Edmonton – NY Islanders 4:1 (kon.) | Seattle – Colorado 1:5 (kon.)
konec
Seattle Kraken
1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Colorado Avalanche
Úterý 14.11.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Coloradem.
     
    Seattle Kraken

    Hokejisté Seattlu nemohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojení, neboť se nachází se ziskem třinácti bodů na desátém místě Západní konference, tedy mimo postupové pozice. Kraken měl špatný hlavně vstup do sezóny, když na vítězství čekal pět zápasů, teď už je situace lepší. Svěřenci trenéra Hakstola nicméně v posledním střetnutí nenavázali na cenné vítězství 4:3 v Coloradu a doma padli 1:4 proti trápícímu se Edmontonu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jaden Schwartz se čtrnácti body.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado je na tom oproti dnešnímu soupeři o něco lépe. Doposud ve třinácti odehraných kláních vybojovalo šestnáct bodů a na Západě figuruje na páté příčce s mankem devíti bodů na vedoucí Vegas. Bednarova družina nicméně v posledních dnech neprožívá šťastné období, když z předešlých čtyřech střetnutích odcházela hned třikrát jako poražená, přičemž v tom nejméně vzdáleném doma schytala nepříjemný debakl 2:8 od St. Louis. Týmové produktivitě mužstva vévodí devatenáctibodový Mikko Rantanen.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Yamamoto, Beniers, Schwartz (A) – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Winterton, Wright, Kartye.
    Trenér: Dave Hakstol

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, J. Johnson, Malinski, C. Jones, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Tatar, R. Johansen, Drouin – L. O'Connor, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Markovic – Knorr, Marquis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a Coloradem odstartoval! Nahozením od levého mantinelu se prezentoval Devon Toews, mířil ale vedle pravé tyče.
     
    00:45
    Na druhou stranu se vydal Brandon Tanev, ovšem příliš daleko se nedostal, stopku mu vystavil dobře pracující Cale Makar.
     
    01:23
    Středem vyzkoušel průnik Jaden Schwartz a už to vypadalo, že bude úspěšný, v posledním okamžiku mu touš vypíchl Bowen Byram.
     
    01:59
    Dobrou práci odvedl Adam Larsson, když si počkal na kličku Nathana MacKinnona a konkurenta obral o kotouč čistým způsobem.
     
    02:27
    Kraken byl blízko vedoucí trefě! V přečíslení dvou na jednoho volil Brandon Tanev střelu zápěstím na přední tyčku a Georgijeva zachránila právě branková konstrukce, v pokračující akci gólman pokryl střelu Wennberga.
     
    02:52
    V levém kruhu si klepl o puk Joel Kiviranta a dočkal se, zápěstím mířil na na přední tyč a Daccord zaznamenal úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    03:19
    Nathan MacKinnon na sebe navázal dva konkurenty, načež nabil na modrou Bowenu Byramovi, s jeho pokusem si Daccord poradil pravým betonem.
     
    03:45
    O zklidnění se postaral Devon Toews, když pod tlakem odjel za vlastní bránu, zde počkal na prostřídání řad a rozehrál na Coltona.
     
    04:17
    Slovenský útočník Tomáš Tatar pěknou kličkou obelstil Benierse a nahazoval po mantinelu za Daccordovu svatyni, kam nejrychleji dojel Larsson.
     
    04:56
    Znovu na sebe strhl pozornost Jaden Schwartz, který od mantinelu strhl hru do levého kruhu, aby následně vypálil zápěstím příliš vysoko.
     
    05:23
    O obtočení soupeřovy brány se pokusil Ross Colton a uspěl, Joey Daccord ovšem udržuje čisté konto, neboť levý beton včas přilepil k tyčce.
     
    05:41
    Úvod střetnutí okořenila bitka! Rukavice shodili Jamie Oleksiak a Kurtis MacDermid. Navrch měl hostující zadák, nicméně oba dostávají stejný pětiminutový trest.
     
    06:13
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za počáteční tlak odměněni vedoucí trefou! Střelu Dunna od modré Georgijev levým betonem vyrazil pouze k BRANDONU TANEVOVI a navrátilec do sestavy při druhém zápase v sezóně bekhendem s přehledem zakončoval do odkryté části brány a zaznamenal tak svou první trefu v novém ročníku! Asistence: Vince Dunn a Alexander Wennberg.
    06:13 Brandon TANEV - 1:0
     
    07:12
    Domácí jsou při chuti. Do předbrankového prostoru nahazoval Justin Schultz, úspěšným blokem se prezentoval Bowen Byram.
     
