Toronto – Ottawa 3:6 (kon.) | Washington – Florida 3:4 (po pr.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Los Angeles Kings
Čtvrtek 09.11.2023, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vegas a Los Angeles.
     
    Vegas Golden Knights

    Obhájce titulu dává jasně najevo, že nejvyšší ambice má i letos, když v dosavadních třinácti utkáních našel přemožitele pouze ve dvou případech a na čele Západní konference disponuje čtyřbodovým náskokem na druhý Vancouver. Nicméně Golden Knights mají oproti poslednímu zápasu co napravovat, neboť neudrželi po dvou třetinách vybudované dvoubrankové vedení a v Anaheimu prohráli 2:4. Nejproduktivnějším hráčem týmu je patnáctibodový švédský útočník William Karlsson.
     
    Los Angeles Kings

    Králové z Los Angeles si také brousí zuby na play-off a začátek sezóny lze i z jejich strany hodnotit jako povedený, se ziskem šestnácti bodů figurují na čtvrté příčce a na dnešního soupeře ztrácí bodů sedm. McLellanova družina momentálně táhne sérii tří vítězství za sebou, postupně porazila 4:1 Toronto, 3:2 Ottawu a naposledy přesvědčivě zvítězila 5:0 v aréně Letců z Philadelphie. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvojice Adrian Kempe, Kevin Fiala se ziskem dvanácti bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Hill (L. Thompson) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel (A), Barbašev – Stone (C), Amadio, W. Carrier – Dorofejev, W. Karlsson, Cotter – Kolesar, Howden, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Skilliter – Barton, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Vegas a Los Angeles odstartoval! První útok patřil domácímu celku, rozjetého Eichela zastavil Andreas Englund.
     
    00:41
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Adin Hill a vedl si na jedničku, vyrážečkou posunul kotouč na osamoceného Sheu Theodorea.
     
    01:31
    Po pravém mantinelu si posunul puk Alex Laferriere, avšak už ho nedojel, stopku mu čistým zákrokem tělem vystavil Brayden McNabb.
     
    01:52
    Hokejisté Golden Knights podnikli rychlý protiútok, ovšem příliš daleko nedojeli, pas Karlssona vystihl pozorný Doughty.
     
    02:22
    Svižný úvod pokračuje. Trevor Moore vyzkoušel žabičku za obranu, Alex Pietrangelo úspěšně přetlačil Kevina Fialu.
     
    02:32
    S nahozením z velkého úhlu neměl Adin Hill moc starostí, kotouč s přehledem podržel ve výstroji a postaral se o přerušení hry.
     
    02:49
    První přesilovou hru si zahrají Králové z Los Angeles. Důvodem je faul Ivana Babaševa, ten na obranné modré čáře podrazil Doughtyho.
     
    03:23
    Byl to sám Drew Doughty, kdo chtěl potrestat faul na svou osobu, ovšem tvrdý forhendový projektil namířil o kousek vedle levé tyčky.
     
    03:47
    Na teč nahazoval Kevin Fiala, ovšem jeho pobídka se neujala, protože Brayden McNabb nepustil puk k číhajícímu Kempemu.
     
    04:17
    Tentokráte už se Adrian Kempe, leč rána z pravého kruhu mu vůbec nevyšla, pomalý pokus skryl Hill v lapačce.
     
    04:38
    Arthur Kaliyev nabil na modrou čáru Jordanovi Spencemu, jehož forhendová dělovka prosvištěla vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    05:06
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách a dopředu se vydal navrátilec Ivan Barbašev, bekhendovou střelu Kaliyev přizvedl do ochranné sítě.
     
    05:46
    Domácí mužstvo zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, po nedorozumění mezi Cotteem a Karlssonem byl nucen odpískat ofsajd.
     
    06:09
    Jonathan Marchessault na dlouhou hokejku dokázal posunout puk na modrou čáru, Alec Martinez nahozením bez přípravy trefil prvního clonícího soka.
     
