Florida – Columbus 5:4 (po pr.) | Toronto – Tampa 6:5 (po pr.) | Dallas – Boston 2:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 6:2 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
6:5 (1:4, 2:0, 2:1 - 1:0)
Tampa Bay Lightning
Úterý 07.11.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:03:29)
    William Nylander bodoval ve všech zápasech v sezoně
     
    Statistika
    Střely na bránu: 33 – 31 | Přesilová hra: 0/3 – 2/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Samsonov (TOR) – 8 zákroků, 4 OG, úspěšnost 66,7 %, odchytal 15:13
    Joseph Woll (TOR) – 18 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 45:33
    Jonas Johansson (TBL) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,8 %, odchytal 60:46

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:20
    Erik Černák (TBL) – 0+1, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:49

    Tři hvězdy utkání
    1. Calle Järnkrok (TOR) 2+0
    2. Auston Matthews (TOR) 2+1
    3. Nikita Kučerov (TBL) 2+2
     
    Obratem z 1:4 Toronto ukončilo sérii čtyř porážek a poskočilo ve Východní konferenci na šesté místo. Tampa zůstala sedmá, neboť přeskočila Islanders.
     
    Konfrontace dvou rivalů z Atlantické divize tradičně nabídla bezvadnou podívanou. Horskou dráhu ve Scotiabank Areně rozjel gól Kniese, po kterém Nikita Kučerov dvěma góly a dvěma primárními asistencemi uvedl fanoušky Toronta do beznaděje. Ve druhé třetině náladu na stadionu vylepšil Auston Matthews. Dvanáctým a třináctým gólem v sezoně snížil na 3:4 a Järnkrok s Marnerem jeho práci dokončili dvěma slepenými zásahy z úvodu třetí třetiny. Zaskočená Tampa dlouho nenacházela protizbraň, ale díky Hagelovi nakonec získala aspoň za prohru v prodloužení. To svým druhým gólem rozhodl Järnkrok.
     
    Konec zápasu.
    60:46 Calle JÄRNKROK - 6:5
     
    60:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nylander převezl puk do útočného pásma a zleva ho dal pod sebe Riellymu. Ten klidně mohl z osy nebezpečně vystřelit. Johansson s tím také počítal, jenže domácí obránce poslal k pravé tyči přihrávku za Pointa se Sergačjovem a CALLE JÄRNKROK mohl komfortně došťouchnout kotouč do poloprázdné branky. Asistence. Morgan Rielly, William Nylander.
     
    60:12
    Marner na sebe navázal všechny tři oponenty a přihrávkou přes osu uvolnil Matthewse, jehož projektil Johansson úspěšně zlikvidoval.
     
    60:01
    Matthewse s Marnerem v trojici Toronta doplňuje Brodie. Tampa vstupuje do pětiminutového prodloužení s Pointem, Kučerovem a Hedmanem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Gregor nechal puk za sebou. Tavares se ješně snažil napadat, ale hosté si pomohli odhozením puku na druhý konec hřiště. Prodloužení nás nemine.
     
    59:09
    Motteho střela z osy se od zadního mantinelu odrazila na hůl Hagela. Fanouškům Toronta zatrnulo, nicméně Woll se dokázal přesunout ke své levé tyči za nečistě trefeným bekhendem.
     
    58:20
    Z chyby na trase mezi Černákem a Pointem resultuje docela zbytečný icing. Toronto zadarmo získalo buly v útočném pásmu. Na led samozřejmě míří úderná Matthewsova letka.
    57:35 Brandon HAGEL - 5:5
     
    57:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Necelé tři minuty před koncem je zápas opět nerozhodný! Černákovo prudké nahození přijelo po prknech k de Haanovi. Ten neprodleně nahodil z levého konce modré čáry, Woll si vybral první slabší chvilku a propustil puk do brankoviště, odkud ho posunul za brankovou čáru BRANDON HAGEL. Asistence. Calvin de Haan, Erik Černák.
     
    57:06
    Kučerov z ostrého úhlu neprostřelil první překážku, kterou byl Morgan Rielly. Po vyhození Toronta musí hosté zakládat akci od vlastní klece.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Knies (Marner, Matthews), 23. Matthews (Brodie, Marner), 26. Matthews (Knies, Marner), 42. Järnkrok (N. Robertson, Domi), 43. Marner (Knies, Rielly), 61. Järnkrok (Rielly, Nylander) – 5. Hedman (Kučerov, Point), 7. Kučerov (Hagel, Sergačjov), 12. Kučerov (Hedman, Stamkos), 16. Point (Kučerov, Hedman), 58. Hagel (de Haan, Černák)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (16. Woll) – Brodie, Rielly (A), Klingberg, Giordano, Benoit, Lagesson – Marner (A), Matthews (A), Knies – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Järnkrok, Domi, N. Robertson – Reaves, Kämpf, Gregor.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Tampa Bay Lightning: J. Johansson (Tomkins) – Černák, Hedman (A), D. Raddysh, Sergačjov, Perbix, de Haan – Kučerov (A), Point, Hagel – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Motte, Cirelli, Barré-Boulet – Watson, Glendening, Jeannot.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Cherrey, Shewchyk

    Diváci: 18 445
    bahis siteleri