    07:58
    Ještě ze středního pásma nahazoval Cale Makar a Dacordovi moc starostí nenadělal, domácí gólman snadno zakročil pravým betonem.
     
    08:23
    Jared McCann přihrával zpoza brány do pravého kruhu, odtud vypálil Alexander Wennberg a rozvlnil jenom boční síťku.
     
    08:55
    Proti tvrdé ráně Schultze od modré čáry musel Alexandar Georgijev zasahovat betonem a měl potom velké štěstí, že Caleb Jones nepustil Eeliho Tolvanena k dorážce.
     
    09:29
    Velmi dobrou práci odvedl směrem dozadu Oliver Bjorkstrand, dánský útočník si počkal na kličku Rosse Coltona a obral jej čistým obranným zákrokem.
     
    09:57
    Colorado kombinovalo v útočné třetině, leč ke střele se nedostalo. Justin Schultz atakoval Nathana MacKinnona na hraně faulu, muži v pruhovaném nechali ve hře pokračovat.
     
    10:30
    Po pravém mantinelu pronikl do útočné třetin Joel Kiviranta a přední našel Rosse Coltona, ten ovšem promáchl naprázdno.
     
    10:59
    Zdvojený Ryan Johansen neměl moc šancí na úspěch, nicméně zabojoval srdnatě, byť ho nakonec odstavil Will Borgen.
     
    11:26
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Vince Dunn a dojel až mezi kruhy, odkud vypálil svižnou střelu zápěstím, Alexandar Georgijev zasáhl vyrážečkou.
     
    11:54
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu ruský forvard Valerij Ničuškin, jehož Vince Dunn parádním hitem přišpendlil na mantinel.
     
    12:30
    Vysoko vysunul forčekink Brandon Tanev, Cale Makar však zachoval chladnou hlavu a křižně zvládl rozehrát na parťáka z obrany Toewse.
     
    12:47
    Zpoza pravého kruhu nahazoval Sam Malinski, Joey Daccord na puk velmi dobře viděl a sebevědomě zakročil pravým betonem.
     
    13:25
    Hosté pokračují v útočení. Malinski tentokráte středem vyslal dopředu Ryana Johansena, ránu doprostřed taktéž pokryl zakleknuvší Daccord.
     
    13:51
    Zpoza osobního strážce vystřelil zápěstím Valerij Ničuškin, nicméně Joey Daccord mohl zůstat v klidu, puk zamířil o kus vedle pravé tyče.
     
    14:06
    Rychlý protiútok domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, zatím jediný úspěšný střelec Brandon Tanev vystavil do ofsajdu Alexandera Wennberga.
     
    14:26
    První přesilovou hru v zápase si zahraje hostující Colorado. V obranném pásmu si u pravého mantinelu Will Borgen pomohl proti Kivirantovi podrážením.
     
    14:41
    Fantastický vstup Seattlu do oslabení, navyšuje v něm totiž svůj náskok! ALEXANDER WENNBERG vystartoval do přečíslení dvou na jednoho společně s Tanevem, s nímž si vyměnil puk, první střelu Georgijev pokryl pravým betonem, stejnou částí výstroje vyrazil i dorážku, ovšem švédský forvard dostal od neexistující obrany Avalanche ještě jednu možnost forhendové dorážky a tu už poslal pod břevno.
     
    14:41
    Tak pozor! Hostující kouč Jared Bednar ještě zkouší coach challenge, řešit se bude možné nedovolené bránění Brandona Taneva brankáři při zákroku.
     
    14:41
    Gól neplatí! Rozhodčí po zhlédnutí opakovaných záběrů dospěl k faktu, že Brandon Tanev skutečně zabránil Georgijevovi v zákroku nedovoleným způsobem, kdy byl v brankovišti a pravou bruslí najel do jeho levého betonu.
    14:41 Druhý gól Seattlu neplatil pro nedovolené bránění Taneva brankáři
     
    15:18
    Zpoza levého kruhu si hledal prostor pro zakončení Nathan MacKinnon, ale neuspěl, svižnou ránu zápěstím obětavě zblokoval McCann.
     
