Montreal – Boston 3:2 (po pr.) | Ottawa – Calgary 4:1 (kon.) | Tampa – Carolina 0:4 (kon.)
Toronto – Vancouver 5:2 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Nashville – Arizona 5:7 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:8 (kon.) | Seattle – Edmonton 1:4 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Florida – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:8 (0:3, 1:1, 1:4)
St. Louis Blues
Neděle 12.11.2023, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu Coloradem a St. Louis.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada předvádí v dosavadním průběhu solidní výkony. Ve dvanácti utkáních zaznamenali šestnáct bodů a v tabulce Západní konference jim patří pěkná pátá příčka s odstupem devíti bodů na vedoucí Vegas, to však odehrálo o tři zápasy více. Lavina už po pět utkání střídá prohru s výhrou a dnes je na řadě vítězství, neboť naposledy v domácí aréně v pohledné přestřelce padla 3:4 se Seattlem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je osmnátibodový finský útočník Mikko Rantanen.
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani prožívají podobný průběh sezóny jako dnešní soupeř, na kontě mají po dvanácti zápasech třináct bodů a v tabulce Západu jim patří poslední postupová osmá pozice. Berubeho družina z předešlých čtyř střetnutí odcházela hned ve třech případech vítězně, v tom doposud posledním doma udolala 2:1 Kojoty z Arizony. Týmové produktivitě mužstva vévodí Kanaďan Robert Thomas, na kontě má aktuálně jedenáct kanadských bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, Girard, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Drouin – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – Tatar, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Toropčenko, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Blais.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: MacDougall, Chmielewski – Apperson, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Coloradem a St. Louis odstartoval! První útok patřil Bluesmanům, ovšem Valerij Ničuškin se výborně stáhl dozadu a obral Schenna.
     
    00:43
    Marco Scandella zkoušel dlouhý pas za obranu na Brandona Saada, jenž v situaci jeden na jednoho neuspěl proti Caleu Makarovi.
     
    01:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro domácího favorita, který brzy inkasuje! Ránu Kruga od modré lehce tečoval BRAYDEN SCHENN, nicméně rozhodující roli sehrál bránící Girard, jenž smolně srazil touš mimo dosah Georgijeva. Asistence: Torey Krug a Justin Faulk.
    01:08 Brayden SCHENN - 0:1
     
    01:56
    Nechybělo moc, aby v domácím táboře bylo záhy o poznání veseleji, když se v předbrankovém prostoru dostal k nadějné dorážce Logan O'Connor, ovšem trefil jenom beton nataženého Binningtona.
     
    02:03
    Ani teď to není gól! Krátce po buly vypálil pořádnou dělovku Devon Toews a bezmocného Binningtona v tomto případě zachránilo břevno.
     
    02:56
    Sám se vydal do dvojice obránců Sammy Blais, jenž získal útočné pásmo, načež neuspěl jeden na jednoho proti Bowenu Byramovi.
     
    03:23
    Nathan MacKinnon potečoval ostré nahození do prostoru, kde očekával Mikka Rantanena, toho tělem přetlačil Marco Scandella.
     
    03:52
    Brankář Blues Jordan Binnington se dnes evidentně vyspal velmi dobře, když vyrazil nahození od pravého mantinelu a pravým betonem potom kontroloval i dorážku.
     
    04:08
    Ross Colton nevěří vlastním očím! Z levého křídla totiž strhnul hru do středu, Binningtona vyřadil povedeným bekhendovým blafákem, jenže ve finále zakončoval místo do prázdné brány do levé tyče.
    04:08 Colton zakončil pěknou individuální akci střelou do levé tyče
     
    04:45
    pod tlakem Nick Leddy nevymýšlel nic složitého a zacouval do vlastní obranné třetiny, odtud z klidné pozice rozehrál na Jakuba Vránu.
     
    05:17
    Alexej Toropčenko se pokusil zaskočit brankáře ostrou střelou zápěstím z úhlu, Alexandar Georgijev byl v pozoru a zakročil betonem.
     
    05:40
    Skrytou střelou přes obránce se prezentoval Jordan Kyrou, domácí brankář v tomto případě včas vykopl pravý beton.
     
    06:22
    Rychle na druhou stranu, kde úřadoval Nathan MacKinnon, zbavil se osobního strážce, načež zápěstím pálil do připravené Binningtonovy lapačky.
     
