Toronto – Ottawa 3:6 (kon.) | Washington – Florida 3:4 (po pr.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Florida Panthers
Čtvrtek 09.11.2023, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Washingtonem Capitals a Floridou Panthers!
     
    Washington se po velmi špatném začátku sezony zvedl a ve Východní konferenci poskočil na dvanácté místo. Capitals zvítězili ve čtyřech z pěti předešlých zápasů. Zdolali Devils, Wild a Sharks a prohru 0:3 s Islanders pak ihned odčinili těsnou výhrou 2:1 nad Columbusem. Mezi marody jsou obránce Edmundson a útočníci Bäckström, Dowd a Pacioretty. Kvůli lehké nemoci zároveň není jistý start Jevgenije Kuzněcova, takže byl z farmy povolán útočník Mike Sgarbossa.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Ovečkin – 8 bodů (2+6)
    • J. Carlson – 7 bodů (1+6)
    • D. Strome – 6 bodů (6+0).
     
    Florida na startu sezony dvakrát prohrála, ale od té doby nebodovala už jen ve dvou dalších případech. Naposledy vyšla naprázdno kvůli prohře 2:5 v Chicagu, po které Panteři zvládli napínavý duel s Columbusem a v prodloužení ho porazili 5:4. Osmý tým Východní konference dlouhodobě postrádá klíčové obránce Montoura a Ekblada. Na první start rovněž čeká Jonah Gadjovich a pouze jeden duel stihl před svým zraněním odehrát další útočník Sam Bennett.

    Nejproduktivnější hráči:
    • S. Reinhart – 13 bodů (8+5)
    • A. Barkov – 10 bodů (3+7)
    • M. Tkachuk – 10 bodů (2+8).
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    16.11.2022 Florida – Washington 5:2
    17.02.2023 Washington – Florida 3:6
    09.04.2023 Washington – Florida 2:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, Alexejev, Häman Aktell – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Milano – Protas, McMichael, Mantha – M. Phillips, Lapierre, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Reilly, Mahura – Reinhart (A), Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Cousins, Stenlund, Luostarinen – Lockwood, Lorentz, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: StLaurent, Lee – Alphonso, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na zahajovacím buly uspěli hosté, kteří nastupují v bílých dresech. Washington je v tmavě modrém.
     
    01:10
    Wilson poslal Stromea do přečíslení dvou na jednoho. Bývalý hráč Arizony a Chicaga měl k sobě Ovečkina, jenže přihrávku na něj překazil Ekman-Larsson.
     
    01:40
    Podruhé v jedné minutě jeli domácí dva na jednoho. McMichael pod vlivem předchozí nepovedené přihrávky Stromea raději sám zakončoval, ale Bobrovskij letící projektil vytěsnil mimo branku.
     
    02:26
    Ryan Lomberg nestihl chytit letící puk v útočném pásmu. Vjel do ofsajdu a hra je poprvé přerušena.
     
    02:40
    Reinhartova přihrávka na Barkova byla moc dlouhá. Kuemper ji hokejkou posunul k zadnímu mantinelu.
     
    03:00
    Ani střela Ekmana-Larssona nevypadala na první pohled nebezpečně. Milano ji ještě navíc přizvedl do ochranné sítě.
     
    03:32
    Ovečkinovu přihrávku se Strome rozhodl prodlužovat. Wilson se k puku nedostal a v případě Jensenova nástřelu zaúřadoval bránící Tkachuk.
     
    03:56
    Kuemper sklidil potlesk spoře obsazených tribun za pohledný zákrok lapačkou. Z levého křídla na něj pálil Mike Reilly.
     
    04:09
    Beck Malenstyn prohrál sprintérský závod o volný puk. Zakázané uvolnění posouvá hru do útočného pásma Floridy.
     
    04:49
    Malenstyn obdržel puk na střed. Ekman-Larsson jeho střelu zablokoval a Bobrovskij předvedl banální zákrok až v reakci na nahození Martina Fehérváryho.
     