    15:45
    Kraken zvládá úvodní oslabení na jedničku. Za vlastní bránou zachytil nahození Adam Larsson a zdárně vyhodil po levém mantinelu.
     
    16:30
    Přesilovka Laviny je u konce. Jonathan Drouin v jejím závěru čekal u mantinelu příliš dlouho na puk, předskočil jej Matthew Beniers a kotouč dostal do střední třetiny.
     
    16:53
    Kailer Yamamoto si věřil jeden na jednoho, ovšem klička po pravém mantinelu mu vůbec nevyšla, stopku mu vystavil Bowen Byram.
     
    17:17
    Z pravého kruhu vypálil přes obránce Miles Wood, clonící Brian Dumoulin se prezentoval velmi pěkným obranným blokem.
     
    17:46
    Adam Larsson nahazoval po pravém mantinelu za bránu, kam se vydal Alexandar Georgijev a s hlavou nahoře rozehrál na volného Rantanena.
     
    18:11
    Skvělý Joey Daccord! Valerij Ničuškin v přečíslení přihrával doprava, přičemž trefil brusli obránce a od ní puk mířil za brankovou čáru, avšak domácí brankář stihl zareagovat a předvedl parádní zákrok pravým betonem.
     
    18:46
    Nathan MacKinnon si u levého mantinelu všiml před bránu nikým neatakovaného najíždějícího Sama Malinskiho, jemuž adresoval dobře myšlený pas, leč znovu výborně zapracoval Daccord, když soupeři lapačkou sebral puk těsně před hokejkou.
     
    19:07
    Na modrou dostal nabito Caleb Jones, kotouč směřující do pravého horního rohu Joey Daccord odvrátil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    19:39
    Mikko Rantanen chtěl postupovat dopředu, jenže neměl kudy, proto ze středního pásma udělal ještě jeden oblouk do oho obranného.
     
    19:59
    Hosté zůstali v ponechané výhodě až do sirény oznamující konec první třetiny. Menší dvouminutový trest za podrážení Rantanena inkasoval Brandon Tanev.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Seattlem a Coloradem přinesla dva góly, ovšem jediný regulérní, těsným vedením disponuje domácí celek. Skóre střetnutí udává útok ze 7. minuty, kdy Georgijev sice vyrazil střelu Dunna, ovšem proti bekhendové dorážce Brandona Taneva již byl bezmocný. Kraken se chvíli radoval z navýšení náskoku v 15. minutě, kdy v oslabení skóroval Wennberg, avšak rozhodčí po úspěšné trenérské výzvě odvolal branku pro nedovolené bránění Taneva brankáři.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Pro připomenutí, Colorado vstupuje do druhé třetiny v početní převaze způsobené podrážením Taneva, Kraken tedy v úvodu druhé části čekají perné dvě minuty.
     
    20:45
    Po nepřesné ráně Makara se kotouč odrazil od zadního mantinelu do brankoviště, kde odvedl skvělou práci Joey Daccord, puk schoval pod lapačkou.
     
    21:13
    Početní převaha Avalanche končí předčasně. Do protiútoku se vydal Alexander Wennberg, jehož ukázkově podrazil Valerij Ničuškin.
     
    21:41
    Není to poprvé, co hostující defenziva propadla a do úniku vystartoval Oliver Bjorkstrand, střelu těsně nad ledem k levé tyči Alexandar Georgijev vykopl betonem!
     
    22:24
    Už probíhá přesilovka Seattlu. Tolvanen od mantinelu nahrál do pravého kruhu Kaileru Yamamotovi, jeho rána proletěla vedle pravé tyče.
     
    22:49
    Colorado se dokázalo osvobodit dvakrát v krátkém časovém sledu, na odpadl Logana O'Connora navázal Bowen Byram.
     
    23:30
    Středem postupoval do příležitosti navrátilec z trestné lavice Valerij Ničuškin, mimo palebnou pozici jej vytlačil Adam Larsson.
     
    23:57
    Ruský útočník Valerij Ničuškin si prodloužil střídání a obdržel parádní pas do předbrankového prostoru, v situaci jeden na jednoho ztroskotal na pravém betonu Daccorda!
     
    24:20
    Lavina uzamkla konkurenta v útočné třetině. Od modré vypálil z nadějné pozice Cale Makar, tvrdá dělovka prosvištěla o kousek vedle pravé tyčky.
     
