Chicago – New Jersey 2:4 (kon.) | Anaheim – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
Vegas Golden Knights
Pondělí 06.11.2023, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Po velmi bohaté noci nás čeká trochu hodně hubený program, protože z noci z neděle na pondělí se odehrají pouhé dva zápasy. Zde se konkrétně podíváme do Pacifické divize, jelikož Anaheim Ducks na svém ledě přivítají Vegas Golden Knights.

    Zápas startuje něco málo po druhé hodině ranní.
     
    Vegas Golden Knights
    (11-0-1)

    Obhájci Stanley Cupu zažívají parádní vstup do nového ročníku, když po dvanácti odehraných utkáních zatím neregistrovali porážku v základní hrací době, a tak pouze zatím ztratili jediný bod po porážce v prodloužení od Chicaga.

    Svou velkou pohodu Vegas potvrdilo v posledním hracím utkání, když na svém ledě přivítali silné Colorado, které však ze své arény vyprovodili s velkým debaklem, když do hostující klece nastříleli sedm branek a naopak ani jednu neinkasovali.

    Poslední zápasy

    Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 7:0
    Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 5:2
    Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 3:2 sn.
     
    Anaheim Ducks
    (6-4-0)

    Že už by se Kačeři konečně mohli odpoutat ode dna tabulky se určitě čekalo, ale až takový start do ročníku se od nich nečekal. Anaheim má zatím na svém kontě po deseti odehraných utkáních dvanáct bodů, což je řadí na aktuální šestou příčku v Západní konferenci.

    Ducks dokonce mají sérii hned pěti výher za sebou. Ve velké pohodě především chytá mladý český brankář Dostál, jenž byl dokonce vyhlášen nováčkem měsíce října.

    Poslední zápasy

    Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 4:3 pp.
    Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 3:4
    Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 4:7
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hostující hokejisté z Vegas se ihned pustili do svého útočného pásma.
     
    00:37
    Nicméně jejich první útočná akce k nějakému ohrožení domácí klece nevedla, a tak kotouč míří do středního pásma.
     
    01:14
    Tak hned po první útočné akci se hosté dostali do rychlého protiútoku, kde Eichel nahrával na pravou stranu Korczakovi, jehož pohotovou střelu však skvěle Gibson vyrazil.
     
    02:27
    Zegras dostal se svým pomalým pasem Gudase do obtíží, jelikož po českém obránci šli hned dva hostující hráči, ale Gudas nakonec zvládl touš odehrát.
     
    03:27
    Dlouhý pas na modrou čáru Karlsson jen protečoval do útočného pásma Vegas, kam se za ním následně i žene, ale domácí obrana byla rychlejší.
     
    04:23
    Eichel se snažil protáhnout do slotu s pěknou stahovačkou, kterou obrana Anaheimu příliš nespolkla a touš poté míří do rohu kluziště.
     
    05:10
    Gudas poslal kotouč za bránu Vegas Zegrasovi, který zde chtěl něco vymyslet, ale jeden z hostujících obránců jej zde poslal k ledu.
     
    05:46
    Vaakanainen zkoušel spíš jen z modré čáry nahazovat touš směrem na hostující klec a jeho pokus byl zblokován hostující obranou.
     
    06:22
    Během pár vteřin musel Gibson likvidovat hned dvě střely z levé strany obranného pásma, které na něj vyslali Cotter a následně ještě i Pietrangelo.
     
    06:58
    Hutton jen ze středního pásma poslal kotouč směrem na domácího brankáře, který touš raději schoval do své lapačky a po reklamní pauze proběhne vhazování po jeho pravici.
     
    07:17
    Thompson se konečně dočkal svého prvního zákroku v utkání. Henrique za bránou Vegas vybojoval touš a ihned ho přihrával před bránu Killornovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti hostující brankář kryje.
     
    08:08
    Eichel na modrou čáru Theodorovi, jehož okamžitá rána až k domácímu brankáři nedoletěla a touš se od domácích obránců odrazil za klec Anaheimu.
     
    08:51
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají skóre tohoto utkání! Eichel na pravé straně zvládl souboj s jedním z obránců Anaheimu a Vegas se díky tomu poté dostalo do přečíslení tří na jednoho, kde Eichel parádní žabkou předložil touš před prázdnou klec IVANU BARBAŠEVOVI. Asistence: Jack Eichel.
    08:51 Ivan BARBAŠEV - 0:1
     
    09:22
    Hosté se okamžitě opět dostali do svého útočného pásma, kde nakonec z modré čáry střílel Pietrangelo a kotouč zaletěl do výstroje domácího brankáře.
     
    10:08
    Cotter nyní u mantinelu přitlačil Killorna na mantinel a hostující hráč možná i trochu unikl trestu, protože domácího útočníka trefil loktem do obličeje.
     
    10:55
    Hosté se dostávali do rychlého protiútoku, kde si zřejmě Carrier nevšiml, že mu spoluhráč najíždí před bránu a byl nakonec Fowlerem vytlačen za klec Anaheimu.
     
    11:44
    Mintjukov chtěl zavézt puk do útočného pásma, jenže u útočné modré vrazil do svého spoluhráče Vatrana.
     
    11:57
    Vegas nevyšla útočná rozehrávka, jelikož proletěl přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    12:23
    Barbašev nahrál kotouč křižně na pravou stranu Marchessaultovi, jehož okamžitá střela však minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    12:55
    Anaheim mohl vyrovnat, když Zegras zpoza hostující klece poslal kotouč zpětně na Silfverberga, ale naštěstí pro hostující hráče zůstal Thompson u své tyče a touš vyrazil.
    12:55 Zegras zadovkou našel Silfverberga, ale Thompson byl pozorný.
     
    13:18
    Hra se poté přesunula na druhou stranu, kde si Gibson musel poradit s dalším zakončením z modré čáry a puk poté chvíli ležel vedle jeho brány než jej domácí brankář raději přikryl svou lapačkou.
     
    13:34
    Po souboji před bránou Anaheimu si dvouminutový pobyt na trestné vysloužili Adam Henrique (ANA) a William Carrier (VGK). Domácí hráč dostal trest za nedovolené bránění a hostující za podrážení.
     
    13:47
    Karlsson vystřelil svou svižnou střelu z pravého kruhu, kterou Gibson vyráží mimo svou klec.
     
    14:31
    Terry vletěl s pukem do útočného pásma, kde střílel zpoza obránce a Thompson vyráží touš do rohu kluziště.
     
    15:24
    Po chybné rozehrávce Lacomba se k puku dostal Eichel, který však poté nic vážného nevymyslel a domácí hokejisté dokázali touš propasírovat do středního pásma.
     
    16:07
    Stone poslal kotouč před bránu Anaheimu, kde čekal Cotter, jenž dokázal touš tečovat, a ten následně jen proletěl těsně vedle domácí klece.
     
    17:08
    Kolesar dostal u modré čáry pořádně naloženo, když jej čistě k ledu seslal Carrick.
     
    17:32
    Lacombe dostal nabito na modrou čáru a jeho následná rána letěla mimo hostující klec.
     
    18:26
    Fowler nahrál kotouč na levou stranu Zegrasovi, jenže zde akce Anaheimu skončila, protože domácího hráče ihned hosté o puk obrali.
     
    18:58
    Mintjukov poslal kotouč k bráně Vegas, kde se k němu prodral Terry, který z bezprostřední blízkosti dvakrát zkoušel dostat puk za záda Thompsona, ale oba jeho pokusy skončily na betonech hostujícího brankáře.
     
    19:51
    Silfverberg chtěl ještě vystřelit z levého kruhu, avšak kotouč mu sjel z hole a následně jej ihned přebrali hostující hokejisté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se příliš ani nepřerušovala a proto jsme se vcelku rychle dostali na její konec. Začátek utkání byl zcela v režii hostujících hráčů z Vegas a snaha hostí nakonec i vedla k první brance utkání, kterou po přihrávce od Eichela obstaral Barbašev.

    Anaheim se následně postupně začal taktéž dostávat do utkání, ale všechny příležitosti zatím pokryl Thompson, a tak se do druhé části půjde za těsného vedení Golden Knights.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na bránu: 6:10
    Zblokované střely: 3:3
    Hity: 9:8
    Vyhraná vhazování: 3:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Kačeři ihned nahodili kotouč do svého útočného pásma, kde poté od levého mantinelu střílel Vatrano a puk zaletěl přesně do lapačky Thompsona.
     
    20:53
    Domácí nyní spíš jen chtěli odevzdat kotouč do svého útočného pásma a vystřídat, ale puk letí až do ochranné sítě.
     
    21:19
    Korczak vystřelil z modré čáry a jeho pokus byl ještě před bránou Anaheimu zblokován Fowlerem.
     
    22:08
    Terry se snažil dostat před Thompsona, když mu vyšlo prohození obránce Vegas, ale kotouč následně dojel až k hostujícímu brankáři, jenž ho posunul svou holí do rohu kluziště.
     
    22:20
    Puk se poté dostal na modrou k Ljubuškinovi, jehož dělovka skončila mezi betony Thompsona.
     
    22:51
    Hostující hokejisté pouze poslali kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění a hra se tedy vrátí k jejich bráně.
     
    23:32
    Kolesar z obranného pásma vysílal velmi obtížný pas, který jen přeletěl přes všechny čáry, a tak se píská další icing Golden Knights.
     
    23:58
    Henrique nahrál kotouč na pravou stranu Killornovi, jehož následnou střelu hosté zblokovali mimo svou klec.
     
    24:33
    Silfverberg dostal přihrávku do pravého kruhu a i jeho následná střela byla zblokována.
     
    25:16
    Na druhé straně se kotouč velmi dobře odrazil pro Karlssona, jehož okamžitá střela mířila mezi betony Gibsona, jenž tento prostor stih uzavřít.
     
    25:46
    Amadio vyslal svou střelu z pravého kruhu, která byla i trochu schovaná za projíždějící hráče, ale Gibson si touš našel a puk vyrazil.
     
    26:12
    Pořádně horko však bylo na druhé straně. Zegras nejprve neuspěl se svým bekhendovým zakončením a touš se dostal za bránu Vegas, kde si ho sebral Terry, ihned vyjel před Thompsona, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    26:21
    Útok Anaheimu pokračoval dále až se puk dostal na modrou čáru k Gudasovi, jehož rána zaletěla přesně do lapačky hostujícího brankáře.
     
    26:59
    Domácím hráčům se nepodařilo udržet puk ve svém útočném pásmu, a ten následně klouže až za klec Anaheimu.
     
    27:30
    Máme zde první přesilovou hru v utkání, kterou budou hrát hosté z Vegas, protože dvě minuty za podrážení dostává Sam Carrick (ANA).
     
    27:42
    Domácím hráčům se podařilo narušit rozehrávku Vegas a Strome následně vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    28:03
    Eichel sice zavezl puk do útočného pásma, ale poté vyslal nepřesnou křižnou přihrávku, kterou sebrali domácí.
     
    28:25
    Po úspěšném zákroku Gibsona proti střele Stonea se touš odrazil na hůl Gudase, který jej opět vyhazuje přes všechny čáry.
     
    28:36
    Golden Knights nevyšel přechod přes útočnou modrou, kde se hostující hokejisté dostali do ofsajdu.
     
    29:08
    Pietrangelo napálil z modré kotouč hned do prvního bránícího hráče Henriqua, který jej vzápětí vyhazuje přes všechny čáry.
     
    29:33
    První přesilová hra utkání nám tedy nic zajímavého nepřinesla, jelikož Anaheim své oslabení zvládl na jedničku.
     
    30:26
    Zegras poslal křižný pas na pravou stranu Terrymu, jehož svižná střela nadělala Thompsonovi problémy, ale i tak dokázal hostující brankář touš vyrazit.
     
    31:16
    Domácí se dostali do rychlého protiútoku, kde to McTavish udělal velmi dobře, když nechal projet bránící hráče a následně přihrával Stromovi, jenž mířil do horních pater brány, ale touš letěl příliš vysoko.
    31:16 Strome měl obrovskou příležitost vyrovnat, ale bránu přestřelil!
     
    32:27
    Killorn objel bránu Vegas, aby následně nahrál kotouč do pravého kruhu, kam si najel Henrique, jehož střela však byla zblokována do ochranné sítě.
     
    32:44
    Henrique dostal nabito na modrou čáru a jeho dělovka jen vyprášila beton Thompsona.
     
    33:14
    Amadio vyvezl puk do útočného pásma, kde se dokázal protlačit až před Gibsona, avšak z bezprostřední blízkosti poslal touš vedle domácí klece.
     
    33:17
    Dle rozhodčích byl však Amadio hákován Mintjukovem (ANA), a tak domácí obránce dostává dvě minuty, ikdyž se tedy hodně diví a na trestnou se mu vůbec nechce.
     
    33:28
    Tak přesilová hra Vegas trvala pouhých deset vteřin, protože dvě minuty za podrážení dostává Mark Stone (VGK). Opět nás tedy čeká hra ve čtyřech.
     
    33:43
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! JACK EICHEL se po pravé straně dostal do útočného pásma, kde využil toho, že mu domácí nechali prostor, a tak z pravého kruhu vyslal svou svižnou střelu, která zaletěla přesně do bližší šibenice brány Anaheimu. Asistence: Shea Theodore, Brayden McNabb.
    33:43 Jack EICHEL - 0:2
     
    34:16
    Domácí hokejisté pouze nahodili kotouč na hostujícího brankáře, který raději schoval touš do své lapačky.
     
    35:01
    Carlsson zavezl puk do útočného pásma, ale zde byl sám proti dvojici hostí, a tak o puk přišel.
     
    35:15
    Domácí jeli ve dvou na jednoho, kde si mezi sebou vyměnili kotouč a Zegrasovo zakončení skvěle vyrazil Thompson!
    35:15 Ani další velká příležitost domácích brankou neskončila.
     
    36:01
    Obě strany už jsou tedy kompletní a z modré čáry střílel Korczak, jehož nahození jen proletělo kolem brány Anaheimu.
     
    36:32
    Golden Knights však nadále drží svého soupeře v jeho obranném pásmu.
     
    36:44
    Vše nakonec skončilo další střelou z modré čáry, kterou nakonec Gibson dokázal ukrotit a domácí hráči konečně mohou odejít střídat.
     
    37:08
    Barbašev se snažil přihrát kotouč před bránu Ducks, kam si najížděl Marchessault, avšak tento pas si pohlídal Fowler.
     
    37:42
    Amadio před bránu nahrával Karlssonovi, jenž však usměrnil touš nad domácí klec.
     
    38:11
    Vatrano dostal nabito na modré čáře a jeho rána byla ještě před Thompsonem tečována McTavishem a touš jen těsně minul hostující klec.
     
    39:08
    Kolesar chytře posílal kotouč před bránu Anaheimu, kam si najel Cotter, jenž pouze lehce tečoval puk a Gibson jej vyrazil za svou klec.
     
    39:18
    Gibson se musel hned dvakrát předvést proti Pachalovi, jenž si sjel na přihrávku k bráně a usměrnil touš jen do brusle domácího brankáře a následně se pokoušel zasunout puk zpoza klece, ale Gibson se rychle zvládl přesunout k druhé tyči.
     
    39:46
    V samotném závěru druhé třetiny je ještě Brayden Pachal (VGK) vyloučen, když si hostující obránce odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se Kačeři snažili, jak jen mohli, aby utkání vyrovnali, jenže hokejisté Anaheimu ve všech svých šancích selhali. Buď je vychytal skvěle chytající Thompson nebo své střely nevměstnali mezi tři tyče.

    Ani Gibson se ve své bráně rozhodně nenudil a předvedl několik velmi obtížných zákroků, ale bohužel pro domácí fanoušky musel znova vytáhnout jeden touš ze své klece, když jej při hře čtyř proti čtyřem parádní střelou překonal Eichel.

    Do poslední třetiny budou domácí hokejisté vstupovat s téměř celou přesilovou hrou.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na bránu: 17:22
    Zblokované střely: 7:12
    Hity: 10:12
    Vyhraná vhazování: 10:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Zegras dostal nabito na pravou stranu a jeho pohotová střela jen proletěla kolem brány.
     
    40:50
    Eichel jel v oslabení sám na Gibsona, kterého se svou kličkou do forhendu nepřekonal!
    40:50 Eichel mohl v oslabení navýšit vedení Golden Knights, ale proti Gibsonovi neuspěl
     
    41:10
    Anaheim musí pro kotouč až za svou klec.
     
    41:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks využívají přesilovou hru! Kotouč se dostal na modrou čáru k Fowlerovi, jehož střela byla zblokována, avšak domácí obránce následně přiklepl touš na hůl ADAMA HENRIQUA, jenž ihned z otočky poslal puk směrem na hostující klec, kde těsně projel kolem brusle Thompsona. Asistence: Cam Fowler, Frank Vatrano.
    41:38 Adam HENRIQUE - 1:2
     
    42:02
    Gudasova střela z modré čáry skončila ještě před Thompsonem na bránícím Huttonovi.
     
    42:48
    Terry se z rohu kluziště snažil natlačit před Thompsona, ale obrana Vegas jej zde nepustila.
     
    43:23
    Fowler velmi dobře udržel útočné pásmo a poté nahrával na střed volnému Terrymu, avšak útočník Anaheimu puk nezpracoval.
     
    44:28
    Karlsson nechal kotouč za sebou pro Dorofejeva, jehož zakončení z mezikruží však skvěle zblokoval Gudas.
     
    44:38
    K dalšímu zakončení se následně ještě dostal Hutton, avšak jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    45:37
    Domácím hráčům se nevydařil přechod do útočného pásma, když se Ducks dostali do ofsajdu.
     
    46:22
    Stone z rohu kluziště poslal přihrávku před domácí klec, kam si najel Stephenson, jenž však nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    46:52
    Tak to byla obrovská příležitost Huttona! Hostující hráč se totiž před bránou Anaheimu dostal k odraženému puku a svou střelu mířil k vzdálenější tyči, ale Gibson se natáhl, jak jen mohl a jeho zakončení vyrazil.
     
    46:59
    Vegas bude hrát přesilovou hru, protože domácí hokejisté si nepohlídali své střídání a na ledě bylo hned šest bruslařů Anaheimu. Tres odsedí Trevor Zegras (ANA).
     
    47:31
    Eichelova střela z levé strany skončila na bránícím Gudasovi.
     
    48:11
    Vegas si dlouho nahrávali ve svém útočném pásmu až nakonec Eichel nahrál na modrou Theodorovi, jehož ránu se Gibsonovi podařilo vytáhnout až do ochranné sítě.
     
    48:50
    Křižný pas Marchessaulta přes obránce Anaheimu neprošel, ale Vegas i tak stále zůstává na puku.
     
    49:10
    Ducks jsou již kompletní a domácí hokejisté přežili možná velmi důležité oslabení, protože se po celé dvě minuty z obranného pásma ani nedostali.
     
    49:48
    Gudas si v rohu kluziště vyhlídl Amadia, kterého sestřelil a následně odehrál kotouč do středního pásma.
     
    50:37
    Mintjukov vyslal své nahození z modré čáry, které bylo lehce tečováno a kotouč míří přesně do lapačky Thompsona.
     
    50:55
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají stav tohoto utkání! Eichel chyboval v obranném pásmu, když nedokázal dostat puk do střední části kluziště, čehož využil Mintjukov, který poslal touš před bránu na zcela osamoceného SAMA CARRICKA, jenž udělal kličku do forhendu a kotouč projel pod tělem Thompsona. Asistence: Pavel Mintjukov.
    50:55 Sam CARRICK - 2:2
     
    51:07
    Nicméně Vegas bude hrát další přesilovou hru, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává Ilja Ljubuškin (ANA). Jedná se však o velmi přísný faul, protože něco podobného se naopak na druhé straně neodpískalo.
     
    51:22
    Anaheim své oslabení začal vyhraným vhazováním a následným vyhozením kotouče přes všechny čáry.
     
    51:46
    Stepheson nezvládl souboj u mantinelu a Kačerům se nakonec podařilo dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    51:55
    Eichel se však okamžitě vrátil s pukem do útočné třetiny, kde si najel do zakončení, které však Gudas přizvedl do ochranné sítě.
     
    52:03
    Vegas se sami vyhánějí z útočného pásma nepřesnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    52:21
    Eichel dostal nabito na levou stranu útočného pásma a jeho pohotová střela letí přesně do domácího brankáře.
     
    52:39
    Theodore vypálil z pravé strany útočného pásma, avšak jeho rána letí hodně mimo bránu Anaheimu.
     
    53:09
    V závěru přesilové hry se ještě o zakončení zpoza domácí klece pokusil Dorofejev, ale Gibson byl u své tyče připravený.
     
    53:19
    Hutton vystřelil z modré čáry a ikdyž jeho střela mířila mimo, tak Gibson raději vyrazil touš do rohu kluziště.
     
    54:05
    Vatrano křižným pasem našel Vatrana, jehož následná střela však šla příliš vysoko nad bránu Vegas.
     
    54:16
    Hostující hokejisté jen vyhazují kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    54:44
    Obráncům Vegas se podařilo dostat puk na svou střídačku, což sice znamená vhazování v jejich obranném pásmu, ale alespoň mohou v klidu vystřídat.
     
    55:33
    Domácím se dařilo držet puk ve svém útočném pásmu, ale Ducks se zde nedostali do nějakého ohrožení hostující klece.
     
    56:08
    Mintjukov vyslal své bekhendové zakončení, které jen proletělo kolem hostující klece.
     
    56:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks otáčejí stav tohoto utkání! Útok domácích pokračoval dále a střelu Ljubuškina vyrazil Thompson před sebe, kde ještě MASON MCTAVISH se svou první dorážkou neuspěl, ale Vatrano zpoza hostující klece rychle vrátil touš zpět a na druhý pokus už byl McTavish úspěšný. Asistence: Frank Vatrano, Ilja Ljubuškin.
    56:20 Mason MCTAVISH - 3:2
     
    57:05
    Hostům se nepodařilo přejít přes útočnou modrou, když se Vegas dostalo do ofsajdu.
     
    57:33
    Killorn pouze nahazuje kotouč do útočného pásma Anaheimu, kde si jej bez větších potíží přebírají hosté.
     
    58:01
    Eichelova přihrávka byla ve středním pásmu odražena na hostující střídačku.
     
    58:20
    Thompson míří na svou střídačku!
     
    58:29
    Po zblokované střele Pietrangela zkoušel přes celé kluziště trefit opuštěnou klec Carrick, ale puk letí těsně vedle na zakázané uvolnění.
     
    58:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks potvrzují svůj obrat, když se domácím podařilo u mantinelu obrat o kotouč Eichela a SAM CARRICK poté možná neúmyslně poslal touš do opuštěné klece, jelikož puk se po hraně svezl přesně do tyče, od které se odrazil do brány Vegas. Asistence: Troy Terry, Cam Fowler.
    58:51 Sam CARRICK - 4:2
     
    59:17
    Ducks ještě chtěli vletěl do svého útočného pásma, ale na modré se dostali do ofsajdu.
     
    59:32
    Z levého kruhu vypálil Dorofejev, jehož střelu musel Gibson vyrazit za svou klec.
     
    59:46
    Domácí hráči si ve středním pásmu nahráli kotouč rukou, takže je hra ještě jednou přerušena a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla parádní třetí třetině v podání domácích hokejistů! Kačeři hned na začátku třetí třetiny využili svou přesilovou hru zásluhou Henriqua a rázem byli zpět v utkání. Následně domácí hokejisté přežili klíčové oslabení a chvíli po něm se Anaheimu podařilo srovnat, jelikož se tváří v tvář Thompsonovi prosadil Carrick.

    Vegas následně hrálo další přesilovou hru, ale ta se jim už vůbec nevydařila. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ale necelé čtyři minuty před koncem Ducks dokonali svůj obrat, když Vatrano vybídl k skórování McTavishe.

    V závěru ještě Vegas zkusilo hru bez brankáře, ale vítězství Anaheimu už jen svou druhou trefou potvrdil Carrick.

    Anaheim Ducks tedy ve třetí třetině otočili zápas na svou stranu, jelikož se jim nakonec podařilo zdolat Vegas Golden Knights poměrem 4:2. Pro obhájce Stanley Cupu je to vůbec první porážka v základní hrací době.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 23 – 32 | Přesilová hra: 1/2 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 60:00
    Logan Thompson (VGK) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 59:29

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 21:06

    Tři hvězdy utkání
    1. Mason McTavish (ANA) 1+0
    2. John Gibson (ANA) 30 zákroků
    3. Adam Henrique (ANA) 1+0
     
    To je tedy z tohoto utkání vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (04:51:17)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 42. Henrique (Fowler, Vatrano), 51. Carrick (Mintjukov), 57. McTavish (Vatrano, Ljubuškin), 59. Carrick (Terry, Fowler) – 9. Barbašev (Eichel), 34. Eichel (Theodore, McNabb)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Fowler, LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Zegras, Carlsson, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Killorn, Henrique, Silfverberg – R. Johnston, Carrick, Leason.
    Trenér: Greg Cronin

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – McNabb, Theodore, Korczak, Pietrangelo, Hutton, Pachal – Barbašev, Eichel, Marchessault – W. Carrier, Stephenson, Stone – Dorofejev, W. Karlsson, Amadio – Cotter, Howden, Kolesar.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: MacDougall, Syvret – Brisebois, Comrier

    Diváci: 15 720
    bahis siteleri