    06:43
    Od levého mantinelu Anže Kopitar volil křižný pas k protější tyčce, kde Alex Pietrangelo nedovolil zakončit Adrianovi Kempemu.
     
    07:10
    Zase přerušil akci Golden Knights hvizd rozhodčího, William Carrier totiž vystavil ofsajdovému postavení Michaela Amadia.
     
    07:52
    Se střelou od modré čáry Cam Talbot neměl moc starostí, na puk velmi dobře viděl a zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    08:23
    Brayden McNabb zvládl důležitý rychlostní souboj s Trevorem Moorem, soupeře udržel na zádech a po pravém mantinelu vyhodil do bezpečí.
     
    08:45
    Pořádně si teď musel Cam Talbot oddechnout, protože na střelu od pravého mantinelu vůbec neviděl, naštěstí pro něj puk proletěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    09:04
    Krátce po vhazování natáhl k ráně zápěstím Matt Roy, Adin Hill kontroloval očima puk letící vysoko nad horní tyčku.
     
    09:50
    Pěkné individuální akci chybělo jediné, zakončení. Ivan Barbašev se zbavil osobního strážce, pod tlakem jiného konkurenta si ale šteloval touš na bekhend příliš dlouho, aby se nakonec vyhnal z palebné pozice.
     
    10:12
    Shea Theodore využil volného prostoru k najetí do levého kruhu, odtud vystřelil zápěstím doprostřed brány a Cam Talbot nepustil touš z výstroje.
     
    10:48
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Pavel Dorofejev, před bránu jej nicméně nepustil dobrou prací tělem Matt Roy.
     
    11:16
    Zakázané uvolnění se nepískalo, takže Shea Theodore musel zabrat a pod tlakem Trevora Moorea dokázal rozehrát na osamoceného McNabba.
     
    11:48
    Už se zdálo, že William Carrier projede skrze dvojicí protihráčů a bude zakončovat bekhendem, avšak Trevor Lewis soupeři v poslední chvíli klepl do hokejky a zakončení se tedy vůbec nekonalo.
     
    12:17
    Velký rozruch před bránou způsobila čtvrtá útočná lajna Golden Knights, leč skóre zůstává bezbrankové! Jonas Röndbjerg nabídl puk před bránu, následně nadvakrát střílel Keegan Kolesar, jenže poprvé trefil Talbotův beton, při bekhendové dorážce pak přestřelil!
     
    12:51
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Brett Howden šikovně přenesl touš doprava na Michaela Amadia, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    13:24
    Poskakující kotouč v brankovišti Vegas si našel Trevor Moore, ale ze vzduchu ho netrefil dobře, takže Adin Hill nemusel zasahovat.
     
    13:52
    Na útočný výlet se vydal Andreas Englund, ale příliš daleko se nedostal, stopku mu čistým hitem vystavil Alex Pietrangelo.
     
    14:19
    Protože Adin Hill inkasoval tvrdou ránu pukem do masky, tak rozhodčí raději přerušil hru, po komerční přestávce proběhne buly po jeho levici.
     
    14:55
    Dobrou práci směrem dozadu odvedl Jordan Spence, když správně očekával nájezd Jacka Eichela za bránu, zde ho přišpendlil na mantinel a nechal hrát Roye.
     
    15:20
    Los Angeles v útočné třetině příliš dlouho nepobylo. Pavel Dorofejev obral Adriana Kempeho a do útočného pásma potom puk vyvezl Alec Martinez.
     
    15:49
    Drew Doughty si najel do pravého kruhu, kam dostal pobídku, ovšem nepovedenou ránu doprostřed schytal ještě před Hillem jeden z obránců.
     
    16:26
    Domácí postupovali tři na dva. Jonathan Marchessault vymyslel parádní přihrávku na Ivana Barbaševa, proti jeho pokusu Talbot včas srazil betony k sobě.
     
    16:55
    O zklidnění se postaral Andreas Englund, když odjel za vlastní bránu a zde počkal na vystřídání spoluhráčů, následně hrací předmět přenechal Doughtymu a sám si odjel odpočinout.
     