    24:57
    A zase Cale Makar, který ani napodruhé neuspěl, v tomto případě trefil připraveného Daccorda přímo do výstroje.
     
    25:30
    Pořádně se domácí zapotili, ale nakonec drtivý tlak ustáli, středem uspěl vyhodil vysokým obloučkem Jaden Schwartz, čímž umožnil vystřídání nejen pro sebe, ale i pro ostatní kolegy.
     
    25:55
    Joey Daccord do poslední chvíle počkal, co Jonathan Drouin vymyslí, forhendovou střelu po ledě sebevědomě skryl pod levým betonem.
     
    26:12
    Devon Toews dlouho otálel při rozehrávce, čehož chtěl využít Jared McCann, zadák nakonec zvládl nahrát po mantinelu MacKinnonovi.
     
    26:52
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Joey Daccord, na nějž nebezpečně dotíral Fredrik Olofsson, gólman kolem něj poslal touš na volného Dunna.
     
    27:30
    Zdánlivě snadné zpracování Jaredu McCannovi nevyšlo, před protihráče posléze úspěšně natlačil tělo Bowen Byram.
     
    27:59
    Od zadního mantinelu se puk odrazil před bránu na hokejku Milese Wooda, jenž rychle reagoval, leč vylámal si zuby na Daccordovi, ten předvedl pěkný zákrok levým betonem.
     
    28:20
    Na ránu Willa Borgena od modré čáry viděl Alexandar Georgijev velmi dobře, ne příliš dobře umístěnou střelu pokryl lapačkou.
     
    28:54
    Adam Larsson se krásnou kličkou zbavil osobního strážce a střelu na zadní tyč Alexandar Georgijev vyrazil levým ramenem, aby následně perfektně pokryl i dorážku Matthewa Benierse!
     
    29:21
    Od modré čáry nahazoval Jamie Oleksiak, těsně před gólmanem touš přizvedl vysoko nad horní tyčku bránící Jack Johnson.
     
    29:48
    Po bloku Byrama se kotouč odrazil na hokejku Eeliho Tolvanena, jehož pohotová bekhendová dorážka doputovala do výstroje připraveného Georgijeva.
     
    30:11
    Joel Kiviranta podržel na zádech Briana Dumoulina a na modrou nabil Bowenu Byramovi, tvrdou ránu schytal Brandon Tanev do chráněných míst.
     
    30:39
    Talentovaný Shane Wright zprvu zřejmě pomýšlel na brejk, ale když zjistil, že jej nikdo nepodpořil, tak jen nahodil a odjel na střídačku.
     
    31:00
    Útočí znovu Colorado. Od pravého mantinelu nahazoval slovenský útočník Tomáš Tatar, Joey Daccord zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    31:28
    Spíše z nouze Vince Dunn nahazoval zápěstím od modré čáry, Alexandar Georgijev se při zákroku lapačkou tolik nenadřel.
     
    32:00
    Milesi Woodovi utekl puk zpoza brány před ni, kde úřadoval Joey Daccord, touš bez problémů přikryl lapačkou a postaral se o přerušení hry.
     
    32:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Nahození Toewse vypadlo Daccordovi z výstroje, MacKinnon následně bekhendem dorážel do boční sítě, načež se kotouče chopil MIKKO RANTANEN, důrazný finský útočník stáhl kotouč před bránu a zvládl ho nasměrovat i za brankovou čáru. Asistence: Nathan MacKinnon a Devon Toews.
    32:05 Mikko RANTANEN - 1:1
     
    32:56
    Lavina může dokonat bleskový obrat v přesilovce. Mikko Rantanen nabral rychlost středem, Eeli Tolvanen v předklonu konkurenta podrazil tělem.
     
    33:06
    Zpoza pravého kruhu mířil s chutí hrající Mikko Rantanen na přední tyč, Joey Daccord máchl lapačkou a puk v ní uschoval.
     
    33:47
    Vysokou rychlost nabral Cale Makar, tělo dokázal natlačit i za posledního obránce, ovšem ještě před kličkou mu Daccord šikovně vypíchl puk vyrážečkou.
     
    34:03
    Na nedostatek práce si v posledních minutách Joey Daccord stěžovat rozhodně nemůže, nyní pokryl tvrdou ránu Nathana MacKinnona z levého kruhu bez přípravy.
     
