Kanada white – Česko 3:4 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada white
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Česko
Čtvrtek 02.11.2023, 16:15 • Credit Union Place, Summerside • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z prvního zápasu World Hockey Challenge, což je nejprestižnější mezinárodní turnaj hráčů do 17 let. Od šestnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Českem a Kanadou!
     
    Nominace Kanady (white)

    Brankáři:
    Jack Ivankovic (Mississauga, OHL), Koen Cleaver (Pacific Coast Hockey Academy, CSSHL)

    Obránci:
    Blake Fiddler (Edmonton, WHL), Will Sharpe (Lethbridge, WHL), Rylan Singh (Guelph, OHL), Matthew Schaefer (Erie, OHL), Alex Huang (Chicoutimi, QMJHL), Cameron Reid (Kitchener, OHL), Carson Cameron (Peterborough, OHL)

    Útočníci:
    Jack Nesbitt (Windsor, OHL), Mateo Nobert (Blainville-Boisbriand, QMJHL), Cole Chandler (Shawinigan, QMJHL), Lev Katzin (Green Bay, USHL), Tyler Hopkins (Kingston, OHL), Cole Temple (Regina, WHL), Cameron Schmidt (Vancouver, WHL), Joby Baumuller (Brandon, WHL), Caleb Desnoyers (Moncton, QMJHL), Émile Guité (Chicoutimi, QMJHL), Ethan Czata (Niagara, OHL), Wesley Royston (Erie, OHL), Owen Griffin (Oshawa, OHL).
     
    Nominace ČR

    Brankáři:
    Ondřej Štěbeták (Jihlava), Michal Oršulák (Karlovy Vary), Matěj Tuláček (Pardubice)

    Obránci:
    Rostislav Šilhavý (Mladá Boleslav), Tomáš Malínek (Sparta Praha), Radim Mrtka, David Lukas Holub (oba Třinec), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Štěpán Černý (Hradec Králové), Tomáš Mikel (Zlín)

    Útočníci:
    Vít Záhejský, Vojtěch Čihař (oba Karlovy Vary), David Rozsíval (Liberec), Jakub Lev (České Budějovice), Jakub Frolo (Ilves Tampere, Finsko), Václav Nestrašil (Sparta Praha), Tomáš Poletín (Pelicans Lahti, Finsko), Adam Novotný (Hradec Králové), David Krčál (Pardubice), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu, Finsko), Artur Matějovský (Slavia Praha), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Šimon Fasner (Vítkovice), Adam Benák (Plzeň).
     
    České reprezentaci do sedmnácti let se od začátku sezony výsledkově daří. Pod vedením Pavla Patery sehrála devět zápasů a hned v osmi případech dokázala zvítězit. Poslední generálkou před tímto turnajem byl dvojzápas s juniory Salcburku, které Češi v říjnu dvakrát za sebou porazili 3:1. Pro World Hockey Challenge získal tým okolo kapitána Tomáše Poletína jednu zvučnou posilu. Z výběru do osmnácti let se do svého ročníku 2007 přesunul plzeňský útočník Adam Benák, jenž v srpnu patřil mezi hlavní hvězdy Hlinka Gretzky Cupu.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada white: Ivankovic (Cleaver) – Huang, Schaefer (C), Cameron, Reid, Singh, Fiddler, Sharpe – Schmidt, Desnoyers, Guite – Baumuller, Hopkins, Temple – Griffin, Chandler, Katzin – Nobert, Czata, Nesbitt – Royston.
    Trenér: John Dean

    Česko: Štěbeták (Oršulák) – Holub, Černý, Mikel, Malínek, Mrtka, Šilhavý, Zimovčák – Pekař, Pavlík, Poletín (C) – Rozsíval, Frolo, Čihař – Záhejský, Benák, Novotný – Lev, Fasner, Krčál.
    Trenér: Pavel Patera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěli Kanaďané, kteří nastupují v bíločerných dresech. Česko je v červeném.
     