    17:09
    V plném sprintu dojel Trevor Moore do pravého kruhu, odkud vypálil zápěstím, zakleknuvší Adin Hill schoval kus černé gumy do výstroje.
     
    17:51
    Alec Martinez správně očekával, že si Adrian Kempe zkusí od levého mantinelu puk stáhnout dopředu, švédskému útočníkovi touš šikovně vypíchl.
     
    18:22
    Sám proti dvěma neměl Keegan Kolesar moc šancí na úspěch, přesto srdnatě zabojoval, aby nakonec ztroskotal na Englundovi.
     
    18:49
    Kolesar napodruhé, když zpoza brány přihrával na modrou čáru Braydenu Pachalovi a jehostřelu zápěstím zblokoval mimo hrací plochu Kevin Fiala.
     
    19:13
    Obránce Alec Martinez si popojel do levého kruhu, ovšem nebylo mu to nic platné, protože mu zvládl zablokovat hokejku Phillip Danault.
     
    19:50
    V závěru úvodního dějství zahrozil Michael Amadio, jenž z levého křídla strhl hru do středu, ovšem z bezprostřední blízkosti na Talbota nevyzrál, gólman si posléze poradil i s dělovkou Pietrangela.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Vegas a Los Angeles gól nepřinesla. Více ze hry má domácí celek, avšak v branku tuto skutečnost nepřetavil, přičemž v nadějných příležitostech nadvakrát selhal Carrier, v závěru první části si pak na Talbotovi vylámal zuby jak Amadio, tak i Pietrangelo.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Prostřední dějství odstartoval Drew Doughty zakázaným uvolněním, Anže Kopitar neměl šanci na Kanaďanovu nahrávku dosáhnout.
     
    20:43
    Alex Pietrangelo vyzkoušel dlouhý nástřel za obranu, leč adresáta Jonathana Marchessaulta nenašel, puku se postavil do cesty Matt Roy.
     
    21:19
    Poměrně dlouho Vegas kombinovalo v útočném pásmu, ale nic z toho, žabičku Martineze ve finále zvládl zastavit Moore.
     
    21:47
    Směrem dozadu velmi dobře zafungoval Kevin Fiala, zachytil pohyb Shey Theodorea a čistým způsobem ho odzbrojil.
     
    22:23
    Andreas Englund nahazoval po mantinelu a na levém křídle našel Alexe Laferrierea, jemuž po nelehkém zpracování nevyšla klička na McNabba.
     
    22:57
    Už mohl střílet, aby Anže Kopitar nakonec ještě volil střílený pas pod sebe, za nímž Adrian Kempe natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    23:18
    Na slabé nahození Adriana Kempeho gólman Adin Hill od počátku velmi dobře viděl, puk proto bez větších problémů schoval v lapačce.
     
    23:39
    Adrian Kempe tentokráte zahrozil o poznání více, vedoucí gól byl blízko! Švéd znovu nabral rychlost po pravém křídle, načež střílel k bližší tyči a Hill ramenem vyrazil touš právě do brankové konstrukce.
     
    24:07
    O zadní mantinel si nahodil kotouč Trevor Moore a sám se ho pokusil dojet, avšak tělem jej před sebe nepustil Brayden Pachal.
     
    24:44
    Zdánlivě snadnou střelu od modré v podání McNabba brankář Talbot pouze vyrazil před sebe, dobře pak zapracoval Doughty, kyž puk odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    25:05
    Premiérová početní převaha čeká na Golden Knights. Při útočení se proti pravidlům provinil Kevin Fiala, když bruslí smolně podrazil Theodorea.
     
    25:29
    Před bránou si počkal na přihrávku Jonathan Marchessault a dočkal se, ovšem na Talbota recept nenašel, napálil ho do výstroje.
     
    26:08
    Trvalo to přes minutu, než se Králové dokázali osvobodit, ostrým forhendovým vyhozením středem uspěl Matt Roy.
     
    26:39
    Jako další Los Angeles vysvobodil Adrian Kempe, jenž nejprve získal touš u pravého mantinelu, po něm jej také dostal za modrou skrze Pietrangela.
     
    27:18
    Již při hře pět na pět vypálil tvrdou ránu zpoza kruhů Alex Pietrangelo, Cam Talbot odrazil kus černé gumy vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    27:43
    Na tvrdou ránu Aleca Martineze od modré reagoval Talbot včas, bez větších problémů zapsal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    28:03
    Krkolomně, ale přece se Mark Stone dostal k zakončení, poskakující puk usměrnil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    28:50
    Na druhou stranu vyrazil do přečíslení Arthur Kaliyev, který křižnou střelu trefil Hillův pravý beton, Pietrangelo potom zabránil v dorážce Fialovi.
     
    29:04
    Nahození Duboise po pravém mantinelu se neukázalo býti dobrým řešením, neboť Brayden Pachal přetlačil Trevora Lewise a dostal puk do střední třetiny.
     
    29:40
    Střela zápěstím od pravého mantinelu nenadělala Adinu Hillovi žádné starosti, připravený domácí brankář podržel kotouč pod betony.
     
    30:02
    Zakázané uvolnění se nepískalo a Vladislav Gavrikov měl co dělat, aby na zádech udržel Eichela, nakonec se mu povedlo touš postrčit na Danaulta.
     
    30:31
    S těžkým zpracováním si Pierre-Luc Dubois ještě věděl rady, následně však neuspěl kličkou do středu proti dobře pozičně bruslícímu Martinezovi.
     
    31:09
    Od modré vypálil Vladislav Gavrikov spíše z nouze, Adin Hill kontroloval kotouč směřující o kus vedle pravé tyče.
     
    31:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, důležitý vedoucí gól střílí Králové! Byfield nabil na modrou Spencemu, jehož dělovku schytal do bruslí Pietrangelo a kotouč se pak šťastně odrazil k ADRIANOVI KEMPEMU, který ze vzduchu nasměroval hrací předmět do odkryté brány. Asistence: Jordan Spence a Anže Kopitar.
    31:30 Adrian KEMPE - 0:1
     
    32:27
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Mark Stone, který se v přehuštěném prostoru dostal k forhendovému zakončení, avšak na Talbota si nepřišel.
     
    32:44
    Vysokou rychlost nabral Jack Eichel, v pravém kruhu potom překvapivě zabrzdil a vyslal ostrou ránu zápěstím, tu Talbot s problémy vyrážel pravým ramenem.
     
    33:03
    Na druhé polovině ledové plochy mohl udeřit Pierre-Luc Dubois, když dostal zprava do středu parádní pas od Fialy, z dobré pozice však přestřelil.
     
    33:33
    Keegan Kolesar tělem odmítl Blakea Lizottea., načež se pokusil uspět z velkého úhlu, Cam Talbot nechal levý beton přilepený u tyče.
     
    34:22
    Další komplikace pro Vegas, to míří do čtyř. Proti pravidlům hrál Alec Martinez, obránce v blízkosti vlastní brány podrazil soupeřova kapitána Kopitara.
     
    34:46
    Hokejistům v bílých dresech se nedaří usadit v útočném pásmu, konkurentovi se povedlo vyhodit třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    35:17
    K asistenci chtěl Anže Kopitar přidat i vstřelený gól, dobře mířenou střelu z pravého kruhu Adin Hill pokryl pravým betonem.
     
    35:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, hostující mužstvo odskakuje na rozdíl dvou branek! Znovu sehrál důležitou roli obránce Spence, když vymyslel parádní střílené nahození do prostoru, kde se nacházel TREVOR MOORE a ten šikovně usměrnil touš nechytatelně pod břevno. Asistence: Jordan Spence a Phillip Danault.
    35:58 Trevor MOORE - 0:2
     
    36:19
    Krátce po druhém inkasovaném gólu obdržel pobídku do levého kruhu Michael Amadio, tvrdou ránu na zadní tyč do otevřeného prostoru skryl Talbot v lapačce.
     
    36:49
    Z ostrého úhlu s brankáře pokusil překvapit Brett Howden, avšak neuspěl, trefil totiž hned prvního clonícího konkurenta.
     
    37:05
    Michael Amadio se vydal dopředu, jenže nedostalo se mu podpory a sám už neměl dostatek sil, takže jen nahodil po mantinelu a jel střídat.
     
    37:58
    Frustrovaný Jonathan Marchessault mimo dění hry naprosto zbytečně přijel ke Kevinu Fialovi, s nímž si nejspíše vyřizoval účty za některý z předešlých soubojů. Jediného, čeho však domácí forvard dosáhl, tak oslabení týmu, protože dostal dvě minuty za krosček.
     
    38:20
    Hosté kombinují v útočném pásmu a hledají si dobrou palebnou pozici. Na ledě je formace, jež zvládla využít předešlou početní převahu.
     
    38:52
    Po nepovedené ráně Kaliyeva se kotouče chopil Quinton Byfield, z velkého úhlu nicméně mířil nepřesně na zadní tyčku.
     
    39:20
    Početní převaha Kings končí předčasně. Na vině je Arthur Kaliyev, který hákováním zabránil ve vyhození Karlssonovi.
     
    39:37
    Mark Stone vymyslel výbornou přihrávku před bránu na Jacka Eichela, ten se natočil čelem k Talbotovi, načež bekhendovou střelu usměrnil do jeho pravé ruky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Los Angeles udělalo ve druhé třetině důležitý krok směrem k cennému vítězství, na ledě Vegas si vybudovalo dvoubrankový náskok. Vedoucí gól obstaral ve 32. minutě Adrian Kempe, když po nešťastném bloku Pietrangela ze vzduchu pohodlně zakončoval do prázdné brány, načež o čtyři minuty později skóroval Trevor Moore poté, co v přesilovce perfektně tečoval pod břevno střílené nahození Byfielda. Domácí favorit má zaděláno na druhou prohru v řadě a třetí v sezóně, ještě však má dvacet minut na to, aby tuto hrozbu zažehnal.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 30 – 23.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vegas vstupuje do třetí třetiny v přesilové hře, která může trvat 80 vteřin. Domácí hokejisté však doufají, že skončí dříve z důvodu kontaktní trefy.
     
    40:49
    Hosté zatím brání ve čtyřech bez problémů. U levého mantinelu získal puk Matt Roy a s přehledem ho vyhodil přes všechny čáry.
     
    41:00
    Početní převaha Golden Knights skutečně končí předčasně, ovšem nikoliv kvůli vstřelenému gólu, nýbrž faulu, neboť Mark Stone ukázkově zahákoval o zakončení se snažícího Kempeho.
     
    41:39
    Jordan Spence po výměně puku s Moorem nabil do pravého kruhu Arthuru Kaliyevovi, křižný pokus zamířil do pravého betonu Hilla.
     
    42:12
    Výbornou práci odvedl Brett Howden, který přečetl nahrávku po modré čáře a rybičkou puk usměrnil do střední třetiny.
     
    42:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    McLellanova družina skóruje potřetí, podruhé v početní převaze a dělá tak další důležitý krok směrem k vítězství. Sražený pas Kempeho se od zadního mantinelu odrazil příhodně pro PIERREA-LUCA DUBOISE, který neotálel a z první pálil k bližší tyči, kam se Hill nestihl přesunout. Asistence: Adrian Kempe a Kevin Fiala.
    42:42 Pierre-Luc DUBOIS - 0:3
     
    43:23
    Není času nazbyt, domácí musí vrhnout veškeré zbytky sil směrem do ofenzivy. Michael Amadio pálil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    43:35
    Na druhé straně si o pozornost řekl Alex Laferriere, ne příliš dobře umístěnou střelu zápěstím Adin Hill udržel ve výstroji.
     
    44:12
    Do levého kruhu nabruslil Anže Kopitar a vyzkoušel křižnou ránu zápěstím na zadní tyčku, Hill znovu zapracoval na jedničku a levou ruku přitiskl k tělu včas.
     
    44:44
    Králové zvesela pokračují v útočení. Z ostrého úhlu pokusil štěstí Quinton Byfield, domácí gólman se ani v tomto případě nenechal nachytat.
     
    45:11
    Přes tři protihráče se ke střele dostal William Carrier, kotouč letící těsně nad ledem Cam Talbot bezpečně vyrazil levým betonem.
     
    45:53
    Blízko snížení byl Alec Martinez, ovšem z levého kruhu orazítkoval pouze bližší tyčku, Michael Amadio posléze místo poslání puku do odkryté části brány mířil forhendem vedle levé části brankové konstrukce.
     
    46:23
    Od pravého mantinelu se Jack Eichel vytáhl až do mezikruží, lehce tečovaná střela posléze proskákala těsně vedle levé tyče.
     
    46:57
    Na opačné polovině vypálil z pravého kruhu přes obránce Adrian Kempe, hrací předmět nasměroval o pár čísel nad břevno.
     
    47:22
    Po pravém mantinelu najel do útočné třetiny Keegan Kolesar, ovšem v útočení pokračovat nemohl, protože jej ofsajdu vystavil Jonas Röndbjerg.
     
    47:53
    Cam Talbot chvíli nevěděl, kde je puk, ale zpozoroval ho včas, aby jej ze vzduchu vyrážečkou odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    48:25
    Hokejisté v bílých dresech šetří cenné vteřinky u pravého mantinelu, po souboji navíc získal kotouč Anže Kopitar, takže kombinace může pokračovat.
     
    48:51
    Alec Martinez vyzkoušel dlouhým pasem vyslat do úniku Williama Karlssona, jenže tomu vůbec nevyšlo zpracování, takže ze situace nebylo vůbec nic.
     
    49:30
    Rychlost nabral po levém křídle Michael Amadio, probojoval se do útočné třetiny, jenže vzápětí přihrával Carrierovi za brusle.
     
    49:57
    Po najetí do útočného pásma Drew Doughty okamžitě vypálil, kotouč se otřel o jednoho z obránců, Adin Hill přesto zasáhl pravým betonem.
     
    50:12
    V již probíhající závěrečné desetiminutovce základní hrací doby zahrozil Jack Eichel, z velkého úhlu ovšem rozvlnil jenom boční síťku.
     
    50:58
    Do protiútoku se vydal Adrian Kempe, který místo očekávané nahrávky mezi kruhy volil ránu od mantinelu, cílové zařízení o kus minul.
     
    51:26
    Na malém prostoru se Paul Cotter zbavil osobního strážce, jenže kotouč si dal daleko od hokejky a získal ho jiný protihráč Matt Roy.
     
    51:47
    Spoluhráčům vypomohl Cam Talbot, když za vlastní bránou zastavil prudké nahození a po pravém mantinelu našel volného Byfielda.
     
    52:14
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení, což více vyhovuje hostujícímu týmu. Kevin Fiala udržel kotouč proti dvěma, načež vystřelil nad břevno.
     
    52:45
    Tentokráte se Talbotovi rozehrávka nepovedla a domácí zůstali v útočném pásmu, tvrdou ránu Barbaševa od modré pokryl brankář vyrážečkou.
     
    53:18
    Příliš velké sousto si ukousl William Carrier, když najel do dvojice konkurentů, avšak ztratil stabilitu a volného hracího předmětu se chopil Trevor Lewis.
     
    53:39
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončilo postavení domácího útočícího hráče v brankovišti, rozhodčí vykázal hru do středního pásma.
     
    54:11
    Michael Amadio vybojoval útočné pásmo, ale jenom na pár vteřin, tělem ho k mantinelu přišpendlil Andreas Englund a dokázal i vyhodit.
     
    54:33
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Stone zprava přihrál mezi kruhy WILLIAMU KARLSSONOVI, švédský forvard během chvilky seřídil mířidla a zápěstím posléze vypálil nechytatelně nad pravé Talbotovo rameno přesně do šibenice. Asistence: Mark Stone a Alex Pietrangelo.
    54:33 William KARLSSON - 1:3
     
    55:12
    Vstřelený gól Golden Knights pochopitelně nakopl. Dopředu se hned vydal Jack Eichel, nicméně jeden na jednoho proti Mattu Royovi neuspěl.
     
    55:55
    Středem najel do útočného pásma Jack Eichel, následně sjel k pravému mantinelu a odtud vypálil zápěstím do připravené výstroje Talbota.
     
    56:21
    Ve středním pásmu získal kotouč William Karlsson a do středu posouval na Paula Cottera, jeho nástřel tečoval bránící hokejista mimo hrací plochu.
     
    56:43
    Do protiútoku vystartoval Phillip Danault, ovšem sám proti dvěma neměl moc šancí na úspěch, o kotouč soka připravil Brayden McNabb.
     
    57:14
    Michael Amadio mohl střílet, nakonec ještě volil přihrávku před bránu a Mark Stone zakončoval z otočky nepřesně.
     
    57:49
    Zakázané uvolnění se nepískalo, protože Andreas Englund vyhodil tak, že puk nedojel až za čáru, nicméně Alex Pietrangelo udržel na zádech Kopitara, takže domácí mohou pokračovat v útočení.
     
    58:05
    Domácí tým vybojoval útočné pásmo a Adin Hill vystartoval na střídačku, Vegas tedy zkouší štěstí s šesti bruslaři.
     
    58:51
    Přes celé kluziště zkusil štěstí do prázdné brány Anže Kopitar. Minul, rozhodčí následně odpískal zakázané uvolnění.
     
    59:22
    Od modré čáry střílel Shea Theodore spíše z nouze. Cam Talbot zasahovat nemusel, kotouč zamířil vedle pravé tyčky.
     
    59:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    V samotném závětu utkání ještě hosté vylepšují konečnou podobu výsledku. Byfield přikopl puk ke kapitánovi ANŽE KOPITAROVI a Slovinec v blízkosti levého kruhu obranné třetiny mířil neomylně do odkryté svatyně. Asistence: Quinton Byfield.
    59:48 Anže KOPITAR - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vegas v domácí aréně nepotvrdili roli favorita, s Králi z Los Angeles prohráli 1:4.

    Po bezbrankové úvodní dvacetiminutovce zadělali hosté na úspěch ve druhém dějství, v němž si vybudovali dvoubrankový náskok, který ve třetí části ještě vylepšil přesilovkovou trefou Pierre-Luc Dubois. Talbotovi následně zrušil čisté konto William Karlsson, ovšem k dalšímu zdramatizování nedošlo, naopak čtvrtý gól Kings vstřelil v posledních vteřinách trefou do prázdné soupeřovy brány kapitán mužstva Anže Kopitar.

    Svěřenci trenéra McLellana se díky vítězství posunuli na třetí místo Západní konference před Colorado, Vegas zůstávají v čele s náskokem čtyř bodů na Vancouver.
     
    Utkání přihlíželo 18 330 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 33 | Přesilová hra: 0/2 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Adin Hill (VEG) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6 %, odchytal 58:23
    Cam Talbot (LAK) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Cam Talbot (LAK) – 37 zákroků
    2. Adrian Kempe (LAK) – 1+1
    3. William Karlsson (VEG) – 1+0 (07:02:10)
    Králové si vyšlápli na lídra Západní konference

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 55. W. Karlsson (Stone, Pietrangelo) – 32. Kempe (Spence, Kopitar), 36. Moore (Spence, Danault), 43. Dubois (Kempe, Fiala), 60. Kopitar (Byfield)


    Vegas Golden Knights: Hill (L. Thompson) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel (A), Barbašev – Stone (C), Amadio, W. Carrier – Dorofejev, W. Karlsson, Cotter – Kolesar, Howden, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Skilliter – Barton, Cormier

    Diváci: 18 330
    bahis siteleri