    34:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bednarova družina využívá početní převahu a strhává vedení na svou stranu! MacKinnon nabil na modrou Toewsovi, jehož Tatarem lehce tečovanou ránu Daccord znovu jenom vyrážel a s pohotovou dorážkou do prázdné brány přispěchal ROSS COLTON. Asistence: Tomáš Tatar a Devon Toews.
    34:12 Ross COLTON - 1:2
     
    34:40
    V plné rychlosti vypálil ostrý forhendový projektil Logan O'Connor, Joey Daccord tento pokus v poklidu skryl mezi betony.
     
    35:22
    Hosté v klidu rozehráli z obranného pásma, načež akci zrychlil Cale Makar pasem po mantinelu až do útočné třetiny na Rosse Coltona, jehož tvrdá rána minula cílové zařízení.
     
    35:54
    K asistenci chtěl přidat i vstřelený gól Tomáš Tatar, svižný forhendový projektil namířil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    36:23
    Skrytou střelou přes obránce Oliver Bjorkstrand pořádně vystrašil Alexandara Georgijeva, jenž s problémy vyrazil puk lapačkou vedle levé tyče.
     
    36:49
    Do přehuštěného prostoru nahazoval od modré čáry Brian Dumoulin, od spoluhráče se puk odrazil vedle levé tyče Georgijevovy svatyně.
     
    37:04
    Střela zápěstím se Jaredu McCannovi vůbec nepovedlo, přistoupil k němu Logan O'Connor a hokejkou střelu šikovně zblokoval.
     
    37:35
    Od pravého mantinelu se Alexander Wennberg s kruhem procpal až do kruhu a forhendem mířil zajímavě na zadní tyč, brankář zasáhl ramenem.
     
    38:12
    Přečíslení Seattlu ještě z druhé vlny podpořil Adam Larsson, jehož dělovku obětavě zblokoval Bowen Byram na led položeným tělem.
     
    38:39
    Na druhou polovinu kluziště se vydal Jaden Schwartz, jenž v plné rychlosti vypálil zápěstím na zadní tyč, bránu o kousek minul.
     
    38:57
    Colorado míří do čtyř. Na lavici hanby odjel Devon Toews, který nebezpečně přirazil na mantinel Kailera Yamamota krosčekem.
     
    39:11
    Kailer Yamamoto příliš dlouho dopředu avizoval, že bude nahrávat před bránu, pas zachytil Makar a středem bez problémů vyhodil.
     
    39:49
    Těžkou přihrávku na brusle dostal Eeli Tolvanen, na malém prostoru si neporadil dobře a přihrál mimo dosah Dunna, po levém mantinelu Lavinu osvobodil Logan O'Connor.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Favorizované Colorado v prostřední dvacetiminutovce předvedlo obrat, do třetí části tak půjde s jednobrankovým vedením v zádech. O vyrovnání se postaral ve 33. minutě důrazný Mikko Rantanen, o pouhé dvě minuty později posléze překlopil vedení na stranu Lavin úspěšnou dorážku v přesilovce Ross Colton. Třetí část slibuje napínavou podívanou, Seattle nehraje vůbec zle a ještě zabojuje o bodový zisk.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 19.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Seattle vstupuje do třetí dvacetiminutovky v početní převaze, ta bude v případě nevyužití trvat ještě 47 sekund.
     
    40:77
    U levého mantinelu výborně zapracoval Valerij Ničuškin, jemuž se povedlo vyhodit až za bránu soupeře. Colorado je kompletní.
     
    41:24
    Tomáš Tatar se vlastní vinou nechal zatlačit pod tlak, ale poradil si, bekhendem přihrál za bránu čekajícímu Byramovi.
     
    41:53
    Zdvojený Devon Toews si poradil v rámci možností obstojně, když po pravém mantinelu vyhodil bekhendem do středního pásma.
     
    42:15
    Dva na dva hosté neuspěli. Logan O'Connor vyzkoušel zprava kličku do středu, Adam Larsson s touto variantou počítal a soka obral.
     
    42:49
    Protože Olivera Bjorkstranda nikdo nepodpořil do ofenzivy, tak se otočil v blízkosti útočné modré a dlouhým pasem našel u vlastní brány Borgena.
     
    43:07
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Joel Kiviranta nahrávkou doprava na Rosse Coltona, jehož ránu zápěstím na dlouhou hokejku zablokoval skvěle se navrátivší Shane Wright.
     