    00:45
    Schmidtův průnik Češi zbrzdili. Akci za něj dokončil Cameron, jehož střelu Štěpeták betonem vykopl.
     
    01:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělý začátek Paterova týmu! David Rozsíval se z pravého křídla natlačil do předbrankového prostoru. Od nohy Ivankovice se puk odrazil k VOJTĚCHU ČIHAŘOVI a ten z dorážky otevřel skóre. Asistence: David Rozsíval, Jakub Frolo.
    01:05 Vojtěch ČIHAŘ - 0:1
     
    02:12
    Holubova dělovka od modré čáry k Ivankovicovi nedoletěla. Teč ji odklonila mimo brankoviště.
     
    02:40
    Kanaďané si nevšímali volného puku. Pekař si ho v levém kruhu dojel, jenže přihrávkou před branku nenašel Poletína ani Pavlíka.
     
    02:51
    Na Černého vysoké nahození zpoza levého kruhu Ivankovic dobře viděl a schoval si puk do lapačky.
     
    03:20
    Tomáš Mikel pocítil důraz zámořského týmu. Po jednom z hitů u mantinelu byl doslova překlopen na kanadskou střídačku.
     
    03:45
    Benák po ose projel do útočného pásma a poskytl puk doleva na Novotného. Kanaďané mu nechali naprostý klid na zakončení, které skončilo nad brankou.
     
    04:18
    Černého nahození se od Cameronovy hokejky zvedlo do ochranné sítě. Vhazuje se na levé straně českého útočného pásma.
     
    04:39
    Za podražení Fasnera obdržel Tyler Hopkins první menší trest. Kanada jde do čtyř.
     
    05:02
    Volej Záhejského byl zablokován na kanadské hokejky, které odpravily kotouč ven z jejich obranného pásma.
     
    05:32
    Záhejský si vyměnil nespočet přihrávek s Benákem, jenže i jeho další střelu kanadská obrana pohltila ještě před Ivankovicem.
     
    06:04
    Reid nabral puk na bekhend a vyhodil ho na druhý konec hřiště. Češi poté spáchali ofsajd.
     
    06:32
    Pekař obdržel od Frola přihrávku do mezikruží. Z jedničky neprodleně vystřelil, ale Ivankovic tuto dobrou šanci vyrazil do rohu.
     
    06:39
    Kanada white v plném počtu.
     
    07:56
    Ani s pěti hráči se Kanada není schopna propracovat do útočného pásma. Svěřenci Johna Deana zatím vůbec neakceptují české tempo.
     
    08:35
    Novotný nepřihrál přesně na Benáka. Kanadské přečíslení pak zkazila špatná nahrávka do druhé vlny.
     
    09:15
    Fiddler eliminoval Rozsívala čistým bodyčkem u hrazení. Po přesunu hry do středního pásma je pískána přihrávka rukou.
     
    09:55
    Krčál nabral rychlost na levé straně. Střelu nejspíše posílal do vnějšího oblouku brány, před kterým Ivankovic raději zakročil betonem.
     
    10:26
    Nobertovu přihrávku do velké šance Nesbitt nezpracoval. Ulevilo se hlavně Fasnerovi, který tuto šlamastiku způsobil nezaviněným pádem.
     
    11:12
    Češi nemohli hrát vůli Benákově přihrávce do ofsajdu. Na druhé straně pak ubránili centr na Guitého, jenž byl nasáčkován před Štěbetákem.
     
    11:29
    Ethan Czata zůstal ležet pod mantinelem kvůli krosčeku Frola. Kanada se může těšit na premiérovou přesilovku.
     
    11:46
    Schaefer od modré branku netrefil. Krčál se pak postaral o to, že Desnoyers ztratil puk i kanadské útočné pásmo.
     
    12:15
    Kanada se připravila o přesilovkový čas nevynuceným zakázaným uvolněním.
     
    12:56
    Hopkins zakončoval vedle branky. Po střele Camerona Schmidta se pro změnu pokoušel tečovat, ale ani to kanadské vyrovnání nepřineslo.
     
    13:29
    Česko v plném počtu.
     
    13:40
    Štěbeták nadvakrát zlikvidoval jedovatou střelu zápěstím od Baumullera. Kanaďané se díky přesilovce přece jenom začínají zvedat.
     
    13:50
    Kanada white právě vstřelila branku!
    Poletín ztratil hokejku a nemohl stoprocentně bránit Reida. Kanadský obránce bekhendem přenesl hru k levému kruhu a LEV KATZIN stihl vypustit gólovou střelu ještě dříve, než se k němu dostal Pekař. Asistence: Cameron Reid, Joby Baumuller.
    13:50 Lev KATZIN - 1:1
     
    14:02
    Benák ve středním pásmu vyhrál vhazování sám pro sebe. Přihrávkou doprava vytvořil možnost pro Záhejského, ale Ivankovic Kanadu podržel spolehlivým zákrokem.
     
    15:35
    Ivankovic toho přes několik clonících hráčů moc neviděl. Černý toho nevyužil, prudké nahození se vynořilo hodně vedle branky.
     
    15:55
    Z Pavlíkovy přetažené rozehrávky se icing nepískal. Pekař může forčekovat.
     
    16:50
    Kanadské komplikace v přechodové fázi vyústily v postavení mimo hru.
     
    17:06
    Schaefer odevzdal puk Čechům. Rozjetý Benák vymyslel zadovku na Novotného, který z vrcholku levého kruhu nevypálil moc nebezpečně.
     
    17:25
    Štěbeták předvedl jeden z mála zákroků. Levým betonem odrazil střelu Katzina, na kterého Češi trochu zapomněli na levém křídle.
     
    18:06
    Kanaďané zlepšili pohyb a začínají Čechům notně zatápět. O chvilku klidu se zasloužil Rozsíval, když vytečoval přihrávku ven z obranného pásma.
     
    19:13
    Matthew Schaefer hokejkou poslal na zem Pekaře a nabídl výběru Pavla Patery dnešní druhou početní výhodu.
     
    19:45
    Čihař si vybojoval nahozený puk u zadního mantinelu a přispěl k postupné kombinaci, na jejímž konci byl Záhejského volej do rukavice Jacka Ivankovice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina měla skvělé tempo. Až do Frolova vyloučení v polovině dvanácté minutě na tom byl lépe český tým, který rovnou z první ofenzivní akce otevřel skóre dorážkou Čihaře. Kanada se dostala do zápasu až díky zmiňované přesilovce. Ta se jim sice využít nepodařila, ale v čase 13:50 přesto dosáhla na vyrovnávající trefu z dílny Katzina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 6 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Češi mají ještě minutu přesilové hry. Frolo po své zablokované střele přebíjel doprava, ale Ivankovic se za pohotovou střelou Pavlíka stihl přemístit.
     
    21:00
    Cameron zapomněl puk za brankou a nechal po Pavlíkovi. Ten se ho co nejrychleji snažil zasunout mezi tyče, ale Ivankovic byl opět včas na svém místě.
     
    21:13
    Kanada white v plném počtu.
     
    21:50
    Fiddler obdržel přihrávku na brusli. Chvíli se rovnal na střelu a tou ve finále zasáhl vlastního spoluhráče Desnoyerse.
     
    22:25
    Český tým nechal volné střední pásmo. Hopkins obdržel od Katzina puk do jízdy a střelou z levého kruhu pohladil břevno Štěbetákovy branky!
     
    23:02
    Další Hopkinsova střela postrádala přesnost. Pak už se Kanada sama vyhnala z útočného pásma, protože nikdo nezavíral modrou čáru.
     
    23:20
    Tentokrát si Kanada vybrala nejméně vhodný moment na hromadné střídání. Singh jako poslední hráč prohrál souboj a Pavlík měl volnou cestu do šance, ve které nedokázal zasunout puk za Ivankovicovu pravou nohu.
     
    23:46
    Carson Cameron měl plné ruce práce s důrazem Poletína. Český kapitán se přes něj natlačil k puku a po chycené střele společně s Ivankovicem posunul branku.
     
    24:15
    Schaefer unikl z tlaku Čihaře a odvedl hru na útočnou polovinu Kanady, která se snaží kompenzovat ztrátu puku agresivním forčekinkem.
     
    24:46
    Čechům pomohl signalizovaný ofsajd. Benák vyrazil do protiútoku, ale ve spolupráci se Záhejským se ke střele nedostal.
     
    25:05
    Novotný přisunul puk na modrou a Malínek tvrdě vypálil příklepem. Ivankovic tuto ránu jenom vyrazil a dvojnásobě se zapojil kvůli bekhendové dorážce Benáka.
     
    25:23
    Kanada white právě vstřelila branku!
    Čechům se nepovedlo zdvojení v rohu obranného pásma. JACK NESBITT z krátkého mantinelu nachystal pozici pro Baumullera a po zákroku Štěbetáka se z prostoru vedle branky prezentoval pohotovou dorážkou.
    25:23 Jack NESBITT - 2:1
     
    26:06
    Hopkins ukázal záda všem českým hokejistům, ale k velkému štěstí brankáře Štěbetáka nakonec zapomněl puk za sebou.
     
    26:35
    Nobert se prohnal přes české obránce až před branku. Tam mu obří rychlost trochu překáže a nestihl se zhotovit k lepšímu zakončení.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu Kanada white:
    Cole Chandler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:56
    Záhejského zradilo zpracování přihrávky a několik desítek sekund trvající kombinace českého týmu skončila nezdarem.
     
    28:15
    Záhejský dobře načasoval předávku na Novotného. Ivankovic mu zmenšil střelecký úhel a na švih z levého kruhu našel jistou odpověď.
     
    28:30
    Katzin odvezl puk až k červené čáře. Dalších pár sekund svým napadáním ukrojil Jack Nesbitt.
     
    28:56
    Pekař z jedničky přemístil přihrávku Holuba doleva k Frolovi. Ten se po kličce ocitl v záporném úhlu a nedokázal odrazit kotouč do branky o nohu ležícího gólmana.
     
    29:09
    Kanada white v plném počtu.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tomáš Mikel – 2 min., hákování.
     
    29:46
    Cameron Schmidt u brankoviště nedosáhl na nahození Schaefera, které měl v úmyslu protečovat za Štěbetáka.
     
    30:12
    Guitého příklep z levého kruhu nebyl dostatečně přesný. Hopkinsovu přihrávku do slotu na Schmidta poté vystihl Mrtka.
     
    30:36
    Češi nevyužili dvě šance na vyhození. Naštěstí pro ně Matthew Schaefer zavinil laciný ofsajd a umožnil Paterově týmu vystřídat.
     
    31:10
    Holub ke konci oslabení vyhodil puk za branku Kanady. Huang nečeká a vrací hru zpátky do útočného pásma.
     
    31:19
    Česko v plném počtu.
     
    31:48
    Matěj Pekař si volil drzou kličku na Huanga, jenže zleva nepropašoval puk za rychle zakleknutého Ivankovice.
     
    32:21
    Mrtkova nenápadná střela z dálky nepatrně změnila směr. Ivankovic dával pozor a kotouč kontrolovaně vyrazil ke svým spoluhráčům.
     
