Vsetín – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 03.11.2023, 17:45 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga dorostu • 13. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Kocyan) – Lyčka, Kučný (A), Sadílek (C), Hynek, Řepka, Kužel, Dvořáček – Vaculík, Šebesta, Meissner, Drozd (A), Němec, L. Malý, Paták, Fusek, Vinklárek, Václavíček.
    Trenér: Miroslav Barus

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Magner, Schrottenbaum, Jílek, J. Malý (C), Bauer, Pavlis, Bednář – Břečka, Pech, Zolnaj, Krček, Žalud, Michalov, Piatkowski, Šubík, Dobřemysl, Köhler.
    Trenér: Bohumír Sapoušek

    Rozhodčí: Daniel Pavel — Michal Frais, Tomáš Marek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Bednář začíná s rozehrávkou z vlastního pásma. Jeho nahození se štěstím nekončí na zakázaném uvolnění.
     
    00:52
    Köhler se v předbrankovém prostoru snažil o založení kombinace, ale nedostal k tomu prostor. Vsetínští jsou před svou brankou pozorní a kotouč soupeři vypíchli.
     
    01:44
    Žalud se po pravém křídle protáhl do útočného pásma, nikdo z jeho spoluhráčů ovšem nebyl volný a neměl tak komu nahrát.
     
    02:22
    Němec se na levém kruhu útočného pásma dostal k puku a najednou stál sám před gólmanem. Zachoval chladnou hlavu, své zakončení ovšem namířil přímo do Psohlavcovy lapačky.
     
    02:58
    Němec měl okolo branky dvě další šance na otevření skóre, v té větší od levé tyče trefil jen boční síť.
     
    03:30
    Na druhé straně zahrozil Dobřemysl, který svou ránu z vrcholu pravého kruhu schoval za bránícího hráče. Puk Cegliňského trefil, s následnou dorožákou už měl však vsetínský gólman větší problém.
     
    04:35
    Valaši kombinovali v útočném pásmu. Fuskovi pak nevyšla střela z první v mezikruží, a tak se hosté z tlaku osvobodili.
     
    05:01
    Domácí jsou zpět před branku Karlových Varů. Do pásma se dostávají nahozením, které Psohlavec musel podržet.
     
    05:34
    Pavlis nahrál z nulového úhlu do předbrankového prostoru, kde na teč čekal Köhler. Domácí obrana druhého jmenovaného hráče dobře zablokovala, Cegliňski přesto kotouč ve svém brankovišti raději přikrývá.
     
    06:18
    Kužel při přechodu z pásma neprošel přes hostujícího Zolnaje. Ten však nakonec nijak nezahrozil a jen podržel kotouč za brankou soupeře.
     
    06:52
    Vary velmi rychle prochází přes střední pásmo, zakončení z levého křídla ovšem nebylo přesné.
     
    07:47
    U střely od modré se vystřídali Kučný s Hynkem. V obou případech se o teč před brankou snažil Vinklárek, po jeho druhém pokusu je odpískána hra vysokou holí.
     
    08:42
    Pech toho v přečíslení tři na dva moc nevymýšlel a z levého křídla sám zakončil. Cegliňski na jeho pokus dobře viděl a neměl s ním žádný problém.
     
    09:47
    Další přečíslení se Karlovým Varům nevyvedlo. Do útoku se vydali ve dvou proti jednomu, ale Řepka jejich tažení na vrcholu pravého kruhu zastavil vypíchnutím puku.
     
    10:24
    Hosté se usadili v útočném pásmu a kombinují. Střelu Pavlise z vrcholu levého kruhu zblokoval Kučný.
     
    11:02
    V tuto chvíli jsou hosté lepším týmem. Aktivita se ale přelévá z jedné strany na druhou, takže utkání je v tomto směru vyrovnané. Cegliňski zasahuje proti pokusu od levé tyče a hra je přerušena.
     
    11:49
    Břečka nahrál zpoza soupeřovy branky jen na Patákovu hokejku, což mělo za důsledek rychlý domácí protiútok. A právě Břečka situaci nevyřešil úplně nejlépe a dostává menší trest za podrážení. Uvidíme první přesilovku v utkání, zahrají si ji domácí.
     