    43:36
    Překvapenému Daccordovi chtěl poslat puk za záda Nathan MacKinnon, ovšem narazil na dobře postaveného Justina Schultze, který ani neví jak, ale střelu zblokoval bruslí.
     
    44:01
    Na nahození MacKinnona si před bránu najel Valerij Ničuškin, ruský forvard touš forhendem nasměroval o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Lavina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! CALE MAKAR si vyměnil touš s Tomášem Tatarem, v pravém kruhu dostal hodě času na zamíření a zápěstím vypálil nechytatelně k bližší tyči, ta ještě kotouči pomohla za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Tatar a Caleb Jones.
    44:14 Cale MAKAR - 1:3
     
    45:23
    Colorado je při chuti. Od modré nahazoval debutant Sam Malinski a Ross Colton jeho pobídku bekhendem tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    45:48
    Domácí se ve třetí třetině zatím vůbec nedokáží dostat do hry. Po pravém mantinelu nabral rychlost Matthew Beniers, tělem konkurenta odclonil Bowen Byram.
     
    46:27
    Zblokované nahození se odrazilo doleva k Nathanu MaKinnonovi, bekhendová dorážka se potom s přispěním bloku Gourdea obloučkem snesla na horní síť Daccordovy svatyně.
     
    46:35
    Ve středovém kruhu došlo k menšímu pošťuchování mezi Jaredem McCannem a Devonem Toewsem. Rozhodčí přerušili hru, aby se situace nezvrhla a oběma hokejistům udělil dvouminutový trest za sekání.
     
    47:21
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo, protože Fredrik Olofsson přihrál Loganu O'Connorovi příliš blízko bráně, zakončení Daccord pokryl pravým betonem.
     
    47:53
    Přes tři protihráče vyslal svižný projektil ze zápěstí dánský útočník Oliver Bjorkstrand, Alexandar Georgijev s přehledem zakročil lapačkou.
     
    48:03
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Brian Dumoulin, hostujícího brankáře zachránila od druhé inkasované branky horní tyčka.
     
    48:50
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Cale Makar vyzkoušel oblouček za obranu na Ryana Johansena, toho přebruslil Jamie Oleksiak.
     
    49:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Rantanen posunul dlouhý pas na MacKinnona, centr elitní lajny v přečíslení dvou na jednoho vybídl ke skórování JONATHANA DROUINA a kanadský forvard zapsal první trefu v novém dresu střelou mezi tělo a pravou ruku Daccorda. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    49:09 Jonathan DROUIN - 1:4
     
    49:53
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v útočení. Fredrik Olofsson nabral velkou rychlost po levém mantinelu, kličkou neuspěl proti poslednímu bránícímu Larssonovi.
     
    50:23
    Po pravém křídle nabruslil do útočné třetiny Matthew Beniers, ovšem nic zajímavého nevymyslel, sám proti dvěma kotouč neudržel.
     
    50:51
    Nathan MacKinnon dlouhým pasem přenesl hru doleva na Valerije Ničuškina, křižnou dělovku vyslal Rus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    51:23
    Forčekink vysunul Tye Kartye, avšak Cale Makar si s ním poradil bez problémů, po zadním mantinelu rozehrál na parťáka z obrany Toewse.
     
    51:50
    Na opačnou polovinu kluziště se vydal Joel Kiviranta, ale i on bez podpory spoluhráčů, v obležení tří konkurentů dle očekávání kotouč neudržel.
     
    52:22
    Útok tři na tři úspěchem neskončil. Brandon Tanev nahrával pod sebe, Alexander Wennberg vzápětí kličkou ztroskotal na Malinskim.
     
    52:53
    Adam Larsson se z obrany dostal po pravé straně dopředu a natlačil se až před bránu, ve finále mu v zakončení zabránil Devon Toews.
     
    53:14
    Dobrou střeleckou pozici si v levém kruhu vytvořil Jared McCann, ostrý forhendový projektil těsně minul volné místečko u pravé tyčky.
     
    53:40
    Nathan MacKinnon ukázal, že umí zabojovat i směrem dozadu, hokejkou šikovně zastavil křižné nahození k mantinelu na Brandona Taneva.
     
