Carolina – Buffalo 3:2 (po pr.) | Montreal – Tampa 3:5 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 2:4 (kon.)
NY Rangers – Detroit 5:3 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Arizona – Seattle 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Nashville 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Colorado – New Jersey 6:3 (kon.)
San Jose – Philadelphia 2:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Arizona Coyotes
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Seattle Kraken
Středa 08.11.2023, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Arizonou a Seattlem!
     
    Arizona s příchody Cooleyho, Zuckera, Durziho nebo Dumby zesílila, ale z velmi schůdného losu v prvních týdnech sezony bůhvíjak moc bodů nevytěžila. Z bližší minulosti Kojoty mrzí prohraný zápas s Kings, nad kterými vedli 4:1, anebo dva dny stará porážka 3:5 s Winnipegem, nad nímž vedli 2:0. V Západní konferenci je Arizona devátá.
     
    Seattle prohrál osm z dvanácti zápasů a v Západní konferenci je dvanáctý se ztrátou jediného bodu na osmé St. Louis. Nejnovější ze všech dvaatřiceti účastníků NHL venku ještě ani jednou nezvítězil v základní hrací době. Minule se mu to nepovedlo ani doma, neboť Kraken padli s trápícím se Calgary 3:6.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Dumba, Dermott, Stecher, Välimäki – Schmaltz (A), Hayton, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Boyd, L. Cooley, Carcone – Kerfoot, McBain, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Yamamoto, Beniers, McCann – Eberle, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Kartye, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – Flemington, Apperson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Oleksiak první střelou od modré čáry Ingrama nezaměstnal. V obraně Kraken se pak otevřela mezera, ale Daccord šanci obránce Dermotta zlikvidoval.
     
    00:40
    Seattle právě vstřelil branku!
    Dumba dostatečně nezajistil obranu, když byl Dermott na výletě. Gourde v úniku dvou na gólmana nesobecky vrátil puk EELIMU TOLVANENOVI a finský útočník před prázdnou brankou nezaváhal. Asistence: Yanni Gourde, Jamie Oelksiak.
    00:40 Eeli TOLVANEN - 0:1
     
    01:30
    Jared McCann z otočky natrefil na domácího hokejistu, od něhož se puk odrazil ke krátkému mantinelu.
     
    02:15
    Dunnova rána neprošla a totéž platilo v případě Larssona. Yotes se snaží Ingramovi pomoct potom, co ho u gólové situace nechali ve štychu.
     
    02:54
    Mezi Carconem a Crousem byli tři hráči Kraken. Prvně jmenovaný útočník se rozhodl vystřelit, ovšem Oleksiak puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    03:02
    K bloku v obraně si Oleksiak přidal i propagační střelu na druhé straně. Ingram ji nepodcenil a přerušil hru.
     
    03:15
    Rychlá sehrávka po Wennbergem vyhraném buly způsobila ránu Larssona. Ingram na ni opět dobře viděl a počkal si na další hvizd.
     
    03:50
    Stecher dvakrát za sebou přihrál na hostující hokejky, nicméně Schwartz se s darovaným pukem do útočné třetiny neposunul.
     
    04:01
    Daccord snadno stáhl ze vzduchu neškodnou ranku Schmaltze. První útok Arizony střídá a do akce jde čtvrtá formace s McBainem na centru.
     
    04:28
    Nahozením ze středu hřiště Dumba zajistil Arizoně vhazování u Daccorda, jenž tuto halu dobře zná, neboť zde chytal za univerzitní tým.
     
    04:48
    Po přihrávce z krátkého mantinelu trefil Beniers McBaina. Z pravé strany pak Schultz branku minul a Kerfoot poslal puk na icing.
     
    05:35
    Hosté zamkli unavenou pětku. Po Eberleho vyražené střele Dermott zase nedostal puk do bezpečí a potíže Kojotů se stupňují.
     
    06:06
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jen co Kojoti našli cestu ven z útočného pásma, tak se jim podařilo srovnat na 1:1! Z jednoduché rozehrávky od Dermotta a Bjugstada dostal puk na osu MATIAS MACCELLI. Finský útočník vystoupil z role skvělého nahravače a skryl střelu zápěstím za Larssona tak dobře, že Daccord našel kotouč až v síti. Asistence: Nick Bjugstad, Travis Dermott.
    06:06 Matias MACCELLI - 1:1
     
    07:04
    Povzbuzený domácí tým se nastěhoval do útočné třetiny. Bjugstad, Durzi i Cooley však při svých střelách narazili na dobře postavené muže v bílém.
     
