Pelicans Lahti – Vítkovice 0:3 (kont.) | Třinec – Skellefteå 4:3 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 1:4 (kon.)
Biel – Färjestad 3:5 (kon.) | Rapperswil – Mannheim 4:1 (kon.) | Innsbruck – Rauma 2:2 (kon.)
konec
SC Rapperswil-Jona Lakers
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Adler Mannheim
Úterý 14.11.2023, 19:45 • St. Galler Kantonalbank Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu: 21 – 21. (22:47:53)
     
    Švýcarský Rapperswil si v domácí aréně proti vítězi základních skupiny vytvořil perfektní výchozí pozici, německý Mannheim porazil po výborném výkonu 4:1.

    Na první gól domácích ještě soupeř našel odpověď, přesto do kabin šel šťastnější domácí tým zásluhou Gian-Marca Wettera. Nezáživné druhé dějství můžeme přeskočit a vydal se do třetí dvacetiminutovky, v níž Hedlundova družina dominovala ve všech ohledech. Výsledkem byly dvě trefy do černého a už žádná další inkasovaná branka, svou druhou branku zaznamenal Jordan Schroeder a střelou listinu rozšířil ještě český útočník Martin Frk.

    Odveta je na programu příští úterý a Mannheim má co napravovat, stáhnout tříbrankové manko proti tak kvalitnímu soupeři jako je Rapperswil totiž nebude vůbec nic snadného.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Mannheim si nedal říct a soupeře pustil do ještě jednoho přečíslení. Nico Dünner křižnou nahrávkou našel v levém kruhu Sandra Forrera, jehož Brückmann vykryl pravým betonem.
     
    59:15
    Fanoušci v závěrečné minutě zápasu vestoje tleskají svým oblíbencům za dnešní výkon, který lze hodnotit jako opravdu skvělý, téměř bezchybný.
    58:21 Martin FRK - 4:1
     
    58:21
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Výchozí pozice do odvety bude pro Rapperswil opravdu výborná! Nepovedenou rozehrávku brankáře Brückmanna po mantinelu totiž zachytil Rask a před bránu přihrál MARTINU FRKOVI. Brankář se sice stihl vrátit, leč proti forhendovému projektilu do pravého víka byl bezmocný. Asistence: Victor Rask.
     
    58:08
    Tvrdá rána od pravého mantinelu v podání Daniela Fischbucha nikterak Melvina Nyffelera nepřekvapila, domácí gólman udržel puk ve výstroji.
     
    57:50
    Inaki Baragano, vědom si faktu, že nemusí nikam spěchat, před blížícím se Kühnhacklem odjel za vlastní bránu, odkud s klidem přihrál doprava volnému Albrechtovi.
     
    57:24
    Do početného houfu vypálil ostrou forhendovou ránu Fabian Maier a obětavě blokující Jyrki Jokipakka ji schytal do chráněných míst.
     
    56:44
    Nyffelera nicméně hokejisté v bílých dresech nezaměstnali, protože Korbinian Holzer nepovedeným nahozením trefil chrániče prvního soka.
     
    56:15
    Rapperswil je kompletní! Dominic Lammer se po návratu zapojuje do bránění, protože soupeř ještě stihl obsadit útočnou třetinu.
     
    55:49
    Tyler Gaudet nabral vysokou rychlost středem, jenže potom poslal na brusle přihrávku Ennisovi, čímž celou akci zpomalil, následná střela z úhlu byla hodně nepřesná.
     
    55:26
    Mannheim má obrovské problémy se získáním útočné třetiny. Neuspěl Tyler Ennis, jehož avizovanou kličku do středu vystihl David Aebischer.
     
    54:43
    Domácí každopádně pracují skvěle směrem dozadu i v oslabení, po pravém mantinelu odpálil touš přes všechny čáry Colin Gerber.
     
    54:10
    Oddechový čas pro tým Adler Mannheim.
     
    54:10
    Komplikace pro Rapperswil. V momentě, kdy švýcarský tým držel útočné pásmo, tak se zbytečného prohřešku sekání dopustil Dominic Lammer.
     
    53:49
    Domácí dominují hlavně rychlostně. Jeremy Wick se z levého křídla natlačil až před bránu, po forhendovém blafáku ovšem nezvládl přehodit Brückmannův levý beton.
     