    06:55
    Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Devon Toews pěknou křižnou přihrávkou doprava na Valerije Ničuškina, jemuž rána z první nevyšla, trefil brankový oblouk.
     
    07:20
    Sám proti třem Ryan Johansen neměl moc šancí na úspěch, nicméně zabojoval srdnatě a od pravého mantinelu i zvládl vystřelit, Binnington zasahoval bez problémů.
     
    07:51
    Na druhou polovinu kluziště hru otočil Robert Thomas a proti dvěma zkoušel z levého křídla křižný pas naslepo, našel jenom hůl protihráče Makara.
     
    08:13
    Střelu Makara od modré čáry před bránou lehce tečoval Riley Tufte, pomalu letící kotouč Jordan Binnington sebral do lapačky.
     
    08:53
    Lavina začíná získávat herně navrch víc a víc. Riley Tufte zastavil pokus soka o brejk a rychle přihrál Rossu Coltonovi, ten neuspěl jeden na jednoho proti pozičně dobře pracujícímu Leddymu.
     
    09:19
    Devon Toews si vyměnil touš s Nathanem MacKinnonem a z mezikruží vypálil bez přípravy o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:40
    V permanenci však musel být i Alexandar Georgijev, jehož prověřil ránou z plné rychlosti Alexej Toropčenko, brankář kotouč ztlumil v lapačce.
     
    10:01
    Nyní Georgijev vypomohl při rozehrávce, když vyrážečkou šikovně zastavil kus černé gumy pro Joshe Mansona, ten na zádech udržel dotírajícího Roberta Thomase.
     
    10:59
    Útok domácích netrvalo dlouho a St. Louis se bleskově vydalo do protiútoku, Robert Thomas ovšem čitelnou kličkou na Girarda recept nenašel.
     
    11:29
    Také Bluesmani si umí vytvořit tlak, z nějž nakonec vystřelil z vrcholku levého kruhu Sammy Blais o pár čísel nad horní tyčku.
     
    11:40
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté St. Louis. Na lavici hanby odjel člen druhého útoku Riley Tufte, jenž si na obranné modré čáře pomohl podražením proti Saadovi.
     
    12:13
    Z pravého kruhu si na zakončení věřil Robert Thomas, to však postrádalo na razanci a brankář snadno zasáhl nastavenou vyrážečkou.
     
    12:36
    Další akce Blues už vypadala o poznání nebezpečněji, když se po několika odrazech puk dostal doleva k Schennovi, jehož pokus přesunující se Georgijev vyrazil pravým betonem.
     
    13:18
    Cíleně nahazoval na teč Torey Krug, leč neúspěšně, protože trefil hned prvního clonícího konkurenta, domácí se vzápětí osvobodili.
     
    13:51
    Lavina odehrála oslabení velmi dobře. Riley Tufte se po návratu zkusil schovat za obrannou linií soupeře, výborně se k němu ale stáhl Marco Scandella.
     
    14:22
    Domácí už znovu útočí. Mikko Rantanen uspěl jeden na jednoho, následně mu cestu zkřížil Colton Parayko a na toho již finský forvard nevyzrál.
     
    14:56
    Presink vysunul Logan O'Connor a donutil Scotta Perunoviche k vycouvání z útočného pásma, zadák raději zacouval až do obranné třetiny a odtud si vybral jako cíl nahrávky Kruga.
     
    15:16
    Defenziva Avalanche si vůbec nevšímala Braydena Schenna, jenž se zpoza brány vytočil u levé tyčky, střelou z úhlu však Alexandara Georgijeva nikterak nepřekvapil.
     
    15:52
    Zpoza levého kruhu vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu Bowen Byram, jenže přímo doprostřed brány, takže Jordan Binnington snadno zasáhl.
     
    16:17
    Colton Parayko přecenil rychlostní schopnosti Kevina Hayese, přihrávku poslal mimo jeho dosah a zpoza vlastní brány následně rozjel útok na druhou stranu Toews.
     
    16:55
    Coloradu se zatím směrem dopředu vůbec nedaří. Nathan MacKinnon nabral po pravém mantinelu vysokou rychlost, jenže v průběhu za sebou nechal puk.
     
    17:27
    St. Louis vybojovalo útočnou třetinu jen na pár vteřin, protože Jack Johnson pokračoval v dotírání na Roberta Thomase, jehož nakonec přiměl k chybnému pasu.
     
    17:53
    Žabičku za obranu zkusil Devon Toews, avšak Marco Scandella úmysl soka přečetl a hrací předmět zvládl sklepnout pro Jordana Kyroua.
     
    18:33
    Mikko Rantanen z mezikruží nahrál za sebe Caleu Makarovi, tvrdou ránu Brandon Saad i s notnou dávkou štěstí zblokoval hokejkou.
     
    18:53
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Lavina se dostává pod ještě větší tlak, v roli velkého favorita prohrává už o dva góly! Saad se v brejku protáhl mezi Makarem a Ničuškinem, aby následně nezazmatkoval po vyjetí z palebné pozice a zpoza brány vrátil kotouč před ni přesně do prostoru, kam najel BRAYDEN SCHENN a ten zvládl prvním dotekem poslat touš za Georgijeva a zaznamenat tak svou druhou trefu v utkání. Asistence: Brandon Saad.
    18:53 Brayden SCHENN - 0:2
     
    19:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A další studená sprcha pro domácí mužstvo! Faulk při ráně od modré čáry zlomil hokejku, ovšem tím akce neskončila, pohotově reagující Thomas propasíroval touš do pravého kruhu na TOREYHO KRUGA a americký zadák uspěl tvrdou střelou na lapačku. Asistence: Robert Thomas a Justin Faulk.
    19:58 Torey KRUG - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Coloradem a St. Louis nabídla nečekaný obrázek, protože domácí vůbec nepotvrzují roli favorita a prohrávají rozdílem tří gólů. Skóre střetnutí otevřel hned ve 2. minutě Brayden Schenn, tentýž hráč rozvlnil síť i v 19. minutě a pouhé dvě vteřinky před koncem úvodního dějství ještě vylepšil náskok Bluesmanů Torey Krug tvrdou ránou z pravého kruhu na přední tyč. Hokejisté Laviny mají o přestávce nad čím přemýšlet, takový průběh si rozhodně nepředstavovali.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 17.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí ihned vystartovali dopředu, Nathan MacKinnon přes Thomase nepřesně přihrával Rantanenovi.
     
    20:46
    Do ofenzivy neuspěli ani Bluesmani, protože Cale Makar přečetl nahrávku k pravému mantinelu a puk uzmul do vlastního držení.
     
    21:06
    Nick Leddy pod tlakem Milese Wooda zvládl přejet středovou čáru, načež po levém mantinelu nahodil za bránu soupeře a umožnil sobě i spoluhráčům vystřídat.
     
    21:53
    U levého mantinelu vymýšlel Mikko Rantanen, jenž nakonec Colorado připravil o útočnou třetinu příliš prudkou a navíc nepřesnou přihrávkou k modré na Makara.
     
    22:20
    Hokejisté St. Louis se nikam zbytečně neženou a čekají, co vymyslí soupeř. Nyní skvěle zapracoval Kevin Hayes, když do poslední chvíle počkal, co Devon Toews vymyslí a nahrávku po mantinelu zachytil.
     
    22:49
    Do přehuštěného prostoru vyslal ostrý forhendový projektil Marco Scandella a Alexandar Georgijev s poblémy ztlumil touš až nadvakrát.
     
    23:18
    Kurtis MacDermid přečetl nahození po pravém mantinelu za vlastní bránu, načež udržel na zádech forčekujícího Schenna a velmi dobře rozehrál doprava na osamoceného Coltona.
     
    23:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Cale Makar a do pravého kruhu dostal výbornou přihrávku přesně do hokejky, rána z první prosvištěla nad břevnem.
     
    24:23
    Tlak Avalanche pokračoval a na další střelu Calea Makara z levého kruhu na přední tyč sice Jordan Binnington nedosáhl, nicméně podruhé ho dnes zachránila branková konstrukce.
     
    24:47
    Coloradu nelze upřít snaha, ale jako kdyby mu prostě nebylo přáno. Riley Tufte rozjel rychlý útok přes Valerije Ničuškina, toho zradilo zpracování.
     
    25:19
    Marco Scandella na poslední chvíli zpozoroval rozjetého Roberta Thomase a pokusil se jej vyslat do úniku, soka však výborně zakřižoval Bowen Byram.
     
    25:55
    Pobyt Colorada v útočné třetině neměl dlouhého trvání. Fredrik Olofsson dlouho otálel u levého mantinelu, ve finále se nechal obrat Coltonem Paraykem.
     
    26:30
    Zdvojený Jakub Vrána po zadní mantinelu dostal kotouč k Alexeji Toropčenkovi, střelu z ostrého úhlu měl Alexandar Georgijev pod kontrolou.
     
    26:58
    Po levém křídle nabral vysokou rychlost Nathan MacKinnon a jeho střelu na zadní tyč Binnington vyrazil jen k Ničuškinovi, ruský útočník následně forhendem dorážel nad břevno.
     
    27:18
    Tlak Bednarovy družiny pokračuje. Riley Tufte na sebe navázal dva protihráče a mezi kruhy nabil Loganu O'Connorovi, ani ten nemířil přesně.
     
    27:49
    Za vlastní bránu se odvážně vydal Jordan Binnington a vedl si na jedničku, kolem Tomáše Tatara dostal puk ke spoluhráči Leddymu.
     
    28:13
    Z ostrého úhlu Brayden Schenn na hattrick nezaútočil, místo toho nahrál na modrou Toreymu Krugovi, jenž mířil mimo tři tyče.
     
    28:53
    Situaci dvou proti dvěma řešil Mikko Rantanen pasem po pravé ruce na Rileyho Tufteho, svižnou střelu zápěstím obětavě zblokoval Justin Faulk.
     
    29:16
    Pod tlakem Marco Scandella nevymýšlel žádné složitosti a po levém mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění, hosté tedy nemohou střídat.
     
    29:59
    Devon Toews od levého mantinelu nahazoval na zadní tyčku, kde viděl Jonathana Drouina, toho však dokázal přetlačit Scott Perunovich.
     
    30:21
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Lavina. Menší dvouminutový trest vyfasoval Robert Thomas za přidržení útočnou akci rozvíjejícího Makara.
     
    30:58
    Úvod přesilovku zvládli hosté na jedničku. Konkurenta ještě nepustili do pásma, naopak dvakrát úspěšně vyhodili středem hřiště.
     
    31:14
    Do třetice už bylo Colorado úspěšné a Mikko Rantanen dostal puk mezi kruhy k Nathanu MacKinnonovi, ten střílel z nadějného postavení přímo do Binningtona.
     
    31:30
    Tentokráte se Mikko Rantanen rozhodl vzít situaci do vlastních rukou, svižnou střelu zápěstím z pravého kruhu ovšem Jordan Binnington také podržel ve své výstroji.
     
    31:41
    Cale Makar smutně svěsil hlavu, protože i on měl v pravém kruhu dobrou palebnou pozici, leč kouzlo Binningtona nezlomil, puk skončil pod gólmanovým levým betonem.
     
    31:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani skórují při vlastním oslabení a dělají další velký krok směrem k vítězství! Puk získal Parayko a po levém křídle rozjel Sundqvista, který počkal na správnou chvíli k přihrávce do předbrankového prostoru na PAVLA BUČNĚVIČE, jemuž se povedlo hrací předmět nasměrovat mimo dosah brankářovy lapačky. Asistence: Oskar Sundqvist a Colton Parayko.
    31:52 Pavel BUČNĚVIČ - 0:4
     
    32:23
    S rychlou reakcí chtěl přispěchat Ross Colton, leč jeho individuální akce neměla dlouhého trvání, Scott Perunovich soka čistě odstavil tělem.
     
    33:10
    Aby toho nebylo málo, tak hráčská lavice Avalanche dostává menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě, ten míří odpykat Jonathan Drouin.
     
    33:43
    Hosté nikterak dopředu nespěchají, vědomi si faktu, že tyto dvě minuty v přesilovce mohou pojmout jako šetření sil, přeci jen náskok mají velký a stačí jim aktuálně sázet na pevnou defenzivu.
     
    34:23
    Za nahozením po levém mantinelu se vydal Alexandar Georgijev a touš zastavil pro Joshe Mansona, jemuž se povedlo vyhodit.
     
    34:45
    Ve velké rychlosti dobruslil do pravého kruhu Jakub Vrána a pálil forhendem na zadní tyč, gólman zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    35:15
    Početní převaha Blues je minulostí. Dopředu okamžitě vystartoval Mikko Rantanen, leč sám proti dvěma podle očekávání neuspěl.
     
    35:51
    Nathan MacKinnon na sebe navázal dva konkurenty a pěknou přihrávkou uvolnil v pravém kruhu Valerije Ničuškina, Rus vypálil z první příliš vysoko.
     
    36:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Lavina určitě nesloží zbraně předčasně, prolomená střelecká smůla navíc bude velkou vzpruhou! Od modré cíleně nahazoval na teč Makar a MIKKO RANTANEN se nenechal dvakrát pobízet, puk parádně sklepl k pravé tyčce. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
    36:07 Mikko RANTANEN - 1:4
     
    36:38
    V momentě, kdy si Bowen Byram stahoval kotouč ze vzduchu do rukavice, tak ho zezadu nebezpečně atakoval Jordan Kyrou, rozhodčí tento atak vyhodnotili jako povolený.
     
    37:23
    Po volnějším levém mantinelu se Devon Toews přiblížil bráně a nahrával na hranici brankoviště, kde Mikko Rantanen pozdě přiložil hokejku k ledu.
     
    37:49
    Tlak domácího celku ještě pokračoval. Zleva nahazoval do přehuštěného prostoru Jack Johnson, jako vítěz vyšel ze změti hokejek bránící Marco Scandella.
     
    38:18
    Jakub Vrána zabojoval, leč velkou ztrátu na Samuela Girarda nesmazal, takže rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a vrátil hru před Binningtona.
     
    38:21
    Ihned po buly vyslal forhendový projektil Mikko Rantanen, připravený hostující brankář bez výraznějších komplikací ztlumil hrací předmět v lapačce.
     
    39:20
    Na útočné modré čáře si nachystal puk Torey Krug, ovšem střela mu vůbec nevyšla, forhendová dělovka prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    39:58
    V brankovišti St. Louis se strhla velká bitva o puk, kterou nakonec utnul hvizd rozhodčího, slovenský útočník Tomáš Tatar si totiž počínal nedovoleným způsobem, zezadu proti pravidlům strčil k ledu Sundqvista.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla dvě trefy do černého, po jedné na každé straně. Náskok Blues na rozdíl čtyř branek nejprve navýšil Pavel Bučněvič při vlastním oslabení, aby o pět minut později konečně prolomil Binningtonovo kouzlo Mikko Rantanen a postaral se o to, že by třetí třetina ještě mohla být dramatická, byť do ní Lavina vstoupí v oslabení z důvodu Tatarova trestu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 23.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí celek startuje třetí třetinu v oslabení, proto Nathan MacKinnon ani nezkoušel vyhrát buly za sebe a rovnou odpaloval za soupeřovu svatyni.
     
    40:43
    Lavina dokázala zahrozit i v oslabení. Jmenovitě Fredrik Olofsson, jenž nakonec forhendovou střelou z pravého kruhu trefil clonícího Kruga.
     
    41:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Drama se podle všeho konat nebude, neboť Bluesmani využívají přesilovku a opět vedou čtyřbrankovým rozdílem. Schenn posunul po levém křídle kotouč na Thomase, centr elitní lajny posléze s hlavou nahoře vybídl křižným pasem ke skórování PAVLA BUČNĚVIČE a Georgijev se za ránou k levé tyči přesouval neúspěšně. Asistence: Robert Thomas a Brayden Schenn.
    41:20 Pavel BUČNĚVIČ - 1:5
     
    42:12
    Domácí navíc znovu budou hrát v oslabení, protože Cale Makar hasil nebezpečí v podobě ujíždějícího Kasperiho Kapanena jeho podražením.
     
    42:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Moc jich ale zřejmě neuvidíme, protože jej obstaral hostující kapitán BRAYDEN SCHENN, když si trpělivě počkal u levého kruhu na přihrávku Thomase, načež vyslal gólovou střelu na vyrážečku brankáře. Asistence: Robert Thomas a Jordan Kyrou.
    42:49 Brayden SCHENN - 1:6
     
    42:49
    Alexandar Georgijev toho má dost a po šestém inkasovaném gólu jeho působení v zápase končí, do brankoviště Colorada se staví Ivan Prosvetov.
     
    43:23
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu bez přípravy Cale Makar, Jordan Binnington kontroloval puk směřující o kus vedle pravé tyče.
     
    43:58
    Směrem dozadu nezaváhal Devon Toews, když tělem odmítl Jordana Kyroua a bekhendem puk dostal aspoň do středního pásma.
     
    44:22
    Samuel Girard se rozhodl zrychlit útočnou akci dlouhým pasem na Milese Wooda, jenž ve snaze o protečování promáchl, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    44:58
    Za bránou soupeře úřadoval Ross Colton, leč nic zajímavého nevymyslel, se zdvojením si neporadil a puk získal Marco Scandella.
     
    45:29
    Mezi kruhy se vytáhl Nick Leddy a dostal výbornou přihrávku přesně do hokejky, přesto vypálil mimo cílové zařízení.
     
    45:57
    Jake Neighbours nabral vysokou rychlost po pravém křídle a s hlavou nahoře bekhendem nahrál před bránu Alexeji Toropčenkovi, ten tváří v tvář brankáři mířil do vyrážečky Prosvetova.
     
    46:17
    Tomáš Tatar chytře pouštěl Johansenovu přihrávku za sebe do pravého kruhu na Logana O'Connora, jeho střelu Jordan Binnington udržel mezi betony.
     
    46:45
    Po pravém mantinelu nastartoval motory Jordan Kyrou a dojel až do kruhu, odkud pálil na zadní tyč, Ivan Prosvetov zakročil betonem.
     
    47:24
    Colorado už působí odevzdaným dojmem, zatímco soupeř nadále zvesela útočí. Pokus Jakea Neighbourse z mezikruží zamířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    47:56
    Zničehonic domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Jonathan Drouin zprava nahrál do středu Nathanu MacKinnonovi, jemuž trvalo zpracování příliš dlouho a vlastní vinou se vyhnal z palebné pozice.
     
    48:21
    Kdo vystřelil, to byl na druhé polovině ledové plochy Kevin Hayes, střelu z pravého kruhu k bližší tyčce uschoval gólman v lapačce.
     
    48:46
    Devon Toews naznačil střelu, aby ve finále z levého kruhu přihrával pod sebe Ryanu Johansenovi, Binnington se rychle přesunul a změně skóre zabránil levým betonem.
     
    49:03
    Potlesk fanoušků si vysloužil Ivan Prosvetov, jenž počkal na ránu krajana v dresu soupeře Pavla Bučněviče, křižnou střelu zápěstím lapačkou shrábl na jedničku.
     
    49:50
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Jordan Binnington a situaci zvládl na jedničku, hrací předmět po mantinelu poslal na osamoceného Perunoviche.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a o vítězi již není pochyb. St. Louis v roli outsidera deklasuje Colorado, které bude muset skousnout druhou domácí prohru v řadě.
     
    50:36
    Mikko Rantanen od pravého mantinelu přihrál do kruhu Nathanu MacKinnonovou, křižnou střelu Binnington vykopl pravým betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    51:12
    Valerij Ničuškin tělem odmítl Marca Scandellu, ovšem z úhlu na brankáře nevyzrál, ten zapsal další zdárný zákrok pravým betonem.
     
    51:40
    Zpoza pravého kruhu vypálil ostrý projektil Bowen Byram, ovšem mířidla neseřídil ideálně, hrací předmět nasměroval nad břevno.
     
    52:28
    Robert Thomas viděl za obranu najíždějícího Jakuba Vránu, ale věděl o něm i Jack Johnson, který na českého forvarda puk nepustil.
     
    52:47
    Před vlastní bránou neúmyslně fauloval Alexej Toropčenko, zahákl hokejku do Olofssona a konkurenta nešikovně podrazil.
     
    53:20
    Domácím viditelně chybí motivace. Na útočné modré zradilo zpracování Calea Makara, do bezpečí následně vyhodil Jake Neighbours.
     
    53:45
    Jordan Binnington se musel pořádně ohánět, avšak i v tomto případě si poradil na jedničku, betonem poryl střelu z pravého kruhu i dorážku.
     
    54:48
    S koncem Toropčenkova trestu na sebe Jordan Binnington znovu strhnul pozornost, pod levým betonem schoval projektil vypálený z hole Ryana Johansena.
     
    54:57
    Tlak Avalanche ještě pokračoval a od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Bowen Byram, brankář v tomto případě použil pro úspěšný zákrok lapačku.
     
    55:20
    Po buly pokračoval souboj mezi Nathanem MacKinnonem a Kevinem Hayesem, který nakonec ukončil svým hvizdem rozhodčí, hostujícího centra vyloučil za držení.
     
