Zlatý míč 2023 (kon.)
konec
Zlatý míč 2023

Pondělí 30.10.2023, 20:00 • Théâtre du Châtelet, Paříž • Fotbalové události
     
    Zlatý míč (muži): Lionel Messi (PSG/Inter Miami)
    Zlatý míč (ženy): Aitana Bonmatiová (FC Barcelona)
    Kopa Trophy: Jude Bellingham (Borussia Dortmund/Real Madrid)
    Yachine Trophy: Emiliano Martinez (Aston Villa)
    Gerd Müller Trophy: Erling Haaland (Manchester City)
    Socrates Award: Vinícius Júnior (Real Madrid)
    Nejlepší klub (muži): Manchester City
    Nejlepší klub (ženy): FC Barcelona (07:22:22)
     
    Překvapení se nekoná! Pro svůj osmý Zlatý míč si dojde za doprovodu obrovského potlesku Lionel Messi. Argentinská hvězda si zisk této trofeje jistě zaslouží. V sezóně 2022/23 oblékal dres PSG. Celkem za tento ročník nastřílel 20 branek a na stejný počet asistoval. Anketu ovládl především díky úspěchu na mezinárodní scéně, když vyhrál s Argentinou Mistrovství světa v Kataru. Od nového ročníku obléká dres amerického Inter Miami.
     
    Novak Djokovič vyhlásil vítězku! Zlatý míč pro nejlepší hráčku získává Aitana Bonmatiová. 25-letá španělská záložnice zažila snovou sezónu. V dresu Barcelony získala titul ve španělské lize a Lize mistrů. Uspěla také na Mistrovství světa žen, kde se svou reprezentací ovládla celý turnaj.
     
    Nejlepší tým planety je zcela jasný! Mužským týmem roku se stává Manchester City! Tým vedený Pepem Guardiolou dokázal v sezóně 2022/23 získal hned tři trofeje. Ovládl Premier League, FA Cup a také Ligu mistrů.
     
    Gerd Müller Trophy získává kdo jiný než Erling Haaland! 23-letý norská mašina na góly vstřelila celkem 56 gólů. Tyto trefy výrazně pomohly k triplu Manchesteru City.
     
    Možná překvapivé jméno! Yachine Trophy získává brankář Aston Villy Emiliano Martinez, kterou mu předá jeho otec. 31-letý argentinský strážce tří tyčí si tento úspěch vysloužil zejména na Mistrovství světa v Kataru, kde svůj tým dovedl k cenné trofeji. Fantastické zákroky předvádí také na klubové úrovni, když je jasnou jedničkou Aston Villy.
     
    Máme zde další předání ceny! Pro tu si jde delegace FC Barcelony, která převezme trofej pro nejlepší ženský klub. Hráčky španělského velkoklubu ovládly nejvyšší španělskou soutěž, ale také Ligu mistrů.
     
    Dalším oceněným je Vinícius Júnior. Brazilská opora Realu Madrid si odnáší cenu za poskytování charity a také pomáhá s bojem proti rasismu nebo-li Socrates Award, proti kterému výrazně bojuje.
     
    Eden Hazard odtajnil vítěze Kopa Trophy! Tím se stává Jude Bellingham, který momentálně obléká dres Realu Madrid. 20-letý anglický záložník, ale získává trofej ještě za působení v Dortmundu, kde nasázel 13 branek a na 8 nahrál. Za národní tým si zahrál i na Mistrovství světa, tam se trefil jednou.

    Matyáš Kotlan

    bahis siteleri