič (90+2. Hromada), Oscar, Zafeiris (78. Wallem), Provod – Chytil (78. Sinyan), Tijani (90+2. Van Buren), Jurečka (62. M. Jurásek).
    Náhradníci: O. Kolář – Masopust, Tecl, Douděra, Dumitrescu, Ogungbayi.

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Váňa

    Diváci: 6212
    bahis siteleri