    55:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dva hattricky v jednom utkání, to je rarita! Po Schennovi tohoto úspěchu dosáhl i PAVEL BUČNĚVIČ. Ruský útočník v oslabení ujel do úniku, naznačil forhendovou střelu, ale nakonec udělal ještě bekhendový blafák a zakončoval podél levého betonu Prosvetova, v početní nevýhodě dnes navíc skóroval už podruhé. Asistence: Robert Thomas.
    55:57 Pavel BUČNĚVIČ - 1:7
     
    56:31
    Samozřejmě pokračuje početní převaha Avalanche, ale ani to tak nevypadá, protože soupeř snadno brání ataky ještě ve středním pásmu.
     
    57:23
    Po pravém mantinelu nakonec pronikl za útočnou modrou Miles Wood, s nahozením z velkého úhlu však Jordan Binnington moc starostí neměl.
     
    57:57
    Snaha o založení rychlého protiútoku skončila neúspěchem, Jakub Vrána nedosáhl na prudkou Ledddyho přihrávku a rozhodčí odpískal icing.
     
    58:14
    Poměrně dlouho váhal s rozehrávkou Marco Scandella, nicméně šikovně si dal tělo před Bowena Byrama a odrazem o pravý mantinel dostal puk do střední třetiny.
     
    58:40
    Za pravým kruhem natáhl ke střele Samuel Girard a donutil Jordana Binningtona k zákroku, gólman předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    59:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě zápasu ještě hosté vylepšují konečnou podobu výsledku. ALEXEJ TOROPČENKO tělem odstavil posledního obránce a bekhendovou kličkou neuspěl, ovšem byl dostatečně důrazný a touš napodruhé zdárně dotlačil pod levým betonem gólmana za brankovou čáru. Asistence: Oskar Sundqvist.
    59:11 Alexej TOROPČENKO - 1:8
     
    59:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí bleskově reagují na osmý inkasovaný gól, nicméně skóre upravují opravdu jen kosmeticky. Drouin přihrál na modrou čáru JACKU JOHNSONOVI, Binnington přes spoluhráče neviděl úplně ideálně a touš mu zaplaval do pravé šibenice. Asistence: Jonathan Drouin.
    59:32 Jack JOHNSON - 2:8
     
    Konec zápasu.
     
    St. Louis v roli outsidera dokonale zaskočilo Colorado, které v jeho vlastní aréně deklasovalo 8:1.

    Hosté zadělali na úspěch hned v první třetině, v níž získali tříbrankový náskok, ten ve druhé třetině udrželi a v závěrečné dvacetiminutovce znovu dominovali, když přidali další čtyři trefy, zatímco soupeři povolili už jenom jednu v závěru. K vidění byly i dva hattricky různých hráčů, tři branky vstřelili kapitán Brayden Schenn a Pavel Bučněvič, jenž tak zavřel kritikům ústa tím nejlepším možným způsobem.

    Svěřenci trenéra Berubeho se díky vítězství posunuli v tabulce na sedmé místo Západní konference, Colorado figuruje na páté příčce o jediný bod před dnešním soupeřem.
     
    Utkání přihlíželo 18 132 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 42 | Přesilová hra: 0/3 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6 %, odchytal 42:49
    Ivan Prosvetov (COL) – 12 zákroků, 2 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 17:11
    Jordan Binnington (STL) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (COL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 10:01
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:28

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Schenn (STL) – 3+1
    2. Jordan Binnington (STL) – 36 zákroků
    3. Pavel Bučněvič (STL) – 3+0 (05:57:59)
    Craig Brube zaznamenal na lavičce Blues jubilejní 200. vítězství

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Rantanen (Makar, MacKinnon), 60. J. Johnson (Drouin) – 2. B. Schenn (Krug, Faulk), 19. B. Schenn (Saad), 20. Krug (Thomas, Faulk), 32. Bučněvič (Sundqvist, Parayko), 42. Bučněvič (Thomas, B. Schenn), 43. B. Schenn (Thomas, Kyrou), 56. Bučněvič (Thomas), 60. Toropčenko (Sundqvist)


    Colorado Avalanche: Georgijev (43. Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, Girard, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Drouin – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – Tatar, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Toropčenko, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Blais.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: MacDougall, Chmielewski – Apperson, Knorr

    Diváci: 18 132
    bahis siteleri