    53:14
    Před svatyni Nyffelera si najížděl Matthias Plachta a dostal kvalitní nahrávku, nicméně bekhendový pokus brankář pokryl betonem.
     
    52:49
    Fanoušci hlasitě podporovali do brejku mířícího Victora Raska, švédský forvard se zbavil jednoho protihráče, leč Korbinian Holzer už byl nad jeho síly.
     
    52:27
    Za bránou konkurenta vymýšlel Tyler Gaudet, bekhendový pas před bránu sebral David Aebischer těsně před číhajícím Tylerem Ennisem.
     
    51:45
    Německé mužstvo pokračovalo v tlaku a od modré nahazoval Denis Reul, s přispěním teče bránícího hokejisty kotouč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    51:21
    Z pravého kruhu udělal David Wolf táhlou kličku do středu, v mírném záklonu posléze vypálil zápěstím o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    50:43
    Do plnění obranných povinností se zapojil i Matthias Plachta a právě on ukončil jízdu Romana Červenky, jemuž čistě vypíchl puk z pod hole.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Rapperswil zaslouženě vede o dva góly a je nadále jasně lepším týmem, Mannheim nestíhá.
     
    49:57
    Po pravém mantinelu se rozjel Tyler Moy a před posledního soupeře se zvládl natlačit před bránu, bekhendem Brückmanna neprostřelil.
     
    49:31
    Jako další se na výzvědy vydal Linden Vey, ovšem cestu neukončil až před svatyní z důvodu čistého hitu Inakiho Baragana.
     
    48:45
    Konečně zaútočil i Mannheim. Jyrki Jokipakka rozjel po pravém mantinelu Daniela Fischubucha, forhendová střela příklepem nenašla cíl.
     
    48:16
    Zajímavou ránu zápěstím z levého kruhu vyprodukoval přes obránce Nicklas Jensen, Felix Brückmann zasáhl pravým betonem.
     
    47:59
    Rapperswil je ve třetí třetině zatím jasně lepším týmem. Do mezikruží obdržel pobídku Roman Červenka, i on mířil mimo cílové zařízení.
     
    47:26
    Yannick-Lennart Albrecht projel mezi dvojicí rozestoupených protihráčů až mezi kruhy, táhlou ránu zápěstím poslal nad horní tyčku.
     
    46:47
    Marně Simon Thiel hledal cestičku do útočné třetiny. Ze středu strhl hru k levému mantinelu, kde ho čistým způsobem zastavil čekající Dominic Lammer.
     
    46:30
    Příliš dlouho otálel s přihrávkou Gian-Marco Wetter, načež se Paulem Mayerem nechal zatlačit k mantinelu a odtud už nic kloudného nevymyslel.
     
    45:58
    Mezi kruhy dostal nabito Victor Rask, leč střeleckou listinu nerozšířil, dělový projektil totiž Denis Reul zvládl zblokovat mimo tři tyče.
     
    45:29
    Domácí jsou při chuti. Další útočnou akci vedl Dominic Lammer, jehož vedl David Wolf a pod tlakem raději vyhazoval po pravém mantinelu na icing.
    44:24 Jordan SCHROEDER - 3:1
     
    44:24
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Hedlundova družina poprvé v zápase odskakuje na rozdíl dvou branek! Doprava dostal nahrávku Jensen a dánský útočník s hlavou nahoře přihrával k protější tyči JORDANU SCHROEDEROVI, jemuž nedělalo příliš starostí zaznamenat svou druhou trefu v utkání, bezpečně zamířil do odkryté pravé poloviny brány. Asistence: Nicklas Jensen a Luca Capaul.
     
    43:45
    Zpoza levého kruhu nahazoval na teč Magnus Eisenmenger, Yannick Proske přes obránce zakončoval bekhendem do boční sítě.
     
    43:02
    Tvrdou ránu forhendem od modré čáry vypálil Nathan Vouardoux, Felix Brükmann byl v pozoru a předvedl pěkný zákrok lapačkou.
     
    42:49
    Střetnutí nadále pokračuje v rychlém tempu. David Wolf vyzval k souboji Fabiana Maiera, obránce byl zapřený a soka odzbrojil.
     
    42:30
    Zpoza vlastní brány se rozehrávky chopil Max Gildon, přestože měl čas, tak touš usměrnil za brusle Lindena Veye.
     
    41:55
    Od levého mantinelu vypálil tvrdou forhendovou střelu Maximilian Eisenmenger, Melvin Nyffeler zakročil koncem pravého betonu.
     
    41:27
    Tlak německého týmu ještě chvíli pokračoval, utnul ho Inaki Baragano vystihnutím rozehrávky a vysokým obloučkem do střední třetiny.
     
    40:43
    Konečně se Mannheim v přesilovce dostal do útočného pásma, ovšem Nyffelera neohrozil, protože Markus Hännikäinen nahrával na modrou mimo dosah Jokipakky.
     
    40:12
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí se okamžitě vydali dopředu, ale Denis Reul úspěšně vystihl nahrávku Červenky na Moye.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:29.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla poměrně nezáživnou podívanou, gól nepadl žádný a domácí tedy zůstávají o jednu branku napřed. Ani jeden z týmů neměl ve druhé části výrazně navrch a dominovali jí gólmani, kteří za svá záda nepustili ani jeden puk. Závěrečné dějství slibuje napínavou podívanou a zároveň i taktickou bitvu, protože ani jednobranková ztráta by pro Mannheim do odvety nebyla vyloženě špatná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Byli to však hosté, kteří zahrozili při vlastním oslabení. Tyler Moy získal puk a do levého kruhu přihrál Nicklasi Jensenovi, jehož dělovku bránící hokejista přizvedl do ochranné sítě.
     
    39:11
    Domácí čeká v závěru prostřední části oslabení. Důvodem je nedovolený zákrok Martina Frka, který objal konkurenta a rozhodčí tuto situaci vyhodnotili jako držení.
     
    38:54
    Daniel Fishbuch si rozmyslel rychlou rozehrávku, protože se mu nikdo nenabídl. Udělal ještě jeden oblouk do obranné třetiny a pak si vybral Lindena Veye.
     
    38:23
    Perfektně se Yannick-Lennart Albrecht na malém prostoru proháčkoval až před bránu, z bezprostřední blízkosti ale mířil přímo do výstroje Brückmanna.
     
    37:52
    Vysokou rychlost nabral David Wolf, pláchl pozdě reagujícímu Fabianu Maierovi, avšak z velkého úhlu mířil na zadní tyčku nepřesně.
     
    37:19
    Přes osobního strážce nahazoval od pravého mantinelu Fabrizio Pilu a byl to Matthias Plachta, kdo hrací předmět tečoval těsně vedle levé tyče.
     
    36:56
    Odvážnou kličkou na útočné modré čáře se Tim Grossniklaus zbavil překážejícího protihráče, načež vyslal forhendovou dělovku vedle levé tyče.
     
    36:11
    Zdvojený Tyler Gaudet bojoval proti přesile statečně, leč neúspěšně, bekhendový křižný pas napříč kruhy získal Colin Gerber před Ennisem.
     
    35:51
    Zpoza levého kruhu vyslal šiplavou střelu ze zápěstí Korbinian Holzer. Melvin Nyffeler šel včas do pokleku a hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    35:20
    V pravém kruhu číhal Daniel Fischbuch a dočkal se prudké nahrávce, ve snaze o ztlumení puku bruslí si ho ovšem ukopl od hokejky.
     
    34:49
    Se štěstím, ale přece Markus Hännikäinen propasíroval touš na modrou čáru, odkud vypálil Jyrki Jokipakka dělovou ránu mimo tři tyče.
     
    34:23
    U pravého mantinelu vymýšlel Tyler Gaudet. Bekhendem poslal touš do předbrankového prostoru, kde bránící Aebischer přetlačil Hännikäinena.
     
    33:49
    Postavení útočícího hráče v brankovišti odpískáno Tomu Kühnhacklovi, německý útočník jím znemožnil Nyffelerovi zasahovat po bekhendovém blafáku Ennise.
     
    33:20
    David Wolf tvrdě dohrál u mantinelu Inakiho Baragana, domácí zadák nicméně těsně před tím zvládl rozehrát na volného parťáka z obrany Maiera.
     
    32:48
    Protihráč Moyovi zablokoval hokejku, nicméně ten si poradil a bruslí kopl puk do brejku Romanu Červenkovi, český forvard nevyzrál jeden na jednoho na Jokipakku.
     
    32:19
    Ze všech sil se Linden Vey snažil odvrátit hrozbu v podobě zakázaného uvolnění, přes veškerou snahu ale tělo před Vouardouxe nenatlačil.
     
    31:57
    Za posledním obráncem soupeře si dělal prostor Matthias Plachta. Udělal, ovšem nahrávka k němu přes Maiera neprošla.
     
    31:24
    Do středu přenesl kotouč Jordan Schroeder, ale obratem celou situaci pokazil, protože přecenil rychlostní schopnosti Dominica Lammera.
     
    30:55
    Nepříjemně Nicklas Jensen dotíral na Maxe Gildona, který se rozhodl zbytečně neriskovat a odjel před zkušeným Dánem za vlastní bránu, kde dostal více prostoru.
     
    30:27
    Na větší příležitost v prostředním dějství čekáme. Nepřišla ani po střele Inakiho Baragana, neboť trefil prvního clonícího soupeře.
     
    29:59
    Za vlastní bránou se kotouče chopil Jyrki Jokipakka a dlouhým pasem oslovil Daniela Fischbucha, německého reprezentačního útočníka zradilo zpracování.
     
    29:30
    Ve středném pásmu ztratil kotouč Fabrizio Pilu a domácí vyrazili do brejku. Yannick-Lennart Albrech přihrál doprava Romanu Červenkovi, jenž mířil nepřesně.
     
    28:47
    Na vlastní pěst se pokoušel po pravém mantinelu prosmýknout za posledního obránce Martin Frk, Denis Reul českého protihráče zastavil čistým hitem.
     
    28:26
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení přerušil hvizd čárového rozhodčího, výsledkem nedorozumění mezi Proskem a Thielem byl ofsajd.
     
    27:54
    Felix Brückmann se musel pořádně ohánět, protože jej ostrým projektilem prověřil Sandro Zangger, gólman předvedl povedený zákrok levým betonem.
     
    27:29
    Zápas probíhá v rychlém tempu, přerušuje se minimálně. Daniel Fischbuch zrychlil akci dlouhým pasem za obranu, Markus Hännikäinen neuspěl jeden na jednoho proti Aebischerovi.
     
    26:57
    Konečně se i hosté aspoň na chvíli usadili v útočné třetině. Od levého mantinelu nahazoval Denis Reul, trefil však jenom spoluhráče Maximiliana Eisenmengera.
     
    26:21
    Tyler Ennis zabral směrem dozadu a poradil si na jedničku, natlačil tělo před Baragana a zvládl i po zadním mantinelu rozehrát na Reula.
     
    25:47
    Německý tým se po zisku kotouče pokusil rozjet rychlý protiútok, který vzal brzy za své, Jyrki Jokipakka způsobil ostrým pasem zakázané uvolnění.
     
    25:28
    Mezi dvojici obránců si najížděl český útočník Roman Červenka, ale Tyler Moy si jej všiml příliš pozdě, přihrávku úspěšně vypíchl Tom Kühnhackl.
     
    24:59
    Rapperswil je nadále lepším týmem, ovšem v tomto případě Brückmannovu svatyni neohrozil, protože čárový odpískal ofsajd Albrechtovi.
     
    24:26
    Vysokou rychlost nabral po levém křídle Tyler Gaudet, jenž ve finále akce vypálil zápěstím na zadní tyčku, tu o pár čísel minul.
     
    23:41
    Pěknou střílenou přihrávku do předbrankového prostoru vymyslel Jeremy Wick, těsně bráněný Nico Dünner zakončoval bekhendem vedle levé části brankové konstrukce.
     
    23:10
    Domácí jsou kompletní. Druhý trest Davida Wolfa Rapperswil nepotrestal, hsoté mohou znovu spřádat plány za vyrovnáním.
     
    22:55
    Znovu stříleli hokejisté v červených dresech od modré čáry. Jmenovitě Fabian Maier, ten mířil pro změnu příliš vysoko.
     
    22:23
    Na modrou dostal nabito David Aebischer, dělovka bez přípravy se nevešla mezi tři tyče, Brückmann tedy zasahovat nemusel.
     
    21:50
    Hokejisté Mannheimu zatím odolávají bez problémů. Vyhodili už třikrát během téměř minuty v oslabení, naposledy Jordan Murray.
     
    21:07
    Na lavici hanby usedl dnes už podruhé útočník Mannheimu David Wolf, který před vlastní bránou příliš ostře dohrál Plachtu.
     
    20:48
    Na druhou polovinu dostával žabičku za obranu Tyler Gaudet, avšak Colin Gerber výborně zacouval a touš sebral do rukavice.
     
    20:17
    Do třetí třetiny vletěli domácí útokem po pravé lajně, ale nic zajímavého z toho nebylo, protože Jeremy Wick vystavil do ofsajdu Nica Dünnera.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:39.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Rapperswilem a Mannheimem rozhodně nenudila, přinesla tři góly, přičemž o jeden více vstřelilo domácí mužstvo. Na vedoucí gól Jordana Schroedera našel odpověď Linden Vey, ovšem švýcarský tým znovu strhl vedení na svou stranu v 18. minutě, kdy přečíslení dvou na jednoho vyřešil po výborném pasu Frka gólově Gian-Marco Wetter.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Max Gildon měl přehled o čase, proto v posledních vteřinách ještě vypálil forhendovou střelu ze středního pásma, s nímž Nyffeler neměl moc starostí.
     
    19:26
    Rapperswil podnikl rychlý protiútok, ale ani ten úspěchem neskončil, Gian-Marco Wetter vypálil v plném sprintu hodně nepřesně.
     
    18:54
    Hráči v bílých dresech se vydali ve dvou proti třem. David Wolf si věřil individuálně, ztroskotal však na obránci Grossniklausovi.
     
    18:26
    Je zřejmé, že domácí se soustředí hlavně na to, aby udrželi vedení do konce úvodního dějství. Nathan Vouardoux si dal s rozehrávkou zpoza vlastní brány pořádně načas.
     
    17:55
    Protože neměl komu nahrát, tak Simon Thiel vyzkoušel štěstí z ostrého úhlu, nicméně rozvlnil jenom noční síťku domácí svatyně.
    17:11 Gian-Marco WETTER - 2:1
     
    17:11
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Hedlundova družina je zase o krok napřed! Martin Frk vyřešil přečíslení dvou na jednoho perfektně, po levé ruce procpal nahrávku na GIAN-MARCA WETTERA a ten poslal touš k bližší tyči, kam se Brückmann neměl šanci včas přesunout. Asistence: Martin Frk a Victor Rask.
     
    16:47
    Útok nevyšel ani hostujícímu týmu. David Wolf mohl nahrávat, ale zpoza levého kruhu volil střelu a ta byla hodně nepřesná.
     
    16:28
    Od levého mantinelu vymýšlel Yannick-Lennart Albrecht a vyzkoušel žabičku do prostoru, kam najížděl Roman Červenka, toho tělem přetlačil Pilu.
     
    15:55
    Rapperswil hraje v plném počtu. Tlak Mannheimu ještě chvíli pokračoval, ale nakonec Baragano vystihl křižný pas doprava na Fischbucha.
     
    15:27
    Potlesk fanoušků si vysloužil Roman Červenka, když nejprve odzbrojil Markuse Hännikäinena, načež se mu povedlo i úspěšně vyhodit.
     
    14:53
    Vzápětí Jordan Murray skvěle zapracoval směrem do defenzivy, skočil pod nohy do úniku mířícímu Moyovi a čistě soupeři vypíchl puk.
     
    14:22
    Domácí se zatím brání bez problémů. Vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, brankář Felix Brückmann za bránou zastavil puk pro Murrayho.
     
    13:49
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Mannheim. Na lavici hanby usedl Fabian Maier, úderem rukavicí do obličeje bolestivě udeřil Plachtu.
     
    13:36
    Zpoza brány se Dominic Lammer vytočil u pravé tyčky, leč k bekhendovému zakončení nebyl připuštěn, Tim Grossniklaus soupeři šikovně zablokoval hokejku.
     
    13:00
    Melvin Nyffeler velmi dobře viděl na nahození od modré čáry, nastavil lapačku a hrací předmět v ní v klidu uschoval.
     
    12:38
    Yannick-Lennart Albrech si nevšiml signalizace čárového rozhodčího, který nakonec byl nucen odpískat postavení mimo hru.
     
    12:16
    Po mantinelu projel Tyler Moy až do levého kruhu, odtud mířil na přední tyč a připravený Felix Brückmann sebevědomě zasahoval vyrážečkou.
    11:19 Linden VEY - 1:1
     
    11:19
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! Mayer od modré vyslal přihrávku do levého kruhu na trestuhodně volného LINDENA VEYE, který dokonale překvapil Nyffelera střelou na přední tyč, brankáři proletěl puk pod betonem. Asistence: Paul Mayer a David Wolf.
     
    10:58
    Colin Gerber následně stál i u zrodu útočné akce, když po pravém mantinelu vysunul Jeremyho Wicka, tomu nevyšla klička do středu proti Murraymu.
     
    10:29
    Sám se na zteč vydal Tyler Ennis a cesta tohoto zkušeného kanadského útočníka skončila u levého mantinelu, na nějž ho přišpendlil Colin Gerber.
     
    09:53
    Zatím to vypadá, že domácí kontrolují hru. Na teč cíleně nahazoval David Aebischer, Nio Dünner kotouč zvedl příliš vysoko.
     
    09:13
    Dopředu se vydali i hosté. Daniel Fischbuch se pravou stranou procpal až do útočného pásma, načež pasem do středu poslal touš za brusle Hännikäinena.
     
    08:46
    Domácí jsou při chuti. Na spoluhráče chtěl navázat český útočník Roman Červenka, z velkého úhlu ovšem mířil jenom do boční sítě.
    07:44 Jordan SCHROEDER - 1:0
     
    07:44
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí domácí celek, který využívá přesilovou hru! Do levého kruhu dostal nabito Moy, jehož střela se od obránce odrazila do středu k JORDANU SCHROEDEREOVI a ten bez větších problémů usměrnil touš do odkryté části brány. Asistence: Tyler Moy a Roman Červenka.
     
    07:11
    Felix Brückmann spatřil tvrdou dělovku od modré čáry v poslední chvíli a měl velké štěstí, že kus černé gumy zamířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    06:33
    První přesilovou hru zápasu si zahrají domácí hokejisté, menší dvouminutový trest za nedovolené bránění si vykoledoval David Wolf.
     
    06:23
    Pod tlakem Korbinian Holzer nevymýšlel žádné složitosti a odjel za vlastní bránu, odtud z klidu rozehrál na osamoceného Toma Kühnhackla.
     
    05:55
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Melvin Nyffeler výraznější problémy, puk podržel ve výstroji a přitom posunul bránu, každopádně neúmyslně, vylučovat se nebude.
     
    05:26
    Zaútočil i Mannheim. Jmenovitě Matthias Plachta, jenž se vydal do dvojice konkurentů a podle očekávání kotouč neudržel.
     
    04:55
    Dobrou obrannou práci odvedl směrem dozadu Luca Capaul. Do poslední chvíle počkal, co Yannick Proske vymyslí a soupeři míč čistě sebral.
     
    04:26
    Znovu musel být v permanenci hostující gólman, který křižnou střelu zprava opět řešil vyrážečkou, hrací předmět odpálil do ochranné sítě.
     
    03:57
    Hraje se nahoru dolů. Po levém mantinelu dojel až do kruhu Nicklas Jensen, tvrdou střelu zápěstím na přední tyčku kryl Felix Brückmann vyrážečkou.
     
    03:24
    Po ubránění dalšího útoku hosté vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Markus Hännikäinen vyzkoušel žabičku na Daniela Fischbucha, ten promáchl naprázdno.
     
    02:49
    Domácí získali buly v útočné třetině, načež ihned po něm vypálil tvrdou střelu Tyler Moy, puk prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    02:30
    Střed se otevřel pro Maximiliana Eisenmengera, jenže nahrávka na jeho osobu byla příliš prudká, marně za ní natahoval hokejku.
     