    33:31
    Kanada white právě vstřelila branku!
    MATEO NOBERT rozvinul přečíslení dvou na jednoho. Griffin si musel jeho přihrávku zpracovávat rukou. On sám Štěbetáka nepřekonal, o to se z bekhendové dorážky zasloužil až Nobert. Asistence: Owen Griffin, Cole Chandler.
    33:31 Mateo NOBERT - 3:1
     
    34:57
    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominik Pavlík – 2 min., podrážení.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Kanada white:
    Cameron Schmidt – 2 min., krosček.
     
    36:12
    Huang nenechal Mrtku přihrát z pravého mantinelu. Nadějněji působil průnik aktivního Záhejského, který zastavoval až úspěšný zákrok Ivankovice.
     
    37:06
    Oba týmy v plném počtu.
     
    38:18
    Singh vyhodil bez hrozby zakázaného uvolnění. Češi se poté potýkali s kanadským napadáním a museli zapomenout na poklidný přechod vpřed.
     
    39:02
    Urostlý Carson Cameron u zadního mantinelu převálcoval Adama Benáka. Podle rozhodčích se nedovoleným zákrokem neprovinil.
     
    39:44
    Ondřej Štěbeták neměl pod kontrolou Desnoyersův pokus z osy hřiště. Nobert se ve společnosti Mrtky dostal k dorážce, jež narazila do pravého betonu českého gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Česká sedmnáctka ani ve druhé třetině herně nezaostávala. Rozchytaného Ivankovice však podruhé neprostřelila a Kanada se na druhé straně utrhla do vedení 3:1 úspěšnými dorážkami Nesbitta a Noberta.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 15 – 21 (6:10, 9:11).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    Frolo si vyměnil puk s Rozsívalem a v pravém kruhu se přihlásil o slovo střelou z otočky, kterou Ivankovic nadvakrát zkrotil.
     
    42:12
    Benák našlápl ve středném pásmu. Těsně před modrou ale zpomalil a podepsal se pod Krčálův ofsajd.
     
    42:52
    Ofsajdy se docela rychlým tempem množí i na straně Kanady. Po druhé pauze se takto provinila už potřetí.
     
    43:15
    Guité byl u modré čáry ztrojen. Česká protiakce se nevyvedla podle představ, opět hrozil ofsajd.
     
    43:50
    Čihař se srdnatě pral za kanadskou brankou. Kotouč na chvíli dostal pod kontrolu, ale předat ho někomu jinému v červeném stejně nedokázal.
     
    44:11
    Záhejský v nevhodnou chvíli ztratil puk v obranném pásmu. Domácí mohli hrozit Hopkinsovou střelou z mezikruží, jež byla Zimovčákem sražena do ochranné sítě.
     
    45:12
    Mrtka na vlastní pěst překonal střed hřiště, ale pak jen posunul puk na zadní mantinel, kde česká reprezentace nikoho neměla.
     
    46:09
    Poletín trefil prvního hráče. S vypadeným pukem nebezpečně vypálil Pavlík a málem se sám dostal k dorážce. U tyčky si trochu překážel s Poletínem.
     
    46:56
    Štěbetákovi se vynořila ze zákrytu nepříjemná střela zpoza pravého kruhu. Z otočky se o ni postaral Katzin.
     
    47:15
    Ivankovic nepochybně patří mezi stěžejní hráče kanadského výběru. Nyní se bleskově přesunul k levé tyči a po Čihařově horizontální přihrávce vychytal šanci najetého Benáka.
     
    48:15
    Cameron Reid kolem sebe nepustil Záhejského. Po tlačenici u hrazení Kanada dostala puk ven z obranného pásma.
     
    48:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají kontaktní gól! Blake Fiddler skočil na kličku MATĚJE PEKAŘE a tomu se povedlo překvapit Ivankovice docela nenápadnou střelou zpoza levého kruhu. Kanadský gólman se možná bude vymlouvat na zakrytý výhled. V ose střely chvíli stáli Poletín a Singh. Asistence: Jakub Frolo, Tomáš Poletín.
    48:36 Matěj PEKAŘ - 3:2
     
    49:31
    Holubův příklep od modré čáry vyletěl mimo hrací plochu. Bylo to po kanadské teči, takže se vhazuje u Ivankovice.
     