    54:09
    Naprosto zbytečně oslabil svůj tým Vince Dunn. V momentě, kdy měl puk v držení spoluhráč, tak frustrovaně sekl Rantanena a v zápase končí předčasně, protože navíc inkasoval další dvouminutový a k tomu ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    54:48
    Lavina nemusí ve čtyřminutové přesilovce nikam spěchat, neboť v blížícím se závěru disponuje komfortním tříbrankovým vedením.
     
    55:13
    Cale Makar vymyslel parádní křižný pas do pravého kruhu na Valerije Ničuškina, fantasticky se k levé tyčce přesunul Daccord a zasáhl lapačkou.
     
    55:52
    Zprava nahazoval touš do předbrankového prostoru Nathan MacKinnon, před Rantanenem odpálil puk do bezpečí Adam Larsson.
     
    56:06
    O vyhození se snažícího Oleksiaka zastavil Jonathan Drouin hákováním, hrát se tedy bude čtyři na čtyři, takže Seattle ještě může pomýšlet na zdramatizování koncovky.
     
    56:23
    Jenže malinké naděje Krakena zase rychle utnul Justin Schultz, jenž viditelně zvedl hokejku do obličeje Fredrika Olofssona, hosté tedy budou hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    56:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté přetavují přesilovku v gól a ještě vylepšují konečnou podobu svého vítězství. Ze středu nahazoval Makar a byl to VALERIJ NIČUŠKIN, kdo na hraně brankoviště sklepl hrací předmět mimo Daccordův dosah. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
    56:43 Valerij NIČUŠKIN - 1:5
     
    57:17
    Joey Daccord dobře viděl na nahození od modré čáry a šestý inkasovaný gól nepřipustil, úspěšně zakročil lapačkou.
     
    57:30
    Pokus o rychlý přechod do útoku nevyšel, Will Borgen přihrál mimo dosah Matthewa Benierse a rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    58:09
    Další úspěšný zákrok pro domácího brankáře, který si pohlídal zakončení od levého mantinelu na přední tyčku, opět úřadovala jeho lapačka.
     
    58:40
    Nástřel o zadní mantinel kontroloval Alexandar Georgijev, kotouč zastavil vyrážečkou a za bránu posunul kotouč na připraveného Malinskiho.
     
    59:23
    Z levého křídla se Ross Colton natlačil až před bránu, v pádu ovšem nedokázal forhendem zamířit na dlouhou hokejku mezi tři tyče.
     
    59:46
    I bez hokejky Will Borgen udržel kotouč před Milesem Woodem, pravou bruslí kopl touš za bránu k Adamu Larssonovi, ten už pochopitelně nikam nespěchá a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Colorada potvrdili roli mírného favorita, v aréně Seattlu vyhráli po velmi dobrém výkonu 5:1.

    První třetina vyšla lépe domácím, kteří získali jednobrankové vedení, ovšem od druhého dějství dominovali hosté, ti v něm dokonali obrat a ve třetí části přidali další tři trefy, když střeleckou listinu postupně doplnili Cale Makar, Jonathan Drouin a Valerij Ničuškin. Výsledek je pro Krakena možná až příliš krutý, nepředvedl vůbec špatný výkon, ale dostal tvrdou lekci z efektivity.

    Svěřenci trenéra Bednara dali zapomenout na domácí nezdar se St. Louis, v tabulce Západní konference zůstávají na pátém místě, nicméně Los Angeles se přiblížili na rozdíl jediného bodu. Seattle zůstává s třinácti body desátý.
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 19 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 2/6 | Trestné minuty: 29 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9 %, odchytal 60:00
    Alexandar Georgijev (COL) – 18 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 59:44

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (COL) – 0+2, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:17

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    2. Devon Toews (COL) – 0+2
    3. Alexandar Georgijev (COL) – 18 zákroků (07:04:50)
    Kouč Colorada Jared Bednar zaznamenal jubilejní 300. vítězství v nejlepší soutěži světa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. B. Tanev (Dunn, Wennberg) – 33. Rantanen (MacKinnon, Toews), 35. Colton (Tatar, Toews), 45. Makar (Tatar, C. Jones), 50. Drouin (MacKinnon, Rantanen), 57. Ničuškin (Makar, MacKinnon)


    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Yamamoto, Beniers, Schwartz (A) – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Winterton, Wright, Kartye.
    Trenér: Dave Hakstol

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, J. Johnson, Malinski, C. Jones, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Tatar, R. Johansen, Drouin – L. O'Connor, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Markovic – Knorr, Marquis

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri