Česko – Ukrajina 7:0 (kon.)
konec
Česko
7:0 (4:0)
Ukrajina
Pondělí 30.10.2023, 18:00MS v malé kopané • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Česká reprezentace pokračuje v parádních výkonech. Základní skupinou proletěla bez ztráty kytičky, v závěrečném skupinovém klání rozstřílela Ukrajinu přesvědčivě 7:0.

    Češi si hned v úvodní desetiminutovce vytvořili dvougólový náskok, který před koncem první půle ještě o další dvě branky navýšili. Od začátku druhé půle vyzkoušela Ukrajina dvakrát powerplay, ovšem v obou případech byl výsledkem inkasovaný gól, v závěrečných vteřinách pak ještě vylepšil konečnou podobu výsledku svou druhou trefou Denis Laňka.

    V osmifinále se Češi utkají s druhým týmem skupiny D, kterým jsou momentálně Spojené státy americké, nicméně pokud s Rumunskem prohrají o více jak čtyři góly, tak místo nich projde ze základní skupiny Španělsko. A pokud Američané zvítězí, změří Česko síly s Rumuny. (19:11:29)
     
    50
    Konec zápasu.
    50. Denis LAŇKA - 7:0
     
    50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí otevřel, i uzavřel! Řeč je o DENISU LAŇKOVI, šestadvacetiletý fotbalista Vyšehradu dostal na levou stranu vápna výbornou přihrávku od pravé lajny a sám před brankářem mířil neomylně mezi jeho nohy.
     
    49
    Po nepřesném pasu Richarda Svobody podnikli Ukrajinci nadějný protiútok, ten zastavil skvělým návratem a zachycením nahrávky doprava Jan Koudelka.
     
    48
    Ofenzivu se vydal podpořit český gólman Ondřej Bíra, jenž mohl střílet, ale ještě volil střílený pas na Ondřeje Paděru, ten míč přeběhl.
     
    47
    Nádherná pumelice českého fotbalisty šajtlí, tu jeden z bránících hráčů lehkým dotekem posunul do pravé tyče. Češi budou kopat roh.
     
    46
    Za zastavení slibně se rozvíjejícího protiútoku faulem si vysloužil žlutý trest Denys Sokolovskyj, proti němuž vůbec neprotestoval.
     
    45
    Střela do přehuštěného prostoru málem doputovala až k Ondřeji Bírovi, nakonec i s notnou dávkou štěstí úspěšně blokoval Denis Laňka.
     
    45
    Rozhodčí šel k obrazovce, řešila se možná penalta pro Ukrajinu. Daniel Kasal naprosto zbytečně zezadu složil k zemi Brovka, nicméně měl štěstí, protože přihrávající hráč přihrál za postranní čárou, takže nezpůsobil penaltu, nicméně žlutému trestu neunikl.
     
    43
    Střílená nahrávka za obranu měla oči, adresát ovšem na balón o kousek nedosáhl, takže Ondřej Bíro neměl složitou práci se sebráním míče.
     
    42
    Ondřej Paděra si odskočil a Daniel Kasal jej rozehrávkou rohového kopu našel, český reprezentant pak smolně napálil jediného bránícího soka.
     
    41
    Útočný faul rozhodčí odpískal Mykytu Vovčenkovi, který rukama pomohl k zemi Danielu Kasalovi a rozhodčí celou situaci velmi dobře viděl.
     
    40
    K čestnému úspěchu Ukrajiny příliš nechybělo. Ondřej Bíro na tvrdou střelu zprava na bližší tyč nedosáhl, míč naštěstí doputoval do boční sítě.
     
    39
    Kolem osobního strážce se obtočil Vjačeslav Akimov, z mírného záklonu vypálil tvrdou střelu nártem vysoko nad břevno.
     
    38
    Denis Laňka se nyní zlobí sám na sebe, protože dostal ideální sklepnutí do středu od Klímy, jenže zareagoval pozdě a nepovedená střela levačkou měla k úspěchu daleko.
     
    37
    Přestože měl Olexandr Poslavskyj moře času na rozehrávku, tak si s ní vůbec neporadil ideálně, dlouhý pas nasměroval mimo hřiště.
     
    36
    Krásně se Jan Koudelka procpal do středu mezi tři konkurenty, potom nahrával doleva, odkud Ondřej Paděra pálil z úhlu nepřesně.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Laňka, 9. Macháček, 17. Jelínek, 25. Koudelka, 27. Doleček, 31. Paděra, 50. Laňka

    Karty:   24. Macháček (CZE), 45. Kasal (CZE) – 46. Sokolovskyj (UKR)


    Česko: Beran, Bíro (C) – Hakl, Svoboda, Jelínek, Paděra, Koudelka, Doleček, Junek, Kubát, Klíma, Macháček, Kasal, Žížala, Laňka, Gedeon.
    Trenér: Stanislav Bejda

    Ukrajina: Kelemen, Poslavskyj – Kudrjavcev, Pylyp, Semenichin, Chajnas, Kostroma (C), Brovko, Akimov, Sokolovskyj, Vovčenko, Babkin.
    Trenér: Vitalij Melnyk
    bahis siteleri