    05:01
    Z virózy vyléčený Jevgenij Kuzněcov se obtočil kolem Reinharta, ale z ostrého úhlu svého krajana v brance Panthers nenachytal.
     
    05:45
    Rodrigues kvůli potřebě střídání jen nahodil puk za branku Washingtonu. Hosté se snaží nesměle forčekovat.
     
    06:22
    Po Wilsonově zadovce Ovečkin bekhendem přihrával mezi kruhy. Bránící Mahura jen odrazil puk na Carlsona, ale ihned to odčinil dobrým blokem.
     
    07:15
    Hardy Häman Aktell Bobrovského moc nevylekal. Domácí ještě o puk zabojovali, ale Lorenz je nakonec vytlačil do středu hřiště.
     
    07:45
    Reinhart neměl klid na rozehrávku. Puk poslal na hráče Washingtonu, kteří zase museli změnit plány kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    08:35
    Tkachuk prodloužil rozehrávku Ekmana-Larssona. Verhaeghe toho na levém křídle moc nevymyslel a na puku jsou opět domácí hokejisté.
     
    08:58
    John Carlson se po akci Milana vysunul téměř na hrot útoku, jenže z otočky v levém kruhu prostor Bobrovského klece minul.
     
    09:08
    Kuzněcov vyzvedl kotouč za brankou. Odcouval si s ním až k modré čáře a propagační střelou vyprášil Bobrovského lapačku.
     
    09:54
    Sandinovu prudkou střelu od modré Bobrovskij neřešil. Forsling odvezl puk k červené čáře, ale Florida se v útoku dlouho neudržela.. Nakonec ji zastavil ofsajd.
     
    10:24
    Cousins od krajního mantinelu nešikovně přihrál Protasovi. Od toho přijal puk v levém kruhu Connor McMichael a vypálil do Bobrovského betonu.
     
    10:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals šťastně střílí první gól zápasu! ANTHONY MANTHA projel kolem střídačky Floridy a zastavil se před pravým kruhem. Trochu naivní pokus o přihrávku na Protase tečoval Lundell a a poslal puk mezi nohy vlastního brankáře. Asistence: Alexej Protas, Darcy Kuemper.
    10:42 Anthony MANTHA - 1:0
     
    11:20
    Verhaghe vypálil ze stahovačky vedle branky. Potom ještě nahazoval Ekman-Larsson a Kuemper musel řešit nepříjemnou teč Verhaegheho.
     
    11:52
    Ovečkin nečekaně vyřešil rychlý brejk přihrávkou do druhé vlny. Strome ve své šanci neuspěl a Bobrovskij uklidnil situaci potom, co k němu přijela přihrávka Jensena.
     
    12:31
    Reilly neměl s kým kooperovat a bekhendovým nahozením do lapačky Kuempera pro své barvy získal alespoň buly v útočném pásmu.
     
    12:49
    Florida právě vstřelila branku!
    OLIVER EKMAN-LARSSON opět prokazuje, že se Panterům jeho letní podpis vyplácí! Bývalý kapitán Coyotes obdržel od Tkachuka přihrávku ze zadní čáry a svou oblíbenou střelou zápěstím našel volné místo mezi Kuemperovým betonem a vyrážečkou. Asistence: Matthew Tkachuk, Anton Lundell.
    12:49 Oliver EKMAN-LARSSON - 1:1
     
    13:38
    Sandin před blížícím se hitem Cousinse jen odevzdal puk Bobrovskému. Mike Reilly startuje novou akci hostující družiny.
     
    14:00
    Mahura otáčel hru podél modré. Reilly měl kolem sebe naprosté volno, avšak Kuemper jeho střelu příklepem pohodlně lapil.
     
    14:00
    U trestné lavice Washingtonu se vyskytl drobný problém s ledovou plochou. Prodleva spojená s reklamní pauzou se o několik desítek sekund protahuje.
     
    14:20
    Pro Carlsonem zahozený puk si dojel Ekman-Larsson. Icing se nepískal, tak se stalo až kvůli nepovedenému přechodu Floridy.
     
    14:30
    Ovečkin sebral puk po buly a posunul ho k vysunutému Fehérvárymu, jenž prudkou střelou bez přípravy napálil přesouvajícího se Bobrovského.
     
    14:48
    Verhaeghe překročil útočnou modrou. Razantní švih skryl za couvajícího Fehérváryho, ale Kuemper kvalitní pokus levou nohou vykopl.
     
    15:19
    Nick Jensen se ocitl v obklíčení čtyř bílých dresů. Puk z nouze poslal směrem k brance a Bobrovskij ho jednoduše posunul ke spoluhráčům.
     
    16:17
    Zajímavá příležitost na druhý gól Floridy! Eetu Luostarinen po Cousinsově přihrávce zpoza branky bekhendem Kuempera nepřekonal!
     
    16:46
    Florida právě vstřelila branku!
    O pár chvil později už Kuemper kapituluje a Panthers otáčí skóre na 2:1! Sam Reinhart se v rohu podíval kolem sebe a s chirurgickou přesností poslal přihrávku do levého kruhu. Alexejev pozdě přijel k ALEKSANDERU BARKOVOVI a Fin z jedničky skóroval. Asistence: Sam Reinhart.
    16:46 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    17:08
    Ekman-Larsson marně doufal v přihrávku od Forslinga. Ten preferoval vlastní střelu od modré, se kterou Kuemper moc starostí neměl.
     
    17:18
    Hře vysokou holí u Panthers předcházela jejich další možnost. Tkachuk z levého křídla dostal do šance Verhaegheho a ten z mezikruží vypálil vedle.
     
    17:46
    Icing Floridy dal domácím drobnou výhodu, nicméně Sonny Milano po vyjetí zpoza branky nevystřelil s dostatečnou přesností.
     
    18:50
    Carter Verhaeghe cestoval po levém křídle. Carlson ho vyrušil svou hokejkou a hostující útočník nevystřelil podle svých představ.
     
    19:36
    Oblouček z obranného pásma nastartoval Rodriguese. Ten to zkusil otočkou přes Manthu, ale Barkov vypuštěný puk protečoval daleko za zadní tyč.
     
    19:45
    Ještě jednou Rodrigues. Barkov mu připravil lukrativní palebnou pozici, v níž bývalý útočník Colorada smolně promáchl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Panteři se Capital One Areně rozjížděli pomaleji a ke zlepšenému výkonu jim paradoxně pomohl vlastní gól Lundella, jenž byl oficiálně připsán nahrávajícímu Manthovi. Zlomový moment první třetiny měl na svědomí Ekman-Larsson, po jehož gólu z 13. minuty Darcy Kuemper inkasoval ještě jednou z hokejky kapitána Barkova.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Washington už letos vyhrál dva zápasy, v nichž po první třetině prohrával. Jak to bude dnes?
     
    20:56
    Zakázané uvolnění týmu z hlavního města USA má za následek buly u Kuempera. Staví se na něj Strome a Lundell.
     
    21:30
    Jensen nenechal otočit Tkachuka, jenž byl zády k brance. Na druhé straně Strome nedoručil přihrávku do druhé vlny na hůl Ovečkina.
     
    22:09
    Alexej Protas dostal puk do ofsajdu. Reilly po dalším buly nahazuje za Kuempera.
     
    22:41
    Josh Mahura se angažoval střelou podél brankové čáry. Kuemper si nebyl stoprocentně jistý, ale nakonec solidně ucpal prostor u bližší tyče.
     
    23:10
    Barkov nastřelil Alexejeva. Panthers se ještě drží v útočném pásmu, byť se jedná o souboje u hrazení.
     
    23:40
    Mikkola nabil Kulikovovi na volej. Ten letěl hodně mimo a Washington po delší době našel cestu ven z obranné třetiny.
     
    24:10
    Rodriguesův pokus pohltil Jensen. Caps chybovali v rozehrávce a Reinhart z ostrého úhlu trefil vnější brankovou konstrukci.
     
    24:36
    Rodrigues z pravého kruhu minul zadní tyč. Alexejev po dvou a půl minutách na ledové ploše konečně může vystřídat.
     
    25:01
    Kuzněcov vyhrál buly na Ovečkina. Dělovka domácího kapitána se mezi tyče nevešla. Navíc rozhodčí postřehli Wilsonův faul vysokou holí a přisoudili Floridě první přesilovku.
     
    25:25
    Ekman-Larsson zkazil jednoduchou přihrávku a Florida byla přinucena na malý moment vyklidit útočnou třetinu hřiště.
     
    25:55
    Barkov ze souhry na jeden dotek netrefil branku. Po křížném pasu Reinharta měl druhý pokus. Při tom Kuemper střelu z pravého kruhu hravě chytil.
     
    26:01
    Capitals vyhodili puk na hostující střídačku a o další sekundy se přiblížili tomu, že ubrání třinácté oslabení v řadě.
     
    26:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Reinhart tancoval u brankoviště. Střelu Ekmana-Larssona za Kuempera ale nedotlačil a Protas zavelel k protiútoku. CONNORU MCMICHAELOVI poslal puk do jízdy a Bobrovskij byl v úniku překonán bekhendovým blafákem. Asistence: Alexej Protas, Martin Fehérváry.
    26:13 Connor MCMICHAEL - 2:2
     
    26:40
    Jensen zablokoval Cousinsovu finální přihrávku do předbrankového prostoru. Forslingovu ránu potom obětavě schytal Malenstyn.
     
    27:01
    Domácí v plném počtu.
     
    27:18
    Jensen těžce podcenil situaci za brankou. Luostarinen mu puk sebral a hned se vytočil před klečícího Kuempera, jenž ustál i bezprostřední dorážku Stenlunda.
     
    28:18
    Čtvrtý útok Floridy se po icingu nenechal dostat pod tlak. Po velkém množství soubojů se hra otáčí na protější stranu.
     
    28:55
    Barkov centroval na Reinharta. Puk byl odražen před kruhy na Reillyho a jeho přihrávku do křídla Rodrigues do brankoviště rovněž neprotečoval.
     
    29:15
    Reinhart napřáhl před levým kruhem. Kuemper neměl puk pod kontrolou, ale díky pomoci spoluhráčů nic zásadního neřešil.
     
    29:29
    Evan Rodrigues nabízí Washingtonu první přesilovou hru. Je vyloučen za vysokou hůl.
     
    29:54
    Po vyhození Luostarinena převážel puk do útoku Kuzněcov, ale ve finále ho velmi slabým bekhendem posunul k Bobrovskému.
     
    30:35
    Caps rozvážně budují akci z vlastní poloviny. Zatím to nevypadá, že by druhá nejhorší přesilovka v soutěži měla v blízké době prosadit.
     
    30:36
    Před Stromem se otevřel prostor vhodný na střelu. Prudkou střelu tahem tečoval Kulikov a Bobrovskij zasahovat nemusel.
     
    31:29
    Hosté v plném počtu.
     
    31:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Pět sekund po vypršení přesilovky se Capitals přece jenom radují! Ovečkin mířil střílenou přihrávku na Wilsona. O něco větší přehled u brankoviště měl SONNY MILANO pohotovou dorážkou zaznamenal svůj třetí gól v sezoně. Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
     
    31:34
    Washington dost možná o vedoucí trefu přijde. Hostující střídačka si vyžádala trenérskou výzvu a podle opakovaných záběrů to skutečně vypadá, že Wilson během přechodu Phillipse neudržel brusli na modré.
     