    12:20
    Hosté rychle vyhodili, ale stejně rychle se domácí za podpory svého publika dostali zpět před Psohlavce. Střelu z pravého kruhu má hostující brankář v náručí.
     
    12:31
    Köhler vyhrál souboj u mantinelu a vydal se dopředu. Až do zakončení se ale nedostal a z pravého křídla jen odhazuje kotouč k protějšímu mantinelu.
     
    13:09
    Paták s Němcem si při přechodu útočné modré nerozuměli, a tak až později to byl Vaculík, který z postu falešného obránce vystřelil. Hostující brankář má puk pod kontrolou.
     
    13:42
    Žalud zakončoval přečíslení dva na jednoho z bezprostřední blízkosti. Cegliňski pokus pravým betonem pokryl.
     
    13:49
    Hosté v plném počtu.
     
    13:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice domácí nevyužili, ale teď už slaví. Martin Václavíček vyjel z hloubi obranného pásma a ve střední třetině přenechal puk ŠIMONU ŠEBESTOVI. Ten projel zbytkem hřiště, proklouzl hostující obranou a bekhendem zakončil k levé tyči. Asistence: Martin Václavíček.
     
    15:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Vinklárek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    15:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ani vyloučení Vsetínské nezastavilo v navýšení skóre. ALEXANDR PATÁK ve středním pásmu rukou zpracoval letící kotouč a sklepl si jej na hokejku. Pak už mu nic nebránilo v brejku, který zakončil zasunutím kotouče mezi betony hostujícího gólmana. Asistence: Ondřej Vaculík, Václav Sadílek.
     
    16:43
    Bauer na pravém kruhu kroutí hlavou. Střela z první mu nesedla a Cegliňski úspěšně zasahuje levým betonem.
     
    16:59
    Karlovy Vary se drží v útočném pásmu a kombinují. Nebýt úvodního zaváhání, vypadá jejich přesilovka velmi dobře.
     
    17:28
    Šebesta na obranu Varů očividně umí. Stejně jako při své brance, tak teď v oslabení obešel bránící hráče a sám zakončoval. Volil ovšem stejný způsob jako minule, takže možná i proto si jej Psohlavec více pohlídal. Šebesta se střelou dlouho váhal a nakonec trefil levý beton.
     
    17:59
    Domácí v plném počtu.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Vaculík – 2 min., vražení na hrazení.
     
    18:44
    Sotva se Vinklárek vrátil do hry, provinil se stejným způsobem jiný vsetínský hráč. Hosté pokračují ve své dobré kombinaci. Cegliňski má plné ruce práce.
     
    19:40
    Köhlerovu střelu z pravého kruhu vykopl Cegliňski pravým betonem před sebe. Bezprostředně na tom místě nikdo z Energie nestál, k puku se ovšem velmi rychle dostal Piatkowski, jehož střela z nulového úhlu se dostala za záda vsetínského brankáře, jenže projela jen podél brankové čáry.
     
    19:52
    Bauer ještě na modré čáře udržel kotouč poté, co se Valaši pokusili vyhodit. Tohle bude ještě zajímavý závěr první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina předvedla pohledný hokej plný dobrých šancí, přičemž domácí své dvě proměnili. V obou případech se jednalo i individuální brejky. Bekhendovou střelou otevřel skóre Šimon Šebesta a Alexandr Paták navýšil vedení domácích ve vlastním oslabení.
    Druhá třetina začne cca v 18:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Karlovy Vary v úvodu třetiny dohrávají přesilovou hru po vyloučení Vaculíka.
     
    20:13
    Domácí v plném počtu.
     
    20:55
    Vinklárek střílel v přečíslení dva na jednoho. Z pravého křídla se před střelou posunul blíže k ose kluziště, jeho rána mířila přímo na Psohlavcovu vyrážečku.
     
    22:01
    Šubík vybojoval kotouč za branku Vsetína, ale moc dlouho se netěšil, protože byl rychle odzbrojen. Následně se puku chopili Valaši, kteří přesměrovávají hru na druhou stranu.
     
    22:44
    Lyčka se snažil hostujícího gólmana překvapit schovanou střelou z levého kruhu. Psohlavec střelu vytušil a stačil se přemístit k pravé tyči.
     