    49:50
    Spolupráci mezi Novotným a Benákem překazil další z mnoha ofsajdů. Ve třetí třetině je to opravdu častý jev.
     
    50:25
    Rozjetý obránce Mrtka objel branku a dobře načasoval přihrávku na hokejku Záhejského, který se z prvního doteku netrefil mezi tyče.
     
    51:12
    Mikelův nástřel Ivankovic neřešil. I nadále ale musí zůstat ostražitý, díky dobře postavenému Šilhavému pokračuje český nápor.
     
    51:40
    Carson Cameron si obětavě lehl před Pavlíka, který už měl nachystanou střelu z osy. Pekař nenechal Kanadu vyhodit, ale zleva její branku přestřelil.
     
    52:32
    Jack Ivankovic na poslední chvíli zareagoval na Fasnerovu střelu od modré čáry, kterou nebezpečně tečoval Jakub Frolo!
     
    53:06
    Výkon Kanady teď připomíná úvod zápasu, kdy byl český tým ve všech směrech lepší. Posledních sedm minut ještě slibuje velké drama.
     
    53:50
    Černý o mantinel rozehrál na Benáka a ten pokračoval na Rozsívala. Nalevo od něj čekal na finální přihrávku volný Novotný, jenže puk se k němu nedostal přes skvělý defenzivní zákrok Huanga.
     
    54:05
    Benák vysvobodil puk z mely za branku a přihrál jej před pravý kruh na Malínka, jehož střelu Ivankovic tentokrát nepodcenil.
     
    54:30
    Benák ve druhé vlně vyzvedl puk z odkloněné přihrávky Novotného a distribuoval jej doleva na Malínka, jemuž se do cesty postavila Ivankovicova vyrážečka.
     
    55:10
    Hopkins pomohl ulevit kanadské obraně. Spolu s Templem a Baumullerem se chvíli pohyboval před Štěbetákem, byť ke střele na branku se nedostali.
     
    55:51
    Cameronovo nahození tečoval Owen Griffin do výstroje Štěbetáka. Jednalo se o zcela ojedinělý zákrok českého gólmana ve třetí třetině.
     
    55:54
    Frolo prohrál vhazování s Czatou. Pro puk se do pravého kruhu natáhl Schmidt a rychlou střelou donutil Štěbetáka předvést další zákrok u bližší tyče.
     
    56:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obří radost českého výběru! Frolova střela z levého bodu pro vhazování začala obří chaos kolem brankoviště. V nepřehledné tlačenici se snažili dorážet Šimon Fasner a JAKUB LEV a druhý z nich nakonec protlačil puk do Ivankovicovy branky. Bez asistence.
    56:19 Jakub LEV - 3:3
     
    57:01
    Mrtka špatně rozehrál. Od bočního mantinelu hned šla přihrávka do slotu. Guité orazítkoval Štěbetáka a Češi měli i kus štěstí, že se Katzin u poloprázdné branky netrefil do dorážky.
     
    57:43
    Novotný neodklidil kotouč do bezpečí po vyražené střele Hopkinse. Z druhé vlny zase nabral rychlost Hopkins. Prohnal se kolem Šilhavého a při forhendovém blafáku ztroskotal na skvělém zákroku Štěbetáka!
     
    58:42
    Caleb Desnoyers, jakožto jeden z nejopěvovanějších útočníků tohoto výběru, rozhodně nepatří mezi nejviditelnější hráče. Nyní se připomněl jen střelou, která byla Čechy sražena do ochranné sítě.
     
    59:00
    Émile Guité dal puk pod sebe. Obránce Huang měl více času na zakončení a Štěbeták ho musel likvidovat svým betonem.
     
    59:49
    Benákova formace se během pobytu v útočné třetině zdržovala jen v těsné blízkosti mantinelů. Zápas spěje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Černý, Pavlík a Pekař kontrolovali puk na útočné polovině, ale pak se sami stáhli až za vlastní branku. Oba týmy střídají.
     
    61:09
    Benák si dal pozor na napadajícího Katzina a vlastními silami se přestěhoval do útočného pásma, odkud se zase vrátil Holub. Zatím je to velmi opatrné prodloužení.
     
    61:50
    Jakub Frolo se v pozici posledního nenechal přetlačit Schmidtem. Češi opět uklidňují hru za Štěbetákem.
     
    62:38
    Czata a Schaefer naprosto zadrbali přečíslení dvou na jednoho. Nechali puk za sebou a toho využil Fasner k samostatnému úniku, který Ivankovic vychytal!
     
    63:20
    Caleb Desnoyers to zkoušel individuálně, ale během kličky Pekařovi mu kotouč utekl až ke Štěbetákovi.
     
    63:49
    Desnoyers odložil střelu z osy a udělal manévr do levého kruhu. Ondřej Štěbeták pravděpodobně zasahovat nemusel a kotouč se odrazil do středu hřiště.
     
    64:01
    Cameron Schmidt byl v maximální rychlosti podražen. Během signalizovaného trestu se rychle postavil na brusle a Štěbeták musel reagovat na střelu z pravého kruhu.
     
    64:10
    Menší trest za nepřehlédnutelné hákování si odsedí Tomáš Poletín. Po oddechovém času budou Kanaďané mít přesilovku čtyři na tři.
     
    64:26
    Fasner ztratil hůl a Češi nemohli zabránit přihrávce do pravého kruhu. Émile Guité kvalitně vypálil z přílkepu. Někteří lidé už viděli puk letět za bližší tyč, ale Štěbeták ho fantasticky vyrazil k Mrtkovi.
     
    64:58
    Schaefer opět nabíjel Guitému, jenž ze stejného místa napálil Holuba. Těsně před sirénou ještě nabral rychlost Desnoyers, ale ani on bekhendem Kanadě vítězství nevystřelil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Fasner v prodloužení neproměnil největší českou šanci na vítězný gól. Dalšími příležitostmi disponovali hráči Kanady. Vynikající Štěbeták ale remízu 3:3 udržel a rozhodnout musí až nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jakub Frolo se snažil provést bekhendový blafák. Ivankovic mu nechal v cestě pravý beton a kotouč odjel za branku.
     
    1. série
    0:0
    Caleb Desnoyers si zleva najel na střed, ale Štěbeták dokázal najít na střelu do protipohybu odpověď.
     
    2. série
    0:0
    Jack Ivankovic nereagoval na naznačení Matěje Pekaře. Český gólman se dostal moc blízko k brance a neměl kudy propašovat puk do sítě.
     
    2. série
    0:0
    Émile Guité zbytečně nekličkoval, jenže rychlou střelou zápěstím branku netrefil.
     
    3. série
    0:1
    Adam Benák forhendem zvedl puk za klesajícího Ivankovice a poslal Česko v nájezdovém rozstřelu do vedení!
     
    3. série
    1:1
    Cameron Schmidt okamžitě reaguje! Položil si Štěbetáka a pak jednoduše zasunul puk mezi tyčku a jeho levou nohu.
     
    4. série
    1:1
    Vít Záhejský byl velmi blízko! Střela na lapačku se zastavila na tyči.
     
    4. série
    1:1
    Lev Katzin si v mezikruží zabrzdil a o centimetry minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    5. série
    1:1
    David Rozsíval začal pátou sérii dalším zakončením mimo tři tyče.
     
    5. série
    1:1
    Kanadský kapitán Matthew Schaefer si naznačením rameny rozhýbal Štěbetáka, ale ten mu nechal v cestě svou pravou nohu!
     
    6. série
    1:1
    Cameron Schmidt zkusil napodobit svůj gól ze třetí série. Místo si kličkou na forhend udělal, nicméně kotouč mu v důležitou chvíli utekl.
     
    6. série
    1:1
    Jack Ivankovic likviduje forhendový blafák Benáka. Ve spodní části branky mu nenechal žádné místo.
     
    7. série
    1:1
    Caleb Desnoyers poslal puk do levé tyčky. Štěbeták měl štěstí na své straně a Češi mohou rozhodnout!
     
    7. série
    1:2
    Tak to je kuriozní momentka na úplný konec zápasu! Ivankovic si myslel, že nájezd Víta Záhejského zastavil, ale když se zvedal zpátky na nohy, tak mu puk projel mezi bruslemi za brankovou čáru.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je VÍT ZÁHEJSKÝ.
    Vít ZÁHEJSKÝ - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace do sedmnácti let potvrdila formu z předešlých měsíců a z desátého zápasu pod vedením Pavla Patery urvala devátou výhru, která je ze všech jednoznačně nejcennější.

    Češi byli na polední start zápasu kvalitněji připraveni a pouze 64 sekund jim stačilo k otevření skóre. Kanada se díky přesilovce probudila až ve druhé polovině úvodního dějství a zásluhou Katzina stihla do přestávky vyrovnat.

    Druhou třetinu pomohl na domácí stranu naklonit brankář Ivankovic, zatímco Štěbeták na protější straně dvakrát kapituloval z dorážek Nesbitta a Noberta. Ke třetí části přistoupili Kanaďané až příliš lehkomyslně. Českou snahu o smazání dvougólového deficitu podpořil kontaktní gól Matěje Pekaře, po kterém ze závaru u brankoviště vyrovnal Jakub Lev.

    Až v ten moment Kanada zase zabrala. Štěbeták českou branku ale zavřel a kromě prodloužení sehrál klíčovou roli i v nájezdech, které v sedmé sérii rozhodl v český prospěch Vít Záhejský.
     
    Z týmu Kanady byl nejlepším hráčem utkání vyhlášen brankář Jack Ivankovic. Z Čechů si pro ocenění přijel útočník Jakub Frolo.
     
    Střely na branku: 29 – 34.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:13:37)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Katzin (Reid, Baumuller), 26. Nesbitt, 34. Nobert (Griffin, Chandler) – 2. Čihař (Rozsíval, Frolo), 49. Pekař (Frolo, Poletín), 57. Lev, rozh. náj. Záhejský

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Frolo (CZE)
    0:0   Caleb Desnoyers (CANW)
    2. série:
    0:0   Matěj Pekař (CZE)
    0:0   Émile Guité (CANW)
    3. série:
    0:1   Adam Benák (CZE)
    1:1   Cameron Schmidt (CANW)
    4. série:
    1:1   Vít Záhejský (CZE)
    1:1   Lev Katzin (CANW)
    5. série:
    1:1   David Rozsíval (CZE)
    1:1   Matthew Schaefer (CANW)
    6. série:
    1:1   Cameron Schmidt (CANW)
    1:1   Adam Benák (CZE)
    7. série:
    1:1   Caleb Desnoyers (CANW)
    1:2   Vít Záhejský (CZE)


    Kanada white: Ivankovic (Cleaver) – Huang, Schaefer (C), Cameron, Reid, Singh, Fiddler, Sharpe – Schmidt, Desnoyers, Guite – Baumuller, Hopkins, Temple – Griffin, Chandler, Katzin – Nobert, Czata, Nesbitt – Royston.
    Trenér: John Dean

    Česko: Štěbeták (Oršulák) – Holub, Černý, Mikel, Malínek, Mrtka, Šilhavý, Zimovčák – Pekař, Pavlík, Poletín (C) – Rozsíval, Frolo, Čihař – Záhejský, Benák, Novotný – Lev, Fasner, Krčál.
    Trenér: Pavel Patera
    bahis siteleri