    31:34
    Videokouč Floridy měl dobré oko. Gólu Milana předcházel ofsajd a stav zůstává nerozhodný!
     
    32:12
    Fehérváryho střelu se snažil ovlivnit Oshie. Její směr možná změnil, ale kotouč stejně přistál na výstroji Bobrovského.
     
    32:45
    Milano vystřelil do Ekmana-Larssona. Pro puk se znovu natáhl a přihrál ho mezi kruhy, odkud Strome před odkrytou brankou napálil Bobrovského levý beton!
     
    33:12
    Mantha si nepřebral McMichaelovu zadovku. Bez ohledu na odvolaný gól je Washington na koni a neúnavně zatápí obraně Panthers.
     
    33:35
    Bobrovskij zkontroloval Alexejevův pokus z levé strany a při první příležitosti přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční pauze.
     
    34:09
    Kuzněcov z otočky u pravého mantinelu doručil puk do volného levého kruhu. Ovečkin nesobecky přihrál na střed, jenže Wilson bekhendem nezasunul puk za Bobrovského, jenž v danou chvíli bezmocně ležel na zádech.
     
    34:20
    Spálená šance Wilsona mohla domácí hodně mrzet. Luostarinen v protiútoku počkal na Reillyho a ten z mezikruží neuklidil puk mimo dosah Kuempera!
     
    35:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps podruhé dávají gól na 3:2! Skvěle hrající McMichael vystihl přihrávku Reillyho. Přebruslil do útočného pásma a v přečíslení propašoval puk skrz Mahuru na ANTHONYHO MANTHU. Ten si přehodil puk na forhend a drobným odrazem o pravou ruku Bobrovského dal druhý gól v zápase. Asistence: Connor McMichael.
    35:51 Anthony MANTHA - 3:2
     
    38:30
    Na vedoucí trefu Capitals navazuje nejklidnější fáze zápasu. Otřesená Florida není schopna založit kloudnou akci. Domácí její nájezdy suverénně odráží.
     
    39:03
    Tkachukova přihrávka během objíždění Kuemperovy branky propadla do středního pásma. Hráči v bílém musí startovat nanovo.
     
    39:30
    Nepřesný pas na Verhaegheho Panterům paradoxně prospěl. Díky domácímu icingu mají k dispozici buly před Darcym Kuemperem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ačkoliv tomu poměr střel 7:6 nenapovídá, tak druhou třetinu ovládli hráči domácího Washingtonu, kteří navzdory neuznanému gólu Milana otočili stav z 1:2 na 3:2. Floridě uškodila vlastní přesilovka. McMichael v ní vsítil vyrovnávající gól a v 36. minutě v přečíslení nachystal další gól pro Manthu.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 18 – 14 (11:8, 7:6).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Kuzněcov nahodil k zadnímu mantinelu. Wilson od něj přihrával směrem k Ovečkinovi a přitom se puk od Barkova nebezpečně odrážel k Bobrovskému. Trochu to zavánělo druhým vlastním gólem.
     
    41:15
    Strome přenechal puk Milanovi, jenž ho zleva zvedl nad břevno. Tkachuk rezignoval na rychlý brejk tří hráčů a zahodil kotouč pro obránce Capitals.
     
    42:15
    Protas vybojoval puk v útočném pásmu. Hardy Häman Aktell díky němu vystřelil od modré, nicméně tečovaný pokus odletěl mimo kluziště.
     
    42:49
    Dmitrij Kulikov obral na modré čáře Phillipse a jako obránce se netypicky řítil do samostatného úniku. Podle toho to i dopadlo, nevýrazná střela z mezikruží letěla na stojícího Kuempera.
     