    23:51
    Lukáš Malý měl v mezikruží dost prostoru, který využil k prudké střele bez přípravy. Hostující brankář se zkušenostmi z Extraligy dorostu i reprezentace bez problémů zasahuje.
     
    24:18
    Dobřemysl měl na hokejce snížení, před odkrytou brankou však přestřelil. Nejprve zakončoval Břečka, jehož pokus Cegliňski vytěsnil levým betonem. Následovala střela mířená vysoko nad a o dorážku se snažil ještě Magner, proti kterému se domácí brankář také vytáhl.
     
    26:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Řepka – 2 min., držení.
     
    26:39
    Bednářovu střelu od modré čáry domácí brankář vytěsnil pravým ramenem nad sebe. Vsetínští následně vyhazují.
     
    27:16
    Stejně jako ty předchozí, i tato přesilovka Karlových Varů vypadá velice slibně. Domácí bránící čtveřice je zatím ovšem neoblomná a neprůstřelná.
     
    28:02
    Václavíček nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, kam si najížděl Lukáš Malý. Už jsme dnes viděli i jiné dobré šance Vsetína v oslabení, tato mezi ty povedené ovšem nepatří, protože Malý puk nezachytil.
     
    28:26
    Domácí v plném počtu.
     
    29:44
    Domácí si v obranném pásmu nerozuměli, a tak se k puku na levém kruhu dostal Pech. Na nic nečekal a k bližší tyči vystřelil. Cegliňski zasahuje pravým betonem.
     
    30:22
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Meissner.
     
    30:45
    Michalov od modré čáry trefil jen svého spoluhráče před brankou, který po bolestivém zásahu skončil klečet v brankovišti, což je pochopitelně odpískáno.
     
    31:07
    Po pravém křídle se do útoku dostal Lukáš Malý. Bednářovi se nepovedlo obrat domácího hráče o puk, a tak Malý vystřelil. Kotouč se otřel o Psohlavcovu lapačku a skončil v rohu kluziště.
     
    31:55
    Nyní hostující brankář dost riskantně pomohl s rozehrávkou. Naštěstí pro něj se vše povedlo a Vary mohou zkusit znovu zaútočit.
     
    31:59
    Jenže v ofenzivě zatím vynikají spíše Valaši. Dvakrát v krátkém časovém sledu se teď vhazovalo po Psohlavcově pravici, v obou případech Němec vystřelil ihned po buly a donutil hostujícího brankáře zasáhnout.
     
    32:22
    Domácí v plném počtu.
     
    33:32
    Vsetínští jsou na kotouči aktivnější a v tuto chvíli mají hru pod kontrolou. Problémem je, že se nemohou na delší dobu udržet v útočném pásmu, a tak volí spíše brejky.
     
    34:21
    To teď potvrdil i Šebesta, jehož střelu z individuální akce srazil do boční sítě Bednář.
     
    34:48
    Dvořáčkovi nesedlo nahození do pásma a Vary domácím v přechodu zabránili. Navíc je odpískána hra vysokou holí.
     
    35:25
    Jílek s Magnerem si laxně přihráli na modré čáře, čehož chtěl využít Drozd. Ten ale neměl dostatečnou rychlost na to, aby se dostal do brejku, a vracející se obrana ho zastavila.
     
    35:51
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Třetí gól v tomto utkání, první na straně Varů, ale také třetí gól z brejkové situace. ADAM ZOLNAJ vybojoval puk ve středním pásmu, přebruslil vracejícího se hráče a zakončil do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    36:35
    Němec svou střelu z otočky schoval za bránícího hráče, ale na Psohlavce si nepřišel. Prudkou ránu hostující brankář vyrazil vyrážečkou.
     
    37:16
    Lyčka zabránil na pravém křídle ve střele Šubíkovi, když jej stínoval po celou dobu přechodu do útočného pásma. Vary se mezitím ovšem před Cegliňským rozestavily a začaly s kombinací.
     
    37:50
    Pobyt v útočném pásmu hostům dlouho nevydržel, což není v dnešním utkání nic výjimečného, protože hra se přelévá z jedné strany na druhou. Se střelou Drozda si hostující brankář poradil, Vinklárek už se k dorážce nedostal.
     
    38:36
    Ani střela Václavička nebyla pro Psohlavce složitá. Valaši zůstávají v útočném pásmu.
     
    39:01
    Valaši drží svého soupeře pod tlakem. Hostující brankář se musí ohánět, aby všechny střelecké pokusy pochytal.
     
    39:23
    Hosté se ze sevření na chvíli vymanili, ale domácí dostali kotouč mezi modrými čarami zpět do své moci. Z levého kruhu zakončoval Němec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dnešní duel je tak trochu soubojem reprezentačních gólmanů, jelikož hostující brankář Psohlavec v létě nastoupil v českém národním dresu a Cegliňski hájil barvy Polska. A jde to vidět také na jejich výkonech. Oba dva gólmani inkasovali pouze z brejkových situací, Valaši se prosadili dvakrát v první třetině a hostujácí Adam Zolnaj snížil v periodě druhá. Čeká nás tedy zajímavý zbytek zápasu.
    Třetí třetina začne cca v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Paták z pravého křídla zakončil hned v úvodu třetí třetina. Jeho střela končí na bránícím hráči Karlových Varů.
     
    41:29
    Hosté se usadili v útočném pásmu, z ostrého úhlu na levém křídle zakočnoval Jílek. Cegliňski kotouč vzdálenějším betonem vykopl na hokejku svého spoluhráče Lukáše Malého, který se tak mohl dostat do brejku. Z levého kruhu ovšem nezakončil.
     
    42:00
    Domácí brankář Cegliňski se zapojuje do rozehrávky a dlouhou přihrávkou nachází svého spoluhráče ve středním psámu.
     
    42:35
    Zolnaj to zkusil proti přesile domácích hráčů. Jeho pokus z pravého křídla zblokoval Lyčka. Střela domácích z rychlého protiútoku končí v ochranné síti.
     
    42:59
    Velmi zajímavá akce Karlových Varů. Z přečíslení tři na dva se stala akce dva na jednoho, když bránící hráč zastavil jednoho z útočníků. Následně Dobřemysl obhodil jediného vracejícího se hráče, ale Köhler ze vzduchu nezakončil.
     
    43:58
    Hosté jsou po rozpačitém úvodu třetí třetině přece jen o něco aktivnější. Domácí obrana je ovšem pozorná.
     
    44:28
    A právě vsetínská defenziva hrála roli v další akci. Valaši se na chvíli přestěhovali před Psohlavce, kde z bezprostřední blízkosti zakončoval kapitán Sadílek.
     
    44:54
    Zolnaj podrazil Kužela v útočném pásmu a dostává menší trest. Tohle bylo ze strany karlovarského útončíka zbytečné.
     
    45:57
    Domácí se při své přesilovce drží v útočném pásmu, k zakončení se ale nedostávají.
     
    46:30
    Hosté vyhazují. Domácí zatím v přesilovce nic moc nepředvedli, což se vsetínským příznivcům příliš nelíbí.
     
    46:54
    Hosté v plném počtu.
     
    47:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jenže máme tady totožný scénář jako při první vsetínské přesilovce. Hosté už byli v plném počtu, když se Ondřej Vaculík dostal ze středního pásma do toho útočného a přečíslení dva na jednoho zakončoval z mezikruží Michal Kučný. Jeho ránu Psohlavec zastavil pravým betonem, ale dorážka ADAMA NĚMCE ke vzálenější tyči už hostujícímu gólmanovi propadla. Asistence: Michal Kučný, Ondřej Vaculík.
     
    47:46
    Hosté se mohli velmi rychle dostat zpět do kontaktu. Puk poskakoval po vsetínském brankovišti, ale za čáru se nedostal.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Lyčka – 2 min., podrážení.
     
    49:01
    Vsetínští se velmi rychle osvobodili a teď drží puk za brankou soupeře.
     
    49:19
    Bednář se k puku za vlastní brankou dosatal a pokouší se o rozehrávku. Tu domácí hráči i ve čtyřech velmi aktivně napadají.
     
    49:48
    Vary už jsou v pásmu a kombinují. Převážně tedy za brankou, i tak ale už musel Cegliňski vytáhnout tři zákroky.
     
    50:20
    Hosté se snaží domácího brankáře co nejvíce rozpohybovat. Proti střele Michalova z levého kruhu se ale Cegliňski stačil přemístit.
     
    50:39
    Proti zakončení z pravého kruhu ke vzdálenější tyči vsetínský gólman doslova skočil. Početní výhoda karlovarského béčka se blíží ke konci, opět to ale byla na pohled velmi povedená přesilovka.
     
    50:46
    Domácí v plném počtu.
     
    51:22
    Němec z bezprostřední blízkosti přestřelil soupeřovu branku, neujala se ani dorážka Lukáše Malého.
     
    51:39
    Valaši si usadili v útočném pásmu. Psohlavec ale příliš práce nemá, protože všechny vsetínské střely končí na karlovarském obranném valu před brankou.
     
    53:05
    Jílek ztratil kotouč za vlastní brankou, čehož si všiml Němec. Ihned se puku ujal a pokusil se hostujícího brankáře překvapit zakončením k pravé tyči.
     
    54:10
    Kotouč dostali pod svou kontrolu hosté, ale nemohou se dostat z pásma. Bednář proto volí jen nahození na vsetínskou branku. Cegliňski má puk ve své výstroji a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    54:33
    Jiří Malý vystřelil hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Jeho rána proletěla nad levým horním rohem vsetínské branky. Proti následně střele z vrcholu pravého kruhu už ale vsetínský gólman zasahovat musel.
     
    55:08
    Vaculíkovu střelu z mezikruží vytěsnil Psohlavec vyrážečkou nad sebe. Po dorážce se ještě natahoval Kučný, ale na kotouč nedosáhl
     
    56:14
    Dvořáčkovi se nepovedla střela přes bránícího Michalova. Ten teď míří dopředu.
     
    56:42
    Šebestovi se nepodařilo vypíchnout Bauerovu přihrávku na Dobřemysla. Druhý jmenovaný karlovarský hráč nahazuje kotouč podél mantinelu do útočného pásma.
     
    57:14
    Oddechový čas pro tým HC Energie Karlovy Vary "B".
     
    57:14
    Psohlavec byl během porady v hovoru s Kašparem, a proto teď nabruslil zpět do své branky. Trenéři už ho ovšem volají zpět, Energie to při vhazování v útočném pásmu zkusí z šesti hráči v poli.
     
    57:33
    Valachům je při přechodu do útoku odpískán ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu blíže ke karlovarskému gólmanovi, ktrerý se vrací do branky.
     
    58:14
    Paták si vyměnil kotouč s Vaculíkem, kterého při snaze přiblížit se k brankovišti zastavuje Bauer.
     
    58:51
    Psohlavec míří na střídačku, na hřišti jej nahrazuje Zolnaj.
     
    59:17
    Fanoušci Vsetína hlasitě podporují své favority při závěrečném boji o udržení vedení. Valaši vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:26
    Domácí donutili Michalova vrátit se s kotoučem do středního pásma.
     
    59:47
    Šubíkova střela z vrcholu levého kruhu míří vedle.
     
    59:57
    Cegliňski uhájil branku proti nájezdu u levé tyče. Lapačem zní Vysoký jalovec, tohle budou tři body pro domácí.
     
    Konec zápasu. (19:48:37)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 14. Šebesta (Václavíček), 16. Paták (Vaculík, Sadílek), 48. Němec (Kučný, Vaculík) – 36. Zolnaj


    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Kocyan) – Lyčka, Kučný (A), Sadílek (C), Hynek, Řepka, Kužel, Dvořáček – Vaculík, Šebesta, Meissner, Drozd (A), Němec, L. Malý, Paták, Fusek, Vinklárek, Václavíček.
    Trenér: Miroslav Barus

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Magner, Schrottenbaum, Jílek, J. Malý (C), Bauer, Pavlis, Bednář – Břečka, Pech, Zolnaj, Krček, Žalud, Michalov, Piatkowski, Šubík, Dobřemysl, Köhler.
    Trenér: Bohumír Sapoušek

    Rozhodčí: Daniel Pavel — Michal Frais, Tomáš Marek
    bahis siteleri