    07:45
    Gourde projel z pravého křídla k brankovišti. Puk do něj zprava nahodil a potom fandil Larssonovi a Tolvanenovi ve snaze dotlačit jej za Ingrama, který si dokázal sjednat pořádek.
     
    08:35
    Nepřesná přihrávka na McCanna připadla Arizoně, jež opatrně rozehrává z vlastní poloviny.
     
    09:15
    Eberle se protáhl pravou stranou až za branku. Oleksiak po něm přenesl hru k Borgenovi, jehož první pokus letěl mimo a druhý pohltila ruka Kerfoota.
     
    09:35
    Shore rovněž doplatil na špatně seřízenou mušku. Po domácí chybě ve středním pásmu zprava ujížděl Wennberg a to už musel Ingram pracně zasahovat.
     
    10:01
    Obránce Larsson si opět sjel až k brankovišti. Přihrávku z rohu ale nezpracoval a vypadený puk přikryl Ingram.
     
    10:32
    Dumoulinova střela z vrcholku levého kruhu se od McCannovy hokejky překulila za Ingrama. Puk z brankové čáry vytáhl Keller a za dorážkou McCanna už se Ingram natáhl levou rukou.
     
    11:07
    Beniers dal puk do jízdy McCannovi a ten ho z levého kruhu nasměroval do Ingramovy náruče. Následuje komerční pauza.
     
    11:23
    Arizona po vyrovnávajícím gólu měla jedno dobré střídání u Daccorda, ale od té doby řeší u Ingrama jeden malér za druhým. Na střely vedou hosté 9:5.
     
    11:56
    Bjorkstrand dobře načasoval přihrávku za dva protihráče. Puk posadil na čepel Larssona a Ingram vkleče vytěsnil prudkou střelu z pravého kruhu za bránu.
     
    12:20
    Dunn hrál před vlastní brankou nesmyslný první dotek mezi kruhy. Carcone si rychle narazil s Cooleym, ale pak nezvedl puk nad ležícího Daccorda.
     
    13:08
    Cooleyho střelu Daccord nepřikryl, nicméně nepřehledný závar před brankou dopadl pro Seattle bez vážnější újmy.
     
    13:54
    Dumba posunul volný puk na Dermotta. Daccord měl s krocením střely od modré čáry další potíže, ale nakonec kotouč zabezpečil před číhajícími Schmaltzem a Haytonem.
     
    14:27
    McCann napřáhl v levém kruhu. Trefil nohu Dumby a puk se od zadního mantinelu odrazil k rukavici Connora Ingrama.
     
    14:49
    Välimäki se jel podívat, jak to vypadá v předbrankovém prostoru soupeře. Zakončení z Bjugstadovy přihrávky z rohu však zvedl příhodně pro Daccorda.
     
    15:35
    Lawson Crouse už potřeboval astřídat a ze středového kruhu jen odevzdal puk hostům, konkrétně Adamu Larssonovi.
     
    15:45
    Přechod Krakenů nevyšel podle nacvičené šablony. Zakázané uvolnění vrací hru do útočného pásma Coyotes.
     
    16:17
    Matthew Beniers byl v útočném pásmu moc brzo, takže Yamamoto přivezl puk do ofsajdu.
     
    16:37
    Cooley se neproháčkoval ke střele mezi Dumoulinem a Gourdem. Druhý z nich měl podle hlavního faulovat, Arizona se může těšit na první přesilovku.
     
    17:20
    Keller, Durzi, Schmaltz, Cooley a Hayton se během čtyřicetisekundového pobytu v útočném pásmu ještě neocitli v palebné pozici.
     
    17:32
    Hayton naznačoval zásah hokejkou do obličeje. Hra ale běžela dál a puk skončil u Durziho, který z dobré pozice přestřelil.
     
    18:15
    Carcone odmítl Välimäkiho pobídku k voleji. Finovi puk vracel a další přihrávku do pravého kruhu už nezpracoval.
     
    18:37
    Hosté v plném počtu.
     
    18:46
    Gourde bez podpory ostatních hráčů přijel do levého kruhu a bez opravdových gólových ambic zatížil Ingramovu lapačku.
     
    19:33
    Ingramovi přistál na těle příklep Oleksiaka. Hayton se zapojil do protiútoku. Schmaltz poslal puk z pravé strany na levou a Dermottovu šanci zhatila tyč!
     
    20:00
    Yanni Gourde se na startu druhé třetiny vrátí na trestnou lavici. V poslední sekundě si neodpustil zahákování Kellera, kterému rozhodčí nafasovali menší trest za filmování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Arizona se vzpamatovala z prvotního šoku, který jí ve čtyřicáté sekundě přivodil Tolvanenův gól z úniku na dvou na nikoho. V sedmé minutě srovnal skóre Matias Macelli. Od té doby se šance střídaly na obou stranách, ale Ingram s Daccordem další góly nepustili.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Pro nastávající dvě minuty je naplánována hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    20:39
    Lawson Crouse se zapojil do forčekinku a odměnou mu byla střela na branku z pravého kruhu. Daccord hravě zakročil lapačkou.
     
    21:02
    Wennberg netakticky uhnul z cesty Cooleymu a nechal mu volný výhled na Daccorda. Pro Seattle bylo štěstí, že největší talent na soupisce Arizony přestřelil.
     
    21:41
    Välimäki neskočil na kličku Bjorkstranda. Arizona pak nic velkého nevymýšlela a před vystřídáním se puku zbavila.
     
    22:00
    Oba týmy v plném počtu.
     
    22:20
    Välimäki rychlostně nestíhal Gourdea. Ingram jeho možnost z levého kruhu zpaticikoval betonem a současně vychytal dorážku Tolvanena.
     
    22:50
    Kojoti budou mít druhou přesilovou hru. Kailer Yamamoto si při napadání v útočném pásmu pomohl zahákováním Haytona. Za tohle jej trenér Hakstol asi nepochválí.
     
    23:34
    Maccelli napálil Bellemarea. Francouz bolestivým zásahem odrazil puk ven z obranného pásma, za což sklidil ovace hostující střídačky.
     
    23:50
    Haytonovi po křížném pasu Cooleyho nesedla střela z prvního doteku. Kellerovi zase nevyšla teč Durziho nahození.
     
    23:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes v početní převaze otáčí vývoj zápasu! Po Durziho přihrávce do pravého kruhu si Keller bleskově narazil se Schmaltzem a BARRETT HAYTON pomohl jeho příklepu dovnitř Daccordovy branky. Pro Haytona je to první gól v sezoně a teprve druhý bod. Asistence: Clayton Keller, Nick Schmaltz.
    23:59 Barrett HAYTON - 2:1
     
    24:57
    Seattle právě vstřelil branku!
    Dlouho se domácí z náskoku neradovali! Beniers si vyměnil přihrávku s Eberlem. Z rohu poté přihrál do druhé vlny a JUSTIN SCHULTZ s pomocí drobné teče Kerfootovy brusle poslal puk těsně nad pravý beton Connora Ingrama. Asistence: Matthew Beniers, Jordan Eberle.
    24:57 Justin SCHULTZ - 2:2
     
    25:28
    Na jedné straně Daccord vykryl Moserovu možnost z levého kruhu. Po otočení hry v podání Bjorkstranda zase Ingramovi přistál puk na levé noze.
     
    26:13
    Shore z ostrého úhlu neposadil puk na hokejku číhajícího spoluhráče. Cooleyho protiakci zastavil čistým zákrokem u mantinelu Oleksiak.
     
    27:13
    Larsson vyplaval volný před pravým kruhem. Ingram jeho střelu neudržel a aktivita Seattlu v útočné třetině může směle pokračovat.
     
    27:41
    Dunn nepřekvapil Ingrama z ostrého úhlu. Puk obranné pásmo Arizony neopouští, první lajna Yotes už nemá moc sil.
     
    28:19
    Dunnův švih z levého kruhu proletěl nad břevnem a rozvlnil jen ochrannou síť. K úlevě Arizony je na řadě komerční pauza.
     