    43:33
    Florida právě vstřelila branku!
    V souvislosti s domácím icingem vyhrál Barkov buly k obráncům. Ekman-Larsson ho předal Forslingovi a jeho senzační křížnou přihrávku u zadní tyče usměrnil do poloprázdné branky najíždějící EVAN RODRIGUES. Skutečně prvotřídní pas od Forslinga! Asistence: Gustav Forsling, Oliver Ekman-Larsson.
    43:33 Evan RODRIGUES - 3:3
     
    44:31
    Další zakázané uvolnění Washingtonu. Domácí fanoušci doufají, že nebude mít tak fatální následky jako před minutou.
     
    44:35
    Nebude. Dylan Strome uspěl na vhazování proti Verhaeghemu a domácí hokejisté odjíždí s pukem pryč z vlastní poloviny.
     
    45:08
    Matthew Tkachuk bolestivě vystřelil někam ke kotníku Oshieho. Zkušený útočník měl co dělat, aby se poroučel na střídačku.
     
    45:35
    Verhaeghe bekhendem naservíroval puk na Lorentze. Kuemper se proti střele zblízka včas přesunul. Další rána Mahury letěla moc vysoko.
     
    46:02
    Tkachuk vyjel zpoza branky. Zleva trefil Protase, který puk u rohu ztratil a Kuemper čelil ještě jedné otočce aktivního Verhaegheho.
     
    46:25
    Rasmus Sandin ovlivnil směr Reinhartovy prudké střely. Kuemper díky švédskému obránci nemusel zasahovat.
     
    47:06
    Od modré čáry zasáhl Kulikov beton Kuempera. Cousins si potom navedl puk na osu a znovu prozkoušel domácího gólmana, kterému vypadl puk z lapačky. Hra tak běží dál.
     
    48:35
    Tkachuk z krátkého mantinelu vrátil puk k modré čáře. Reillyho příklep Kuemper vykopl. Další přihrávku do ohně zneškodnil Jensen.
     
    48:58
    Sandin zboku dovezl puk do brankoviště. Dorážejícího McMichela zezadu nepěkně poslal na brankovou konstrukci Reilly a vyfasoval menší trest za nedovolené bránění.
     
    49:43
    Ovečkin dostal nabito do své kanceláře v levém kruhu. Příklepem vygeneroval svou první střelu na branku, nicméně Bobrovskij ji udržel u své levé ruky.
     
    50:25
    Oshie rozdal puk do strany. Kuzněcov kvůli nevhodnému úhlu nestřílel a Kulikov ho ani nenechal přihrát na lépe postavené spoluhráče.
     
    50:46
    Tradiční souhra mezi Carlsonem a Ovečkinem vedla ke střele do Bobrovského levého betonu. Napodruhé ruský gólman hru přerušil.
     
    50:58
    Hosté v plném počtu.
     
    51:03
    Alexandr Ovečkin vypálil do spoluhráče Milana. Barkov se snažil otočit hru na druhou stranu, ale proti přesile nic kloudného nepředvedl.
     
    51:53
    Rozjetý Protas se protáhl okolo Joshe Mahury. Bobrovskij ale tušil, že přijde střela z ostrého úhlu, a zabarikádoval prostor u bližší tyče.
     
    52:13
    Anthony Mantha ošklivě schytal střelu Jevgenije Kuzněcova do obličeje. Rozhodčí okamžitě přerušují hru, aby na led mohl domácí lékař.
     
    52:13
    Otřesený Mantha se s pomocí dvou mužů postavil na nohy a s ručníkem přiloženým na levé tváři odjel na ošetřovnu.
     
    53:04
    Fehérváry parádní průnikovkou z obranného pásma vysunul za obránce Kuzněcova. Zkušený Rus rozdílový gól nedal, neboť trefil vysoko zakleknutého Bobrovského.
     
    53:15
    Oshie vypouštěl bránění Reinharta. Barkovův centr z levého křídla byl ale pomalý a navíc směřoval ke Kuemperovi.
     
    54:21
    Nick Cousins ztratil balanc na modré čáře a doslova spadl do postavení mimo hru. V následujícím střídání Kuemper přikryl přihrávku Lockwooda, o kterého se staral Häman Aktell.
     
    54:36
    Wilson byl Forslingem odtlačen na krátký mantinel. Oliver Ekman-Larsson chtěl vypustit do protiútoku Rodriguese, jenže ten se zasekl o Carlsona.
     
    55:25
    Milano neproskočil mezi dvěma obránci. Oba týmy teď hrají velmi pozorně do defenzivy. Nikdo nechce přijít o jistotu bodu.
     
    56:15
    McMichael se ve středním pásmu ocitl v obležení střídajících hráčů Floridy a raději se zbavil puku nahozením k Bobrovského kleci.
     
    56:35
    Malenstyn ustál souboj s Ekmanem-Larssonem. Kotouč od něj přijal McMichael a z ostrého úhlu vylekal Bobrovského, u něhož neměl k dorážce daleko Protas.
     
    57:31
    Matthew Tkachuk poslal prudkou rozehrávku mezi hokejky Jensena a Verhaegheho. Od jedné z nich se puk vznesl do ochranné sítě.
     
    57:56
    Už delší dobu má Florida potíže s přechodem středního pásma. Nyní dokonce spáchala icing a na programu je buly po levici Sergeje Bobrovského.
     
    58:06
    Kuzněcovovi po vyhraném buly sebral puk Verhaeghe a líným návratem do středního pásma pak zavinil Wilsonův ofsajd.
     
    58:36
    Stenlund přisunul puk ze zadního mantinelu k Luostarinenovi. Finský útočník byl před Sandinem, ale za Kuempera puk zblízka nepropašoval.
     
    59:25
    Wilson se dral do útočného pásma. Několik sekund ho obtěžovala hokejka Forslinga, nicméně rozhodčí žádný nedovolený zákrok nespatřili.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Prodloužení končí dřív, než se v něm mnozí stihli rozkoukat! Florida s třemi útočníky na hrací ploše potřebovala na rozhodnutí jen patnáct sekund. Barkov po rozehrávce Rodriguese přihrál o vzdálený mantinel SAMU REINHARTOVI. Čerstvě osmadvacetiletý Kanaďan se natlačil před Kuzněcova a těsně před Kuemperem zvedl puk nad jeho lapačku. Asistence: Aleksander Barkov, Evan Rodrigues.
    60:15 Sam REINHART - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    V souboji Capitals a Panthers si oba týmy několikrát prohodily jednogólové vedení. Díky dvěma gólům Manthy (ten kvůli zásahu pukem do hlavy zápas nedohrál) šel do posledního dějství ve výhodě Washington. V čase 43:33 z geniální přihrávky Forslinga ale vyrovnal Rodrigues a za docela poklidného průběhu třetí třetiny došel zápas do prodloužení. To se hrálo pouhých patnáct sekund. Devátým gólem v sezoně ho ve prospěch Floridy rozhodl Sam Reinhart.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 25 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Darcy Kuemper (WSH) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0 %, odchytal 60:15
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:15

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:12

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Reinhart (FLA) 1+1
    2. Anthony Mantha (WSH) 2+0
    3. Oliver Ekman-Larsson (FLA) 1+1
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:21:29)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Mantha (Protas, Kuemper), 27. McMichael (Protas, Fehérváry), 36. Mantha (McMichael) – 13. Ekman-Larsson (M. Tkachuk, Lundell), 17. Barkov (Reinhart), 44. Rodrigues (Forsling, Ekman-Larsson), 61. Reinhart (Barkov, Rodrigues)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, Alexejev, Häman Aktell – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Milano – Protas, McMichael, Mantha – M. Phillips, Lapierre, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Reilly, Mahura – Reinhart (A), Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Cousins, Stenlund, Luostarinen – Lockwood, Lorentz, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: StLaurent, Lee – Alphonso, Fournier

    Diváci: 16 104
    bahis siteleri