    01:56
    Tlak švýcarského celku pokračuje. Do přehuštěného předbrankového prostoru nahazoval Fabian Maier, nejlépe se orientoval bránící Jyrki Jokipakka.
     
    01:21
    Po levém křídle nabral vysokou rychlost Jeremy Wick, leč až do útočného pásma se neprobil, stopku mu ukázkovým čistým zákrokem vystavil Jordan Murray.
     
    00:42
    Zápas pokračuje. Domácí získali útočné pásmo a od modré čáry vyslal tvrdou ránu Inaki Baragano, ovšem výrazně vedle pravé tyče.
     
    00:10
    Fanouši na led naházeli konfety, takže hra momentálně nemůže pokračovat. Domácí sympaticky pomáhají uklízečům v posouvání odpadků do kyblíku.
     
    00:10
    Zápas mezi švýcarským Rapperswilem a německým Mannheimem odstartoval! Úvodní buly vyhrál Nico Dünner, vzápětí však David Aebischer způsobil icing.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Aebischer, Gerber, Baragano, Maier, Vouardoux, Grossniklaus, Capaul – Wick, Dünner, Forrer – Moy, Albrecht, Červenka – Lammer, Schroeder, Jensen – Frk, Rask, Wetter – Zangger.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Adler Mannheim: Brückmann (Tiefensee) – Holzer, Murray, Jokipakka, Reul, Pilu, Gildon, Mayer – Ennis, Gaudet, Kühnhackl – Fischbuch, Maximilian Eisenmenger, Hännikäinen – Plachta, Vey, Wolf – Proske, Magnus Eisenmenger, Thiel – Saffran.
    Trenér: Johan Lundskog

    Rozhodčí: Nikolić (AUT), Baca (POL) – Cattaneo (SUI), Duc (SUI).
     
    Adler Mannheim

    Přestože německý Mannheim postoupil do play-off Ligy mistrů z prvního místa, tak dostal velmi těžkého soupeře, přes nějž projít nebude vůbec snadné. Lundskogova družina v základní skupině prohrála jedinkrát na stadionu finské Tappary a s výborným skóre dala jasně najevo, že pomýšlí vysoko. V německé nejvyšší soutěži už to však tak slavné není, Mannheim prohrál v pěti z posledních šesti zápasů, přesto figuruje na stále solidním pátém místě. Týmové produktivitě vévodí sedmadvacetibodový Matthias Plachta.
     
    SC Rapperswil-Jona Lakers

    Švýcarský Rapperswil se na postup do vyřazovací fáze pořádně nadřel, když šesti zápasech zaznamenal shodně po třech výhrách a porážkách, aby nakonec postoupil z posledního šestnáctého místa. Svěřenci švédského trenéra Hedlunda zatím zaostávají za očekáváním i v tuzemské soutěži, v níž momentálně táhnou nelichotivou sérii čtyř proher za sebou a v tabulce jim patří až jedenáctá pozice. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tyler Moy s jednadvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování play-off Ligy mistrů, u prvního osmifinálového zápasu mezi Rapperswilem a Mannheimem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Schroeder (Moy, Červenka), 18. Wetter (Frk, Rask), 45. Schroeder (Jensen, Capaul), 59. Frk (Rask) – 12. Vey (Mayer, Wolf)


    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Aebischer, Gerber, Baragano, Maier, Vouardoux, Grossniklaus, Capaul – Wick, Dünner, Forrer – Moy, Albrecht, Červenka – Lammer, Schroeder, Jensen – Frk, Rask, Wetter – Zangger.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Adler Mannheim: Brückmann (Tiefensee) – Holzer, Murray, Jokipakka, Reul, Pilu, Gildon, Mayer – Ennis, Gaudet, Kühnhackl – Fischbuch, Maximilian Eisenmenger, Hännikäinen – Plachta, Vey, Wolf – Proske, Magnus Eisenmenger, Thiel – Saffran.
    Trenér: Johan Lundskog

    Rozhodčí: Nikolić (AUT), Baca (POL) – Cattaneo (SUI), Duc (SUI)

    Diváci: 3 515
    bahis siteleri