    28:46
    Ingram nadvakrát přikryl střelu Schultze. V přerušené hře je odváděn na trestnou lavici Liam O´Briean, jenž moc důrazně poslal na mantinel Schwartze.
     
    29:15
    Chybičkou v kombinaci se hosté sami vyhnali z útočného pásma. Na vlastní polovině se jim snaží komplikovat život napadající Kerfoot.
     
    29:32
    Po vyhození Arizony se Dunn postaral o zavezení puku k brance Ingrama a vypadá to, že se konečně rozjede souvislejší zámek.
     
    30:01
    Lawson Crouse pomohl Ingramovi blokem Dunnovy rány do ochranné sítě. Hra je přerušena a Arizona může v klidu vystřídat.
     
    30:12
    Wennberg přijal od Bjorkstranda puk do prostoru vedle branky. Následná přihrávka se od nohy Dumby odrazila k pozornému Ingramovi.
     
    30:35
    Ingram si dobře vyjel proti střelci McCannovi a zakončení z levého kruhu vyrazil. Na konci oslabení je puk v moci Kojotů.
     
    30:46
    Domácí v plném počtu.
     
    31:15
    Bellemare dojel puk na levé straně. V tandemu měl volného Kartyeho, jenže centr francouzského útočníka přesný nebyl.
     
    31:55
    Další přesilovka bude patřit Arizoně. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Gourde, pro kterého je to už třetí trest v zápase.
     
    32:10
    Hayton neudržel Durzim nahozený kotouč u zadního mantinelu a Larssonovi se povedlo vyhodit doslova přes všechny čáry.
     
    32:40
    Wennberg opět odhodil puk až k Ingramovi. Teprve Cooley přivezl puk k Daccordovi a přispěl k menšímu závaru.
     
    33:02
    Haytonův one-timer z pravého kruhu byl odkloněn mimo branku. Po zastaveném protiútoku Benierse Arizona nevyužila otevřené obrany.
     
    33:55
    Hosté v plném počtu.
     
    34:02
    Daccord pokryl prostor u své levé tyčky proti Välimäkiho střele bez přípravy. V další akci finský obránce chtěl dostat do šance Crouse, jenže tomu puk ujel do strany.
     
    34:56
    Schultzův golfák od modré byl zastaven někde na ose hřiště. Coyotes vyslali na led čtvrtý útok, jenž se vepředu dlouho nezdržel.
     
    35:35
    Krakeni se potýkali s velmi těsnou obranou. Yamamoto musel vracet puk k modré čáře, po Dunnově otočení hry doleva Ingram řešil pokus Borgena.
     
    36:00
    Daccord se zapotil kvůli střele Cooleyho. Po vyražení puku si ho hokejkou málem srazil do vlastní branky, což by nepochybně byl jeden z nejkurioznějších gólů dosavadní sezony.
     
    36:10
    Yamamoto dostal přihrávku na střed. Bez zpracování vypálil, ovšem domácí strážce branky byl i v tomto případě ve střehu.
     
    36:47
    Ingram končí jasně nejdelší úsek bez přerušení přikrytím neadresné přihrávky Devina Shorea.
     
    37:03
    Bjugstad na druhý pokus dostal puk zleva do brankoviště. Daccord v něm přerušil hru a pak si mohl dát pohov, protože za jeho zády vznikla první dramatičtější strkanice.
     
    37:03
    S menšími tresty za hrubost usedli na trestnou lavici Lawson Crouse a Vince Dunn. Podruhé v zápase se bude hrát 4 na 4.
     
    37:46
    Kojoti využívají volnějšího ledu k rotaci v útočném pásmu. K zakončení se však nemá Moser, Durzi, Keller ani Hayton.
     
    38:25
    Schmaltz musel na chvilku vyjet do středního pásma. Kraken nestihli kompletně vystřídat a budou čelit dalšímu náporu.
     
    38:54
    Cooley líbivou bekhendovou přihrávkou oslovil na levém křídle Schmaltz, jenž z těžkého úhlu nenašel díru v Daccordově postoji.
     
    39:03
    Oba týmy v plném počtu.
     
    39:05
    Znovu Cooley vymyslel palebnou pozici. Tentokrát pro Dermotta, jenž vyzkoušel jistého Daccorda zpoza pravého kruhu.
     
