Třinec – Olomouc 5:0 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:1 (2:0 po s.n.) | Litvínov – Mountfield HK 0:2 (kon.)
Sparta – Plzeň 5:3 (kon.) | Kladno – Liberec 3:6 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:2 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Olomouc
Neděle 05.11.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za to, že jste dnešní utkání sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu. My se z WERK ARENY přihlásíme opět v úterý 14. listopadu 2023 od 18 hodin, kdy se v Třinci uskuteční první utkání osmifinále Champions Hockey League HC Oceláři Třinec – Skellefteå AIK. Příští extraligové utkání, které vám zprostředkujeme, pak bude zápas 20. kola Tipsport extraligy v neděli 19. listopadu 2023 od 15 hodin, kdy se pod Javorovým bude hrát utkání HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. Do té doby se mějte hezky! (17:21:31)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 31:31
    Střely mimo 13:9
    Zblokované střely 11:18
    Hity 3:4
    Vhazování 30:30
    Trestné minuty 6:2
     
    Třetí třetina na vývoji utkání už nic nezměnila. Oceláři pečetili výsledek utkání pátým gólem, když Libor Hudáček dojel neúspěšnou situaci Daňo – Nestrašil. Domácí nevyužili svou jednu přesilovku (šanci měl opět Hudáček) a hosté pak neproměnili dokonce dvě početní převahy ve třetí třetině. Tři body tak putují na konto domácího týmu – Oceláři 5, Olomouc 0.
     
    Nejlepší hráči utkání: Ondřej Kacetl – Jan Bambula
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ne, ale to nikomu na domácí straně nevadí. Především Kacetlovi ne, který si ve třetím zápase této sezóny připisuje první čisté konto v extraligové sezóně.
     
    59:49
    Oceláři v útočné třetině. Přijde ještě střela na Konráda?
     
    59:23
    Dravecký posílá puk do střední třetiny a Čacho je na ledě.
     
    59:11
    Konrád se Sirotou rozehrávají z vlastního pásma.
     
    58:51
    Puk je u Konráda, který rychle rozehrává. Domácí zbývá ještě půlminuta oslabení.
     
    58:21
    Před brankoviště si sjížděl Musil, který čekal na přihrávku zpoza branky, do ní si ale lehl Polášek.
     
    58:04
    Kacetl chytá nahozený puk a zařizuje vhazování před svou brankou.
     
    57:46
    Nestrašil sebral křížnou přihrávku od Pláška a následně se snažil na druhé straně centrovat před branku, kam sjížděl Daňo.
     
    57:21
    Viliam Čacho (TRI) vjel do útočné třetiny a následně si něco vyříkával s Macuhem a sekl jej při tom. Zraku hlavního rozhodčího tato situace neunikla a Olomouc má k dispozici ještě jednu přesilovku.
     
    57:00
    Rašner se ještě ze středního pásma snažil poslat puk do rohu útočné třetiny, ale hůl mu do toho vložil Smith, a tak končí puk mimo hřiště. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    56:19
    Zakázané uvolnění přestěhuje hru před Konráda.
     
    56:14
    Domácí získali puk za svou brankou a Růžička následně svižnou přihrávkou skrz střední zónu se snažil vysunout Voženílka. Ten ale končí s pukem v rohu.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 138 diváků.
     
    55:29
    Puk je mimo hřiště a vhazovat se bude před Kacetlem.
     
    55:15
    Nestrašil je na ledě a hosté se snaží zkrotit puk ve vlastním pásmu.
     
    54:40
    Kucsera ztrácí puk a Polášek vyhazuje.
     
    54:24
    Dravecký zatlačil na Navrátila a Marinčin vyhazuje.
     
    54:04
    Řezníček od modré z první bolestivě trefil Čacha. Hra pokračuje.
     
    53:40
    Hosté posouvali puk po vrcholech pětiúhelníku v útočném pásmu a následnou Pláškovu střelu z pravého kruhu sebral Kacetl do lapačky.
     
    53:15
    Po poslední komerční přestávce zápasu bude hra pokračovat přesilovou hrou hostů, když za nedovolené bránění je vyloučen Daniel Voženílek (TRI).
     
    52:48
    Akce tři na tři domácích. Pánik dal na střed Voženílkovi, který zadovkou hledal Růžičku, ale neúspěšně. Následně hosté poslali puk až do třinecké obranné zóny.
     
    52:20
    Domácí teď sbírají puky ve středním pásmu a okamžitě se je snaží poslat opět zpět na útočnou stranu kluziště.
     
    51:56
    Ofsajd domácích poté, co Dravecký nedostal puk do útočné třetiny včas na Vránu.
     
    51:35
    Zakázané uvolnění Mory.
     
    51:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři na jednoho na třinecké straně – už se zdálo, že to Oceláři prováhali, protože Daňovu přihrávku z pravé strany napálil zleva najíždějící Nestrašil pouze do Konrádova betonu. Puk ale nakonec do branky doklouzal, zřejmě od dojíždějícího LIBORA HUDÁČKA. Asistence: Andrej Nestrašil, Marko Daňo. Stav utkání 5:0.
     
    50:40
    Zase na třineckém útočném konci hřiště zajímavá situace, když z úrovně mezi kruhy a modrou čárou nabíjel zleva na osu Pánikovi Voženílek, ale svižná střela z první prvně jmenovaného přeletěla Konrádovu branku.
     
    50:26
    Puk zpoza olomoucké branky vyplaval na vrchol kruhů, odkud se snažil vystřelit Smith. Nepodařilo se mu to ani nadvakrát a naopak na druhou stranu hrozili hosté rychlým protiútokem.
     
    49:56
    Olomouc v útočném pásmu, dvě nahození ze střední vzdálenosti. Nakonec situace končí u Rutara, kterého zablokoval Adámek.
     
    49:04
    Do další šance si najížděl Hudáček, ale jej odzbrojil Kucsera. Hra pokračovala a o malý moment později byl sám před Konrádem Roman, zkoušel kličku, ale byl příliš blízko olomouckému brankáři, pro kterého to nebyla až taková potíž.
     
    48:27
    Oceláři šikovně proskočili ze střední zóny až do šance. Hudáček táhl puk po pravé straně a následně našel na levém kruhu Daňa, ale ten ve velké šanci přestřelil!
     
    47:52
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    47:36
    Oceláři byli rychle zase v pásmu, ale náznak situace tři na dva jim nevyšel a kotouč rychle vyváží Bambula.
     
    46:53
    Pobyt Ocelářů v útočném pásmu, domácí si přihrávali po obvodu třetiny a hledali ideální přihrávku. Situace ale končí po nepřesné Draveckého přihrávce na modrou.
     
    46:26
    Hosté se ubránili vlastně až na tu jednu Hudáčkovu střelu relativně bez potíží. Hraje se ve středním pásmu.
     
    45:50
    To se povedlo druhé formaci a velkou šanci měl z levého puntíku Hudáček, který tam dostal prudký puk. Třinecký forvard ale odrazil puk od Konrádových betonů.
     
    44:56
    Jeřábek teď trochu zariskoval ve střední třetině a následně Nestrašil úplně odevzdal puk. Ten je zase za Kacetlem a domácí musí zvýšit obrátky, aby v téhle přesilovce něco ukázali.
     
    44:39
    Druhé vyhození až ke Kacetlovi...
     
    44:22
    Domácím nevyšla přihrávka Růžičky na Nestrašila a Macuh vyhazuje.
     
    44:07
    Prvním vyloučeným hráčem utkání na straně hostů je až ve 45. minutě Silvester Kusko (OLO), který v útočné třetině domácích podržel Vránu.
     
    44:03
    Další symaptický pokus o ofenzivní tvorbu v podání hostů. Navrátil se pak snažil individuálně projít a využít clony před Kacetlem, ale odzbrojil jej Roman.
     
    43:28
    Plášek dostal svižný puk přes střední pásmo a po vstupu do útočné třetiny trochu motal hlavu Nedomlelovi a následně přes něj poslal projektil, který musel Kacetl odrazit do strany.
     
    42:55
    Ofsajd hostů. Byl zde náznak akce hostů dva na jednoho, ale Růžička přistrčil puk ke Kuncovi a tím jej vystavil do ofsajdu.
     
    42:19
    Hosté už poněkolikáté sbírají puk za vlastní branku a snaží se vymyslet nějakou kloudnou akci. Domácí je zatím efektivně vytlačují.
     
    41:33
    Vrána s Hrehorčákem získali v útočném pásmu forčekingem puk, který následně poslali na modrou. Odsud střílel Jeřábek a zřejmě Roman tečoval, ale nad Konrádovu branku.
     
    40:49
    Knotek projel po pravém hrazení do pásma, zajel za branku a před první tyčí dával do slotu. Tam mu ale jednak jeho kolega už projel a taky Kacetl kotouč nadzvedl.
     
    40:25
    Rychlá protiakce domácích. Voženílek se šikovně prosmýkl po pravém hrazení a následně hledal někoho z druhé vlny. Puk sedl na hůl Smithovi, který vystřelil, ale jeho pokus odrazil do sítě za Konrádem Macuh.
     
    40:01
    Opět vhazování mezi hole Macuha a Voženílka, které tentokrát provedl sudí Mejzlík. Vyhrál opět tým z mého pohledu doprava, tentokrát tedy hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Minutu před koncem druhé přestávky se opět scházejí všichni nezbytní aktéři na ledě.
     
    Třetí třetina bude zahájena 16:43.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 26:24
    Střely mimo 8:5
    Zblokované střely 9:16
    Hity 2:3
    Vhazování 22:19
    Trestné minuty 2:0
     
    I ve druhé třetině pokračoval zajímavý hokej. Olomoučtí pokračovali ve velmi aktivním výkonu směrem dopředu, ale laciné chyby, ztráty kotouče a nepokrytí hráčů domácích před Konrádovou brankou je stojí zajímavější pozici v zápase před poslední dvacetiminutovkou. Druhá třetina začala nadějnou střeleckou pozicí Bambuly, ale góly stříleli jen domácí – ve třinácté minutě Hudáček naservíroval gól, který se nedal odmítnout, Marku Daňovi a o dvě a půl minuty později poslal Konráda mimo situaci Miloš Roman a zasunul čtvrtý gól. Kromě toho měli Oceláři několik tutovek na přidání dalších branek – sám před Konrádem byl Pánik, Hudáček nebo v poslední minutě při akci dva na jednoho Růžička. Oceláři tak vedou "jen" o čtyři branky, přesto – s vědomím, že hokej se hraje celých šedesát minut – je možné konstatovat, že vývoj zápasu mají ve svých rukách. Uvidíme, co přinese poslední dvacetiminutovka, která bude zahájena po úpravě ledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Adámek je posledním hráčem, který se ve druhé třetině dotkne puku. Ten za Kacetlovu branku nahodili hosté. Velkou šancí Růžičky tak končíme druhou třetinou.
     
    39:14
    Další velká šance! Rychlá točna Ocelářů ve středním pásmu a akce dva na jednoho. Pánik táhl puk, před Konrádem udělal otočku a poslal puk Růžičkovi. Ten měl před sebou odkrytou branku, ale Konrád výborným zákrokem vytáhl puk mimo branku.
     
    38:49
    Voženílek z rohu nahrál na vrchol kruhu Růžičkovi, který se snažil potáhnout ještě puk a udělat trochu prostoru. Jeho následnou střelu odrazil Rutar do ochranné sítě.
     
    38:34
    Roman vyvezl puk od mantinelu v obranném pásmu a poslal dopředu Hrehorčáka. Ten využil prostoru, potáhl si puk na pravém křídle, předal jej Smithovi a jeho bekhendový pokus před branku sebral do lapačky Konrád.
     
    38:03
    Kotouč v ochranné síti nad Kacetlem, další vhazování před třineckou brankou.
     
    37:53
    Nahození Siroty od modré krotí Kacetl v lapačce a přerušuje hru.
     
    37:28
    Plášek na ledě a fanoušci Mory se zlobí, že z toho není faul. Není a tak na druhou stranu postupuje Daňo s Kundrátkem na jediného beka, ale třinecký obránce přejel Daňovu přihrávku.
     
    36:56
    Daňo dostal puk na osu, kde byl na modré čáře úplně sám. Další díra v obraně Olomouce, kterou hosté teď ale stihli dostoupit včas.
     
    36:23
    Voženílek s Pánikem se teď šikovně vymotali kolem modré čáry, ale Růžičkovi následně vystavil stopku v rohu Rutar. Hosté pak ale poslali puk na icing.
     
    35:38
    Mareš sbírá Draveckého vysoký puk ve vlastním pásmu a zcela jistě rozjede další ofenzivní akci Olomouce. Ta působí i přes chyby v obraně, které je stojí branky v Konrádově síti, směrem dopředu symapticky.
     
    35:02
    Hosté nepolevují. Nahození Řezníčka od modré čáry tečoval Macuh, ale byl úplně vychýlený ze směru na branku, tak kotouč pokryla třinecká obrana.
     
    34:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kotouč se teď od pravého hrazení v útočném pásmu Ocelářů dostal na střed, kde byl úplně osamocený MILOŠ ROMAN. Ten si vytáhl Konráda dopředu a pak jej objel a z úrovně brankové čáry zasunul kotouč do sítě. Asistence: Patrik Hrehorčák, Petr Vrána. Stav utkání 4:0.
     
    34:25
    Přihrávka rukou Ocelářů vytáhne hru do středního pásma. Vhazovat se bude po komerční přestávce.
     
    34:18
    ... a ještě jednou.
     
    34:07
    ... a znova.
     
    33:58
    Zakázané uvolnění přestěhuje hru do útočného pásma Ocelářů.
     
    33:30
    Knotek teď střílel z levého kruhu, Kacetl puk vyrazil doprava do strany, ale než se dojíždějící Rutar srovnal, byl Kacetl na místě a Rutar trefil boční síť.
     
    33:09
    Musilova střela z pravého kruhu, která nadělala Kacetlovi trochu starostí. Na druhou stranu zatáhl puk Růžička, ale následně byl na modré zablokován Nedomlel.
     
    32:42
    Krátká mezihra Olomouce v útočném pásmu, Mora se i po inkasované brance snaží nic neměnit a hrát aktivně.
     
    32:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď to Oceláři pohledně vykombinovali do prázdné branky. Hudáček dostal puk na slot. Byl tam sám, ale ještě si trochu couvnul a dal kotouč k druhé tyči na úplně volného MARKA DAŇA, který jej zametl za bezmocného Konráda. Asistence: Libor Hudáček, Miloš Roman. Stav utkání 3:0.
     
    31:55
    Oceláři teď mají dlouhou poměrně aktivní pasáž, drží pásmo a snaží se vykombinovat nějakou zajímavou situaci. Adámkovo nahození se snažili tečovat před brankou dva hráči, ale neúspěšně. Konrád byl včas na místě.
     
    30:48
    Čacho se snažil dorážet ve skrumáži před Konrádem, ale skončil s pukem za brankou.
     
    30:30
    Plášek střílel od modré, Kacetl zareagoval na poslední chvíli. Zřejmě nahození neviděl. Následně se ale včas přesunul proti Navrátilově dorážce z hrany levého kruhu.
     
    30:08
    Teď se první třinecké formaci dlouho nedařilo dostat zpod forčekingu hostujících hráčů. Když se jim to nakonec povedlo, tak měli před Konrádem dvě nadějné pozice. Nejprve ale nedostal Pánik puk zpoza branky na Voženílka a pak nenašel adresáta Kundrátkův centr.
     
    29:03
    Další nahození, které schoval Konrád do lapačky a tentokrát i nechal přerušit hru.
     
    28:51
    Teď se Oceláři naháněli v útočném pásmu přihrávkami po hrazení. Situace končí poté, co Hudáček nahodil od modré. Před brankou byl Daňo, ale k puku se nedostal.
     
    28:16
    Hraniční zákrok domácích na olomoucké útočící hráče v třineckém pásmu, ale bez odezvy rozhodčích. Na druhou stranu Oceláři dojíždějí kotouče až za olomouckou brankou, což je stojí spoustu sil. Následně Kundrátek v ofsajdu.
     
    27:46
    Krátká mezihra domácích v pásmu, kotouč sbírá ve vlastní třetině Marinčin a snaží se s Hudáčkem něco vymyslet.
     
    27:08
    Čacho teď dvakrát dojížděl puk v útočné třetině, na druhé straně pak sebral kotouč Jeřábek a poslal jej za brankou Adámkovi, kterého tím ale trochu prohnal a třinecký bek se pak provezl na Kucserových zádech.
     
    26:35
    Kucsera na pravém kruhu předal puk na puntík Kuskovi, jehož prudkou ránu schoval Kacetl do lapačky. Nadějná pozice, hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    26:13
    Plášek měl rychlost, ale skončil s pukem za třineckou brankou, kde jej odzbrojil Polášek.
     
    25:43
    Z pravé strany teď poslal puk do slotu před branku Daňo Hudáčkovi. Druhý jmenovaný z první zakončoval, ale Konrád zblízka bezpečně zakročil. Další velmi nadějná situace domácích.
     
    25:26
    Smithovo nahození sebral jako mouchu Konrád a rychle rozehrál. Teď sledujeme boj o puk ve středním pásmu.
     
    25:12
    Po icingu Mory se bude vhazovat v útočném pásmu Třince.
     
    24:59
    Oceláři na chvíli v pásmu. Vrána získal za brankou puk a poslal jej na modrou, odkud nahazoval Nedomlel. Jeho nahození ale zablokovala olomoucká obrana.
     
    24:34
    Hra je přerušená poté, co byl zřejmě do krku, každopádně velice bolestivě zasažen jeden z čárových rozhodčích. Ten teď situaci rozdýchává v půlkruhu rozhodčích s psychickou podporou ostatních tří kolegů. Vypadá to, že nejen hráči, ale i rozhodčí jsou tvrdí hoši a sudí budou pokračovat v kompletu.
     
    24:19
    Odražený puk skončil za Kacetlem v ochranné síti a je tu přerušení.
     
    24:02
    Na druhé straně ale neuspěli ani domácí. Pánik se zjevil sám před Konrádem a hledal mezeru mezi betony. Neuspěl, stejně jako následně Voženílek s dorážkou ze strany.
     
    23:52
    Domácím se nepovedl průnik dopředu a už se zase z levé strany snažil dostat puk na Macuha Káňa. Neúspěšně.
     
    23:07
    Oceláři se zatím snaží hlavně odrážet akce hostů a být bezchybní vzadu. Tvůrčí iniciativa je ale hlavně na hostující straně.
     
    22:24
    Hostům to zatím ve druhé třetině lépe bruslí. Navrátil nabral na levém křídle rychlost a jeho svižnou ránu vyrazil Kacetl lemem lapačky a následně musel prostor před brankou čistit jeho kolega obránce.
     
    21:35
    Olomouc dostala puk rychle do pásma, ale nepodařilo se jí to už před třineckou branku, kde prudký centr zpoza branky zkrotil Kundrátek.
     
    21:15
    Kundrátek s Nestrašilem dostali hru rychle k modré čáře, tam se jim ale nepovedl přechod do útoku a musejí znova.
     
    20:57
    Bambula byl v dobré pozici na slotu a ohrozil Kacetla. Třinecký brankář přerušuje hru, když zkrotil kotouč na těle.
     
    20:36
    Oceláři pobyli v pásmu. Marinčinovo prudké nahození se snažil tečovat Pánik, ale nepovedlo se mu to a kotouč skončil na zadním hrazení.
     
    20:01
    Robin Šír vhodil puk mezi Voženílka a Macuha a tentokrát uspěla domácí strana. Druhá třetina byla zahájena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jako první aktéři dnešního zápasu se na led vracejí rozhodčí. Zápas bude pokračovat asi za minutu.
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 15:51.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 11:14
    Střely mimo 5:4
    Zblokované střely 5:12
    Hity 0:1
    Vhazování 8:12
    Trestné minuty 2:0
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou první třetinu utkání na slezsko-moravském pomezí. Oceláři mohli jít do vedení už v úvodní minutě, ale forvardi první třinecké formace, kteří se zjevili sami před Konrádem, si nevyhověli. Ve druhé minutě už ale byla třinecká WERK ARENA na nohou, když volný puk po Konrádově zaváhání za brankou, poslal do sítě Adam Polášek. O dva góly to bylo na konci osmé minuty, když Konrádem vyraženou střelu Smithe poslal do sítě pohotově Libor Hudáček. Hosté mohli inkasovat i potřetí, Oceláři nevyužili dvě dobré šance – individuální průjezd Voženílka ze středního pásma a následně situaci, kdy Nestrašil byl zcela sám před Konrádem. Hosté ale nebyli bez šancí, jak ostatně ukazují i střelecké statistiky první třetiny. Akci dva na jedna neproměnil střelou z levé strany Musil, následně hosté tlačili Třinec v jediné přesilové hře první třetiny. A když ještě následně rovněž akci dva na jednoho neproměnil na druhé straně Růžička, šlo se do šatny za dvougólového vedení Ocelářů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Sirotovo nahození od modré vyrazil Kacetl do ochranné sítě a je zde ještě jedno vhazování v obranném pásmu Ocelářů.
     
    19:48
    Kundrátkovi se teď zamotal puk mezi bruslemi a ten se šťastně dostal k hostům. Jeden z olomouckých hráčů z první poslal puk na Kacetla, ten jej vyrazil a prvně jmenovaný hráč, u něhož situace začala, zametl kotouč na zakázané uvolnění.
     
    19:28
    Kacetl chytá dalekonosné nahození a Olomouc má ještě vhazování v útočné třetině.
     
    18:49
    Hostující hráči teď nevěděli, jak se zpoza Kacetlovy branky dostat před ní, tak ji zkusili přehodit. Tam ale snadno získal puk Voženílek a poslal Růžičku s Pánikem do úniku dva na jednoho. Prvně jmenovaný zkusil vystřelit a kotouč těsně minul pravou tyč olomoucké branky.
     
    18:21
    Po čase přerušení u Konráda. Situace dva na dva v útočném pásmu. Voženílek měl trochu místa na pravé straně a než aby složitou přihrávkou hledal nalevo Růžičku, zkusil vystřelit. Konrád nadvakrát přikrývá.
     
    18:08
    Hosté táhli akci tři na tři na třineckou branku, ale po Macuhově nahození od levého hrazení Kacetl přerušuje hru.
     
    17:33
    Hosté ještě chvíli pokračovali v pásmu, ale Káňova střela z první z pravé strany byla nepřesná a když dostal Kucsera nabito na levý kruh – bylo to v době návratu Vrány na led – tak se do puku neopřel dostatečně.
     
    17:02
    Káňa dal z pravého kruhu k tyči Knotkovi, který se snažil Kacetla zaskočit rychlou otočkou. Kacetl byl na zemi včas.
     
    16:41
    Sirotovu prudkou střelu od modré se snažil přejetím přikrýt Kacetlovi spoluhráč mladého olomouckého beka. Evidentně se mu to nepodařilo dostatečně, protože Kacetl neomylně máchl lapačkou.
     
    16:36
    Kacetl teď vyjel trochu do strany a raději před chumlem hráčů přikryl puk a přerušil hru. Zbývá ještě 49 sekund z vyloučení Petra Vrány.
     
    16:24
    Domácí podruhé vyhodili a hosté opět rozjíždějí akci až od Konráda.
     
    15:50
    Hosté vyhráli buly a posouvali si puk po vrcholem pětiúhelníku. Následně vystřelil z pravé strany Macuh, Polášek jeho střelu schytal a Dravecký vyhodil.
     
    15:25
    Marinčin zaváhal u levého mantinelu v obranném pásmu a aby následně Kucsera nevymyslel nic nebezpečného před Kacetlem, Petr Vrána (TRI) fauloval. Domácí kapitán hákoval a je z toho první přesilovka v zápase.
     
    14:53
    Krátkou mezihru Ocelářů v útočné zóně Olomoučtí zvládli a vyexportovali puk do útočné třetiny a zároveň střídají.
     
    14:25
    Bambula teď nabral rychlost a v prostoru mezi střední a útočnou zónou mu dali Oceláři trochu místa. Nakonec se snažil vystřelit z levého kruhu, ale zablokoval jej Adámek.
     
    13:42
    Trošku šavlovačka s pukem ve střední třetině, následně se snažil Knotek přejít do útočné fáze, ale narazil na Poláška. Ten následně s pomocí vyvezl puk do bezpečí.
     
    13:14
    Oceláři ztratili v útočném pásmu puk, chvíli před tím se snažil vymyslet gólovku Pánik. Nicméně hosté ukořistili puk, Smith ještě ztratil hůl a hosté jeli dva na jednoho. Dvakrát si vyměnili puk a následná Musilova střela z levého křídla se od Kacetla a zřejmě tyče odrazila do ochranné sítě. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    12:28
    Oceláři drželi puk v útočném pásmu. Adámek poslal kotouč po hrazení za Konráda, kde jej získal Čacho. Chvíli se snažil pomotat olomoucké beky, ale následně přihrávka do slotu nebyla přesná.
     
    11:32
    Navrátil s Pláškem a Andělem získali puk v obranné zóně poté, co se chvíli Olomouc bránila Ocelářům s pukem na holi. Rychle přešli střední zónu, ale přechod přes modrou se jim nepovedl. Anděl byl v ofsajdu.
     
    11:03
    Nestrašil, úplně sám před Konrádem, si vytáhl puk ze skrumáže od levé tyče, kde mu jej poslal Hudáček. Následně udělal kličku, ale z vyložené pozice netrefil olomouckou branku.
     
    10:36
    Bambula projel středním pásmem i přes modrou čáru a hned po vstupu do útočné třetiny vystřelil. Kacetl puk odrazil do strany.
     
    09:54
    Růžička ztratil ve středním pásmu puk a Švrček jej od vlastní modré čáry poslal nepřesně do útočného pásma. Rozhodčí to ale nechali být a icing nepískají zřejmě pro neaktivitu třineckých beků. Technický přestupek je zapískán až o chvíli později domácím.
     
    09:31
    Krásná akce! Voženílek nabral ve středním pásmu s pukem na holi rychlost, projel mezi čtyřmi bránícími (v uvozovkách) hráči Olomouce jako mezi kužely až před Konráda, kde mu hostující brankář sebral perfektním zákrokem lapačkou krásný gól bekhendem! Pohledná akce z obou stran! Hra bude pokračovat po komerčním breaku.
     
    08:45
    Další náznak šance, když puk vedl na slot Vrána a pak možná situaci překombinoval, když ještě hledal v lepší pozici Draveckého.
     
    08:23
    Oceláři pokračovali v útočné aktivitě, ale Vránově formaci se nepodařilo dostat od mantinelu do střelecké pozice. Na druhou stranu vyvezl až za branku puk Rutar.
     
    07:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácích, kotouč zbytečně nezůstával na holi ani o sekundu déle. Marinčin posunul po modré puk na Smithe, jeho střelu z první odrazil do strany Konrád a LIBOR HUDÁČEK v pravém okamžiku na pravém místě pohotově zametl kotouč do sítě. Asistence: Adam Smith, Martin Marinčin. Stav utkání 2:0.
     
    06:55
    Na druhé straně v protihře hrozili domácí. Růžičkovu přihrávku z pravé strany na úplně volného Pánika na levém kruhu zhatili olomoučtí beci na poslední chvíli.
     
    06:34
    Sympatický pobyt Olomouce v útočném pásmu. Sice se jim nedařilo dostávat puky do slotu, spíš se jednalo o různě ztečované přihrávky a nahození, ale několikrát to nebezpečně proletělo kolem Kacetla. Organizovat se hru snažil Káňa.
     
    05:24
    Hosté se dostali do pásma a chvíli jej drží. Rašnerovu schovanou střelu z pravé strany Kacetl neviděl, vyloženě jej trefila. Následně se snažil před brankou dorážet Anděl.
     
    04:44
    Roman s Hrehorčákem dostali puk přes Kuska, který bránil modrou čáru, až za olomouckou branku. Puk tam šel pomalu, icing to není a oba týmy střídají.
     
    03:57
    Hudáček s Nestrašilem se snažili založit rychlou protiakci z vlastního pásma, vše ale skončila na nepřesné přihrávce druhého na prvně jmenovaného. Na druhou stranu vytáhl hru Bambula, snažil se projít individuálně, vše ale skončilo na nedůrazné přihrávce jmenovaného olomouckého hráče ze strany, kterou pokryl Kacetl.
     
    03:29
    Přímočará akce domácích. Hudáček objel branku Konrádovu, poslal puk na modrou, odkud Kundrátek nabil Nestrašilovi do velkého úhlu. Jeho prudký pokus z první kryje Konrád na hrudi.
     
    03:04
    Ani Oceláři se dlouho nebráili a poslali hru na druhou stranu. Kotouč následně sbírá ve středním pásmu střelec první branky Polášek.
     
    02:33
    Domácí se snažili pokračovat v náporu. K dobré střelecké příležitosti nebo šanci se ale nedostali. Hosté jejich pobyt v pásmu odrazili a snaží se založit vlastní akci.
    01:47 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    01:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Konrád teď zaváhal při rozehrávce za brankou, snadno jej o puk obral Hrehorčák, který poslal naslepo puk směrem k modré čáře. Zde byl ADAM POLÁŠEK a jeho bombu s nápřahem ke stropu domácí arény zastavila až síť olomoucké branky. Velmi laciná úvodní branka zápasu. Asistence: Patrik Hrehorčák, Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    01:31
    Bambula zatahoval puk do pásma, ale na modré jej zastavil Polášek. Následná Sirotova přihrávka přišla z ofsajdu.
     
    01:17
    Oceláři ještě chvíli pokračovali v náporu, ale hosté exportovali hru před Kacetla. Odsud se Třinečtí osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:38
    Oceláři pokračovali v pobytu v útočném pásmu. Náhle se první tři třinečtí útočníci zjevili sami před Konrádem. Růžičkův pas na Pánika u druhé tyče zneškodnil Konrád holí a následná dorážka Voženílka šla do olomouckého brankáře.
     
    00:18
    Krátký pobyt v útočném pásmu Olomouci ukončil prudkým vyhozením Voženílek, které Rašner dojel na brankové čáře. Icing z toho tak není.
     
    00:01
    Úvodní vhazování mezi hole Voženílka a Macuha provedl hlavní rozhodčí Mejzlík. Úspěšnější byl hostující první centr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na ledovou plochu, to znamená, že už na ní jsou všichni nezbytní aktéři k dnešnímu utkání. Zápas za necelou minutu začne.
     
    Třinečtí Oceláři pod vedením Zdeňka Motáka posílají do boje naprosto totožnou sestavu, co se týká hráčů v poli a rozložení do jednotlivých formací jako v pátek ve Vítkovicích. K jediné změně dochází v brankovišti, kde se místo Mazance představí tentokrát Kacetl. Ocelářům ze zdravotních důvodů nikdo nechybí.

    Hostující olomoucká Mora, jejíž soupisku posvětil hlavní trenér Jan Tomajko, nastupuje v brance s Konrádem, který se vrací poté, co v pátek chytal Sedláček. Obrany nastupují totožně jako v pátek pouze s tím rozdílem, že Rutar bude hrát sedmého beka. V obraně schází Škůrek, který nehraje už téměř měsíc. Hostům z útočných hráčů schází zraněný Chmielewski, nehraje ani Orsava s Nahodilem. Z útočných formací zůstala v totožném složení jako v pátek pouze ta s číslem dvě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Mareš, Švrček, Rutar – P. Musil, Macuh, Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Kusko, Plášek ml. – Kucsera, Anděl, Klimek.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Šír, Mejzlík – J. Frodl, D. Hynek.
    Prosadí se dnes?
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři jsou v poslední době herně v pohodě, v kabině je pravděpodobně velmi dobrá nálada. Třinečtí devětkrát v řadě bodovali, podruhé za sebou vyhráli a to oba zápasy hráli venku – v Liberci a ve Vítkovicích. Z posledních sedmi zápasů hráli svěřenci trenéra Motáka šest venku a z těchto šesti utkání pouze dvakrát prohráli a to ještě na ledě největších ligových favoritů (v Pardubicích a na Spartě) a v prodloužení. Z posledních pěti utkání Oceláři ztratili jen tři body – po výhře v Brně na nájezdy a prohře v Praze v nastaveném čase. Přesto na Třinecké s pojmem „pohoda“ nechoďte, trenérský štáb musí o to více držet své hráče ve střehu. „Výsledek může mást. Byl to náročný zápas, v Ostravě se hraje těžce,“ neviděl jednoznačně páteční zápas v Ostravě asistent kouče Országh.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – V
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 16 zápasů, 7-3-3-3, skóre 51:41, 30 bodů
    Bilance doma: 7 zápasů, 4-1-1-1, skóre 23:15, 15 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 5-2-2-1, skóre 36:23, 21 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 19 (8+11)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 8
    Brankář č. 1: Marek Mazanec 14 z. – 10/2, úsp. 92,31 %, prům. 2,21 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    3. listopadu 2023: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:6 (1:1, 0:1, 2:4)
    Branky a nahrávky: 5. Dej (Krejsa, Zeleňák), 41. Mueller (J. Mikuš, Machovský), 48. Mueller (Raskob, J. Mikuš) – 3. Pánik (Kundrátek), 30. M. Daňo (Martin Růžička, J. Jeřábek), 48. A. Nestrašil (Marinčin), 51. Kurovský (Smith, Čacho), 54. Voženílek (Pánik, Martin Růžička), 55. L. Hudáček (M. Daňo, A. Nestrašil)
     
    Z kabiny Mory

    Olomouci se zatím v této sezóně nějak moc nedaří. Hráči Mory se usadili v dolní polovině tabulky. V této sezóně si připsali již dvě série po čtyřech prohrách za sebou a těžko se škrábou nahoru. Naposledy doma musela Olomouc zkousnout těžkou porážku od Pardubic, byť velký favorit zápasu i soutěže po čtyřiceti minutách vedl jen o gól. „Když to bylo 1:2, tak do třetí třetiny jsme šli s tím, že to zlomíme. Mohlo to být 2:2, ale šanci jsme nevyužili. Poté soupeř odskočil, což nás zlomilo,“ hodnotil zápas hlavní kouč Tomajko a popsal klíčový okamžik zápasu. Mora v pátek představila sadu třetích dresů v černé barvě. Zápasy Třince a Olomouce se často hrají s tím, že jeden ze soupeřů má kvůli podobě barev černé úbory – uvidíme, zda to tak bude i tentokrát.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – V – P
    Pozice v tabulce: 10.
    Bilance: 17 zápasů, 5-1-3-8, skóre 37:50, 20 bodů
    Bilance venku: 8 zápasů, 0-1-2-5, skóre 15:28, 4 body
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 3-1-2-4, skóre 24:29, 13 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Rok Macuh 12 (5+7)
    Nejlepší střelec: Rok Macuh, Jakub Navrátil oba 5
    Brankář č. 1: Branislav Konrád 11 z. – 6/5, úsp. 91,56 %, prům. 2,32 g/z, 1 SO

    Poslední zápas Olomouce:

    3. listopadu 2023: HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
    Branky a nahrávky: 9. Rašner (J. Navrátil, Karel Plášek ml.) – 11. Vála (M. Kaut, A. Musil), 29. L. Sedlák (T. Dvořák), 43. Vála (J. Kolář, Hyka), 57. Vála (Radil, T. Zohorna), 58. M. Kaut (A. Musil)
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba týmy se v této sezóně už jednou potkaly. Na konci září Oceláři v hanácké metropoli vyhráli, ale zbytečně si zdramatizovali zápas, v němž si vytvořili tříbrankový náskok. Slezané vedli devět minut před koncem po Vránově gólu 4:1, ale pak přišla branka Kucsery a v poslední minutě ještě snižující trefa Kuska. Svěřenci trenéra Motáka měli čerstvě v hlavě neuvěřitelně promarněný náskok (v utkání s Vítkovicemi o kolo dřív totiž přišli o výhru, byť v polovině poslední minuty vedli o dvě branky!) a nervozita málem udělala svoje. Oceláři ale náskok udrželi a v Olomouci vyhráli. „Skoro každý souboj jsme prohráli, soupeř nás přetlačil u mantinelu. Hráli jsme málo s pukem, nebyli jsme agresivní,“ přesto po těsném zápase žehral trenér Tomajko.

    27. září 2023: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
    Branky a nahrávky: 18. J. Knotek (Kunc, Sirotek), 56. Kucsera (Sirota, Macuh), 60. Kusko (D. Řezníček, J. Navrátil) – 6. Voženílek (Kundrátek, A. Nestrašil), 17. Voženílek (Martin Růžička, Kundrátek), 43. M. Daňo (Polášek, Martin Růžička), 51. P. Vrána (Nedomlel, M. Adámek)
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, po třech zápasech za sebou, které Oceláři odehráli venku, se opět hlásíme z WERK ARENY. Zde se v neděli 5. listopadu 2023 od 15 hodin uskuteční utkání 18. kola základní části Tipsport extraligy mezi HC Oceláři Třinec – HC Olomouc. Nechte se tímto pozvat ke sledování utkání prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. Polášek (Hrehorčák, Vrána), 8. Hudáček (Smith, Marinčin), 33. Daňo (Hudáček, M. Roman), 35. M. Roman (Hrehorčák, Vrána), 52. Hudáček (Nestrašil, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Mareš, Švrček, Rutar – P. Musil, Macuh, Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Kusko, Plášek ml. – Kucsera, Anděl, Klimek.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Šír, Mejzlík – J. Frodl, D. Hynek

    Diváci: 5 138
    bahis siteleri