    39:30
    Maccelliho horizontální přihrávku Bjugstad chytře vrátil k modré čáře. Dumba měl na zakončení dost času, nicméně i on narazil na překážku stojící v brankovišti Seattlu.
     
    39:59
    Herně vydařený závěr druhé třetiny Arizona gólem neokoření. Keller dvě sekundy před koncem dopadl stejně jako všichni jeho zakončující předchůdci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v první třetině se oba týmy radovaly z jednoho gólu. Oba se vešly do jedné minuty, když na Haytonovu přesilovkovou trefu odpověděl Justin Schultz a druhým gólem v sezoně stanovil nerozhodný stav 2:2. Seattle potom nepřetavil několikaminutový tlak. Ten se ke konci třetiny přestěhoval na druhou stranu, nicméně ani Arizona rozdílový gól nedala.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 23 (8:12, 11:11).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Alexander Wennberg si u mantinelu obhodil Dermotta. Ten ho hned potom podrazil a nabídl Seattlu druhou přesilovku.
     
    40:55
    Ingrama pořádně štípla tvrdá střela Tolvanena. Chvíli se z ní oklepával, zatímco puk odjel do středu hřiště.
     
    41:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté dávají přesilovkový gól na 3:2! Tolvanen ke konci rychlé souhry přihrál Beniersovi, jehož křížnou střelu do tyče úspěšně dorazil do Ingramovy branky JADEN SCHWARTZ. Asistence: Matthew Benniers, Eeli Tolvanen.
    41:16 Jaden SCHWARTZ - 2:3
     
    41:27
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Vince Dunn – 2 min., krosček.
     
    41:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak tohle už jsme dneska viděli. Gól jako přes kopírák! Cooley vrátil puk na modrou Durzimu. Ten ho adresoval CLAYTONU KELLEROVI a útočník s devítkou na zádech po narážečce se Schmaltzem z jedničky vyrovnal skóre na 3:3. Daccord mu nechal hodně místa u bližší tyče. Asistence: Nick Schmaltz, Sean Durzi.
    41:58 Clayton KELLER - 3:3
     
    42:49
    Beniers zleva centroval do ohně. Puk ještě zasáhl Tolvanen a Ingramovi nezbylo moc času na reakci.
     
    43:59
    Dunn zpoza pravého kruhu minul ze svého pohledu levou tyč. Za Arizonu dostal puk z obranného pásma Kerfoot.
     
    44:45
    Kartye nahazoval sám pro sebe. Durzi ho k puku už nepustil, byť sám nepříjemně spadl u zadního mantinelu.
     
    45:34
    Yamamoto zleva přestřelil vzdálenější tyčku. Kojotí první formace přestěhovala hru na protější konec hřiště, jenže otáčející se Hayton zblízka Daccorda nezaskočil.
     
    46:20
    Maccelli ve velké rychlosti pelášil levým křídlem. Postupně se mu ale zhoršoval úhel a Daccord Finovu střelu vyrazil do ochranné sítě.
     
    47:04
    Ingram raději přerušil hru, když k němu přiletělo nahození Schwartze. Je znát, že se blíží kritická část zápasu. Oba týmy dnes nutně potřebují zvítězit.
     
    47:47
    Gourdeova formace napadala i přes signalizovaný ofsajd, takže rozhodčí byli donuceni přerušit hru.
     
    48:13
    Daccord si počíhal na Cooleyho střelu od krajního mantinelu. Oba týmy to docela často zkouší z takto náročných pozic.
     
    48:19
    Schhmaltzovi se nepovedlo předat puk po modré čáře. Durzi se s ním dostal do středního pásma a pak ho zatáhl do odpískaného ofsajdu.
     
    48:35
    Eberle měl volnou cestu do pravého kruhu. Jasně ale dával najevo, že bude střílet, a Ingram se ve své brance mohl v klidu nachystat.
     
    49:21
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Sean Durzi – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    49:37
    Beniers si tradičně řekl o přihrávku na levou stranu, jenže střelou zápěstím se trefil na hrudník Ingrama, jemuž nikdo neclonil.
     
    50:01
    Během vyhození Arizony se puk octl na střídačce. Takřka přesně v polovině třetí třetiny se bude vhazovat po Ingramově levé ruce.
     
    50:19
    Švýcarský obránce Janis Moser vyhodil o mantinel a Schultz musí zakládat nový útok Krakenů až zpoza Daccordova brankoviště.
     
    50:37
    Kerfoot si v protiútoku v oslabení vyměnil puk s McBainem, jenže přes pravý beton roztaženého Daccorda jej do branky nezasunul.
     
    51:00
    Dunnův příklep ingram vyřešil. Hostům puk zůstal a platí to i po krátkém vyhození Dumby.
     
    51:21
    Domácí v plném počtu.
     
    51:26
    Z nepřesné střely Bjorkstranda vyzvedl kotouč Stecher a z dálky se pokusil vyslat do úniku Durziho, jenž se bezprostředně po návratu z trestné lavice vystavil do ofsajdu.
     
    52:25
    Stecherovo křížné nahození nikdo netečoval. Dělat to nemusel ani Daccord, jelikož kotouč letěl hodně vedle jeho pravé tyče.
     
    52:50
    Välimäki včas dostoupil Bjorkstranda a nenechal Dána vypálit z pravého křídla, kam distribuoval kotouč Yanni Gourde.
     
    53:25
    Wennberg se s pukem na holi neprotáhl kolem Dumby. Tomu ještě přijel na pomoc Maccelli a Kojoti na chvíli odjeli do bezpečných vod.
     
    53:42
    Borgen se vysunul do útoku. Wennberg mu pěkně přihrál do pravého kruhu, nicméně Ingram bekhendovou koncovku pravým betonem zastavil.
     
    54:10
    Necelých šest minut do sirény. Kdo dá příští gól, tak podle všeho vyhraje. O něco blíže tomu je Seattle, jenž v počtu střel na branku unikl do náskoku 34:21.
     
    55:00
    Carconemu chyběla podpora spoluhráčů. Vedle sebe měl jen Boyda, jenž ve společnosti dvou protihráčů čitelnou přihrávku nezkrotil.
     
    55:32
    Dumba jen propagačně vyzkoušel Daccorda předtím, než se poroučel na střídačku. To samé udělal na druhé straně Bellemare.
     
    56:32
    Ani jeden tým už nechce hrát na riziko. Seattle vycouval z útočné třetiny a Oleksiak v poklidu čeká na příchod čerstvých sil.
     
    57:08
    McCann slabě vystřelil přes Stechera. Ingram neměl problém se zákrokem a Beniers musel rychle zapomenout na možnost dorážky.
     
    57:55
    Tísněný Lawson Crouse si vyjel k mantinelu a překřížil se s Bjugstadem, kterému se do střely zblízka obětavě vrhnul Jamie Oleksiak.
     
    58:03
    Dumbovo nahození od modré v půlce cesty jemně tečoval Bjugstad. Daccord malinko zaspal, ale po vyražení puku nic dalšího řešit nemusel.
     
    58:37
    Daccord zachránil Krakenům body ze základní hrací doby! Levý beton přitiskl k tyčce a Boyd s Carconem přes něj neprotlačili kotouč do sítě!
     
    58:55
    Šance na vítězný gól i na druhé straně! Beniers po přihrávce z obrany ujel Dumbovi a po přehození puku na forhend ztroskotal na pravé noze Ingrama.
     
    59:56
    Schmaltz ze středního pásma nahazoval po prknech a zbývající sekundy přinesly už jenom několik tlačenic pod mantinelem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Schmaltz, Keller a Durzi disponují výhodou první útočné akce v atraktivním prodloužení tři na tři. Eberle, Beniers a Dunn brání.
     
    60:35
    Keller ztratil kontrolu nad pukem. Dunn pro změnu zachyboval v rozehrávce a Kojoti jsou zase v postupném útoku.
     
    61:10
    Durzi skvěle přihrál z obranného pásma k útočné modré. Crouse jel sám na Daccorda, ale ten jeho bekhend zázračně vychytal. Na druhé straně bylo rovněž rušno, Bjorkstrand se vysunul do pravého kruhu a napálil tyč.
     
    61:56
    Jared McCann se vzdálil Moserovi. Udělal si místo na střelu a tou zprava poslal puk až do ochranné sítě.
     
    62:08
    Schmaltzova průniková přihrávka ke Kellerovi neprošla. Klíčový obranný zákrok měl na svědomí Vince Dunn.
     
    62:30
    Cooley nabral rychlost. Jako blesk se prohnal středním pásmem, ale Daccord jeho nízkou střelu s naprostým klidem vykopl.
     
    62:59
    Bjugstad si rozmyslel palbu a vrátil se do středu hřiště. Průnik Cooleyho pak postrádal lepší koncovku, puk mu víceméně ujel k Daccordovi.
     
    63:25
    Durzi si nerozuměl s Maccellim na modré čáře. Finský hokejista musel udělat několik rychlých temp dozadu, aby zabránil hrozícímu nebezpečí.
     
    64:02
    Beniers si navedl puk do svého oblíbeného levého kruhu. Ingram ho pracně vyrazil ke krátkému mantinelu a Eberlemu pak byla písknuta přihrávka rukou.
     
    64:50
    Beniers vystihl puk ve vlastním pásmu a založil patrně poslední akci Seattlu. Eberle objel branku a bekhendem přihrál do brankoviště Larssonovi, jenž z necelého metru trefil klečícího Ingrama do nohy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Nick Schmaltz do poslední chvíle promýšlel varianty zakončení. Puk nakonec poslal do Daccordovy vyrážečky.
    Nick SCHMALTZ
     
    1. série
    0:0
    Oliver Bjorkstrand udělal oblouk zleva a forhendem se neúspěšně pokusil zvednout puk nad Ingramovu lapačku.
     
    2. série
    1:0
    Joey Daccord šel hodně brzo k zemi a tím otevřel Nicku Bjugstadovi vrchní polovinu branky!
     
    2. série
    1:0
    Matthew Beniers uprostřed blafáku pouštěl puk mezi Ingramovy nohy. Domácí brankář je sklapl k sobě a udržel Arizonu ve vedení. Těžko říct, zda to takhle dvojka předloňského draftu skutečně chtěla udělat.
    Matthew BENIERS
     
    3. série
    1:0
    Clayton Keller mohl rozhodnout, jenže Daccord mu do bekhendové koncovky vložil svou levou ruku.
     
    3. série
    1:0
    Jordan Eberle to vzal hodně rychle. Udělal kličku do bekhendu, jenže puk nepropasíroval přes Ingramovu pravou nohu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je NICK BJUGSTAD.
    Nick BJUGSTAD - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Drama v Mullet Areně má šťastný konec pro domácí Arizonu. Ta jednou vedla a dvakrát prohrávala, aby Clayton Keller v přesilovce uzavřel stav základní hrací doby na 3:3. Výborně chytající Daccord a Ingram potom neinkasovali až do konce prodloužení a v nájezdové loterii se štěstí usmálo na stranu Coyotes. Jediným úspěšným střelcem se stal Nick Bjugstad.
     
    Před odletem na pětizápasový trip se Coyotes vrátili na osmé místo Západní konference. Seattle je po deváté prohře z třináctí zápasů o tři příčky níže.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 38 | Přesilová hra: 2/4 – 1/3 | Trestné minuty: 10 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Connor Ingram (ARI) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1 %, odchytal 65:00
    Joey Daccord (SEA) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání
    1. Clayton Keller (ARI) 1+1
    2. Nick Bjugstad (ARI) 0+1
    3. Matias Maccelli (ARI) 1+0
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:04:34)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 7. Maccelli (Bjugstad, Dermott), 24. Hayton (Keller, Schmaltz), 42. Keller (Schmaltz, Durzi), rozh. náj. Bjugstad – 1. Tolvanen (Gourde, Oleksiak), 25. Schultz (Beniers, Eberle), 42. Schwartz (Beniers, Tolvanen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nick Schmaltz (ARI)
    0:0   Oliver Bjorkstrand (SEA)
    2. série:
    1:0   Nick Bjugstad (ARI)
    1:0   Matthew Beniers (SEA)
    3. série:
    1:0   Clayton Keller (ARI)
    1:0   Jordan Eberle (SEA)


    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Dumba, Dermott, Stecher, Välimäki – Schmaltz (A), Hayton, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Boyd, L. Cooley, Carcone – Kerfoot, McBain, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Yamamoto, Beniers, McCann – Eberle, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Kartye, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – Flemington, Apperson

    Diváci: 4 600
    bahis siteleri